Uncategorized

BARE SÅ DET ER SAGT

5. mai 2015

Det er svært sjelden jeg lar meg irritere over mennesker som kommenterer bittert og anonymt i kommentarfeltet mitt. Men etter paraply-innlegget hvor jeg skrev at jeg irriterer meg over folk som snylter på staten, fikk jeg kommentarer som får meg til å lure på om enkelte folk vaser rundt i søvne og ikke får med seg hva som skjer. Jeg fikk kjeft for at jeg beskylder folk for å snylte. Kjeft for at jeg prater om ting jeg ikke vet noe om. Kjeft fordi jeg bør betale den skatten med glede, for jeg løfter ikke en finger for pengene mine. 

Jeg skal ikke skrive side opp og ned om hva jeg mener om velferdsstaten Norge, men dette skal jeg si. 1. Jeg syns vi lever i eventyrland, og systemet generelt baserer seg alt for mye på tillit. 2. I 2014 ble NAV svindlet av 1244 personer, for til sammen 271 millioner kroner. 3. Det er ikke en gang snylting, det er stjeling. 4. Jeg betaler skatten min med glede den dagen jeg vet at pengene brukes utelukkende til det de er ment for. 5. Denne irritasjonen har ikke noe å gjøre med hvor mye man tjener, det burde irritere en som tjener 200.000 i året like mye som det irriterer en som tjener 5 millioner i året å betale ferdigpizzaen og fredagspilsen til en slask som ikke gidder. 6. Jeg peker ikke ut hvem som snylter/stjeler, jeg understreker bare det faktum at mange gjør det og de burde skamme seg. Det er ikke meg de stjeler fra, for skattepengene er ikke mine. Men for å sette det på spissen, så stjeler de fra de eldre, de syke, de fattige og Norges fremtid generelt. 

Og før du rekker å skrive en kommentar om det; ja, nå går jeg tilbake til å være rosablogger, for det er sikkert best for alle. Denne type ting gidder jeg sjeldent å skrive om, men nå var jeg bare så irritert at jeg måtte ha det ut. 

98 Comments

 • Reply marie 5. mai 2015 at 12:40

  hahah freakin love u

 • Reply Sara 5. mai 2015 at 12:40

  Skjønner ikke hvorfor du fikk så mye «kjeft» av folk i paraply-innlegget ditt jeg…

  Herregud, folk kan ta seg en bolle.

  Ha en fin dag videre Ida!

 • Reply Caroline Therese 5. mai 2015 at 12:42

  Godt Sagt Ida! Respekten min for deg vokser for hver dag som går! Ha en strålende dag!

 • Reply Ida Marie 5. mai 2015 at 12:48

  AMEN!!!

 • Reply marit 5. mai 2015 at 12:54

  Halleluja! Alt for mange går rundt med skylapper, eller så følte de seg vel truffet. Det er desverre mange som snylter på vårt fantastiske velferdssystem, som igjen går utover og rammer de som faktisk har reelle behov for hjelp. Idiotfolk.

 • Reply Linn Johnsen 5. mai 2015 at 12:55

  helt enig!!!

 • Reply Ingeborg-Anna 5. mai 2015 at 13:05

  Helt enig, synes det er bra at du tar opp en sak som faktisk er såpass viktig i samfunnet og ikke kun rosablogging 🙂 ha en fin dag videre 😉

 • Reply Astrid 5. mai 2015 at 13:05

  AMEN sier bare jeg!

 • Reply karoline 5. mai 2015 at 13:06

  Skjønner ikke hvordan noen kunne misforstå hva du mente med det…? Er helt enig med deg, ser alt for mange som «snylter» (stjeler…) fra staten! Det er fordi det er såpass enkelt å få tak i penger uten å gjøre noe som helst!

  Jeg er glad for at vi har de ordningene vi har med NAV, jeg har vokst opp med en foreldre som ikke var i stand til å jobbe i noen år pga. personlige problemer, og på grunn av denne ordningen vi har i landet så har vi klart oss bra til tross for at vi kun hadde en «ordentlig» lønning i huset. Men det burde være litt vanskeligere å «få tak» i disse pengene, slik at de som faktisk er friske ikke snylter på staten fordi det er enklere enn å jobbe.

 • Reply Stine 5. mai 2015 at 13:06

  amen!! Støtter deg der Ida <3

 • Reply Anine Kristin 5. mai 2015 at 13:08

  Can I get an Amen !?

  Jeg er så enig med deg Ida! De som måtte mene noe annet bør ta en runde med seg selv og tenke over dette noen ganger til, før de forsøker å argumentere noe mer.

 • Reply Anonym 5. mai 2015 at 13:15

  Du får sagt det!!!

