Uncategorized

SELGER DERE BOTOX HER?

21. mai 2015

Etter eksamen i går, løp jeg ærender og hadde flere venninnedates i Oslo. Skikkelig utypisk meg, men jeg prøver å bli litt mer sosial og spontan og blablabla, alt det man må være om dagen for å være en normal person. Det var veldig hyggelig, altså! 

På et tidspunkt satt jeg ute i solen og nippet to glass hvitvin med en i klassen, for å feire at vi snart får tilbake livet vårt. To glass hvitvin er ikke barnemat for en som ikke har drukket to glass hvitvin på evigheter. Så hodepinen tok meg som et uvær da jeg reiste meg for å gå derifra, og det var litt krise ettersom jeg fremdeles hadde avtaler på plakaten. Så jeg famlet meg bort til Narvesen, og krysset fingrene for at de hadde det jeg trengte. Med en kjølig hånd i pannen og solbrillene på, hører jeg meg selv si;

Hei! Ehm.. Selger dere botox her?

Hva da fjern. Jeg fikk nå tak i Ibux til slutt – men står på mitt, og mener fremeles at det er veldig lett å forveksle «Ibux» og «botox». To glass hvitvin eller ei! 

Nå er jeg hjemme i Tønsberg igjen, og jeg «leser» til min aller siste eksamen. Blir så sykt lei av meg selv hver gang jeg nevner eksamen, og skjønner godt hvis dere også får lyst til å spy snart. Som jeg sa til min kjære mor på lunsj i stad; jeg er så lei av å klage! Nå er jeg til og med blitt en som klager på at jeg klager, flott. Jeg prøver virkelig å være positiv og tenke at det snart er ferie, men det bare kjennes ut som denne eksamensperioden kveler meg. Eksamenen jeg hadde i går overrasket positivt – bare for å være litt positiv. Men den neste (og siste) jeg har, kjennes ut som spikeren i kista. Jeg er sikker på at det er mange tusen studenter som føler det på nøyaktig samme måte, og jeg føler virkelig med dere. Bildet over er virkelig et genialt life tip – jeg har lagt meg i sengen og bestemt meg for å avslutte dagen tidlig. Prøver igjen i morgen! 

29 Comments

 • Reply Daniel Miller 21. mai 2015 at 20:28

  Nei, så kleint! Off, komme deg hjem å slappe av 🙂 ha en flott kveld videre, prøve hvertfall.

 • Reply Jaja 21. mai 2015 at 21:29

  Syns nå det var mest spesielt at du skulle ha ibux til hodepinen, når paracet er det som normalt brukes til det..

 • Reply krist.in 21. mai 2015 at 22:45

  hehe jeg kjenner meg veldig igjen! sånn det blir når man er student og helt inne i eksamensboblen! jaja, snart er det over !

 • Reply Ingrid 21. mai 2015 at 23:31

  Jeg har noen grusomme eksamener igjen selv, så jeg forstår virkelig at du klager, hehe! Faktisk så får det meg til å føle meg litt bedre over at jeg ikke er den eneste som klager over eksamensperioden:P Lykke til med den siste eksamenen! <3

 • Reply Christina 21. mai 2015 at 23:56

  Det går så bra, skal du se. Jeg er ihvertfall en av de som liker godt at du «klager» litt over eksamen og alt stresset, fordi da kjenner man på at man er flere i samme båt og at det er normalt å oppleve at alt av husarbeid, venner, kjæreste, familie og trening raser sammen rundt en fordi fokuset BARE er på lesing. Og når man gir seg for dagen, er hjernen så grøt at man orker ingenting annet da heller. Så det skal du ikke ha dårlig samvittighet for. Det er all-consuming, og det tror jeg mange av oss har full forståelse for.

  Og… Hehehe, botox.

 • Reply Tonje 22. mai 2015 at 01:09

  Hva med å øse ut frustrasjonen her: http://forum.kvinneguiden.no/index.php?s=1169b870dac70b64f0078fc225435054&showtopic=595003

  aka Sutretråd for studenter på Kvinneguiden – det funker fett 🙂

  Lykke til på eksamen!

