Mat

TIL DEG SOM HATER Å BAKE

19. april 2015

Jeg har lenge lekt med tanken om å bake noen sunne rundstykker, men kaster som regel ett blikk på en oppskrift og blir utslitt bare av det. Jeg liker ikke å bake. Jeg syns det tar for lang tid, og jeg syns det blir for mye rot. Dessuten har jeg ikke masse fancy kjøkkenmaskiner, og ikke så mye fancy tålmodighet heller. 

Men her om dagen var det noen som delte en veldig enkel oppskrift på Facebook, og sunn var den også! Så i går «bakte» jeg ferske og sunne rundstykker til frokost på 5 minutter. Pluss de 15 minuttene de stod i ovnen, da. 

♥ For å lage 2 rundstykker trenger du: – 2 dl lettkokt havregryn (kan også bruke glutenfri) – 2 spiseskjeer kesam – 2 eggehviter – 1 ts bakepulver (fikk ikke være med på bildet siden boksen var rød, hehe)

♥ Slik gjør du:– Sett ovnen på 200 grader- Bland sammen ingrediensene i en bolle og rør rundt- Legg i to klatter på et bakepapir- Stek i ovnen i 15 minutter

De ble kjempegode, så jeg skal definitivt lage dem igjen. Ser dog at jeg manglet noe kunstnerisk å legge på toppen, men det får jeg heller huske neste gang. Lånte oppskriften herifra! 🙂 

Jeg sitter i min nye sofakrok (har jo ommøblert) og leser til en eksamen jeg skal ha i mai. Den jeg skal levere i morgen kveld, har jeg nesten gitt opp nå. Orker den simpelthen ikke mer. Det er jo så mye annet snadder man kan lese til, så hvorfor ikke variere litt! Haha. Må komme meg på den søndagsåpne butikken og handle middag nå, ser at klokka plutselig er blitt mye. Ser fram til å gå i kø på butikken mens ilden står ut av nesen på meg. Noen ganger skulle jeg ønske at jeg ikke var snill, og at jeg bare dyttet folk som stod i veien og somlet. Det får bli i mitt neste liv, hei så lenge!

13 Comments

 • Reply Cecilia Lithén 19. april 2015 at 20:24

  Nam! De ser så utrolig gode ut, og er noe jeg absolutt må prøve å lage 😀

  Ha en nydelig søndag videre og masse lykke til med lesingen og eksamen som kommer i mai 😀

 • Reply Cathrine 19. april 2015 at 20:35

  Heihei 🙂 Jeg har bare et spørsmål, håper det går fint at jeg stiller det her. Jeg lurer på om det går fint å pendle fra Tønsberg og til Oslo for å gå på skole, eller om det er et ork? Selv bor jeg i Sandefjord og ønsker å pendle om jeg skal studere i Oslo til høsten, men vet rett og slett ikke om jeg orker det. På forhånd, takk for svar 🙂

  Hilsen Cathrine

 • Reply Ida Wulff 19. april 2015 at 21:11

  Cecilia Lithén: ja, det burde du! 🙂 Ha en fin søndag du også, og tusen takk! <3

 • Reply Ida Wulff 19. april 2015 at 21:15

  Cathrine: Hei 🙂 Klart du kan stille det her! Det går veldig i perioder. Som regel syns jeg det er helt ok, og bruker tiden på toget til å forberede meg til forelesning, sjekke mail og få unnagjort litt ting. Syns også det kan være veldig deilig å sitte og høre på musikk og slappe av, det blir en slags erstatning for å sove lengre 😉 Men i perioder syns jeg det er helt pyton, og det hender jo at jeg ikke drar på forelesning fordi jeg bare ikke gidder. Min skole har null obligatorisk undervisning, så da er det jo lettere å stå over. Syns det er spesielt tungt på vinteren med stor jakke og varme klær, og forsinkelser på toget. Det går som regel veldig fint å få sitteplass på vei TIL Oslo, men på vei hjem hender det at man må stå eller sitte i gangen helt til Drammen. Så jeg kan nok ikke gi deg noe veldig godt svar, men jeg tror du bare må kjenne etter selv om du tror at du greier det. I verste fall er det jo bare å flytte innover til Oslo etterhvert. Selv har jeg det veldig åpent. Jeg bor i Tønsberg så lenge jeg orker pendlingen, hvis det sier helt stopp mens jeg går på skole, leier jeg ut leiligheten og leier meg et bosted i Oslo resten av studietiden. Lykke til, håper du finner den beste løsningen for deg 🙂

 • Reply Cathrine 19. april 2015 at 21:58

  Tusen takk for svar 🙂

 • Reply signe 19. april 2015 at 23:21

  liker at du har så varierte innlegg for tiden! til og med gjør-det-selv og baking! 😀 veldig gøy!

 • Reply Ida Wulff 20. april 2015 at 00:26

  signe: så hyggelig at du liker det! 🙂

 • Reply Karoline 20. april 2015 at 15:32

  Hahah, jeg kjenner meg såå godt igjen på den ommøbeleringsfronten, jeg føler jeg aldri blir fornøyd med noe og må stadig ommøbelere. Det er en stund siden sist nå, men jeg får ta det når heldagsperioden er over 🙂

 • Reply Helene 22. april 2015 at 13:47

  Takk for tips, syns de smakte dødsgodt, og SÅ enkelt da!

  Et tips er å tilsette urter av forskjellig slag, og litt havsalt på toppen, det ble kjempegodt og passet veldig fint til hjemmelaget tomatsuppe for eksempel!

  Veldig enig med Signe over her, kjempegøy med så mange varierte innlegg! 🙂

 • Reply Ida Wulff 22. april 2015 at 16:53

  Helene: så bra du likte dem 🙂 Skal prøve å tilsette noe neste gang! Klem

 • Reply Silje A 22. april 2015 at 18:36

  Prøvde disse! De var veldig enkle å lage, men de smakte nok litt for sunt for meg 😉

 • Reply Terese Hagen 27. april 2015 at 09:42

  Tenkte jeg skulle lage det nå, men blir det bare to? Må doble oppskriften da? 🙂

 • Reply Ida Wulff 27. april 2015 at 10:00

  Terese Hagen: ja, bare å doble alt 🙂

 • Leave a Reply