 • Reply Beate 5. mai 2015 at 13:16

  Det er sjeldent at jeg i det hele tatt kommenterer på blogger, men;

  AMEN! Tusen takk Ida, er det noe jeg virkelig irriterer meg over så er det de som naver! De som bare går på nav for at de ikke gidder, de som ikke orker å jobbe fordi de bare får «dritt»jobber, og så videre! Føler det er mange som har misforstått ordet naver (Ja, tenk det har blitt et ord.. synd nok i seg selv), jeg mener selvfølgelig ikke de som er syke, er uføretrygda og de som generelt har en legitim grunn for å gå på nav. For hvem vil vell egentlig gå på nav? Jo de som ikke gidder, de som synes det er OK å snylte/stjele,

  Tusen takk, dette lyste opp dagen under matematikkleseing 🙂

 • Reply Camilla 5. mai 2015 at 13:19

  Godt sagt! Jeg er helt enig med deg !

 • Reply Marit 5. mai 2015 at 13:20

  ååh Ida, jeg digger deg! Og så er jeg så enig med deg.. De gangene jeg gjerne skulle hatt de skattepengene til noe annet, tenker jeg på alt jeg ikke ville hatt om jeg betalte skatt! Heia Norge, heie skatten, og heia Ida 😀

 • Reply ida 5. mai 2015 at 13:29

  Bare så det er sagt, så er jeg heelt enig med deg!

 • Reply Tess 5. mai 2015 at 13:32

  Genialt sagt Ida!! Kunne ikke vært mer enig! Stort sett alle kan gjøre noe.

 • Reply Anette 5. mai 2015 at 13:32

  Amen!

 • Reply Malene 5. mai 2015 at 13:35

  beste argumentene noen sinne! Takk for at du tar opp dette, NAVsnyltere irriterer meg GRØNN. Jeg tror ikke jeg klarer å skrive mer, for de irriterer meg så at det hadde blitt en bok. Amen

 • Reply Marie Holter 5. mai 2015 at 13:37

  Tommel opp!

 • Reply Oda Lind 5. mai 2015 at 13:39

  Mer riktig blir det ikke! 🙂

  Neste gang en idiot kommer på jobben min, og stiller meg spørsmålene «Hvorfor jobber du?» og «Hvorfor går du ikke bare til NAV»? Da skal jeg ikke stå der speechless igjen. Da skal jeg vise til dette innlegget og direkte kaste han ut av butikken!

 • Reply Tonje 5. mai 2015 at 13:43

  word.

 • Reply Lise 5. mai 2015 at 13:50

  Amen Ida!

  Er det noe jeg ikke kunne vært mer enig med deg om, så er det nettopp denne saken! Jeg jobber selv i helsevesenet, og det gjør rett og slett vondt å se så utrolig mange eldre (som har bidrat til å bygge Norge til å bli det landet som det er idag) som virkelig ikke har det godt. Og det fordi staten ikke bevilger nok penger til at de skal kunne ha det bra. Helsetilbudet for eldre og trengdene er altfor dårlig, sett i fra en sykepleierstudents ståsted. Et økt tidspress i helsevesenet fremfor kvalitet på pleien som blir gitt er et kjent fenomen. Det økte tidspress handler rett og slett om at det er for få ansatte tilgjengelig både i sykehus, på sykehjem og ellers. Hadde staten innvilget mer penger, ville kanskje sykehjemmeneblitt mer tilrettelagt for hver enkelt og med nok ansatte til å gi god pleie til de, jeg mener, virkelig fortjener og trenger det!

  Klem!

 • Reply C.S 5. mai 2015 at 13:51

  Haha, amen! Er så enig. Du fikk sikkert kjeft fordi noen følte seg truffet 😉

 • Reply Lina 5. mai 2015 at 13:55

  Du får det sagt! jeg er helt enig 😀

 • Reply Henriette 5. mai 2015 at 14:03

  Skjønner godt at du blir irritert, og syntes du har god grunn til det.

  Jeg tjener nok lagt ifra like mye som deg, men uansett så irriterer jeg meg over at 30% av lønnen min går til slasker som ikke gidder å jobbe, og kjente det at jeg ble jævlig irritert når 1244 personer svindler NAV. Hadde hvert så mye mindre surt med de 30% om jeg visste at pengene gikk til de riktige stedene. Så jeg sier meg helt enig med deg! Ha en fortsatt fin dag, Ida 🙂

 • Reply Kathrine 5. mai 2015 at 14:10

  Holla!

 • Reply Bente 5. mai 2015 at 14:17

  AMEN!!!

 • Reply Thea 5. mai 2015 at 14:18

  Amen!!

 • Reply Marie 5. mai 2015 at 14:29

  TUSEN TAKK!!! Håper alle som går til nav leser dette innlegget! Faen ass

 • Reply Lena 5. mai 2015 at 14:33

  Helt enig med deg!!

 • Reply Åshild 5. mai 2015 at 14:45

  AMEN! Hele NAV-systemet burde vert plukket fra hverandre og bygg opp på nytt for at det i det hele tatt skal kunne fungere i det samfunnet som vi har idag!

 • Reply Emilie 5. mai 2015 at 14:53

  Helt enig med deg!!

