Uncategorized

EN NATT I KOLLEKTIV

20. mai 2015

De siste dagene har jeg vært skikkelig lei av meg selv. Så lei at jeg verken har orket å skrive, snakke eller se meg i speilet. Jeg er lei av å høre meg selv sutre over at jeg er sliten, sutre over eksamen, sutre over ting jeg ikke får gjort noe med. Jeg har rett og slett bare satt meg selv på mute fordi jeg ikke orker det stressede, slitne, sure trynet jeg har vært. Så det er grunnen til min lille bloggpause! Det er ikke barebare å skulle skrive side opp og side ned om en person man er skikkelig lei av, når den personen er seg selv. Haha. 

Kameraet er tomt, jeg har ingen interessante eller morsomme erfaringer å dele, jeg har ikke notert ned ting jeg vil dele med dere på iPhonen. Jeg har som vanlig bare lest til eksamen, og vært i robotmodus fram til jeg ble ferdig med nok en eksamen i dag. 

Når jeg tenker meg om, så er jeg blitt en erfaring rikere – og selv om den ikke kvalifiserer som morsom, så vil jeg gjerne dele den med dere. Det har seg slik at jeg i går kveld reiste innover til Oslo, for å være i nærheten og rekke dagens eksamen. Ettersom hotell blir dyrt i lengden, bestemte jeg meg for å sjekke inn på hybelen til lillebror som bor i kollektiv. To fluer i en smekk; penger spart og kvalitetstid med en lillebror jeg ser alt for sjeldent. 

At ting er på stell og i orden er alfa omega for meg året rundt – men spesielt kvelden før eksamen. Da foretrekker jeg duftlys og fruktfat og nyvasket sengetøy, og at det ikke ligger sko slengt i gangen. Ryddig rundt hodet = ryddig i hodet. Så å sjekke inn i et kollektiv i Oslo hvor det bor alt fra kids på 20 til mannfolk på 40 var en innmari dårlig idé. Hybelen til min lille arving var ikke ryddet for anledningen – men jeg er så glad i broren min, at det kunne jeg overleve. Jeg satte meg nå i sofakroken med notatene mine og prøvde å rydde oppe i hodet mitt. Problemene startet da det begynte å bli sent, og jeg ville legge på sengetøy. 

Ida: hvor finner jeg rent sengetøy hen?Lillebror: har ikke. Ida: !!!!!!!!

Jeg vil ikke være en kravstor og nægete storesøster, så jeg bestemte meg for å gjøre det beste ut av situasjonen og gå med på å sove i dyne uten dynetrekk. Selv om det satt ganske langt inne.

Ida: ok, da får jeg bare sove i dyne da. Lillebror: har ikke det heller. Ida: !!!!????Lillebror: du kan sove med det ullpleddet her.  

Kjente jeg fikk en klump i halsen. Lillebror så panikken i øynene mine da jeg så for meg en natt under et stikkete ullpledd på partysofaen, og forsikret meg om at det kom til å ordne seg. 

Lillebror: det ordner seg. Ida: når da? Lillebror: etterpå.  

Noen ganger skulle jeg ønske at jeg også kunne ha en slik innstilling. Bare chill, det ordner seg alltid til slutt. Det endte nå opp med at vi måtte spoone under samme dyne, og at jeg måtte klø broren min på ryggen som i gamle dager. Jeg klødde litt ekstra hardt som straff for den manglende gjestedyna som nesten fikk min verden til å rase sammen. 

Neste gang tror jeg at jeg sjekker inn på hotell. Ikke fordi jeg måtte dele dyne med min lillebror, men fordi kollektivet ikke hadde dasspapir…… 

37 Comments

 • Reply Inga 21. mai 2015 at 00:30

  Hahaha, jeg dør altså!

  Du vet hva du skal kjøpe i bursdagsgave til han neste gang 😉

 • Reply Emilie 21. mai 2015 at 08:02

  Du er herlig! Det er godt å lese en ærlig blogg blant alle fasade- og reklamebloggene som finnes der ute 🙂

 • Reply Thea 21. mai 2015 at 09:13

  Haha du er bare priceless ida! 😀

 • Reply Camilla 21. mai 2015 at 09:32

  Akkurat nå følte jeg skikkelig med deg :/ Hvor mange eksamener har du igjen nå? Og er dette det siste året før du er ferdig? Lykke til videre!

 • Reply Lena 21. mai 2015 at 10:31

  Hahahah du er tidenes, og så herlig

 • Reply Charlie 21. mai 2015 at 10:58

  Hehehe, jeg klarte ikke å la vær å le av siste avsnittene her! Du får til å lage en morsom vinkling på alt du skriver.=) Men uff, jeg unner deg ikke dette kjipe eksamens stresset, men jeg også er helt enig med din lillebror- fordi det ordner seg etterpå 😉

  Sender en virtuell klem og ønsker deg lykke til på de neste eksamene!

 • Reply Benkpressfrue 21. mai 2015 at 11:20

  Hahaha. Jeg leeer.. Dette var faktisk litt komedie til morgenkaffen! 🙂 I mitt tilfelle er jeg nok der at jeg er alt for mye på den «det ordner seg» siden. Jeg må prøve å jobbe med å være mer disiplinert og tenke konsekvenser. Men, vi er alle forskjellige 🙂 Lykke til på eksamen!

 • Reply Kamilla 21. mai 2015 at 11:40

  Åneii, så grusomt 😮 haha, tror jeg hadde fått klump i magen og tårer i øynene selv. Er en kontrollfreak, og når ting ikke er som jeg forestiller meg, så blir alt fullstendig kaos i hodet.

  Håper du fikk ro i sjelen, og at eksamen gikk strålende! 🙂

  Ha en finfin dag!

