Q/A

50 SPØRSMÅL

13. februar 2015

1. Hva var det siste du skriblet ned på et papir? «Naddis kommer<3» i kalenderen min.

2. Hva har du alltid i vesken? iPhone, iPhone-lader, kalender, lommebok, parfymeflakong, lipsyl, lipgloss, headphones og snus. JA, jeg begynte å snuse igjen for en liten stund siden, etter å ha vært over 400 dager uten.

3. Hva bestiller du på kafé? Svart kaffe uten noe i.

4. Hva står det på den siste SMS’en du mottok? Det er en «saldo»-melding fra DnB, så den holder jeg for meg selv, haha. 

5. Hvem ringer du til når du er sint/lei deg?Mamma! Jeg ringer mamma for den minste ting, noen ganger hører jeg på stemmen hennes at hun er dritt lei av meg. Spesielt når jeg ringer etter leggetid for å fortelle en ubetydelig detalj fra dagen min ♥ 

6. Hvilken farge er det på tannbørsten din?I skrivende øyeblikk husker jeg faktisk ikke, jeg kjøper ny tannbørste hele tiden.

7. Kan du bytte olje på bilen?Ja. 

8. Hva har du hatt av kjæledyr? En svart katt som het Mons Kongerike, to kanarifugler som het Mette og Joakim (dør av navnene), en grå katt som heter Oliver, en cairn terrier som heter Ludvig og så perseren Bella, da. Jeg har ikke tid til å ha et dyr nå, men gleder meg til jeg en gang i framtiden har tid til å ha en hund 🙂 

9. Har du noen piercinger? Nei, men jeg har blant annet hatt i nesen.

10. Norge på sitt beste?Jeg er ikke så glad i Norge, men det må jo bli sensommeren.  

11. Hva gjør deg lei deg? Urettferdighet, mobbing og terror.  

12. Hva gjør deg glad?At familien min har det bra, når venner viser at de setter pris på meg, å trene, gode karakterer, økonomisk frihet og å reise 🙂 

13. Hva er drømmejobben din?Jeg har drømmejobben nå, jeg. Ingen tvil om det. Men jeg vil så klart ha en jobb ved siden av bloggen en gang, jeg har bare ikke funnet ut av hva det skal være enda. Jeg studerer jo markedsføring for en grunn, men markedsføring kan være alt fra produktutvikling til rekmale til rådgivning. 

14. Er du fornøyd med deg selv?Ja, det er jeg stort sett.

15. Hva var det siste du kjøpte? Et kamera og et objektiv… Noen togturer hjem fra Oslo blir ekstra dyre, spesielt når jeg bestemmer meg for å shoppe litt på nett – som jeg gjorde i går.

16. Liker du kinesisk mat? Jeg er glad i det meste av asiatisk mat, men går heller på en asian fusion restaurant enn å gå på en tradisjonell kinarestaurant. 

17. Når var du i kirken sist?Det kan jeg nesten ikke huske, kan det ha vært da jeg var i Roma…?

18. Hva skal du gjøre når du er ferdig med å skrive dette innlegget? Rydde leiligheten og gjøre meg klar til å dra på kino med Mariabestis. 

19. Har du noensinne vært i en ambulanse?Nei, bank i bordet! 

20. Fortell noe som leserne dine mest sannsynlig ikke vet om deg?Jeg er høysensitiv (HSP). For min del går det for det meste på at jeg trenger alenetid og blir litt sliten av å være alt for sosial. Jeg er mer bekymret enn gjennomsnittet, jeg må ha orden og planlegge alt, og lyder og lukter som andre ikke engang legger merke til, kan plage meg. Du kan ta en selvtest her hvis du mistenker at du er høysensitiv, jeg scoret 102 poeng, haha. Å være høysensitiv er på ingen måte en sykdom eller noe sånt, det er bare et personlighetstrekk som én av fem har 🙂 

21. Er foreldrene dine gift eller skilt? Gift ♥ Å ha en samlet familie er noe av det jeg setter mest pris på i livet mitt. 

22. Hvor mange puter har du i sengen? En hotellpute og en sovepute. Skjønner meg ikke på folk som har 16 puter i senga, det samler jo så mye støv…

23. Foretrekker du sko, sokker eller barføtt? Barføtt! Går barføtt hjemme og barføtt i Uggs, så jeg har kun på meg sokker hvis jeg går i støvletter eller vanlige sko, haha.  

