Studier

GIVE ME THE D

14. mai 2015

Husker dere jeg klagde over at fag som var så sykt urelevant for studiet mitt, og en hjemmeeksamen som gikk rett vest? I går fikk jeg tilbake karakteren på en deleksamen, og ble sittende lenge og stirre på bokstaven «D». Jeg er en A. Ved sjeldne tilfeller er jeg en B. Når jeg har følt tidligere at ting har gått rett vest, har jeg fremdeles fått en A eller en B. Men nå stod det en D der, klar til å klappe meg i trynet. Jeg tenkte først at det måtte være en feil, haha. Men så måtte jeg innrømme for meg selv at jeg faktisk ikke prøvde hardt nok. Noe som nå betyr at jeg må jobbe drithardt for en A på 3-timers eksamen, sånn at jeg kan få en B eller en C i standpunktkarakter. Gratulerer til meg selv! 

Men før jeg kan hive meg over det urelevante faget, må jeg forberede meg til en eksamen i organisasjonspsykologi. En eksamen som teller 100%, så her er det ikke tid til å tulle. Når jeg pirker borti psykologifag, er jeg veldig glad jeg forkastet idéen om å faktisk studere psykologi. Igjen; snakk om å lage storm i et vannglass. Du trenger ikke 9 teorier for å forklare at noen lærer ved repetisjon. Og den slags. 

Selv om jeg egentlig ikke mener det jeg skal til å si nå, så er mitt beste tips for et lykkelig liv å aldri starte på studier. Så, til dere som ennå ikke har begynt… 

Nok eksamensdepresjon for i dag! Nå skal jeg lese i et par timer, før jeg skal på middag til mor og far, og deretter på spillkveld hos en venninne. Det blir en bra dag etterhvert ♥

63 Comments

 • Reply Julie 14. mai 2015 at 13:14

  Jeg sitter og leser til eksamen i psykologi as we speak, og jeg skal love deg at tanken om at jeg burde drite i dette og heller jobbe i butikk resten av livet har streifet meg. Så du er ikke alene : – )

 • Reply Marianne 14. mai 2015 at 13:20

  Det beste tipset for et lykkelig liv må jo være å komme i gang med studiene så fort som mulig. Da slipper man gremmes over at man burde komme i gang med studiene snart og blir i tillegg tidligere ferdig med grusomheten. Jeg lever i troen om at jeg blir et lykkelig vesen når masteroppgaven er levert om noen få dager. 😀

 • Reply Ida 14. mai 2015 at 13:57

  Slikt ødelegger livet for en dag eller to, men heldigvis går det fort over. Er selv en A (hurra for selvtillit!), og befant meg i samme situasjon etter en forferdelig eksamen i ex.fac. Så grusomt der og da, blir en liten knekk i selvtilliten når en er opptatt av å gjøre det bra. Kan faktisk ikke være like flink i alt, og hver A settes litt større pris på nå! Masse lykke til i eksamensperioden, ærligheten om studentlivet er så god å lese når en selv sitter midt i bachelorinnspurten. 😀

 • Reply Julie 14. mai 2015 at 15:12

  Hei, hva studerer du? Kunne du ha skrevet et innlegg der du forteller om studielinje, fag, skole osv? Det hadde vært interessant 🙂

 • Reply Elisabeth 14. mai 2015 at 16:15

  Det er lov å ikke alltid få A, Ida! Du må ikke være for hard mot deg selv, på tross av at det kan være en skuffende karakter når du alltid får A og til nød en B. Av og til presterer man litt dårligere enn andre ganger, sånn er det bare. Du må huske at du bare er et menneske du også, på tross av at du er en superflink student!

