Uncategorized

STAKKARS KROPPEN MIN

18. februar 2015

I går gjorde jeg noe dumt. Jeg hadde fastedag, og følte meg full av energi. Så jeg bestemte meg for å dra på trening og trene styrke. Jeg løftet tyngre enn jeg pleier, prøvde å pushe meg selv litt. Jeg hadde jo så mye energi. Rett før treningen var ferdig, ringte det et postbud som stod hjemme hos meg med en pakke. Jeg hadde ventet på pakken lenge, og lovte at jeg kunne være hjemme innen ti minutter. Så jeg, som egentlig ikke har noe særlig med kondis, spurtet hjem på fire minutter. Hadde jo så mye energi. 

Og nå ligger jeg her, da. 

Da jeg våknet i dag hadde jeg så mye feber at jeg var våt i håret, og følelsen av å måtte spy var tilstede ved hver minste bevegelse jeg gjorde. Verdens snilleste mamma kom og sørget for at jeg fikk i meg Cola og mat, og hun kjøpte til og med snus for meg på butikken. Dere aner ikke hvor pinlig mamma syns det er å kjøpe snus ♥

Så nå føler jeg meg ti ganger bedre. Men dette får være en advarsel til alle dere som hele tiden spør om, og er nysgjerrig på å prøve 5:2. Ikke tren hardt på 2-dagene! Det visste jeg vel egentlig på forhånd, men man kan jammen bli lurt trill rundt når man føler seg så lett og energisk. Det var i hvertfall siste gangen jeg gjorde det, for det var skikkelig ubehagelig. 

Det er mange som skriver kommentarer og sender mailer hvor de ønsker å vite mer om 5:2-dietten. Jeg grøsser når jeg hører ordet «diett», for det er ikke hva det er for meg. Hvis jeg fortsetter med 5:2 skal jeg skrive mer om det, men jeg må finne en forsvarlig måte å gjøre det på. Ikke i form av kalorier og vekt, men i form av sunne og gode matoppskrifter som metter og gir næring på en fastedagene. Eller halvfaste da, som det egentlig er 🙂 

Nå skal jeg kose meg litt med den forsømte mailboksen min, og ellers bare slappe av resten av kvelden. Hei så lenge! 

21 Comments

 • Reply Maria 18. februar 2015 at 21:41

  morsomt! Vi holder på med «hva er sakprosa» på lærerhøgskolen, hvor jeg leser «sakprosa i skolen» av Kalleberg og Kleiveland. I teksten er du omtalt flere ganger:-)

 • Reply Ida Wulff 18. februar 2015 at 21:52

  Maria: Haha, så morsomt 🙂

 • Reply anonym 18. februar 2015 at 22:22

  Hei! Jeg lurer på hvor dynetrekket ditt er fra?:)

 • Reply Lina 18. februar 2015 at 22:37

  Sikker på at du ikke har det som går rundt for tiden? Var med tre venninner som var syke på mandag, og nå er jeg syk selv! 🙁 Hater å være syk! føler meg så ubrukelig og pysete..

 • Reply Maria 18. februar 2015 at 22:48

  Hvis du liker tunfisk så vil jeg anbefale å spise det med grønnsaker, for eksempel brokkoli- eller blomkålmos med tunfisk! Og litt rømme eller kesam + krydder! NAM

 • Reply Andreas 18. februar 2015 at 22:50

  Stakkars deg.

 • Reply Tonje 18. februar 2015 at 22:55

  Å trene på tom mage er nok en individuell opplevelse. Jeg klarer fint å trene på tom mage og har gjort det mange ganger. Har hold meg på toppidrettsnivå så det er nok mer enn tom mage som spiller inn på hvordan kroppen reagerer i ettertid. Vi ble faktisk oppfordret til å trene på tom mage de gangene vi hadde morgentrening kl 7 hver mandagsmorgen (galskap spør du meg 😛) gikk på toppidrettslinje. Tror og det har mye å si om en har trent jevnt gjennom oppveksten, noe jeg forøvrig har gjort for da et en mer vant til belastningen. Uansett du får ha god bedring!

 • Reply Ida Wulff 18. februar 2015 at 22:58

  Tonje: håper ikke dere ble oppfordret til å trene og ha tom mage i 24 timer? :O

 • Reply Ida Wulff 18. februar 2015 at 22:59

  Lina: nei, nå er jeg nesten fin i formen igjen 🙂 men uff, god bedring til deg! <3

 • Reply Ida Wulff 18. februar 2015 at 22:59

  anonym: det er fra Missoni, kjøpt hos Milla Boutique på Aker Brygge 🙂

 • Reply KRISTINE GANGFLØT 18. februar 2015 at 23:24

  Hei!

