Uncategorized

CANDY QUEEN

28. mai 2015

Etter en hel måned med smågodt, Mc Donalds og enkle løsninger i matveien, har jeg ikke helt klart å begynne å spise normalt igjen. Og for å være helt ærlig, så velter jeg ut av buksene mine og føler at jeg ser skikkelig dritt ut om dagen. Så jeg bestemte meg for å begynne på periodisk faste igjen i dag, for det har fått meg til å føle meg så vel tidligere. Men så kom jeg nettopp på at jeg har smågodt i skapet, så nå har jeg spist smågodt. Åååå, jeg er håpløs. Skjønner ikke når jeg begynte å spise smågodt en gang, jeg liker det egentlig ikke så godt. Jeg krysser fingrene for at Bali kan bli redningen – på sånne steder pleier de jo ikke å ha godteri som smaker godt. Haha… 

Ellers har jeg vært hos frisøren min Ida i dag! Hun drepte etterveksten min med noen lyse striper, hurra! Ble ikke noen mørke striper i dag, ettersom de mest sannsynlig kommer til å gli ut i sola, så det får jeg heller ta når jeg kommer hjem. 

Det passer egentlig fint at fastingen gikk rett vest, for det er finale på Paradise Hotel i dag. Hadde vært sykt kjipt å sitte og suge på en agurk mens man venter på at kula skal slippes. Nå blir det taco! Jeg blir litt dårlig av meg selv…. Denne matvrakingen må slutte snart. Har noen en oppskrift på hvordan man kan komme seg ut av eksamenskostholdet? Fint hvis viljestyrke ikke er en av ingrediensene 🙂 

55 Comments

 • Reply Andrea 28. mai 2015 at 16:34

  Fin du er! Selv sitter jeg med pensum og melkerull, momser så det tyter, både her og der 😉 Bah, eksamensmoduset er en versting på ulike nivåer.. NYT friheten og tacoen.. 😀

 • Reply solveig 28. mai 2015 at 16:39

  en ting som har hjulpet meg er å spise helt normal, vanlig mat gjennom hele dagen – og å spise nok til hvert måltid. Det hjelper veldig mye på søtsuget! Men hvis jeg likevel craver, drikker jeg te. Eller spiser en pakke lackerol. Det hjelper! Jeg prøver ikke å spise alt for sunt, for da mister jeg bare motet. Lykke tiL!

 • Reply Malin 28. mai 2015 at 16:49

  Funlight gele og sukkerfri vaniljesaus som godis evt annen sunnifiseres godis/all som er sukkerfritt om søtsuget kommer!(noe det gjør og da er det greit med disse alternativene) Jeg gjør det gradvis og tar vekk litt og litt om gangen, eks godteri første dag, 2./3. dag usunn mat osv 🙂 går også på butikken å kjøper inn masse frukt og digg mat og planlegger uken og hva som skal spises. Dette gjør at det ikke blir en drastisk overgang og at kroppen og hjernen klarer å «avvende» seg den dårlige rutinen 🙂 trening hjelper også! Man vil jo ikke spise MCDonalds etter en treningsøkt?:) lykke til 🙂

  Ps: anbefaler at en digg middag kan også være høydepunktet av dagen (og ikke godteskåla) stikk innom trines matblogg. Masse digg mat der!

 • Reply o cel 28. mai 2015 at 16:53

  jeg har kanskje ikke noen oppskrift, men av en eller annen grunn synes jeg stangselleri demper søtsuget mitt… det høres så sært ut. men det er visst sånn at kroppen venner seg til sukker, og dropper man det over tid (et par uker ca), så trenger man mindre for å smake det søte i andre ting. kanskje det kan hjelpe på viljestyrken 🙂

  gratulerer med å være ferdig med eksamener for nå!

 • Reply Thea 28. mai 2015 at 17:10

  Sliter selv med å legge om kostholdet etter eksamensperioden… Så tips tas imot med stor takk! Håper du nyter de første dagene av ferien din 🙂

 • Reply Madelen 28. mai 2015 at 17:14

  Du kan føle at du ser dritt ut om dagen, men det syns ikke 🙂 du er så fin Ida 🙂 Vet godt hvor vanskelig det er å spise sunt i en hektisk eksamensperiode! Har selv gått i den fellen hver eneste eksamensperiode!! Sykt irriterende. Etterhvert hsr jeg bsre vært sykt lei maten og til slutt kommet inn i det sunne sporet igjen. Og etter en sunn uke, pleier det å gå seg til. Dårlig tips, men eneste jeg hadde dessverre. Ha en fin dag videre 🙂

 • Reply Kirstin 28. mai 2015 at 17:58

  Se for deg dette: Man får ikke sett finalen fordi man må legge seg for å forhåpentligvis rekke eksamen i morgen.. Lykke til med å ta knekken på eksamenskostholdet! <3 Grugleder meg.

