Reise

KLAR FOR Å UTFORSKE ET NYTT PARADIS

12. mars 2015

Jeg føler meg veldig heldig som har fått oppleve så mange fine og spennende steder i verden. Det gjenstår liksom ikke så mange prikker på globusen som jeg  krysse av på bucket listen. Men det finnes fremdeles noen, og en av dem er Indonesia. I dag booket jeg flybilletter til BALI, så rett etter siste eksamen pakker jeg kofferten og stikker to uker til paradis. Lykken over å motta en bestillingsbekreftelse på mail, haha. Det kjente jeg at jeg trengte i dag ♥ 

Har du vært i Bali? Vi har nemlig ikke booket hotell enda, så tar gjerne i mot tips. Det eneste vi er ganske sikre på er at vi ikke har lyst å bo i området som heter Kuta, for der skal det visst være veldig mye turister, utesteder, bråk og rot. Vi skal reise først og fremst for å slappe av, spise god mat og utforske litt. Ikke noe festing, med andre ord. Ikke surfing heller, skulderen min har nettopp kommet seg på plass etter Sri Lanka… Blir kjempeglad for alle hotelltips, restauranttips og tips til aktiviteter/andre ting man  oppleve på Bali 🙂 

Når vi først er inne på reising; fikk nettopp kommentar av en leser som jobber i Norwegian, som kunne meddele at Norwegian har sluttet å fly til Dubai. Alt er kansellert! Lurer på når de hadde tenkt å informere om det, så måtte selvfølgelig plukke opp telefonen og høre hva F som skjer. Det var helt riktig at alt var kansellert, og de jobber med å booke passasjerene sine inn på andre flyvninger. Så fikk vi bare håpe at vi får fly den dagen vi hadde planlagt. Ja, det får vi søren meg håpe, for det står et hotellrom i Dubai og venter på oss, og det var ikke akkurat på billigsalg. Grrrr, at det er mulig. Jeg krysser fingrene, og gleder meg over Bali enn så lenge! 

88 Comments

 • Reply Karianne 12. mars 2015 at 21:05

  Ååå uffda Ida, stakkars deg? haha.. Men seriøst, hva f… har du gjort med nesen din?

 • Reply Christina 12. mars 2015 at 21:15

  Mozaic resturant i Ubud!!!! Og ta et par dager på Gili øyene 🙂

 • Reply HANNA 12. mars 2015 at 21:16

  Hei! Jeg har vært i Bali og jeg anbefaler hotellet Grande Mirage! Store, fine hotellrom og utrolig fint uteområde. Ligger ikke midt i byen, men litt utenfor 🙂 Du kan sende meg en mail om du vil ha detaljer 🙂

 • Reply Thea 12. mars 2015 at 21:18

  Hei! 🙂 Så gøy at du skal til Bali. Det er mange perler på Bali, men som du selv sier, styr unna Kutaområdet. Da vi bodde der for noen år siden, pleide vi å reise mye til en strand som heter Balangan. Det er en skjult liten perle, så fredelig og stille, borte fra trafikken og turistene. Det er ikke noe luksussted, men det er et oppholdssted for mange kjekke surfere og naturen der er helt nydelig. Kan lønne seg å ta med seg noe å drikke/spise, da utvalget i «restauranten» (les: kiosken) ikke er all verden.

  Karma resort (husker ikke helt navnet) er et luksusresort som du både kan bo på, men også besøke for å ligge på stranden. Prisen her er litt høyere, og jeg anbefaler at du styrer unna når der er høyvann, for da forsvinner nemlig stranden helt 😀

  Hvis du ønsker å reise på en utflukt, ta speedbåten til Nusa Lembonganan. Selve speedbåtturen er ubehagelig, men omgivelsene på Nusa Lembonganan er fantastiske. Turkis hav, med neonfargede fisker. Så nydelig og ikke minst fredelig! Anbefaler deg snorkling over korallrevet. Vannet er så fantastisk.

  Vi spiste mye på en restaurant som heter Pepenero, og den ligger i Denpasar om jeg ikke husker feil. Vil anbefale deg å være forsiktig med å kjøre scooter, og heller holde deg til de blåe taxiene. Jeg skadet meg stygt i en scooterulykke der, trafikken er helt bananas!

  Ønsker deg en fin tur, Bali er fantastisk og har så mye nydelig å by på, så lenge du styrer unna de verste turistfellene. GLEDER meg til å se bildene dine!!

  Klem fra Thea 🙂

 • Reply Renates Reiser 12. mars 2015 at 21:22

  Oi, så kjipt angående Dubai! Har Norwegian sluttet helt å fly dit? Så utrolig dumt! Håper det ordner seg for dere da, og at de får dere inn på andre fly. Emirates er jo helt fantastisk å reise med blant annet 🙂

  Jeg har ikke vært på Bali selv, men har en reise booket dit i oktober, så jeg gleder meg til å se hva du/dere tar dere til og opplever der. Gleder meg sykt til å utforske den grønne, vakre øya selv!

 • Reply Janne 12. mars 2015 at 21:24

  Hei Ida 🙂

  Veldig fin blogg, kjekt å lese!

  Lurer på om du har noen sminke tips til meg?

  Du får så jevn og fin hud…hvilke produkter bruker du?

  Er ute etter en Foundation som dekker både føflekker og ujevnheter i ansiktet…har prøvd Vichy sin, men lurer på om jeg tok for lys farge..? for den dekket nemlig ingenting hos meg…?

  Supertakknemlig for noen gode tips 🙂

 • Reply Ida Wulff 12. mars 2015 at 21:27

  Janne: Hei! 🙂 Tusen takk, så hyggelig at du syns det! Så rart at Vichy sin ikke dekket, hvilket produkt prøvde du? Stiften dekker hvert fall over føflekker veldig bra, tror ikke fargen skal ha noe å si på dekkevnen altså. Bortsett fra Vichy vet jeg ikke om noen foundation som dekker føflekker 100%, når jeg hverdagssminker meg bruker jeg akkurat nå en blanding av Dior Forever og Sensai. Dior Forever dekker ganske bra.

