Reise

SISTE KVELDEN I KROATIA

27. juni 2015

Da var den lille ferien i Kroatia kommet til veiens ende, og i går takket vi for oss med en treretters middag i solnedgangen. Tusen takk for restauranttips i Trogir, hvor vi tilbragte den siste natten (for å være nærme flyplassen), men jeg fikk dessverre ikke testet noen av dem. Hotellet vårt lå nemlig ganske langt unna sentrum, og dessuten var det visst en veldig godt besøkt restaurant på hotellet vårt. Så vi tok bare kvelden der, vi! 

Etter å ha lest nyheter i går, var jeg enda mindre gira på å fly enn vanlig. Så jeg booket meg en ny flybillett for å ta samme fly som familien hjem – ikke så populært i et hjem for man er oppdratt til å ikke sløse med penger, men frykten var sterkere enn fornuften. Og det er den beste sløsingen jeg har gjort noen gang. På mirakuløst vis fikk jeg sitte sammen med mammaen og pappaen min, og med en liten champagne innabords gikk flyturen som en drøm. 

Utsikten fra hotellrommet siste natten. Ikke noe å klage på! Ser dere det lille fugleredet oppå utelampen? Altså, jeg smelter! Der satt det tre små fuglebebiser og ventet på mammaen sin, som var ute og hentet mat hvert femte minutt. Selv om jeg egentlig hater fugler (haha), var de så søte og små at jeg måtte styre meg for å ikke stille meg på stolen og holde dem med selskap. De ville vel blitt forlatt av moren sin hvis jeg så mye som rørte en… 

Turen til Kroatia var jo veldig spontan, så jeg har på ingen måte jaktet på gode tips eller notert meg en haug med navn slik jeg vanligvis pleier. Men jeg vil likevel anbefale Hvar på det aller varmeste. Er så utrolig fint der, både i byen, på strendene og ute på de små øyene. Utelivet skal visst også være veldig bra, men det orket jeg ikke å nærme meg en gang. Bare 100% chill med familien! Uansett; vi leide leilighet i Hvar, så jeg har ikke noen hotelltips å komme med. Men av restauranter kan jeg anbefale Dalmatino, Restaurant Park Hvar, Paradies Garden og Alviz. 

Takk for meg, Kroatia 

12 Comments

 • Reply JuliaSofie 27. juni 2015 at 22:56

  Velkommen tilbake til Norge;) Ser ut som du har hatt en fin ferie;)

 • Reply Sunniva 28. juni 2015 at 13:24

  Digg!! :))

 • Reply Marthe 28. juni 2015 at 14:45

  Hei Ida!

  Jeg tenker på å dra til Kroatia i august, og hadde planer om kun Split, men etter å ha lest innleggene dine, så må jeg si Hvar frister veldig! Hvordan booket du båt over fra Split til Hvar?

 • Reply Ida Wulff 28. juni 2015 at 16:46

  Marthe: Hei! 🙂 Det er ikke noe problem å kombinere Split og Hvar, være litt hvert sted. Mamma og pappa gjorde det! Er bare en times båttur mellom. Jeg booket ikke båt, men skal jeg dit igjen skal jeg definitivt gjøre det. Her er link til selskapet, du finner sikkert info eller booking der: http://www.croatiaferries.com/jadrolinija/

  God tur! 🙂 Klem

 • Reply LisaLDN 28. juni 2015 at 17:44

  Ser ut som om du har hatt ein fantastisk ferie! 🙂

 • Reply Marthe 28. juni 2015 at 20:51

  Tusen takk for så raskt svar og godt tips, det skal jeg sjekke ut asap!

  Ha en nydelig sommerkveld! Klem tilbake 🙂

 • Reply Molly 29. juni 2015 at 05:59

  Jeg traff broren din på Elkjøp på lørdag, noe som var så gøyy😀 jeg har jo lest bloggen din siden du startet og entusiasmen lot ikke vente på seg. Jeg ba han hilse til deg fra meg i en form som: «BE HENNE SKRIVE DE PARAPLY-INNLEGGENE MER AA». Vel, det var jo dumt at jeg ikke sa: «Hils fra meg og si at jeg syntes hun er super allright» – så jeg sier det her. Og du, om du trenger hjelp med telefonen din, eller behøver en ny så er du så hjertelig velkommen du også til å dukke innom 🙂 åhh, det hadde vært gøy 😀 (PS: håper ikke broren din ble brydd av min overdådige entusiasme, eller følte seg skyggelagt. Han er jo så pen en gutt atte 😀)

 • Reply Ida Wulff 29. juni 2015 at 10:14

  Molly: Hehe, så morsomt 🙂 det syns han sikkert bare var hyggelig. Klem

 • Reply ninni 29. juni 2015 at 20:29

  skal til Hvar om en mnd 🙂 hvordan er prisene på Hvar? restauranter, drikke, drinker på stranden osv..

 • Reply Ida Wulff 30. juni 2015 at 22:10

  ninni: prisene er en del lavere enn i Norge 🙂 Du kan spise en bra middag på restaurant for 80-90 kroner, og drinker er halv pris av her i landet.

 • Reply ida 1. juli 2015 at 00:57

  lurer på hvor toppen din er fra? :)mener å huske å ha sett lignende på bikbok? den var kjeempee fin ! 😀

 • Reply Ida Wulff 1. juli 2015 at 01:46

  ida: ja, det er en body fra bik bok 🙂

 • Leave a Reply