Paraplyer

ÅRETS FERIEPARAPLYER

31. juli 2015

I disse agurktider tenkte jeg å komme opp med noen nye paraplyer til dere! Og hva passer vel bedre enn ferieparaplyer? Vi bare kjører på!♥ De forlatte regningene. Når man kommer hjem etter en lang reise, og det ligger purringer på regninger i postkassa. For et ekstrem-ordensmenneske er det den verste følelsen i verden (sånn overfladisk sett).

♥ Når du skal sjekke ut av et hotellrom – eller av en lugar på en ferge, og vaskepersonalet er ALT for ivrig med å få deg ut. Altså! På Color Fantasy på vei til Danmark, kom det noen inn på lugaren FEM ganger for å hive oss ut. Ja, jeg satt og knøyt joggeskoa forrige gang du var innom også, du trodde vel ikke at jeg hadde gått og lagt meg igjen?! Vurderte nesten å gå og legge meg igjen bare for å være vrang, det var jo ti minutter til utsjekk… 

♥ Når du sjekker inn på et hotell, og får en skikkelig ekkel drink som du må drikke mens du smiler takknemlig og fyller inn detaljene dine på et skjema. Bah… Dette skjedde blant annet på Bali, da vi lekte backpackere i jungelen. En skikkelig varm, klumpete, halvråtten vannmelon-juice. Men jeg fikk så dårlig samvittighet ovenfor de snille folka at jeg drakk til det var tomt, selvfølgelig…

♥ Når det bor en gekko i strandhytta di, og du ikke vet om den står i fotenden av senga eller på taket fordi lyden er så HIMLA høy.

♥ Når hotellet glemmer å gi deg rene håndklær, og du ikke legger merke til det før du er ferdig i dusjen. Har du noen gang tørket hele kroppen med dopapir? Jeg har sikkert rester av dopapir på kroppen ennå. ♥ Når du har flyskrekk, flyr alene og havner ved siden av psycho folk på flyet. Som for eksempel sitter og ler mystisk for seg selv hele flyturen….. Har noen en fallskjerm til meg?

♥ Bananfluer. Jeg klikker av bananfluer. Og jeg fortjener virkelig ikke å ha besøk av dem, jeg har aldri en smule mat liggende framme. Nå føler jeg at det er bananflue-egg i alt jeg spiser. 

♥ Når servitører står og ser på deg mens du regner ut tipsen, og du ender opp med å gi dritmye tips for at det ikke skal bli klein stemning. 

♥ Når de du reiser sammen med er SYKT RASKE til å ordne seg! Jeg er ikke spesielt treg av meg, men på flere av turene jeg har vært på i sommer har jeg måtte droppe både hårvask og å fornye sminken, bare for å bli klar ca. 10 minutter etter de andre. What?!♥ Når folk er inne på flytoalettet i evigheter, og så kommer de ut med en bunke klær og sminkepungen sin….Greit det. ♥ Når du skal gå på flyet og flypersonalet skal se på billetten din enda en gang for å fortelle deg hvor du skal sitte. Det er virkelig ikke nødvendig på et fly med 31 seterader. Sjåføren/turguiden som gikk inn på butikken, kjøpte to juice, og foreslo at vi skulle smake på hverandres. NEI NEI NEI. ♥ Å gå gjennom tollen. Selv om jeg aldri har med meg et gram for mye av noe som helst, angster jeg helt og ser ut som verdens mest kriminelle. Ble faktisk stoppet på en av turene i år, og fikk tryglet meg til at vi slapp å gå gjennom posen med det brukte undertøyet som hadde ligget der i to uker… Det er jammen ikke lett å få så mye negativt ut av noe så positivt! Haha. Har du noen ferieparaplyer du vil dere? Jeg vil gjerne høre! 🙂 

29 Comments

 • Reply Anne 31. juli 2015 at 16:18

  å lande sent på Gardermoen med jetlag samtidig med tre charterfly og taxfree’en er fylt til randen av storfamilier som roper på hverandre og foreldre som ikke har kontroll over barna som skriker i sjokoladeavdelingen og løper rund ved bagasjebåndene..