 • Reply Ida Wulff 12. mars 2015 at 21:28

  Renates Reiser: ja, de sa på telefonen at de har sluttet helt å fly dit. Men, ja, får se det positive i det. Er jo deilig hvis vi får fly med Emirates eller Qatar 🙂

 • Reply Ida Wulff 12. mars 2015 at 21:29

  Thea: tusen takk for gode tips!! 🙂 Hva tror du om å bo på Nusa Lembonganan? Må i hvert fall en tur dit uansett! Uff, så grusomt, blir ikke noen scooter på oss, det er jeg helt sikker på! Klem til deg

 • Reply Ida Wulff 12. mars 2015 at 21:31

  Karianne: ser at du har kommentert dette gjentatte ganger på. Sikkert for å være stygg, men jeg svarer deg likevel. Jeg har ikke gjort noe med nesen min, den ser bare sånn ut 🙂

 • Reply Tina 12. mars 2015 at 21:38

  Hei!:) Jeg har bodd i Bali i et halvt år. Det er roligere å bo i for eksempel Seminyak eller Sanur enn Kuta. Billig å eventuelt leie seg en villa også istedenfor hotell. Det koster heller ingenting å kjøre taxi rundt overalt. Men Kuta må oppleves! Fantastisk sted for nybegynnere på surfing, bra shopping og bra uteliv. Anbefaler også å reise på strender som Dreamland beach og Padang Padang. Bali er så fint, gled deg!

  Håper det ordner seg med flyturen til Dubai :))

 • Reply Ida Wulff 12. mars 2015 at 21:38

  Tina: tusen takk for tips! 🙂 Skal definitivt sjekke ut Kuta også, har bare ikke lyst å bo der. Klem

 • Reply Rebecca 12. mars 2015 at 21:39

  Du har så fine klær! Hvor er skjorten og skjørtet fra? 🙂

 • Reply Ida Wulff 12. mars 2015 at 21:40

  Rebecca: tusen takk, skjorten er fra Zara og skjørtet er fra Bik Bok <3

 • Reply Julie 12. mars 2015 at 21:40

  Bali er helt fantastisk. Bodde der i 3 måneder og må tilbake nå snart. Bali er ikke et veldig stort sted, så du kommer deg rundt enkelt med både taxi og buss. Jeg bodde i seminyak, og syntes det var veldig fint. ca 20 min unna kuta. Strender du MÅ bøsøke er karmabeach (der har jeg hørt det også er fint og bo) og dreamland. Ellers så m fu jo bare besøke potato head og ku de ta. Det er to ekslusive beachcluber med god mat og deilig luksus. Det er synd du har skadet skulderen din, for surfing i bali er magisk. Dubble 6, er en strand det er fint å surfe for nybegynnere. Du må også ta deg tid til å besøke tree top park, der du klatrer og slenger deg i zipline. det er veldig gøy! Ape templet må bøkes også er det kul safari muligheter i bali zoo. Jeg kunne ramset opp i flere dager på ting må gjøre i bali, men når du først er på bali, hadde jeg ofret noen dager på gili. En liten øy utenfor bali. tar ca 20 min med båt. Dette er en øy uten noen form for biler. Sykler og hest med kjærre er eneste fremkosmiddel. drit kul øy med max relaxing. Der kan du dykke og bade med skildpadder og leve i paradis. Anbefales på det sterkeste. Sjekk ut balibible på instagram, der får du masse tips 🙂

 • Reply Mette 12. mars 2015 at 21:42

  Var en uke på Bali i 2013. Fantastisk fin øy, vil gjerne tilbake. Bodde noen dager i Ubud. Utrolig koselig og fint sted. Rismarker, organiske kafèer og yoga er stikkord. Her ble blant annet deler av Eat, Pray, Love spilt inn 😉 Da jeg bodde i Ubud booket jeg en tur til Mount Batur, en vulkan på 1.717 moh.. Ble hentet 2.30 om natten, og kjørte langt pokker i vold. Kom frem, ble tildelt guide og lommelykt.. Kom på toppen akkurat i tide til soloppgangen, fin opplevelse 🙂 Hvis du vil ha med deg litt partyparty så er Seminyak stedet å bo. Mer classy enn Kuta, og ikke fullt så mange turister der. Ellers har jeg hørt at Nusa Dua og Uluwatu er fantastisk, men dit rakk jeg ikke dra dessverre. Hvis du er gira på dykking så er Amed bra, skipsvrak og div der. Veldig lite sted og få turister 🙂 Jeg fikk skikkelig roen der. Noen dager på Gilis er obligatorisk. Anbefaler at du får deg egen sjåfør og kjører litt rundt, hotellet/hostellet kan sikkert hjelpe deg med det 🙂

 • Reply Malin 12. mars 2015 at 21:42

  Hei!

  Seminyak området er fint, og har mange fine villaer og hoteller! Anbefaler villa, det er lukseriøst, man har hushjelp, basseng i hagen osv! Dere må oppleve beach clubene rundt om på Bali, deet er digg! Anbefaler potato head beach club (seminyak) og Finns beach club (Uluwatu). Hold dere til blue bird taxi, de lyseblå. «privat taxi» og Bali taxi har ofte ikke takstometer, og kan fort bli dyrt, spesielt visst du er lys i huden, som for Balinesere vil si at du har godt med penger. Spa, fiksing av negler osv er sykt billig, rundt 80kr for en times massasje. Nusa Lembongan, øya hvor alt er lov. Der kan man dope seg, uten at noen skulle bry seg, det er ingen regler, og ikke noe politi. Apropo politi, det er veldig korrupt, og man betaler seg lett fra en bot dersom man kjører scooter. Bargata i Bali som befinner seg i Kuta er noe for seg selv. På hvert gatehjørne blir man tilbudt dop, og som norsk jente får man ikke gå i fred.

  kooos dere i Bali, dere kommer til å ha det så bra!

