Uncategorized

TIL ALLE SOM FØLER SEG FOR TJUKK OG FOR TYNN

1. juni 2015

Jeg skriver dette innlegget på iPhonen mens jeg går hjem fra butikken med en handlepose tredd over hver arm, så hold ut med meg hvis det blir rotete. Jeg fikk bare et plutselig behov for å skrive ned disse ordene. 

Hver gang noen skriver noe om «kroppspress», blir jeg helt mett. Jeg har nesten sluttet å lese. Mange skriver med gode intensjoner, men jeg har lenge tenkt at det virker mot sin hensikt. Jo mer vi skriver om kroppspress og viser fram de «vanlige» kroppene, desto mer fokus blir det på kropp. For den vanlige kroppen finnes jo ikke, alle kropper er forskjellige. 

Forrige sommer veide jeg over 70 kilo. Det er mye for min høyde og kroppsbygning. Jeg følte meg selvfølgelig skikkelig dritt. Det ble tid for årets Slottsfjellfestival, og jeg hadde to venninner på besøk hele helgen. To veldig slanke venninner, som følte at de hadde lagt på seg. At de var tjukke. Så jeg følte at det ikke var plass til meg på festivalen, og den ene dagen gråt jeg for å slippe å være med. Sa det som det var, jeg er alt for feit.

Dere skjønner sikkert hvor jeg vil hen. Bloggere får mye av skylden for at kroppspresset er så sterkt om dagen. Jeg tror det henger sammen med at mange bloggere er «venninner» med sine lesere. For å ta meg selv som eksempel; mange av mine lesere har fulgt meg i 7-8 år. Jeg kjenner igjen navnene deres i kommentarfeltet, dere får råd av meg, og jeg får råd av dere. Man får gjerne et personlig forhold til blogger man leser, og dermed blir man kanskje påvirket også når denne bloggeren føler seg feit, skal slanke seg, går på juice-kur, kutter ut karbohydrater, prøver ekstreme dietter, trener hver dag, løper to mil – og så videre. 

Så når vi nå er «enige» om at bloggere er en type venninner, blir jeg kanskje ikke beskyldt for å snike meg unna ansvaret når jeg sier at: jeg tror at venninner, kollegaer og andre du omgås ofte med er den største kilden til kroppspress og usikkerhet. Jeg har mange venninner. Noen er tynne, noen er lubne, kanskje er noen overvektige også. De er alle vakre på hver sin måte, og det mener jeg av hele mitt hjerte. Vet dere hva alle har til felles? De syns de har lagt på seg. At de er for tjukke, at de er for tynne, at de er for lange, for breie, for uproposjonerte, har for små pupper, har for store pupper. 

Den onde sirkelen starter når noen for eksempel forteller hvor tjukke de føler seg på jentekveld, og sier at nå er det tid for streng diett. Hva tenker de to ved siden av deg i sofaen som er dobbelt så store som deg? Eller når noen banker i bordet og sier at endelig er det ut å være tynn, Kim K-rumpe er det eneste som gjelder. Hva med hun som spiser og spiser, men alltid er rett som en strek og aldri finner en BH som hun klarer å fylle ut?

Jeg tror ikke jenter snakker ned om sin egen kropp for å gjøre andre usikre. Jeg tror vi gjør det fordi vi vil påpeke at vi vet at vi er sånn og sånn ut, før noen tenker tanken om oss. Klart jeg vet at jeg er litt lubben, work in progress over here! 

Når jeg skriver innlegg som dette setter jeg ting på spissen for å fram et poeng – det er ikke slik at alle mine venninner sitter og snakker om kropp og hvor misfornøyde de er hele tiden, men jeg tror dere skjønner poenget mitt. Så jeg har gitt meg selv en utfordring. Og det er å melde meg ut. Prøve å ikke bidra til denne onde sirkelen som ofte skjer når venninner er samlet. Med andre ord blir det lite respons fra meg når venninner vil snakke om hvor fæle de ser ut og hvor mye de har lagt på seg. Jeg skal ikke si «ååå, samme her» som jeg vanligvis ville sagt. Og jeg skal prøve å ikke klage over min egen kropp i sommer. Man må drepe den samtalen som foregår mellom tusenvis av venninner hver eneste dag, slutte å spille hverandre opp. Slank deg i hemmelighet hvis du absolutt må, og gjør venninna di en tjeneste. 

Det kan godt hende at du syns du er for tjukk. For tynn. For bred, for lang. Men jeg syns ikke du skal si det til meg, for du får meg til å tenke stygge tanker om meg selv. 

Når det er sagt, så syns jeg at bloggere og redaksjoner har et enormt forbedringspotensiale også, når det kommer til å unnskylde kroppene sine. For eksempel var det veldig flott at en blogger for litt siden la ut et bilde hvor hun satt på stranda, og den såkalte «rullekaka» på magen var dokumentert. Jeg syns hun var vakker. Men det irriterte meg så sinnsykt at det var nok et innlegg om kroppspress. Kunne hun ikke bare lagt ut bildet og ikke skrevet noe mer?! Da hadde det hatt effekt. Jeg er ikke noe bedre sjæl – men jeg skal jobbe med det. 

278 Comments

 • Reply Line 1. juni 2015 at 16:11

  AMEN! Og derfor er du Norges beste blogger.

 • Reply Silje 1. juni 2015 at 16:13

  Så enig!! Utrolig bra skrevet!

 • Reply Jenny 1. juni 2015 at 16:15

  Veldig bra skrevet! Du har så rett 🙂

 • Reply Maria Isabell 1. juni 2015 at 16:20

  Fantastisk viktig og BRA innlegg Ida. Det er sjelden jeg kommenterer, men nå måtte jeg bare. Jeg er SÅ enig med deg. Og takk for tips, jeg skal prøve å ikke være med i den samtalen selv fremover! 🙂

 • Reply Geriatriks 1. juni 2015 at 16:22

  Applaus fra meg for et godt skrevet innlegg 🙂 Selv med handlepose på armen ble dette et velformulert og veldig riktig innlegg til kroppspress debatten. Hvis nå bare flere begynner tenke sånn 🙂

 • Reply Anonym 1. juni 2015 at 16:22

  Amen! Er så fullstendig enig, vi har alle speil og kan se hvordan vi ser ut. Kan man ikke bare da i sin egen stillhet jobbe med det for seg selv dersom det er noe man vil endre på! Altfor lei dette pratet om kroppspress hele tiden.

 • Reply Marie 1. juni 2015 at 16:25

  Dette er den eneste teksten som handler om kroppspress jeg har lest som jeg føler gir mening. TAKK!!

 • Reply Linda 1. juni 2015 at 16:26

  A-fucking-men! Hvorfor tenker ikke flere sånn som deg? Jeg er drittlei av å høre venninner snakke om at de e er nødt til å slanke seg, trene mer og spise sunnere, når faktum er at jeg faktisk er større enn dem, og alltid har vært det. Folk må lære seg å tenke før de snakker, liksom. Nei, dette innlegget likte jeg altså! Good job!

 • Reply Synnøve 1. juni 2015 at 16:26

  Utrolig bra skrevet! Og jeg synes du ser fantastisk ut 🙂

 • Reply Lena 1. juni 2015 at 16:30

  Wow, du vet å sette ord på ting! Dette var fantastisk skrevet! Helt enig med deg.

 • Reply Hilda 1. juni 2015 at 16:31

  Hvis bare flere tenker som deg! Håper folk skjønner dette nå.

  Bra skrevet😊

 • Reply Viktoria 1. juni 2015 at 16:40

  Hei, vakreste og skjønneste Ida!

  Jeg vil si takk for deg som sier det her. Jeg er født på samme dato som deg men er 5 år yngre enn deg. Jeg også er misfornøyd over vekten min og hvordan jeg blir sett på noen ganger når jeg prøver å kle meg i de klærne jeg vil, så synes noen jeg er pen og noen omtaler meg med «fy søren, hun er feit». Jeg synes også at det er medienes sin skyld på at de lar seg å konsentrere på de tynne kroppsformer og ikke bidrar med noe som helst for å løse spiseforstyrrelseproblematikken som nå er ganske godt vokst opp blant unge jenter fra 13-16 år, for nemlig der den «ondskapen» sitter. Det påvirker også meg som en snart 20 år gammel jente. Jeg føler at mange sier at nå blir du da 20 år og nå må du se ut som Victorias Secret modell, for nemlig sånn 20 års dame skal være. Jeg hater å sitte hver eneste kveld og tenke på min kroppen og diskutere foran mannen min hvor fæl kroppen min ser ut. Det skal jeg vel ikke gjøre? Når jeg prøver meg på en haug dietter og prøver å trene regelmessig går det bare ikke så let som man sier det blir. Dietter er bare vei til helvete vil jeg si. Jeg mister mer kiloer når jeg spiser vanlig og det jeg vil, fordi det er dietter som man går opp mest på. Først så er effekten stor men så etterpå legger man på seg med større fart. Jeg ville bare poengtere at det er viktig å vise seg sånn som man er og ikke skjule noen ting enn å prøve å vise det man er bak photoshoppens, diettenes lys.

  Stor klem fra meg :*

 • Reply Helene 1. juni 2015 at 16:41

  Du gjør det igjen, Ida. Fantastisk innlegg 🙂 jeg har tenkt så utrolig mye selv på det du skriver i det siste avsnittet. «Alle» kan vise et bilde av seg selv hvor man ser skavanker og valker på kroppen, så lenge det er et innlegg om kroppspress og man får frem «vet» at skavankene og valkene vises. Det som krever styrke og mot er å legge ut bilder uten å faktisk kommentere det. Som du sier; DA har det effekt. Spør du meg er Emilie Nereng en av de få bloggerne som klarer dette. Hun er utrolig nydelig, men tør likevel å publisere helt naturlige bilder hvor hun ikke poserer og trekker inn magen.

 • Reply Susanne 1. juni 2015 at 16:43

  Beste måten å få sagt det på! Har vært i samme situasjon såå mange ganger før.. i det siste har jeg også bare lukket munnnen igjen og ikke giddet å bidra med feedback som «What? nei slutt aa.. du trenger hvertfall ikke å slanke deg, du har jo den prefekte kroppen!» Når jeg selv sitter der og kjenner bulken på magen brette seg over buksen.. Når vi andre prøver å godkjenne vår egen kropp og være fornøyde med at man hvertfall prøver sitt beste i hverdagen med å ikke skeie ut med for mye godis og andre godsaker, så hjelper det ikke akkurat at venninna med drømmekroppen du selv vil ha sitter foran deg og velter ut med kommentarer som at hun må slanke seg og hvertfall gå ned 10 kg før sommeren. Er det virkelig mulig at jenter kan være så slemme mot hverandre uten skjønne det selv.. greit nok hvis alle i vennegjengen veier det samme og kan nesten bare le av kroppene sine sammen grunnet til at de er helt like og evt ser helt like ut utseendemessig og vet det selv, men hva med å tenke seg litt om med hva man absolutt må få ut av munnen sin og se hvem som faktisk er tilstede. Utrolig ubehagelig og skikkelig nedvergende nesten og komme i en sånn situasjon når man ikke er 100% sikker på seg selv en gang.. som du sier, hva med å slanke seg i hemmelighet og være fornøyd med? 😀

 • Reply Mia 1. juni 2015 at 16:47

  Elsker dette innlegget Ida!

  Takk for at du er så ærlig – DET er inspirerende, i motsetning til alle blogginnlegg om trening/kropp osv. Heia deg! 🙂

 • Reply LH 1. juni 2015 at 16:49

  Amen sistah, preach! Haha, men helt ærlig. Du får virkelig sagt det, jeg er så enig. Creds til deg som klarte å taste ut dette innlegget, på iPhonen, det er imponerende 😉

 • Reply Sandra 1. juni 2015 at 16:52

  AMEN!

 • Reply Linn C 1. juni 2015 at 16:53

  High five for den! Du er helt rå til å skrive bra innlegg, og det gjør deg til min favoritt-blogger. Helt siden du satt hjemme på jenterommet og blogget for, ganske mange år siden;)

 • Reply Hilde 1. juni 2015 at 16:55

  Kjære Ida 🙂 Dette var bra 🙂 Håper flere tar etter deg. Jeg er mye eldre enn deg,men leser bloggen din..Du virker som en flott jente.Ønsker deg en fin dag og ha en flott og velfortjent sommerferie 🙂

 • Reply Anette 1. juni 2015 at 16:57

  Ida, du er en Gud! Tusen takk for at du skriver innlegg som dette :*

 • Reply Mette 1. juni 2015 at 16:57

  Døper dette til årets innlegg.

