Q/A

SVAR PÅ SPØRSMÅL: DEL 1

12. oktober 2015

Hvor gammel er du?Jeg fylte nettopp 25 år! Skulle egentlig ha stor feiring med alle vennene mine i helgen som var, men for en måned siden satt jeg i en forelesning og var så sliten og lei at jeg trykket «avlys arrangement». Var for så vidt veldig glad for det, da helgen faktisk kom og jeg ikke var ferdig med en eksamensinnlevering… 

Hva betaler du i husleie og hvorfor er det så viktig for deg å bo på Tjuvholmen?Jeg har aldri påstått at det er «så viktig for meg» å bo på Tjuvholmen. Det som skjedde da jeg med tidspress skulle finne meg et krypinn i Oslo, var at det var ville tilstander på boligmarkedet. Så for å slippe å gå på 50 visninger og by over andre på husleie, gikk jeg etter en leilighet som studenter flest ikke kan betale for, og fikk den på dagen. 

Er du på jakt etter kjærleiken?Nei, det vil jeg ikke si at jeg er. Men jeg er jo innom Happn av og til, så jeg boikotter ikke helt heller. 

Hvor lang tid bruker du fra du står opp til du går ut døra i hverdagen?Uansett hva jeg skal og når jeg skal noe, står jeg opp minst to timer før. Jeg liker å ha god tid til å drikke kaffe, stelle meg, svare på mail og forberede meg på dagen. Er du flink til å spare? Jeg kunne nok vært flinkere. Men jeg setter litt inn på hver av sparekontoene mine hver gang jeg får penger inn på konto. Sparekontoene mine heter så mye som «boligsparing», «ferie», «skolepenger» og «husleie» – sistnevnte er kanskje ikke en sparekonto, men pytt. Det viktigste for meg økonomisk er å ligge 2-3 måneder foran med husleien og alltid ha penger på konto til neste semester på skolen. Da har jeg ro i sjelen, og kan fóre boligsparing og feirekonto littegrann 🙂 

Hvor vil du bo i fremtiden?Jeg ANER ikke! Og for en som trenger å planlegge alt er det ganske smertefullt, haha. Nå blir jeg nok i Oslo til jeg er ferdig å studere, og etter det må jeg jo se om og hvor jeg eventuelt skal jobbe. 

Hvis du skulle bosatt deg i Vestfold, hvor ville du kjøpt deg hus/leilighet da? I byen eller utenfor?Enten i sentrum eller rett over på Nøtterøy-siden hvor all familien min bor og flytter til nå. Det er gangavstand til sentrum, og jeg stortrives der. 

Trives du godt i ditt eget selskap? Jeg føler ofte at jeg er unormal fordi jeg ikke er ute hver eneste helg, eller hver eneste ukedag for den slags skyld. Jeg liker å ta meg en fest og er glad i å være sosial, men jeg trenger også tid for meg selv. Føler du av og til det samme?Jeg trives veldig godt i mitt eget selskap, faktisk så er jeg avhengig av alenetid. Det virker ikke som så mange på min alder forstår det, men jeg syns nå heller det høres slitsomt ut å hele tiden skulle være sosial og finne på noe. Ingen grunn til å føle seg unormal! 

Hvilke klesbutikker handler du i for tiden? Jeg er nesten aldri ute og shopper lengre, så ble sittende og klø meg i hodet nå. Men jeg liker Ganni, Zara (de har utrolig mye stygt for tiden, hva skjer med det?), Bik Bok (alltid safe hvis det haster og budsjettet er lavt, hehe), Seven (butikk i Tønsberg), Tatler (Bogstadveien), COS (akkurat oppdaget denne kjeden, den er luksusversjonen av H&M hvis jeg har forstått det riktig) og Mark + Brandy (butikk på Aker Brygge som jeg nettopp har oppdaget). Det er de jeg kan komme på i farten. Men ellers handler jeg mest på nett. Hvordan går det med kjærlighetslivet?Kjærlighetslivet føler jeg at jeg ikke har tid til. Det skal være noe sjukt bra greier for at jeg skal gidde/orke/prioritere det. For å være helt ærlig er jeg bekymret for hva som ville skjedd med alenetiden min hvis jeg skulle få meg en kjæreste. For jeg kan jo ikke akkurat prioritere det over skolen. Eller bloggen. Mitt verste mareritt er å være sammen med en annen person hvert minutt av min ledige tid. Hvilket yrke har flest reisedager i året, egentlig? Haha. 

Hva ser du etter i en gutt? Jeg har ikke en spesiell type eller noe jeg ser etter. Men hvis jeg skulle falle for en person nå, så er vel det viktigste at vi ler masse sammen, at han er selvstendig på det viset at han ikke må forsørges, at han ikke prøver å slå gjennom som rapper eller TV-stjerne og at han ikke snorker. Dessuten måtte han kunne tilføre noe positivt til mitt liv for at det skulle være verdt det, for jeg har det så innmari bra alene. Man hva det skulle være, vet jeg ikke. Men jeg snakker ikke om en yacht der, altså. Hva kunne du aldri gjort? Reist til Kina. Ehm, det var det første som falt inn i hodet mitt. Jeg har ekstremt lite lyst til å oppleve Kina, av en eller annen grunn. 

