Nybygg, hjem & interiør

DET ELDSTE TRIKSET I BOKA?

26. oktober 2015

Nå er jeg tilbake i Oslo igjen! Gikk glipp av dagens forelesning for å kunne besøke frisøren min Ida før jeg dro hjem, og det var virkelig verdt det. Forrige forelesning vi hadde i dette faget lærte vi at det er lurt å gifte seg rik, så jeg følte at jeg kunne gå glipp av dagens. Det er blitt en tradisjon å kjøpe påfyll til vasene mine hver gang jeg kommer hjem fra tur, så i dag handlet jeg like greit blomstene mine på Oslo S. Der har de mye bedre utvalg enn mange steder i byen – klart det må være blomster tilgjengelig til businessmenn som skal hjem til familien og døyve den dårlige samvittigheten.

Jeg har et blomstertriks! I følge en venninne, er dette «det eldste trikset i boka». Selv hadde jeg aldri hørt om det før, så jeg deler det med dere i tilfelle dere heller ikke har fått det med dere. Vi har vel alle slengt noen blomster i en vase, og tenkt at det så jævlig stygt ut? Blomstene har det med å legge seg i feil retning og se ut som en skråning med ugress i stedet for en bukett til 200 kroner…. Og det kan vi jo ikke ha noe av! 

1. SÅ, man trenger: blomster, en vase og teip. Husk å ha vann og eventuell næring i vasen før du setter i gang. 2. Teip først den ene veien. Jo tettere du teiper, desto mer vil blomstene gjøre som du sier. 3. Teip så den andre veien, gjerne så tett som mulig her også. Bare pass på at det er plass til at stilken kan komme ned i åpningen!4. Stikk blomstene inn der du vil ha dem, gjerne litt på skrå. Og det trenger ikke å se helt perfekt ut, poenget er bare at det ikke skal se ut som et pubertalt blomsterbedd. Tadaaaa, gjort på et par minutter! Dette kommer jeg til å fortsette å gjøre, det ble SÅ mye bedre enn til vanlig, når jeg gir opp etter å ha vrikket litt rundt på stilkene. Blomster er blomster, liksom! 

10 Comments

 • Reply karoline 26. oktober 2015 at 16:30

  «Skråning med ugress» HAHA

 • Reply Kathrine Louise 26. oktober 2015 at 18:25

  Genialt tips! Har lest om det før, men har ikke fått testet det ut selv enda! Jeg må nok bli litt flinkere til å kjøpe med meg blomster hjem selv! Det er jo så koselig og fint 😀 Ha en fin mandagskveld <3

 • Reply Thea 26. oktober 2015 at 19:13

  At jeg ikke har vist dette før!! En frustrasjon mindre neste gang jeg kjøper en bukett med blomster. Takk for tipset 🙂

 • Reply Martha 26. oktober 2015 at 19:30

  Bra tips, men det ser litt kaotisk ut nede i vasen med stilkene. Det man også kan gjøre er å sette dem opp i en spiral-form. Altså, ta en og en blomst når man setter sammen buketten og få den til å bli rund med samlede stilker. Vet ikke om du skjønner, vanskelig å beskrive skriftlig. Da blir i alle fall stilkene samlet, så kan man feste noe rundt buketten/stilkene slik at alt holder seg sammen og ikke faller hit og dit. En tynnere vase hjelper også.

  Men ja. I en såpass bred vase funket det jo for å få det til å se mer fyldig ut 🙂

 • Reply Yvonne 26. oktober 2015 at 19:49

  for et smart triks! aldri sett før, men dette skal jeg prøve neste gang jeg kjøper inn blomster! digger bloggen din, ida 🙂

 • Reply Ida Wulff 26. oktober 2015 at 20:18

  Yvonne: takk, så hyggelig 🙂

 • Reply Ida Wulff 26. oktober 2015 at 20:19

  Kathrine Louise: takk det samme <3

 • Reply Emma 26. oktober 2015 at 20:31

  http://emmada.blogg.no/

 • Reply Anonym 1. november 2015 at 18:45

  ååh smart! takk ida!

 • Reply Anonym 2. november 2015 at 04:13

  blomstene på bilde kalles gerbera/germini. blomsterdekoratører bruker grønn tynn ståltråd som stikkes inn under hodet på blomsten og surrer den litt ned stilken.. på denne måten sitter blomsten fin både i bukett og i vaser. de fleste blomsterforretninger har slike ståltråder bak disken. prøv det nestegang 🙂

 • Leave a Reply