  Ha en fin uke, det skal jeg!

 • Reply Marte 1. juni 2015 at 16:59

  Enig med deg, takk for dagens beste lesing!

 • Reply Andrea 1. juni 2015 at 17:00

  TAKK!!! 🙏🏼 Dette er grunnen til at jeg mener du er en av få kvalitetsbloggere som er igjen. Innleggene dine gir meg så mye!!

 • Reply Lise 1. juni 2015 at 17:01

  IdaW for president!! Du får sagt det, og jeg er så enig! Jeg hiver meg med, hva med å bare nyte livet og det gode man har i stedet for å bekymre seg over denne kroppen. Ha en nydelig 1.juni! Klem

 • Reply Camilla Korsnes 1. juni 2015 at 17:04

  Fantastisk bra skrevet, enig i hvert eneste ord her :)!

 • Reply Kamilla Haaland 1. juni 2015 at 17:06

  Du er så vanvittig flink til å sette ord på ting! Og jeg kunne ikke vært mer enig i innlegget! Skal selv bli flinkere på å ikke påpeke min egen kropp til en hver tid alle andre gjør det 🙂

 • Reply Ellen 1. juni 2015 at 17:09

  Ida, jeg har lest bloggen din i nesten seks år, men tror dette er første gang jeg kommenterer her, fordi jeg må bare si at dette er noe av det beste og mest reflekterte jeg har lest om dette temaet på lenge. Tusen takk for dette innlegget <3

 • Reply Ida Wulff 1. juni 2015 at 17:12

  Ellen: selv takk <3

 • Reply Ida Wulff 1. juni 2015 at 17:13

  Kamilla Haaland: tusen takk! 🙂 Ja, prøv på det! Det er i allefall et skritt i riktig retning.

 • Reply Ida Wulff 1. juni 2015 at 17:13

  Lise: takk det samme <3

 • Reply Ida Wulff 1. juni 2015 at 17:13

  Andrea: det er veldig hyggelig å høre, tusen takk Andrea! 🙂

 • Reply Ida Wulff 1. juni 2015 at 17:13

  Hilde: SÅ hyggelig å høre!! Tusen tusen takk, og god sommer <3

 • Reply Ida Wulff 1. juni 2015 at 17:14

  Linn C: <3

 • Reply Ida Wulff 1. juni 2015 at 17:15

  Susanne: ja, som du sier; man er på grensen til slem mot hverandre (og seg selv) uten å være klar over det. Klem til deg 🙂

 • Reply Ida Wulff 1. juni 2015 at 17:15

  Helene: sant, så sant 🙂

 • Reply Ida Wulff 1. juni 2015 at 17:17

  Viktoria: sant som du sier… jeg føler meg aldri så uvel som etter perioder hvor jeg VIRKELIG har prøvd å være streng mot meg selv. Det blir bare til at man tenker på mat og har lyst til å spise hele tiden 🙂 Stor klem!

 • Reply Ida Wulff 1. juni 2015 at 17:17

  Hilda: tusen tusen takk! <3

 • Reply Ida Wulff 1. juni 2015 at 17:17

  Maria Isabell: takk takk takk! <3 Bra du hiver deg på! 🙂

 • Reply Marte 1. juni 2015 at 17:24

  Dette er det beste jeg noensinne har lest om kroppspress. Takk, det var litt av en «eyeopener»..

 • Reply Aurora 1. juni 2015 at 17:24

  Helt riktig! 🙂 Bra skrevet!

  http://www.postenfrue.blogg.no

 • Reply Ida Wulff 1. juni 2015 at 17:26

  Marte: så braaa, var det jeg håpet det kunne være for noen <3

 • Reply Maren 1. juni 2015 at 17:28

  Du er faen meg konge.

 • Reply Kristine 1. juni 2015 at 17:32

  «Det kan godt hende at du syns du er for tjukk. For tynn. For bred, for lang. Men jeg syns ikke du skal si det til meg, for du får meg til å tenke stygge tanker om meg selv.»

  Det likte jeg godt. Har ei venninne som veldig synlig har gått ned mye i vekt. Hun har alltid vært plaga med brede hofte, men ellers vært normal. Nå er hun super tynn og vet det selv. Allikevell sitter hun på 17 mai og sier til meg, (som har blitt kjæreste-lubben i vinter) at hun «angrer på at hun krølla håret, fordi bunaden får henne til å se så tjukk ut og med krølla hår ser man enda mer bollete ut.» Da ble jeg så sint og lei meg og oppgitt at jeg måtte snu meg rundt å drikke en laang slurk før jeg kunne snu meg tilbake og le støgt..

 • Reply LenaG 1. juni 2015 at 17:33

  Jeg er veldig enig angående det du skrev om at det ikke blir det samme når man legger ut et bilde av «rullekakemage» og poengterer at man gjør det for å minke kroppspresset. Da føler jeg fokuset blir at «man er tøff» hvis man tør å vise seg helt naturlig. Det er jo forsåvidt fint å være tøff, men hadde jo vært en million ganger bedre om vanlige bilder, var normalen 🙂 Vet at jeg er dårlig på det selv, da de fleste bildene jeg har på sosiale medier er der hvor jeg ser hakket diggere ut enn jeg gjør i hverdagen, så skjønner veldig godt hvorfor bloggere gjør det. MEN, tommel opp for å belyse temaet og gjøre oss alle litt mer bevisste på det! Tommel opp for deg 😀

 • Reply Tina 1. juni 2015 at 17:35

  Supert innlegg, og helt enig!

 • Reply Vibeke 1. juni 2015 at 17:36

  Så fint Ida!

  Den vanskeligste å se er seg selv. Jeg synes jeg var for tykk da jeg veide 45kg, nå veier jeg 65 og synes jeg også er for tykk. Jeg forstår først nå at alt sitter i hodet mitt.

 • Reply Thea 1. juni 2015 at 17:36

  Ti tusen thumbs up 🙂 Fantastisk bra skrevet!

 • Reply Ida Wulff 1. juni 2015 at 17:37

  Kristine: I hear ya… Det er ikke kult.

 • Reply Maren 1. juni 2015 at 17:44

  Words!

 • Reply Linn Therese 1. juni 2015 at 17:47

  Bra skrevet :)!! Når mine venner som er tynnere enn meg sier de føler seg tjukk, da vil jo automatisk jeg føle meg enda verre :/.. Elsker bloggen din og alt du skriver !

 • Reply Jenny viktoria 1. juni 2015 at 17:48

  Amen! Du er virkelig et supert forbildet.

 • Reply Anonym 1. juni 2015 at 17:49

  Aaaaaamen sistah! Kunne Ikkje sagt det bedre sjølv 🙂

 • Reply Camilla 1. juni 2015 at 17:49

  spot on!!!

 • Reply Julie 1. juni 2015 at 17:51

  så utrolig bra skrevet og sant, takk for at du skriver dette:)

 • Reply caroline sand 1. juni 2015 at 17:53

  THANK GOD!! utfordringen er mottatt. tusen takk for at du er du, og at du skriver noe sååå sinnsykt riktig !!! AMEN.

 • Reply Marte 1. juni 2015 at 17:55

  Så bra! Så bra! Faktisk tiltak, og ikke bare jattete innlegg som gir mer kroppspress!

 • Reply Mari 1. juni 2015 at 17:55

  du får så jævlig sagt det! åh, AMEN til deg! du er best!

 • Reply Camilla 1. juni 2015 at 17:55

  Må bare kommentere det, jeg digger deg!

 • Reply lovelyliller.com - sunne oppskrifter 1. juni 2015 at 17:59

  Enig i mye av det du skriver. Sykt lei!

 • Reply Åsta 1. juni 2015 at 18:00

  Åå, eg er så enig! Pleier aldri å kommentere, men no måtte eg berre. Er så drittlei av alt mas og fjas rundt trening, kropp og mat. Håper det snart avtar, og eg trur eit innlegg som dette er med på å åpne augene til tusenvis av jenter der ute. Så utrulig bra skrevet, Ida, eg får lyst til å linke det til alle venninnene mine! Takk!

 • Reply Camilla 1. juni 2015 at 18:03

  Veldig bra skrevet! Helt enig med deg!

 • Reply Anonym 1. juni 2015 at 18:04

  Amen Ida! Pleier vanligvis ikke å kommentere på blogger, men nå følte jeg for det! Helt enig i alt du skriver… du setter ord på det som må settes ord på!

 • Reply Frøydis 1. juni 2015 at 18:05

  Fantastisk innlegg, og på tide at det var noen som satte ord på det!

 • Reply julianne 1. juni 2015 at 18:05

  Wow. Sånn har jeg faktisk aldri tenkt på det. Jeg er ILLE på dette. Samtidig hater jeg at mine nydelige og fantastiske venninner gjør det, for jeg føler meg så dårlig! Takk for at du satt ord på dette. Jeg skal skjerpe meg.

 • Reply Irmelin 1. juni 2015 at 18:10

  Du er så genial! Hvorfor tenker ikke alle som deg?! 🙆🏼 ja til snikdiett fremfor snikspising! Skal definitivt gjøre mitt beste for å bryte denne onde sirkelen. Kommer til å gjøre godt i sjela 🙂

 • Reply Martha 1. juni 2015 at 18:13

  Vet du hva? Dette er det beste blogginnlegget jeg har lest noen gang tror jeg. Og jeg har lest mange, for jeg har blant annet fulgt bloggen din helt siden jeg gikk på ungdomsskolen (er 22år nå). Faktum at du klarer å se denne saken i et annerledes perspektiv og være såpass reflektert når hele samfunnet har gått sammen om å dra problemet frem på feil måter er ingenting annet enn sterkt og beundringsverdig!

  Så takk og AMEN til dette innlegget og din inspirerende stemme!

 • Reply Frida 1. juni 2015 at 18:14

  Amen!

 • Reply Ida Wulff 1. juni 2015 at 18:20

  Martha: Hei! Tusen takk for fine ord. Og hyggelig at du har fulgt meg så lenge <3

 • Reply Ida Wulff 1. juni 2015 at 18:20

  julianne: jippii, det gleder meg å høre! 🙂

 • Reply Ida Wulff 1. juni 2015 at 18:21

  caroline sand: Hurra, glad for at flere vil ta utfordringen! 🙂 Stor klem

 • Reply Ina 1. juni 2015 at 18:22

  dette er grunnen til at du er Norges beste blogger! Ida, du skriver som en Gud og dette innlegget kjente jeg meg i så igjen i, at jeg nesten blir skremt. Takk!!❤️

 • Reply Synne 1. juni 2015 at 18:23

  Takk Ida, for at du er den du er! Elsker at du skrev dette innlegget!

 • Reply Kristin 1. juni 2015 at 18:25

  utrolig godt skrevet!😊👏🏼

 • Reply Hege 1. juni 2015 at 18:26

  Du virker som en utrolig oppbegående jente med bein i nesa!

  Godt at noen kan gå frem som et godt eksempel, og si hva mange er enige i men ikke tør å si. Ha en strålende sommer Ida 🙂

 • Reply Martha 1. juni 2015 at 18:28

  Dette har jeg alltid ment selv også, men det er ingen andre som har satt ord på det. Jeg har følt meg litt alene mot alt dette snakket. Tuusen millioner takk for at du tenker det samme og bruker stemmen din!

  Jeg tar utfordringen, har egentlig levd med den en god stund langt der inne, og håper dette innlegget sprer seg og at flere henger seg på. Jeg orker ikke mer. Det sliter meg ut! Faktisk gråter jeg av innlegget ditt. Takk!

  Klem

 • Reply Mari nordgård 1. juni 2015 at 18:29

  Amen Ida!! Du er vel den eneste bloggeren jeg leser innleggene til og ikke bare ser bilder.

 • Reply Ida 1. juni 2015 at 18:32

  Selv om jeg er på en hemmelig slankekur, må jeg bare si: ILU

 • Reply Ingrid 1. juni 2015 at 18:34

  PREACH!!!! og jeg tar utfordringen.

 • Reply Anette 1. juni 2015 at 18:39

  Må inrømme at jeg var på nippet til å scrolle over innlegget idet jeg så ordet «kroppspress». Sånne innlegg får meg aldri til å føle meg bedre.. Utenom dette! Håper alle venninnene mine leser bloggen din!

