Reise

PACKING FOR DUBAI

22. mars 2015

Nåååå nærmer det seg helt sykt med avreise! I morgen tidlig skal jeg sitte på kofferten helt til den kan lukkes, og løpe til toget. Herregud, som jeg hater å pakke. Jeg får alltid litt panikk. Syns det er helt idiotisk å forlate hjemmet sitt for mange dager med bare et lite utvalg av tingene sine – jeg trenger jo alle tingene mine. Denne gangen har jeg valgt å reise med det jeg kaller «tom koffert». Det vil si minimalt med klær, og for det meste bare produkter og ting jeg har tenkt til å bruke opp/legge igjen når jeg reiser hjem igjen. Med andre ord, mye hviler på skuldrene til Dubai Mall nå. Hvis shoppingen svikter meg er det fare for at jeg må gå naken store deler av ferien, og vi vet jo alle at man ikke går naken rundt i Dubai. 

Kjolen finnes her og kimonoen her ♥ //Adlinks

Har fått en del spørsmål av lesere som skal til Dubai for første gang og som lurer på om det er noe spesielt man bør pakke, og om man må dekke seg til og så videre. Jeg tror folk tenker veldig forskjellig. Selv syns jeg det er viktig å respektere kulturen i land og på steder hvor man er besøkende, også når man besøker et tilsynelatende modernisert «turiststed» som Dubai. Jeg opplevde at det var nødvendig å dekke seg til spesielt tre steder; på kjøpesentrene, på Burj Khalifa (så det gjelder sikkert for mange slike turistattraksjoner) og da vi besøkte en moské. Den kjente moskéen i Abu Dhabi var det ikke lov å ta en selfie foran engang hvis man ikke hadde dekte skuldre. Når jeg sier at jeg dekker meg til, betyr det ikke at jeg pakker inn hele kroppen min, men jeg går med maxikjole/maxiskjørt som dekker bena mine, og har et sjal rundt skuldrene. Det var kun inne i moskéen jeg opplevde at håret måtte være tildekket. Ved basseng og strand går man selvfølgelig i bikini, strandkjoler og shorts som man vil, men kle på deg vanlig klær hvis du skal gå gjennom hotellet eller spise lunsj. Håper det var til hjelp for noen! Det er ikke noen fasit, bare hvordan jeg gjør det med tildekking i Dubai 🙂 

Tiden flyr, nå skal jeg sette på høy musikk, henge opp den siste tøyvasken og gå gjennom pakkelisten min en siste gang. Vi blogges!  

22 Comments

 • Reply Nicole 22. mars 2015 at 19:42

  Åh, god tur!!!

  Jeg har bare mellomlandet i Dubai to ganger og vært der i 4 timer hver gang, men har SÅ lyst til å dra til Dubai på ferie. Tenkte egentlig kanskje å ta en bursdagstur i august eller noe, men vi får se.

  Kos deg masse i hvertfall!

 • Reply Sara 22. mars 2015 at 20:25

  Ta meg med! Ah, litt (bare litt) småmisunnelig.

 • Reply Ida Wulff 22. mars 2015 at 20:32

  Sara: Får du plass i kofferten er du velkommen! 🙂

 • Reply Vilde 22. mars 2015 at 21:23

  F.y. s.ø.r.e.n nå fristet det med strand, bikini og solhatt…… Goood tur!

 • Reply Ida Wulff 22. mars 2015 at 21:32

  Vilde: tuuusen takk!

 • Reply Linda 22. mars 2015 at 22:32

  synes det er flott du respekterer kulturen! 🙂 Har forstått det slik at det er en del som ikke er så nøye med det…

  God tur!! 😀 Misunnelig til tusen

 • Reply Tina 22. mars 2015 at 22:43

  Så fin kjole! Hvordan er den i størrelsen?:)

 • Reply Ida Wulff 22. mars 2015 at 22:51

  Tina: helt normal vil jeg si 🙂

 • Reply Henriette 22. mars 2015 at 22:57

  åhh mesunelig! God tur! 🙂

 • Reply Ida Wulff 22. mars 2015 at 23:04

  Henriette: Tusen takk! <3

 • Reply tommy 23. mars 2015 at 00:40

  fina grejer =)

 • Reply Madeleine 23. mars 2015 at 12:24

  så herlig =) god tur =)

 • Reply Anonym 23. mars 2015 at 13:19

  hvor er solhatten fra <3?