24. Hva hører du på akkurat nå? Retrograde med James Blake.

25. Hva drikker du helst til frokost?Vann eller juice. Av juice foretrekker jeg The Berry Company eller presset Pink Lady fra Sunniva. Jeg syns ofte at vanlig eple- og appelsinjuice er litt sterkt om morgenen. 

26. Hvilken favorittlærer hadde du på videregående? Har kun favorittlærere fra barneskolen og ungdomsskolen, ingen fra videregående…

27. Vil du ha barn? Ja, det vil jeg. Men jeg har forandret meg litt på det punktet, nå håper jeg det blir leeeenge til jeg får barn.

28. Kan du noen andre språk enn norsk? Jeg kan engelsk og dansk. Hadde fransk på ungdomsskolen, men kan bare si hva jeg heter og hvor jeg bor. Og så kan jeg si bæsj og tiss, men det er fordi bestevenninnen min snakker flytende fransk.

29. Hva bruker du helst penger på? Mat, reiser og vesker.

30.Hvordan imponerer man deg?Den var ikke lett. Men jeg liker mennesker som er inkluderende, positive og som ikke snakker nedlatende om andre.  

31. Er du sosial?Både og. Jeg elsker å finne på morsomme ting sammen med venner og bli kjent med nye folk, men jeg elsker alenetid og ro like mye, hvis ikke mer. Jeg er ikke avhengig av å være sosial, men jeg er avhengig av alenetid. 

32. Hvilken farge har du på øynene? De er blå.

33. Hvem ringte deg sist? En mann fra Posten som stod utenfor døren. 

34. Banner du ofte? På en måte. Jeg bruker «jævlig» som kraftuttrykk ganske ofte, enten det er positivt eller negativt. 

35. Hvor lang tid bruker du om morgenen?Fra jeg åpner øynene til jeg sitter på toget, går det nøyaktig to timer. Jeg liker å ha sånn passe god tid, må drikke litt kaffe og sjekke mail før jeg forlater leiligheten 🙂 

36. Nevn noe som er irriterende med å blogge? Vinteren, når det er lyst 2 timer om dagen og det er helt umulig å ta noen fine, lyse bilder. 

37. Hvor mange glass vann drikker du hver dag? Jeg fyller drikkeflasken min 3-5 ganger per dag, drikker så mye vann jeg klarer. Elsker å drikke iskaldt vann!

38. Hva er ditt favorittfag på skolen? Dette semesteret må det være Forbrukeradferd! Foreleseren er sykt dyktig, og i tillegg lærer man en og annen ting om seg selv i det faget. 

39. Hvor gammel er pappaen din? 48 år.

40. Føler du deg ung eller gammel for alderen? Jeg vet ikke helt. Jeg føler meg gjerne gammel for alderen i helgene, når vennene mine oppfører seg som om livet handler om dra ut på byen. Jeg syns ikke det er noe gøy, jeg vil mye heller sitte hjemme og drikke vin, lage mat og spille spill. Altså… Det er jo gøy noen ganger, men hver helg? Gale bavianer. 

41. Har du en hemmelighet om deg som absolutt ingen vet om?Nei, faktisk ikke en eneste. Men det er enkelte ting som jeg kun har fortalt til et par. 

42. Hvilken radiostasjon var den siste du hørte på?Jeg hører ikke på radio! Blir så kvalm når folk prater på radio, haha, er jeg alene i verden om dette??? 

43. Hvordan var ditt første kyss? Åh, jeg gruet meg sånn! Stod øverst i et leketårn sammen med kjæresten min, og vennene våre stod nede på bakken og telte ned fra ti. Men jeg overlevde, og husker at jeg var så lykkelig da jeg gikk hjemover til middag at det føltes ut som om jeg kunne fly. 

44. Venstrehendt eller høyrehendt?Jeg er litt begge deler. 

45.  Favoritt-kjøpesenter?Dubai Mall.

46. Hvem ler du mest sammen med? Venninnene jeg ler mest sammen med er nok Kalle og Kristina. Og så ler jeg mye med familien. Humor ♥

47. Hvor gammel er du om fem år? 29 år. Tror jeg er den eneste av mine venninner som gleder seg til å fylle 30, haha.  

48. Hvilket dyr liker du minst? Slanger, hester og store fugler. 

49. Hva er dine favoritt interiør-ting?Missoni-puter og Voluspa duftpinner/duftlys. 

50. Hvilket YouTube-klipp fikk deg til å le sist?Hehe, jeg har ledd av dette klippet mange ganger. Syns det er så gøy når folk som føler seg alt for kule ser ut som idioter.  

