Reise

NUSA LEMBONGAN

7. juni 2015

I går, etter å ha sovet ut til formiddagen etter en natt i tidenes dyrehage, dro vi som sagt på en liten oppagelsesferd på Nusa Lembongan. Vi bestemte oss for å gå til fots, ettersom jeg ikke har noe erfaring med scooter, og dessuten er det en veldig liten øy og det går helt fint å gå over alt. Etter en liten kikk på kartet, bestemte vi oss for å gå langs kysten og besøke to strender.

Vi startet selvfølgelig i Mushroom Bay ettersom det var der vi bodde, og gikk først til Sandy Bay. Der sjekket vi inn på Sandy Bay Beach Club for å spise lunsj, et utrolig fint sted med både restaurant, spa og basseng. Vi fikk litt av en utsikt til lunsjen – det var så mye vind og bølger at man ble frarådet på svømme i havet. Ikke så rart. De bølgene vi var vitner til, kunne sikkert knust både hus og biler mot klippene. Men vakkert var det!

Table for two! ♥ Satt man her på første rad, fikk man riktignok en liten dusj i fleisen nå og da, men det kan sikkert være veldig deilig hvis man trenger litt nedkjøling. Etter lunsjen hoppet vi ned på stranda nedenfor beach cluben, og kjente litt på bølgene. 

Vi fulgte stranda bortover, og gikk oppover en ganske kronglete sti på et berg av spisse tagger som sikkert var formet av bølgene – her var det helt nødvendig med sko, men det finnes selvfølgelig bedre veier dit. Vi var bare litt in the moment, og lekte fjellaper eller noe. Etter noen nesten-fall og knall kom vi opp på en grønn slette hvor vi møtte ekstreme bølger som slo inn i berget og lagde regnbuer i lufta. Sykt deilig og så der og kjenne små dråper av sjøen, og ikke minst nyte utsikten. 

Siste stopp for oss ble Dream Beach, der var det så deilig at vi dro de alt for tynne og alt for smale «I <3 Bali»-håndklærne våre fram, og la oss ned med hver vår bok. En idyllisk liten strand med tilhørende beach club, basseng og restaurant – og det går an å leie små strandhytter her også. Vi ble dessverre statister på bryllupsbildene til et nygift par, men de bildene havner mest sannsynlig på en kommode i Japan, så det får gå greit. Haha 🙂 Vi lå helt til klokka var så mye at vi måtte gå for å rekke hjem før mørket senket seg, og gikk samme vei tilbake så vi ikke skulle rote oss bort. 

Selv om det ikke ble den lengste utflukten, er jeg veldig glad for at vi fikk sett noe av den vakre naturen på øya. Det er vel først og fremst den man kommer for! På veien hjem sa vi hei til monsterbølgene igjen. Kanskje like greit at vi ikke la ut på en lengre svømmetur… 

Er jeg alene om å alltid ta sånn cirka 40.000 naturbilder, og etterpå sitte og lure på hva i alle dager jeg skal med dem? De blir sjeldent lagt ut eller sett på igjen, det er jo egentlig dritkjedelig for alle parter, hehe. Men akkurat på Nusa Lembongan er det helt innafor med noen naturbilder syns jeg. Fargen på vannet sørger for det 🙂 

Etter utflukten vår dro vi ut og spiste, det ble øl (Bintang så klart) og pizza.  Og så var det tilbake på hytta, da. Vi bestemte oss for å kaste pysjen med lange armer og lange bein, og bare sove oppå dyna i truse og topp. SÅ. VARMT. Uten å overdrive brukte vi opp over en halv flaske Mygga hver – men til gjengjeld slapp vi unna et eneste nytt medlem i myggstikk-familien. Kanskje det var gekkoen på taket som beskyttet oss? Den skrek i hvert fall noe j**lig i natt også. 

I dag sjekket vi ut av den lille hytta vår. Jeg nikket ivrig da han som drev stedet sa at jeg var nød til å skrive noe pent på Tripadvisor, men var egentlig mer opptatt av å få vite hvor stor gekkoen som bodde på taket vårt er. Det ville han ikke svare ordentlig på, så jeg regner med at det er en svær skapning av en øgle. Jeg er glad vi aldri så den! 

Ok, så Nusa Lembongan… Anbefales på det varmeste til alle som er interessert i å dykke og/eller surfe. Det er nemlig ikke så mye annet enn det og strandliv som skjer ute på øya. Den dagen vi hadde lyst til å snorkle var jo havet alt for vilt, så det ble lite vannaktivitet på oss, det får vi heller ta igjen på Bali selv om det kanskje ikke er like idyllisk. Vi er begge glad for at vi besøkte øya, men både transporten og nettene var litt sånn… Lite komfortabelt. Men nå er vi i hvert fall litt mer villmenn enn da vi ankom, og jeg har ikke sett meg i speilet eller fikset meg på snart tre døgn. Det har vært deilig, det! 

Nå er vi tilbake på Bali. Sjekket inn på luksushotell, fått hver vår seng, slengt klærne i en kasse så de blir vasket i morgen tidlig, og booket spa. HERREGUD, jeg er meg selv igjen ♥

19 Comments

 • Reply Anonym 7. juni 2015 at 15:06

  Møtte du på noen slanger der? Eller sett noen?