 • Reply Marianne 5. mai 2015 at 14:55

  Noen folk VIL misforstå tydeligvis… 🙂

 • Reply Pernille Ruud 5. mai 2015 at 15:05

  Kjempebra innlegg! Er helt enig!

 • Reply Bibbi 5. mai 2015 at 15:12

  Jeg må bare si at jeg digger paraply-innleggene dine og folk må slutte å være så sensitive.

  Og siden må jeg bare si at jeg forøvrig er enig i at det er passe sjipt med folk som snylter på staten. En ting er folk som virkelig har problemer enten det er av psykologisk eller fysisk art. (Blir så sint på dem som sier til folk med alvorlig depresjon at de må bare smile litt og bli glad så blir alt så fint). Men de som er oppegående folk men ikke gidder, og er stolte fordi de klarte å snyte på staten. Da er du teit.

  Men du får heller vri på det og tenke at dine skattepenger er gått til en veldig veldig fornøyd og stolt mamma eller pappa som er så glad for den fantastiske foreldre-permisjonen vi har her i landet. Eller til en superhappy student som kan studere ved universitetet gratis 🙂

 • Reply Elisabeth 5. mai 2015 at 15:26

  Jeg er helt enig med deg! Det er så utrolig mange som ikke jobber bare fordi de «ikke har funnet en jobb de liker», og lignende usaklige grunner. Dersom alle enten skulle hatt en jobb de elsket eller gått på NAV, så tror jeg vi hadde endt opp med flere som hadde navet enn jobber.. Jeg jobber for tiden i en matbutikk ved siden av studiene, og syns ikke det er så sinnsykt kult, men det må til, ettersom studielånet såvidt dekker husleien. Syns det er utrolig demotiverende å tenke på at jeg jobber både ræva av meg på universitetet og må bruke mye av tiden på å jobbe ved siden av studiet for å kunne leve normalt, mens andre ungdommer og voksne får betalt for å feste, shoppe, gå på kino og sove så lenge de bare vil, og at jeg selv blir trekt i lønn for å bidra til deres festlige liv!

  Er ikke meningen å være stygg og nedlatende nå, men jeg forstår ikke hvorfor det skal være et problem å kunne jobbe når du har ork og energi til å feste fire ganger i uken – det hadde iallefall krevd veldig mye av meg å kunne klare det! Og at det at man ikke har funnet en jobb man «liker» skal være god nok grunn til at man skal få støtte av staten..

  http://annek.blogg.no/1415631827_hper_dere_jobber_over.html

 • Reply Tina 5. mai 2015 at 15:26

  Amen!

 • Reply Stine 5. mai 2015 at 15:27

  BRA (!!) skrevet. Syns absolutt du kan skrive sånne innlegg en gang i blant også, og ikke bare være rosablogger. Det verste er jo at tallet på snyltere sannsynligvis er mye høyere enn 1244 personer, for de er jo bare de som faktisk har blitt oppdaget……..

 • Reply Linn 5. mai 2015 at 15:36

  AMEN!!

 • Reply Helene 5. mai 2015 at 15:43

  Veldig enig!

 • Reply M 5. mai 2015 at 16:02

  Dette er det beste innlegget jeg har lest på lenge! Årh, dette er grunnen til at du er Norges bloggdronning!

  WELL DONE!

 • Reply Anonym 5. mai 2015 at 16:18

  Takk! Så innmari sykt og utrolig takk. Endelig en blogger men meninger om den VIRKELIGE verden. Skjønner at det vanligvis ikke er sånne type saker du skriver mest om, men tror blogg-Norge hadde vært et bedre sted å befinne seg om du gjorde det. Amen og Halleluja ganger elleve for deg. Man trenger ikke en gang være enig i alt du sier, bare faktum at du tar det opp gir deg mer credz i min bok.

 • Reply Anonym 5. mai 2015 at 16:37

  Du. Er. Rå

 • Reply Mari 5. mai 2015 at 17:05

  AMEN! fantastisk skrevet!

 • Reply Pernille 5. mai 2015 at 17:16

  Enig! Ferdig snakka.

 • Reply Michelle 5. mai 2015 at 17:29

  Hei Ida : )

  Fast leser av bloggen din og digger deg. Tommel opp!

  Når det gjelder akkurat dette innlegget, er min mening at verden sjelden er svart-hvitt. Jeg er ei jente på 25 år. Alt jeg vil her i verden er å klare å leve opp til alles forventninger. Inkludert det å bidra til fellesskapet. Virkeligheten står ikke helt til stil med mine ambisjoner og ønsker. Noe som har gjort meg ganske så syk ved flere anledninger. Jeg skal ikke kjede deg med diagnoser og annet grums, men poenget er at NAV-livet har sine skyggesider. Livet rommer mere enn overskriftene på VG.

 • Reply Martine 5. mai 2015 at 17:33

  Så enig. Bra sagt!

 • Reply Gina 5. mai 2015 at 17:44

  AMEN!