  Skal ha to eksamener i psykologi nå på en uke. Oh joy, gleder meg altså! Du kan være glad for at du ikke valgte det ja, tusenvis av teorier å holde styr på for å forklare helt enkle ting. 🙂

 • Reply Christina 14. mai 2015 at 16:22

  Heia deg på ORG-eksamen! Jeg hadde min org mandag denne uken. Det går så bra skal du se! Hvis dere har det på samme måte som oss på BI, så har dere fått utdelt 13 oppgaver igjennom semesteret? Isåfall anbefaler jeg deg å bare lese på de 13 oppgavene, ikke hele pensum, for det er rett og slett overveldende.. Lykke til!

 • Reply Anonym 14. mai 2015 at 16:28

  Alt du skriver om er eksamen. Er så lei. Kan du ikke begynne å blogge om noe annet, og holde skole og eksamen for deg selv? Er nok flere som også synes det.

 • Reply theresekristina 14. mai 2015 at 16:42

  Veldig dritt første gangen ein får ein dårlig karakter, men det er berre å gå vidare. Du kan vel eventuelt ta den opp igjen om du vil forbedre den? Masse lykke til på dei andre eksamenane, det er såå godt når du er endelig kan ta sommarferie!

 • Reply Thea 14. mai 2015 at 17:05

  Jeg og har også en D blant mine A’er og B’er, og jeg hater den. Men herregud, det er bare sånn det er. Man er da bare menneske. Og tenker du trekker tilbake det om å ikke starte på studier når du er ferdig med alle eksamner og kjenner på den lykkefølelsen der igjen, for det er så digg!! Det som holder meg gående hvertfall. Ha en fin kveld, kos deg med middag og spillkveld! <3

 • Reply Inga 14. mai 2015 at 17:06

  Det er utrolig kjipt å få den D’en. Den hjemsøker deg litt hele tiden. Til og med meg som er en C-student. Men ikke la den ødlegge for mye, og heldigvis så var det bare en delkarakter.

  Lykke til videre Ida! Jeg synes du er kjempeflink 🙂

 • Reply Linda 14. mai 2015 at 17:09

  Åfy, er så enig. Høyere utdanning gir økt leve alder sies det, men alt stresset, søvnløse netter, høyr blodtrykk, følelsen av at man aldri er god nok, eksamensnerver og hårtap ( relatert til stress) kan umulig være oppskriften for lengre leve tid eller ett lykkeligere liv! Joda, jeg er midt i eksamenshelvette og ser kanskje svart på ting, men jeg begynner virkelig å lure på om det er verdt det :p

 • Reply Smil 14. mai 2015 at 17:44

  Vi lærer på psykologistudiet at det er veldig sunt å gi faen noen ganger, ofte også når det gjelder en eksamen (som når du tenker over det har lite å si for hvordan livet ditt kommer til å utarte seg i det store og det hele) 🙂

  Spør deg selv om innstillingen din om å være en A-person karaktermessig er verdt det når du i dag føler deg som en D-person følelsesmessig? Bare en tankevekker!

 • Reply Anonym 14. mai 2015 at 17:53

  …Irrelevant, ikke urelevant. En smule ironisk!

 • Reply Siri og Sofie 14. mai 2015 at 18:57

  bra innlegg 🙂 gjerne sjekk ut vår blogg også 🙂

 • Reply Dark Elf 14. mai 2015 at 19:38

  Deilig at det ikke bare er jeg som får en del dårlige karakterer, ikke for å dra deg ned i gjørma. Men ser ut som du stort sett får A-er og 6-ere så dette var vel bare et lite hakk i det som ellers er perfekt.

 • Reply Kristina 14. mai 2015 at 21:19

  Snakk om luksusproblem. Ingen arbeidsgivere som bryr seg om du har toppkarakterer eller ei så lenge du har relevant arbeidserfaring. Du fremstår som en typisk vestkant-soss med slike holdninger!

 • Reply Anonym 14. mai 2015 at 21:38

  Irrelevant, ikke «urelevant».

