Nybygg, hjem & interiør

DIY: HYLLE I GULL

2. juni 2015

Okey, så her er mitt nyeste DIY-prosjekt. I likhet med forrige runde med marmorbordet, grunnet dette i at jeg forelsket meg i et svindyrt møbel som det er fort gjort å gå lei av. En hylle i gull. For alt jeg vet kan jeg forvandles fra gullmennekse til sølvmenneske på et par måneder, så da bruker jeg helst ikke dyre dommer på møbler som kanskje må byttes ut. 

Så, ja. Jeg kjøpte en billig IKEA-hylle og en haug av spraymaling, og satte i gang med å spraye. Slik ble resultatet: 

Ikke så alt for verst, eller hva? 15.000 kroner spart! Haha, nå skal det sies at jeg aldri har tatt i spraymaling før, og det var klønete herifra til månen. Jeg har holdt på ute på terrassen, og det er en del gullstøv der ute nå, så den må skrubbes. Det går jo an for nybegynnere, men skulle jeg gjort det igjen hadde jeg sikkert tvunget en med litt mer peiling til å gjøre sprayejobben for meg. Hyllen ser ikke akkurat perfekt ut hvis man studerer den nøye. Men, alt i alt veldig fornøyd! Og den gjør seg så fint med den nye, hvite sofaen min og de andre gulldetaljene i leiligheten. Gleder meg til å pynte opp hyllen med grønne planter, flere coffee table books og nye magasiner når jeg kommer hjem fra ferie ♥

♥ Du trenger:Denne hyllen fra IKEA. – Mellom 7 og 10 av denne matte gullsprayen. – Et sted å spraye, og gjerne en rull med gråpapir du kan bruke som underlag. – En klut.

♥ Slik gjør du: – Legg delene utover underlaget.- Rist spraymalingen i noen minutter. – Spray med sikksakkbevegelser, la tørke i to minutter, spray igjen. Fortsett til du syns det er dekkende nok. – Når alt er sprayet, la tørke i et døgn til malingen er helt herdet. – Tørk over med en klut for å bli kvitt støv og overflødig spraymaling.- Skru sammen hylla!  

46 Comments

 • Reply Rebekka 2. juni 2015 at 15:55

  Herreguuuud så fint! Det vil jeg også gjøre med min IKEA-hylle!

 • Reply Vilde 2. juni 2015 at 16:01

  Dette er nesten komisk, men jeg har selv akkurat samme prosjekt så fort jeg er ferdig med eksamen (…) Fant en DYI for en stund tilbake på stuebord i samme serie fra IKEA og der har de oppskrift på gullakkerte bein. Jeg tenker gå hele veien med å legge gullblad i tillegg til malingen da jeg synes det ser hakket bedre ut. Hvordan i alle dager jeg skal få det til er en annen sak, men satser på å hulke noen tårer over hvor håpløs jeg er og få pappa til å gjøre det. heheheh. Her er linken hvis du vil se hvordan de gjør det der mtp bladleggingen;

  http://betterdecoratingbible.com/2013/11/19/diy-tuesday-easy-gold-ikea-coffee-table-hack/

  Klem

 • Reply AS 2. juni 2015 at 16:25

  Er så gøy når du deler disse type DIY innlegg! Håper på å få se leiligheten din med ny sofa snart, om du ikke føler det blir for privat, klem fra meg!

 • Reply Kamilla Haaland 2. juni 2015 at 16:29

  Så smart og kreativt! Ble råfin! 🙂

 • Reply Sara 2. juni 2015 at 16:56

  Dette er akkurat det jeg har hatt planer om å gjøre med stuebordet vårt siden jeg så marmorbordet ditt. 🙂 Jeg skal spraye bena i gull og lime marmorkontaktpapir på glassplaten. Ble litt overrasket over at du trengte så mange spraybokser. Jeg har bare kjøpt en så må vel kanskje kjøpe et par til før jeg begynner..

 • Reply Ida Wulff 2. juni 2015 at 17:04

  AS: det skal dere få se! 🙂 Klem

 • Reply Ida Wulff 2. juni 2015 at 17:05

  Vilde: så fint! 🙂 bordet er jo faktisk i samme serie som hyllen min! Lykke til.

 • Reply Ida Wulff 2. juni 2015 at 17:05

  Rebekka: doo it! 🙂

 • Reply Janita 2. juni 2015 at 17:07

  dette var faktisk HEEELT genialt!! Takk for et supert tips, Ida 🙂

 • Reply Kristine 2. juni 2015 at 17:27

  Hei!