 • Reply Ida Wulff 12. mars 2015 at 21:52

  Malin: tusen takk for tips, har du noe forslag til hvor man evt kan finne en bra villa? 🙂

 • Reply Ida Wulff 12. mars 2015 at 21:53

  Julie: ååå, nå gleder jeg meg bare enda mer!! tusen takk for tips <3

 • Reply Kristina 12. mars 2015 at 21:56

  Hei. Du kan glede deg. Bali er magisk 🙂 Du burde sjekke ut Finn´s Beach. Gili er også ett sted man må oppleve.

 • Reply caroline 12. mars 2015 at 22:04

  Nå er du fin på håret. Kledde å ha drt litt mørkere 🙂

 • Reply caroline 12. mars 2015 at 22:09

  Hvor er blusen fra forresten?

 • Reply Ida Wulff 12. mars 2015 at 22:21

  caroline: Zara! 🙂

 • Reply Ida Wulff 12. mars 2015 at 22:22

  caroline: tusen takk! <3

 • Reply Lisbeth 12. mars 2015 at 22:43

  Åh så digg! Anbefaler på det sterkeste å reise noen dager til Gili øyene som er en liten båttur fra Bali. Helt fantastisk sted!! 🙂

 • Reply Medisinstudent 12. mars 2015 at 22:59

  Hei, Ida! Nydelig skjørt. Norwegian har ikke sluttet å fly til Dubai(DXB). Sjekket nettopp, og det er kun flyvninger før sommeren som er utsolgt/ikke tilgjengelige. Til høsten flyr de både til og fra Dubai. Sjekk lavpriskalenderen for høsten, men kjipt hvis du skal reise før det. Håper du finner ut av det. Ha en fin kveld! 🙂

 • Reply LH 12. mars 2015 at 23:51

  Nesen din ser like bra ut,som vanlig 🙂 Aldri skjønt hvorfor du har kompleks med den, men sånn er jo vi jenter. Håper det ordner seg med flytur til Dubai, kjedelig at det skjer.

 • Reply Anonym 13. mars 2015 at 00:00

  Elsker Bali!

  Dreamland Beach, Nusa Dua, Uluwatu er gode tips, også MÅ du til Gili. Vila Ombak på Gili Trawangan har private bungalower med air condition til ok pris 🙂 God tur!

 • Reply Tonje L 13. mars 2015 at 00:15

  Hei! Jeg har vært på Bali mange ganger, og jeg har alltid bodd i Kuta. Hard Rock Hotel finnes i Kuta og det hotellet er helt INSANE! Det gigantiske svømmebassenget! Det er liksom så stort at du kan svømme deg en tur 🙂 Siste jeg hørte om Kuta var at de hadde pusset opp en god del rundt der så det var mye penere og renere i området. Kuta beach som forøvrig er ei nydelig stand ligger 20m fra Hard rock hotel. Siste gang jeg var i Bali bodde vi i Seminyak, og det er også absolutt å anbefale. Koselig sted uten mange utesteder. Du MÅ besøke Rock bar. Bare google det, skikkelig fancy bar midt i et fjell. Potatohead og Kudeta er også å anbefale. Monkey Forest i Ubud er en ok turistattraksjon, men de apene angriper plutselig! De har nok blitt litt bortskjemt oppi gjennom mtp alle turistene. Når jeg var på Bali med familie bodde vi på et hotel som het Sofitel i Seminyak. Litt avsides hotell rett ved stranda, nydelige rom! Lurer på om jeg hørte at de hadde byttet navn, men med litt googling finner du det nok. Dersom dere faktisk skal ut en kveld og vil litt på rølpefylla MÅ dere dra på en plass som heter Alleycats, og det finner du i Legianstreet(tror festegata heter det, noe lignende hvertfall) Det utestedet stenger kl 12:00 og er mer en vorspielplass, men deilige surfegutter fra Australia henger der 😉 plassen er litt shabby, men de har faktisk TIDENES mat der. Norwegian beefstew var en klassiker;) jeg vet at man kan leie syke villaer i Seminyak også forresten! God tur og kos deg masse.. 🙂

 • Reply Camilla 13. mars 2015 at 00:18

  Fantastiske hoteller på Nusa Dua, i Sanur og i Seminyak. Om du ønsker total avslapning og ikke er avhengig av strand i umiddelbar nærhet anbefaler jeg Ubud. Her kan du bo midt i rismarkene. Turer er båt til Nusa Lembongan og fjelltur på vulkanen Batur hvor du er på toppen akkurat i tide til soloppgang. Andre steder som burde besøkes er tempelet på Uluwatu, samt Monkeyforest i Ubud (ikke ta med deg dyre solbriller eller kamera hit pga apene, de stjeler). Strender:Balangan, Geger Beach, Karma beach samt Dreamland. Er du glad i sjømat er det mange restauranter på Jimbaran Beach. Sushi på Sushi Tei. Unngå reiser til Gili, her er det narkotika i fri flyt. Og unngå Kuta for ALT DET ER VERDT pga samme årsak som Gili (pluss 1000 flere). Kjør Bluebird Taxi.

  Bali er fantastisk, det gjelder bare å besøke de rette stedene 😊 God tur!

 • Reply Hanne 13. mars 2015 at 00:39

  Hei Ida,

  Du burde definitivt kontakte lillesøs på helle@faithfullthebrand.com. Hun har bodd i Seminyak en del år nå, og har stålkontroll på hvor man skal bo, hva som bør oppleves og spises på Bali 🙂 Dessuten er hun local (fra Åsgårdstrand, da). Sikker på at familien, hvorav tre hunder, Helle, Tai, Bob, Johnsen og Boss, gjerne tar dere med rundt litt og viser frem perlene. Det skal sies at Tai er en relativt skolert surfer og veldig god til å lære bort. Helle driver sitt eget klesmerke på Bali, så de har stort nettverk og er morsomme folk å henge med!

