Reise

PSYCHOEN PÅ SETE 24F

2. april 2015

Som jeg har nevnt et par ganger, blir jeg bare mindre og mindre glad i å fly. Hadde aldri noe problem med det før, men nå skriver jeg et halvseriøst testamente hver gang en ny destinasjon står for tur. 

I natt skulle vi fly hjem fra Dubai. Vi var nervøse begge to, og ble ikke høyere i hatten av å surre rundt på den kjipe flyplassen hvor det lå folk på bønnetepper og glodde stygt på oss. Til min store glede, fant jeg en sovepille i håndbagasjen min. En blå liten pille som må ha ligget der en stund, for sovepille-krukka jeg tok med meg hjem fra New York en gang i tiden, har jeg kvittet meg med.

Jeg stod i passkontrollen og kjente at ryggen begynte å bli klam. Vurderte å bli igjen i Dubai noen dager til, bare for å slippe å fly akkurat da. Så jeg gravde fram den blå kapselen, og slukte den uten vann. 

Allerede da vi satt på Mc Donalds og ventet, duppet jeg av i cheeseburgeren. Så. Himla. Trøtt. Deretter sovnet jeg mens vi ventet ved gaten vår, og fikk noe som kjentes ut som en lang og deilig lur. Helt til jeg hørte stemmen til Kristina langt, langt borte, og skjønte at det var på tide å sove videre på flyet. Jeg husker egentlig ikke at jeg satte meg i setet, må ha sovnet med det samme. 

Etter en liten stund våknet jeg av at det føltes som om flyet stupte 100 meter rett ned. Og opp igjen. Og ned igjen. Det så ut som det lynte utenfor, og jeg var sikker på at vi enten var blitt skutt ned eller truffet av et lyn. I mitt hode var det 100% sikkert at mine siste sekunder var kommet. Gjett hvem som begynte å skrike og vri seg som en villape. Jeg ropte etter Kristina som satt på raden foran meg, klemte sikkert hånden hennes flat og gråt som en som faktisk skal dø. Uværet, eller hva det nå enn var gikk heldigvis over, men da hadde jeg over seks timer foran meg hvor jeg skulle sitte og gråte og holde meg fast. Sykt slitsomt. Og så så innmari pinlig. I følge Kristina som var ved sine fulle fem, var det visst mange som var nervøse, men ingen som ble like psycho som meg. Tror jeg har tatt min siste sovepille ever, for det virket virkelig mot sin hensikt. Og så et fly fullt av nordmenn, da. Kan jo ikke bli mer stas. Var så flau at jeg ringte til mamma og gråt enda mer da jeg landet på Gardermoen. 

Tusen millioner takk til han fyren på flyet som kjøpte vann til meg og tilbød meg å bruke iPad’en hans. Det er det snilleste jeg har opplevd på evigheter ♥

Nå er jeg ENDELIG hjemme i leiligheten min, og det er utrolig deilig. Jeg la meg egentlig for å sove da jeg kom hjem, men var så stresset etter den dramatiske natten at jeg bestemte meg for å gjøre det eneste som hjelper mot den slags: rydde, støvsuge, vaske, kaste. Nå har jeg det mye bedre, er bare voldsomt trøtt og støl etter å ha holdt meg fast i ingenting hele natten. 

Det kommer flere bilder og film fra Dubai selv om jeg er hjemme, altså 🙂 

PS. Tar nok buss til Bali, så si i fra hvis noen trenger flybilletter dit i juni… 

59 Comments

 • Reply SynLar 2. april 2015 at 18:10

  Uff, det hørtes ikke noe gøy ut i det hele tatt å ha en slik reaksjon. Men du er tøff som fortsetter å reise rundt selvom det er slik, og det gikk jo bra igjen denne gangen også.

 • Reply karoline 2. april 2015 at 19:32

  hater å fly, så skjønner hvordan du har det! Godt at du er kommet trygt hjem 😀 god påske Ida!

 • Reply Anonym 2. april 2015 at 20:06

  Uff… kjipt med flyskrekk. 🙁 Men hyggelig å se en annen overskrift på bloggen din enn den forrige. Kjeder meg litt i påskeferien..kan du si.

 • Reply M 2. april 2015 at 22:20

  Når trekker du vinneren av den iPad minien? 🙂

 • Reply Cathrine Lyster 2. april 2015 at 22:20

  Uff, er ikke selv noe glad i å fly! Men noen ganger må man bare:) Ekstra skummelt med alle disse «selvmords» styrtene som har vært i det siste!