 • Reply Rebekka 5. mai 2015 at 17:46

  SPOT ON! Virkelig, kunne ikke sagt det bedre enn det du skrev på det korte innlegget der. Er så enig!!

 • Reply Heidi 5. mai 2015 at 17:46

  Helt enig! Veldig glad for at du lager ett innlegg om dette! Alt for mange som ikke tør å snakke høyt om dette! Så må bare si tusen takk for at du tar om dette! Har dessverre blitt et stor problem :(Jeg betaler skatten min med glede til de som trenger det! Men jeg blir så sint når noen tror det er riktig å STJELE fra de godene vi har her i landet!

  Takk for at du er du! 🙂

 • Reply Therese 5. mai 2015 at 17:56

  Må bare rope HELT ENIG Ida! 🙂

 • Reply Nathalie 5. mai 2015 at 18:06

  Hallelujah sister 😎

 • Reply Mette 5. mai 2015 at 18:08

  Amen til denne diskusjonen! Alle som kan skal jobbe og forsørge seg sjøl. End of story. Tallene du bruker er sikkert korrekte, dessverre er nok mørketallene mye større. Dette er kun de NAV faktiske ‘tar’. Jobber selv på et offentlig kontor og folk er generelt mye mer interessert i rettigheter enn plikter…

 • Reply May Lene 5. mai 2015 at 18:16

  GO IDA!!!

 • Reply H 5. mai 2015 at 18:17

  Takk!!!

 • Reply Hanna 5. mai 2015 at 18:18

  ENIG OG AMEN

 • Reply Stine Helene 5. mai 2015 at 18:44

  Amen. Kjenner til flere på min alder som har vært sånne snyltere. Som ler og sier at det er jævlig lett å få trygd og slippe å jobbe, uten et snev av dårlig samvittighet. Noe så patetisk… Irriterer meg så grenseløst – så mye at jeg må bare unngå å tenke på det for jeg blir så forbanna :p Offffffff. NAV burde rett og slett bli strengere på oppfølging, og ja, rett og slett følge bedre med på dem de slenger ut penger til (don’t get me wrong, noen trenger faktisk trygd, det er derfor det er så provoserende at de som IKKE trenger det allikevel utnytter det). Men det har de vel ikke ressurser til…

 • Reply Nina 5. mai 2015 at 18:44

  Signerer resten – amen!

 • Reply Benedicte 5. mai 2015 at 19:04

  Helt forbanna enig Ida!

  Jeg har selv en tante som aldri har jobbet eller studert en dag i sitt liv. Hun har navet i alle år, uten noen god grunn for dette. Hun lever drømmelivet sitt, bor i syden hele vinteren i ein leilighet som hun og mannen har kjøpt (som også naver), så reiser de rundt på bobilferie hele sommeren. Eg hater at folk kan gjøre sånne ting, og stjele våres skattepenger.. Hun irriterte meg noe så sinnsykt at jeg har kuttet all kontakt. Råtne mennesker!!

 • Reply Therese 5. mai 2015 at 19:12

  Kunne ikke vært mer enig med deg! Heia Ida! 😀

 • Reply Katrine 5. mai 2015 at 19:33

  Tommel opp!

 • Reply Kjetil Bacardi 5. mai 2015 at 19:52

  Ida Wulff for PRESIDENT!!!

 • Reply Inga 5. mai 2015 at 20:06

  WORD!!

  Stå på Ida 🙂

  Jeg liker forresten sånne innlegg. Jeg leser bloggen din fordi det er den minst rosabloggete bloggen av toppbloggene jeg liker.

 • Reply Ida 5. mai 2015 at 20:34

  NYDELIG!

 • Reply Jessica Waldorf 5. mai 2015 at 20:46

  Har du, Ida Wulff, lest Aftenpostens innlegg datert 28.04.2015? Det tror jeg du kunne hatt godt av. Under tittelen «Jeg er en av de unge naverne» skriver ei 20 år gammel anonym jente om sin hverdag som arbeidsledig og psykisk syk ung naver.

  Hun starter innlegget sitt slik: «Jeg er 20 år og en av de mange ensomme unge. En av dem som er ensomme selv i store folkemengder. Jeg er en av dem som kjenner på ensomheten hver eneste dag. Det er ingen som husker på meg, om ikke jeg minner dem på at jeg er her. Det er som regel alltid jeg som tar kontakt først og minner menneskene i livet mitt på at jeg faktisk er her, og det er veldig vondt.

  Livslysten er borte. Jeg er en av dem som våkner hver morgen med et ønske om å ikke våkne opp. Jeg er en av de såkalte naverne, fordi jeg er for syk til å jobbe – ikke fordi jeg er lat og ikke gidder».