 • Reply Lise Penne 13. mars 2015 at 00:48

  Sendte en lang melding på face, for kommentaren min ble for lang her inne. Haha 🙂 Kos deg masse!!

 • Reply Anonym 13. mars 2015 at 01:25

  Karianne, hva faen har du gjort med folkeskikken din?

 • Reply Anonym 13. mars 2015 at 01:45

  Åååhh, kan jeg bli med i kofferten? Bali er magisk. Anbefaler å leie villa som flere over her nevner. Det er superbillig og virkelig luksuriøst. Husk å prute hvis det er mulig! Selv bodde jeg i Seminyak, ikke så langt unna Kuta. Veldig lite å gjøre der egentlig, den nærmeste stranden er ikke så fin heller. Men i Bali er du bare en taxitur unna det meste 🙂 Apropo taxi: Dette er så billig at du kommer til å få hakeslep. Blue Bird taxi er det som er mest safe, ligner veldig på Bali taxi-bilene, men ta Blue Bird. Dersom det ikke skulle være Blue Bird tilgjengelig (f.eks. på nattestid) så husk å spørre om taxien har taksameter, og hvis ikke så avtal pris på forhånd og PRUT. Anbefaler ikke å ta andre taxier enn Blue Bird alene. Gå til banken i stedet for minimarked for å ta ut penger. Det er tryggest. Shopping på beachwalk i Kuta. Skal dere dra ut på byen, bør dere dra på Skygarden. Vær forsiktig med alkohol, da balinesere lager sin egen type som heter Arak, denne kan være dødelig. Så ikke ta i mot gratis alkohol noen steder. Kjøp din egen og se at den blir åpnet. En kompis ble dopet da han bestilte vann i baren, så ikke vær alene.

  Gili Trawangan er paradis på jord, her ville jeg hatt et par-tre dager på meg. Ikke bestill villa på forhånd, for med en gang du går av båten så er det maaaange som vil du skal se på deres villa. Vi bodde på Hotel Vila Ombak (nydelige luksusrom for et slikk og ingenting). Anbefaler å se rommet før dere sier ja, og prut. De eneste transportmidlene på denne øya er hest og kjerre + sykkel. Lei en sykkel for å sykle rundt øya, tar en times tid!

  Nusa Lembongan er også nydelig. Tror jeg ville bodd på Bali og heller reist ut til disse stedene. Mye spennende historie på denne øya. Kikk gjerne innom bloggen min som jeg hadde på det tidspunktet, der har jeg skrevet en del 🙂

  OG: Husk myggspray!

 • Reply Christine 13. mars 2015 at 02:12

  Bo i villa i Seminyak, spis på ultimo, ligg å sole deg på steam Bach og reis til Gili Trawangan noen dager. Bali er fantastisk!!

 • Reply Lisa Christine 13. mars 2015 at 07:39

  Ser jeg syner eller er håret ditt litt mørkere nå? Ser ut som om du kanskje har tatt litt mørkere striper? Kjempefint var det i alle fall! 🙂

 • Reply Maria 13. mars 2015 at 08:17

  Hei Ida! Har vært på Bali flere ganger, og drar faktisk dit om noen dager igjen! Om du vil ha det rolig, så anbefaler jeg nusa dua, der er det mange resorter på stranden. Der er det ganske rolig, men ikke så altfor langt unna kuta, seminyak. Seminyak er min favorittplass å bo, da det er roligere enn kuta, men fortsatt mye liv. Det er nok endel mer ekslusivt der, fine restauranter og butikker. Nusa lembongan er en fin øy, men for min del altfor stille der. Gili islands er anbefalt, det er tre små øyer som ligger ett par timer utenfor bali med båt. Den største øyen heter gili trawangan, der er det endel restauranter, barer og hotell, men fremdeles en veldig liten øy uten biltrafikk. Det er virkelig paradis! Gili meno og gili air er de to andre øyene, veldig små og roligere enn trawangan.

  Ta dere en dag/kveld på kudeta og drikk drinker i solnedgangen. Potato head beach club er også en bra plass.

  Ellers anbefales å ta en tur til Ubud, book deg inn på et nydelig hotel i regnskogen og bestill massasje og yoga. Det er fantastisk 🙂 Der er masse bra restauranter og fantastiske hotell.

  Håper du får nytte av noen av tipsene. Det kommer til å bli en fin tur! 🙂

 • Reply Thea 13. mars 2015 at 08:41

  Jeg ville kanskje ikke bodd hele oppholdet på Nusa Lembonganan, men du kan godt bo der en natt eller to, bare for å få litt ferie fra turistene 🙂

  Klem!

 • Reply Lene 13. mars 2015 at 09:22

  Bali er fantastisk og eksotisk:) Var der bare 5 dager på vår asia rundreise, men vi bodde i sanur, og det kan anbefales! Sjarmerende og perfekt utgangspunkt i forhold til videre utforsking av øya! Enig i at det er lurt å holde seg borte fra kuta.Masete plass, men greit å bruke en ettermiddag der bare for å ha sett:) Anbefaler ubud, se på rismarkene og få med seg tradisjonell balinesisk dans samt tempel-besøk og elefant-ridning. God tur! Gleder meg til å lese om opplevelsene dine herfra:)

 • Reply Sara 13. mars 2015 at 09:26

  Blue point bay villas & spa i Uluwatu er helt fantastisk! Hotellet har en stor infinity pool og utsikten er magisk! Hver søndag er det i tillegg sunday sessions på hotellets bar, veldig populært! I Uluwatu ligger også strendende padang padang og dreamland som flere over har nevnt 🙂

 • Reply tommy 13. mars 2015 at 09:41

  fina bilder

 • Reply Birgitte 13. mars 2015 at 09:52

  ååååh, så heldig du er som skal til bali! og du fortjener det så mye. ser sånn opp til deg for å være flink på skolen!! samtidig virker du som tidenes råeste og morsomste jente og er samtidig så pen. haha, litt friday praise for you! you go girl

 • Reply S 13. mars 2015 at 10:19

  Usj, reiser til LA med Norwegian i juni. Kjenner jeg får litt skjelven av hele opplegget;) Håper både vi og dere kommer dere av gårde i allefall:)

 • Reply kathrine 13. mars 2015 at 10:26

  Hei!

