Reise

MINE BALI-TIPS

30. juni 2015

 

Tid for mine Bali-tips! 🙂 Dette er for guds skyld ingen fasit, bare en liste med noen av tingene jeg har opplevd, sett, anbefaler og fraråder. Hver gang jeg skriver tips fra et eller annet reisemål, får jeg rasende mail fra noen som enten er derifra eller har ferieleilighet og tror de eier stedet – for jeg har jo opplevd stedet helt FEIL. Å få reisetips av meg, kan sikkert være like feil for deg som å få reisetips fra en backpacker er for meg. Men her er i hvert fall noen tips og erfaringer og sånt! 

Flyreisen: vi bestilte flybillettene våre ca 3 måneder før avreise, og fikk dem til 5000 kroner tur retur per pers. Jeg tror det er en ganske god pris. Vi brukte søkemotoren Momondo, som er veldig oversiktlig og grei, ettersom du får opp en oversikt over hvilke dager det er billigst å reise. Har du råd til det, anbefaler jeg deg å holde mellomlandinger til et minimum. Vi fløy fra Gardermoen til Doha, og fra Doha til Denpasar på Bali, altså én mellomlanding. Og hvis flyselskapet Qatar er et alternativ; velg dem, det er seriøst verdt en million! Personlig hadde jeg aldri giddet denne reisen på et døgn om den ikke var med Qatar. Luksus, til og med for oss på økonomiklasse. 

Legian: vi ville starte oppholdet vårt på øya Nusa Lembongan, men fordi vi ankom Bali på kveldstid, bestemte vi oss for å sove der en natt og heller ta båten ut morgenen etter. Valget falt på The Akmani Legian, som ligger sentralt og ikke så langt fra flyplassen. Selv om det ligger i en relativt travel handlegate, merker man ikke noe til støyet når man oppholder seg inne på hotellet. Hotellet er kjempefint, og det delikate bassengområdet ligger omkranset av hotellet som en liten oase i midten. I tillegg er det basseng, bar og restaurant på takterrassen, som jeg gjerne skulle hatt tid til å bruke. Frokosten var også digg, og den fikk vi nyte på taket til soloppgangen og lyden av Bali som våknet opp. Èn natt med frokost i et classic room kostet 520 kroner til sammen for to pers, men skulle du ha lyst til å bo her lengre ville jeg sørget for et bedre rom enn vi hadde. Vi hadde nemlig ikke dagslys inn på rommet vårt, og det hadde vært litt deprimerende om vi skulle bodd der i en uke. De ansatte var utrolig hyggelige og ga oss god service (det later til å være en fellesnevner for hele Bali, forresten), og de hjalp oss med å booke båtturen til morgenen etter. 

Nusa Lembongan: morgenen etter natten i Legian, ble vi hentet på hotellet og kjørt til båten som gikk fra Sanur. Det var ca en 20 minutters kjøretur, og som nevnt er det ikke noe problem å drasse med seg en stor koffert. Jeg vil likevel anbfale å pakke i bag eller ryggsekk, hvis du skal være på øya like kort tid som vi var. Vi booket med Rocky Fast Boat, og navnet oppsummerer båtturen ganske greit, haha. Anbefaler å ikke spise frokost før den ca 30 minutter lange båtturen, for det hopper og smeller i ett. Du må ta av deg skoene før du går på båten, så ha på flip flops – og shorts, så du ikke får våte klær når du går ombord i båten. Når du ankommer Lembongan, blir du stående en stund på stranda og vente på baggasjen din og transport videre, så husk å smøre deg med solkrem. Men fortvil ikke, der du står og svetter med sand på beina, kan du nyte synet av det mest turkise vannet du kanskje noensinne har sett. Transporten fra båten videre til hotellet er litt jævlig. De stapper reisende som skal til forskjellige hotell og kofferter så tett som det går an, og du sitter sidelengs og usikret, og må holde fast på alle eiendeler, mens den åpne minibussen råkjører opp og ned bakker, rundt svinger og inn trange sidegater. Pass deg for kvister og grener som har lyst til å piske deg i trynet når du suser forbi! Og kryss fingrene for at ditt hotell er det første stoppet. Vårt var det siste, haha!

I utgangspunktet hadde vi booket oss inn på Laguna Reef Huts for de to nettene på øya. Det kostet oss 760 kroner til sammen, for to personer med frokost. Men jeg syns ikke det så noe ålreit ut med utedo, så jeg booket en strandhytte hos Nusabay Lembongan by WHM til oss fordi jeg ville ha litt mer «luksus» når vi først var i paradis. Det kostet i underkant av 2000 kroner for to personer, to netter + frokost. For å være helt ærlig var det ikke valuta for pengene, ikke særlig mye luksus, haha. Hytta var kjempefin og det samme var Mushroom Bay hvor hytta lå – men aircondition var ganske så lat, anlegget var litt rustent, og det bodde en særdeles høylytt gekko på taket. Så det ble to varme og nervøse netter med lite søvn, men absolutt en opplevelse og en følelse av å være i ett med naturen. Anbefales dog ikke for nyforelskede par, da hele hytta er under samme tak, og det er ikke annet enn en halv vegg som skiller doen og hodeputa. 