 • Reply Vilde 1. juni 2015 at 18:40

  Takk, Ida. Tusen takk! Etter å ha slitt med anoreksi i litt over et år, og kampen for å få tilbake «fornuften/meg selv», ga dette innlegget meg mye. Uansett hvor fokuset ligger, normal, tynn, tjukk, trent, så er det et fokus som får (og tar) alt for mye oppmerksomhet. Oppmerksomhet som bør være rettet mot noe mye mer givende (eller interessant…) enn noe som kun er basert på det ytre, det å se bra ut.

  Så ja, igjen: takk! Slenger meg på med deg, skal melde meg helt ut av framtidige kropps- og matdiskusjoner. Nok er nok. Liker deg!

 • Reply Martine 1. juni 2015 at 18:42

  Fyfaen så bra, endelig noen som klarer å skrive ordentlig om dette temaet! du er så rå at jeg tar av hatten for deg. pleier så og si aldri kommentere blogger, men du fortjener ALL skryt for dette innlegget! stå på og ha en fiiin dag :))

 • Reply Marthe 1. juni 2015 at 18:44

  Jeg er fast leser av bloggen din, men dette er første gang jeg kommenterer. FY SØREN for et bra innlegg! Bra du setter ord på det :))

 • Reply Hanne 1. juni 2015 at 18:46

  Utrolig godt skrevet! Jeg har aldri tenkt på hvor mye venninnepraten har å si for kroppspresset, men jeg tror du setter fingeren på noe veldig sant og viktig her 🙂

  Jeg tar utfordringen!

 • Reply Tonje 1. juni 2015 at 18:50

  🙏🏼 fantastisk bra skrevet!!

 • Reply Cassandra 1. juni 2015 at 18:50

  Endelig!! Jeg er så enig med deg Ida, og har tenkt mye på dette selv! Så jeg er gjerne med på denne utfordringen 😀 håper dette noe mange forstår etterhvert!

 • Reply Natalie 1. juni 2015 at 18:54

  AMEN🙏 Du er en så utrolig reflektert jente,med masse bein i nesa! Jeg DIGGER deg

 • Reply Rikke 1. juni 2015 at 18:55

  TAKK!

 • Reply Maren 1. juni 2015 at 18:55

  Applaus.

 • Reply Camilla lea 1. juni 2015 at 19:03

  Dette innlegget trengte jeg supermye nå 🙂 tusen takk! Og god sommer 🙂

 • Reply Thyra 1. juni 2015 at 19:05

  Wow, dette må være noe av det beste jeg har lest på en blogg!

 • Reply Mia 1. juni 2015 at 19:06

  Prima, Ida! Jeg er helt enig. La oss drepe debatten før den påvirker folk – for det gjør den 🙂

 • Reply Kristin 1. juni 2015 at 19:07

  Dette var virkelig et godt innlegg! Og jeg er så enig. Synes du faktisk bloggen din er en av få det går an å lese uten å føle seg dårlig med seg selv. Det er ikke fordi du ikke ser bra ut (for det gjør du), men fordi ikke hele bloggen handler om det sunne godteriet du spiste på lørdag, og evig utbretting av diverse kroppsdeler uten klær 🙂

 • Reply Lene 1. juni 2015 at 19:08

  VELDIG bra skrevet Ida. Jeg er helt enig

 • Reply Maren 1. juni 2015 at 19:12

  ENDELIG noen som får sagt det!!!! jeg tar utfordringen, uansett hvor vanskelig det kommer til å bli… Haha

 • Reply Silje K 1. juni 2015 at 19:14

  Du er INSPIRERENDE, VAKKER og et GODT FORBILDE!

 • Reply Lurifaks799 1. juni 2015 at 19:15

  Du ser lanGT ifra lubben ut på bilde, nå føler jeg meg feit.

 • Reply Ida Wulff 1. juni 2015 at 19:17

  Silje K: tusen tusen takk <3

 • Reply sandra 1. juni 2015 at 19:18

  Men like vel må du sette «labels» å kalle folk, og deg, selv for tykk, tynn, lubben osv…

 • Reply Ida Wulff 1. juni 2015 at 19:22

  Hanne: bra!! Lykke til 🙂

 • Reply Ida Wulff 1. juni 2015 at 19:22

  Marthe: tusen takk!! <3

 • Reply Stine Helene 1. juni 2015 at 19:22

  Flott innlegg, Ida. Du er så ekte og god. Derfor vi digger deg!!

 • Reply Ida Wulff 1. juni 2015 at 19:23

  Martine: tusen takk, fin dag til deg også <3

 • Reply Ida Wulff 1. juni 2015 at 19:24

  Vilde: så trist å høre at du har måtte slite med det. Håper du har det bra! <3 og jeg er helt enig med deg, det finnes virkelig mer interessante ting enn det ytre 🙂 klem

 • Reply supermarie 1. juni 2015 at 19:25

  Så innmari viktig og riktig skrevet, og TAKK for at du fortsatt blogger, vakreste Ida. Kropp er ut, lenge leve LIVET i stedet!

 • Reply Anndrea 1. juni 2015 at 19:26

  TAKK, endelig var det noen som sa det. Jeg er veldig lei av å se supertynne mennesker som trener seg ihjel. Men jeg er mer lei av å se meget overvektige kvinner som hylles i media, som det å være i faresonen for hjerte og karsykdommer er noe å feire. Vi er alle forskjellig, bygget forskjellig, ha en sunn vekt, og ikke tenk så mye på hva sidemannen driver på med 🙂

 • Reply Ida Wulff 1. juni 2015 at 19:26

  Martha: ååå så godt å høre. Håper mange tar den! <3 god klem til deg

 • Reply Ida Wulff 1. juni 2015 at 19:27

  Hege: takk det samme <3

 • Reply pernille 1. juni 2015 at 19:29

  så sinnsykt enig. jeg har også sluttet og snakke høyt om kroppen min og merker allerede at jeg har blitt mer avslappet. jeg tenker- HALLO dette er meg og ta meg som jeg er, og jeg tar deg for den du er. hater kroppspress. takk for at du sprer budskapet.

 • Reply Annie 1. juni 2015 at 19:31

  ONCE AGAIN, Ida – WORD FROM THE QUEEN!

  Du er helt super <3 Og jeg synes faktisk at du er en av de få bloggerne som ikke har for mye fokus på akkurat dette temaet. Jeg synes det er bra at du sier at du har skeiet ut, og at det er minst like bra at du sier du har vært på trening. Da skjønner folk at man ikke trenger å sulte seg for å være fin, og at man skal prøve å være fornøyd med det man har fått. (For du er fin!)

  Har hatt et anstrengt forhold til kroppen min og mat, helt siden jeg gikk i 6. klasse på barneskolen – men, det siste året har det blitt bedre og bedre. Jeg spiser stort sett det jeg har lyst på, har sluttet å sammenligne meg med andre, trener så ofte jeg kan. Og den beste medisinen er faktisk å beundre andre, se så flinke andre folk er og skjønne at man faktisk kan klare alt man vil bare man bestemmer seg 🙂 Ja, jeg har kanskje to kilo for mye og skulle kanskje droppa å spise den pakka med cookies.. Men, det driter jeg i! Livet er for kort til sånt, jeg tar det imorgen på mølla! Haha. Igjen, jeg digger deg! Og takk for at du blogger rett fra levvra! 😀

 • Reply Tine 1. juni 2015 at 19:32

  TAKK !

 • Reply Ann Katrin 1. juni 2015 at 19:35

  Satt på bussen og leste dette innlegget. Så sinnsykt bra skrevet Ida! Har lest bloggen din i mange år og blir alltid så imponert av budskapet ditt. Hadde det ikke vært for at det sitter folk på bussen for øyeblikket så hadde jeg felt en tåre. Så bra var innlegget! 🙂

 • Reply Annie 1. juni 2015 at 19:37

  Glemte å si ; Jeg blir med på den utfordringen! 😀

 • Reply Ada 1. juni 2015 at 19:37

  Jaaa!! Endelig noen som har satt ord på det jeg har følt på så lenge. Takk og amen, haha. <3

 • Reply Tone 1. juni 2015 at 19:39

  AMEN! Endelig noen som sier det høyt!!

 • Reply Line 1. juni 2015 at 19:39

  Utrolig godt og viktig innlegg!!

  så viktig budskap og oppfordring at jeg måtte dele innlegget på facebook(og jeg publiserer minimalt)

 • Reply Signe 1. juni 2015 at 19:43

  Dette likte jeg, selv om jeg er veldig skyldig i å være en av de som drar opp dette temaet i veninnegjengen, men det er som du sier for å påpeke at jeg er klar over hvordan jeg ser ut før andre tenker tanken….

 • Reply ingvild 1. juni 2015 at 19:43

  Bra innlegg og utrolig sant!!

 • Reply Kristin 1. juni 2015 at 19:45

  Jeg er helt enig i det du skriver her. Likevel godt du poengterer at du ikke er noe bedre selv, fordi om jeg ikke husker feil er du ganske flink til å kommentere det når du føler du ser for tykk ut på bilder og lignende selv.

 • Reply Vilde Elisabeth 1. juni 2015 at 19:46

  AHHHHHHMEN !! Jeg tok opp dette med noen av mine venniner her om dagen – og vi ble alle enige om at vi trenger ikke minne hverandre på akkurat dette! Grunnen til at jeg tok det opp var enkelt og greit fordi jeg i utgangspunktet hadde hatt en fin dag, både med tanke på utseende og følelsesmessig – plutselig sitter min bestevennine som i mine øyne ser ut som en million dollars, vedsiden av meg og påpeker at hun har lagt merke til at hun ser ut som et egg. At ansiktet bare så ut som et egg, og hvor stygt hun syntes det var.. I neste øyeblikk sitter jeg selv og studerer mitt eget ansikt og konkluderer at – ja, det har jeg og.. Skjønner?

  Vi er så U-FA-TT-E-LIG!!!! flinke til å dra hverandre ned, ubevisst. Det hjelper ikke for meg iallefall å få ti tusen kompliment hver dag, hvis den bestevennina mi som jeg syntes er finest av alle står å sier at hun er feit i str 36 mens jeg er bare såååå pen i str 42??? Oh, the irony….

  Jeg måtte ta det opp, og glad er jeg for det! Vi var 4 venniner i jaquzzien, hvor jeg i utgangspunktet stortrives best alene, og vi lagde rett og slett en regel: Vi prøver, så godt vi kan, å ikke prakke på med negative ting om oss selv, ei heller andre, for det kan ødlegge så mye mer enn vi tror !! 🙂

  Dagens HOT-tips, ta en liten heads up til vennene deres, selv om det kanskje er ubehagelig der og da – så får man iallefall igjen for det. Jeg har mange venniner igjen før alle har fått høre det, og jeg merker allerede forskjell fra de tre som jeg allerede har snakket med, og det er såå digg! Jeg heier på oss 🙂 Ha en strålende dag videre!

 • Reply Ida Wulff 1. juni 2015 at 19:51

  Vilde Elisabeth: så utrolig bra at dere hadde den praten 🙂 det kommer sikkert jeg til å ha med flere venninner også – selv om de sikkert leser dette. Hehe. Klem <3

 • Reply Ida Wulff 1. juni 2015 at 19:52

  Kristin: jeg kommenterer min egen kropp på daglig basis, har lyst å slutte med det 🙂

 • Reply Kristin 1. juni 2015 at 19:55

  Å, det var skikkelig godt at noen endelig kunne si disse ordene! Jeg er så enig og tenker akkurat det samme selv. Håper at budskapet ditt kan nå ut til alle og enhver, og at folk tar utfordringen 🙂 Sender en god klem til deg, Ida! Takk for at du skriver dette!

 • Reply Nina 1. juni 2015 at 19:55

  Hurra! Tror jeg kommer til å dele dette innlegget med flere av mine nære og kjære.

  Jeg har og, som mange andre, sittet og hørt på den «åhh, jeg føler meg så tjukk» fra mennesker som bare vil ha den tilbakemeldingen på at de ikke er det, for så å se ned på sin egen kropp og ønske seg langt ned i et sort hull.

  På tide og bli glad i den vi er og den forpakningen vi er i, og ikke dra med oss alle andre ned når vi har en crappy dag 🙂

 • Reply Camilla 1. juni 2015 at 19:58

  Bra skrevet Ida!