  Videre skriver hun: «Å ha en depresjon er som å ha et svart slør hengende foran øynene hele tiden. Det sier seg selv at det blir mørkt. Jeg er en av de mange unge som blir kalt snylter, naver, lat, og negativ. Jeg blir daglig fortalt at jeg «bare» skal komme meg ut i arbeid, «bare» skal glemme fortiden og komme meg fremover, og «bare» skal tenke positivt og ta meg sammen. Si meg, sier du til en som har brekt beinet at den skal kaste krykkene og begynne å løpe? Jeg er fanget i et selvbygd fengsel, som er bygget opp på svik, hat, traumer, redsel, angst og depresjoner. Jeg har fått en dom på livstid. Jeg er fanget i min egen kropp. Det livet jeg er tvunget til å (over) leve nå, er ikke et liv jeg ville levd om jeg fikk velge.

  Jeg betaler prisen for ødelagt barndom. Men dessverre så har jeg ikke valgt dette selv. Jeg har ikke valgt min familie, jeg har ikke valgt å oppleve alt det vonde jeg har opplevd, jeg har ikke valgt å bli psykisk syk- og aller viktigst: Jeg har faktisk ikke valgt å bli født – jeg har ikke valgt å få tildelt et liv. Men allikevel er det jeg som blir straffet – for alt jeg ikke har makten til å velge over.»

  Jeg kjenner ikke denne jenta, men innlegget hennes (som kan leses her http://www.aftenposten.no/meninger/sid/Jeg-er-en-av-de-unge-naverne-7998380.html) rørte meg til tårer. Jeg tenkte derfor jeg ville dele det med deg, i et håp om at du kanskje tenker deg om to ganger neste gang du vil rive deg i håret og spre edder og galle om disse «snylterne».

  Du har vært heldig, Ida. Du har vært heldig som har fått sjansen til å vokse opp med støtte både fra familie og venner. Du er heldig som HAR venner – og familie. Du er heldig som er frisk. Du er heldig som har fått sjansen til å kunne bygge en karriere av det som i sin tid startet som en hobby. Det skal du være takknemlig for – for som du ser i innlegget til anonym jente 20, er ikke dette virkeligheten for alle. Anonym jente 20 er ikke den eneste som har møtt slike problemer. Jeg selv skal erkjenne at jeg har slitt med depresjoner og suicidalitet, mangel på venner, og mangel på støtte i løpet av livet. Og vet du hva? Om du spør hver eneste en av leserne dine, er jeg villig til å vedde på at minst 50% av dem har lignende episoder å fortelle om. Like sikker er jeg på at minst 17% går på NAV.

  Så jo – jeg forstår at folk reagerer på paraply-innlegget ditt. Du som kjent blogger har evnen til å påvirke. Du har evnen til å sette fokus på samfunnsproblemer. Jeg tror ikke de som reagerte så sterkt har noe imot deg som menneske. Derimot tror jeg mange følte seg skuffet over at du velger å være en av dem som bidrar til at psykisk syke blir sett på nettopp som snyltere, late og giddesløse mennesker.

 • Reply Ida 5. mai 2015 at 21:09

  Jeg liker paraplyinnleggene dine, men kjenner jeg blir kvalm av å lese kommentarfeltet her. Verden er ikke svart/hvit. Jeg skjønner at dere sikter til de som virkelig snylter (stjeler), men ved å gå så hardt ut som mange her gjør, får det heller de som faktisk har en grunn til å motta ytelser fra NAV til å føle seg skyldige i snylting. Jeg mener ikke at det er hensikten i kommentarene her, men tenk litt på det.

  De som, igjen, snylter, har nok ingen problemer med slike kommentarer og meninger. Det er heller de med litt for stor samvittighet dette treffer.

  Som sagt, dette er IKKE kritikk til noen – kun en tankevekker!

 • Reply Anonym 5. mai 2015 at 21:31

  Hvilken idiot har forresten sagt at du ikke løfter en finger for pengene dine? Å løfte fingre er jo nettopp det du gjør for å tjene penger 😉

 • Reply Ida Wulff 5. mai 2015 at 22:00

  Jessica Waldorf: hei 🙂 du misforstår det jeg skriver hvis du mener at jeg bidrar til at psykisk syke blir sett på som snyltere.

 • Reply Lioma 5. mai 2015 at 23:26

  You go girl! Der satt du enkelte på plass 😉

 • Reply Gunnhild 6. mai 2015 at 01:09

  Hei Ida,

  Dette er jo veldig korrekt i forhold til tradisjonell blå-blå politikk, hvor tankegangen enkelt og greit er ‘hvorfor skal jeg som jobber betale for de som ikke «gidder» og jobbe?’

  Du tar dine forbehold og skriver at du mener «de som snylter», men du sier ikke hvem det er, og heller ikke hvem det ikke er? Personlig forstår jeg at du med dette ikke referer til psykisk syke, arbeidsuføre eller lignende. Men det hadde kanskje vært greit å presisere dette, slik at man ikke bidrar til en kultur blant unge hvor man kaller de som får støtte fra NAV for «snyltere».

