Reise

IKKE ET ENESTE SANDKORN

25. juni 2015

I dag har vi hatt vår siste dag på stranda her i Hvar. I morgen skal vi ta fergen igjen, og tilbringe en dag og en natt i Trogir. Så hvis noen har et helt fantastisk restaurant-tips i Trogir; del gjerne. Ellers blir det vel inn og snoke på topplisten på Tripadvisor for hundrede gang denne sommeren 🙂 Å si at man er lei av å spise på restaurant føles som det mest utakknemlige i verden, men jeg gleder meg faktisk ganske mye til å lage maten min selv.

Da jeg lå på stranden i dag tenkte jeg forresten på en ting; fy søren så glad jeg er for at engelsk ikke er mitt morsmål! De fleste turistene her er britiske virker det som, og de kan jo ikke ha en eneste samtale eller slenge en kommentar seg i mellom uten at alle andre forstår det. Det er jo en del av friheten på ferie, å kunne si nøyaktig hva man vil, hvor man vil, uten at en sjel forstår! Haha… 

Bilder fra en hyggelig lunsj og litt bybandring med lillebror i går. Tror det er bra vi ikke skal dele soverom stort lengre nå, tante Sofie (meg altså) har nemlig en del husregler som skal følges. Men jeg mener… Hvorfor klarer ikke folk noe så enkelt som å lade telefoner og datamaskiner om dagen, så man slipper å dø i husbrann om natten?!!! Jo mer jeg bor oppå folk, jo sikrere blir jeg på at jeg vil være singel og bo alene reste av livet. Jeg er jo den eneste som gjør som jeg sier….

Nå må jeg hive meg i dusjen og gjøre meg klar til å gå ut for middag! Til min store glede har jeg ikke et eneste sandkorn på kroppen, jeg tror det er det største plusset med Kroatia. Steiner! Ikke sand. 

You Might Also Like

49 Comments

 • Reply Thea 25. juni 2015 at 19:34

  Hei 🙂

  Har en anbefaling og komme med. Hvis du har lyst på en kjempe god biff anbefaler jeg «Don Dino». Hvis du er mer på pizza og pasta anbefaler jeg «pizzeria Mirkec». Håper du får et fint opphold resten av ferien. Kroatia er fantastisk!

 • Reply Tonje 25. juni 2015 at 19:42

  Hvor er kjolen/jumpsuiten din fra? Eller hva det nå enn er du har på deg 🙂 SÅ fin den var! 🙂

 • Reply k 25. juni 2015 at 19:52

  HAHA, feel you!! Må alltid ta ut ladere når jeg er ferdigladet.

  Faren min er helt nazi på dette.

  Jeg brukte alltid å la ladere stå i før, men så fortalte faren min om at det kunne komme giftig gass ut av laderen. Mens jeg sover uten at jeg merker noe, for at røykvarslere går ikke av med engang. Ett par åndedrag med den gassen, også er du dau faktisk. Før røykvarsleren har rukket å sagt ifra!!

  Vet ikke om det er sant, eller om han bare prøvde å skremme meg. Det gjorde det iallfall for meg. Trekker ut ladere hos kjæresten min til hans frustrasjon. Hehe.

  Kos deg masse på ferie 🙂

 • Reply Anonym 25. juni 2015 at 20:31

  » Å si at man er lei av å spise på restaurant føles som det mest utakknemlige i verden, men jeg gleder meg faktisk ganske mye til å lage maten min selv.»

  Tja, jeg tenker alltid på hvordan det kan se ut på kjøkkenet mat lages på.

  Du vet aldri (helst sikkert) at det er slik at alle vasker hendene sine og i det hele tatt følger godt vaskerutiner av utstyr og lignende.

  det er årsaken til at jeg ikke er så stor fan av gå ut for å spise.

  Selv om det av og til er deilig å slippe å vaske opp eller lage mat selv.

  Sp jeg er overrasket over at du ikke er så kresen på det. Og går gjerne ut og spiser:)

  Hva om det ikke er helst som du tror det er på kjøkkenet:)?