  Jeg er egentlig ganske fornøyd med hvordan jeg ser ut, men når mine venninner sitter og kommenterer og kritiserer sine egne kropper, så tørr jeg ikke å si at «Jeg syns jeg er bra nok jeg!»

  Gidder ikke å være så opptatt av hvordan kroppen min ser ut.

 • Reply Ida Wulff 1. juni 2015 at 19:59

  Camilla: det syns jeg du skal si neste gang 🙂

 • Reply Mari 1. juni 2015 at 20:00

  Bra innlegg, og godt at du har innsett at du ofte kommer med sånne små stikk i innlegg ganske ofte selv. Ting som «(..)funnet fram sommerklærne som fremdeles kan _presses_ på kroppen(…)», teller forsåvidt også spør du meg.

  Tror faktisk livskvaliteten øker noe om man slutter å snakke om/kommentere det temaet 🙂

 • Reply Ida Wulff 1. juni 2015 at 20:00

  Line: tusen takk, og takk for deling 🙂

 • Reply Ida Wulff 1. juni 2015 at 20:01

  Annie: hurra, bra! 😀

 • Reply Rebecca 1. juni 2015 at 20:03

  Enig med det siste, kunne ikkje ho berre tatt det bilde uten å dokumetere at det var på grunn av kroppspresset ho la ut bilde! Det får motsatt effekt!

 • Reply Eline Johanne 1. juni 2015 at 20:04

  Digger deg Ida! 👌🏻🌸

 • Reply Anniken 1. juni 2015 at 20:05

  Dette er grunnen til at du er favorittbloggeren. Du er fantastisk (selv om jeg ikke kjenner deg, så ER du det!) og du skriver utrolig bra. Det er deilig å lese din blogg. Jeg kjenner meg igjen i det du skriver og jeg sier bare takk til deg! Jeg skal også skjerpe meg fra nå av 🙂 Jeg er sjeldent den som tar opp kroppstemaet, rett og slett fordi jeg har lært meg å like kroppen min akkurat som den er. Jeg vil aldri være 100% fornøyd, men må man være det for å like den?! Det er vanskelig når venninner helst vil prate KUN kropp, for det er faktisk drit kjedelig å høre på at du aldri er fornøyd selv om du trener 6 dager i uka og ser fantastisk ut. Vær glad i deg selv!!

  PS: helt enig i at styleconnection ville hatt større effekt ved å ikke nevne noe.

 • Reply Linn 1. juni 2015 at 20:07

  Så fantastisk bra innlegg! Det er så alt for mye fokus på dette i media om dagen, men jeg har merket meg – det legges neste bare ut bilder av den naturlige kvinnekroppen, tror det i grunn er like stort press på guttekroppen – bare at det ikke snakkes like høyt om? Og – jeg blir med på utfordringen 😉

 • Reply Anne 1. juni 2015 at 20:11

  Jeg har bare en ting å si: Takk, Ida.

 • Reply Ingeborg 1. juni 2015 at 20:12

  Takk Ida for at du vektlegger dette temaet! Er enig i det meste du skriver her, og mener at flertallet av oss hadde hatt godt av å skjerpe oss! Jeg føler flere titalls bloggere men det er omtrent bare din jeg leser tekstene på!

  Stå på!

 • Reply Silje 1. juni 2015 at 20:13

  Takk! Der setter du ord på noe dødsviktig. All snakk om «normalkroppen», «muskelkroppen» og at «kardashianrumpe har tatt over for catwalkmodellen» bidrar ikke akkurat til noe mindre fokus på kroppens utseende – heller tvert imot. om det så er godt ment, så bidrar det jo bare til at vi tenker på kroppene våre som noe estetisk i enda større grad, og at vi kanskje får et nytt ideal vi ikke heller ikke føler at vi greier å leve opp til.

  jeg skulle ønske vi kunne snakke mer om hvordan kroppene våre fungerer – at vi skal spise og bevege oss for å være friske, for å orke lange dager på lesesalen, en hektisk jobbhverdag og å fremdeles ha overskudd til å tilbringe tid sammen med venner og familie. ikke for at den skal se ut på en bestemt måte.

  eventuelt bør både medier og venninnegjenger drite i å snakke så mye om kropp, det hadde vært det aller beste. det finnes tross alt ganske mange mer interessante dimensjoner ved mennesker 🙂 dette ble en lang kommentar, ganske engasjert. hehe.

 • Reply Kristin H. G. 1. juni 2015 at 20:14

  Takk! Takk, Ida! Endelig en blogger som skjønner det. Gjør vondt å lese at du syns du var tjukk da du var 70 kg, da men. For meg har helse spilt en større rolle i livet mer enn noensinne, da trening er en veldig stor del av livet mitt. Derfor er jeg så utrolig trøtt av kroppspress, da jeg også jobber i PT-bransjen, slanke meg her, og slanke meg der, dietter, biorytme, periodisk faste, ugh… Samma om du er «tjukk, tynn, smal eller bred», jeg er så jævla mett på de ordene at det tyter snart ut av ørene mine og jeg spyr snart av de. I noen øyne er kroppen min for tjukk, i andre øyne er den fin nok som den er (quote, my boyfriend and my mom…), men betyr det egentlig noe hvordan vi ser ut? Det som betyr noe er om du kan være glad nok i deg selv til å bry deg om er verdifullt her i livet, og hvordan vi ser ut, burde bry oss nada. Lykken ligger ikke hva vekta viser. DONE!

 • Reply Marthe 1. juni 2015 at 20:15

  Dette innlegget sier bare ALT! Fantastisk bra 🙂

 • Reply Ayla 1. juni 2015 at 20:16

  Amen!!!! Du er flott

 • Reply Ida Wulff 1. juni 2015 at 20:26

  Anne: <3

 • Reply Ida Wulff 1. juni 2015 at 20:28

  supermarie: word!

 • Reply Tina 1. juni 2015 at 20:31

  Jeg kunne ikke vært mer enig. TAKK!

 • Reply Anonym 1. juni 2015 at 20:36

  Dette er det beste og mest ekte jeg har lest på lenge. Du er så vakker tvers gjennom- jeg kunne ønske det fantes flere som deg her i verden. Kunne ønske jeg kjente deg, i det minste at jeg treffer på deg en dag, da vi er fra samme by! Du er vakker, Ida, bare så du vet det. Klem fra meg

 • Reply Oda 1. juni 2015 at 20:39

  AMEN!

  Så fantastisk flott, og ikke minst fornuftig skrevet Ida! Forelsker meg litt i bloggen din 🙂

 • Reply Tina 1. juni 2015 at 20:43

  Så utrolig bra skrevet, er helt enig med deg! Er sååå lei av alle bildene som går overalt av folk som liksom er stolte av å ha litt ekstra (eller litt for lite), for å så måtte poengtere det. Hvorfor ikke bare holde kjeft og godta vi er ulike? Først da bryr man seg ikke om kroppspresset 🙂 Dette må være det beste jeg har lest på lenge!

 • Reply Wenche 1. juni 2015 at 20:47

  Fantastisk bra! Du kan det å sette ord på ting. Takk Ida, dette trengte jeg å lese! Ønsker deg en fin uke <3

 • Reply Anna 1. juni 2015 at 20:50

  Veldig bra skrevet, Ida!! Jeg er helt enig!

 • Reply Kjersti Helene 1. juni 2015 at 20:57

  Amen Ida! Kjempebra skrevet, det traff meg midt i hjertet og dette satte ting i perspektiver jeg ikke har hatt før 🙂 Takk for at du skrev dette 😀

 • Reply Eirin K 1. juni 2015 at 21:08

  Tusen takk, Ida! Dette var bra! Skal definitivt bli flinkere til å snakke meg selv opp, istedenfor andre veien.

 • Reply Tasha 1. juni 2015 at 21:08

  Dette er det beste innlegget jeg har lest. Jeg setter veldig pris på blogger som jeg ikke føler trekker meg ned. Dette innlegget sa alt. Tusen takk for at du fikk dette frem i lyset. Du er veldig skjønn 😊

 • Reply Siv 1. juni 2015 at 21:12

  TAKK, TUSEN TAKK! Du kunne ikke sagt det bedre. Jeg har lest bloggen din i seks år, men aldri kommentert. Dette innlegget (som mange andre) fortjente virkelig en stor takk for at du er så ærlig og viser at du er en halv vanlig jente som de fleste andre, men med fornuftige meninger og mot til å skrive ned det du mener. Du er flott, Ida! Klem

 • Reply Yvonne Nicole 1. juni 2015 at 21:13

  Ida, du får det alltid til!

  Alltid elsket tekstene dine, for du får fram gode poeng, er ærlig og ekstremt fornuftig. Tommel opp til deg og amen til teksten!

 • Reply Pernille Kvilaas. 1. juni 2015 at 21:25

  Utrolig bra skrevet, kroppspress er noe av det mest irriterende og værste jeg vet om, og min mening er at det ikke akkurat har blitt noe mindre av det de siste årene. Nå skal alle ha vaskebrett og den faste, store- og/eller lille rumpa. Man må få bekreftelse for alt man har på seg og som former kroppen sin på «det beste, man må bekrefte at hvis det er noe som man ikke er fornøyd med så må man få kommentarer på at man er fin. Det er der folk vil høre, men det hjelper ikke alltid. Dette synes jeg er et utrolig viktig tema og det du ser mest over nettet er trening og sunn mat og diett, akkurat som du skrev. Synes det er flott at folk tar opp dette temaet og i hvert fall bloggere som blir pekt ut som en negativ basis. For det er de ikke!

  Fortsett med den flotte bloggingen og stå på <3

 • Reply Signe 1. juni 2015 at 21:31

  Takk!! Så dritt lei det kropsspresset hele tida. Detta skal bli sommeren jeg skal sprade i bikini og gå med klærne jeg vil 🙂 Har endra tankegangen på kropp de siste ukene og det er så digg å ikke bry seg så mye om hva alle andre tenker å syns.

 • Reply Ida 1. juni 2015 at 21:35

  Satt akkurat å følte meg litt for tjukk etter nok en joggetur da jeg kom over dette! TAKK for at du skrev dette innlegget, fikk meg virkelig til å tenke 🙂 Jeg er så enig! Du er fantastisk, Ida 😀

 • Reply Mannen 1. juni 2015 at 21:36

  Så utrolig reflektert innlegg skal man lete lenge etter. Stol mer på magefølelsen din å skriv mer med handleposer på hendene, dette ble jo pulitzer-prize materiale!

 • Reply Hege 1. juni 2015 at 21:38

  Vanvittig bra innlegg Ida!

 • Reply Line 1. juni 2015 at 21:43

  Flott at du tar opp dette, og at at du dessuten tar selvkritikk for at du er en av disse selv. Er flere ganger du har kommentert den ikke-eksisterende «pølsa di» rundt magen. Tror faktisk du gikk så langt som å si at du så gravid ut i en kjole også, og det er ikke så veldig lenge siden. Vi må alle slutte å være så himla kroppsbevisste. I mine øyne er du nydelig, men jeg føler meg plutselig megafeit når du skriver at du ikke ser bra ut.

 • Reply Lotte 1. juni 2015 at 21:50

  You go girl! 👌🏻 Jeg er med på utfordringen!

 • Reply Silje 1. juni 2015 at 21:52

  Ida, du er awesome!!! Det er helt sykt at det har gått så langt som det har.

 • Reply Sara S 1. juni 2015 at 21:59

  Jeg mener at mye av «skylden» er på kvinner. Jeg flyttet langt ifra venninner og kjente vaner. Jeg begynte å jobbe på en jobb der 90% er mannfolk, og jeg har aldri følt meg bedre!! jeg har sluttet med sminke, jeg føler meg ikke feit før jeg går på internett. Jeg kjenner at det er deilig å slippe å høre på venninner og damer som klager over kropp. Vi kvinner må slutte å påpeke at den kroppen har forandret seg. Jeezuz, det kunne vært verre tenker jeg. Dessuten blir vi jo aldri fornøyde – vi innrømmer det iallefall ikke.

 • Reply Ingvild :) 1. juni 2015 at 22:04

  Ida, du er så utrolig rå! Tusen takk for at du gang på gang, klarer å sette ord på hva jeg egentlig tenker.

  Jeg er så dritlei av å høre på at venninner snakker dritt om seg selv – spesielt når det sitter andre, også meg, på siden av som er «tjukkere» enn de som klager på at de er blitt så feite.. Det er så mye hyggeligere og finere å heller prøve å finne positive ting vi kan nevne!