  Jeg er fullt ut enig med deg i at det finnes en del tilfeller av mennesker som får urettmessig støtte fra NAV (disse tallene du viser til har jeg imidlertid ingen kjennskap til). Men jeg mener det er viktigere å forstå årsaken til at disse menneskene blir værende i NAV-systemet, heller enn å legge inn flere restiksjoner i regelverket. Jeg tror at kun ved å forstå de underliggende årsakene, kan en skape positive atferdsendringer. Kanskje burde man gripe mer aktivt inn allerede i ungdomsskolen og øke interessen rundt videregående yrkesfag (dette er det allerede mye fokus på, men kanskje kan det gjøres bedre og mer målrettet?).

  Det er i denne sammenheng interessant og også trekke inn at mange unge får det som av mange blir betraktet som urettsmessig studiestøtte i forbindelse med «forbedring» av karakterer ved institusjoner som Bjørknes. Man kan vel her stille spørsmålet «hvorfor skal jeg som skattebetaler betale for ungdom som ikke «gadd» å legge ned nødvendig innsats i forbindelse med videregående utdanning?». Det er ikke fullt sammenlignbart, og jeg ønsker ikke å bidra til slik tankegang, da jeg ikke er enig i dette. Men det kan kanskje fungere som en liten tankevekker?

 • Reply Line 6. mai 2015 at 01:14

  Amen!

 • Reply Jenny viktoria 6. mai 2015 at 02:16

  Helt enig med deg Ida! Takk for at du tørr å si dette høyt! Fordi det er det ikke mange som gjør. Amen for dette innlegget. Alt du sier er fakta så de som velger å stille seg på bakbeina for bare være naive idioter. Ops…hehe

 • Reply Hanne 6. mai 2015 at 08:04

  Jessica – ja, her er det tydelig at du har misforstått KRAFTIG. Det er ingen som sier at de som faktisk har LEGITIME problemer med psyke, eller annen sykdom er snyltere. Det var det du selv som dro ut av dette. Det å BEHØVE og det å SNYLTE er to veldig forskjellige ting 🙂 Foreslår at du leser om igjen 🙂

 • Reply Renate 6. mai 2015 at 08:49

  Respekt Ida! Du viser at såkalte «rosabloggere» også har viktige meninger som mange er enige i!

  Jeg er veldig enig med deg. Problemet er at de som føler seg støtet mener at vi tror at vi trekker alle under en kam. Men det er ikke å skjule at dette er et problem i Norge!

 • Reply Ida Wulff 6. mai 2015 at 10:17

  Gunnhild: det stemmer at dette med såkalt urettsmessig studiestøtte ikke er sammenlignbart. For det første så er det lovlig (inntil videre) – for det andre så ser jeg en sammenheng mellom studiestøtte ved slike institusjoner og det å faktisk få med seg de som «falt av lasset» og ga opp på videregående. Kanskje kan den studiestøtten spare oss for noen dagpenger på lengre sikt? For ordens skyld, så betalte jeg mitt år ved tilsvarende institusjon av egen lomme 🙂

 • Reply jeanette 6. mai 2015 at 10:39

  Åh dette her Ida, takk! Kunne ikke sagt det bedre selv 🙂 Har hatt så uendelig mange diskusjoner om dette temaet, og jeg blir like oppgitt og irritert hver forbanna gang. For det handler jo ikke om at jeg ikke vil betale skatt, og jeg er for systemet, MEN jeg hadde betalt skattepengene med enda litt mer glede om jeg bare hadde visst at de gikk til det de skal gå til, og kun det! 🙂

  Norge er på mange måter et eventyrland, for godt til å være sant (og det i seg selv klager jeg ikke på, at vi lever i et bra land)- men det bygger også på en syk stor tillit, som dessverre blir misbrukt gang på gang.

 • Reply Anonym 6. mai 2015 at 11:40

  KUNNE IKKE vært mer enig.

 • Reply kine 6. mai 2015 at 12:08

  Dette blir for svart/hvitt. Skal vi kunne hjelpe de mange, vil det alltid være muligheter for de med sleipere hensikter å utnytte systemet. Ja, jeg tror alle som kommenterer her er enige i at «snylterne» ikke fortjener støtten de får, og at NAV er bygget på gamle, tungvinte byråkratiske løsninger, men det finnes ingen EN enkel løsning for å rette opp i de utfordringene som finnes i velferdsstaten. Det at de som kommenterer her er så bastante i det de sier føler jeg bare understreker det man sier om at jo mindre man vet, jo mer påståelig blir man.

 • Reply Hanne 6. mai 2015 at 12:38

  Veldig bra sagt! Det kunne egentlig ikke bli sagt bedre 😉 Lykke til videre med eksamener – skal selv opp i to muntlige ila mai.. Stå på! Liker å lese bloggen din veldig godt 🙂

 • Reply Anna 6. mai 2015 at 13:08

  Er så enig med deg Ida, og det er flott at du TØR å sette fingeren på dette etterhvert ganske så etablerte problemet i velferdsstaten Norge.