 • Reply K 31. juli 2015 at 16:44

  Når alle står presset sammen rundt bagasjebåndet for å vente på kofferten sin, slik at når din faktisk kommer, må du presse deg frem. Hadde alle bare stått bak streken hadde verden vært ett bedre sted!

 • Reply Lise Penne 31. juli 2015 at 20:16

  Hei😊 Det er ikke ferie paraply, men sommer-paraply… kveldssol er digg om du er ute å drikker øl, griller osv men når den står på gjennom soverommet eller stuen og det er tidenes badstue på rommet ved sengetid eller når man tar kvelden. DET er plagsomt, er jo greit på vinteren for vi har ovn å kan fyre, men ikke AC som kan lufte. Ikke vi allefall 😂

 • Reply Marion 31. juli 2015 at 20:35

  De siste dagene før jobben kaller. Gjør alt man kan for å kjede seg, så tida skal gå sakte! Sånn har samboeren min det nå, kjedelig for meg også.. haha!

 • Reply Christina 31. juli 2015 at 20:45

  Elsker disse innleggene dine!! Har noen paraplyer jeg også, vet ikke hvor jeg skal begynne en gang…

  1. Når rengjøreren på hotellet i Tyrkia tar med seg både håndklær og putetrekk, men legger ikke igjen nytt??? Når vi spør i resepsjonen for å få rent, sier de at vi må vente noen timer fordi det er til vask? Altså, hallo!!!! Heldigvis oppdaget vi det FØR dusjen.

  2. Ekle gutter som åler seg inn på deg når du bader, spesielt når kjæresten akkurat har svømt i land!!! Hater det, blir kvalm. Ikke er det sjarmerende når de tydelig stirrer heller

  3. Når jeg legger meg laaaangt ute til sjøs på flytemadrassen min for å sole meg, og for å kunne brette bikinien ned her og der for å unngå altfor stort skille, så kommer guttene jaggu ut dit også!!! Fysj.

  4. Når jeg som nevnt koser meg ute til sjøs alene, så kommer en dame som har svømt helt fra land og ut dit jeg er, så bestemmer hun seg for å ta pause – på madrasser MIN!!!! Hun holder seg fast, UTEN å spørre, før hun svømmer inn igjen etter noen minutt. Altså, har ikke ord!!

  5. Ansatte på restaurant som er mer interessert i å være «innkastere», enn å ta seg av gjestene som allerede er der.. satt i 20 min før noen kom så vi fikk be om regning, og da hadde vi allerede spurt en gang! Gjett hvem som ikke fikk tips…

  6. Når du endelig har fått farge, så begynner du å flasse selvom du har smurt deg utallige ganger hver dag!:(

  7. Ansatte på hotell og i servicebransjen i utlandet som ikke kan engelsk. Finn deg en ny jobb

  8. Frekke turister som tar flytemadrassen din, rett foran øynene på deg!?

  9. Turister som er med på samme båtutflukt som deg, så sitter de og røyker HASJ rett ved siden av deg, uten å tenke over at jeg kanskje ikke ble med på turen for å bli høy!? (Overdrevet ja, men fy f).

  Haha, godt å få delt dette med noen… Blir litt irritert av andre mennesker kan du si, tror jeg må reise på ferie til en egen øy neste gang… Ha en super ferie videre 😀

 • Reply Kristin 31. juli 2015 at 20:46

  Å vente på bagasjen. Du har funnet din plass og står der å speider. Så kommer det bare noen og stiller seg rett foran deg. Fordi de må ha bagasjen først. Før deg.

  Altså, jeg bare står her med all verdens tid. Så værsågod. Bare still deg rett foran meg, du. Siden din bagasje åpenbart kommer FØRST.

 • Reply Martha 31. juli 2015 at 21:26

  1. Folk som ignorerer at de ikke er alene i hotellhagen/på stranda. Skal du virkelig snorke så høyt på solsenga at jeg hører deg til tross for musikk på ørene? Trenger du å bruke solsenga mi som stativ til flytemadrassen din? MÅ du og den feite familien din (SOORRY) rape og fise mellom etappene deres fra og til all inclusive-snack-lønsj-greia? Sukk.

