Uncategorized

HJERTET MITT BLØR

3. september 2015

I går kveld lå jeg og leste nyheter, og stanset ved disse bildene av en tre år gammel gutt. En tre år gammel gutt som aldri kommer til å fylle fire. 

Bildene viser lille Aylan, som flyktet fra Syria med familien sin, fra et område hvor IS herjet og gjorde det umulig å leve. Så de flyktet for å komme i trygghet, men både Aylan og hans 5 år gamle bror mistet livet på veien. Det er ofte lettest å dra ned gardinene og ignorere mye av det som skjer der ute i verden. For det skjer mye ondt og trist på denne planeten, og man ville vel ikke kunne klare å fungere i hverdagen hvis man skulle ta inn alle inntrykk og føle med alle som lider i verden. Jeg velger å ignorere mye. Kanskje ikke ignorere, men jeg er flink til å leve i min lille boble og beskytte meg fra all elendigheten som foregår. Da jeg kom hjem fra Kenya etter å ha besøkt fadderbarnet mitt, hadde jeg dårlig samvttighet for å gå og kjøpe dopapir. Det sier seg selv at jeg ikke skal slutte å kjøpe dopapir fordi andre ikke har den samme muligheten. Men det sier også seg selv at man må bidra med noe, når man ser elendigheten.

Disse bildene traff meg som en stein i hodet, et smekk i ansiktet. Det er umulig å ikke bli helt forbanna trist av dette. Hva man mener om innvandringspolitikken og håndtering av flyktninger, er tanker og meninger som blekner og glemmes i en slik tid. Det kommer til et punkt hvor man ikke kan gjøre annet enn å tenke på enkeltmenneskene. 

Jeg vil gjerne oppfordre alle mine lesere til å donere noen kroner til Kirkens Nødhjelp, Røde Kors eller andre som engasjerer seg i dagens situasjon med flyktninger. Det spiller ingen rolle hvem man gir til, så lenge pengene går til det samme. Selv støtter jeg Kirkens Nødhjelp hver måned, og også med ekstra bidrag på SMS i situasjoner som denne. Jeg føler meg trygg på at deres penger kommer dit de skal, etter å ha vært med dem på reise og sett mye av arbeidet deres. 

Hvis du sender AKUTT til 2468 gir du 200 kroner til Kirkens Nødhjelp. Det går også an å bruke kontonummer 1602.40.26535. Hvis du bare har 20 kroner å bidra med, så er det også et pledd til et barn som sitter i en flyktningleir og fryser, og som kanskje ikke vet hvor mammaen og pappaen sin er.

25 Comments

 • Reply Hanna 3. september 2015 at 10:53

  Så flott at du deler dette slik at flere ser en mulighet til å hjelpe, som er så enkel for oss og som betyr så mye for andre.

  Vi som lever i et så godt land med gode muligheter, har et ansvar over oss nå. Hjelp de som trenger hjelp!

 • Reply Nathalie 3. september 2015 at 10:57

  Du vet innlegget er godt skrevet når jeg for første gang velger å faktisk støtte en veldig organisasjon. regner med flere føler for det samme. Du er flink du Ida:)

  200 av 342 kroner overført fra brukskonto. Hva har vi vel kredittkort til frem til neste lønn si. 🙂

 • Reply linn 3. september 2015 at 12:04

  Tuswen takk IDA! endelig noen som tar tak i denne saken! Jeg skal bidra! Oppfordrer alle andre til å gjøre det samme nå!

 • Reply Martine 3. september 2015 at 12:10

  Dette innlegget traff meg rett i hjerte. Penger er overført.

 • Reply Tonje 3. september 2015 at 12:58

  utrolig fint skrevet!

 • Reply LisaLDN 3. september 2015 at 14:52

  Off, får vondt langt inni sjela. Grusomme bilder, men det setter ting fram i lyset. Er flink til å gløyme alt det grusomme som skjer sjølv, merker eg. Håper alle støtter med det dei kan! Bra du skriver om dette 🙂

 • Reply Sigrid 3. september 2015 at 15:47

  Hei Ida! Så utrulig fint at du velger å skrive om dette og dermed bidrar til å øke oppmerksomheten rundt dette temaet, det trengs!