 • Reply Kjersti 28. mai 2015 at 18:29

  Gå på butikken (mett) og kjøp masse digg frukt og bær, lag et megafristende fruktfat og kos deg!:))

  Gratulerer med sommerferie🎉😄

 • Reply Synnøve 28. mai 2015 at 18:36

  Åh, NYT ferie og Bali! 🙂 Skal du/dere ta turen innom Gili-øyene? Det anbefales å ta turen innom de små øyene, de er så fine! den største er skikkelig party-øy 🙂 Det er enklere standard på de to små, og de er sjarmerende. Skal du bo i Kuta? Uansett – gleeeed deg! 😉

 • Reply Camilla 28. mai 2015 at 19:21

  Først vil jeg si – det er LOV å spiste smågodt og masse dritt i eksamensperioden, og det er sykt vanskelig å komme seg ut av det. Og selv om du sier at du føler du velter ut av buksene dine og ser skikkelig dritt ut – du ser aldeles nydelig ut for alle andre enn deg selv:) Løsningen for meg etter sånne perioder er å lage mat som jeg fremdeles synes smaker godt – men som bare er litt sunnere valg enn typ McDonalds, hehe 🙂 For eksempel lage hjemmelaget frokostblanding, biffsalat, hjemmelaget jordbærsyltetøy, osv 🙂 Rett og slett prøve å kose meg på kjøkkenet, med litt sunnere valg enn jeg har hatt tiden i forveien (også ser jeg fram til lørdager hvor jeg kan fråtse, haha). Prøv å google litt oppskrifter på ting du kan lage fra bunnen av 🙂 Du ser flott ut som du er, prøv å heller fokuser på at du skal KOSE deg på en annen måte enn med eksamenskostholdet 🙂 Stor klem fra ei som også velter ut av buksene sine og prøver å gjøre den samme endringen!

 • Reply Kathrine Louise 28. mai 2015 at 19:32

  Haha! Kjenner meg litt for godt igjen 🙈 forresten, er du fornøyd med 45mm linsa til olympus pen kameraet ditt? Vurderer å gå til innkjøp av det selv før jeg skal til London i sommer! Hvilken linse bruker du mest? 😊

 • Reply Camilla 28. mai 2015 at 19:40

  Sliter med akkurat det samme! Eksamen ødelagte alle gode kostholdsvaner. Jobber hardt med å komme over det. Mitt beste tips hittil er skyryoghurter (og lignende) i tillegg til å ikke ha noe godis hjemme. Så det krever litt viljestyrke på butikken, dessverre haha. Håper jeg snart er kvitt suget. 🙂

 • Reply Lioma 28. mai 2015 at 19:59

  Bytt ut smågodtet med druer eller annen type «snacks mat» som blåbær, bringebær og jordbær. Det har hjulpet veldig mye for meg. Lykke til!

 • Reply Caroline 28. mai 2015 at 20:04

  Tips til å komme ut: les styleconnection sitt fantastiske innlegg om kropspress. Jeg kjente meg veldig igjen i mye hun skrev. Man blir gal av alle forventningene man blir

  Møtt med. Jeg har alltid spist alt jeg vil. Men nå kan jeg ikke en gang kose

  Meg med litt smågodt uten at hele opplevelsen er ødelagt av dårlig samvittighet, og jeg har ikke spiseforstyrrelser og har en helt vanlig kropp. Kan vi ikke bare slutte å prate så mye om mat og trening?? Så kan folk trene og spise hva de vil, men uten å snakke så himla mye om det.. Det ødelegger alle de gode mat opplevelsene. For ikke å snakke om treningsopplevelsene.’ Jeg kan være kjempe fornøyd med å ha løpt eller løftet så og så mange kilo men så klikker man inn på insta eller blogger og føler seg mislykket fordi man ikke løp like langt eller løfter like tungt… La oss snakke om noe gøy og meningsfullt i stedet:)

 • Reply Viktoria 28. mai 2015 at 20:21

  Ta deg skikkelig matfest i to dager som en belønning på at du endelig blitt ferdig med alle eksamenene dine. Gjør det skikkelig gøy for din magen i to dager ved å spise alt som helst og alt du vil, men etterpå så begynn å trene 🙂 Huff stakkar deg som hadde så sinnsykt mye eksamener de tre månedene 🙁 Jeg har min eneste eksamen snart så får vel håpe at denne går suupert, skjønner hvordan er det å være en student på fulltid for jeg er jo også en student.