  Selv om man ikke blir dårlig av å spise et sted, betyr fortsatt ikke at ALT var som det skal. Dessverre:(

 • Reply Anna 25. juni 2015 at 20:32

  » Å si at man er lei av å spise på restaurant føles som det mest utakknemlige i verden, men jeg gleder meg faktisk ganske mye til å lage maten min selv.»

  Tja, jeg tenker alltid på hvordan det kan se ut på kjøkkenet mat lages på.

  Du vet aldri (helst sikkert) at det er slik at alle vasker hendene sine og i det hele tatt følger godt vaskerutiner av utstyr og lignende.

  det er årsaken til at jeg ikke er så stor fan av gå ut for å spise.

  Selv om det av og til er deilig å slippe å vaske opp eller lage mat selv.

  Sp jeg er overrasket over at du ikke er så kresen på det. Og går gjerne ut og spiser:)

  Hva om det ikke er helst som du tror det er på kjøkkenet:)?

  Selv om man ikke blir dårlig av å spise et sted, betyr fortsatt ikke at ALT var som det skal. Dessverre:(

 • Reply Mathilde 25. juni 2015 at 21:14

  Hvooor er den utrolig fine tunikaen kjøpt?

 • Reply Stine 25. juni 2015 at 21:52

  Åååh, den kjolen var fin! Hvor er den fra? 😀

 • Reply Ingunn 25. juni 2015 at 22:00

  Hei, den fargerike overdelen var kjempefin! Hvor er den fra?

 • Reply Stine 25. juni 2015 at 22:26

  Hei! Så artig å lese og se bilder fra Kroatia. Vi skal på ferie dit for første gang om en uke 🙂 Hvor er kjolen din fra forresten? Veldig fin! Hilsen Stine ( morsom blogg du har, leser den titt og ofte )

 • Reply Andrea 25. juni 2015 at 22:33

  Restauranten Christian i trogir har veldig god mat 😀

 • Reply Tuva 25. juni 2015 at 23:01

  Hvor er standkjolen/ponchoen fra? Såå fin:):)

 • Reply Nina 25. juni 2015 at 23:14

  Du burde reise og besøke en plass som heter Mostar som befinner seg i Bosnia, det er ca 3-4timer kjøretur fra flyplassen split. Det er en helt fantastisk by der mange av bygningene bærer veldig mye preg fra krigen som var der. Jeg har reist til Bosnia/Mostar og Kroatia helt siden jeg var 6år gammel og nå er jeg 20 🙂 Kommer aldri til og slutte og reise dit, er virkelig til og anbefale 🙂

 • Reply linni 25. juni 2015 at 23:46

  Du ser fantastisk ut! Hvor er tunikan/kjolen fra?

 • Reply Mia Ulfsnes 25. juni 2015 at 23:53

  Restauranten Don Dino i Trogir er verd å sjekke ut. Veldig god mat -og god service. Var ute og spiste der to ganger sist vi var i Trogir. Den kan være litt vanskelig å finne frem til, men tror du finner det lett om du googler det først:-)

 • Reply Anna 25. juni 2015 at 23:55

  Heisann 🙂

  Har leilighet i Trogir, og det er verdens koseligste by! Jeg anbefaler Kristian´s (verdens beste pizza) eller å reise ut til øya Ciovo å spise på Srdena (lkoselig resturant ved havna)

 • Reply Anonym 26. juni 2015 at 00:17

  TAKK! Hahaha, spreeeee ordet om lading på natta! Jeg lager klein stemning ved å forby mine venner dette, men jeg er PA to the RANOID!!!!! Man klarer seg en natt uten fulladet telefon. Skaff dere en analog klokke/klokkeradio, folkens, om dere trenger å våkne til visse tidspunkt.

 • Reply Anonym 26. juni 2015 at 00:20

  Dette er imidlertid hovedgrunnen til at jeg ALDRI vil bo på kollektiv og hvorfor jeg har en bipolar holdning til venninnehytteturer.