 • Reply Sara Elle 22. mai 2015 at 10:37

  Kudos til alle som er positive hele tiden og er sprer glede og lykke og bæsjer regnbuer og rir på unicorns til jobb… Men stress, angst, oppgitthet osv. er også deler av vårt følelsesspekter og helt kurant, ikke bare å ha, men å snakke om og dele! Jeg syns ikke folk skal sky negativitet så til de grader… Løpe hylende fra de som har det kjipt fordi de har dårlig energi og ikke sprer nok glede (joda, jeg mener bestemt at folk gjør dette). Folk som er avhengige av gledesspredere har ikke nok å glede seg over selv. Nå sporet jeg av, tror jeg… Har altså latt disse tankene utfolde seg den siste tiden og syns innlegget ditt var et relativt passende sted å få det ut på. Klag i vei 🙂

 • Reply Isabelle 22. mai 2015 at 12:21

  Jeg fatter og begriper ikke. Hvis eksamen og skole er så forbanna tøft; slutt da?! Dere går der av egen fri vilje!! Er så ufattelig lei all klaging over eksamen og hvor tøft det er på skolen. Skjerp dere!

 • Reply Siri 22. mai 2015 at 13:19

  Til Isabelle over her:

  I dagens samfunn kreves det normalt at man tar en høyere utdannelse. Jeg som vil bli jurist/advokat MÅ gjennom 5 år med tunge studier. Jeg kan jo ikke bare slutte fordi jeg syntes eksamensperioden er tøff og jævlig! 😉 Og selv om man studerer av fri vilje, må man kunne få klage litt når ting er tungt. De fleste vil jo ikke ha eksamen – den er et nødvendig onde.

  Har du høyere utdannelse? Syntes du aldri det var tøft? Og klaget du aldri? Jeg tviler..

  Hvis du er så ufattelig lei av klaging over eksamen og hvor tøft det er på skolen; så slutt å les da?! Du går jo inn hit av egen fri vilje! 😉

  Også til deg, Ida:

  Jeg liker denne «klagingen» din jeg! Eksamenstiden er tøff for de fleste, og jeg synes det er bra at du ikke pynter på ting. Blir litt fellesskap over det hele, hehe 😉

  Også er det mer motiverende å lese at du også syntes det er tungt og kjipt, men at du klarer å stå i det og jobber hardt, og får belønning i form av gode karakterer. Er liksom ikke så motiverende å lese om noen som sklir rett igjennom med bra karakterer, noe som jo er et sjeldent unntak..

 • Reply kine 22. mai 2015 at 13:30

  Når en står til halsen i dritt, er det lurt å ikke henge med hodet. Ønsker deg en fin dag i morgen 🙂

 • Reply Julia 22. mai 2015 at 13:58

  Skjønner deg godt! Jeg er så utrolig lei eksamens lesing, så jeg finner litt trøst i bloggen din. Godt å se at man ikke er alene! 🙂 Gleder meg til å få tilbake livet mitt! Ferdig med 5/13 eksamener i dag, og det er ikke akkurat så veldig motiverende å se hvor mange som gjenstår! Blir godt å være ferdig!! Lykke til med siste innspurt! 🙂

 • Reply Ida Wulff 22. mai 2015 at 14:04

  Julia: oi, det var mange… :O masse lykke til!

 • Reply Isabelle 22. mai 2015 at 15:06

  Siri:

  Ja, jeg har høyere utdannelse og selvfølgelig var det tøft, men jeg skrev ikke om det verken på Facebook, Twitter eller Instagram som 98 % av alle studenter gjør om dagen. Høster sympati kalles det. Men sympati for hva? Ingen andre enn deg selv som bryr seg. Jeg går inn hit fordi jeg liker Ida og bloggen hennes, bortsett fra all klaging over eksamen! Tips til deg: Vær så snill og kutt ut «;)».

 • Reply Kamilla Haaland 22. mai 2015 at 15:21

  Haha, du er så morsom!!

  Kjenner meg igjen i det å være i eksamensbobla.. huff! Lykke til med eksamenen, jeg hadde mest sansynlig min aller siste eksamen i går 😀 God følelse!!