  Du kan begynne å konsentrere deg på noe annet enn det som er faglig relatert og nytte normal kaffe igjen. 😀

 • Reply Lis 28. mai 2015 at 21:02

  Begyn å tren tidlig på dagen, da får jeg mer lyst til å faktisk spise sunt. Spis deg mett på en god og sunn frokost, så er det lettere å holde seg resten av dagen, sånn at man ikke ender med å sprekke på kvelden. Hold deg i aktivitet, for å unngå å kjedespise. Prøv å kutt ut sukker, for på den måten avenne kroppen, gi det tre dager. For all del – helg er helg, og det er viktig å huske på å kose seg også (med god samvittighet)!

  «Nobody can go back and start a new beginning, but anyone can start today and make a new ending.? Gjort er gjort, og spist er spist, men det er aldri for sent å endre uvaner til å få sunne vaner. 🙂

 • Reply Julie 28. mai 2015 at 21:11

  Hva mener du med periodisk faste? Kan du skrive litt om det og hvordan det fungerer? 🙂

 • Reply Ina 28. mai 2015 at 21:29

  Kjenner igjen dette alt for godt – Driver med det selv nå. Innfør sunne matvarer gradvis igjen. Salat ved siden av pizzaen, frukt ved siden av sjokoladen, eller å hakke sjokolade oppå vaniljekesam og bær (istedetfor å spise hele sjokoladeplaten som jeg gjør), hjemmelaget burger med masse grønt og sweet potato fries istedetfor Mcdonalds. Fire-fem dager, så kommer du på hvordan alle disse grønne greiene smaker igjen og får stabilisert blodsukkeret 🙂

 • Reply Lene 28. mai 2015 at 21:32

  HAHA!! Kjenner meg SÅ igjen. Har begynt å kjøpe alle klær i str L, bare for å føle meg liten i plagg igjen. Komisk.

  ang Bali vil jeg bekrefte at godteriet (og kakene) er helt forferdelig, men maten derimot!!!

 • Reply Kristine 28. mai 2015 at 21:42

  Haha! Jeg kjenner meg så igjen på kostholdsfronten under eksamen. Det er alltid godt med sunn mat, og man føler seg helt klart bedre med det. Men når man sitter og leser og får tankene over på sjokolade, godteri, is og andre ting er det bare å gi opp. Enten spiser man den dumme sjokoladen, og gjerne mer til, ellers blir man sittende et par timer og vurdere hvorvidt man skal spise den eller ikke, for så å ende opp med å gjøre det likevel og ha kastet bort lesetiden! Det skjer i allefall alltid med meg. Godt det bare er eksamensperiode 2 ganger i året!

 • Reply Kamilla 28. mai 2015 at 22:14

  Hahah! Jeg har ikke telling på hvor mange ganger jeg har måttet lese innleggene dine høyt for kjæresten fordi jeg sitter og humrer (han flirer litt han også).

  Kostholdet mitt endret seg egentlig automatisk etter at jeg begynte å trene mye, det frister ikke å ødelegge en hard økt med en godteriskål etterpå.. Faller såklart fortsatt for fristelsen innimellom, men da trener jeg enda hardere neste gang 🙂

 • Reply Anonym 28. mai 2015 at 22:16

  Tyggis. Og tyggis med fruktsmak hvis du er godtesugen

 • Reply Kjersti 28. mai 2015 at 22:40

  Hei! Jeg er en fast leser av bloggen din, men har vel så og si aldri kommentert! Ville bare fortelle at jeg digger den brutale ærligheten😄 er så mye morsommere å lese en blogg som ikke legger skjul på hvordan virkeligheten faktisk er! Nettopp ferdig med eksamener selv, og kjenner meg igjen i hver eneste ting du sier! Livet som matvrak er ikke barebare😂 satse på det finnes en kur for sånne som oss også! Ha en kjempe fin helg ☺️

 • Reply Jenny 28. mai 2015 at 22:53

  Det finnes ikke viljestyrke i denne skrotten under eksamen! Hello sjokolade og dårlig kosthold.. Synd bikinisesongen kommer sånn rett etterpå, man skulle ha flyttet på eksamen bare for oss studenters skyld!;)

 • Reply hoda 28. mai 2015 at 23:07

  Nå har jeg fulgt bloggen din en god stund, og følger også flere andre toppbloggere. Og jeg må bare si at du er så flink på å blogge! Du er så original og «ekte» – jeg digger det! Stå på!

