Studier

NÅR DE TRE MODELLENE INNEHOLDER TRE MODELLER HVER

11. mai 2015

Luksusen med å ha blogg i forhold til å skrive for et magasin eller en nettavis, er at man ikke alltid trenger å ha noe spesielt å komme med. Man kan ta en selfie i det skitne speilet i gangen, hvor det ligger et par tilfeldig slengte sko, og thats it. For det er vel et misforstått konsept, det med at blogger skal være utelukkende inspirerende og kun inneholder bilder som kunne vært publisert i et magasin for kvinner i alderen 18 til 35 år. Nypussede speil, friske blomster, nyinnkjøpte klær, rykende fersk kaffe, et omfattende fat med frukt så pent dandert at man tenker at wow, det fruktfatet der er penere enn meg når jeg har pynta meg. Bloggere får ikke lengre skrivesperre, vi får bloggsperre, fordi de/vi føler at vi må ha noe visuelt inspirerende å komme med hele tiden.

For meg er det i hvert fall umulig. For her er det skitne speil, et gulv som helst skulle vært støvsugd for to dager siden, en blomsterbukett som henger med hodet, og en kurv med jordbær som jeg ikke har rukket å kutte opp enda. Hele landets bloggere står i skogen og balanerer på pumps, mens resten av oss prøver å balansere øynene i en bok og håper på å overleve dagen før dagen, hvor eksamen finner sted og det skal kjennes ut som om hele fremtiden avgjøres av om man husker en latterlig modell eller ikke. 

Og vi snakker ikke modell for H&M eller Nelly. Vi snakker om modeller som bruker vanskelige begrep for å forklare noe som egentlig er så enkelt. Jeg sitter og river meg i håret, som dere kanskje skjønner. Eksamen i morgen. Og når noe så enkelt som holdning skal beskrives ut i fra tre forskjellige modeller, som igjen har tre forskjellige modeller hver, da kjenner jeg at jeg har lyst å gi opp. 

Hold on be strong, alle flinke eksamensslaver. 

56 Comments

 • Reply Nora 11. mai 2015 at 10:29

  Hahaha, jeg sitter her med akkurat samme problem! Det er så latterlig mange modeller for ting som i utgangspunktet er ganske enkelt.. At det er mulig å gjøre noe enkelt så vanskelig?

  Lykke til med eksamen!

 • Reply krist.in 11. mai 2015 at 10:42

  Åh, jeg kjenner meg igjen altså! Skriver på hjemmeeksamen i profesjonelt salg og forhandlinger – skjønner ingenting og tusen modeller og greier jeg liksom burde ha kontroll på !

 • Reply supermarie 11. mai 2015 at 10:55

  HerreGUD, jeg er så glad for at du finnes. Du fant opp konseptet blogg i mitt hode (2008 <3 <3), og disse magasinetterlignerne har misforstått hele greia, og er til å bli gal av.

  Selv har jeg ikke skifta på senga siden APRIL fordi jeg har hatt eksamen siden da, og det er hårete og jævlig i hele leiligheten (to jenter som røyter i samme leilighet, det er rene vegg-til-vegg-teppet!), og det er så vidt jeg har fått dusja mellom alle linjene jeg skal lese og skrive. Jeg sitter med samme DRITEN sjæl, metodefag og modeller herfra til månen, og jeg skjønner INGENTING og verden går under på fredag, med 4 timers skoleeksamen i et hav av begreper jeg ikke kan.

  LYKKE TIL! Snart ferie, si!

 • Reply Tina 11. mai 2015 at 10:58

  Lykke til! Har eksamen selv i morgen. Muntlig! Finnes det noen værre form for eksamen? Trøster meg med at jeg får livet tilbake i morgen.. Låser meg totalt inne i eksamensperioden! Eksamen = ikke fult så yolo

 • Reply Thea 11. mai 2015 at 10:59

  Stå på 🙂 Nå er vi snart i mål! Tre uker (!) til bacheloren leveres… Håper sommeren gir meg motivasjon til masteren som venter i august. Lykke til i morgen! Klem

 • Reply lisa 11. mai 2015 at 10:59

  hvor er genseren fra?