Yndlingsfag på skolen? I løpet av de tre semestrene jeg har hatt så langt, har favorittfagene vært forbrukeratferd, salg og relasjonsbygging, organisasjon og ledelse + forhandling og påvirkning (påvirkningsdelen). Det går nok mye på forelesere og mestring, men det er altså disse fagene jeg har kost meg mest med. De verste har vært markedsføring, metodefag + medier, kultur og samfunn. Det handler igjen om forelesere, noen funker det bare ikke med. 

Hvor i Tønsberg har de best sushi? På Sunfish! Jeg liker My Cafe også, men nykommeren Sunfish liker jeg best. Hvordan er det å bo på Tjuvholmen vs Frogner? Frogner er stille og kjedelig – noe som egentlig passer meg midt i blinken. Tjuvholmen kan føles litt travelt, alltid masse turister blandet med folk i dress. Begge steder er kjempefine, mens Frogner er sjarmerende med gamle bygårder, er Tjuvholmen nytt, moderne og velstelt. Hvis du hadde vært 20 år igjen, og skulle begynne å studere i Oslo. Hvor ville du helst bodd med tanke på plassering av studier, uteliv osvosv?Tror jeg må si Grünerløkka, selv om jeg aldri har bodd der selv. Men hvis jeg skal bli boende i Oslo, kunne jeg godt finne på å kjøpe der. 

Jeg lurer bare på om det er noe mellom deg Kristina og Marthe Borge? siden du og kristina er så gode venner hvorfor er ikke du og marthe det? kanskje jeg ser litt feil for jeg vet jo ingenting, men har lurt litt på det der en stund.Ingenting mellom oss, har aldri møtt Marthe 🙂 

Hei Ida! Så Sophie Elise nevener at din blogg er en av hennes favoritter. Hva syntes du om bloggen til Sophie, og om henne generelt, slik hun fremstår seg selv som?Sophie minner meg litt om meg selv da jeg var yngre, bare at jeg verken var sexy eller lettkledd så vidt jeg kan huske. Kan kjenne et snev av irritasjon når folk snakker negativt om henne, kanskje det er grunnen. Men hyggelig at hun liker bloggen min 🙂 

Du og kompisen din (en av de som har vært på bloggen i det siste…ikke han høye altså) har fin kjemi. Virker som dere liker hverandre godt. Litt sånn hemmelig forelska i en god kompis eller? Fin match er dere uansett da. Det må jeg få si 🙂Stian? Vi har en fin kjemi, men han forelsker seg dessverre ikke i jenter. Han er samboer med «han høye», og de er to av mine favorittmennesker på denne jord! Kanskje vi starter et kollektiv og adopterer et barn sammen en vakker dag… Hehe. Favoritt-pålegg og knekkebrød?Veldig lite fancy der altså! Husman-knekkebrød med skinkeost på tube, haha. 

Jeg lurer på hva den eller de største endringene er for deg nå vs. deg når bloggen tok helt av. Om du skjønner:)Jeg kan nesten ikke huske hvordan hverdagen var uten en blogg, jeg har jo blogget siden jeg var 16 år gammel. Men det hender at jeg tenker på hvordan ting ville vært hvis jeg aldri hadde begynt å blogge, og jeg er veldig glad for at ting ble som de ble. Den største forskjellen på et liv med og uten blogg, er vel friheten det å blogge gir. Ikke akkurat nå som jeg studerer, for da blir man jo litt stuck. 

Det var første del av svarene på spørsmålsrunden! Tenkte jeg skulle ha en egen del med svar om studier og den biten der, siden det var så mange som lurte på det. Håper du fikk svar på noe av det du lurte på! ♥

26 Comments

 • Reply Huntinghealth - din coach på nett! 12. oktober 2015 at 19:22

  Fine svar 🙂

 • Reply Tone Lise 12. oktober 2015 at 20:42

  Hei!

  Bare sånn hvis du lurer så er både COS, Monki, Cheap Monday, & Other Stories og Weekday bedrifter som alle ligger under H&M. COS er et eget merke som f.eks Monki. Det er & Other Stories som er «luksusversjonen» av H&M. & Other Stories er også det nyeste tilskuddet hos H&M 🙂

  Helsing pirkete H&M ansatt 😉

 • Reply Anonym 12. oktober 2015 at 20:47

  Er så gøy å lese svar! Haha. Prøv å finn deg en kjæreste som jobber i militæret eller Nordsjøen, så har du plenty av alenetid 🙂

 • Reply :) 12. oktober 2015 at 21:00

  Hva er det du studerer? Og hvorfor har du eksamen nå? 🙂

 • Reply Aleksandra 12. oktober 2015 at 21:11

  Hva og hvor studere du? 🙂

 • Reply Anonym 12. oktober 2015 at 22:27

  Hei!

