Mat

MIN NYE FAVORITTSUPPE

16. september 2015

Jeg er blitt helt hektet på en suppe, som jeg tenkte jeg skulle dele oppskriften på. Supper er sunt, godt, enkelt å lage – og ikke minst deilig og varmende på høsten. Jeg har tatt utgangspunkt i denne oppskriften, men endret noe på den. Jeg ser ikke noen grunn til å tilsette sukker, og har i stedet kjørt på med chili. Jeg ELSKER at det brenner i munnen og svir i halsen når jeg spiser, haha. Dessuten har jeg kjøpt ferdiggrillet kylling i varmdisken, noe som gjør jobben 100 ganger lettere. Hvis du gjør absolutt alt i en og samme wok-gryte, slipper du mye oppvask også.

Hvis du bor alene slik som meg, holder denne oppskriften til to dager med middag og to dager med lunsj. Med andre ord også ganske økonomisk, når du først har «tørrvarene» på plass i skapet.♥ Du trenger:– 1 hel grillet kylling- 1 kyllingbuljong- 5 dl vann- Olje (jeg bruker soyaolje)- 2 sjalottløk- 1 hel chili med frø- 2-3 hvitløksfedd- 2 røde paprika- En neve sukkererter- 1 glass thai red curry- 2 bokser kokosmelk- Et par cm med ingefær- 2 ts fish sauce – 3 ts thai soyasaus- thainudler♥ Slik gjør du: – Med litt orden på kjøkkenet går dette lekende lett og skikkelig fort, så begynn med å gjøre klart alt du skal bruke. Det vil si: plukk kyllingen i passende biter og legg disse klare på et fat. Kok opp 5 dl vann, som du slipper kyllingbuljongen oppi. Så kutter du sjalottløken i tynne ringer, paprikaen i tynne strimler, sukkerertene i to, chilien i ringer og legger alt dette på én tallerken. Finhakk hvitløken og kutt ingefæren i den størrelsen som passer deg, selv har jeg ikke noe i mot litt størrelse. Hvitløk og ingefær skal oppi suppen på egne tidspunkter, så du kan godt ha dem på et eget fat. Finn også fram olje, kokosmelk, curry paste, fish sauce, soyasaus og nudler, så er alt klart. – Ha olje i pannen og wok sjalottløken, paprikaen, sukkerertene og chilien. Når det har vært i pannen en liten stund, slenger jeg oppi hvitløken også. Når løken er blank og myk, heller du alle grønnsakene tilbake på fatet. – Så tar du ca 1 teskje olje i pannen, og tømmer glasset med red curry paste i pannen. La det frese i 10-20 sekunder, før du heller oppi det oppkokte vannet som nå har blandet seg med kyllingbuljongen. Så kan du helle oppi de to boksene med kokosmelk. Kast oppi ingefæren og resten av grønnsakene som ligger og venter på fatet. – Gi alt sammen et oppkok, og la det deretter putre på middels varme i 10 minutter. Når det er 4 minutter igjen kan du slenge oppi nudlene (jeg bruker kun ett av nuddelbrettene i pakken så det ikke skal bli en grøtete nuddelrett) og kyllingen. Det forutsetter at nudlene du kjøper også krever 4 minutter koketid, så klart. Håper du liker suppen! 🙂 

16 Comments

 • Reply Madeleine 16. september 2015 at 17:28

  Det så utrolig godt ut! Den fikk jeg lyst å prøve ut! =)

 • Reply coffee in a cup 16. september 2015 at 18:35

  DET så godt ut!

 • Reply theresekristina 16. september 2015 at 19:34

  Oi dinna vil eg prøve! Du hive altså en pakke med ukokte nudla oppi suppa, slik at den blir kokt sammen med resten av maten? 🙂

 • Reply Ida Wulff 16. september 2015 at 21:04

  theresekristina: ja 🙂 ellers går det jo fint an å koke i en liten kjele ved siden av! Klem

 • Reply Hege Kristin 16. september 2015 at 22:13

  namnam 🙂

 • Reply . 16. september 2015 at 23:07

  Hvor har du kjøpt det grønne teppet?:)

 • Reply Sundus 17. september 2015 at 01:07

  Ååh, høres kjempegodt ut! Skal GARANTERT lage denne.

  Elsker bloggen din, Ida. Den er liksom annerledes på en positiv måte, hvis du skjønner!

  Klem

 • Reply Ida Wulff 17. september 2015 at 06:21

  Sundus: så gøy at du vil prøve den! Takk for fine ord <3 klem tilbake!

 • Reply Ida Wulff 17. september 2015 at 06:22

  .: det er fra Åhlens 🙂

 • Reply Jannicke 17. september 2015 at 08:39

  Naammm, det så godt ut! Skal absolutt prøves en kveld høstmørket er her og regnet plasker ned 😀

 • Reply Martine Oslo 17. september 2015 at 17:42

  Jeg virkelig elsker suppe!

  Samboeren og jeg pleier å ha litt samme type suppe, bare mer kremete! Bruker du creme fraice sammen med litt fløte fremfor kokosmelk, og thai red curry på glass, blir suppen så mye bedre! (etter min mening) Vi har også masse chili, karry og cayennepepper! Du burde virkelig prøve dette om du liker å ha det ekstra sterkt, cayennepepper er gull verdt! Vi foretrekker også purre fremfor vanlig løk, siden den har en litt mindre «løksmak». Blir litt friskere med purre! 🙂

  Skal selvfølgelig ikke fortelle deg hvordan du lager suppe, men bare noen tips om du vil variere, fra en suppeelsker til en annen 🙂

 • Reply Ida Wulff 17. september 2015 at 17:55

  Martine Oslo: takk for tips! 🙂 pleier å ha litt laktosefri fløte oppi hvis den blir alt for spicy! Klem

 • Reply astrid 17. september 2015 at 18:41

  lagde denne i dag og den ble suuupergod:) du må dele oppskrifter oftere, fordi det er alltid supergodt. jeg kokte nudlene ved siden av, så slapp suppa å bli så grøtete etter hvert. den er også mye bedre oppvarmet om grøtete nudler er utelatt:)

 • Reply Ida Wulff 17. september 2015 at 18:47

  astrid: så bra du likte den! 🙂 Og helt enig med deg. Når jeg spiser den over flere dager, er det ikke såå digg med de myke nudlene. Så skal begynne å gjøre det selv, hvis den ikke skal spises på én dag. Klem

 • Reply Ane Louise 18. september 2015 at 16:40

  Jeg eeeeelsker orginal-oppskriften og er avhengig! 😀 Har til nå vært ganske tro mot oppskriften, men trikse med «ferdig-Kylling» var jo genialt til travle dager 😀

 • Reply SH 24. september 2015 at 19:00

  De har ikke i sukker for å gjøre den søt eller usunn. Sukker tilsettes ofte i retter der det er enten tomat eller chili. Sistnevnte for å runde av smaken, og i tomatretter for å fjerne bitterheten.

  En liten skje sukker kan være helt avgjørende for retten, akkurat som salt etc. Smak alltid til maten 🙂

 • Leave a Reply