  Ideologien i seg selv er fantastisk – ta var på de som ikke evner det selv, om det skulle være fysiske eller psykiske lidelser som ligger bak. Med det utgangspunktet betaler jeg så gledelig skatten min.

  Men det er noe radikalt feil med systemet når det faktisk GÅR AN at «så mange» systematisk og over tid tilegner seg midler når de strengt tatt faktisk ikke kvalifiserer, men jukser seg til disse godene – og som du så riktig poengterer – tar fra de som FAKTISK fortjener disse millionene av kroner.

  Dette dreier seg IKKE om et spørsmål om man ønsker å betale skatt eller ei, men hvordan skatten skal fordeles og foredles videre, og det er viktig at de som bruser med fjærene mot deg her forstår forskjellen!

 • Reply Silje 6. mai 2015 at 15:29

  Rett meg gjerne om jeg tar feil her, men det virker som de som «kjefter» i kommentarfeltet er litt ute etter å kunne kjefte…

  Jeg liker heller ikke at fullstendig oppegående mennesker som er fult eller delvis i stand til å jobbe velger å få pengene sine utelukkende fra NAV. Eller fra NAV og ha «svart» inntekt ved siden av…

  Og jeg leser innlegget som om det er disse hun sikter til, jeg tror Ida (som mange andre) er veldig klar over at ikke alle sykdommer synes på utsiden.

 • Reply Pia 6. mai 2015 at 15:42

  elsker når du kommer med innlegg som dette! du har så sjukt rett, den dagen ALLE skattepengene går til de som trenger det er dagen jeg skal glede meg over å betale skatt!

 • Reply M 6. mai 2015 at 17:16

  Fatter ikke at folk klarer å få «snyltere på staten/nav» til å bli «ALLE på nav».. Ida hakke sagt et pøkk om de som faktisk er syke osv, så å komme med historier om de som faktisk er syke osv, er bare.. Helt rart. Les en gang til.

 • Reply Cathrine 6. mai 2015 at 17:20

  Kunne ikke blitt mer enig! Godt at noen faktisk tør å si meningene sine her i verden 🙂 Trengs flere sånne mennesker!

 • Reply Caroline 6. mai 2015 at 20:34

  AMEN

 • Reply Kristi 7. mai 2015 at 14:12

  Flere som følte seg truffet tenker jeg.. Amen Ida, kunne ikke vært mer enig. Du er rett og slett råtøff som tør å si det alle tenker og alle vet, men som også vet at kan starte storm i et vannglass.

 • Reply Anonym 7. mai 2015 at 19:53

  Jeg tror ikke du hadde skrevet dette innlegget om du ikke hadde følt deg støtt av enkelte av kommentarene, ergo, mange satte spikeren på hodet. Det er utrolig leit at dagens samfunn er blitt sånn at så mange mennesker lar seg irritere over skatten de betaler, MEN de tar gladelig mot alle godene de får. Hvor vanskelig er det å forstå at prisen man betaler for å leve i et velferdssamfunn er at det _ALLTID_ vil være noen som utnytter det ? Alternativet er ingen velferdssamfunn. Jeg forstår at innlegget var ment som tullete, men jeg får inntrykk av at dette med skatt irriterer deg noe vanvittig. Sett heller pris på landet du bor i, plutselig så er det du som blir alvorlig syk og trenger behandling på en sum tilsvarende en liten årslønn per uke. ellers er du hjertelig velkommen til å flytte til et annet land der du finner tilbudene og politikken mer behagelig å leve med.

 • Reply Ingird Isaksen 8. mai 2015 at 12:34

  Kunne ikke vært mer enig i det du skriver. Kjenner også at jeg irriterer meg over alle som krangler videre om alle de kjenner som er psykisk syke eller lider av ett eller annet. Det står jo skrevet i teksten over her at man gladelig betaler skatt for at pengene skal gå til de som trenger det, altså psykisk/fysisk syke, eldreomsorg og andre som faktisk har en «gyldig» grunn til å ikke jobbe. Man har derimot ikke videre lyst til å betale tusenvis av kroner i skatt for å forsørge alle de som stjeler fra nav/staten fordi de ikke gidder å jobbe eller fordi de ikke har funnet en jobb de liker. Hvis man ikke har jobb eller inntekt på noe måte så har man faktisk ikke råd til å være kresen på jobbmarkedet. Jeg mener det da blir feil at alle vi si faktisk går på jobb uansett faktisk skal betale for dem som ikke har funnet en jobb de liker. Skjønner ikke folk hvor irriterende det er?