 • Reply Siren 14. mai 2015 at 22:18

  Åh, jeg kjenner igjen den følelsen! Jeg kan forstå at den er litt kjip å få D, men det er bra med en realitycheck av og til også, noe det ser ut som du skjønte også! Men du, én D er ikke verdens undergang når du egentlig skjønner hvorfor! 😉

 • Reply Anonym 14. mai 2015 at 23:26

  Det er kjipt, men det går nok bra etter hvert. Dette er den andre gangen jeg klikker meg inn på bloggen din, og jeg må si at du skriver kjempebra! Du motiverer meg faktisk når det gjelder skolearbeid (!). Det er heldigvis sommerferie snart, da. Ville bare komme fram til at du har en ny, fast leser. Har ikke noe å si at jeg er yngre enn deg, håper jeg!

 • Reply Ida Wulff 15. mai 2015 at 00:41

  Elisabeth: masse lykke til med eksamnene dine, heia heia! 🙂

 • Reply Ida Wulff 15. mai 2015 at 00:41

  Anonym: tusen takk, så hyggelig! Lesere i alle aldere er velkommen 🙂

 • Reply Ida Wulff 15. mai 2015 at 00:42

  Anonym: jeg bruker ordet urelevant, men takk som byr 🙂

 • Reply Ida Wulff 15. mai 2015 at 00:43

  Kristina: takk for informasjonen 🙂 god bedring

 • Reply Benkpressfrue 15. mai 2015 at 00:49

  Haha, Ida, slapp av! Det er «kun» en karakter! 🙂 Ja, jeg vet vi trenger de til å komme dit vi ønsker, men du ligger ikke akkurat dårlig an tross en D. Jeg synes du er kjempeflink! Du virker som supersmart og oppegående jente som får til det hun vil! Og du er råsexy! Så, slutt med deppinga og brett opp ermene! 😀 Håper du fikk en fin kveld med de nærme! 😉

 • Reply victoria 15. mai 2015 at 02:32

  Man lærer om organisasjonspsykologi for å få ansatte og ledere til å reflekter mer før de tar avgjørelser. Det er kjedelig, men absolutt nyttig. Har eksamen i det om en uke selv 🙂

 • Reply Lars 15. mai 2015 at 04:33

  Skjønner hva du mener, Ida! Selv tar jeg bacheloren min på Hawaii, og på universitetet her er det enklere å få en A, men jeg vil likevel få bare A’er, selvom det egentlig ikke er såå viktig å bare få A’er. Jeg og har helt sinnsykt irrelevante fag, som jeg ALDRI kommer til å trene. Studerer reklame og må ta fag som computer science (typ hvordan bruke Excel og Word)…

  Anyho, lykke til med neste! 🙂

 • Reply Ingvild 15. mai 2015 at 09:01

  Åh, så kjedelig, men jeg heier på deg videre!! Gjør ditt beste, og kos deg mellom slagene 😀 Ha en god dag!

 • Reply Ina 15. mai 2015 at 09:46

  Vet du hva, Ida? Å få en D er virkelig ikke verdens undergang. Av og til er det slik at man må prioritere noen fag framfor andre, og da er det bare naturlig at man kan få en dårligere karakter på faget man ikke prioriterte. Sånn er livet, suck it up! Som noen sa lenger opp i kommentarfeltet, så er det faktisk slik at ytterst få arbeidsgivere bryr seg om hvilke karakterer man har (så lenge man ikke har et snitt på E, selvsagt). Det viktigste er hvem du er som person og om det finnes noe lurt mellom ørene. Man lærer uansett mer i arbeidslivet enn man noen gang gjorde på skolen. Ikke ta den D-en så hardt, du er uansett utrolig flink som står på med studiene og blogg ved siden av. Vi er flere tusen i samme båt som deg, selv om jobben ved siden av ikke nødvendigvis er en blogg. Lykke til videre med eksamenstiden og studiene! Bare husk at karakterer ikke betyr noe særlig i det store bildet.