 • Reply Ida Wulff 23. mars 2015 at 13:21

  Anonym: den er fra Accessorize 🙂

 • Reply Kristin 23. mars 2015 at 13:48

  hvilken størrelse har du i kinomoen? 🙂 takk for svar!

 • Reply Ida Wulff 23. mars 2015 at 15:45

  Kristin: jeg kjøpte den i L fordi jeg ville den skulle dekke rumpa, men jeg er en str M/38 til vanlig og tror det hadde holdt med S eller M i denne kimonoen 🙂

 • Reply Kristine 23. mars 2015 at 16:44

  Et lite Dubai tips 🙂 om dere blir lei av å ligge på stranden ved hotellet kan jeg tipse om barasti beach club; digg mat, god stemning og fin strand 👌og ta noen drinker på terassen på The adress hotell og se fonteneshowet

 • Reply Line 23. mars 2015 at 17:52

  Glitter clutch som står på sengen? Ser veldig fin ut! Hvor er den fra?

  God tur 🙂

 • Reply Malin 23. mars 2015 at 19:53

  Hei! 🙂

  På denne årstiden i Dubai er det ganske så kaldt på kveldene, (langbukse, genser og sjerf) me mindre du vil være kald. På dagtid er det helt OK temparatur. Solen skinner ikke på samme måte som i sydenlandene, da de bygger i ett kjør og Dubai er jo i ørkenen. (det bør du også sjekke ut, anbefales på det varmeste).

  Anbefaler deg å ta en tur i gull souken, der får du gull og diamanter av ypperste kvalitet til billige pris! Husk å prut.

  Det har også vakkre sjerf i souken, i 100% chasmire.

 • Reply Ida Wulff 24. mars 2015 at 01:28

  Line: det er toalettmapper fra Lisbeth Dahl 🙂 tusen takk!

 • Reply Nora M. 24. mars 2015 at 10:32

  Heldige deg, Dubai er fantastisk!! Det er ekstremt mange kjøpesenteret, som har flere tusen butikker, så du bør legge av god tid til shopping! Selv brukte jeg litt over 2 timer på Victoria’s Secret, my fordi alle butikkene er sinnsykt store! Så hvis jeg var deg ville jeg lagt av ekstra god tid på The Dubai Mall, det er der de har best utvalg!! Det er også ekstremt mange hoteller og jeg spiste middag på et som het The one and only, det var veldig god mat der og det var et kjempe fint hotell. På kultur siden er det ikke så mye å oppleve, siden de fleste som bor der er innflyttere som har fåt arbeid der, men hvis du kan allikevel dra til de strøkene litt utefor sentrum, har de veldig mange fine tunicaer og bluser, vannpiper, forskjellige kryddere og sånne arabiske sko. Dubai er et fantastisk reisemål og jeg håper du får det fint der! Skriv gjerne litt om turen din når du kommer hjem!!

  Kos deg masse <3

 • Reply Nora M. 24. mars 2015 at 11:25

  Heldige deg, Dubai er fantastisk!! Det er ekstremt mange kjøpesenteret, som har flere tusen butikker, så du bør legge av god tid til shopping! Selv brukte jeg litt over 2 timer på Victoria’s Secret, my fordi alle butikkene er sinnsykt store! Så hvis jeg var deg ville jeg lagt av ekstra god tid på The Dubai Mall, det er der de har best utvalg!! Det er også ekstremt mange hoteller og jeg spiste middag på et som het The one and only, det var veldig god mat der og det var et kjempe fint hotell. På kultur siden er det ikke så mye å oppleve, siden de fleste som bor der er innflyttere som har fåt arbeid der, men hvis du kan allikevel dra til de strøkene litt utefor sentrum, har de veldig mange fine tunicaer og bluser, vannpiper, forskjellige kryddere og sånne arabiske sko. Dubai er et fantastisk reisemål og jeg håper du får det fint der! Skriv gjerne litt om turen din når du kommer hjem!!

  Kos deg masse <3

 • Leave a Reply