 • Reply Anonym 22. mai 2015 at 18:52

  Enig med Siri over her! Litt klaging er bra, vi er alle i samme båt. Å lese bloggen din er ofte et deilig avbrekk i eksamenslesinga. Hold ut, Ida 😀

 • Reply caroline 22. mai 2015 at 19:32

  Hehe.. føler med deg. Det er ikke ammetåka, men eksamens tåka! ;)) Lykke til!! Jeg gleder meg til å bli ferdig selv

 • Reply Ida Wulff 22. mai 2015 at 19:49

  Anonym: det er en lettelse å høre :-))

 • Reply Ida Wulff 22. mai 2015 at 19:55

  Kamilla Haaland: åå gratulerer, det må være helt fantastisk!! <3

 • Reply Ida Wulff 22. mai 2015 at 19:57

  Isabelle: det kommer ikke til å skje. Jeg skriver en blogg om livet mitt som det er, jeg konstruerer ikke et fantasiliv for å behage leserne mine. Så da er du advart. To ganger i året er det klage-over-eksamen-periode her inne 🙂

 • Reply Julie 22. mai 2015 at 20:50

  På den ene siden kan man si at vi (sier vi fordi jeg studerer selv:)) ikke burde klage, fordi vi er heldige som får gå på skole, og fordi det er ufattelig mange i verden som kunne gitt alt for å få ta høyere utdanning. Men på den andre siden kan man ikke sammenligne seg med andre hele tiden, og tenke at det alltids er noen som har det værre. Vi må sammenligne oss med oss selv, og hvordan vi er vant til at vår hverdag er. Eksamensperioden oppleves som slitsom og krevende for mange, i og med at man blant annet har mangel på søvn, sosialt liv og i noen tilfeller mat. Derfor er det lov å klage litt 🙂

 • Reply Line 22. mai 2015 at 22:49

  Hei 🙂

  Kan du vise bilder av håret ditt? Har lyst å prøve tablettene du tar. Bilde av før du startet til nå:) Takk

 • Reply Anonym 22. mai 2015 at 23:49

  Synes det er herlig att du klager! Får meg til å føle at jeg ikke er den eneste her i verden som stresser med eksamen. 1 down, 3 to go!

 • Reply Sonja 23. mai 2015 at 07:04

  Hei

  Jeg har vært fast leser av din blogg helt siden du startet å blogge, men faktisk aldri kommentert! Ville bare legge igjen en kommentar og si at du gjør en kjempe god jobb. Stå på og lykke til på eksamen! 🙂

 • Reply Emilie 23. mai 2015 at 11:29

  Hei Ida! Jeg har prøvd å komme i kontakt med deg uten hell, kunne du sendt meg en mail tror du? 🙂 Masse lykke til med eksamenene du har igjen, og kjære deg; INGEN mennesker er positive absolutt hele tiden. Er glad du ikke perfeksjonerer livet ditt, jeg!

 • Reply Siri 23. mai 2015 at 13:18

  Isabelle:

  Takk, for tips. Her er et tips tilbake: Unngå unødvendig bruk av skriftstegn 😉

 • Reply Tonje 23. mai 2015 at 13:54

  Ikke for å gni det inn her nå, men jeg er ferdig og jeg har ikke ord for hvor deilig det er å ha sommerferie nå. Men når det er sagt gleder jeg meg omtrent like mye til du er ferdig, slik at jeg kan få min daglige dose med Ida Wulff igjen. Stå på videre og lykke til!

 • Reply Ida Wulff 23. mai 2015 at 15:39

  Tonje: åå så deilig, gratulerer!! :-)) Hehe, jeg kommer snart! Tusen takk!

 • Reply Nathalie 23. mai 2015 at 20:32

  Haha, botox!

  P.S Kjøp paracet neste gang, mindre risiko for bivirkninger som f.eks magesår:)

 • Reply Imaan 23. mai 2015 at 22:44

  Hei. Man kan jo nesten sammenlikne eksamen med det å gå gravid…spennende…nervepirrende…gode dager..kjipe dager.. Og det hele resulterer i noe vanvittig fint da. Det er det du skal tenke på. En dag er du ferdig utdannet og superstolt av arbeidet du har lagt ned i studiet. Det er stor forskjell mellom en flink student og en middelmådig en!! Den lettelsen når du en dag blir ferdigutdannet !!!

  Ellers kan jeg anbefale deg selvhjelpsbøker om eksamensstress..eksamensmestring osv. Så noen kjekke bøker om dette på adlibris.com eller adlibris.no. tenkte på deg da..dette skulle ida hatt tenkte jeg. lykke til! Hilsen sosionom og 3 barnsmamma.

 • Leave a Reply