  Jeg lurte på hvordan det er å bo i Tønsberg når du studerer i Oslo? Jeg vurderer å flytte dit, og studerer ved universitet i Oslo.

  Hvordan syntes du det fungerer å ta toget osv.?

  Og hvordan er Tønsberg som by og bo i? 🙂

  Klem

 • Reply Camilla 2. juni 2015 at 17:55

  Så fint det ble! Hvilken farge har du forresten på veggen? 🙂

 • Reply Anonym 2. juni 2015 at 18:15

  Neste gang du skal spraye så få tak i gamle aviser eller reklame. Trenger ikke kjøpe dyrt gråpapir.

 • Reply Ida Wulff 2. juni 2015 at 18:16

  Anonym: god idé 🙂 Jeg lånte noe mamma og pappa hadde fra flytting.

 • Reply Ida Wulff 2. juni 2015 at 18:16

  Camilla: takk! 🙂 Jeg aner ikke, fargen var her da jeg flyttet inn.

 • Reply Ida Wulff 2. juni 2015 at 18:18

  Kristine: det suger i hektiske perioder, men det går hvis man er innstilt på det 🙂 Det funker greit med tog for meg, men det spørs nok helt på dagen du skal pendle. Jeg styrer unna tidlig morgen og rett-etter-arbeidstid, da er det nok et helvete på jord og man må som regel stå til Drammen når man skal hjem. Tønsberg er en kjempefin by å bo i – litt kjip om vinteren, men til gjengjeld helt super om sommeren. Men studerer du i Oslo, ville jeg ikke anbefalt deg på det sterkeste å flytte til Tønsberg. Lykke til med valget, klem 🙂

 • Reply Thea 2. juni 2015 at 18:19

  Oiii så fint!! Det var jo veldig lurt, hele den serien der egner seg jo for spraymaling i alle slags farger. Dette må jeg prøve meg på! Etter jeg har fått kjøpt leilighet riktignok….. Er et helvete uten like. Gleder meg til å se resten av stuen! :):)

 • Reply Gro 2. juni 2015 at 20:05

  Så kult det ble! 🙂 Jeg har brukt disse sprayboksene mmye, men kun på småting. Har likevel inntrykk av at de er ganske drøye i bruk. Tulla du da du skrev at man trengte mellom 7 og 10? Håper det, for jeg har et par kurvstoler jeg hadde tenkt jeg kom til å spare masse på å spraymale. Men da blir det jo fort en tusenlapp eller to likevel..

 • Reply Maren 2. juni 2015 at 20:18

  Så utrolig kult:) kom gjerne med flere tips! Jeg overtar min første leilighet om ca 1 år, og trenger budsjettvennlige tips til innredning, så dette er bankers for min del 🙂

  Lurer på hvorfor du har kjøpt nytt spisebord? Er ditt gamle til salgs? 🙂

 • Reply Ida Wulff 2. juni 2015 at 20:50

  Maren: Hei 🙂 Jeg hadde lyst på rundt bord i stedet for avlangt, det tok opp ganske mye plass. Så nå har jeg satt det lange bordet på terrassen i stedet, ikke til salgs altså. Klem

 • Reply Ida Wulff 2. juni 2015 at 20:51

  Gro: Takk! 🙂 Det er mulig jeg sløste mye ettersom jeg ikke har noen teknikk. Men jeg brukte neesten opp 10 bokser…. En som er flink kan sikkert klare det med 6-7 😀

 • Reply theresekristina 2. juni 2015 at 21:03

  Ida, det vart jo dritkult!

 • Reply Rebecca Solberg 2. juni 2015 at 21:13

  Så utrolig genialt 😄👏 du har det veldig fint !,

  Har akkurat startet min egen blogg stikk gjerne innom 😊

 • Reply Siri 2. juni 2015 at 21:24

  Wow den ble utrolig fin! Skal helt klart gjøre noe av det samme, tusen takk for tips! Har helt dilla på gull og marmor, så interiørtipsene dine kommer godt med! Gleder meg til å se resten av leiligheten 😊👏🏼

 • Reply Ida Wulff 2. juni 2015 at 21:30

  Siri: så gøy, masse lykke til! 😀

 • Reply Aline 2. juni 2015 at 21:34

  Leste i kommentarfeltet her at du har kjøpt rundt bord. Hvilket har du kjøpt? er selv på utskikk nemlig; ) Kjempefin hylle foressten!