  Så gøy å høre at du også prøver 5:2(dietten). Liker ikke kalle det diett jeg heller forresten, for føler ikke at det er det. Jeg har gått på den i en og en halv uke og skal ha min 4. fastedag i morgen. Føler selv at jeg lærer mye om mat vet å gå på 5:2. Man må jo finne mat som gir mye fyll, men som er kalorifattig og det kan man jo ta med seg i de andre dagene også, selv om man da kan spise normalt. Blitt salat med enten noen kyllingbiter eller laksbiter til middag på meg på «fastedagene». Har så vidt skrevet litt om det på bloggen min, men må teste det ut litt mer. Gikk ned 1kg første uka da, og ny veiing på fredag 🙂

 • Reply Kine 18. februar 2015 at 23:33

  Hei! Jeg har nylig begynt med 5:2, delvis inspirert av deg, og kjenner det passer supert for meg! Jeg vil naturligvis gjerne at du deler tips og oppskrifter, men forstår og setter pris på at du vil gjøre det på en hensynsfull og forsvarlig måte. Takk for inspirasjon, og for at innleggene dine alltid er ærlige, ekte og med glimt i øyet 🙂

 • Reply Ida Wulff 18. februar 2015 at 23:43

  Kine: så bra at du trives med det! Og takk for fine ord, klem 🙂

 • Reply Anonym 19. februar 2015 at 15:16

  Man skal vel strengt tatt ikke trene i det hele tatt når man faster.

 • Reply Kristine 19. februar 2015 at 20:23

  Hei. 🙂 Jeg lurer på hvordan 5:2-dietten fungerer de dagene fastedagen faller på en skoledag. Hvordan greier du å holde konsentrasjonen oppe disse dagene med så lite mat?

  Vurderer å begynne med 5:2, men har lange dager på lesesalen hvor jeg er avhengig av å få i meg nok mat for å kunne prestere ordentlig. Litt kjedelig å legge fastedagene til lørdag og søndag. 😮

 • Reply Ida Wulff 19. februar 2015 at 20:40

  Kristine: hei 🙂 jeg sluttet med 5:2 rett før jeg begynte å studere, så har ingen erfaring med det. Men nå etter vinterferien har jeg 7 skoleuker igjen hvor jeg må prøve å faste! Jeg kommer nok til å faste på søndager, da jeg syns det er trist å faste på fredager og lørdager. Så da blir det én dag med forelesninger hvor jeg skal faste, og da har jeg tenkt å ha med meg en Skyr (93 kalorier), knekkebrød/rugsprø (35 kalorier per skive) og 3 skiver kalkunpålegg fra Prior (ca 30 kalorier). I tillegg tenker jeg å drikke masse vann og kanskje en svart kaffe, og da klarer jeg meg til jeg får laget middag på kvelden 🙂 en gulrot har ca 30 kalorier, og brokkoli er veldig kalorifattig og metter mye. Så det er fint å ha med seg i en boks!

 • Reply Julie 20. februar 2015 at 15:54

  Sykt! Samme skjedde med meg i går! Var på trening, følte meg fresh, og nå måtte jrg bli hjemme fra jobb pga feber/forkjølelse. Sykt irriterende å bli syk av noe som liksom skal gjøre deg frisk.

 • Reply imaginephoenix 26. februar 2015 at 10:13

  hvordan kan jeg følge deg? Finner ikke stedet jeg leter etter..XD

 • Reply Ida Wulff 26. februar 2015 at 12:43

  imaginephoenix: hvor vil du følge meg? 🙂 Jeg heter Idawu på Instagram, hvis det var det du tenkte på.

 • Reply Gunn 8. mai 2015 at 18:03

  Jeg har fulgt 5-2 dietten i over et år og har gode resultater. Etterhvert vil du føle energi også på 2 dagene. Men det er viktig å spise mat som metter og gir energi. Merker godt dersom jeg spiser «gal» mat – da blir jeg fort sulten igjen og mister energien. Lykke til videre med din nye livsstil (for det er jo det 5-2 er 🙂

 • Reply Charlotte 8. mars 2017 at 17:44

  Hei!

  Jeg har aldri skrevet kommentar på en blogg før – men en gang må være den første! Du virker som ei positiv, kul jente. Du skriver festlig og fengende. En blogger er et forbilde, og jeg tenker at det da er ditt ansvar å være det. Snusing blant unge jenter er et økende problem blant unge jenter i Norge, og jeg har en bønn om at dere som er i medier og som skriver blogger med feks trening og kosthold i fokus, har helse i fokus! Snus så mye du vil – det er ditt personlige vlg så lenge du er over 18 år -men husk at du påvirker andre. Det ser kult ut – når en kul sprek jente snuser. (Synes noen). Lykke til videre med bloggingen😊

 • Leave a Reply