 • Reply Ida Wulff 26. juni 2015 at 00:28

  Anna: tusen takk for tips! 🙂

 • Reply Ida Wulff 26. juni 2015 at 00:28

  Mia Ulfsnes: takker, skal sjekke det ut 🙂

 • Reply Ida Wulff 26. juni 2015 at 00:29

  linni: tusen takk, den er kjøpt på Accessorize 🙂

 • Reply Ida Wulff 26. juni 2015 at 00:30

  Tuva: den er nettopp kjøpt på Accessorize, så den er nok fremdeles i butikk! :-))

 • Reply Ida Wulff 26. juni 2015 at 00:30

  Stine: hei! 🙂 gled deg! Kjolen er fra Accessorize, klem

 • Reply Ida Wulff 26. juni 2015 at 00:30

  Ingunn: Accessorize 🙂

 • Reply Ida Wulff 26. juni 2015 at 00:31

  Stine: den er fra Accessorize 🙂

 • Reply Ida Wulff 26. juni 2015 at 00:33

  k: har også fått dette inn med «morsmelken» fra farsiden, haha! Men lurer på om han glemte å informere min bror om det like mye…. ;p

 • Reply Ida Wulff 26. juni 2015 at 00:33

  Tonje: tusen takk, den er fra Accessorize 🙂

 • Reply Ida Wulff 26. juni 2015 at 00:33

  Thea: takk for tips! :-))

 • Reply Veronica 26. juni 2015 at 02:26

  Ubehjelpsom kommentar kanskje, men… Hihihi, tenker alltid Torgeir, når jeg hører Trogir, selektiv dysleksi kan være morro x)… Besøke Torgeir <3

  Har vært i Krotia selv, litt øyhopping + leiebil langs kysten på fastlandet… Så mange fine steder at jeg ikke husker noe spesifikt! Og steinstrand fremfor sand…. Elsk!!! Om du liker olivenolje vil jeg anbefale å kjøpe virginolje fra Kroatia, den har en helt unik smak! Ellers bare å oppsøke så mange matopplevelser som mulig, mye kortreist, ren og deilig mat der 🙂 Trøffel/ trøffelolje må du også prøve!

 • Reply JuliaSofie 26. juni 2015 at 07:43

  Det er herligt med ferie:) Men syns det er greit med engelsk, kommer langt i verden med det:) Ha en fin helg:)

 • Reply irenglede 26. juni 2015 at 08:26

  Å, si ikke det. Jeg har truffet norsktalende på de merkeligste steder, så ikke føl deg for sikker. Hehe. Hvor går neste tur?

 • Reply Ida Wulff 26. juni 2015 at 10:25

  irenglede: Hehe, ja men her regjerer i hvertfall ikke nordmennene! Neste tur er ikke planlagt enda 🙂

 • Reply irenglede 26. juni 2015 at 10:48

  Ja, det kan jeg tro. Sikkert greit å være hjemme litt også. Takk for svar. Fortreffelig dag til deg. ;D

 • Reply anneemargrethe 26. juni 2015 at 10:56

  Så koselig det ser ut 🙂 dette med ladere kan jeg underskrive…har hatt kurs på jobben og fått høre hvor viktig det er med trygge ladevaner…vi får stå på med folkeopplysningen videre 🙂

 • Reply Julie 26. juni 2015 at 13:53

  Trogir er superkoselig, jeg skal dit om noen dager igjen! Det er mange koselige restauranter der, men jeg er umulig på å huske navn. Bare husk å gå langt innover de koselige bakgatene, «La Dolce Vita» kan jeg huske hadde god mat. De er gode på blåskjell der, jeg elsker retten med blåskjell i «tomatsausen» de har så mange steder.

 • Reply karen 26. juni 2015 at 14:16

  vi fulgte tripadvisor sitt råd og gikk på Konoba TRS i Trogir. Maten der var veldig god og servitørene var veldig flinke, høffelige og omtenksomme. Ikke spesielt dyrt der heller 🙂 Vi spiste her flere ganger for de hadde mye godt på menyen!