Bungalower jeg anbefaler å booke på Nusa Lembongan er Haitide og Dream Beach, de ligger utrolig fint til og anleggene er freshere. Ellers finnes det jo en haug av luksushoteller også, men det er virkelig sjarmerende med disse små hyttene. 

Det man stort sett kan gjøre på Lembongan er å gå turer, sykle, kjøre scooter, snorkle, dykke, surfe, spise, få massasje og sole seg. Du kommer deg lett rundt øya på én dag, så hvis du er en rastløs person holder det med 2-3 dager der. Vi var så skutt etter den lange reisen at vi for det meste slappet av, så jeg vil egentlig ikke anbefale denne utflukten som det første du gjør. Bedre å ta det midt i! Men når du først er der; ta turen til både Sandy Bay og Dream Beach, fantastisk vakre steder! 

Båtturen hjem var forresten mindre voldsom, da vi fikk en større båt. Så man kan jo håpe! 🙂 

Gili-øyene: det er veldig mange som har anbefalt Gili-øyene, så ingen tvil om at det er et nydelig sted. Muligens enda mer paradis enn Nusa Lembongan. Vi orket ikke båtturen på to timer, og det var derfor valget falt på Lembongan. Men undersøk litt rundt Gili-øyene også, hvis du skal til Bali! 

Seminyak: tilbake på Bali, ble vi kjørt til Seminyak, nærmere bestemt hotellet Vasanti Seminyak Resort. Det var som å bli født på ny! Herregud, så glade vi var da vi kom dit. Alt var stort, nytt, luktet godt. Vi satte sikkert ekstrra stor pris på det pågrunn av de to våkennettene vi nettopp hadde hatt. Servicen er så god at man nesten blir brydd, rommene har aircondition som justeres automatisk til perfekt temperatur, sengene er gode, bassengområdet og utsikten er upåklagelig, og hotellet ligger veldig bra til. Med gratis shuttle service kommer du deg rundt i Seminyak også. Nei, dette hotellet anbefaler jeg virkelig altså. Det eneste på minussiden er at middagen som finnes på ala carte-menyen er smakløs, og at det kun var ett garderobeskap (ingen skuffer) på rommet. Men! Seminyak kryr av restauranter, og vi fikk plass til alle tingene våre. Så egentlig ingen klager. 

Vi bodde på Vasanti i 10 netter med frokost, noe som kostet oss ca 2000 kroner hver. HALLO, det er sykt billig! Spesielt med tanke på hvor luksus det var, hotellet var finalist i 2015 World Luxury Hotels Awards mens vi var der. Anbefaler å bestille hotellet tidlig for å få det like billig som vi fikk, og å drikke masse av juicen som heter Super Skin fra bassengbaren. Nam nam nam. 

Jeg likte Seminyak veldig godt, tror det var en perfekt match for oss. Det er mye renere enn for eksempel Kuta, og har masse bra shopping og gode restauranter. Dessuten er det ikke så langt til andre steder man ønsker å utforske. 

Shuttle bussen til Vasanti stoppet blant annet på to Beach Clubs; Potato Head og Mozaic Beach Club. Potato Head opplevde jeg litt som… Dagsfylla med unge, vakre mennesker – selv foretrekker jeg tre lag med solkrem framfor concealer og lipgloss når jeg soler meg, men det er sikkert gøy å ta en dag der med jentegjengen. Mozaic Beach Club var helt omvendt – stille og rolig, for det meste par. Begge steder ligger på stranda, og er kjempefine. Kommer bare an på hva man foretrekker, I guess 🙂 

Nusa Dua: vi tok en dag i Nusa Dua, hvor vi kjøpte oss en solseng hver hos Ayayoda Resort. Det var veldig fint, og kostet vel 50-60 kroner for en dag. Anbefaler ikke å dra med seg sitt eget strandhåndkle og legge seg på stranda, for det blåser mye og du vil få sand over alt. Den vinden er derimot veldig behagelig når du ligger på en solseng litt lengre opp og ser utover det krystallklare vannet. Kunne gjerne bodd en uke i Nusa Dua, for der var det sykt fint. Men ser for meg at det er litt kjedelig og isolert, så kanskje for en framtidig bryllupsreise? 

Mat: vi levde av Tripadvisor sin toppliste, og det anbefaler jeg alle å gjøre. Greit å kunne se bilder av maten og lese anmeldelser. Setter meg aldri ned på en random restaurant som jeg ikke har lest om på forhånd, det blir sjelden noen suksess. Vi fulgte naturligvis listen for Seminyak, så det er den jeg har linket til her. 