  Vi skal også reise til dubai med norwegian i påsken. Lurte på om du kunne fortelle litt mer om hva som egentlig har skjedd? Og ikke minst hva de gjør for å fikse det? Har prøvd å komme gjennom på telefon til norwegian nå, men de har 3 timer kø…

 • Reply J 13. mars 2015 at 10:33

  Lembongan er fantastisk, vi leide en stor, fin bungalov litt i høyden rett ved havet, men husker ikke hva det heter. Anbefales! I tillegg er Ubud fint, ofte har de forskjellige festivaler der for lokalbefolkningen og det er veldig gøy å være med på. Sjekk det ut!:)

 • Reply Karina 13. mars 2015 at 10:35

  Åh Bali er fantastisk. Har familie som bor der så ikke bodd mye på hotell. Men Ananda resort og spa er bra og ligger sentralt ifht strand, mat osv i Seminyak. Seminyak er et fint område å bo ca 20-30 min bil til Kuta om jeg ikke husker feil 🙂

  Vil anbefalle deg Ku De Ta som er strand restaurant på dagen og veldig koselig restaurant på kvelden. Utrolig vakkert her. Gili øyene ser eg flere tipser om, det er absolutt noe å få med seg 🙂

  Potato head beach club er også verdt å få med seg. Utrolig kul fasade og ligger helt nede på stranden. Veldig god lunsj i vakre omgivelser her:)

  God tur og godt å høre at dere holder dere unna Kuta, det er ikke Bali 😉

 • Reply Marte 13. mars 2015 at 11:29

  Seminyak er veldig fint, trygt og rent! Dra et par dager til Gili Trawangan, (en av øyene) og besøk Potatohead. Dra til monkeyforrest! Og siden du liker sushi må du dra på sushi tei! Her drar alle kjendisene!!!!!!

  God tur! Misunner deg som F.

 • Reply Hilde 13. mars 2015 at 11:34

  Jeg vil anbefale El Kabron, som ligger i Uluwatu. Nyåpnet spansk restaurant og cliff club (med infinity pool)! God tur 🙂

 • Reply irenglede 13. mars 2015 at 11:40

  Virkelig utgjort alt det passasjerene blir utsatt for som følge av konflikten. Håper virkelig det ordner seg med reisen din. Forresten, utrolig fint antrekk du har på bildet. Hvor kommer det fra?

 • Reply Siri 13. mars 2015 at 11:49

  Jeg ville også anbefalt Nusa Dua, hvis du er ute etter å slappe av. Luksuriøse, store hoteller og et rolig sted. Er ikke så langt unna Kuta heller. Tror det er ca 30 min med taxi.

  Ellers ville jeg anbefale å ta båt ut til Gili-øyene og være der et par dager, hvis dere føler dere har tid. Turen med speedbåt tar rundt 2 timer tror jeg. Vi var på Gili Trawangan på ferie da jeg studerte på Bali med Gateway College. Koselig liten øy som fri for biler, kun sykler og hest med vogn 😉

  Ellers sier jeg som andre, at det går an å leie seg villa med svømmebasseng og det hele til en grei pris 😉

 • Reply Anonym 13. mars 2015 at 12:31

  Har selv bodd i Bali, og hele øya anbefales på det sterkeste. Ser at de fleste byene og strendene jeg ville anbefalt allerede har blitt nevnt men det er noen få ting som jeg selv gjorde/opplevde som jeg anbefaler på det sterkeste. Om du da selvfølgelig vil oppleve noe utenom det vanlige. Jeg besøkte en «healer», var veldig spennende og noe nytt. Du må ikke akkurat være overbevist og tro på sånt, men var gøy uansett. Jeg besøkte også en «spåkone», noe som er en opplevelse som jeg aldri ville vært foruten. Noe annet du kan glede deg til er jo selvfølgelig prisene der nede, helt perfekt for en nordmann som vil oppleve mest mulig. Om du skal ta deg en tur ut på byen i Kuta anbefaler jeg Alleycats (en sliten men sykt koselig bar/utested/) der kan få servert utrolige gode kjøttboller med potetmost (savnet norsk mat etter noen mnd der nede). Selvfølgelig har skygarden blitt nevnt, det er et utested med mange mange etasjer. Helt vilt, men pass på verdisakene. Jeg personlig ville ikke dra på de forskjellige dyreparkene, det er sikkert en opplevelse og morsomt men av hva jeg forstod så har ikke dyrene det så bra der. Templene vil jeg også anbefale å besøke, er mange nydelige der. (ha respekt for kleskoden). Balinesere er hyggelige, smilende og energiske mennesker. Lær deg noen ord balinesisk/indonesisk som Hei, Takk osv. Er et veldig enkelt språk å lære seg. Jeg surfet og tok dykkekurs der nede, men på to uker blir det svært liten tid til det. Jeg anbefaler også sterkt å ta deg en tur på «Mormors», «Grannys», hvor du vil møte verdens hyggeligste mennesker. Dette er et slags «bakcpacking hotel» hvor du kan bli servert vaffler med brunost, taco og kjøttkaker på norskt vis! =) Kos deg masse, uansett hva du gjør der nede så vil du dra hjem med verdens beste opplevelse.

