Uncategorized

MIN NYE KOLLEGA

19. februar 2015

Hils på min nye kollega:

Han/hun heter Olympus PEN E-PL7. Det var flere som spurte meg om hvilket kamera jeg hadde gått til innkjøp av, så her har dere svaret 🙂 For å være helt ærlig har jeg ikke blitt bestevenn med dette kameraet enda, det irriterer meg faktisk ganske mye. Men jeg betalte mer for det enn jeg noen gang har betalt for et speilreflekskamera, og jeg har flere venner som er fornøyd med det, så jeg regner med at det bare er en vanesak. 

Kjøpte det jo fordi jeg ikke gidder å drasse med meg speilrefleksen hver gang jeg skal noe, og spesielt ikke på ferie. Dette er mye mindre, og skal ta nesten like fine bilder. Jeg skal bort på postkontoret og hente en pakke nå, så jeg krysser fingrene for at det er portrettlinsen jeg har kjøpt til min nye kollega som har kommet. Vi blir nok bestevenner til slutt – og hvis ikke, så er han/hun fin å se på uansett. 

Har noen av dere erfaringer med dette kameraet? Tar gjerne i mot nybegynner-tips 🙂

27 Comments

 • Reply Ingri 19. februar 2015 at 13:44

  Jeg har dette kameraet og er storfornøyd! Synes det er kjempegøy å leke seg med det og har aldri tatt så fine bilder før 😀

  Du kan kanskje såpass allerede, men om du søker etter Cathinthecity sine phototips, så står det kjempeenkelt forklart der med manuelle innstillinger 🙂

 • Reply Cathrine Lyster 19. februar 2015 at 14:18

  Utrolig fint kamera! 🙂 Likte at designet på det var litt vintage!

 • Reply Monica Andersson 19. februar 2015 at 14:25

  Et lite tips 😀 For å kunne få bildene rett inn på telefonen din må du ha et wifi minnekort:

  http://www.netonnet.no/art/foto-og-video/minnekort-og-minneleser/transcend-sdhc32gbclass10wifi/183402.2056/

  Tok sin tid før jeg fant ut hvorfor jeg ikke fant ut av hvor man kunne dele trådløst 😀

  Ellers er jeg utrolig fornøyd med kameraet. Jeg bruker et pancake-fast-vidvinkel objektiv 🙂

 • Reply Kamilla Haaland 19. februar 2015 at 20:13

  Hørt mye bra om det! Men ingen erfaring med det selv. 🙂

 • Reply Anonym 19. februar 2015 at 20:52

  Ennå, ikke enda. Det er virkelig absolutt ingen som klarer å få den der riktig, men tenkte du gjerne var litt opptatt av å få det riktig? Det er ikke ment negativt, just fyi.

 • Reply Ida Wulff 19. februar 2015 at 21:07

  Anonym: jeg er klar over det, men jeg klarer bare ikke!! ;P

 • Reply mie 19. februar 2015 at 22:06

  Det er faktisk lov å bruke både ennå og enda som tidsadverb.

 • Reply Amalie 20. februar 2015 at 00:07

  Vudererer å kjøpe kameraet, for jeg trenger noe mindre å drasse på. Men er litt usikker på instillingene og om jeg skjønner meg på det. Bortsett fra at dere ikke har bli bestevenner enda; tar kameraet skarpe bilder og er lett å forstå seg på? 🙂

  Jeg skal forresten til Oslo på konsert i mars, og lurer på om du har noen tips til noen som ikke er så kjent der? Jeg skal bo på Thon hotel Gyldenløve i Bogstadveien. Har du tips til spisesteder, butikker osv. i nærheten der som du anbefaler? Det hadde vært veldig kjekt med svar! 🙂

 • Reply Tina Isalina 20. februar 2015 at 00:42

  Har kun fått testet dette kameraet på kurs og var veldig fornøyd med hvordan enkelt det var å bruke. jeg har full forståelse for at et speilrefleks er mye å drasse med seg rundt om kring, derfor har jeg nå fått tak i Sony a6000 og er kjempe fornøyd med den lille råtassen! Super enkelt å få plass til det i veska/lomma med standar objektivet som følger med 😀

 • Reply Anette 20. februar 2015 at 08:18

  Er det noen mulighet for at du også kommer til å ha en snapchat-konto som vi lesere kan legge til? 🙂 Hadde vært veldig moro!