 • Reply Vigdis 28. mai 2015 at 23:17

  Hvilken krem og renseprodukter bruker du i ansiktet? Du har så ren og frisk hud 🙂

 • Reply Lina 28. mai 2015 at 23:35

  Vel.. Jeg har nettopp kommet meg ut av påskekostholdet (haha). Min strategi er egentlig å telle kalorier i begynnelsen, også bare være streng med meg selv når det kommer til godteri når jeg ikke gidder kalori-tellinga mer. Jeg prøver egentlig ikke å gå ned i vekt, bare holde meg der jeg er, så jeg er ikke fanatisk med tellinga heller. Jeg mener at man til en viss grad skal kunne kose seg når man føler for det, men jeg har opplevd at jeg får en liten boost av å se at tallet under «brente kalorier» er høyere enn tallet under «kaloriinntak», og det gjør det lettere å holde seg unna de usunne alternativene 🙂

  Du har forresten veldig fint hår nå, Ida 🙂

 • Reply Anonym 29. mai 2015 at 00:18

  Skal bli flink selv! Ble sjokolade omtrent hver dag i eksamenstiden, men nå som jeg har ferie bør jeg bli bedre! Unntaket kan være bursdager de kommende ukene. Dessverre betyr det at godteriet blir byttet ut med øl nå som sommeren kommer nærmere. Kaloriene blir drukket opp istedenfor spist

 • Reply Ida Wulff 29. mai 2015 at 00:23

  Vigdis: akkurat nå bruker jeg Dr. Hauschka som jeg har skrevet om lengre ned 🙂

 • Reply Ida Wulff 29. mai 2015 at 00:23

  hoda: tusen takk, så hyggelig å høre <3

 • Reply Ida Wulff 29. mai 2015 at 00:23

  Jenny: haha, ja, sant!!

 • Reply Ida Wulff 29. mai 2015 at 00:24

  Kjersti: åå det var hyggelig å høre. Og godt jeg ikke er alene i denne båten! hehe. Fin helg til deg også <3

 • Reply Ida Wulff 29. mai 2015 at 00:25

  Ina: mmm, det hørtes faktisk veldig fristende ut med sweet potato fries!

 • Reply Ida Wulff 29. mai 2015 at 00:25

  Julie: Hei 🙂 Den såkalte 5/2-dietten, men det er foreløpig ikke noe jeg blogger om – og heller ikke noe jeg går på for tiden, som du kanskje skjønte ut i fra innlegget.

 • Reply Ida Wulff 29. mai 2015 at 00:26

  Viktoria: masse lykke til på eksamenen din! <3

 • Reply Ida Wulff 29. mai 2015 at 00:27

  Kathrine Louise: Hei 🙂 bruker nesten bare 45 mm-linsa, syns egentlig at kameraet gir gode bilder med den linsen. God tur til London!

 • Reply Ida Wulff 29. mai 2015 at 00:28

  Camilla: takk snille du <3

 • Reply Ida Wulff 29. mai 2015 at 00:29

  Synnøve: Hei 🙂 skygger egentlig litt unna party. Skal bo én natt i nærheten av Kuta, to netter på øyen Nusa Lembongan og så 10 netter i Seminyak. Klem

 • Reply Ida Wulff 29. mai 2015 at 00:29

  Kirstin: masse lykke til!!! 🙂

 • Reply Ida Wulff 29. mai 2015 at 00:29

  Madelen: takk, så snilt sagt av deg. Ha en fin helg når den tid kommer <3

 • Reply Ida Wulff 29. mai 2015 at 00:30

  solveig: lackerol er lurt! må gå til innkjøp av salty caramel igjen… 🙂

 • Reply Ida Wulff 29. mai 2015 at 00:30

  Andrea: lykke til med eksamen!!! og nyt melkerullen 🙂

 • Reply Alexandra S. 29. mai 2015 at 00:48

  Ah, TAKK Ida! Takk til deg som viser man ikke er alene om å proppe kroppen full av usunn dritt i en eksamensperiode! Og takk for at du stiller spørsmålet om hvordan man kvitte seg med den dårlige uvannen den dagen man er ferdig med den siste eksamen. Jeg sitter selv nå og skriver min siste hjemme eksamen (som skal inn i morgen kl 12.00!!!), og lurer på hvordan i alle dager jeg skal klare å stoppe den usunne livsstilen. Men her i kommentarfeltet var det jo mange gode råd! Så igjen, stor takk til deg 😀

  Forresten, hvis det er mange skrivefeil i kommentaren så skyldes det at jeg har sovet 2,5 timer i løpet av de siste 36 timene. Haha, kan du tenke deg hvordan den hjemmeeksamen vil se ut?