 • Reply Kristin 13. mars 2015 at 12:34

  Må bare få si at jeg syns du er veldig fin på håret! Håper du får en fin helg 🙂

 • Reply kristine 13. mars 2015 at 12:59

  styr unna Kuta- strenden er ukoselige og det er mye mas. SANUR er en kjempefin plass. Rolig, gode restauranter. Ligger ca 30 minutt med bil fra Kuta. Så det er lett å dra inn for å handle å se.

  Uluwatu er også en kjempefin plass. alle disse stedene ligger slik at det går an å reise på dagsturer til og fra.

 • Reply Tina 13. mars 2015 at 15:25

  Gled deg! 😀 Bali er fantastisk 🙂

 • Reply Susanne 13. mars 2015 at 15:36

  Bali er fantastisk! Ville bodd enten på hotell eller leie villa i Seminyak! Der et et finere strøk enn Kuta f.eks. På Bali er det veldig billig og bra massasje. Ville anbefalt å spise sushi på sushi tei. Og som de andre skriver, er bluebird taxi sikrest og best! Ellers er en tur til Gili verdt å få med seg. Veldig fint der, og man trenger ikke å bestille noe på forhånd. Håper dere får en fin tur 🙂

 • Reply Anonym 13. mars 2015 at 16:55

  lei villa eller bo på four seasons i Jimbaran! det ligger rett ved en super fin strand:)

  Ellers MÅ du dra til Gili øyene, det er helt magisk!

 • Reply Mari 13. mars 2015 at 17:05

  Bodde 3 måneder i Bali og kan absolutt anbefalle å besøke Dreamland Beach! Fantastisk fin strand. Anbefaller også å dra med båt ut til øya Lombok, kjempe fint, og faktastiske snorklemuligheter 🙂 Vil du opplveve litt mer av det kulturelle Bali anbefaller jeg å besøke Ubud. Besøk apeskogen og resturanten Indus som ligger midt ute i rismarkene. Kjempe idyllisk!

  Kos deg masse, misunner deg!

 • Reply Ida Wulff 13. mars 2015 at 17:50

  kathrine: De sa at de booker Dubai-passasjerene sine inn på andre flyvninger fortløpende, og at du får beskjed når det er «din tur». De har vel sykt mange de skal flytte over til andre selsap. De sa også at de ikke kan garantere at man får flyvning på den dagen man skulle reise, men at de prøver på det. Det holder bare ikke, håper virkelig de ordner dette…

 • Reply Ida Wulff 13. mars 2015 at 17:50

  Birgitte: såå hyggelig, da <3 tusen takk og god helg til deg!

 • Reply Ida Wulff 13. mars 2015 at 17:51

  Lisa Christine: ja, har tatt masse mørke striper i det! 🙂 Tusen takk!

 • Reply kathrine 13. mars 2015 at 17:58

  hei! ville bare si at vi faktisk fikk kontakt med norwegian tilslutt, kundeservice sier nå at rutene til dubai gjennopprettes, noe du også ser på norwegian.no siden man kan bestille biletter til dubai igjen (alt stod som utsolgt igår). Så det lover jo bra 🙂

 • Reply Line 13. mars 2015 at 18:15

  Du er virkelig vakker 🙂

 • Reply Ida Wulff 13. mars 2015 at 19:09

  kathrine: oi, haha, dette er virkelig forvirrende!! :O men så bra hvis det er ordnet 🙂

 • Reply Henriette 13. mars 2015 at 21:09

  Gled deg!! Bali er FANTASTISK.

  Jeg bodde i Seminyak i et halvt år. Utelivet er heelt sykt bra. Åååå nå lengter jeg skikkelig tilbake.

  Tips

  Beach club: Ku de ta (veldig dyrt i forhold til resten av Bali som er latterlig billig)

  Strand: Nusa dua

  Øy: Gili (ta noen netter her, da jeg var der var det kun ett fint hotell, så er sikkert ikke så vanskelig å finne. Pass på hva du spiser, hele klassen min fikk magetrøbbel. Og øyen flyter over av dop)

  Dra på spa, spis masse god mat!!

 • Reply Mona 13. mars 2015 at 21:20

  Kom hjem fra Dubai igår , hadde bestilt med Norwegian og ble booket om til Emirates både på ut- og hjemreise. Regner derfor med at det ordner seg for deg også 🙂 God tur til magiske Dubai!

 • Reply Ida Wulff 13. mars 2015 at 21:49

  Mona: tusen takk, håper du har kost deg masse! 🙂

 • Reply Anonym 13. mars 2015 at 23:16

  Jeg har vært på Bali i et halvt år. Jeg bodde i Nusa Dua/Jimbaran, og anbefaler egentlig ikke det. I såfall heller Jimbaran enn Nusa Dua. Jimbaran Beach var veldig rolig, fint og lite folk. Saminyak anbefales veldig! Rolig og ålreit. Nært til det meste. Vil også anbefale å bo ved stranda Bingin/Padang Padang, og/eller kanskje et par netter i Ubud (hvis Monket Forest og Rice Fields interesserer).

 • Reply Anonym 13. mars 2015 at 23:25

  en dag må du reise til uluwatu, der ser du på de kjekke og helt latterlig flinke surferne surfe i solnedgangen, mens du drikker cocktails på utestedet singlefin! fantastisk utested med gode vibber, fin og chill musikk og noe helt annet enn diskotekfaktoren du får i Kuta. dette mååå du virkelig prioritere, mitt aller beste minne fra bali!

 • Reply Trude 14. mars 2015 at 02:16

  Hei.

  Du er heldig, Bali er fantastisk! gled deg!

  Sari segara i jimbaran er en kjempe fint hotell og ligger rett ved stranden. Jimbaran er et veldig bra valg å bo, det er der de man pleier å bo når man går på gateway, stille og rolig og tar ikke lang tid å komme seg til kuta. Asri jewel er et villa område, som er fantastisk fint, anbefaler egentlig like gjerne å bo i villa, da kan man få så mye mer føler jeg. Tror vi betale 4000 kr hver for å bo der en mnd. Halcyon villa er også kjempe fine villaer.

