Uncategorized

BLOG BUSINESS

24. april 2015

Jeg kom meg opp på trening i dag morges! Hurra. På veien hjem løp jeg innom Narvesen med solbriller på, og kjøpte Dagens Næringsliv med mitt eget tryne på forsiden. Jeg ble ikke oppdaget. Da jeg kom hjem satte jeg i gang med å bake frokostrundstykker, og følte meg som rene wonder woman der jeg stod i treningstightsen og rørte i bollen så tidlig på dagen. Men så måtte jeg selvfølgelig ødelegge idyllen med å bli treningskvalm, og ligge i fosterstilling på badet i tre kvarter før jeg kunne være flink pike igjen. Nå har jeg spist en deilig og mektig frokost, så nå er jeg i tipp topp form og gleder meg til resten av dagen. Har bestemt meg for at det blir lite eksamen og mye annet i dag. Det er nesten bedre å gjøre unna mange ærend på én dag, enn å skulle gjøre masse småting hver dag som forstyrrer lesingen. Tror jeg 🙂 

Og bortsett fra å vise dere noe så interssant som en frokosttallerken, tenkte jeg å dele noen tanker rundt denne blog businessen som alle snakker om for tiden. 

Det er to ting jeg ikke liker når det kommer til blogg. Det ene er å snakke om hva jeg tjener. Det andre er at andre snakker om hva jeg tjener. De siste ukene syns jeg at det har vært i overkant mye pengesnakk og blogg-meg-hit og blogg-meg-dit i media. Den nye bloggplatformen United Bloggers har flagget ivrig med bloggerne de har «stjålet» fra blant annet Nettavisen, og ikke minst hvor mye mer penger det er å tjene på å flytte over til dem. Fram til i går var siste nytt at en haug med bloggere stod i kø for å få lov til å blogge hos dem. Hvorvidt United Bloggers skryter på seg eller bare har vært ekstremt dyktige og plantet begge beina i bransjen på rekordtid har jeg ikke noe grunnlag for å uttale meg om. Jeg mener bare at man bør ha sammenlignbare tall og fakta på plass før man går ut i media og nærmest setter seg på konkurrentene sine. 

Som mange av dere vet, har jeg vært bloggpartner hos Nettavisen i mange år. Jeg var 18 år gammel da jeg slentret inn hos dem for et møte, fyllesyk som et falleferdig juletre og litt i sjokk over at det faktisk var et møte-møte. Der satt det mennesker på rekke og rad i et møterom, og sa at de tok min blogg seriøst. Nå har jeg samarbeidet tett med Nettavisen i snart seks år, og på den tiden har blogg utviklet seg til å bli noe større. Noe det er mer penger i. Når du spoler over reklamen på TV’en din, er det klart at markedsførere heller vil putte pengene sine et annet sted. 

Jeg snakker ikke med media lengre. Det stresser meg og blir alltid feil, så det skal mye til for at jeg gidder. Men etter oppslagene om bloggportaler de siste ukene, følte jeg for å slå et lite slag for Nettavisen. Vi som er partnerbloggere der er veldig fornøyde, og vi står ikke i kø for å få blogge hos United Bloggers. Vi har takket nei. Nettavisen gjorde noe helt nytt, da de inviterte meg på et møte for seks år siden, den type samarbeid hadde aldri blitt gjort i Norge. De har tråkket opp en sti, og er størst og best på blogg i Norge. Likevel hopper de ikke rundt i media og tar på seg æren for at bloggerne deres tjener ditt og datt. Jeg oppfatter det som litt corny når andre aktører gjør nettopp det. Som jeg har uttalt i Dagens Næringsliv, er trygghet og stabilitet viktig for meg i dette yrket. Det føler jeg at jeg har der jeg er i dag. Ja, nå fjernet jeg gåsetegnene rundt «yrke», for det er blitt et yrke. For enkelte tar det sikkert lengre tid å akseptere enn at folk velger å bytte kjønn, men det får stå for deres regning. 

Det virker som om det største fokuset rundt blogg om dagen ligger på pengene. På en måte kan jeg skjønne det – det er kjempeinteressant. Men jeg prøver å ta litt avstand fra det. Vi snakker ikke om hva du tjener, la oss ikke snakke om hva jeg tjener. Du har jobb, jeg har jobb – det er flott. Jeg er så takknemlig hver eneste dag for at jeg har denne jobben og kan leve av å skrive og dele. Noen ganger kjenner jeg på dårlig samvittighet fordi folk jeg er glad i jobber så svetten renner uten å tjene i nærheten av det samme. Men for det meste er jeg overlykkelig, og har tenkt til å nyte det så lenge det varer. 

Vel, det var noen tanker rundt dagen bloggbusiness. Det er kanskje kjedelig for dere å lese om hva som foregår bak i kulissene, men for de som vil lese litt mer om bakgrunnen for dette innlegget så kan dere lese Dagens Næringsliv i dag 🙂 

15 Comments

 • Reply Susan 24. april 2015 at 14:16

  Jeg tror at folk generelt er veldig interessert i å vite hva bloggere tjener fordi det er et yrke man ikke kan google seg fram til cirka-lønn. Man kan ikke gå inn på utdanning.no, se på yrkeslistene å se hva en blogger tjener. Ønsker man å vite hva en lærer, lege eller advokat tjener, kan man google seg fram til et svar som er veldig likt det de tjener i virkeligheten, noe som ikke er like enkelt med blogger-yrket. I tillegg, ut fra slik jeg har forstått det, er det veldig individuelt hva en blogger tjener, slik at det vil bli vanskeligere å få en cirka-lønn der også som vil være reell for de fleste bloggere.