  2. Servitører som ikke er oppmerksomme nok, spesielt om det ikke er stor pågang i restauranten. Først vil vi gjerne få be om regningen, så vil vi ha den innen neste morgen helst og såå – tro det eller ei – vi vil ha vekselpengene våre også. TAKK!

  Haha, sånn er det.

  Men Ida, har paraplypunktene dine blitt til hjerter nå? hihi, the irony 🙂

 • Reply Siri Kolstad 31. juli 2015 at 23:25

  haha, kjenner meg igjen i mye!

 • Reply Lifeisgood 1. august 2015 at 00:37

  Hi hi ler 🙂

 • Reply Thea 1. august 2015 at 01:38

  Jeg hater å gå gjennom tollen! Har aldri blitt stoppet, men føler alltid at jeg kommer til å bli stoppet. Det er så skummelt.

 • Reply Benedicte 1. august 2015 at 09:55

  Når du har fått flysete i midtgangen, og du gjerne vil sove.. Men blir vekt av den hersens tralla som dulter borti for 17 gang..

  Når du får kjeft for å sitte med headsettet på før flyet har tatt av… Jada, jada har flydd

  før

  Drosjesjåfører som fikk lappen i går og synes det er digg med 40 grader i bilen.. Hello bilsyke!

  Ååå jeg kunne skrivd maaange!

  Og er det bare jeg som føler på kleineten når du skal ut av flyplassen, hvir ALLE står å stirrer fordi de venter på noen kjente.. Spesielt på utenlandske flyplasser

 • Reply Fru Heidi 1. august 2015 at 11:01

  Alle de forbannede idiotene som på død og liv skal stå klistret inntil bagasjebåndet på flyplassen. Når det er folk fra fire forskjellige fly som skal ha bagasjen sin på samme bånd, hjelper det IKKE å stå omtrent oppå båndet. Jeg drømmer om noen som håndhever overtramp med fløyte og batong 😛

 • Reply Veronica S 1. august 2015 at 15:58

  Jeg kjenner meg igjen i noen av punktene her. Satt og humret litt for meg selv nå.

 • Reply Anonym 1. august 2015 at 16:45

  Når man har brukt evigheter på å dyrke frem egne grønnsaker på kjøkkenet og glemmer å gi noen ansvar for å vanne blomster mens man er borte. 🙁

 • Reply Tina 1. august 2015 at 19:12

  * når du ligger på en av solsengene nærmest bassenget, koser deg og leser en god bok, og SÅ bestemmer en gjeng med unger at de skal drive å hoppe i bassenget rett fremfor deg – gjentatte ganger. Boken blir gjennomvåt og ødelagt… Hopp heller slik at vannet plasker på foreldrene på andre siden av bassenget!!!

  * når du bestiller transport fra flyplassen til hotellet, og er de siste som kommer på bussen. Sitte spredt, gjerne med en raring på siden i en varm og trang buss (bestiller heller taxi heretter 😐 )

  * når du går på en tilfeldig restaurant, og maten smaker drit. Alltid sjekk tripadvisor 😐

  * sand i rumpa burde ha egen paraply

  * når de eneste ledige solsengene er i skyggen, mens halvparten av de «opptatte» står tomme hele dagen……. Legger du håndkleet fra deg, bør du faktisk bruke solstolene!!

 • Reply LisaLDN 1. august 2015 at 20:04

  Åh, eg og klikker av at flyvertinna skal sjå på boardingkortet mitt på veg inn på flyet! Eg har jo pakka det vekk for å raskest mulig kaste bagen i bagasjehylla og sette meg, og eg veit godt kor eg skal sitte!

 • Reply Milla 1. august 2015 at 23:13

  Hahaha, elsker disse paraplyene dine! Fantastisk artige å lese 😊😊 Kjenner meg igjen i litt for mange av dem! 😛

 • Reply TM 2. august 2015 at 00:54

  He he. ler 🙂 veldig morsomt skrevet, kjenner meg igjen her 🙂

 • Reply Kamilla Haaland 2. august 2015 at 11:49

  Når de presterer å ha det så kaldt på flyet at du (og alle andre) sitter skjelvende i 10 timer. DET er min paraply ass.