 • Reply Madelen 26. juni 2015 at 15:15

  For en nydelig kjole! Alt kler den smukke 🙂 Jeg setter også pris på eget språk i utlandet. Var nylig i NYC og da var det gøy å prate norsk Hehe 😉 kos deg masse videre på ferie Ida 🙂

 • Reply Anonym 26. juni 2015 at 19:25

  jeg er ganske ny på blogg.no, eller jeg har ikke brukt blogg.no på en stund.. så jeg lurte bare på hvordan jeg endrer design på bloggen min, eller endrer designet mitt? er på profilen min og trykker på design, men finner ingenting:p hadde blitt glad for svar:)

 • Reply Maria 26. juni 2015 at 21:45

  Kan ikke du lage et eget innlegg om de reglene dine? En av de morsomste sidene dine, spør du meg 🙂

 • Reply Martha 26. juni 2015 at 22:08

  Er så enig med både restaurantmat og engelsktalende. Man blir jo lei av å måke innpå med mat fra det ene overfylte fatet til det andre i to-tre uker. Altfor deilig å komme hjem og styre mat-showet sitt selv 🙂 Oog det må være så slitsomt at alle hører og forstår hva du sier på stranda, på restaurant, i gatene og bare ooveralt heele tiden, når du har rømt ditt eget land for å få vær ei fred. Shit. Vi er litt heldige sånn, ja 🙂

 • Reply Christina - CavaforLunch.com 26. juni 2015 at 23:23

  Så spennende å følge deg i Kroatia! Jeg har lenge vurdert å ta en spontantur dit i løpet av sommeren, og nå frister det bare enda mer! Ha en herlig ferie videre 🙂

 • Reply LH 27. juni 2015 at 01:33

  Bjørn Eidsvåg dreit seg visst skikkelig ut på dette med språk, da han var i New York (tror jeg). Sa visst noe litt ufint/nedlatende om en annen person, og denne personen var selvfølgelig norsk.. haha 😉

 • Reply Lena 27. juni 2015 at 13:11

  Hei Ida 🙂

  Bare et lite tips, Tripadvisor har i det siste mistet mye troverdighet, iallfall i mine øyne. Folk anmelder steder de eksempelvis ikke har skjønt konseptet på «bare små retter på denne alt for dyre restauranten…» JA HALLO det er en Michelin retaurant…! Ja, du skjønner greia. Elite Traveller og Time out er gode sider å søke opp på, de er iallfall mer presise enn Tripadvisor:) Ha en fortsatt fin sommer! PS: You look stunning!

 • Reply Ida Wulff 27. juni 2015 at 23:32

  Maria: haha, uff! 🙂 Kanskje det!

 • Reply Text by Tina 28. juni 2015 at 12:39

  Du er så nydelig! Håper du hadde en super ferie 🙂

 • Reply caroline 28. juni 2015 at 23:06

  Nå er du brun og fin altså! Bra du koser deg så fælt 😉 ha en fortsatt super sommer ida!!

 • Reply Anonym 29. juni 2015 at 00:25

  Haha! Ler av meg selv nå, leste Torgeir nemlig og tenkte at det blir kleint å komme hjem å fortelle at man har vært i Torgeir, sikkert en del som humrer av det og tenker at det er jo også koselig på ferietur. Også så jeg først nå at det sto Trogir, søren det var ikke enkelt å lese det riktig, haha. Liker Torgeir da, synes fint byen kunne døpt om navnet til det jeg da, selv om jeg som jeg skrev ville vært en heller klein afffære å skryte av den byen til kjentfolk og spørre om noen andre har hete reisetips til Torgeir, men det ville unektlig vært en fin måte å få i gang en samtale på om man ikke kjenner den man snakker med så godt. Ser det liksom for meg, «Jo, jeg var i Kroatia sist, og da var jeg inne i Torgeir og du da?», haha, det hadde vært noe..

 • Reply Elisabeth 30. juni 2015 at 20:30

  Hei, utrolig fin kjole! Har du navnet på den? 🙂

 • Reply Ida Wulff 30. juni 2015 at 22:09

  Elisabeth: har ikke navnet nei, den selges på Accessorize 🙂

 • Reply Caroline 1. juli 2015 at 01:17

  wæææ, kjekk bror da?!

 • Leave a Reply