 • Reply Marie 29. mai 2015 at 04:43

  Kjenner meg godt igjen, sitter her med sjokolade og hjemmeeksamen 🙂 viljestyrke har aldri vært min favoritt ingrediens! Du ser kjempebra ut som vanlig, så jeg hadde ikke vært så bekymra for det 🙂 Så deilig å være ferdig med alle eksamener og slikt, kos deg masse 😀

 • Reply Kristin H. G. 29. mai 2015 at 09:30

  Mitt beste råd er at du kommer i gang med treningen. Mange mister lysten på drittmat når de trener bra og fornuftig, så automatisk over tid merker du at du får bedre utbytte av å gå over til sunnere mat. Og det aller viktigste: IKKE HA NOE SMÅGODT ELLER SJOKOLADEKJEKS I SKAPET. Bak sunne havrecookies, gjør samme nytta. Jeg har holdt meg under Meller hele uka, har til og med latt den ligge rett foran meg, før jeg gadd å flytte den inn i skapet. Helt utrolig, men man går faktisk lei av ting man syns smaker digg. Jeg syns egentlig vannmelon for tiden er godt, kanskje du burde kjøpe det? Magen blir så full av vann at man ikke orker noe mer, haha, ja, og drikk vann. Lykke til 🙂

 • Reply Ida Wulff 29. mai 2015 at 12:34

  Kristin H. G.: nam, vannmelon er jo det beste i verden 🙂

 • Reply Ida Wulff 29. mai 2015 at 12:35

  Marie: lykke til med hjemmeeksamen, og tusen takk!! <3

 • Reply Ida Wulff 29. mai 2015 at 12:42

  Alexandra S.: ååå stakkars, syns synd på deg! Men nå er klokken over 12, så regner med at du har levert??! Gratulerer 😀 <3

 • Reply Alexandra S. 29. mai 2015 at 12:56

  Ja det har du rett i, Ida! Har jeg fått levert inn min siste hjemmeeksamen og har endelig sommerferie! Tusen takk 😀 Det er få tanker som er bedre enn «jeg trenger ikke å tenke på skolearbeid og jeg trenger ikke å ha dårlig samvittighet når jeg gjør ting jeg har lyst til»! 😀

  Og gratulerer forresten til deg også, både med sommerferie og med et vel overstått år i studie 🙂

 • Reply Ida Wulff 29. mai 2015 at 13:58

  Alexandra S.: hurraaa, så deilig! 🙂 God sommer!

 • Reply Imaan 29. mai 2015 at 14:30

  Ååå hei alle sammen. Har et tips her iom at jeg har vært i liknende situasjon ganske lenge med tanke på kostomlegging. Meldte meg inn på vektklubb.no. koster ca 300kr for et halvt år. De har 50% avslag nå. Der legger man inn alt man spiser ila en dag..max 1300 kalorier. Wooow gjett om jeg har fått et par vekkere mtp hvor mye kalorier ting jeg har putta i meg inneholder. Bikker alltid over 1300 kalorier grensa men du verden så bevisst jeg er blitt på hva jeg spiser etter kun ei uke med matregistrering. Av og til trenger viljen et push som dette rett og slett. Good luck.

 • Reply Kristine 29. mai 2015 at 17:47

  Ikke meld deg på vektklubb.no, det er jo bare tull. 1300 kalorier om dagen? Pfft. En kalori er ikke bar en kalori, valg av matvarer er nøkkelen, så slipper man å stresse så mye over å telle kalorier, fylle inn i skjemaer, og..nei.

  Jeg er kostholdsveileder og studerer ernæringsfysiologi, kan hjelpe deg GRATIS anytime, så sparer du de 300 kr, haha.

  Jeg la om kostholdet for ca. 3-4 år siden, og har aldri kjent meg bedre. Anbefaler deg å lese litt om paleo, det er det beste kostholdet du kan ha. Jeg spiser MER mat enn før men er slankere, sover bedre, finere hud, mer energi, osv osv. Verdt en titt!

  God helg! 🙂

 • Reply Anonym 30. mai 2015 at 14:42

  Haha, se på deg da, Idamor. Hva er det du prøver på liksom? For et superkleint og flaut ansiktsutrykk med *prøveråhanaturligtrutemunn*. Håper du snart ser hvor kleine bildene er..

 • Reply ai undress 17. januar 2024 at 02:13

  I loved your article post.Much thanks again. Awesome.

 • Reply pest control services in halol gujarat 25. mars 2024 at 11:12

  Im grateful for the article.Much thanks again. Great.

 • Leave a Reply