 • Reply Gro 2. april 2015 at 22:23

  Åh, Ida 🙁 Det der hørtes grusomt ut. Men hvis du har fått en så stor angst for å fly bør du kanskje ta tak i det? Snakk med en psykolog eller legen din, de har nok noen gode teknikker for å komme over den 🙂

  Og husk; det er mere sjans for å bli sparket av et esel enn å dø i en flyulykke 🙂

  Oog til sist! Syns du er tøff som skriver så åpent om det på bloggen.

 • Reply Caroline 2. april 2015 at 23:09

  hahha, omg stakkar deg!! Må være ganske jævlig å ha flyskrekk:(

 • Reply Stine Haug 3. april 2015 at 00:12

  Håper du fikk mye ut av turen 😉

 • Reply Linn 3. april 2015 at 02:52

  Huff, så utrolig ekkelt! Godt du er trygt hjemme igjen:) Etter noen som føltes ut som et stup fra flyet jeg tok fra Trondheim i 2012 har jeg hatt skikkelig flyskrekk, typ: Du får meg ikke på et fly i det hele tatt skrekk:( Så per dags dato får jeg ikke reist noe sted… Håper på en dag å tørre å sette beina mine på ett fly da 🙂

 • Reply ida 3. april 2015 at 09:01

  Jeg liker egentlig bloggen din, men setter ikke pris på at du skal gjøre narr av folk som sitter på bønnetepper når du selv har valgt å reise til et muslimsk land (ved flere anledninger). Viktig å ha respekt for andre kulturer eller rett og slett la vær å reise til dem.

 • Reply Caroline 3. april 2015 at 10:00

  Faen. Dette trengte jeg ikke å lese 🙁

  Jeg har stor medfølelse med deg da. Min flyskrekk dukket opp over natten og det blir værre for hver gang jeg flyr. Er sikker på jeg skal dø hver gang og ender ofte opp med å bli hysterisk.

  Akk ja….du er ikke alene.

 • Reply Ida Wulff 3. april 2015 at 11:02

  ida: poenget var vel at de glor stygt på oss.

 • Reply Ida Wulff 3. april 2015 at 11:04

  karoline: god påske!! 🙂

 • Reply Lena 3. april 2015 at 11:55

  Godt du er hjemme i god behold!

  Hvor er tøflene fra?

  God påske!

 • Reply Emeline 3. april 2015 at 13:23

  Hei Ida! Det har vært såå gøy å følge dere på tur. Jeg bare MÅ spørre om en ting, hvor er den hvite kjolen med litt blonder du hadde på deg den ene kvelden? Kristina la ut bilde på facebook! Det var Sååå fin!

  Ha en fin påske videre 🙂

 • Reply Emeline 3. april 2015 at 13:26

  så nå at den er fra BikBok! Er den fra i år:)? Ville du ja sjekket hva den heter evt?

 • Reply Ida Wulff 3. april 2015 at 13:59

  Emeline: Hei! 🙂 Den er dessverre fra i fjor, så man får ikke kjøpt den lengre 🙁

 • Reply Ida Wulff 3. april 2015 at 13:59

  Lena: Hei! 🙂 De er fra Uggs. God påske til deg også, klem

 • Reply Reiseglad 3. april 2015 at 14:20

  Så fint at alt gikk bra. Og ja, det finnes faktisk gode og hjelpsomme mennesker 🙂 Kos deg videre i påsken!

 • Reply Kjetil 3. april 2015 at 14:25

  Hvis flyet mitt hadde stupt 100 meter opp og ned, så hadde jeg trodd at det satt en «Andreas Lubitz» eller en muslimsk terrorist ved spakene.

  Bra det endte godt.

 • Reply Mr. T 3. april 2015 at 15:11

  Ikke dropp Bali-turen da, sitter der nå, masse spennende å se, særlig hvis man drar utenfor Kuta (aka grand Canaria for australiere). Kan anbefale Ubud og Nusa Lembongan (liten øy utenfor Bali). Kjenner en som driver et hotell i samarbeid med Liyer (han fra Eat, prey, love) i Ubud, pluss et lite villa kompleks bokstavelig talt midt i jungelen i Ubud, kan nok ordne en bra deal mot litt omtale 😉

 • Reply Anonym 3. april 2015 at 15:45

  Alltid litt skummelt å ta fly fra muslimske land, da man aldri vet hvem som styrer flyet. Håper ingen fikk fnatt av panikkangsten din.