 • Reply Marie 7. juni 2015 at 16:06

  Ser ut som dere koser dere! Veldig gøy å lese dine erfaringer. Skal reise dit selv i oktober. Lurte på om dere hadde med egen myggolje? Så bare du skrev dere hadde brukt helt vilt mye. Er det evt lett å få tak i der nede? mygg er min værste fiende. Kjipt å måtte gå med sånn dum myggnett-burka i tre uker..

 • Reply Kristina 7. juni 2015 at 17:15

  En stripe tigerbalsam på hver kroppsdel holder myggen unna 🙂

 • Reply Aurora 7. juni 2015 at 18:09

  Det ser jo utrolig deilig ut der 🙂 Kos deg masse!

  Sjekk gjerne ut min blogg også: http://www.postenfrue.blogg.no

 • Reply Ida Wulff 8. juni 2015 at 01:27

  Anonym: verken hørt om eller sett noen slanger 🙂 har bevisst ikke googlet om de finnes her, for jeg orker ikke gå og være redd, hehe. Finnes de så er de jo sjeldne å møte på uansett :-))

 • Reply Ida Wulff 8. juni 2015 at 01:27

  Kristina: takk for tips! 🙂

 • Reply Ida Wulff 8. juni 2015 at 01:29

  Marie: så deilig! Ja, vi har med Mygga kjøpt i Norge 🙂 ville hatt med en per uke du skal være her i hvert fall. Vi brukte nesten en hel flaske på to netter ute på øya, men vi tok kalde dusjer og måtte rulle oss på nytt flere ganger. Klem

 • Reply Lixil 8. juni 2015 at 10:09

  Håper dere koser dere! Må bare si at jeg syns venninnen din hadde et fantastisk smil! 🙂

 • Reply Ida Wulff 8. juni 2015 at 11:46

  Lixil: hilser tilbake og sier tusen takk! 🙂

 • Reply Elin 8. juni 2015 at 20:30

  Du kler veldig godt en slik enkel fotsi kjole! Veldig fin figur 🙂

  Jeg har et spørsmål til deg! Hvor i Tønsberg kan jeg få tatt en god pedikyr som nødvendigvis ikke koster skjorta?

  Det hadde vært gøy om du skrev et innlegg for oss tønsbergensere om dine favorittsteder i denne lille byen!

 • Reply Anette 8. juni 2015 at 22:30

  Åhh, de skulle budd på «Nusa Lembongan Beach Resort». DET var luksus…. og fint <3

 • Reply BLACCSHOP.COM 9. juni 2015 at 14:11

  Hei!

  http://WWW.BLACCSHOP.COM er en ny og trendy nettbutikk med stort utvalg av klær, tilbehør og interør. Dette er en nettbutikk for alle, ikke minst fri-frakt uansett hva du velger å kjøpe! Akkurat nå har vi 70% rabatt på alt av klær før de nye varene kommer, første mann til mølla!!

  Ha en fantastisk dag,

  TEAM BLACCSHOP

 • Reply Martine Osen 9. juni 2015 at 14:36

  Fy søren så deilig det ser ut ! 😀 Kos deg masse 🙂

 • Reply Anonym 9. juni 2015 at 14:54

  Hei,

  Ville bare gi noen tips mens dere er på Bali:

  Seminyak: Hvis dere skal til Seminyak må dere besøke potatohead. Fantastisk beachclub med gode drinker, fin utsikt og god mat.

  Ubud:dra på mozaic for et utrolig godt måltid for nesten ingenting i det hele tatt (tror det har en michelin stjerne om jeg ikke tar feil) og selvfølgelig besøke monkeyforest.

  Av alle Gili øyene er Gili Air å anbefale. Gili T er magaluf festing, Gili M er for nygifte (ingen festing) mens Gili A er en perfekt mellomting.

  Kos dere masse!

 • Reply Ida Wulff 9. juni 2015 at 15:15

  Anonym: tusen takk for tips 🙂 Vi bor rett ved Potato Head, så det skal vi i hvert fall sjekke ut! Klem

 • Reply Ida Wulff 9. juni 2015 at 15:16

  Elin: Hei! 🙂 Tusen takk. Jeg har dessverre aldri gått noe sted i Tønsberg og fått manikyr/pedikyr, så der kan jeg nok ikke hjelpe deg. Men en liten Tønsberg guide kan jeg prøve å få til! Klem

 • Reply Anonym 9. juni 2015 at 18:48

  Hei!

  Et tips om dere bor i Seminyak, er Cafe Bali! Utrolig gode drinker, spesielt Strawberry Daiquiri 🙂 Nå er det noen år siden jeg bodde der, men regner med at den ligger der fortsatt! Maten der er forresten god den også 🙂

  Videre ville jeg også tatt en tur til Ubud, mye spennende å se på vei dit også 🙂

  Kos dere videre, hvert sekund må nytes, et så fantastisk sted:-)

 • Reply Ida Wulff 10. juni 2015 at 03:32

  Anonym: tusen takk for tips 🙂 klem

 • Reply Maria Larsson 3. juli 2015 at 18:08

  Hi! I would like to bring to your attention that a blogger is using your pictures and pretending that she is the one taking them. I’ve seen several photos that she is using that is from here. Here is one of the posts: http://fitnessparet.se/utflykt-med-oplanerat-brollop/

  Just wanted to let you know.

  xx

 • Leave a Reply