  Jeg anbefaler også å leie scooter det er det beste, og enkleste måten å komme seg rundt på. Og bensin får du tak i overalt, de har det gjerne i absolut vodka flasker hehe. spise steder: pepenero i jimbaran, alleycats i kuta, little italy i kuta, havana club i kuta, sushi tei og mormors hus.

  Du må dra til dreamland, det er den fineste stranden syns jeg. Og sjekke ut uluwatu.

  monkey forest i ubud må man få med seg, Garuda Wisnu Kencana Cultural Park er også veldig kult. Også må du ta 2-3 dager på gili og dra ut å snorkle ved lombok. Ta en aktivitetsdag på nusa dua og få med deg turtle island. Litt tips 🙂 god tur, dette gleder jeg meg til å lese og se bilder av.

 • Reply Mari Johansen 14. mars 2015 at 10:59

  Ta deg eit par dager på en øy som heter Gili! Paradis på jord 🙂 Ingen biler eller motorsykler på øya. Fredelig å vidunderlig! ☺

  og lokaliser restauranten Ulltimo – kanon gid mat og daquoris 😊

 • Reply Solveig 14. mars 2015 at 19:54

  Hei! Jeg har vært på Bali to ganger, og dratt til Gili begge gangene, noe jeg alltid har angret på! Nusa Lembongan er et mye bedre alternativ (sies det). Gili er veldig fint, men det er det. Nusa Lembongan har en helt annen atmosfære, noe jeg savnet veldig på Gili. Har snakket med mange som mener akkurat det samme. Og har tipset alle venninner om å heller dra til Nusa L, og de har alle elsket det. Så spar deg for den lange båtturen til Gili! Ellers har jeg bodd mye i Kuta da jeg har vært der. Det går fint å bo i Seminyak f.eks, som er kjent for sine spesielle butikker og organisk mat, smoother osv. og heller ta en taxitur til kuta. Her er det f.eks fint å shoppe og et stort utvalg av restauranter. Kuta er ikke så ille som du sier, men i stedet for å bo der, anbefaler jeg å besøke det en kveld f.eks. Strendene på sør (balangan eller dreamland f.eks) anbefales. Å se solnedgangen fra Uluwatu er veldig fint, der er det også et skuespill som kjøres hver kveld, dette er oppskrytt, så dropp det 🙂 God tur!

 • Reply Anette 15. mars 2015 at 09:31

  Hei fine Ida! Gled deg til deilige Bali, er helt fantastisk der. Bodde der i 3,5 mnd og elsket hver eneste dag der nede. Alt jeg vil anbefale er egentlig nevnt over her, bortsett fra et hotell: ayana resort and spa! Dette MÅ du booke deg inn på et par netter – et helt magisk hotell som ligger i fantastiske omgivelser og som har et fantastisk spa! (Min desidert beste spaopplevelse ever faktisk)! Bare og glede seg 😀

 • Reply Maren Bore 15. mars 2015 at 10:43

  Litt off topic… Men du ser fantastisk ut!!

  Ps. Bali er bra greier!

 • Reply Ida Wulff 15. mars 2015 at 14:00

  Maren Bore: tusen takk, så hyggelig <3

 • Reply Anette 16. mars 2015 at 21:30

  Ta båten ut til øya «Nusa Lembongan», (tar cirka 20 minutt frå Kuta, trur eg) og bu på hotellet «Nusa Lembongan Beach Resort». Verkeleg ein draum, omg <3 Du burde også bu på «Mu» i Uluwatu på Bali-øya!!!!

 • Reply Anonym 17. mars 2015 at 12:08

  Så heldig! Dette bør du glede deg til! Utrolig nye fint å se og oppleve i Bali.

  Mange fine hoteller og strender. Padang Padang Beach er absolutt stranden du bør dra til. Kjempe fint, og ikke så mye mas fra selgerne som det er på Kuta beach. Finn’s beach er en helt fantastisk beach club! Ikke gå glipp av Beachwalk kjøpesenteret og Galleria, masse butikker og masse shopping muligheter! Galleria Duty Free er helt fantastisk, der har de alt fra Céline, Ray-Ban, Chloé, Rolex, Marc By Marc Jacobs, ja alt! Husk å ta med deg pass og info om fly du ska hjem med så får du det med deg på flyet hjem. Hvis jeg var deg ville jeg også dratt på kino på Beachwalk kjøpesenter, der har de premium sal hvor du får alt servert mens du ser på film. Og du sitter i stressless stoler med pledd, veldig deilig en søndagkveld og det så stor forskjell fra Norge. Men det fyller seg fort opp så stikk innom tidligere på dagen og reserver.

  Gili er verdt å reise til, idyllisk og veldig morsomt å oppleve! Vil du gjør noe gøy en dag, dra på rafting! Da vil du oppleve og se så mye fint på veien ned. Leie villa er helt fantastisk, Villa Jamalu er veldig fint. Men du har også mange fine hoteller som feks. InterContinental Bali Resort eller Four Seasons Resort Bali, Jimbaran Bay, veldig vakre steder. Det ligger i Jimbaran, der opplever du mer av det lokale. Garuda Wisnu Kencana Cultural Park er også verdt å ta en tur til.

