Reise

PAKKETIPS FOR HÅPLØSE JENTER

23. mars 2015

Jeg sitter og kjeder meg på toget, så tenkte jeg skulle dele mine beste pakketips! ♥ Har du noen tips, så send gjerne i retur i kommentarfeltet 🙂 

♥ Lag liste en liste med hver minste detalj, til og med tanntråd og hårstrikk. Jeg har begynt å bruke en app som heter Triplist. Det finnes en haug av apper som er ment til samme formål, men jeg likte Triplist best etter å ha testet et par. 

♥ Legg alt flatt i kofferten, lag på lag. Det er ingen myte at det sparer plass. Eller. Er noen uenig?

♥ Pakk sko i brødposer, mye bedre enn skoposer/tøyposer! Brødposer er gjennomsiktige så du får god oversikt når du pakker ut. Dessuten verken veier eller koster de noe nevneverdig. 

♥ Ta med deg produkter som du ikke har noe i mot å sette igjen eller kaste når du skal reise hjem. Halvfulle sjampoflasker, kremer du nesten har brukt opp og så videre.  

♥ Viser til punktet over! Vent med å pakke ned alle tingene som du skal sette igjen/kaste, da får du oversikt over hvor mye du kan shoppe… 

♥ Bruk flere brødposer (ja, jeg er storforbruker av brødposer) rundt produkter som kan flyte rundt i kofferten din, som oljer, solkrem og hårprodukter. Rundt versting-produktene bruker jeg tre brødposer, før jeg legger alle produktene som er innpakket i poser i en «beautybag» som igjen ligger inni en pose. Hva da, redd? 

♥ Ha en koffertvekt hjemme, det kan spare deg for stresset. 

♥Hvis du ikke har koffertvekt: gå først på vekten mens du holder kofferten. Så uten. Trekk din egen vekt fra det du veide da du holdt kofferten, og du får sånn ciiirka riktig vekt på kofferten. 

♥ For de som er like avhengig av kalenderboken sin som meg; ta bilder av alle sidene du vil ha oversikt over i stedet for å ta med deg boken. Når man har over 6 kilo med toalettsaker, er det viktig å spare inn der man kan. HAHA. 


Nå gleder jeg meg så sykt til å komme fram til Gardermoen og klemme litt på besta. Holdt egentlig på å pakke ut av kofferten i går da hun sendte snap av at hun sjekket priser på fallskjermhopping. Altså, du kan gi meg fallskjermhopp gratis, til og med betale meg for å hoppe – jeg kommer aldri til å gjøre det. Vi har riktignok blitt enig om å leke YOLO i 10 dager nå, men det får være grenser!

Nå skal jeg sette musikk på ørene og prøve å nyte den siste togturen på en stund. Blir så deilig med en pause fra pendlingen 🙂  

23 Comments

 • Reply Anonym 23. mars 2015 at 10:49

  Pakke tips? 😐

 • Reply Anonym 23. mars 2015 at 10:52

  Ville imidlertid virkelig anbefalt venninnen din å spandere på seg et fallskjermhopp i Dubai. Det er helt villt, hun kan nok ikke få en sykere utsikt eller opplevelse.

 • Reply Marit 23. mars 2015 at 10:59

  Hei! Jeg har blitt en erfaren reiser nå, og har lært at å rulle klærne er det mest plassbesparende. Sokker og slikt stapper man deretter inn i alle smutthull. Det som ikke kan rulles kan man legge flatt øverst eller nederst 😀 God tur til Dubai, nyt sola 🙂

 • Reply Kristin 23. mars 2015 at 10:59

  Du sparer faktisk mer plass hvis du ruller alle klesplaggene før du pakker det ned i kofferten. Klærne blir heller ikke skrukkete 🙂

 • Reply Lillian 23. mars 2015 at 11:02

  Herlig innlegg – elsker slike tips! Har selv laget et par slike reisetips på min egen blogg, men da med fokus på å reise som familie;

  http://stuvik.no/wp/mine-topp-10-reise-accessories/

  http://stuvik.no/wp/wednesday-wishes-2/

  Jeg vil også tipse om at man ikke skal undervurdere å rulle klær som man pakker i koffert eller sekk. Det er plassbesparende, og ofte enklere å pakke plagg uten så mye skrukker.

 • Reply Ida Wulff 23. mars 2015 at 11:41

  Anonym: haha fuck…

 • Reply Thea 23. mars 2015 at 11:59

  God tur! Nyt solen – og ta gjerne med litt tilbake til Norge 🙂 Ikke stress med fallskjermhopping, det er jo så mye annet gøy å bruke penger på 😀

 • Reply Sofie M 23. mars 2015 at 12:39

  Planlegg antrekk og hvilke plagg du kan bruke om hverandre.På den måten så halverer du kanskje klesbunken og du får mer plass til andre ting 🙂

  God tur og kos dere masse!