 • Reply Anonym 21. mai 2015 at 11:40

  Fyflate Ida, jeg dæver av deg😂😂😂

 • Reply Emilie Sørlie 21. mai 2015 at 11:51

  vet ikke om det er bare slemt eller helt greit, men lo ganske godt nå, hhahaah… Håper eksamen gikk bra 🙂

 • Reply Anonym 21. mai 2015 at 12:10

  haha, så utrolig søtt at du lå og klødde broren din på ryggen som i gamle dager:D

 • Reply Elisabeth 21. mai 2015 at 13:46

  Haha! Guttekollektiv har en lei tendens til å være tomme for dopapir støtt og stadig har jeg merket!

 • Reply Thea 21. mai 2015 at 14:14

  Hahahaha! Bra skrevet! hvertfall siste setning!

  Så deg forresten på Frogner i går, satt på BIT på solli da du gikk forbi ute:) Du er så pen!

  Håper alle eksamner går bra!

 • Reply Anonym 21. mai 2015 at 15:13

  hahahhahaha!! for en stereotypisk guttehybel! lykke til videre ida, tenk at du har «ferie» etter siste eksamen, og at livet ikke slutter den siste eksamensdatoen. tatt meg selv i å tenke det noen ganger…..

 • Reply Søren 21. mai 2015 at 15:49

  Må være så fært der her ass..Uff da, det er synd i deg :(…………wtf

 • Reply theacintia 21. mai 2015 at 16:44

  Skjønner godt hvordan du har det! Blir nok mye bedre når eksamensperioden er over 🙂 Lykke til!

 • Reply Anonym 21. mai 2015 at 17:13

  Du høres jo ut som meg!! Fyfaan så jævlig lei jeg er av meg selv nå.. Denne jævelen av en eksamensperiode tar helt knekken på meg..

 • Reply Annne 21. mai 2015 at 18:36

  Hahahahaha!!!! Kjenner meg så alt for godt igjen i det du nettopp sa, IKKE DOPAPIR PÅ KOLLEKTIV oppdager jeg alt for ofte når jeg er på besøk til venner. Jeg får helt panikk! Fikk beskjed av kompisen min at om dopapir var så viktig fikk jeg dra å kjøpe mitt eget eller låne dusjen hans… Ble at jeg dro å kjøpte mitt eget som jeg har gjemt på romme hans sånn at jeg alltid har dopapir når jeg kommer på besøk haha…

 • Reply Ida Wulff 21. mai 2015 at 19:39

  Annne: haha! Det var lurt. Jeg måtte bruke servietter fra take out-mat…. 🙂

 • Reply Ida Wulff 21. mai 2015 at 19:40

  Anonym: da er vi to – og sikkert mange tusen flere. Det går heldigvis over <3

 • Reply Ida Wulff 21. mai 2015 at 19:40

  theacintia: tusen takk <3

 • Reply Ida Wulff 21. mai 2015 at 19:40

  Anonym: takk!!

 • Reply Ida Wulff 21. mai 2015 at 19:41

  Thea: åå, så koselig! <3 tusen takk!

 • Reply Ida Wulff 21. mai 2015 at 19:41

  Elisabeth: hva gjør de da???? Skyller rumpa i dusjen?

 • Reply Ida Wulff 21. mai 2015 at 19:42

  Charlie: tuuusen takk, virtuell klem tilbake! 🙂

 • Reply Siri 21. mai 2015 at 19:46

  Haha så morsomt! Men ser for meg at det ikkje var lika morsomt for deg der og då 🙂 Eg og skulle ønska eg var ein sånn som klarte å ta ting som dei kjem og tenka at alt ordna seg, prøver hardt, men begeret renner alltid over til slutt. Så kanskje me berre må akseptera at me er sånn?

 • Reply Toyni Erica 21. mai 2015 at 21:18

  haha herlighet ,du er fantastisk!

 • Reply victoria 22. mai 2015 at 12:01

  ahahaha ånei!! samtalene mellom deg og broren din ligner nøyaktig på noe som kunne hendt mellom meg og min bror også, haha.

 • Reply Ida Wulff 22. mai 2015 at 13:24

  Camilla: jeg har 1 igjen før sommerferie, og da er jeg ferdig med mitt første år 🙂 ææ! Lenge igjen.

 • Reply Ida Wulff 22. mai 2015 at 13:25

  Inga: sengetøy!! og dopapir!!! 🙂

 • Reply Anonym 22. mai 2015 at 19:15

  hahhahhhaah

 • Reply Caroline 22. mai 2015 at 21:52

  hahahah:) elsker det

 • Reply Elisabeth 23. mai 2015 at 10:38

  Ida: Haha det blir jo rent hvis de skyller i hvertfall. Har ikke tall på hvor mange ganger jeg har gått for å tisse på besøk hos kompiser, og så må jeg ta til takke med bittesmå rester av dopapir på de 20 rullene som ligger der.

 • Reply Mirra 23. mai 2015 at 17:46

  I siste kollektiv jeg besøkte, var de tom for såpe på badet…..og hadde nok vært det i noen ukers tid….. da var det jo fantastisk når man hadde gjort en viss ting. lenge leve eget bosted !!

 • Reply INCEST? 24. mai 2015 at 14:38

  Kødda du eller spooner du faktisk broren din under samme dyne mens du klør han på ryggen?

  Hørtes spesiellt ut

 • Reply Ida Wulff 24. mai 2015 at 14:42

  INCEST?: hvis du tenker i de baner tenker jeg at du kanskje har et problem på dette området? I såfall bør du søke hjelp.

 • Reply Kamilla Haaland 26. mai 2015 at 19:24

  HAHAHAHA!!!!

 • Leave a Reply