Hverdagsliv

KOSEHELG OG MORSDAG

9. februar 2015

Åååå, jeg har hatt en så fin getaway med mammaen min i helgen ♥

Det passet så bra å finne på noe koselig siden det var morsdag i helgen! For morsdag handler jo i grunn ikke om å stresse bort på den søndagsåpne butikken og kjøpe en sliten kvast, morsdag handler om å være sammen med og sette pris på mammaen sin. Jeg setter pris på min fantastiske mamma hver dag og ser henne så ofte jeg kan, men det er så hyggelig å dra bort bare oss to og finne på noe gøy. 

Vi toget inn til Tigerstaden fredag morgen, og det var heldigvis noen ekstra slitsomme og rare togpassasjerer på tur, sånn at jeg kunne si «velkommen til min hverdag, skjønner du hva jeg klager over nå eller» til mamma. Så kom vi fram, og sjekket inn på mitt andre hjem i Oslo. 

Så dro vi ut for å spise lunsj og shoppe litt. Jeg prøver egentlig å leve litt som Onkel Skrue før jeg reiser til Dubai, men biiittelitt shopping får jeg unne meg. Jeg handlet en genser og verdens beste Voluspa duftpinner med duften makassar, ebony & peach. Det er uten tvil den beste duften til Voluspa, både i lys og pinner. Dere må prøve den hvis dere finner den, som regel utsolgt over alt. 

Ellers var jeg invitert til Lilleasia i Hegdehaugsveien 31 for å prøve deres buffet – og det må bli et av mine bedre Oslotips til dere. Å slå seg ned der etter en heavy shoppingrunde i Bogstadveien kan beskrives som himmelen. Da jeg bodde i Oslo dro jeg ofte og spiste middag på Lilleasia på kveldene, men den gang (som om det er så lenge siden) hadde de ikke buffet. Nå har de det både på lørdager og søndager, så det er jo det perfekte lunsjalternativet. All maten var så sykt god og fresh, og holdt like god standard som når man spiser ala carte. Mamma og lillebror var helt enig, det ble til og med et lite glass vin på oss midt i shoppingrunden der 🙂 

Da vi var gode, mette og lykkelige, dro mamma og jeg tilbake på hotellet for å freshe opp til kvelden. Litt frukt og sjokolade på senga er aldri feil, de er så snille mot meg på Royal Christiania ♥

Og SÅ, det vi kom til Oslo for. Å se Linn Skåber på Oslo Nye Centralteateret, i stykket Pietá. Jeg elsker Linn Skåber og hadde store forventninger, men jeg ble enda ikke skuffet. Å fylle en scene helt alene på den måten er bare utrolig, og jeg ble bitt av både latterkramper og depresjoner underveis. Dra og se stykket mens dere kan! Stikkord: mislykket karrierekvinne våkner opp med død mann i hotellsengen sin. 

Etter teaterstykket hadde vi egentlig booket bord på Nodee, men siden vi var tidligere ferdig og tidligere sultne enn planlagt, bestemte vi oss for å avlyse reservasjonen og heller gå et sted i nærheten. Etter å ha snust litt rundt endte vi opp på Mahayana, en ganske ny (tror jeg?) restaurant rett ved Nationaltheateret. Vi bestilte en del småretter som vi delte på, og satt der og koste oss en god stund. Maten var god og lokalene var fine, men den var en liten (bare liten altså) nedtur etter besøket hos Lilleasia.

 ♥

Til slutt kjente vi trøttheten snike på, og vi lengtet hjem til den deilige hotellsengen. Så vi kjøpte tonnevis med sjokolade, og tuslet hjemover til hotellputer og TV-titting. Kunne ikke hatt en bedre jenteweekend med mamma.  

30 Comments

 • Reply Cecilia Catharina 9. februar 2015 at 22:02

  Så utrolig fine bilder alle sammen! Ser og høres ut som du hadde en helt fantastisk tur til Oslo med moren din 😀

  Ha en fantastisk kveld videre søte du 🙂

 • Reply Ida Wulff 9. februar 2015 at 22:02

  Cecilia Catharina: Tusen takk, og i lige måde 🙂 <3

 • Reply Birgitte 9. februar 2015 at 22:23

  Hørtes ut som en god helg! Lite tips fra meg: om du noen gang skulle være villig til å prøve Mahayana igjen (vet det er litt kjipt hvis du ble litt skuffa), så bør du hive innpå med dimsum! De smelter på tunga, beste dimsumen jeg har fått i byen så langt <3

 • Reply Ida Wulff 9. februar 2015 at 22:36

  Birgitte: Hei! <3 Jeg ble faktisk litt skuffet over dimsumen, men det er kanskje fordi jeg bare har spist det i Sri Lanka og i Dubai tidligere, og der smakte de helt ubeskrivelig godt… :O Ha en fin kveld! 🙂

 • Reply Maria 9. februar 2015 at 22:43

  Hei Ida 🙂

  Litt avsporing fra dette innlegget, men lurte på om du hadde planer om å skrive et innlegg om anbefalinger fra du var i Warzawa? Skal dit i påsken med kjæresten min, og skulle gjerne hatt anbefalinger om resturanter og spa osv 🙂