 • Reply Lina 15. mai 2015 at 10:01

  Vestkantsoss fordi man forventer gode karakterer? Vær så snill a…..

  Ida, du får «trøste» deg ( vet ikke helt hvor god trøst det er for deg, men) med at det hadde vært verre å få en D uten å ANE hvorfor. Nå vet du jo hva du trenger å jobbe med. Ser også at etpar stykker her ikke har noe mer å komme med enn kvalmt oppgulp, men det første JEG tenkte når jeg leste dette innlegget, var at shit, du er dyktig! Jeg beundrer dem som står på med skolearbeid. Så lykke til med fremtidige eksamener:-) Prøv å kose deg på søndag da, og da mener jeg ikke med organisasjonspsykologi:p

 • Reply Lydia 15. mai 2015 at 11:10

  Kjenner følelsen. D for Dødsgod seier berre eg 😉 Neste eksamen går nok bra skal du sjå. Masse lykke til!!

 • Reply Maren S. Helgemo - Ned 25 kg, + 13 men de SKAL forsvinne! 15. mai 2015 at 11:56

  Bare hev deg over det, og jobb videre, så skal du nok se at du får bedre karakter.:)

 • Reply karoline 15. mai 2015 at 12:22

  Wow, for et dumt kommentarfelt! Jeg vil heller hylle Ida for å legge ut at hun fikk en D. Bloggere fremstår oftest med en helt blankpolert overflate uten riper i lakken. Det at Ida viser at hun er menneskelig og får D’er hun også gir hvertfall meg mot til resten av eksamenstiden min! Selv er jeg som Ida, som kan føle at ting går rett vest, men så drar jeg allikevel i land en A eller en B, men i vinter gikk jeg og på smellen og fikk D. Det ga meg en skikkelig down, og det siste jeg hadde gjort i hvertfall er å dele det på en blogg. Nei, takk for at du er deg selv Ida og viser flere sider enn kun nyvaskede vinduer og perfekte frokostpannekaker! Du ga hvertfall meg mot til å lese videre og unngå en D til i en ellers kjip eksamenstid! Lykke til, krysser fingrene for ingen flere D’er for noen av oss 🙂

 • Reply Anonym 15. mai 2015 at 12:42

  Syns du er kjempetøff som skriver et innlegg om at du fikk D! De fleste bloggere ville nok latt være å si noe om det i det hele tatt. Er derfor jeg fortsatt leser bloggen din hver dag (har fulgt deg helt siden caffelatte-tiden). Du er ærlig og legger ikke lokk over ting selv om det er litt «uperfekt». Lykke til med neste eksamen, da er nok A´en tilbake! 🙂

 • Reply Ida Wulff 15. mai 2015 at 13:02

  karoline: takk for fine ord! 🙂 Føler det er viktig å dele D’ene også, når man har skrytt så mye av A’ene. Viser i hvert fall at de A’ene ikke kommer uten at man jobber for dem. Masse lykke til i eksamenstiden, klem <3

 • Reply Ida Wulff 15. mai 2015 at 13:04

  Thea: tusen takk <33

 • Reply Ida Wulff 15. mai 2015 at 13:04

  theresekristina: tusen takk, ja nå blir det deilig med ferie!!! 😀

 • Reply Ida Wulff 15. mai 2015 at 13:05

  Anonym: jeg har ikke noe annet å blogge om enn skole og eksamen, for det er alt jeg gjør for tiden. Og jeg har fått inntrykk av at de mange som sitter i samme båt som meg setter pris på det. Du er mer enn hjertlig velkommen til å ta en pause fra bloggen min fram til 26. mai, da har jeg tre måneder sommerferie 😉

 • Reply Ida Wulff 15. mai 2015 at 13:06

  Christina: tusen takk! 🙂 Vi har 10 kapitler som vi skal konsentrere oss om, og bruker nok kun pensum som oppslagsverk! Blir litt mye å lese på en uke, ja… 🙂 Håper det gikk bra for deg!