  Jeg har hatt et lite prosjekt for min egen del, hvor jeg har prøvd å øve meg på å være litt snillere mot meg selv og andre, og det inkluderer å gi minst et kompliment både til meg selv og dem jeg møter. Og jeg føler virkelig det gjør en forksjell.

  Prøver også å si i fra når jeg synes det blir for negativt fokus på noe, som f.eks. vekt, ved å enten spørre om det der virkelig er noe de ville sagt til bestevenninna si, de fleste blir forferdet og sier at det ville de ALDRI sagt til noen andre!! Og da spør jeg dem gjerne, hvorfor snakker du sånn om deg selv da?? Det pleier å få dem til å tenke i litt andre baner.. Dersom ikke det funker så melder jeg meg helt ut av samtalen, og det blir fort ganske tydelig.. :p

  Kanskje litt lang og rotete kommentar, long story short – jeg digger deg, Ida! Du er så reflektert, og ordentlig, og virkelig, virkelig god på å formidle det du tenker 🙂

 • Reply Emma 1. juni 2015 at 22:16

  Der traff du spikern på hodet! Godt skrevet, blir imponert, glad og motivert 🙂

 • Reply Kaja 1. juni 2015 at 22:17

  Hei! Må bare si at jeg eeelsket dette innlegget..

  Har selv vært inne i en vennekrets hvor de sluttet å ta med amt på skolen, og jentekveldene gikk ut på å fortelle om hvor mye kalorier èn osteskive inneholdt.. Jeg måtte bare komme meg ut av gjengen, og glad for det nå i etterkant. Merket hvor forvridt hodet mitt ble, og jeg gikk konstant rundt og følte meg smålubben og tykk. De fyrte hverandre virkelig opp!!

 • Reply Johanna 1. juni 2015 at 22:20

  Traff spikeren der!

 • Reply Ida 1. juni 2015 at 22:20

  Veldig bra skrevet!!

 • Reply K 1. juni 2015 at 22:24

  Lillesøsteren min har anoreksi, har vært innlagt på sykehus ++ i 7ende klasse. Hun sliter enda med det, 2 år senere, men det har gjort at jeg er veldig oppservang på dagens press. I klassen min nå, for eksempel, er det en dom konstant går rundt og kommenterer andres mat. En annen snakker om hvor tynn hun var i sommeren, og at hun nå har gått opp 7 kilo… Og få høre dette hver dag gjør noe med en, ikke bare om du er tykkere enn den som forteller om hvor tykk den har blitt. Det er helt sykt hvor mye fokus og press det er på kropp idag! Påvirkende er også de som spiser knekkebrød på skolen, legger ut bilde av «lunsjen» bestående av en smoothie eller ikke spiser i det hele tatt. De som er lett påvirkelige, kan tro at dette er maten de spiser til lunsj, når de kanskje i virkeligheten spiser masse, f.eks boller når de kommer hjem. Det at barn ned i barneskolealder sliter med spiseforstyrrelser fordi de ikke er tynne nok eller bra nok, det er sykt det.

 • Reply Jan Ullrich 1. juni 2015 at 22:35

  Problemet er ikke at det er for mye kroppsfokus i jentegjenger, men at fokuset ikke er rasjonelt. Dersom dialogen bringer frem rasjonelle holdninger blant deltakerne kan det like gjerne være en positiv type kroppsfokus.Kall en spade for en spade, uten å bruke spaden til å grave deres egen grav.

  Mvh

  En som har blitt kalt feit av massemediene uten noen form for reaksjon.

 • Reply Helene Sofie 1. juni 2015 at 22:40

  Det er sjelden jeg igjen kommentarer, men nå følte jeg at jeg måtte. Wow, dette var bra! Det er jo såå sant, men har faktisk ikke tenkt på det på denne måten før. Du vet jammen hvordan sette ord på ting! Utrolig bra oppfordring det her, kjenner at jeg har forbedringspotensiale selv. Begynte å lese bloggen din for en liten stund siden, og blir bare mer og mer glad i den for hver dag som går. Du er utrolig flink til å skrive!

 • Reply Mia 1. juni 2015 at 22:45

  Ida, i mine øyne er det ingen tvil om hvem som er Norges desidert beste blogger – nemlig deg. Har lest bloggen din nesten daglig siden du startet den, og synes at uansett hvor stor den har blitt og hvor kjent du har blitt, har du fortsatt å være den samme jordnære, smarte jenten. Dette inlegget treffer spikern så rett på hodet at det er helt fantastisk, og med dette minnet du meg igjen på hvorfor jeg elsker bloggen din. Du er en så utrolig flink skribent, og dette du beskriver er noe jeg med hånden på hjertet kjenner meg igjen i til de grader! Enkelt og greit, jeg digger deg Ida!

 • Reply Thea 1. juni 2015 at 22:49

  Det her, det var det beste jeg har lest på lenge. Jeg er nok egentlig ganske lik deg på mange måter, men jeg har alltid følt at du er mye tynnere. Sannheten er vel at jeg ikke er så langt unna, for nå veier jeg vel drøyt 70 kg.

  Jeg tror ikke 70 kg egentlig er såå mye, og jeg som trener såpass mye må jo veie noe pga muskler osv. Meen, poenget med det du skrev; nei, det er ikke dere bloggere som får meg til å føle meg tjukk, men de rundt. Venninnen mine som snakker om g-strengen som strammer, når jeg egentlig syns de er perfekte. Eller hun som snakker om at hun snart når 60 kg og ikke er så jæævlig feit lenger. Vi er jo forskjellige, og 70 kg på deg eller meg kan være helt forskjellig. Når jeg tenker meg om, så tenker jeg på hvordan jeg ser ut hele tiden. Snart blir vi en generasjon med koko mennesker fordi vi bare sammenligner oss selv med hverandre hele tiden. Å være i balanse er det viktigste. Dans på bordene en kveld, og drikk grønn juice den andre dagen. Tren til blodsmaken kommer på morningen, og slapp av som en dask på sofaen. Litt av alt..:) Dette sporet litt av, poenger er at ja, som du sier, vi må bli snillere med oss selv og hverandre <3 Enklere sagt enn gjort, men vi må prøve!

 • Reply elin 1. juni 2015 at 22:57

  Dette er noe av det beste jeg har lest på lenge! Har vært fast leser i mange år. Jeg kommenterer aldri men må bare rose deg opp i skyene 😀

  Du skriver helt fantastisk og setter ord på noe som er utolig viktig på en helt unik måte.

  GO IDA!

 • Reply Marthe M 1. juni 2015 at 23:01

  For et fantastisk innlegg Wulffern! Nå imponerte du. Mer enn hva du vanligvis gjør.

 • Reply Anonym 1. juni 2015 at 23:02

  Tusen takk, for at du tar opp denne saken på en så fin måte! Jeg har lenge følt på det samme, og føler noen ganger at det er venninnene mine som gjør at jeg ikke har det bra med kroppen min.. Så takk for at du skriver dette, for det trengte jeg

 • Reply Maren Margrethe 1. juni 2015 at 23:03

  Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen. Jeg er så glad i å lese bloggen din!! Du er så reflektert på mange måter, og dette innlegget viser igjen hvor bra dame du er. Det er ikke så ofte jeg kommenterer, men jeg er innom her hver eneste dag. Dette innlegget og du fortjener stående applaus!! Takk for at du tør å skrive innlegg som dette, du er rå.

 • Reply Kristine 1. juni 2015 at 23:04

  Right on, Ida. Du er så flink til å formulere deg, og samtidig har du helt rett. Ble skikkelig glad av å lese dette innlegge! Er så sinnsykt lei kroppshysterien, spesielt nå rett før sommeren. Har faktisk flere venninner som jeg trodde var rasjonelle/fornuftige/oppegående mennesker, som planlegger å gå på 1000 kalorier daglig-dietter nå i juni…

 • Reply Kamilla 1. juni 2015 at 23:06

  Du får jammenmeg sagt det, Ida! Jeg har selv slitt veldig med å komme opp i vekt, og det er mange som ikke skjønner at det sårer like mye å bli kalt «altfor tynn».. Skal gå inn for å gjøre det samme som deg, bare ende samtalene når sånt blir sagt. Har vært i mange situasjoner hvor noen klager over at de har blitt tjukke, så sitter en ved siden av som er større.

  Synes alle størrelser er fine, når alt kommer til alt, så er det personligheten som bestemmer om du er en vakker person.

  GO IDA! Beste bloggeren i mine øyne. 🙂

 • Reply Ik 1. juni 2015 at 23:19

  Takk takk takk takk

 • Reply Christina 1. juni 2015 at 23:19

  Meget inspirerende innlegg! Snakket med en venninne i dag om hvor ille man føler seg. Har et ganske stort psykisk problem ang selvbilde som muligens trenger profesjonell hjelp til å bedre. Men skal bruke ditt råd å heller forsøke å la hver å prate om mine tanker om utseende for å se om dette kan ha en effekt.

  Ønsker deg en fin kveld videre. Du gjorde min iallfall det 🙂

 • Reply Sandra 1. juni 2015 at 23:19

  Dette er uten tvil det beste jeg har lest på lang, lang tid. Jeg tar av meg hatten, bøyer meg i støvet, applauderer – ja, du skjønner greia. Jeg digger deg, og det har jeg gjort i mange år 🙂 har forøvrig aldri kommentert ila. de årene, men det måtte jeg faktisk bare gjøre nå. Og psst… du er fantastisk vakker 🙂

 • Reply Kjære Deg 1. juni 2015 at 23:22

  Kjære Ida.

  Jeg veide 70 kilo i januar og vi er like høye. Du er ikke alene, jeg følte meg som en hval. Nå er jeg mer avslappet, man får se ut som man selv ønsker, og helst ikke blande inn alle sosiale medier. Jeg driter i hvem som løp 5 km i dag.

  Apropos det, kan man ikke slutte og automatisk kommentere på kropp når noen ser bra ut? Om jeg går ned max 5 kilo er det ‘så fin, har du gått ned i vekt’, går jeg opp er det tyst. Vi hjernevasker oss selv. Kan man ikke si ‘så bra du ser ut!’ isteden å kommentere automatisk på vekt? Man kan da se sunn og god ut uavhenging av det:)

  Bra innlegg, Ida 🙂

  Har forresten syntes du alltid så frisk og bra ut, da spiller det ingen rolle hva badevekta sier!

 • Reply Solveig 1. juni 2015 at 23:29

  Så bra innlegg! Vi er alle forskjellige og har vi en kropp som er frisk og lar oss leve ett godt liv så kan vi være fornøyde! Fint at du skriver ett jordnært og viktig innlegg om temaet. Og du ser veldig flott ut!

 • Reply Rebecca solberg 1. juni 2015 at 23:30

  Så utrolig bra skrevet ❤️ Jeg tror også at det har noe med hva du som person er vant til med din kropp som eks er du vant til å være veldig slank å alltid vært det å plutselig legger på deg så vil den person føle seg «tjukk» etter hva de er vant til , selvom andre ikke en gang legger merke til det eller kommer med en kommentar som ja veldig nå er du tjukk men for dem som er vant til å være veldig slank vil det nok føles sånn. Tror det er derfor ofte jenter er slik som vi er fordi vi går ut i fra hva vi pleide å være eller er vant til . Uansett vekt , høyde , bredde osv.. så er det også veldig ofte at vi ikke tenker på eks den person ved siden av oss som kanskje er noen kilo over eller under oss men mest på oss selv å hvordan vi ser ut rett og slett er vi jenter litt egoistisk der . Er heilt enig i det du sier om å rett å slett holde seg uten for den samtalen når den dukker opp som den dessverre alt for ofte gjør. Foresten du ser like fin å flott ut som alltid 😀❤️

 • Reply Ingvild 1. juni 2015 at 23:39

  Hei Ida! Har lest bloggen din så lenge jeg kan huske, men har faktisk aldri kommentert! Dette innlegget syns jeg likevel fortjente en kommentar, for herregud så flink du er å formulere deg og jeg kunne ikke vært mer enig! Vi må slutte å bekjempe kroppsfokuset med mer kropp! Bloggen din er dødsbra, liker spesielt når du har litt lengre innlegg som dette da du virkelig får vist hvor flink du er å skrive og hvor reflektert du er som person 🙂 klem

 • Reply Katrine 1. juni 2015 at 23:39

  Du er Carrie Bradshaw! 🙂 Derfor digger jeg bloggen din!