  Klem fra meg<3

  http://sofiemortensen.com

 • Reply Anonym 23. mars 2015 at 13:25

  rull alle klærne dine! sparer mye plass. og hvorfor ikke bare sette kofferten rett på vekta?

 • Reply Madeleine 23. mars 2015 at 14:01

  bra tips =) god tur =)

 • Reply Bibbi 23. mars 2015 at 14:31

  Er selv en ganske erfaren «pakker» til alt fra weekendtur til flere års opphold utenfor Norge for studier eller jobb, og jeg begynner å kunne de fleste pakketipsene. Så jeg er enig med de fleste her, rulle klær er bra og man slipper de fleste brettekantene. Sokker og slikt stapper man inn der det er ekstra plass.

  Det er lurt å investere i reiseflasker for shampo og slikt. Selv bruker jeg GoToob, veldig greit. Og enig med deg Ida, det er lurt å legge flytende ting (shampo, linsevæske, tannpasta etc) i brødposer. Det har spart meg for endel søl.

  Om man har overvekt kommer man langt med å se ordnetlig ut, være vennlig og distrahere alt du kan haha.

  Hilsen hun som tok med seg 30 kilo til USA 😉

 • Reply Bitte 23. mars 2015 at 17:16

  Jeg er som deg veldig glad i lister 🙂 Jeg lager en antrekksmatrise med f.eks ulike skjørt/shorts etc under hverandre i venstre kolonne. I kolonnene bortover (vannrett) skriver jeg opp topper/overdel og sko. Så krysser jeg av hvilke topper og sko jeg kan bruke til f.eks. blondeskjørtet etc. Det blir veldig visuelt hvor mange muligheter man har for å kombinere ulike plagg til nye antrekk og det er lettere å pakke mindre slik at man har plass til shopping 🙂

 • Reply sofienyg 23. mars 2015 at 17:48

  haha, morsomme og bra tips egentlig! :))

 • Reply Aleksander 23. mars 2015 at 18:02

  Hei Ida.

  Som jeg så Marit skrive over her, er jeg etter utallive pakkinger i militæret og div reiser overbevist om at rulling av klær gir både bedre plass og bedre oversikt i det store og det hele. Utover det er jeg ekstremt dårlig på å pakke, så setter pris på alle tips!

  Aleksander

 • Reply Js 23. mars 2015 at 21:24

  Måtte le da du skrev om veiing av kofferten. Det med å veie seg selv først. For sist jeg skulle på ferie, så var jeg nemlig ganske sikker på at jeg ville få overvekt. Særlig med min gigantiske koffert. Mannen min foreslo som deg. Men jeg hadde virkelig ikke lyst å gå på vekta dagen før sydenturen. Så jeg bestemte meg for at det måtte gå Ann å bare sette det hersens kofferten rett på badevekta. Jeg snudde, vridde og vendte. Fikk endelig hele kofferten på. Men da gikk det ikke å se tallene. Nei, neste gang skal jeg sørge for å ha bagasjevekt. Eller så får jeg bare svippe innom dyrlegeklinikken å låne bikkjevekta!! God tur til Dubai

 • Reply Amalie 23. mars 2015 at 23:42

  hvor er vesken fra? 🙂

 • Reply Anne 23. mars 2015 at 23:44

  Kan man ikke bare sette kofferten på vekten da?:p

 • Reply Ida Wulff 24. mars 2015 at 01:23

  Amalie: Decadent Copenhagen, kjøpte den på Neoz i Tønsberg 🙂

 • Reply Caroline 24. mars 2015 at 03:00

  Når det gjelder å veie, om du ikke har koffertvekt kan du bare sette kofferten på en badevekt.. Haha.. Trenger ikke stå på den selv, trekke av osv. Bare sett den på?

 • Reply Lene 24. mars 2015 at 17:49

  God tur 😀 men, hvor har du kjøpt iPhone dekselet? Super fint!!

 • Reply Ida Wulff 24. mars 2015 at 20:43

  Lene: det er kjøpt på Glitter! 🙂

 • Reply Bee 25. mars 2015 at 19:31

  Spørsmål: hvordan i hel hvete pakker man en stråhatt? Hadde med meg en hjem fra forrige tur, og den hadde det virkelig ikke bra i kofferten… Kan liksom ikke ha den på hodet i timevis på fly og flyplass heller, enda så smashing den er…

 • Reply Ida Wulff 26. mars 2015 at 06:13

  Bee: Hehe! Tror det kommer an på kvaliteten på stråhatten om den overlever, altså! Jeg legger den bare øverst i kofferten 🙂

 • Leave a Reply