 • Reply Anonym 20. februar 2015 at 10:32

  Så flott innlegg:)

  Sjekk ut diamanthuset sin blogg på http://www.diamanthuset.blogg.no, hvor vi gir deg inspirasjon i hverdagen og vi har mange gode kampanjer på ringer, smykker og øredobber på http://www.diamanthuset.no

  Ha en fin helg:)

 • Reply Rikke 20. februar 2015 at 10:57

  Skal ikke du og Kristina reise snart? Har dere funnet hotell?:)

 • Reply Marianne 20. februar 2015 at 11:02

  «Du kan bruke både ennå og enda som tidsadverb. Når ordet er gradsadverb eller subjunksjon, skal du bruke enda.» (http://www.norsksidene.no/web/PageND.aspx?id=99313)

  Ida har altså ikke gjort noe feil! 🙂

 • Reply Amalie 20. februar 2015 at 11:06

  Hvilken portrettlinse har du kjøpt? 🙂

 • Reply Ida Wulff 20. februar 2015 at 11:35

  Amalie: 45 mm 🙂

 • Reply Ida Wulff 20. februar 2015 at 11:36

  Marianne: det visste jeg ikke! Men takk! 🙂 hehe

 • Reply Ida Wulff 20. februar 2015 at 11:37

  Rikke: vi reiser om en måned cirka 🙂 har booket hotell, men skriver nok ikke hvilket før vi er der.

 • Reply Linn - barnehagelærerstudent, PT og mamma 20. februar 2015 at 13:00

  Så herlig. Det så snasent ut! <3

 • Reply Marie 20. februar 2015 at 17:20

  Hun er så PEN! Har vurdert lenge å kjøpe meg dette selv, har hørt utrolig mye bra om det, så jeg regner med det bare er en vanesak 😉

 • Reply Sara 20. februar 2015 at 22:21

  jeg har dette, og har aldri hatt et bedre kamera før! spesielt fornøyd med portrettlinsen(45mm). Også er appen med selvutløser og overføring av bilder til mobil super:) Håper du blir like fornøyd som meg etterhvert.

 • Reply Anonym 20. februar 2015 at 23:53

  Marianne; da lærte ihvertfall jeg noe også, for det visste jeg ikke:) hilsen ennå/enda-jenta;)

 • Reply Ida Wulff 21. februar 2015 at 01:04

  Sara: det håper jeg også, gleder meg til å bli mer kjent med det! 🙂

 • Reply Kathrine Louise 22. februar 2015 at 00:34

  Ååå, jeg vurderer å bytte ut den store, klumpete speilrefleksen min med dette kameraet så du må gjerne skrive hva du syns om det etterhvert! 🙂 Hvilken nettside bestilte du det fra forresten?

 • Reply am 22. februar 2015 at 14:45

  Fikk min for ca.1 uke siden! Er absolutt en vanesak, dessuten har olympus en litt mer komplisert meny enn f.eks. canon. Bare prøv den masse, så lærer du nok noe 😉 Tror du blir veldig glad i den etter hvert!

 • Reply Ida Wulff 22. februar 2015 at 15:11

  Kathrine Louise: bestilte fra komplett og objektivet fra Olympus sine sider 🙂

 • Reply Sara 27. februar 2015 at 22:54

  Jeg har hatt det kameraet i over et halvt år nå 🙂 Jeg er kjempefornøyd med det og bildene blir utrolig fine !

 • Reply Maria 6. mars 2017 at 16:42

  Hei!

  Jeg lurte bare på om du har prøvd både pancake objektivet og det med 45mm? Isåfall hvilket synes du er best? 🙂

 • Leave a Reply