 • Reply Elin 1. juni 2015 at 23:48

  Ida Fårsagtdet Wulff <3 takk!

 • Reply Thale 1. juni 2015 at 23:54

  Takk! Tusen takk! Du er definitivt Norges beste blogger.

 • Reply Caroline 1. juni 2015 at 23:56

  WOW!! Dette er grunnen til at din blogg er den eneste jeg virkelig leser. Du setter ord på ting på en helt annen måte enn det de aller fleste gjør 🙂

  Rett før jeg leste dette innlegget var jeg på nippe til å sende en ‘morsom’ melding til venninnen min om hvor tjukk jeg har blitt – TAKK, Ida! For at du fikk meg til å tenke meg om to ganger.. Og takk for at du forhåpentligvis fikk mange andre til å gjøre det også, så slipper jeg å ha dårlig samvittighet når jeg spiser en snikers mens andre har dårlig samvittighet og føler de må løpe flere mil og de spiste en kalori for mye til lunsjen…

  Jeg har lest bloggen din i så mange år jeg kan huske, jeg tror faktisk det er i 7 – 8 år… Jeg håper du aldri slutter å blogge.

 • Reply Madonna 2. juni 2015 at 00:14

  TAKK for dette innlegget! Klapp på skuldra og fjær i hatten til deg, dette var noe av det mest treffende jeg har lest i denne evigvarende debatten. Ja til flere slike innlegg. Det er en befrielse å lese bloggen din! Jeg følger deg gjerne i seks år til 🙂

 • Reply Anonym 2. juni 2015 at 00:18

  Du er herved min favorittblogger

 • Reply Anonym 2. juni 2015 at 00:35

  I LOVE YOUU

 • Reply Marit 2. juni 2015 at 01:02

  Hei. Jeg har aldri vært noe fast leser av noen blogger. Er svært sjeldent inne på noen. Mye fordi jeg ikke opplever det oppbyggende. Dette innlegget var derimot svært bra skrevet. Godt at personer som sikkert er et forbilde for mange klarer å ha et godt fokus og skrive om noe som fakir er aå viktig i dagens samfunn.

  Forsett med det:)

 • Reply Nora B. 2. juni 2015 at 01:03

  Du fortjener mye ros for et sånn innlegg!

  Keep up the good work <3

 • Reply Kristine 2. juni 2015 at 01:06

  Tusen takk Ida!

  Jeg leser ikke blogg ofte, men når jeg så dette blogginnlegget forsvant interessen for de siste nyhetene rundt Caitlyn Jenner. Jeg gikk selv på vekten for noen timer siden og fikk panikk når jeg så at jeg veide 63 kg. Noen sekunder før jeg gikk på vekten var jeg strålende fornøyd grunnet gode treningsresultater, i sekundet jeg så tallet, forsvant all glede over egen kropp. Tenk at tallet på en vekt, skal bety så mye for selvfølelsen. Jeg har fått flere kommentarer om at jeg har lagt på meg, tenkt det. Jeg hadde ikke en gang lagt merke til det før kommentarene. Takk for at du turte å skrive ned ditt tall, det fikk meg til å skrive ned mitt tall også.

 • Reply iselin 2. juni 2015 at 01:17

  Jeg har aldri tenkt på det sånn før! Men det er jo helt sant, og utrolig bra skrevet innlegg! Virkelig en øyeåpner, dette skal deles! 🙂

 • Reply Tuvis 2. juni 2015 at 02:11

  «…men jeg skal jobbe med det.» <3

  Wow, har det gått 7-8 år allerede? *regner på fingra tilbake til Melsom-dagene* Dæven døtte.

 • Reply Tuva 2. juni 2015 at 02:57

  preach it sister! fantastisk

 • Reply Henriette Louise Larsen 2. juni 2015 at 03:53

  Åååh Ida, om man bare kunne samle alle de seriøse innleggene dine i en gullforseglet bok. For så flink er du å skrive, og å få frem poeng. Måten du setter ting på spissen for å trumfe meningen din er helt fantastisk, og jeg er så enig med deg i absolutt alt du har å komme med her!

  Nå har jeg fulgt bloggen din siden du var typ 19 og jeg 14, og dette er et av de aller beste innleggene du har hatt. Kudos!

  🙂

 • Reply Hanna Aasen 2. juni 2015 at 04:00

  Uansett hvilket emne du skriver om, NAILER du det! Amen, halleluja og alt det der. You go girl <3

 • Reply benedicte 2. juni 2015 at 05:03

  vældi bra skreve, å vældi inspireranes tanka 🙂

  TAKK!

 • Reply K 2. juni 2015 at 06:56

  Åh, du får alltid sagt det så BRA!! Digger skrivingen din.

 • Reply Anne 2. juni 2015 at 07:24

  Utrolig flott og reflektert innlegg. Virkelig godt skrevet! Stå på, håper du får en nydelig sommer!

  p

 • Reply Anne 2. juni 2015 at 08:39

  Utrolig bra innlegg! 🙂

 • Reply Ida 2. juni 2015 at 10:15

  Kjempebra skrevet. Mine samtaler med venninner handler heldigvis sjelden om hvor misfornøyde vi er med oss selv, men det blir ofte snakk om trening. Dette emnet vil jeg prøve å begrense fremover. Nå har jeg også klikket ‘unfollow’ på ALLE de random og ukjente jentene jeg følger på instagram som KUN legger ut flexebilder I undertøyet, torskemiddagen og film av personlig rekord I markløft. Jeg.er.drita.lei!

  Takk, Ida! 🙂

 • Reply Malene 2. juni 2015 at 10:20

  Nå skal jeg jammen ta å skrive min første kommentar! For HALLELUJA, AMEN og TAKK!!! For at du som har et stort lesertall skriver et slikt innlegg. Media er uten tvil den største faktor til at kroppspresset er blitt til kroppshysteri. Kroppen er unik, den følger med deg uansett hva du går igjennom og det påvirker kg i både pluss og minus. Det florerer; skinny is the new fit, til vi slutter å spise. Fit is the new skinny, mens vi har brukt 3000kr på alger…eller former er det menn vil ha. Det finns ikke fasitsvar på kropp. Vi er alle vakre, på hver vår måte, og ingenting er vakrere enn et menneske komfortabel i egen kropp. Nå er det på tide at det vi i Norge skriver/snakker mest om er kropp.

  God sommer!

 • Reply Charlotte 2. juni 2015 at 10:20

  Jeg er så glad for at du skrev dette, jeg har tenkt det samme i så lang tid. Endelig kommer du som har en stemme som mange unge jenter har tiltro til og formidler dette. Tusen takk for det. Jeg må også si til deg: vær fornøyd med deg selv, du ser fantastisk ut, du har ingen grunn til å ikke være fornøyd med deg selv – selv om j»e»nteloven sier at du ikke har lov til å være det.

 • Reply Julie 2. juni 2015 at 10:43

  Ida, du er fantastisk! skulle ønske jeg kunne tvinge deg til å være venninnen min! Neida, joda.. Anyways, veldig bra skrevet! Jeg er i en venninnegjeng hvor dette tas opp med jevne mellomrom. Jeg prøver å være rasjonell og si ifra at nå må vi skjerpe oss og være fornuftige. Men som regel får jeg slengt tilbake «du er jo så tynn, og har ikke noe du skulle ha sagt»… Det er heller ikke greit!

 • Reply Mille 2. juni 2015 at 11:20

  Flott innlegg! Du har helt rett i at dette er roten til den onde sirkel. Bare se på barn, de blir ikke obs på hva som er den perfekte kropp før venninner, familie etc begynner å snakke om det.

 • Reply Anonym 2. juni 2015 at 11:24

  Jeg har nå lest innlegget 5 ganger. I dag tidlig gikk jeg inn på bloggen din for å lese dette enda en gang. Dette innlegget ga inntrykk. Veldig bra skrevet! Jeg vet at jeg har vært en sånn «venninne» for mange av mine venninner… Jeg tar gjerne utfordringen!!

  🙂

 • Reply Ingrid 2. juni 2015 at 11:59

  For et herlig innlegg! Her sitter jeg og har hatt en plan om å spise så lite som mulig 2 uker før jeg skal på sydenferie og i bryllup. For hva? Å være sur og ikke ha krefter til å være tilstede?

  Takk for at du sier fra, for vi er eller har vært den venninna som klager og syter om hvordan vi ser ut!

 • Reply m 2. juni 2015 at 12:17

  JAA! Takk for dette innlegget. Du har skjønt det!

  Jeg blir med på den utfordringen ass, og ja det er trist å si, men det blir en utfordring 😛

 • Reply H 2. juni 2015 at 12:36

  Du nevner bildet som ble lagt ut av den andre bloggeren på stranden, og at bildet skulle blitt lagt ut uten tekst.

  Hva med hva du sier her: «Forrige sommer veide jeg over 70 kilo. Det er mye for min høyde og kroppsbygning. Jeg følte meg selvfølgelig skikkelig dritt. Det ble tid for årets Slottsfjellfestival, og jeg hadde to venninner på besøk hele helgen. To veldig slanke venninner, som følte at de hadde lagt på seg. At de var tjukke. Så jeg følte at det ikke var plass til meg på festivalen, og den ene dagen gråt jeg for å slippe å være med. Sa det som det var, jeg er alt for feit.»

  Her bidrar du til kroppspresset, du tenker ikke på at andre som er like høye som deg og veier over 70 kilo kanskje leser dette.

  Synes du skulle utelatt vekt i det avsnittet ettersom du har flere yngre lesere som er lett påvirkelige.

  Føler du motsier deg selv, men tanken var god.

 • Reply Therese Skoglund 2. juni 2015 at 13:41

  Amen!

 • Reply Charlotte 2. juni 2015 at 13:46

  For et bra innlegg! blir inspirert! 🙂

 • Reply Helene 2. juni 2015 at 14:30

  Bra skrevet!!! Amen!

 • Reply kine 2. juni 2015 at 14:43

  jeg er forelska i deg!!! Du er så smart og god, du, Ida <3

 • Reply Abby 2. juni 2015 at 14:45

  Så utrolig bra skrevet, mye av det samme jeg ville ha fått på papiret om jeg skulle skrevet noe liknende! Har selv jobbet i klesbutikk i flere år og opplevd så mange jeg har skullet hjelpe som har slitt med forskjellige selvtillitproblemer som absolutt ikke burde vært der. Men merker selv nå når jeg ikke har jobbet der på noen år og var ute å prøvde klær i går at selvtillitproblemene finner jeg hos meg også når jeg ikke lengre kommer inn i den på forhånd ventede størrelsen. Og at på til vet og ser jeg av erfaring at størrelsene, ja de har faktisk også krympet. En skam å vite at klesbutikkene er fult klar over det også, fikk høre våres da jeg jobbet som fast ansatt hos en av Norges største klesbutikker for jenter. Egentlig en skam at vi finner oss i at de fortsetter slik, vi burde klaget, for det er faktisk hva de ler av at vi ikke gjør – også når det gjelder den manglende kvaliteten på det vi kjøper.

 • Reply Oda 2. juni 2015 at 14:50

  Jeg elsker bloggen din!!!

 • Reply Marie 2. juni 2015 at 14:58

  Ida, du er best 👏🏻😁

 • Reply Charlotte 2. juni 2015 at 15:01

  Jeg har sittet med en skrekk og en uendelig dårlig følelse i magen de siste dagene. 12 dager til Spania står det på kalenderen. Jeg føler meg kvalm, for jeg vet at jeg ikke er i den formen jeg trodde jeg skulle være. Det var en hard eksamenstid, med blanding av mye dritt, dermed er formen ikke som ønsket. Jeg sammenligner meg med andre venninner, og tenker at de kommer til å se sååå mye bedre ut enn meg på stranden. Men hvorfor i alle dager skal jeg føle meg stygg og ekkel? Jeg er jo ikke det? At man kan psyke seg selv så ut ved å sammenligne seg med andre, det er helt forferdelig trist, rett og slett. Jeg melder meg herved også ut! Og de ekstra kiloene jeg har i år, de skal jaggu meg bare få være der! 🙂 Takk for at du har skrevet dette innlegget. Det hjelper!