 • Reply Irma 2. august 2015 at 12:31

  Folk som står alt for nære bagasjebåndet på flyplasser slik at ingen andre ser eller når bagasjen sin. Dette til tross for røde linjer og teksten vennligst stå bak den røde linjen

 • Reply Ida Sofie 2. august 2015 at 17:12

  Når du merker spylukta spre seg ut over hele flyet frdi en kid på syvende rad kastet opp. Takk for at lufting i flyet er så effektiv.

  Eller for så vidt eggepulverrøra på ALLE hoteller. Yuck

 • Reply Silje 2. august 2015 at 21:08

  Hei Ida! Jeg skal ha innflytningsfest snart, og det blir litt blandet med folk som egentlig ikke kjenner hverandre så godt fra før av. Jeg tenker derfor at jeg har litt lyst til å ha noen leker for at folk skal løsne litt opp! Shot og velkomsdrink når de kommer er også planen..

  Det jeg lurer på er om du har noen tips til slike leker man kan ha på innflytningsfest?

  Hilsen Silje

 • Reply Marthe Sofie 2. august 2015 at 22:23

  Hahaha, ler meg ihjel av paraplyene. Ikke bare dine, men leserene dine sine også! Har en selv;

  – Når de som jobber på hotellet på død og liv skal ha oss til å spise middag på hotellet, HVER ENESTE KVELD. Sorry meg, men jeg kom for å se meg rundt, ikke sitte fanga på hotellet.

  fader altså

 • Reply Kamilla 2. august 2015 at 22:47

  Har noen paraplyer selv..

  – Når du sitter og skal se forestilling, og personene som sitter i veien for deg fra før av, ikke tar hensyn.

  – Servitører som ikke får med seg bestillingene.

  – Grinete folk.

  – Misvisende skilter.

  – SAND, sand overalt..

  – Housekeeping for tidlig og for sent! Kom på hotellrommet kl 16 en dag, og det var fortsatt ikke vasket der..

  – Appelsinjuice som smaker ALTFOR sterk saft, er ofte dette på hotellfrokoster i utlandet.

  – Barn som skriker, gråter og synger.

  – Generelt mennesker som ikke tar hensyn til andre.

  Har også opplevd å få ekkel drikke på restauranter etter maten, når man helst bare vil betale for seg og gå.

  Og til sist: dagens opplevelse: Når du mellomlander et sted, og det virker som at de som jobber i sikkerhetssjekken har verdens beste tid, og du selv har 2 min til flyet går..

 • Reply Maria 2. august 2015 at 23:32

  Hahah, kjenner meg igjen i den siste!

 • Reply Anonym 3. august 2015 at 10:05

  Haha morsomt innlegg!

 • Reply Anonym 3. august 2015 at 22:00

  Har fulgt bloggen i årevis men aldri tatt meg tida til å kommentere (Shame on me)! Elsker paraplyinnlegg og kjenner meg igjen i mesteparten hver gang;) Mine paraplyer handler mest om andre folk (hater folk)!

  🌂 drittunger som ikke kan oppføre seg og foreldrene som ikke klarer å oppdra unger (bråk, herjing og plage andre mennesker) det gjelder overalt i alle situasjoner!

  Generelt ferieparaplyer: skitne, illeluktende (svette, røyk, parfyme) bråkete, stressa, masete, frekke idiotiske folk hvor enn man snur seg som ødelegger for andres ferie bare ved å være til stakkars 💔

 • Reply http://propravilno.ru/kak-pravilno-zavarivat-zelenyj-kofe/ 6. mars 2024 at 19:22

  Housekeeping for tidlig og for sent! Kom på hotellrommet kl 16 en dag, og det var fortsatt ikke vasket der..

  – Appelsinjuice som smaker ALTFOR sterk saft, er ofte dette på hotellfrokoster i utlandet.

  – Barn som skriker, gråter og synger.

  – Generelt mennesker som ikke tar hensyn til andre.
  http://propravilno.ru/kak-pravilno-zavarivat-zelenyj-kofe/

 • Leave a Reply