  Jeg bare lurer på en ting angående flyttingen din. Flytta du fordi du ikke orka å pendle til skolen? Jeg bor og studerer i Oslo nå, men samboeren får mest sannsynlig jobb hjemme der vi kommer fra på nyåret, og dermed er planen å flytte hjem. Jeg er ekstremt hjemmekjær og gleder meg veldig, men det tar ca 1 time med tog inn til byen og skolen. Jeg er veldig spent på denne pendlingen.. NSB er jo heller ikke særlig punktlig om dagen. Hva er dine erfaringer med å pendle? 🙂

 • Reply Lena Marie 13. oktober 2015 at 07:28

  Kjenner meg såå igjen i det med aleinetid! Ikke så mange som skjønner det virker det som… 🙂

 • Reply Ida Wulff 13. oktober 2015 at 09:17

  Anonym: hei 🙂 ja, det stemmer at jeg flyttet fordi jeg ikke orket å pendle. Det gikk helt greit det første året, men jeg kunne ikke se for meg å pendle i 3 hele år. Mange trives med det, men jeg følte bare at dagene forsvant helt da jeg satt på skolen til 9 om kvelden, og måtte reise tilbake klokken 9 morgenen etter. Ble så få timer hjemme at det nesten ikke var vits å dra hjem. Opplevde som regel at NSB var til tiden, men jeg pendlet på tidspunktet hvor det ikke var rush tror jeg – ikke like heldig med tider på skolen dette semesteret, og sikkert ikke neste heller. Hvis man er innstilt på det, så får man det til! Dessuten kan man jo bruke tiden på toget til noe nyttig 🙂 lykke til!

 • Reply Ida Wulff 13. oktober 2015 at 09:18

  Aleksandra: markedsføring og merkevareledelse på Markedshøyskolen 🙂

 • Reply Ida Wulff 13. oktober 2015 at 09:19

  :): markedsføring og merkevareledelse. Vi har 4 gruppeeksamen før vi begynner med 3-timers eksamen i november og desember.

 • Reply Ida Wulff 13. oktober 2015 at 09:19

  Anonym: ikke dumt, Hehe 🙂

 • Reply Ida Wulff 13. oktober 2015 at 09:19

  Tone Lise: takk for oppklaringen, Hehe 🙂

 • Reply Anonym 13. oktober 2015 at 14:47

  Er du egentlig slagenjente Ida? 🙂

 • Reply Anonym 13. oktober 2015 at 16:44

  kan du ha roumtour? altså video hvor du viser leiligheten din 🙂

 • Reply Ada 13. oktober 2015 at 20:51

  Hei hvor er den fine rutete skjorten fra?

 • Reply findingnetherland 13. oktober 2015 at 22:13

  Jeg lurer på en ting! Når du skriver blogginnleggene dine hører du da på musikk eller må du ha ‘arbeidsro’ og virkelig konsentrere deg?

 • Reply ada 14. oktober 2015 at 09:57

  Hei, hvor er den fine rutete skjorten fra?

 • Reply Monica L 14. oktober 2015 at 14:40

  Hei Ida!

  Rigtig gode svar! Jeg ser du gjerne vil bo i Oslo når du er ferdig med at lese. Jeg kunne godt tenke mig at høre hvorfor du lige velger at bo her fremfor mange andre steder?

 • Reply Ida Wulff 15. oktober 2015 at 01:20

  Monica L: hei 🙂 jeg vet ikke om jeg kommer til å bo i Oslo når jeg er ferdig å studere. Akkurat nå frister det ikke.. Klem!

 • Reply Ida Wulff 15. oktober 2015 at 01:21

  ada: bik bok 🙂

 • Reply Ida Wulff 15. oktober 2015 at 01:23

  findingnetherland: det varierer! Jeg hører gjerne på chill musikk og drikker en kaffe når jeg skriver blogg. Men jeg MÅ snuse… Haha ??

 • Reply Ida Wulff 15. oktober 2015 at 01:24

  Ada: bik bok 🙂

 • Reply inga 15. oktober 2015 at 19:08

  du er vakker! 🙂

 • Reply Maia 16. oktober 2015 at 18:53

  Hei! Hvor er det hvite/lyse hårbåndet ditt fra?

 • Reply Ida Wulff 16. oktober 2015 at 21:14

  Maia: hei, det er fra bik bok 🙂

 • Reply Synne 17. oktober 2015 at 14:12

  Veldig interessant å lese mer om deg, så takk for at du tar deg tid til å samle, organisere og svare på spørsmål 🙂

 • Leave a Reply