 • Reply May 2. juni 2015 at 15:07

  Aldri kommentert på bloggen din før og lest den tilfeldigvis, men dette her må jeg gi stående applaus for!! For en innsikt og modenhet! Her fikk jeg noe å lære! Kudos til deg, vær stolt! Dette er stort.

 • Reply Hanne mellegaad 2. juni 2015 at 15:24

  Ja du vi er her Hanne

  Mellegaad som ogsYouTube

 • Reply Cecilie 2. juni 2015 at 15:45

  Flott og reflektert innlegg! Har aldri lest bloggen din før jeg kom over dette innlegg, men nå skal den sjekkes ut 😉

 • Reply Stine Lervik 2. juni 2015 at 20:25

  Fantastiske Ida! Jeg har lest bloggen din i mange år, dog dårlig til å kommentere, men dette er det beste jeg har lest noensinne. Tusen takk for et fantastisk innlegg som traff meg midt i hjerterota

 • Reply Tine 2. juni 2015 at 20:26

  Søren meg sant! Her har vi alle en jobb å gjøre. Godt skrevet

 • Reply Marie 2. juni 2015 at 20:56

  HIGH FIVE IDA! Du er awesome! 🙂

 • Reply Synne 2. juni 2015 at 21:07

  Som tatt ut av hodet mitt. Kan gå i lange perioder uten å tenke negativt over kroppen min i det hele tatt, plutselig er det en bekjent som påpeker feil med sin egen kropp og vips kommer tankene tilbake til hodet mitt. Nei, utrolig godt å se at noen med så stor innflytelse på jenter sier dette. Takk:)

 • Reply Torgeir 2. juni 2015 at 21:07

  første gang på lenge en overskrift har dratt meg inn på en bloggside.

  Personlig vil jeg si at kroppspress må man ikke akseptere fra andre, det er du, og kun du som skal diktere hvordan du ser ut. derfor burde man trene om man føler for det og la være om man ikke gjør det. (om man er forsiktig med fornektelse.. det går begge veier)

  til slutt: jeg ser ingen grunn til at du skulle føle et kroppspress. Veldig mange jenter kunne i likhet med deg bare ignorert kroppspresset for dere er nydelige

 • Reply Marianne 2. juni 2015 at 21:24

  Har aldri kommentert et blogginnlegg før, men da jeg leste ditt innlegg bare må jeg!

  Hyller innlegget og hyller deg for dette! Ærligtalt så hat jeg ikke tenkt på det du skrev på den måten, men alt bare er så utrolig bra og sant!

  Jeg har lenge bare «holdt meg unna» samtale emner om trening og kroppspress og når venniner sier de har blitt feite og de må trene, så oppmuntrer eg de ALDRI! Jeg sier aldri «ja jeg har også lagt på meg» «off ja jeg har ikkje trent på 2 dager……..»

  Men visste aldri hvorfor jeg sa det, men innså nå at jeg har Har aldri kommentert et blogginnlegg før, men da jeg leste ditt innlegg bare må jeg!

  Hyller innlegget og hyller deg for dette! Ærligtalt så hat jeg ikke tenkt på det du skrev på den måten, men alt bare er så utrolig bra og sant!

  Jeg har lenge bare «holdt meg unna» samtale emner om trening og kroppspress og når venniner sier de har blitt feite og de må trene, så oppmuntrer eg de ALDRI! Jeg sier aldri «ja jeg har også lagt på meg» «off ja jeg har ikkje trent på 2 dager……..»

  Men visste aldri hvorfor jeg sa det, men innså nå at jeg har meldt meg ut for lenge siden, og vil ikke bidra noe som helst til dette syke kroppspresset!

  Bare måtte kommentere noe for en gangs skyld for dette innlegget fortjente det!!

 • Reply Andrea 2. juni 2015 at 21:53

  Så sinnsykt bra skrevet!! Det er så sykt sant det du skriver. TAKK!

 • Reply Sara 2. juni 2015 at 22:51

  ENDELIG noen som sa det!! Orket nesten ikke å begynne å lese dette innlegget når jeg skjønte at det handlet om kroppspress fordi jeg er så lei av disse innleggene, men jeg er så glad jeg leste dette!! Det er så sant alt du skriver, tusen takk.

 • Reply Aurora 2. juni 2015 at 23:10

  Fantastisk! ENDELIG noen som har skjønt det! Jeg applauderer deg.

 • Reply Hege 2. juni 2015 at 23:41

  ENIG! ikke mer snakk om kropp! Og, while we’re at it! Dere som er usikker på dere selv: det hjelper ikke å kommentere andre! «Har ikke hun der litt tynne FOR tynne armer?» Dine armer blir ikke tynnere av sånne kommentarer! Puppene dine blir ikke større av å kalle noen andre flat, magen din blir ikke mindre av å kritisere andres six-pack. Det eneste du vil er å høre at denne jenta ikke ser bra ut, slik at du kan tenke at det er GREIT at du ikke ser sånn ut! Men vi må lære oss at alle ikke trenger å se lik ut for å være vakre. Du må lære deg å like deg selv uavhengig av hva andre syns.

 • Reply Ida Wulff 2. juni 2015 at 23:46

  Hege: VELDIG sant det også!!

 • Reply Kamilla 3. juni 2015 at 08:38

  Ida, du er så søøt! Du får virkelig poenget frem med en god tekst. Jeg liker spesielt godt dette sitatet «Jeg tror ikke jenter snakker ned om sin egen kropp for å gjøre andre usikre. Jeg tror vi gjør det fordi vi vil påpeke at vi vet at vi er sånn og sånn ut, før noen tenker tanken om oss». Her får du sagt det.

  Fortsett med det!

 • Reply Iselin 3. juni 2015 at 09:06

  FANASTISK INNLEGG! Jeg kom akkurat over det, og er så enig i det du skriver. Håper alle leser dette. Jenter har en stor tendens til å sammenligne seg med andre, og sannsynligvis mye mer venner og kjente, og kanskje bloggere, enn kjendiser og modeller(som bare er langt vekke og uoopnåelig uansett, ikke noe å identifiserere seg med). Uansett, det er faktisk slik jeg personlig også fikk sakte og sikkert stor nedgang i eget selvbilde. Jeg hadde en venninne som jeg nærmest forgudet. Bestevenninnen liksom, som var så vakker. Men så begynte hun å klage over det ene og det andre på sin vakre kropp. «For breie lår», «for stor mage», for stor ditt, for feil datt… Jeg HADDE ikke noe problematisk forhold til kroppen min, men jeg begynte jo å se.. Og jeg så tydelig at jo, mindre lår er jo mye breiere enn hennes… Hvis hun da har «FOR» breie lår, hva har da jeg?? Osv… Litt her og litt der, som sakte og sikkert brøt meg ned, fordi jeg lot meg sammenligne. Jeg sier ikke at det er hennes feil selvfølgelig, men jeg tror alle ville hatt større nytte av å jobbe med egen selvfølelse og ikke klage over det til andre (som er verre stilt). Det gjelder for så vidt andre ting enn kropp også. Jeg tror ikke alle er klar over hvor mye man kan bryte ANDRE ned av å «klage» på egen situasjon.. Det er helt feil at vi må forsvare at ting ikke er perfekt. Vi må akseptere, først og fremst oss selv.

  Og forresten; du er supernydelig, bare så du vet det!

 • Reply Sanna 3. juni 2015 at 09:13

  Kjempebra skrevet, kjente meg veldig igjen i alt!

 • Reply Synnøve 3. juni 2015 at 11:26

  Ida, du er rett og slett magisk!

  For et fantastisk innlegg!!!:).

 • Reply Regine 3. juni 2015 at 11:48

  Heia Ida! Det er akkurat på grunn av det her at du er Norges beste blogger.

 • Reply Hanne 3. juni 2015 at 12:26

  Ah, takk – herlig innlegg her jeg sitter med mine teite kroppstanker som vanlig. Enig – la oss gjøre hverandre en tjeneste og snakke om noe annet! Takk, Ida! Godt skrevet 🙂

 • Reply Emilie 3. juni 2015 at 14:35

  Amen, Ida. Du fikk virkelig sagt/skrivd det alle jenter trenger å høre!

 • Reply Silje 3. juni 2015 at 14:42

  Så bra skrevet, her fikk jeg virkelig noe å tenke over. Jeg er veldig skyldig i å si at jeg føler meg tjukk… Men nå er det stopp med det, jeg får ikke meg selv til å føle meg noe bedre og jeg får hvertfall ikke de/den jeg snakker med til å føle seg noe bedre da sannheten er at jeg overhode ikke er tjukk! TAKK IDA! (PS, nå går jeg i kantinen å tar litt mer kake 🙂 )

 • Reply Karoline 3. juni 2015 at 15:19

  Du e så flink å skriv! Å et veldig klart og godt poeng – fanme på tide nån sa det, å du sa det bra!!! Kan ikke du bare link det her innlegge tell aill de jævla ukeblaan å nettsien å få de tell å skjønn at de e med på fanskapen å få de tell å ta det litt meir kuli ang. kropp? Håp de læs det iallefall, hurra førr deg!!!

 • Reply Line 3. juni 2015 at 16:09

  Endelig noen som fikk sagt det ^^

 • Reply Jenny 3. juni 2015 at 16:11

  utrolig bra skrevet!! Jeg tror vi skaper mye av kroppspresset selv ved å snakke så mye om kroppspresset (hvis du skjønner?). Og hvordan kroppene våres ser ut er jo i bunn og grunn veldig lite vikitg 🙂

 • Reply Trym 3. juni 2015 at 16:45

  Pleier egentlig ikke å lese blogger, men denne var veldig spot on. Jeg er av den større typen, så når kompiser eller venninner som er helt normalvektige, kanskje til og med tynne, sitter å snakker dritt om hvor feite de føler seg, så sitter jeg egentlig å håper at ingen skal titte bort på meg, eller kanskje jeg legger inn en ironisk komentar for å komme andre i forskjøpet(ikke at de ville sagt noe for å være slemme, men ofte skjønner ikke andre at en spøk egentlig bare er frekk).

  Da vi vorset i helgen gikk 2 av jentene med topper som viste magen, også ble det litt snakk om hvordan magen hang litt ut når de satt, og dette er jenter som hadde vært normalvektige selv om de la på seg 5-10kg. Ikke rart å tenke seg at jeg var veldig glad jeg gikk i et av mine bedre plagg.

  Jeg vet mange tenker at hvis du ikke liker kroppen din, så får du forandre den, men det er jo vanskelig. Og noen jobber med det, men det tar tid å finne det som fungerer. Også er jeg jo ganske sterk, så til tider så føles det jo litt mer jevnet ut, enn om jeg bare skulle vært stor på grunn av fett.

 • Reply Karin 3. juni 2015 at 17:20

  Fantastisk innlegg! Kunne ikke vært mer enig!!!!

 • Reply Tom 3. juni 2015 at 17:49

  For ett svada stykke text…

  Sitt der som en smilende fake sminke dokke, som ser sponsa ut av vera moda(what ever) og legg ut om «vær som du er» når du selv er slank og «flott». Jenter/kvinner som deg snakker om «press»… Prøv lev livet til en som ikke får plass i din utseendegruppe(fake og tilgjort) så får du se. Men du har kanskje vært heldig med gener, foreldre, osv så du slipper. Se på alle som bøyer seg i støvet av det du skriver her, følgerne dine er like deg selv. oversminket og kopier av motemagasinene… kjenner jeg blir kvalm når slike skal fortelle verden ellers «slapp av å vr som du er» når en selv er en knock off copy! Det er slike mennesker som lager press. Ett pent menneske er ikke en copy. just my thoughts…

 • Reply Elise 3. juni 2015 at 18:36

  Utrolig bra skrevet med mange gode poenger!! Du er til stor inspirasjon! Stå på videre, er en glede å følge med på bloggen din 🙂

 • Reply Tom 3. juni 2015 at 19:16

  Det er bare hyllester til bloggeren som kommer på «trykk»?

 • Reply Silje Haugen 3. juni 2015 at 20:01

  Som så mange andre, er jeg en av dine stille blogglesere, vet ikke hvorfor men det faller meg ikke helt naturlig å kommentere. Men nå Ida, dette er fantastisk!

  Det er en grunn til at du er den eneste av norges toppbloggere jeg orker å følge på fast basis, du er god til å skrive, og til tross for hårfargen har du mye i nøtta 🙂 Jeg har fulgt deg siden du het caffelatte, og elsket bloggen siden 🙂 stå på, du er virkelig god til å ordlegge deg!