  Håper du får en fin dag! 🙂

 • Reply Andrea 24. april 2015 at 16:38

  Jeg har ingen problem med å snakke om min egen inntekt. Fordi jeg vet det finnes folk som har mindre penger enn meg, men det finnes også folk med mye mer penger. Jeg jobber mandag til fredag, 37,5 time i uken. 60 Kr i timen og har totalt i mnd 9000kr før skatt. Jeg står opp klokka seks annen hver uke ( turnusskift ) og jobber til tre. Å tenke at sikkert flere hundre kan se denne kommentaren. Om en kunde eller hvem som helst vil vite hva jeg har i måneden så hversågod! Ikke at jeg fatter interessen ved det siden de aldri vil se noe til mine penger. 🙂

  Bloggere har lagt så mange tepper og dyner over hva det tjener at det blir mer interessant. Mamma til Michelle har valgt å ikke fortelle hvem faren til William er, det er noe folk spør henne om hvem dag. Hun kunne unngått alle disse spørsmålene ved å bare si det. Vi vil vite alt. Jeg vil alltid vite alt, alltid. Hvem hadde sex på hvilken fest, hvem tjente mest i 2000 ect. Hemmelig informasjon er bare spennende til det ikke er en hemmelighet mer.

 • Reply Anonym 24. april 2015 at 17:16

  🙂

 • Reply Emma 24. april 2015 at 17:17

  Digger deg!

 • Reply Lioma 24. april 2015 at 18:15

  Du har utrolig fin blogg og skriver utrolig motiverende innlegg! #justwantedyoutoknow

 • Reply Madeleine 24. april 2015 at 19:55

  så flink du er =) synes du er en bra blogger og spiller ingen rolle om du lever av det eller ikke. jeg leser bloggen din fordi jeg liker bloggen din og ikke fordi du tjener på det sånn sett.

 • Reply Jannike 24. april 2015 at 23:25

  Æsj… Kunne ikke brydd meg mindre om hva du eller andre bloggere tjener! Og klart det er en jobb, folk kunne jo selv prøvd å utlevere seg selv og altid måtte levere på måten dere gjør. Jeg selv hadde rivd av meg håret etter en uke med blogging, Flink er du, og morsom og minst ikke ærlig 🙂 klem herfra 🙂

 • Reply Ida Cesilie 25. april 2015 at 09:26

  Er så enig i alt du sier! Jeg har aldri blogget selv men har alltid funnet hele konseptet utrolig interessant. Studerer selv markedsføring og jeg synes det er så flott at du skryter av Nettavisen for å satse på blogging da hele konseptet var nytt og på sett og vis veldig risikablet. Jeg tror at ordtaket «slow and steady wins the race» er et utrolig godt eksempel når det kommer til markedsføring, merkevarebygging og nesten alt annet her i livet 🙂

  Når det kommer til lønn kan jeg skjønne at det er mye oppstyr, rett og slett fordi mange ikke skjønner hva det innebærer å være blogger. Kan bare tenke meg hvor stresset jeg hadde blitt dersom jeg hele tiden måtte ha noe verdt å dele med mange tusen lesere, i tillegg til å være en offentlig person som er kjent på grunnlag av kontroversielle meninger, bilder, eller hva enn det måtte være. Dette er en underholdningskanal som er gratis for oss lesere og gir oss innsikt i en person/virtuell venns hverdag og jeg synes du fortjener hvert minste øre du tjener 🙂

  Klem fra en trofastleser!

 • Reply Ida Wulff 25. april 2015 at 11:17

  Ida Cesilie: Tusen takk, det setter jeg pris på. Klem <3

 • Reply Ida Wulff 25. april 2015 at 11:18

  Jannike: åå, takk, så hyggelig at du syns det! <3

 • Reply Ida Wulff 25. april 2015 at 11:18

  Lioma: takk for at du sier det!

 • Reply Sara 25. april 2015 at 12:40

  Yrker er forskjellige, noen er fysisk harde, andre er mentalt harde, noen er lettjente. Valgene er så og si det samme for alle. Jeg er sikker på at det ikke er en dans på roser å blogge. Jeg setter iallefall pris på å ferier hvor jeg ikke trenger å tenke på jobb eller prestasjon 🙂 Jeg syns det er helt greit at bloggere tjener litt ekstra bare av den grunn. Dessuten er jeg fan av yrker der hard jobb (kreativt eller fysisk) utspiller seg i mer inntjente penger.

  Det er bekymringsverdig at vi bryr oss mer om hverandres lønn og om vi fortjener det eller ikke, enn nestekjærlighet. Hvis vi hadde brukt energien på å gi litt mer av oss selv, så tror jeg Norge hadde blitt et enda bedre sted å bo i 😉 Selv er jeg veldig privat på inntekt og lignende. Jeg bryr meg mer på andres innsats enn fortjeneste.

 • Reply Lillian 25. april 2015 at 23:07

  Amen til deg! Har aldri skjønt i noen yrker at man må gå rundt å opplyse verden om hva man tjener.

  Du er en blogger utenom det vanlige som skriver bra/morsomt/informativt/tull/tøys, ja you name it, det er derfor du er i den posisjonen du er, ikke fordi du fronter «alle andre» for å tjene penger.

  Keep on the very good job!!:))

 • Reply anette 26. april 2015 at 11:30

  kan du legge ut oppskriften??

 • Reply Ida Wulff 26. april 2015 at 12:31

  anette: hvis du blar et par innlegg nedover på bloggen, så ligger den der 🙂

 • Leave a Reply