 • Reply Alexandra 11. mai 2015 at 11:07

  Når det gjelder deg og ditt forhold til eksamen, så har jeg enorm forståelse! Er selv student og går igjennom samme helvete selv akkurat nå. Godt å høre at man ikke er alene om å se på eksamensdagen som en dommedag, eller tro at livet vil gå under om man ikke klarer å få en toppkarakter. Men etter å ha vært student i snart 3 år kan jeg forsikre deg om at livet vil gå bra, uansett hvordan det går på eksamen. Og som oftest så husker du mye mer når du sitter og skriver eksamen enn det du tror du gjør nå. 🙂 Masse lykke til! 🙂

 • Reply Ine 11. mai 2015 at 11:20

  Haha! Det som er forskjell på bloggere og journalister er at det holder med en selfie i speilet! Du er jo så pen! 😀 lykke til med innspurten!:)

 • Reply Ida Marie 11. mai 2015 at 12:22

  Hehe bra å vite at det er flere, sitter med samme greien selv 🙈 lykke til med eksamen :))

 • Reply Anonym 11. mai 2015 at 12:38

  Elsker genseren din! Leste at du hadde fått den fra Bikbok, men jeg ser den ikke på nettet. Vet du hva genseren heter?

  Masse lykke til på eksamene!!

 • Reply Tina 11. mai 2015 at 12:51

  Kjenner meg igjen her ja! Leser til forbrukeratferd nå selv.

 • Reply Ida Wulff 11. mai 2015 at 12:56

  Tina: lykke til med det!! 🙂

 • Reply Ida Wulff 11. mai 2015 at 12:57

  Anonym: ja, kjøpte akkurat flere på nettet selv 🙂 Gå på topper > lang erm > og så heter den Venus, til 249,-. Tusen takk!

 • Reply Ida Wulff 11. mai 2015 at 12:57

  Ida Marie: Lykke til du også! 🙂

 • Reply Ida Wulff 11. mai 2015 at 12:57

  Ine: tusen tusen takk! <3

 • Reply Ida Wulff 11. mai 2015 at 12:58

  Alexandra: håper du har rett! Hehe. Tusen takk, og lykke til du også 🙂

 • Reply Ida Wulff 11. mai 2015 at 12:58

  lisa: den er fra bik bok og heter Venus 🙂

 • Reply Ida Wulff 11. mai 2015 at 12:58

  Thea: masse lykke til med bacheloren!! Og tusen takk 🙂 Klem

 • Reply Ida Wulff 11. mai 2015 at 12:58

  Tina: uff, det misunner jeg deg ikke! Muntlig må være det verste, jeg har vært heldig og sluppet unna det så langt… Masse lykke til! <3

 • Reply Ida Wulff 11. mai 2015 at 12:59

  supermarie: haha, så søt da <3 Masse masse lykke til på fredag, krysser fingrene for deg!! Og tusen takk, det trengs 🙂

 • Reply Ida Wulff 11. mai 2015 at 13:00

  krist.in: Masse lykke til med hjemmeeksamen!! Selv om man har alle hjelpemidler er det sååå mye mer krevende enn man skulle tro :O

 • Reply Tina 11. mai 2015 at 13:10

  Masse lykke til! Forresten hvordan får du så sykt hvite tenner? Haha misunnelig…:)

 • Reply Vanessa 11. mai 2015 at 13:29

  Jeg må bare si at jeg titt og stadig er innom bloggen din, og det har jeg vært helt siden du startet(nesten ihvertfall, bloggen din er en av de første jeg leste). Du er rett og slett en veldig nydelig jente, og jeg digger blandingen av ærlige og rosa-blogger innlegg, haha! Stå på med eksamen, og masse lykke til! 🙂

 • Reply Tina 11. mai 2015 at 14:19

  Kjempebra innlegg! 🙂

  Lykke til med eksamen!

 • Reply Anna 11. mai 2015 at 14:30

  eg forstår deg så godt!

  Eg sitt, ikkje med same fag, men med tilsvarande med modeller som igjen går over i nye undermodeller. Vil dela mitt beste tips: kjøp store plakatar( på ark eller noko) og bruk fargar og tegn opp alt med overskrifter og stikkordsform. Då er det lettare og vissualisera plakaten når du kjem på eksamen, og sjå for deg korleis det såg ut når du skreiv det heima. Det er iallefall sånn eg les best!

