Mat

OPPSKRIFT: PIZZA MED BLOMKÅLBUNN

26. februar 2015

Her kommer oppskrift på pizza med blomkålbunn. Jeg syns den ble kjempegod, selv om bunnen ikke ble sprø. Hvis noen vet hvordan jeg kan få den sprø, eller om det  det hele tatt går an, si gjerne i fra. For smaken ble kjempegod og bunnen ble helt fast 🙂

Oppskriften er nok til 4 minipizzaer som fyller ett stekebrett. 

♥ For å lage pizzabunn av blomkål trenger du: – 1 blomkålhode, sørg for å velge et som ikke er alt for lite- 3 egg – 2 spiseskjeer olje, jeg brukte olivenolje – Salt og pepper, ønsket mengde

♥ Til flyll brukte jeg:– Sjalottløk – En pakke karbonadedeig – En boks hakkede tomater- Mais- Ost  

♥ Slik går du fram: – Sett ovnen på 150-180 grader- Vask blomkålhodet og kutt opp i biter – Sleng oppi egg, olje, salt og pepper – Mos alt sammen til en stappe, jeg brukte stavmikser men det ble litt tungt- Form pizzaene, ikke for tykke! – Stek til du kan kjenne med en gaffel at de er faste, ovnen min brukte faktisk 3 kvarter- Fres sjalottløk i stekepannen og stek karbonadedeigen- Hell oppi en boks med hakkede tomater, krydre med salt og pepper, og la stå og putre mens bunnen forsteker i ovnen – Legg på fyll, og stek deretter igjen til osten er gyllen eller slik du liker den  

Ser kanskje ikke så delikat ut, men smakte veldig godt. Da jeg spiste rester mens jeg satt og jobbet i dag, glemte jeg faktisk helt at bunnen var av blomkål… 🙂 

23 Comments

 • Reply Cecilia Catharina 26. februar 2015 at 20:26

  Dette ser så utrolig godt ut! Må absolutt prøve meg på dette 😀

  Ha en fantastisk kveld videre søte 😀

 • Reply Maria 26. februar 2015 at 21:42

  Høres helt merkelig ut med bunn av blomkål, men så fint at det smakte godt da! 🙂

 • Reply Mm 26. februar 2015 at 22:43

  Her må du faktisk forsterke bunnen i 10-15 min og avkjøle, deretter legge på pizzastyll og steke 10-15 min igjen (da kan den bli sprø). Jeg bruker også 2 ss bokhvetemel for å få den litt fastere + 1 ss fiberhusk!:/)

 • Reply Mm 26. februar 2015 at 22:50

  Nei beklager. Leste feil, du har jo forsterket den. Men da kan du prøve me litt bokhvetemel og fiberhusk. Og forme pizzabunnen veldig tynn på brettet:) jeg bruker 1 halv blomkolhode og det rekker til to runde pizzaer på to brett.:-)

 • Reply Hanne 26. februar 2015 at 23:21

  Når jeg lagde blomkålpizza moste jeg først blomkål i en blender før jeg stekte det litt i ovnen. Når jeg tok det ut igjen da kunne jeg klemme ut ganske så mye vann, før jeg blandet inn andre ingredienser, da ble bunnen ganske bra, men ikke akkurat sprø 🙂

 • Reply Emma 27. februar 2015 at 00:07

  What, blomkål bunn?

 • Reply Anonym 27. februar 2015 at 12:48

  Ah. Nye inspirerende innlegg siden sist jeg var innom. Du er så ekte og fin! Jeg ble veldig inspirert av disse pizzaoppskriftene dine. Hvilken av de er din favoritt? Blomkål- eller søtpotetbunn?:)

 • Reply Solveig 27. februar 2015 at 13:15

  Har du kokt blomkålen før du bruker stavmikser?

 • Reply tommy 27. februar 2015 at 13:22

  spännande recept

 • Reply Kine 27. februar 2015 at 13:26

  Jeg har ikke laget det selv før, men svigersøster laget til oss en gang! jeg mener hun varmet blomkålen i mikroen først sånn at den ble myk, og at det da var lettere å kvitte seg med noe av fuktigheten i den også 🙂

 • Reply Margrete 27. februar 2015 at 14:39

  Hei, ganske random kommentar, men du er slående lik hun som spiller Anastasia i Fifthy Shades of Grey! Vet ikke om du har hørt det før, men klarte ikke å unngå å tenke på det, haha 🙂

 • Reply mikaela höök 27. februar 2015 at 17:32

  Hej alla Fina! Har ni lust på en blogg men bilder utöver det vanliga? outfitbilder som är mer än bara enkla outfitbilder? snygga DIY projekt? och mycket mode och inspiration som sticker ut från normen? Kolla då gärna in min nya blogg -> MIKAELAHOOK.SE Puss på er alla från en Svensk i Norge(=

 • Reply Ida Wulff 27. februar 2015 at 18:35

  Kine: det var lurt 🙂

 • Reply spisogspar 27. februar 2015 at 21:10

  Dette ser kjempegodt ut! Aldri smakt det før, men har lyst å prøve.

 • Reply wivian 27. februar 2015 at 22:13

  oij, så smart! det så faktisk godt ut:-) skal prøves en dag!

 • Reply Anonym 28. februar 2015 at 00:31

  Nå som det begynner å bli litt vått ute, er det ikke på tide å finne frem paraply innleggene dine? Heheh

 • Reply Tone 28. februar 2015 at 13:39

  tips til sprøere bunn: stek på rist istedenfor, da blir det ikke så fuktig (:

 • Reply Ida Wulff 1. mars 2015 at 17:57

  Anonym: søtpotet tror jeg! 🙂 Tuusen takk for fine ord <3

 • Reply Ida Wulff 1. mars 2015 at 17:57

  Solveig: jeg gjorde ikke det, men skal gjøre det neste gang så det blir lettere 🙂

 • Reply Ingrid 5. mars 2015 at 01:30

  Da jeg lagde pizza med blomkålbunn moste jeg blomkålen med stavmikser først, før jeg la den i et tynt kjøkkenhåndkle og klemte ut vannet. Så tilsatte jeg resten av ingrediensene. Og da ble bunnen sprø 🙂 Anbefaler også å bruke krydder som f.eks. tørket basilikum og hvitløkspulver i bunnen, blomkål smaker jo ikke så mye 🙂

 • Reply Ida Wulff 5. mars 2015 at 13:49

  Ingrid: det skal jeg prøve neste gang, tusen takk for tips! 🙂

 • Reply Airinsa 6. mars 2015 at 21:38

  Liker sånne her type tips! 😊 Så dette skal jeg prøve i morgen! Krysser fingrene for at denne sunne varianten også er god! God bedring forresten!

 • Reply Ida Wulff 6. mars 2015 at 21:47

  Airinsa: tusen takk! 🙂

 • Leave a Reply