43 Comments

 • Reply Rebecca 13. februar 2015 at 15:34

  Jeg er også høysensitiv. Har sine fordeler og bakdeler, som alt annet i livet. Særlige bakdeler møter man på kollektiv transport og som pendler…haha!

  Burde starte klubben «bullshit -intolerante».

  Gjerne flere innlegget om HSP, forresten 🙂 Kanskje noen paraplyinnlegg spesielt begrunnet i HSP’en eller noen «tips» 😀 Skulle ønske jeg kunne kommunisere med likesinnede på temaet!

 • Reply Mill 13. februar 2015 at 15:36

  Jeg fikk også 102 på den testen. Har alltid følt at jeg trenger mer tid, og alle andre alltid sier til meg at jeg må stresse ned og ikke bekymre meg. Og jeg hater å være et sted for folk er sure, det går skikkelig inn på meg. Har alltid trodd at jeg var litt svak og bare trengte å bli tøffere. Men kanskje jeg er høysensitiv? Vet ikke helt hva det vil si for meg da… Jeg er jo den samme uansett.

 • Reply Ida Wulff 13. februar 2015 at 15:50

  Rebecca: guuuuud, så vanskelig det er å være HSP og pender… Haha 🙂 Tenker at det er viktig å ikke la det definere seg som en negativ ting, det er jo bare den vi er. Jeg har alltid bare trodd at jeg var sær, helt til jeg hørte om HSP.

 • Reply Ida Wulff 13. februar 2015 at 15:52

  Mill: kanskje du er det 🙂 Men det er ikke noe negativt, det er bare en kjempefordel å være bevisst på at det er den man er – og det kan kanskje være en fordel om de rundt deg vet det også. Ingen av mine venner ringer på døra mi for å komme på «overraskelsesbesøk», de vet at det er belastende for meg – for eksempel!

 • Reply Linda 13. februar 2015 at 16:04

  Jeg er også høysensitiv, fikk 104 på testen. Synes det er syykt slitsomt, men trøster meg med at selv om det er en del negativt med det, gir det meg også positive egenskaper. Som for eksempel å kunne se en situasjon fra flere sider, og det kunne sette seg inn i noen sin situasjon før jeg begynner å dømme. Og dèt er jo faktisk en egenskap flere mennesker burde hatt!

 • Reply Ida Wulff 13. februar 2015 at 16:09

  Linda: Helt enig 🙂 For min del er det også positivt mtp skole, hadde ikke fått så gode resultater om jeg skulle fly rundt og være så sosial heeele tiden.

 • Reply Mari 13. februar 2015 at 16:49

  Hvorfor startet du å snuse igjen? 🙂

  Jeg sluttet selv før jul, og jeg savner det såååååå masse… Spiser som en gris nå uten den snusen! Tenker på å begynne igjen hver dag..

 • Reply Linnea 13. februar 2015 at 16:51

  Haha, jeg får lyst til å drepe hvis noen setter på radio. Kan ikke under noen omstendiheter høre på radiosnakk, og kan nesten spy hvis noen hører på radio høyt.

  Du er ikke alene! Haha.

  Scoret også ikke overranskene over 100 på testen.

 • Reply Mill 13. februar 2015 at 16:55

  Tusen takk for svar, Ida 🙂 Skal lese litt mer om det å være høysensitiv, så kanskje jeg kan gjøre noen ting litt lettere!

 • Reply Marit 13. februar 2015 at 16:58

  Jeg fikk 101 på testen. Vel, jeg visste at jeg var noe spesiell.

 • Reply Aina Catrine 13. februar 2015 at 17:03

  Jeg er kanskje litt sær, men jeg liker å pendle og ta kollektivtraffikk, og jeg fikk 92 på den testen. Kan hende det er fordi jeg elsker å observere mennesker uten at de vet det, og fordi jeg alltid hører musikk på headset eller leser bøker mens jeg reiser. Jeg får en sånn «jeg er egentlig ikke tilstede» følelse i de tilfellene.