 • Reply Aurora 3. juni 2015 at 22:16

  Hei! Har faktisk aldri vært inne på bloggen din før, men nå forstår jeg at jeg har gått glipp av noe. For en fantastisk blogg og for en fantastisk person du er! 🙂 Jeg skulle virkelig ønske hele verden kunne lest dette innlegget. Tusen takk. Tusen takk for at du endelig sa det jeg har tenkt i flere år nå. Tusen, tusen takk 🙂

 • Reply Christine 4. juni 2015 at 09:21

  Har fulgt deg og bloggen din i 5-6 år, men har sjeldent lagt igjen en kommentar. Men dette er, hands down, ett av de bedre innleggene du har skrevet. Håper flere kan ta til seg disse kloke ordene, og bli med på å ikke bidra til ett evig kroppspress.

 • Reply Birgitte 4. juni 2015 at 09:24

  Shit, dette var et sykt bra innlegg!! Jeg kunne ikke vært mer enig!

 • Reply Annika 4. juni 2015 at 09:51

  Amen!

  Fantastisk skrevet, Ida! 😀

 • Reply Maya 4. juni 2015 at 10:31

  Åååååhhhh *dobbeltsukk* Dette er det beste jeg har lest på vet ikke hvor lenge! Fantastisk godt skrevet, satt på spikeren på den helt rette måten og bare så sant hvert eneste ord!

  Håper inderlig flere kan begynne å tenke som deg og dermed gjøre både seg selv og hverandre en stor tjeneste 🙂 Ønsker deg en nyyyydelig torsdag 😉

 • Reply 4. juni 2015 at 10:52

  «Forrige sommer veide jeg over 70 kilo»?

  Det er mye for deg? Er du 1.50 høy?

 • Reply ingrid 4. juni 2015 at 13:45

  JA! enig.

 • Reply Mia 4. juni 2015 at 13:51

  Veldig fint skrevet!

  Jeg hadde en skikkelig ubehagelig oppevelse med dette for en stund siden. Vi hadde skoleavslutning og jentevors hos meg. Ei jente i klassen, som forøvrig er vakker og slank, viste en video av seg selv for et år siden da hun ifølge seg selv var sååå feit. På videoen danset hun rundt, og det slo meg at hun så ut som meg. Det første jeg tenkte var at hun har utviklet en spiseforstyrrelse og blitt helt ødelagt av kroppspresset. Og så begynte jeg såklart å lure på om hun syntes jeg var feit, jeg som er aktiv og har en BMI godt innenfor normalen. Vi jenter ødelegger for hverandre :/

 • Reply Stig Berntsen 4. juni 2015 at 14:26

  Heia! 49 år gammel pappa som for første gang er inne på en blogg. Leste artikkelen din to ganger for å få med meg alt. (gammal og treig) Jeg er enig i mye av det du skriver (det meste) og du har helt rett, jenter, damer, kvinner bør skifte fokus fra 100% fokus på utseende og rette mye mer av det over på trivsel og ekte livsglede. Til slutt, er ikke helt enig i oppsummeringen din av den andre jenta sin «bloggside» synes faktisk det er helt greit at hun skrev – dette er meg, sånn er jeg, jeg er glad og fornøyd som jeg ER. For, du får ha meg unnskyldt – du skriver egentlig akkurat det samme som henne, om enn med litt andre ord og en litt annen vinkel. (ble en blogg til i dag gitt)

  Se på det som en ytring, ikke kritikk, all den tid du skrev en fin artikkel.

  Hilsen far til tre jenter i begynnelsen av 20 årene, som er bekymret over flink pike syndromet som rir vår tidsalder.

 • Reply Pernille 4. juni 2015 at 14:46

  Wow, dette er det mest fornuftige «kroppspressinnlegget» jeg noen gang har lest på en blogg! Det er så sant det du skriver.

  Men jeg aldri tenkt over det selv før nå. Enten man fokuserer på alle de flotte modellene i motebladene og er misunnelig, eller man fokuserer på å skrive at det ER lov å ha «muffinsmage», så blir resultatet det samme: økt fokus på kroppspress. Da er det jo bedre å bare la det være. Ikke rope ut på bloggen, facebook eller ved middagsbordet hos ei venninne.

  Jeg skal gjøre som du skriver, holde ting for meg selv. Så kanskje alt fokuset på kropp svinner hen!

 • Reply Stine 4. juni 2015 at 20:49

  Dette er det beste innlegget jeg har lest på lenge! Du er god 🙂

  Har alltid vært hun litt rundere i gjengen som har veid rundt 70. Og begynte i fjor med trening og kosthold. Alle kommenterte hele tiden hvor fin jeg plutselig var blitt og at jeg bare måtte fortsette, og sa at jeg var så mye finere i ansiktet og slik. Det demotiverte meg så mye, at jeg gikk tilbake til gamle vaner og er lik igjen. Kjedelig at det må være sånt fokus på det hele tiden…

 • Reply Tonje Marie 4. juni 2015 at 22:27

  du er fantastisk! 🙂

 • Reply Rebecca 6. juni 2015 at 09:32

  I vår venninnegjeng laget vi en regel: Hun som begynner å snakke ned seg selv, spanderer en runde øl på resten av jentene neste gang vi er ute. Det fungerer kjempebra 😀

 • Reply Maria 6. juni 2015 at 11:42

  Dette må være det beste innlegget jeg har lest om temaet kropp og kroppsfokus! Tusen takk 🙂

 • Reply Caroline 6. juni 2015 at 21:59

  Fantastisk innlegg Ida. Jeg kjenner meg godt igjen! Både det å være den som uttaler seg om vekt og slanking og den som blir påvirket når venninner bemerker det. Alt handler om kropp. bikinikropp på 12 uker, flat mage på 6 uker, ned 10 kg med kaffepiller og utallige dietter. Det kan virke som alle bidrar til dette fokuset til en viss grad, uansett om det meste er vel ment. Jeg tar med meg din innstilling videre 🙂

 • Reply Cathrine 7. juni 2015 at 00:19

  Ååååå, endelig en som får sagt det! ELSKET innlegget! Jeg er så utrolig lei av å lese om noen som kritiserer noen og snakket om noen som publiserte noe som (blablabla) handlet om kroppspress! Det blir jo (som du sier) ikke noe mindre kroppspress av det. Det blir bare enda mer kroppsfokus, og det er hele tiden det samme budskapet: vær fornøyd med det du har fått. Og så begynner noen andre å rulle kulen videre, samme budskap, bare kanskje litt andre ord. Vi kommer virkelig ingen vei med det. Utrolig fint at du har skrevet et sluttkapittel på det (lov å håpe) og at vi kanskje snart kan legge den kroppsdebatten død. Jeg er så mektig lei av å lese overskrifter som «Kroppspresset har aldri vært større enn i år!» osv… Ja, den som skriver den overskriften gjør det i hvert fall ikke til et mindre press. Nå snakker jeg meg helt bort, men det jeg prøver å si er: TAKK IDA!

 • Reply Frida 8. juni 2015 at 07:45

  jeg er så utrolig evig enig!

 • Reply Tina 10. juni 2015 at 01:36

  Du har helt rett, og innlegget i seg selv er bra. MEN, jeg syns det blir litt feil at du skriver dette nå som du er så tynn og fin osv, og du antageligvis er nokså fornøyd med både deg selv og kroppen. Er litt verre for de som ikke kan tenke på noe annet når de rundt «idealet»

 • Reply Ragnhild 11. juni 2015 at 00:22

  Hei Ida! Jeg måtte lete frem innlegget ditt og lese det en gang til. Du satte rett og slett ord på det jeg har gått og tenkt selv. Jeg er mett! Det er så spot on. Hver eneste dag får man kropp rett i fleisen. Alt av aviser, nettaviser, blogger, venninner – fokuset er på kropp. Jeg tror alle har fått med seg problematikken med kroppspress, spiseforstyrrelser og kroppshysteri (keep definitions coming), og er klar over at dette er et problem. Selv har jeg brukt halve livet mitt på kropp, og nå som jeg endelig er fri – så skal jeg søren meg ikke bli kvitt fokuset da heller. Det er en periode av livet mitt (og vedder på at det er mange flere med meg) jeg ikke ønsker å bruke mer tid og energi på, så hvorfor kan vi ikke alle heller fokusere på ting som bygger oss opp? Vi må ta ansvar alle sammen, og ikke legge skylden på andre. Litt som global oppvarming.

 • Reply pappasdatter 15. juni 2015 at 09:20

  For et fantastisk innlegg! Jeg er så enig i hva du sier. Jeg har aldri vært noe tjukk, men er i en vennegjeng hvor flertallet er veldig tynne av natur. Likevel påpeker de hele tiden hvor tjukke de er og at de skulle ønske de kunne kutte vekk halve låret osv; og dette går så inn på meg når jeg sitter der og dobbelt så stor som hele gjengen. Prøver hele tiden å fortelle meg selv at jeg ser grei ut, men synes det likevel er vanskelig når det hele tiden blir påpekt hvor store andre er som i utgangspunktet er mindre enn meg. Skal helt klart prøve å bli flinkere til å ikke kommentere noe tilbake på slike ting, tror det kan gjøre en stor forskjell og forhåpentligvis vil det bli mindre snakk om dette tema i vennegjengen om det blir ignorert.

 • Reply Anne Lise 8. juli 2015 at 00:51

  Utrolig bra skrevet

  Mange tør ikke ta opp temaet slik virkelig er, og all honnør til deg for det! Stå på videre. Jeg følger med deg videre fremover 😀

 • Reply Maja larsen 13. august 2015 at 21:50

  Fantastisk skrevet! Dette er grunnen til at jeg alltid har hatt mest guttevenner.

 • Reply Karoline 1. september 2015 at 22:57

  Så ikke dette innlegget før nå, men fy søren så bra skrevet!

 • Reply Anne M 12. oktober 2015 at 14:15

  Fantastisk herlig innlegg. Fortsatt like relevant i dag som det var i juni. Du er super!

 • Reply Maria Skancke 29. oktober 2015 at 15:18

  Jeg ramlet inn her noe litt seint, direktelink på et annet innlegg du skrev førte meg hit, men uansett: tusen takk skal du ha!

 • Reply Freshsister 10. mai 2016 at 07:22

  Fant dette innlegget nå, og det er like aktuelt. Takk for det, Ida! Du har skjønt det.

  Ha en strålende dag:)

 • Reply Ida Wulff 11. mai 2016 at 22:53

  Freshsister: <3

 • Reply AshleyMob 22. april 2024 at 05:03

  In contemporary society, the portrayal of raw, carnal desires has become ubiquitous, permeating various forms of media. From the steamy scenes in adult films to the titillating imagery of erotic literature, the realm of explicit content captivates and polarizes audiences worldwide.
  Embarking on an exploration of this controversial domain, we delve into the multifaceted impacts of sensual, provocative depictions on cultural norms, interpersonal relationships, and individual psyches. Uncensored and uninhibited, we navigate through the intricate landscapes of seduction and lust, unraveling the layers of societal taboos and moral boundaries.
  Prepare to venture beyond the surface, where the line between the forbidden and the permissible blurs, and where the allure of the taboo beckons with its sultry whispers. Join us as we confront the complexities of human desire and the ever-evolving landscape of adult entertainment, examining its influences, controversies, and lingering effects on society.
  The Influence of Pornography on Cultural Norms
  In today’s society, the pervasive presence of explicit, sensual, hardcore, erotic, adult, xxx content has sparked heated debates regarding its impact on cultural norms. From intimate portrayals to steamy depictions, pornography’s influence on societal values and behaviors is undeniable. This influence extends beyond the realm of lustful fantasies, delving into the realm of graphic representations that provoke, obscure, and raw emotions.
  Provocative portrayals challenge traditional boundaries.
  Obscene imagery blurs the lines between acceptable and forbidden desires.
  Racy scenes normalize carnal instincts.
  Uncensored content seduces viewers into a sultry world of salacious indulgence.
  men, reducing them to mere objects of desire and fulfilling taboo fantasies. The portrayal of women in this manner raises questions about the ethical implications of consuming and producing such material, challenging societal norms and values.
  If you want sex or see beauties, then come here, register and take action! ==> [url=https://get-dating.life/?u=e2qk60h&o=740hv9t&t=qwe345234&cid=qw43214]Here[/url]

 • Leave a Reply