Taxi: det var mange fugler som kvitret oss i øret at vi kun måtte benytte oss av Bluebird Taxi’s, for det er de eneste man kan stole på. Alle taxiene på Bali er enten Bluebirds, eller så prøver de å ligne på Bluebirds – altså er alle bilene veldig like. Vi prøvde først og fremst å holde oss til Bluebirds, men hadde heller ikke noen negative opplevelser med kopiene. Men sett deg aldri inn i en taxi uten å spørre om de kan skru på takstameteret først. Finner de på en unnskyldning til å ikke bruke takstameteret; takk nei og vent på neste taxi. Den er mest sannsynlig rett rundt hjørnet. Les om hvordan du gjenkjenner en Bluebird her, det var først da jeg fant denne at jeg skjønte hvor mange fake vi hadde kjørt med, haha 🙂 

Ting å finne på: i tillegg til øyer, steder og beach clubs er det selvfølgelig en haug av andre ting å finne på på Bali. Vi fikk ikke gjort alt vi hadde notert oss, men noen av tingene er i hvert fall Bali Zoo, cooking classes (mange hotell og restauranter tilbyr det), Monkey Forrest, besøke en rice terrace i Ubud, se på templer, dra til vulkanen Kintamani osv. Tripadvisor har en liste her over ting som er verdt å få med seg. 

Værmelding: hopp over værmeldingen. Vi reiste nemlig med en klump i magen fordi vi skulle få regn og skyer hver eneste dag. Det eneste vi opplevde var 5 minutter med duskregn ÉN av dagene! Det kan likevel være lurt å oppdatere seg på når det faktisk er regnsesong og ikke på Bali. 

Sånn, det var vel det jeg gjorde meg av erfaringer på Bali. Beklager at det kom sent, men bedre sent enn aldri, eller hva? 🙂 Håper noen framtidige Bali-reisende kan få bruk for noe av det! 

 

17 Comments

 • Reply Stine Tokle 30. juni 2015 at 22:43

  Suupert innlegg 😀

 • Reply Anine 1. juli 2015 at 00:11

  Ah, nå fikk jeg lyst til å dra til Bali! 😉 Kanskje det må bli neste store reisemål, virker fantastisk!

 • Reply ada 1. juli 2015 at 08:05

  Kjempefint innlegg! Hvor er den fine strand kaftan du har på deg på bildet fra?

 • Reply Marte 1. juli 2015 at 08:59

  Sykt billige flybilletter! Tror jrg betalte 7000,- en vei. Regntiden på Bali er månedene som slutter på ‘er’. september, oktober, november, desember. Når det først begynner å regne, høljer det ned i noen minutter, så er det fint igjen.

  Dette innlegget irriterte meg, for jeg savner Bali så SINNSYKT!! Haha

 • Reply Ida Wulff 1. juli 2015 at 09:39

  ada: tror den du mener er fra Lindex! 🙂

 • Reply LisaLDN 1. juli 2015 at 09:54

  No frista det veldig å bestille tur, kjenner eg! Ser heilt fantastisk ut 🙂

 • Reply Elisabeth 1. juli 2015 at 10:09

  Fikk veldig lyst til å dra til Bali nå 😀 :s

 • Reply Selma Borch 1. juli 2015 at 13:57

  Hei! Hvor er det du fant hotellene? Noen side du brukte til å finne dem? 🙂

 • Reply Ida Wulff 1. juli 2015 at 14:19

  Selma Borch: hei 🙂 bruker mest hotels.com og trivago.no – og så leser jeg anmeldelser på tripadvisor før jeg bestiller! Klem

 • Reply Maren S. Helgemo - Ned 25 kg, + 13 men de SKAL forsvinne! 1. juli 2015 at 16:49

  Heerlige tips!

 • Reply Camilla 1. juli 2015 at 18:54

  Bali har jeg alltid hatt lyst å reise til. Så vakkert!

 • Reply Kamilla Haaland 1. juli 2015 at 22:41

  Åh, Bali altså, dit MÅ jeg en gang! Ser fantastisk ut.

 • Reply Anndrea 2. juli 2015 at 15:34

  God guide! akkurat passe lang, gode tips 🙂 kommer absolutt til å sjekke det ut!

 • Reply Elise 3. juli 2015 at 20:06

  Første tur uten familen går nok til Bali, har mor med klaustrofobi, så vi reiser aldri lengre enn 4 timer direkte fly og da gjerne alltid til tyrkia, mens jeg har et tilfelle av wanderlust og elsker de venne feriene vi har blitt dratt rundt om i verden 😀

 • Reply Julie 10. juli 2015 at 19:30

  hei 🙂 Jeg lurer på hvor strandhatten din er fra? sliter med å finne en med slik passform

 • Reply Ida Wulff 10. juli 2015 at 22:38

  Julie: den er fra Accessorize! 🙂

 • Reply Hilde 22. desember 2016 at 00:28

  Hei Ida,

  Høres ut som om du hadde en super tur. Selv bor jeg på Bali mesteparten av året (10 mnd) og lever ikke så mye på hoteller, men mye av det du sier stemmer nok. Vanskelig å vite hva man skal velge om man ikke har vært der før, så man må bare sjekke litt og teste. Jeg absolutt elsker Nusa Lembongan og et fantastisk sted å bo er Komodo gardens. Det ligger rett ved Sandy Bay Beach club og kort avstand til Dreambeach.

 • Leave a Reply