  Og masse lykke til! 😄

 • Reply Emma 11. mai 2015 at 14:51

  Herregud, jeg elsker deg Ida!!!!

 • Reply Anniken 11. mai 2015 at 18:19

  Hvilken eksamen skal du ha? 🙂 Hadde organisasjonsatferd og ledelse i dag og det er akkurat samme som det du beskriver. Modeller, teorier og definisjoner som er helt bak mål. En potet ER en potet!

 • Reply Christina 11. mai 2015 at 18:32

  Takk for at du gir creds til studenter og har skitne speil. Og takk for at du også går på skole og av og til blir gal av eksamen. Og ikke minst takk for at du skriver denne fine og inspirerende bloggen, og gir meg et fint avbrekk i bachelorskrivingen(som jeg forresten holder på å bli gal av). Du er flink, nydelig og smart! Og du skriver bra. Jeg liker veldig godt å lese bloggen din. Hilsen en fast leser som pleier å være litt dårlig på å kommentere. Skal prøve å bli litt bedre.

  Ha en fin dag videre da, Ida! Lykke til i morgen. Du nailer den.

 • Reply Anonym 11. mai 2015 at 19:42

  Synes du er kjempeflink Ida! Forstår deg godt med alle drittmodellene, noen ganger føles det ut som om de lager pensum bare for å gjøre livet enda surere for oss. Selv sitter jeg i sengen under et fjell med dyner og ulltepper og trøstedrikker kakao, har erklært eksamenstiden for unntakstilstand. Allikevel føles det ut som om jeg holder på å fryse ihjel. Forkjølelse, feber, hodepine, vondt i halsen og øreverk er bare ikke kult når man har eksamener i nærmeste fremtid.

 • Reply Anonym 11. mai 2015 at 19:51

  Amen. Har selv eksamen i engelsk språkvitenskap på fredag. Tisser nesten på meg. Masse lykke til!

 • Reply Madelen 11. mai 2015 at 20:08

  Så gøy å lese, jeg hadde det akkurat slik i helgen! Mistenker at du har er psykologifag? Jeg hadde nemlig eksamen i dag i organisasjonspsykologi, og der er det akkurat slik du skriver! Teorier med flere teorier, prinsipper, kriterier og modeller! Til å bli gaaal av! Men det gikk fint for meg i alle fall 😀 lykke til i morgen!

 • Reply Siri 11. mai 2015 at 20:54

  Så greit å vite at det ikke bare er meg som føler det sånn! ^

  Regner med at du også har om forbrukeratferd imorgen? Jeg kan ikke tro at de klarte å gjøre noe så enkelt, så komplisert og innviklet. Alle de modellene, og prinsippene.

  Masse lykke til imorgen !<3

 • Reply Ida Wulff 11. mai 2015 at 21:35

  Siri: jaa, forbrukeratferd! Hjelp 🙁 lykke til du også <3

 • Reply Ida Wulff 11. mai 2015 at 21:36

  Madelen: forbrukeratferd i morgen, og så har jeg orgpsyk senere i mai! Haha, alt håp ute… Tusen takk! <3

 • Reply lixil 11. mai 2015 at 21:59

  Lykke til! krysser fingrene for deg i morgen, så håper jeg du krysser for meg i slutten av mai. Jeg er så seriøst lei av forsinkelsesloven og kjøpsloven og skadeerstatningsloven og ulovfestede obligasjonsrettslige prinsipper at jeg holder på å dø. Og i dag kom det en jentegjeng på lesesalen som skulle fnise og spise knaskegulrøtter hele fuckings dagen. Jaggu godt at kjærsten er på ferie, for jeg er ikke noe særlig å være i nærheten av for tiden. Blæh! Men snart er det sommer! :D<3

 • Reply Ida Wulff 12. mai 2015 at 00:00

  lixil: jeg krysser fingrene for deg også!! Klem <3

 • Reply Ida Wulff 12. mai 2015 at 00:01

  Anonym: samme til deg, krysser fingrene 🙂

 • Reply Ida Wulff 12. mai 2015 at 00:02

  Anonym: å nei, så ille å lese til eksamen og være i sånn form! 🙁 ønsker deg masse god bedring og lykke til!