 • Reply Nathalie 3. april 2015 at 16:49

  Helt enig med Ida. Hvorfor reise ned til land på den andre siden av kloden, når en skal gjøre narr av deres kultur / livssyn ? bemerker meg at utrolig mange av dere bloggere først reiser ned på ferie i et land i Asia / Afrika / latin – Amerika og allikevel skal klage over hvordan samfunnet fungerer i disse landene. I dette innlegget ser en klart og tydelig at du viser din misnøye med samfunnsfunksjonalitetsmodulen I Duvai; på en klart INDIREKTE måte da…. Igår så var det en annen som klaget over at det ikke var god nok mat i Japan, og en annen over hvor hvor forskjellige brasilianer er enn nordmenn (mot retning negativt) .. Poenget; hvorfor reise ned til disse landene om dere kun klarer å få frem det negative dere møter på? Hvorfor ikke bare holde seg til Skandinavia hvis dere kun skal klage og syte over hvordan menneskene oppfører seg i resten av verden???

 • Reply Ida Wulff 3. april 2015 at 18:39

  Nathalie: ok, men du tar feil 🙂

 • Reply Silje 3. april 2015 at 19:30

  Ser kommentarene over her, og må si meg litt enig i det de sier om denne setningen; «kjipe flyplassen hvor det lå folk på bønnetepper og glodde stygt på oss». Jeg skjønner godt at det er veldig ukoselig at noen glor stygt, men selve setningen kan virke svært støtende for muslimer. Du indirekte sier at på grunn av at de var muslimer og lå på bønneteppene, glodde de stygt, noe som ikke kan ha en sammenheng i det hele tatt. Jeg håper du ser litt ekstra på setningen og kanskje vurderer å bruke litt andre ord, for selv om du selv ikke mente noe vondt, kan det være noen tar det «sårende» 🙂

 • Reply Karoline 3. april 2015 at 21:07

  Ida og Nathalie, hun klager vel/ gjør vel ikke narr av andre kulturer? Hun sier de glodde stygt på henne? Om hun skriver jeg glodde stygt på henne gjør hun narr av meg, kristndommer eller jenter generellt? Nei, for det er ikke slik det funker. Noen må alltid dra frem dette kortet når man snakker om kulturer, fordeom de fleste ved sine fulle fem ser/leser hva Ida mener her, og det er IKKE noe slemt. Om man må klage på alt på den måten syns jeg synd på dere, det må være tungvindt å se verden slikt. Stå på Ida! Du har en flott og inspirerende blogg <3

 • Reply Ida Wulff 3. april 2015 at 21:19

  Karoline: enig med deg. Og takk for fine ord, klem <3

 • Reply Iselin 3. april 2015 at 22:14

  Hadde dere det fint i Dubai da? 😀 Virker som det ikke var så bra?

 • Reply Ida Wulff 3. april 2015 at 22:38

  Iselin: Dubai er fantastisk! 🙂 Men er ikke så lett når halvparten av reisefølget har feber og forkjølelse. Føler vi gjorde det beste ut av det!

 • Reply Marte 3. april 2015 at 23:08

  Fikk du bot i tollen da, Ida?

 • Reply Ida Wulff 3. april 2015 at 23:17

  Marte: Nei, har ikke handlet over tollgrensen i Dubai ;p

 • Reply E 3. april 2015 at 23:34

  Hadde en ekkel opplevelse med fly her om dagen jeg også, flyet var i gang med landingen da det plutselig satte opp farten noe voldsomt, og i retning nedover. I tillegg var det en helt sinnsyk turbulens som gjorde at man ble «kastet» fra side til side i setet, utrolig ubehagelig!! Folk hylte og skrek, men var heldigvis ikke verre enn at flyet skulle komme seg litt raskere gjennom uværet, men man har jo sine tanker etter ting som har skjedd med fly i det siste… Men godt du kom deg trygt hjem, og har hatt det flott i Dubai <3

 • Reply Tone 3. april 2015 at 23:34

  Buhu, alle er så støtt på andres vegne fordi hun sa de glodde stygt! Noen glodde stygt, noen glor stygt! noen muslimer glor stygt fordi de lider av vranglære å blir støtt av vestlige kvinner. Jizez, ikke forsvar dem. Det er de som må endre holdningene, ikke vi. Who Cares om dere er støtt?

 • Reply Sunniva 4. april 2015 at 00:33

  God påske. 🙂

 • Reply Tommy 4. april 2015 at 00:47

  fina bilder 🙂

 • Reply balle klorin 4. april 2015 at 02:19

  Hvorfor dra på reise til Dubai og Bali når man har flyskrekk?????