 • Reply Patrycja 3. september 2015 at 17:20

  ♥♥♥♥

 • Reply Silje 3. september 2015 at 18:29

  Det er så godt å lese at også de som lever av mer eller mindre «overfladiske» ting, som en blogg (missforstå meg rett her), også bruker sin stemme til å ytre seg om slike saker. Tilstanden i Syria og områdene rundt er helt på trynet jævlig, og det at det finnes mennesker i Norge som fortsatt sitter og snakker om en «flom av flyktninger» som kommer til vest-europa gjør meg kvalm. 2 % av flyktningene fra de krigsrammede områdene er de som er planlagt skal komme til Norge og norden. Alle de andre millionene befinner seg fortsatt i Syria eller i naboland rundt som ikke har evne eller kapasitet til å ta seg av alle disse menneskene i nød.

  Det er helt vanvittig at vi kan sitte her i velferdslandet Norge og nekte mennesker den hjelpen de har rett på med tanke på FNs menneskerettighetskonvensjon.

  Og som sagt Ida, det er veldig bra at du tar opp saker som dette!

 • Reply Anonym 3. september 2015 at 20:01

  Tårene renner. Har overført <3

 • Reply Ida Wulff 3. september 2015 at 21:03

  Anonym: så bra!! <3

 • Reply Ida Wulff 3. september 2015 at 21:04

  Sigrid: skulle bare mangle <3

 • Reply Ida Wulff 3. september 2015 at 21:06

  Martine: så bra, takk for at du ville gjøre det!

 • Reply Ida Wulff 3. september 2015 at 21:06

  linn: ikke takk meg, det skulle bare mangle. Så utrolig bra at du også ville bidra 🙂 klem til deg!

 • Reply Ida Wulff 3. september 2015 at 21:07

  Nathalie: så utrolig fint gjort av deg!! Stor klem

 • Reply idacosta 3. september 2015 at 21:19

  Så bra innlegg. Respekt at du tar opp slike vanskelige men så utrolig viktige tema!

 • Reply Anonym 3. september 2015 at 21:44

  Fantastisk at du skriver om dette!!

 • Reply Vebjørn 3. september 2015 at 21:59

  Heisann!

  Supert innlegg, bra at du tar opp dette og sprer ordet. Godt skrevet også.

  Viktig at du understreker at det HAR noe å si hvilken organisasjon man støtter.

  Det er forskjell på organisasjoner, noen er flinkere til å få pengene til formålet enn andre, noen er mer nøytrale enn andre, Du tar et utrolig viktig første steg, og oppforder til å støtte nødhjelp. Alle har råd til det. Supert! Neste steg er å få folk til å sette seg inn i og bli engasjert rundt hva som fungerer, hva som når ut.

  Men fortsatt, stå på med slike innlegg, dette trenger vi mer av!

 • Reply Anonym 3. september 2015 at 22:23

  Vil du komme med et innlegg om hva du mener om flyktiningstrømmen som kommer, sett fra et langsiktig perspektiv?

 • Reply Guro 4. september 2015 at 12:50

  Kjempefint innlegg 🙂 Supert at du har med kontonr også, så andre «fattige»(les: studenter) kan bidra med mindre beløp. Alle monner drar!

 • Reply Ida Wulff 4. september 2015 at 13:16

  Anonym: Nei

 • Reply Marthe Sofie 4. september 2015 at 13:33

  Utrulig bra at du bruker bloggen til dette!! Håpe alle andre store bloggere gjør det samme!

  vi kan ikke hjelpe alle, men noen!

  Penger er donert <3

 • Reply Ida Wulff 4. september 2015 at 13:48

  Marthe Sofie: såå bra, det er godt å høre <3

 • Reply Jenny 4. september 2015 at 15:01

  Virkelig det mest brutale bilde jeg har sett, og det gjør så vondt at jeg nesten ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg. Har grått siden i går, og klarer ikke stoppe..

  Takk for at du belyser og opplyser slike ting – penger er overført!

 • Reply Rubab 4. september 2015 at 17:53

  Du er en av de få bloggerne som har tatt opp temaet. Bra gjort! Hadde samme reaksjon da jeg så bildet 🙁

 • Leave a Reply