 • Reply Mia 8. mai 2015 at 19:14

  Jeg tror at grunnen til at du fikk mye refs for dette innlegget var fordi at mange som går på NAV av legitime grunner, er i en ganske sårbar situasjon. De føler kanskje allerede på en følelse av å ikke være bra nok, og da er det lett å tolke en slik kommentar som kritikk, sjøl om det sikkert ikke var sikta til de som av reelle årsaker får støtte fra Nav. Jeg sier ikke at vi kan kreve at du understreker at du ikke mener disse personene, men det hadde nok hjulpet. Sjøl er jeg uføretrygda, og det er ikke med stolthet at jeg innrømmer at jeg hverken jobber eller går skole. Jeg føler meg ikke høy i hatten når det sitter en kanskje ukjent person der, som jeg oppfatter som utilpass, og litt klønete svarer at det høres flott ut å bare «slappe av hele dagen.» Grunnlaget er ikke noe jeg liker å utbrodere, og jeg fremstår nok for mange som relativt oppegående, men det er mange vansker som ikke synes så godt utenfra.

  Håper du har forståelse for at folk kan ta seg nær av dette sjøl om det ikke er ment som et angrep på folk som trenger økonomisk støtte fra staten. Det er ikke det at folk er idioter, det er bare det at det er lett å tolke ting som negativt når man kanskje allerede føler seg mindreverdig.

  Dette er ikke meint som kritikk, bare som et lite forsvar for de som mistolka innlegget.

 • Reply Annie 9. mai 2015 at 16:22

  WORD FROM THE QUEEN! Elsker når du slipper ut litt damp, Ida! 😀

 • Reply Therese 10. mai 2015 at 08:48

  Verden er helt enig med deg, Ida(burde ihvertfall være). Det er bare dessverre noen av de 1244 slaskene som ikke har selvinnsikt, og skjønte ikke at de burde klappe igjen kjeften sin! Innlegget er helt innafor 🙂

 • Reply Mari 10. mai 2015 at 20:06

  Enig! Det du sier er 100% sant, og de som er uenige er så klart de som allerede snylter! Mega for null toleranse, rett ut av landet eller rett i arbeid!:)

 • Reply heidi 11. mai 2015 at 10:18

  Helt fantastisk!! Jeg applauderer deg for dette innlegget!

  🙂

 • Reply anonym 20. mai 2015 at 19:41

  Helt enig! bra noen tørr å sette fokus på det:) drit i hva andre sier, noen er bare ute etter å slenge drit og trykke andre ned.

 • Reply Anonym 20. mai 2015 at 23:10

  Åneiii for et grisedumt innlegg. har nettopp lest om hvordan du styrker selvtilliten din med å se på nyheter, lære noe hver dag og vite mer enn hvilken selvbruning som lukter minst dritt.

  De som «går på NAV». Tror du de vil det? Tror du det er et ideelt liv? Tror du de er stolte av seg selv? Tror du det er noen andre grunner enn at de bare ikke gidder? Ville du byttet liv med en som naver idag – den personen hadde fått ditt hode, din oppvekst, det du har lært om hvordan «å tenke riktig», mens du må leve med minner om en skolegang som ikke ble fullført fordi ingen vekket deg om morgenen og det ikke var mat i kjøleskapet, et deprimert sinn og ustyrlige følelser. ah dette var et kjiiiiipt innlegg

 • Reply Anonym 6. juni 2015 at 13:51

  Hei. Det er sjeldent jeg gidder å kommentere, men nå følte jeg for å si noe. Ikke som direkte kritikk mot deg, men som en motpol mot dette innlegget som var veldig ensidig.

  Denne diskusjonen har jeg hatt med mange, og det er mange som deler din oppfattning om at vi er alt for snille i Norge. At velferdsstaten går ut på å ta fra de som jobber hardt og gi til de som ikke gidder. Vel, ingen av dem har klart å komme med et enste argument som klarer å vende meg om og det klarte ikke du heller.

  Navs økonomiske støtteordning er opprettet for å fange opp de som ikke klarer seg selv slik at vi unngår fattigdom i Norge. Skal vi klare å dekke alle de som virkelig trenger hjelp, må systemet være så åpent at det er mulig å snylte av det. Strammer vi inn for mye, faller folk som trenger hjelp utenfor. For meg er det faktisk viktigere å hjelpe alle som trenger det, enn å stenge ut de få (i forhold til behovet er det få) som snylter.

  Å leve på sosialen er ikke et bra liv, så det støtter ikke opp under latskap i større grad. De aller, aller fleste vil foretrekke å være ute i arbeidslivet. Du kan sitte der å se på skatteavdraget og synes det er surt med alle som snylter. Alternativet er at systemet ikke får hjulpet alle, og det er, for meg, MYE værre. Prøv å sett deg inn i situasjonen selv, hadde ikke du satt pris på å få hjelp av dine medborgere om din verden plutselig på et vis hadde rast sammen? Du hadde også satt pris på å ikke bli misstenkt for snylting i en hver sammenheng.

  Ellers har du en av de beste bloggene i Norge. Men dette synspunktet er jeg bare ikke enig i.

 • Reply pest control surat contact number 25. mars 2024 at 12:47

  I am so grateful for your post.Thanks Again. Want more.

 • Leave a Reply