  Idioti

 • Reply Marthe 4. april 2015 at 03:46

  Jeg bare SKJØNNER ikke hvorfor folk sier at det virker som om jentene ikke har kost seg.. Hvis man ser på bildene, og da trenger man ikke akkurat se så veldig grundig på dem, så ser man at de koser seg gløgg ihjel! Bra dere koste dere, Ida! 🙂 Og du har en utrolig flott blogg:) Ny, fast leser😄

 • Reply Hege 4. april 2015 at 03:52

  Hei Ida! Jeg jobber på fly og møter hver eneste dag folk som er redde for å fly. Dette gjelder dessverre for veldig mange mennesker. Tips til neste gang; si i fra til oss som jobber der at du er redd! Da får du litt ekstra oppmerksomhet (diskret selvfølgelig:) Vi har noen triks som kan gjøre at du får en mye bedre opplevelse av å være ombord. Jeg har holdt rundt voksne yrkesmilitærmenn som skjelver av redsel så du er ikke alene. Bruk knappen over hodet ditt når du trenger oss:) Noen sier i fra med en gang de kommer ombord, andre når angsten kommer. Det finnes også kurs for flyredde som mange har hatt veldig godt utbytte av. Fortsett å reise i hvertfall, jeg har ti år i fly med tusenvis av flighter og aldri opplevd noe skummelt:) PS: jeg elsker svaret til en annen her «ok, men du tar feil» 🙂

 • Reply Ida Wulff 4. april 2015 at 09:48

  Hege: takk for tips. Jeg vurderer et flyskrekk-kurs hvis dette fortsetter.. 🙂 klem!

 • Reply Ida Wulff 4. april 2015 at 09:48

  Sunniva: god påske til deg også! 🙂

 • Reply Ida Wulff 4. april 2015 at 09:49

  E: uff ja, man hører jo så mye at det er til å bli gal av! :O

 • Reply Linn Therese 4. april 2015 at 10:53

  Av og til får jeg litt dårlig samvittighet av å lese bloggen din. Du skjønner, jeg har blogg selv også, og vet hvor demotiverende og kjedelig det er å skrive lange innlegg, ta gode bilder og rett og slett bruke masse tid på bloggen uten at du føler du får noe igjen for det. Det å se at lesertallet er ganske bra, mens bare en liten brøkdel legger igjen fine kommentarer. DET er kjedelig det.

  Jeg satt å tenkte over detta da jeg leste nå, og så fikk det meg til å tenke over hvor mye du egentlig fortjener å få igjen ettersom at bloggen din faktisk er ganske bra. Det gjør litt vondt å se at du får så mange stygge kommentarer som du absolutt ikke fortjener. Derfor håper jeg denne kommentaren kan hjelpe litt på motivasjonen 🙂

  Du virker som ei kjempe hyggelig jente som er utrolig sterk på fysisk og psykisk, men samtidig har du også bena godt plantet på jorda. Du er også kjempe pen, og jeg ville lett blitt bedre kjent med deg om jeg kunne fått muligheten 🙂 Håper du får en kjempe fin søndagskveld, og at du står på videre med bloggingen – for dette er noe du virkelig får til.

  God påske og god lørdag til deg – håper du koser deg masse de siste påskedagene!

 • Reply Emilie. 4. april 2015 at 11:19

  Ida jeg virkelig digger deg, og måten du skriver🙏 Tusen takk morsome lysglimt i hverdagen min💕

 • Reply linn 4. april 2015 at 11:42

  Hva skal du i bali? Vanlig ferie?

 • Reply Annie 4. april 2015 at 12:01

  Hei 🙂

  Ser ut som turen var fin ellers, håper dere kosa dere masse!

  Jeg kjenner følelsen av den skrekken du hadde da du våknet. Opplevde selv å tro at jeg skulle dø i et Ryanair fly.. Da hun som snakket på høyttalerne ble febrilsk å begynte å «gråte» mens hun snakket. Etterpå viste det seg at hun hadde fått latterkrampe av en kollega, men ingen informerte oss om det. Flyskrekken min kom over natten, og blir bare værre og værre. Ekstremt slitsomt når man elsker å reise, men føler at man skal dø hver gang flyet svinger, eller man hører et knirk.. Håper du finner en løsning, og hvis du gjør det – så del det gjerne! 🙂

  Håper du får en fin påske videre <3

 • Reply stine 4. april 2015 at 12:29

  Tips til flyskrekk!;

  -tygg tyggis fra flye starter og til setelyset er slukket av, da slepper du å få trykk i ørene og da merker ikkje kroppen stigningen i samme grad.