 • Reply Ida Wulff 12. mai 2015 at 00:03

  Christina: hei! <3 takk for veldig fine ord. Det hjelper å høre fra flere som sitter i samme båt, faktisk! Fort gjort å tenke at man er den eneste her i verden som sitter og «lider». Lykke til med bachelorskrivingen, klem 🙂

 • Reply Ida Wulff 12. mai 2015 at 00:04

  Anniken: jeg skal ha forbrukeratferd 🙂 og om ikke lenge organisasjonspsykologi, som sikkert er noe lignende det du hadde i dag. Håper det gikk bra! 🙂

 • Reply Ida Wulff 12. mai 2015 at 00:04

  Vanessa: tusen takk for fine ord <3

 • Reply . 12. mai 2015 at 01:33

  Lykke til, dette greier du! Du er så flink og ekte, digger bloggen din 😀

 • Reply Marit 12. mai 2015 at 14:40

  Hei Ida! Nå er denne eksamenen overstått! Juhuu 🎊

 • Reply Kaja 12. mai 2015 at 14:55

  Håper eksamen gikk bra! Har du noen tips til en god eksamenslunsj? 🙂

 • Reply Isabel 12. mai 2015 at 15:00

  Må bare si at det ikke så ut som om du hadde forsovet deg idag. Du er veldig pen! 🙂 Håper eksamen gikk bra! 🙂

  Lov å være litt starstruck på avstand vel. Haha. Digger deg! 🙂

 • Reply Ida Wulff 12. mai 2015 at 18:07

  Isabel: hei! Satt du på toget da jeg snakket med mamma på telefonen?! Haha 🙂 Så søtt sagt av deg da, tusen takk og klem <3

 • Reply Anniken 12. mai 2015 at 19:44

  Hadde forbrukeratferd 30.april, så skjønner hva du mener! Men organisasjonsatferd var myye verre etter min mening. Og det lønner seg å tenke litt på hva slags nyheter det har vært i det siste mtp de drøfteoppgavene man får på slutten. Vi fikk om Freia Påskeegg og motepresset de unge har 🙂

  Masse lykke til! Du nailer nok denne, super-A-menneske 🙂

 • Reply Isabel 12. mai 2015 at 20:03

  Haha, ja. Jeg ville la deg være i fred, men kunne ikke dy meg med å poste en kommentar. 🙂 Du fortjener positiv feedback. Lenge leve tilfeldigheter! 🙂

 • Reply astrid 12. mai 2015 at 21:09

  Det er derfor du er min favoritt-blogger. På grunn av innlegg med skitne speil og ærlige bemerkninger

 • Reply Elev 12. mai 2015 at 21:24

  Kjenner meg så alt for godt igjen i overskriften. Har snart psykologieksamen og her er det 4 teorier som skal pugges, hvor de 4 teoriene har 7 «underteorier» som må huskes og kunne ramses opp. For ikke å glemme alle de 30 sentrale psykologene innenfor disse teoriene. Også litt antikk psykologi i tillegg. Spyr av tanken. Lykke til !!

 • Reply Ida Wulff 12. mai 2015 at 21:32

  Elev: masse lykke til!

 • Reply Ida Wulff 12. mai 2015 at 21:32

  Isabel: hehe, så hyggelig, tusen takk <3

 • Reply Ida Wulff 12. mai 2015 at 21:32

  Anniken: tusen takk for tips 🙂

 • Reply Ida Wulff 12. mai 2015 at 21:33

  Kaja: Hei! 🙂 Siden jeg bare har 3 timers eksamen forbereder jeg ikke lunsj, jeg har med meg vann, banan, sjokolade og redbull… Haha!

 • Reply Ida Wulff 12. mai 2015 at 21:33

  Marit: jaaa, takk og lov! 😀

 • Reply Sara Johansen 13. mai 2015 at 13:18

  Vet du hva, jeg tør ikke lese bloggen din på offentlige steder, fordi jeg faktisk ofte tar meg selv i å sitte sånn kleint å glise til mobil eller pc skjermen. Du har søren meg fått meg til å LE av det du skriver. Drømmen er å kunne være like morsom i skriftlig form as, tror du har fått en gave for sånt. AMEN til bloggere som deg

 • Leave a Reply