Jeg ser at mange eksperimenterer med sunne pizzaer om dagen; pizzabunn av søtpotet, av tunfisk og av blomkål. Det vekket selvfølgelig matvraket i meg. Tenk å kunne spise pizza flere ganger i uka, uten at det er usunt! Jeg har allerede prøvd meg på søtpotetbunn, og jeg tenkte hvert fall å teste ut blomkålbunn også. Men i dag har jeg invitert mamma og pappa på pizza med søtpotetbunn, så i den anledning tenkte jeg å dele oppskriften med dere. Mange som har spurt om den, etter at Kalle og jeg lagde den til forrige jentekveld! 🙂
Her er oppskriften på den jeg lager i dag, og den er nok til to pizzaer som fyller et helt stekebrett. Overse at jeg har laget to runde, de ble nemlig for tykke i dag.
♥ Til bunnen trenger du: – 700 g søtpotet (2-3 søtpoteter, størrelsene varierer jo) – 2 egg – 200 g mel (jeg bruker vanlig hvetemel, men bruk gjerne havremel og bokhvetemel hvis du har) – Litt salt og pepper
♥ Til tomatsausen trenger du: – 1 sjalottløk (bruk gjerne mer løk, en av dagens middagsgjester liker ikke løk så jeg roer ned) – 2 hvitløksfedd– 1 kartong med hakkede tomater– Ca. 2 spiseskjeer med tomatpuré – Litt oregano-krydder– Litt salt og pepper
♥ Fyllet kan du selvfølgelig velge helt selv, jeg har brukt:– Strandaskinke– Ruccola – Cherrytomater– Ost
♥ Slik gjør du: – Skru ovnen på 200 grader– Legg søtpotene i en form, og sett dem i ovnen i en time. Da blir de bløte, og skallet faller av lett som bare det (hvis du har mikrobølgeovn går det raskere å putte dem inni der) – Bland søtpotet, egg, mel og krydder i en bolle, jeg bruker stavmikser og det funker fint. – Legg bakepapir på en stekeplate, og smør deigen utover. Pass på at den ikke blir for tykk, denne oppskriften er som nevnt nok til å fylle to hele stekebrett. – Når det er gjort, setter du pizzabunnen inn i ovnen (fortsatt 200 grader) til forsteking, la den stå i 10 til 15 minutter, eller litt lengre.– For å være sikker på at bunnen blir sprø, kan du forsteke den litt lengre ved å sette den på nederste rille i ovnen i noen minutter. – Mens bunnen forsteker, kan du laget tomatsausen. Hakk løk, brun det i pannen og tilsett hakkede tomater og tomatpuré. Krydre etter eget ønske! – Når bunnen er sprø, tar du den ut og legger på tomatsaus, tomater, mais og ost. Ikke for tykt lag med tomatsaus, da blir pizzaen myk. – Stek i ovnen til osten er smeltet og gyllen – eller slik du liker den. – Ta pizzaen ut og dander spekeskinke og ruccola.– Servér og nyt!
19 Comments
Blir bunnen sprød? Eller bare sån at man kan holde den hvertfald??
Maja: ja, har skrevet litt om det i innlegget 🙂 Kunsten er å ikke lage for tykk bunn, og å forsteke den godt nok.
Dette skal absolutt testes ut 🙂 Takk for oppskriften 🙂
Andreas Gangstad: kos deg! 😀
kan man ikke koke søtpoteten i stede for å steke den i starten?
sunniva: det kan man sikkert, men har ikke sett det i noen oppskrifter på pizza 🙂
Det så skikkelig godt ut. Spiller det noen rolle hvilken farge søtpotetene er? Fordi om jeg husker rett finnes det også søtpoteter har en grå-ish farge. Lurer på om man kan bruke de også? 🙂
thao: det vet jeg faktisk ikke, har ikke sett eller hørt om grå søtpoteter 🙂
Åå den så nydelig ut! anbefaler å prøve speltlume pizza også, utrolig lettvint og kjappt om man vil ha god mat selvom man ikke har så god tid:)
Du MÅ prøve tunfiskpizza! Den er helt fantastisk, kunne spist det hver eneste dag. Er så glad jeg turte å smake på den, for jeg er egentlig veldig sær – men FY den er god altså!!
Dette ser kjempegodt ut! Har aldri prøvd pizza med søtpotetbunn før. Dette må testes! Takk for tips 🙂
den så utrolig deilig ut <3
Kanskje en fordel å skrive hvem du kopierte oppskriften på bunnen fra? Altså Lindastuhaug.blogg.no
Kristin: ?
http://lindastuhaug.blogg.no/1409904852_05092014.html
Har dessverre litt vanskeligheter for å tro at du har kommet på bunnen helt selv, og at det bare er tilfeldig at oppskriften din er nøyaktig det doble av hennes
Kristin: Jeg har bare fått oppskriften av en venninne, og hvor hun har den fra aner jeg ikke. Hvis det gjør vondt for deg, så beklager jeg 🙂
Do you have a spam problem on this blog; I also am a blogger, and I
was curious about your situation; many of us have created some
nice procedures and we are looking to exchange strategies with others,
please shoot me an e-mail if interested.
http://www.sluck.kr/g5/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=65766
http://sm.co.kr/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=67642