 • Reply Ida Wulff 15. mai 2015 at 13:07

  Julie: jeg studerer markedsføring og merkevareledelse på Markedshøyskolen 🙂 Skal prøve å få skrevet et innlegg om det snart.

 • Reply Ida Wulff 15. mai 2015 at 13:07

  Ida: tusen takk og masse lykke til med bacheloren!! 🙂

 • Reply Ida Wulff 15. mai 2015 at 13:08

  Julie: lykke til!! 🙂

 • Reply Anonym 15. mai 2015 at 13:17

  Irrelevant* 😉

 • Reply Sara 15. mai 2015 at 15:41

  Synes det går litt i kontrast med innlegget ditt om at du er en A-elev (på en betalt skole), når du sier «jeg skriver urelevant». Det er noe av det dummeste jeg har hørt, ettersom «urelevant» ikke er et ord. Det heter faktisk irrelevant, og om du ikke tør å innrømme din feil, la heller vær å svare. Den kommentaren ble bare altfor dum.

 • Reply Ida Wulff 15. mai 2015 at 15:44

  Sara: haha, jeg sier ikke at «urelevant» er et ord, jeg sier at _jeg_ bruker det som et ord selv om det er feil. Gjør det virkelig så vondt? 🙂

 • Reply Anonym 15. mai 2015 at 16:07

  Hei! Jeg kommenterer aldri på blogger, men må nesten bare få poengtert en ting. Du velger bevisst å si urelevant når du vet at det er feil, i stedet for å ta selvkritikk og rette på deg selv? For min del er det det samme hva du sier, men når du vet hva noe heter og nekter å ta det til deg virker det for meg som et tegn på at man ikke klarer å ta til seg konstruktiv kritikk. Ikke rart at du fikk den D’en hvis det er holdningen du har til feilaktig kunnskap og kritikk. Ellers flott blogg 🙂

 • Reply Anonym 15. mai 2015 at 17:05

  hallo ida, du må faktisk tåle å bli rettet på når du skriver noe som er grammatisk feil. Du skriver jo som regel rett!

 • Reply Ida Wulff 15. mai 2015 at 17:24

  Anonym: denne bloggen er ikke en ordbok! Jeg er snart 25 år gammel, tror du ikke noen har rettet på meg for lenge siden, ved bruk av ordet «urelevant»? JEG bruker det ordet, og ja, jeg vet at det ikke er riktig. Peace and love

 • Reply Kristina 15. mai 2015 at 17:49

  «God bedring» tilbake..

 • Reply Anonym 15. mai 2015 at 17:53

  Skal du opprette et eget språk, da? Med masse «egne» ord. Kan du ikke innse hvor patetisk du er akkurat nå, istedenfor å komme med helt uforsvarlige begrunnelser

 • Reply Ida Wulff 15. mai 2015 at 17:58

  Anonym: pick your battles, sier jeg bare :p

 • Reply Dark Elf 15. mai 2015 at 18:48

  Lol dette er morsomt

 • Reply Hilde 15. mai 2015 at 20:02

  Jeg heier på Ida, selv om min mening er nokså urelevant i denne sammenhengen;)

 • Reply Ingrid 15. mai 2015 at 22:39

  Ble faktisk helt sjokkert av å lese svarene dine på «urelevant»-kommentaren. For en grusom og barnslig holdning!

 • Reply Anonym 15. mai 2015 at 22:47

  HAHA! Ler meg i hjel av disse irrelevant-vokterne. De må ha et utrolig trist liv…

 • Reply Anonym 15. mai 2015 at 23:53

  Gjentatte feil, spesielt på relevante, eller viktige ord, kan faktisk trekke ned veldig. Hilsen norsklærer.