 • Reply Ida Wulff 2. juni 2015 at 21:48

  Aline: dette: http://www.room21.no/no/artiklar/tavolo-xz3-bord.html 🙂

 • Reply Camilla Ackermann 2. juni 2015 at 21:50

  Så flink du er Ida, super fin! 😀

  Kristine: Kan skrive under på det Ida sier! Tønsberg er fantastisk, om sommeren vel og merke. Anbefaler overhodet ikke å flytte hit for å pendle! Vokst opp og bor fremdeles i Tønsberg, men jeg flytter til Oslo om to dager faktisk :p reiseveien kan fort bli fryktelig kjedelig, masete og stressende. Om du derimot bestemmer deg for å flytte ville jeg anbefalt nøtterøy å bo(billigere) og ta buss om du ikke behøver månedskort med tog! Mye billigere og bussen mellom Oslo-Tønsberg er oppgradert så mye deiligere å sitte på! Bare enda et syn ved siden av Ida sitt 🙂

  Lykke til med valg 🙂

 • Reply Aurora 2. juni 2015 at 22:14

  Så utrolig fin den ble!! Flink du er! 🙂

  http://www.postenfrue.blogg.no

 • Reply Karoline H 2. juni 2015 at 22:17

  Herregud så fiiint! Har prøvd meg med spraymaling selv og endte opp med å kaste hele resultatet i søppla, fordi spraymaling er noe skikkelig herk! Ja, takk til flere tips på interiørfronten, du har jo så fin leilighet!

 • Reply Astrid 2. juni 2015 at 23:06

  Anbefaler spraylakk fra Biltema! Meget enkel i bruk, samt at de fins i nesten alle mulige slags farger! For å få den matte gullfargen har der ville jeg brukt felglakk, den er omtrent identisk i fargen i tillegg til å holde betydelig bedre. Bare et lite tips fra meg 🙂 én spraylakk koster også mindre, i tillegg til at det er mer i hver boks. Absolutt verdt å sjekke ut. Sølvchromefargen er nyyydelig til diverse interiør.

 • Reply Ida Wulff 2. juni 2015 at 23:45

  Aurora: Tusen takk! 🙂 <3

 • Reply Hanna Aasen 3. juni 2015 at 05:31

  Så fin den ble! Må også nevne at jeg syntes du har vært ekstra flink på bloggen i det siste! Trekker alltid på smilebåndet når jeg er innom 🙂 Ha en fin dag!

 • Reply Ida Wulff 3. juni 2015 at 12:42

  Hanna Aasen: takk, så hyggelig at du syns det! 🙂

 • Reply Therese 3. juni 2015 at 14:06

  Gud så stilig det var! Du er så kreativ Ida 😀

 • Reply Anonym 3. juni 2015 at 14:33

  Skikkelig smart tips. Bra resultat ble det også! ;D

 • Reply Kamilla 4. juni 2015 at 05:39

  Hei:)! Utrolig kul hylle. Prosjekt til helgen! Hvor har du kjøpt chanel/fashion bøkene? God tur til Bali!!

  Kamilla

 • Reply Anonym 4. juni 2015 at 18:22

  Måtte du feste den i veggen eller står den solid/støtt av seg selv? 🙂

 • Reply Ida Wulff 4. juni 2015 at 21:31

  Anonym: den skal egentlig festes i veggen men det gidder jeg ikke, så satser på at den står stødig siden jeg har tunge ting i den 🙂

 • Reply Ida Wulff 4. juni 2015 at 21:39

  Kamilla: hei 🙂 jeg har bestilt alle mine på amazon.com, men vet at de har fått på Ark nå også. Tusen takk, klem 🙂

 • Reply Anonym 6. juni 2015 at 18:27

  Så fin blogg du har ☺ Lurte på hvor lang tid du blogget frem til du fikk over 1000 lesere og beg å tjene penger på bloggen din? Sjekk gjerne bloggen min også dalberg.blogg.no

  Klem fra Annelin

 • Reply Helene 19. juni 2015 at 17:18

  Så fint! Elsker DIY tipsene dine:)

 • Reply Charlotte 10. juli 2015 at 17:46

  Så fikt! Hvor kjøpte du lakken?

 • Reply Ida Wulff 10. juli 2015 at 18:47

  Charlotte: på Panduro 🙂

 • Reply Anniken 28. august 2015 at 17:21

  Så vanvittig lekkert! Jeg elsker DIY og jeg elsker gull! Og den hylla der fra IKEA har jeg ikke engang lagt merke til, helt frem til nå! Aiai, takk for inspirasjon 🙂

 • Reply Oda 28. april 2016 at 14:24

  Hei

  Skal man ha hyllen i hvitt eller svart? Har det noe å si tror du?

 • Reply Ida Wulff 28. april 2016 at 14:34

  Oda: jeg har hvit 🙂

 • Leave a Reply