 • Reply Ida Wulff 9. februar 2015 at 22:45

  Maria: Hei 🙂 Har lagt ut tipsene, du finner dem under kategorien «reise» eller hvis du blar litt tilbake på bloggen! God tur til dere 🙂

 • Reply Ina 9. februar 2015 at 23:38

  Hei! Lilleasia har jeg hatt lyst til å dra på lenge! Vet du hva buffeten koster? Prøvde å se på nettsiden, men fant ikke 🙂

 • Reply Jannicke 10. februar 2015 at 09:31

  For en koselig helg, ble inspirert til å finne på noe lignende med min mamma 🙂 jeg flyttet for meg selv for 1 år siden, og selv om det er ubeskrivelig deilig å bo for seg selv, mååå jeg hjem til mamma og pappa minst én gang i uken. Ingenting kan måle seg med den tryggheten og kjærligheten de gir! Og så skader det ikke at jeg slipper å lage middag selv heller 😉

 • Reply Utlending i Oslo 10. februar 2015 at 09:54

  så utrolig kult

 • Reply Ida Wulff 10. februar 2015 at 10:23

  Jannicke: Alltid deilig å komme hjem!! 🙂

 • Reply theaacl 10. februar 2015 at 11:42

  Det hørtes som en vellykket mor og datter helg 🙂 lenge siden jeg har gjort noe sånt med moren min, så ble litt inspirert til å finne på noe lignende koselig nå snart<3 Fant du og Kristina forresten billetter til Dubai til en billigere peng eller betalte dere «vanlig» pris? 🙂

 • Reply Kjersti 10. februar 2015 at 12:00

  Hva var prisen på lunsjbuffet? 🙂

  Hilsen student!

 • Reply Charlotte Tunes 10. februar 2015 at 12:37

  Så koselig! Fin familie <3 Synes det er viktig å tilbringe tid med mamma selv også. Det finnes ingen klokere eller finere person enn henne! Ha en strålende tirsdag!

 • Reply Lisa 10. februar 2015 at 12:45

  Hva koster buffet?:)

 • Reply Ida Wulff 10. februar 2015 at 12:45

  Charlotte Tunes: Takk det samme! 🙂 <3

 • Reply Anonym 10. februar 2015 at 12:51

  Så gøy! Hvor mye kostet buffeten på Lilleasia? 🙂

 • Reply Linn 10. februar 2015 at 12:58

  Oh, sååå mye herlig og god mat !! 🙂

 • Reply Karoline 10. februar 2015 at 15:54

  Dette spm er veldig off-topic but anywho; hvor stor er leiligheten din Ida? Tenker selv å kjøpe leilighet i disse dager, og er usikker på om 30 kvm er for lite, ønskr helst 50 ish, men må være litt realistisk… Hehe.

 • Reply Zeineb 10. februar 2015 at 16:17

  For en vakker mor du har! og så ung?

 • Reply Ida Wulff 10. februar 2015 at 20:05

  Karoline: min er ca 45 🙂 Men jeg skulle veeeldig gjerne hatt et par kvm til…

 • Reply Ida Wulff 10. februar 2015 at 20:06

  Kjersti: lørdagsbuffeten kostet 185 per pers, men den skal utvides så prisen kan endre seg etterhvert 🙂

 • Reply Ida Wulff 10. februar 2015 at 20:06

  Lisa: lørdagsbuffeten kostet 185 per pers, men den skal utvides så prisen kan endre seg etterhvert 🙂

 • Reply Ida Wulff 10. februar 2015 at 20:06

  Anonym: lørdagsbuffeten kostet 185 per pers, men den skal utvides så prisen kan endre seg etterhvert 🙂

 • Reply Ida Wulff 10. februar 2015 at 20:07

  theaacl: Hei 🙂 Vi fant flybilletter hos Norwegian, direkte til et sted mellom 2500 og 3000 kr. Hotell derimot er dyrt hvis man vil bo på det beste!

 • Reply Ida Wulff 10. februar 2015 at 20:07

  Ina: lørdagsbuffeten kostet 185 per pers, men den skal utvides så prisen kan endre seg etterhvert 🙂

 • Reply Renate 10. februar 2015 at 20:44

  Elsker Oslotips!!! Håper på mer av det! Lett å gå i turistfella og ikke alltid man gidder bruke en time på Tripadvisor for å lete etter gode restauranter osv.

 • Reply Ida Wulff 10. februar 2015 at 22:54

  Renate: skal prøve på det! 🙂

 • Reply Lisbet 11. februar 2015 at 22:18

  Må bare si det, jeg syntes du ligner veldig på Jennifer Lawrence :)Utrolig vakker!

 • Reply helene 11. februar 2015 at 23:34

  Absolutt den beste voluspa duften! Hvor fant du duftpinnene?

 • Reply Ida Wulff 11. februar 2015 at 23:59

  helene: kjøpte dem på Tatler i Bogstadveien, eneste stedet jeg har funnet dem! 🙂

 • Leave a Reply