 • Reply Anita 16. mai 2015 at 09:44

  Huff, først sier du at du IKKE sier at «urelevant» er et ord, for å så si at du bruker det ordet. HAHA; skal ikke være grammatikk-politi, men jeg syns da det er på tide å ta til bruk det korrekte ordet irrelevant 🙂

 • Reply Hilde 16. mai 2015 at 10:31

  Kjære Ida!

  Jeg syns du er kjempeflink, for den beste karakteren jeg har fått er faktisk en D, haha.

  Hvis du syns det er kjipt med så mange eksamener som du har, så vær glad for det. For vi har kun en stor eksamen hvert semester, altså på 3000 sider. Når vi da hadde det muntlig ene året og skriftlig i det andre det sier det seg selv at det gikk til helvette for meg, jeg har ikke sjangs til å lære så mye på en gang:p

  Men vi har alle forskjellig utgangspunkt, jeg er yngre enn deg, og ser jo at du jobber som en helt for å få de karakterene. Så at du får A og B unner jeg deg helt klart!

  Masse lykke til med sluttspurten, vi klarer oss alle sammen, med både A og D <3

 • Reply Sara 16. mai 2015 at 16:40

  Jeg håper du vet betydningen av uttrykket «pick your battles», fordi denne diskusjonen er tapt sak for din del. Det sentrale her er ikke at du skrev feil, men at du ikke er voksen nok til å ta til deg konstruktiv kritikk. Hvordan skal du lære når du ikke er åpen for det? Det gir ut feil signaler når du sier at du bruker ordet som du erkjenner ikke eksisterer. Im not a hater, men ser du ikke hvor banal argumentasjonen din er? Nei, noen ganger er det bare å legge seg flat. Ha en fin dag videre 🙂

 • Reply Ida Wulff 16. mai 2015 at 16:44

  Sara: Hei Sara! 🙂 Dette er ikke noen diskusjon. Og det handler heller ikke om konstruktiv kritikk, eller at jeg ikke klarer å ta i mot det. Jeg har ganske enkelt sagt at; ja, jeg vet at det heter irrelevant. MEN, så la meg ha den _ene_ feilen i språket mitt – for jeg har alltid, og kommer mest sannsynlig alltid til å si urelevant i stedet for irrelevant. Ikke for å plage dere, selv om det nesten virker som om noen tror det.

 • Reply Synne Jørgensen Livang 16. mai 2015 at 23:22

  Digger at du både deler A’er og D’er, det er fint å lese en blogg som ikke er så sensurert og glansbildepolert hele tiden! Og jeg kunne faktisk tenkt meg å aldri ha begynt på studier, psykologi og teorier.. Det gjør vondt bare å tenke på alt jeg må kunne til eksamen på fredag:)

 • Reply Anonym 17. mai 2015 at 16:21

  Hvor sta går det an å bli…

 • Reply Linda Kjølsvik 19. mai 2015 at 01:41

  Uff! Føler med deg, men organisasjonspsykologi er faktisk ikke «lett» – eller jeg liker å skylde på at det er en blanding av latskap og foreleser! 😀 Lykke til på 3´timers! 😀

 • Reply jeanette 22. mai 2015 at 23:42

  haha jeg sier «godmorgenkåpe», kanskje litt urelevant ifht til innlegget men dere skjønner tegninga 😉

  Og når det kommer til tipset angående å ikke begynne på studier.. jeg er så forbanna enig! haha. Jeg har jobba i mange år, stortrivdes med både jobben og lønningene! Men her sitter jeg da altså et år senere med nesen nedi pensum å hyperventilerer med tanke på to eksamner som står med øks rett rundt hjørnet..

  Gleder meg iallfall til sommerferie da, det blir magisk!! 😀

  Ida, og alle andre i samme eksamens- båt, stå på!! We can do it 😀 Snart er det sommerferie, og det blir jammen meg fortjent! (prøver å høre mer positiv ut enn jeg sånn egentlig er… håper det funka litt iallfall)

 • Leave a Reply