  -reis med maxiskjørt, da er det ingenting som strammer seg og kroppen slapper mer av.

  -ha i endten ørepropper eller bare vanlige propper, det er utrolig hvor mye det hjelper å ha noe i ørene! Både ved å høre motoren mindre og få roen. Ørene er veldig følsome! Visst du for eksempel er nervøs, så skal du ta litt vatn (fra munnen) og ta på øreflippen. Da roer du deg ned!:) det funker!

  -ha en bok å lese i om det blir turbulens, da holdes tankene enn annen plass og du konsentrerer deg mer om å se hva som står enn hvorfor du ikkje klarer å lese det.

  -og sist, ikke sitt med vinduet, heller ut mot gabgen, det er ikke lurt å se ut vindue. Og om du sitter ved gangen er det enklere å få hjelp med vann 😉

  Lykke til neste gang! Hilsen ei som har overvunnet flyskrekken! (Det hjelper også å fly oftere)

 • Reply Khriss 4. april 2015 at 12:53

  Fine sko 🙂 håper du har det bedre nå. Klem <3

 • Reply Ida Wulff 4. april 2015 at 14:29

  linn: ja 🙂

 • Reply Ida Wulff 4. april 2015 at 14:29

  Annie: nei så fælt!! God påske til deg også <3

 • Reply Ida Wulff 4. april 2015 at 14:29

  Emilie.: så hyggelig å høre, klem til deg <3

 • Reply Anette 4. april 2015 at 16:20

  Kommer det Dubai guide? <3

 • Reply Anonym 4. april 2015 at 17:27

  Ååå uffda, stakkars deg Ida… Haha herregud ass

 • Reply N a t a l i e D y b d a h l 4. april 2015 at 20:35

  Fine bilder, ha en fin påske! 😀

 • Reply KristineN 4. april 2015 at 21:40

  Heihei 🙂 flyskrekk er ikke noe å kimse av. Redselen man føler er virkelig selvom det er helt trygt. Jeg leste «bli glad i å fly» av carr. Vil anbefale deg å lese den. Selv prøver jeg alltid å glede meg til flyturen. Fokuser heller på at du gleder deg til å komme frem enn å fokusere på at du gruer deg til flyturen – det har hjulpet meg massevis. NB: loven om tiltrekning. Hvis du tror at det skal gå galt leter du etter feil med flyet – tror du at det går fint så tenker du at alle nye bevegelser og lyder er normalt. 🙂 håper virkelig at du kommer deg over det, slik at alle dine fremtidige turer blir fine fra ende til slutt.

  Elsker å være med deg på tur 😉

 • Reply Imaan 4. april 2015 at 22:28

  Hei Ida. Du skriver fint og engasjerende og du er hele norges bridget jones med måten du skriver på…veldig catchy og morsomt. Du har potensiale til å bli en av norges mest leste pga din flotte skrivestil og dine verdensbriller. Men ikke gå i den fallgruven at du kritiserer andre mennesker pga måten de ser verden på. Jeg er selv muslim. Dere to så sikkert eksotiske ut og arabere flest er fascinert av måten vi europeere er på. De er bare nysgjerrige på dere tenker jeg. Kles- og atferdskoder er morsomt å utforske og bli kjent med. Ellers må jeg bare si at du hadde vært en flink forfatter tror jeg. Du skriver ærlig, med dybde, innlevelse og språkvariasjon.

 • Reply Diman Dilir 4. april 2015 at 23:12

  glad påsk!

 • Reply Marie 5. april 2015 at 17:27

  Har du gått inn i dvale? Sikker på at du har «drømmejobben»?

 • Reply Sara 6. april 2015 at 20:26

  Folkkan se på din retning uten at de «glaner» på deg. Hva gjør deg så spesiell for at de skal glane på deg? Har vært i Dubai flere ganger og må si har ikke opplevd den «skumle» glaningen du nevner. Må jo være noe man har gjort som er veldig upasselig, for da ber man om oppmerksomhet.

 • Reply Marthe Sofie 6. april 2015 at 21:23

  Haha, må bare le av hvor nært enkelte folk tar ting til sei. Tenkte IKKE på det som en negativ ting da du skrev «kjipe flyplassen», de aller fleste flyplasser er kjipe, da man bare tilbringer tid der for å vente.

  enkelte folk henger seg opp i alt for mye.

  Har en anelse flyskrekk selv, men prøver å tenke at det går bra. Men det gjør vel alle de som går ombord flyene som alt har styrtet også?? Æsj, skumle saker.

 • Leave a Reply