  Skal du ut i Kuta, dra på Skygarden, det er helt sinnsykt utested! Pass på at du bruker de blå taxiene (Bluebird) når du skal rundt omkring. Bli kjent med en sjåfør fra Bluebird som du kan ringe til når som helst, de er veldig snille og blir din personlige sjåfør hele oppholdet om du ønsker det. Og skal du hjem fra Kuta om kvelden er det mange «taxi» sjåfører som tilbyr seg, og det går greit å bruke dem, men pass på og bli enig med dem om pris. 100 000rp (rundt 50kr) er en grei pris, selvom de blir sure. Men for dem er det veldig mye penger, og de kan lure deg trill rundt. Vær sta på prisen du gir når det kommer til alt, de gir seg til slutt. Og hvis ikke er det en annen som kommer løpende etter deg og sier den prisen er grei, hehe 🙂 Pass på drinkene du kjøper, de har en lokal spirt i veldig mange av drinkene som heter arak som flere har dødd av, så vær forsiktig. Heller de noe oppi drinken din fra en pose eller en dunk er det garantert arak. Det har også hendt at noen putter oppi andre ting i drinkene også, da mister du helt kontroll. Og pass ikke minst på vesker, mange blir frastjålet det meste!

  Men alt i alt er det helt fantastisk der nede! Du kommer til å storkose deg 😀 Masse god tur og lykke til! <3

 • Reply kristina 17. mars 2015 at 16:10

  Jeg bodde på Bali i 4 måneder. Jeg og noen venninner leide en villa med basseng, men tror kanskje de kun tar i mot langtidsbesøkende.. Nå har ikke jeg fått med meg om dere har ordnet hotell, men kommer gjerne med litt tips. Ikke bo i Kuta! Mye kaos og bråk. Standa er heller ikke veldig bra, men anbefaler å dra dit på kvelden for å se på solnedgangen og surferne 😀 Bo heller i Nusa Dua og hotellet Grand Mirage. Familien min besøkte meg på Bali og da bodde jeg 2 uker på dette hotellet. Rent, rolig og utrulig fint. Servicen er også helt rå! Håper dere finner et fint hotellet og at dere koser dere på vakre Bali 😊 Det er så mye å oppleve og se 😊

 • Reply Oda 17. mars 2015 at 16:46

  Bali er fantastisk! Du bør dra til Finns beach resort, helt utrolig nydelig! Samme med dreamland beach. Gili anbefales også 😀 en liten tropisk øy utenfor.

 • Reply Tatiana 17. mars 2015 at 17:16

  Hei =) Super fin blogg og elsker skjørtet <3 kan jeg få vite hvor det er fra?

 • Reply Ida Wulff 17. mars 2015 at 19:16

  Tatiana: det er fra bik bok 🙂

 • Reply Malin 17. mars 2015 at 22:11

  Det er veldig mange fine villaer! I Temple Hill området ligger det fine villaer, har selv bodd på Villa Allegia som tilhører Temple Hill, kjempe fin villa for 8 personer. Det er også veldig mange i Uluwatu. Sjekk ut instagram profilen: thebalibible, der legger de ut blant annet bilder av digge villaer!

 • Reply Cis 19. mars 2015 at 19:22

  St. Regis i Nusa Dua er antageligvis det råeste hotellet jeg har vært på. Strandvillaen der anbefales, men den koster 11 000 NOK per natt. Uansett vil jeg si det er verdt det. Helt unikt hotell, med en fantastisk atmosfære.

 • Reply christine 20. mars 2015 at 13:22

  Nusa lembongan og Gili trawangan, HELT FANTASTISK, som å vær i paradis, aldri sett lignende. Enig med å ikke dra til kuta, er som alle andre plasser.

 • Reply Kristiane 21. mars 2015 at 21:35

  Det eneste jeg kan tilføye etter alle tipsene om Bali er at det absolutt ikke føles skummelt ut å kjøre scooter der (jeg hadde ikke lappen og suste rundt i 90kmt i skjørt) og at hvis du har bilde av klær eller evt. et plagg du vil ha i et annet stoff, så er det sjukt mange skreddere som kan sy plagget for deg på bare en dag til 100-300 kroner. Angrer på at jeg ikke gjorde det flere ganger!

 • Reply Selina 26. mars 2015 at 10:35

  Anbefaler Melia Bali, Nusa Dua. God tur!:-)

 • Reply Anonym 9. mars 2017 at 20:43

  hvordan kan jeg leie meg guide for å komme meg til fjelltopptur?

 • Reply ai undress 17. januar 2024 at 02:48

  A big thank you for your article post.Much thanks again. Will read on…

 • Reply AshleyMob 22. april 2024 at 04:45

  In contemporary society, the portrayal of raw, carnal desires has become ubiquitous, permeating various forms of media. From the steamy scenes in adult films to the titillating imagery of erotic literature, the realm of explicit content captivates and polarizes audiences worldwide.
  Embarking on an exploration of this controversial domain, we delve into the multifaceted impacts of sensual, provocative depictions on cultural norms, interpersonal relationships, and individual psyches. Uncensored and uninhibited, we navigate through the intricate landscapes of seduction and lust, unraveling the layers of societal taboos and moral boundaries.
  Prepare to venture beyond the surface, where the line between the forbidden and the permissible blurs, and where the allure of the taboo beckons with its sultry whispers. Join us as we confront the complexities of human desire and the ever-evolving landscape of adult entertainment, examining its influences, controversies, and lingering effects on society.
  The Influence of Pornography on Cultural Norms
  In today’s society, the pervasive presence of explicit, sensual, hardcore, erotic, adult, xxx content has sparked heated debates regarding its impact on cultural norms. From intimate portrayals to steamy depictions, pornography’s influence on societal values and behaviors is undeniable. This influence extends beyond the realm of lustful fantasies, delving into the realm of graphic representations that provoke, obscure, and raw emotions.
  Provocative portrayals challenge traditional boundaries.
  Obscene imagery blurs the lines between acceptable and forbidden desires.
  Racy scenes normalize carnal instincts.
  Uncensored content seduces viewers into a sultry world of salacious indulgence.
  men, reducing them to mere objects of desire and fulfilling taboo fantasies. The portrayal of women in this manner raises questions about the ethical implications of consuming and producing such material, challenging societal norms and values.
  If you want sex or see beauties, then come here, register and take action! ==> Here

 • Leave a Reply