 • Reply Cecilia Catharina 13. februar 2015 at 17:05

  Jeg fikk en score på 102 på denne testen. Har aldri hørt om dette før, men har aldri vært noe glad i gå være ute på byen, trives godt i mitt eget selskap, og liker at jeg har kontroll på alt. Visste ikke at det var noe slikt før nå…

 • Reply Ragnhild 13. februar 2015 at 17:20

  scoret 99 på testen. Høysensitiv kan jeg nok ofte være og kommer ikke som noe bombe nei.

  Er akkurat lik selv at jeg er avhengig av å ha kontroll, planlegging osv, er veldig lite naiv og tenker nesten alltid over konsekvenser før jeg handler. F. eks tenker jeg alltid over f. eks hvordan jeg skal komme meg hjem fra en fest, lenge før festen har begynt. hvis jeg da vet at jeg kan få problemer med å komme meg hjem, kan jeg fint heller droppe å dra. hehe 😉 uff, tenk å alltid være så bekymret. Har ungått mye ubehagelige situasjoner på grunn av denne tankegangen da så noe bra er det vel….

 • Reply Ola E 13. februar 2015 at 17:55

  Fant også ut at jeg har hsp. ikke så rart når jeg blir så sint når noen tygger høyt, ikke klarer å være stille i klasserommet, og at jeg kan ta det sykt nært hvis noen snakker strengt til meg. Nå vet jeg endelig hvorfor da, haha.

  Takk for at du la ut testen btw 🙂

 • Reply Ida Wulff 13. februar 2015 at 19:49

  Linnea: det var godt å høre!! Haha

 • Reply Ida Wulff 13. februar 2015 at 19:50

  Mari: begynte igjen fordi jeg hadde lyst bare, savnet det veldig i forelesninger og når jeg leser til eksamen. Og så spiser jeg meg ikke like stappmett når jeg snuser 🙂

 • Reply I'm into 13. februar 2015 at 21:32

  Hvilket kamera har du kjøpt? 🙂 Trenger nytt, men aner ikke hvor jeg skal begynne. Har du et du kan anbefale? 🙂

 • Reply Ida Wulff 13. februar 2015 at 22:33

  I’m into: jeg kjøpte et Olympus PEN PL-7 pancake kit og et 45 mm objektiv i tillegg. Var på middag med en venninne som hadde det, og syns det tok utrolig bra bilder. Dessuten er det lite! Jeg er så lei av å drasse med meg speilrefleks rundt, men hvis du skal ha speilrefleks vil jeg anbefale deg Canon 6D, det kan du lese mer om på Kristina Andersen sin blogg 🙂

 • Reply Katarina 13. februar 2015 at 22:48

  Jeg er også det haha! Trodde jeg var alene i hele verden om det. Klem fra meg

 • Reply Luna Anette 13. februar 2015 at 23:09

  Jeg er også HSP, scoret hele 130 på testen. :p

 • Reply Kamilla 13. februar 2015 at 23:51

  Jeg er visst også høysensitiv! Er vel kanskje derfor jeg ler så godt av innleggene du skriver når du er irritert, jeg kjenner meg så veldig igjen!

 • Reply Ida Wulff 14. februar 2015 at 00:03

  Kamilla: hehe! Mye mulig derfor jeg skriver dem også… 🙂

 • Reply Tine 14. februar 2015 at 00:12

  Besvimer litt av det bildet i blå badedrakt…HOT.

  Og nei du er ikke alene om å bli kvalm av folk som snakker på radio.

  Du var den første bloggeren jeg begynte å følge og tenk at jeg enda følger deg 😉

  Elsker det! Og digger deg! God helg 🙂

 • Reply ingvild 14. februar 2015 at 00:17

  jeg må bare si det haha: du er så kul!

  beundrer deg på flere måter!

 • Reply Ida Wulff 14. februar 2015 at 00:26

  ingvild: så hyggelig! <3 klem

 • Reply Ida Wulff 14. februar 2015 at 00:26

  Tine: så hyggelig å høre!!!! 🙂 God helg til deg også <3

 • Reply Mari 14. februar 2015 at 00:33

  HSP much, 120 på testen ja! Hater høye lyder, får brekninger av å høre andre spise og trenger ekstremt mye tid alene, hahah!

 • Reply Maria 14. februar 2015 at 10:04

  Her var det mange høysensitive gitt! Jeg fikk 50 jeg, så jeg var under grensen 🙂 Jeg bekymrer meg lite, liker å være alene og må trekke meg tilbake innimellom, men trenger absolutt stimuli.

 • Reply Miriam 14. februar 2015 at 13:41

  Jeg fikk 93 på høysensitiv-testen,alenetid for the win hehe 👍😊

 • Reply Elisabeth 14. februar 2015 at 14:36

  Jeg fikk 67! Det viktigste for meg er at jeg får litt tid for meg selv. Klarer meg fint på helgeturer og sånn uten et sekund for meg selv, men da gleder meg jeg veldig til å legge meg og bearbeide inntrykkene og flytte tankene over på andre ting. Ellers i hverdagen hater jeg tettpakkede skjema, og MÅ ha tid for meg selv.

 • Reply LK 14. februar 2015 at 19:10

  Har ikke hørt noe særlig om høysensitivitet tidligere, men det var jammen godt å få en «diagnose» nå, så vet jeg hvorfor jeg er som jeg er. Opplevde en brann i leiligheten min for et år siden og har slitt en god del etter det, spesielt med å være sosial i mer enn små doser av gangen. I tillegg til at jeg er mye sliten. Takk for at du skrev om det, Ida 🙂

 • Reply Tanja 17. februar 2015 at 10:33

  Takk (!) for at du skrev om dette, Ida! Jeg har alltid gått rundt å trodd at jeg er en skikkelig sær person, men så tok jeg den testen og scorte relativt høyt. Nå skjønner jeg faktisk litt mer. Wuhu, det føltes godt. God tirsdag til deg! 😀

 • Reply Ida Wulff 17. februar 2015 at 12:42

  Tanja: så braa! 🙂 god tirsdag til deg også <3

 • Reply Miriam 18. februar 2015 at 12:39

  Har lurt litt på en ting :p når dere bloggere skriver Ja på at dere kan skifte olje, mener du da å peile/fylle på olje eller kan du faktisk skifte olja på bilen? :p hehe

 • Reply Eirin M 18. februar 2015 at 13:49

  Jeg scorte 101 på testen. Har alltid følt at jeg har vært anneledes enn andre i min aldersklasse. Liker bedre å lage meg god mat, se på tv og slappe av på lørdagskvelder enn å bli med ut. Blir også kjempefort stresset over situasjoner der jeg ikke får kontroll, blir også veldig lei meg når jeg ser noen som har det vondt, spesielt venner og familie men også ukjente. Bor i bofelleskap, å kan si det sånn at det er det siste og første året, er ikke noe for meg 😉

  såå godt å høre at det finnes andre som er sånn også!

 • Reply Katrinebb 20. februar 2015 at 15:21

  Den testen skal jeg ta kjente meg igjen i omtrent alle punktene dine!

  Og du er absolutt ikke den eneste som hater at de prater på Radio! Hvis jeg kjører en bil som kun har radio skifter jeg mellom kanalene ut i fra hvilken av de som spiller musikk 🙂

 • Reply Kristine 22. februar 2015 at 20:10

  Hei! Hvor er den blå badedrakten fra? Kjemepefin!

 • Reply Ida Wulff 23. februar 2015 at 02:00

  Kristine: hei, den er fra Porto br 🙂

 • Reply tonje 23. februar 2015 at 11:58

  Måtte lese to ganger når du skreiv at du blei kvalm av å høyre på folk som snakkar på radio, har alltid vert sånn sjølv, hugsa pappa alltid kommenterte at det var jo berre tull, så radio det måtte eg berre leve med.. Men godt å vite at eg ikkje er aleine da 🙂

 • Reply anna 26. februar 2015 at 12:45

  sinnsykt fin badedrakt! hvor er den fra?

 • Reply Ida Wulff 26. februar 2015 at 12:47

  anna: den er fra porto br 🙂

 • Reply josse 3. mars 2015 at 17:34

  utrolig fine solbriller,hvor får jeg kjøpt dem og hva heter merket? 🙂

 • Reply Ingrid Elise 26. april 2017 at 14:00

  Vet dette er et GAMMELT innlegg, men klikket meg inn her for første gang og ville bli litt «kjent» med deg. Ser at vi er skremmende like på enkelte ting. Scoret ganske høyt på HSP testen, og der er andre likhetstrekk ved oss. Skremmende, men utrolig gøy! Klem <3

 • Leave a Reply