Uncategorized

Å STÅ OPP ER IKKE FOR NYBEGYNNERE

27. oktober 2015

OKAY, så det er dritt å stå opp. Og for de fleste av oss kommer det til å være dritt i mange år framover. Helt til vi en vakker dag våkner klokka syv og føler en stor trang for å gå en tur og se på fuglelivet – altså sånn i 70-årene. Heldigvis varer denne smertefulle, trøtte, håpløse følelsen kun i et par minutter. I hvert fall hos meg! For når jeg først får satt meg opp og vendt meg til lyset; ja, da er det faktisk ikke så ille likevel. Her er mine tips for en litt mer behagelig og lystig morgenstund: ♥ Stå opp to timer før du skal ut av døra. Det er seriøst nøkkelen til en god morgen. ♥ Bytt alarmtone. Den du hører hver eneste dag har lært hjernen din at du befinner deg i en grusom situasjon: du skal stå opp. Så hvorfor ikke vekke seg selv med en ny lyd som ikke forbindes med noe grusomt. ♥ Ha tøflene og en god morgenkåpe ved sengen din, slik at du holder varmen når du smetter ut av sengen. ♥ Hopp ut på kjøkkenet og sett på en kaffe. Jeg liker å sette fram kaffekoppen og legge kapselen i maskinen kvelden før. Ikke store greiene, men om morgenen føles det som å ha en butler til tjeneste. ♥ Ta med deg kaffen tilbake til sengen og drikk den der mens du oppdaterer deg på nyheter og eventuelt leser mails.Sett på en sang som gjør deg glad, og hopp i dusjen. Hvis du er som meg og ikke er så glad i mat om morgenen; kos deg med frisk frukt, en hjemmelaget juice eller litt havregrøt med bær. Det går alltid ned!Skriv en to do-liste for dagen mens du spiser frokost. Jeg har en egen to do-bok i tillegg til kalenderen min, der jeg skriver ned alt fra små til store ting jeg skal gjøre i løpet av en dag. Hva gjør du for å få en bedre morgen? 🙂 

22 Comments

 • Reply vilde 27. oktober 2015 at 08:02

  Hoho, vi har nøyaktig lik morgenrutine! Sitter i den nå, nyheter og mails blir fort blogg og buzzfeed, men det er innafor!

 • Reply Hilde 27. oktober 2015 at 09:01

  Gjør akkurat det samme! 😀 syns det er så deilig å stå opp tidlig, loffe litt rundt og ha gooood tid. Men du – hvilke kapsler syns du er best? Sliter sånn med å finne noen gode, har nespressomaskin selv men er jo en jungel der ute…

  Ha en fin dag! <3

 • Reply Ida Wulff 27. oktober 2015 at 09:11

  Hilde: Hei <3 åh, jeg husker ikke alle navnene, for tar ikke vare på pakningene. Men tror den jeg drikker om morgenen heter Dharkan, den er i hvert fall mørkeblå og sterk. Ellers har jeg også en lyseblå og en lyserosa som er litt svakere 🙂 Prøver noe nytt hver gang, men kjøper alltid med Dharkan! Klem

 • Reply Ida Wulff 27. oktober 2015 at 09:12

  vilde: deilig er det uansett 🙂 Ønsker deg en fin dag!

 • Reply Linn Johnsen 27. oktober 2015 at 10:41

  Ååå, jeg skal så garantert prøve ut den rutinen i morgen! Jeg står opp 1 time Før jobb kaller og blir alltid stress og ikke noe kos.. Takk for super greie tips som skal prøves ut! 😀

 • Reply Helene Viktoria 27. oktober 2015 at 10:54

  I dette øyeblikket ligger jeg fortsatt i sengen, men skolen startet for 2 timer siden. Haha! Det er ikke ofte, men innimellom er det praktisk talt umulig å ta det første steget å bare sette seg opp i sengen. Men nå skal jeg ta meg sammen og prøve tipsene dine. Selv om det egentlig allerede er for sent. Hihi! Ha en fin dag videre, vakre Ida!

 • Reply Geriatriks 27. oktober 2015 at 11:13

  hehe.. nyt det mens du kan..

  Her er det opp 06.15-ish.. fikse mat og drikke til 3-åringen først, så sette på kaffe..så fikse seg selv før man drikker kaffekoppen og gjør klar til å gå vekkerunde på 9, 11 og 14 åring.

  Så er det å begynne å tenke påå komme seg på jobb.. 🙂

 • Reply Andrea B. P. 27. oktober 2015 at 11:25

  Min morgen består av god tid, kaffe og god morgen Norge på tv – alfa omega! Jeg gjør også kaffen klar kvelden før, legger også frem antrekk så jeg ikke må stresse med det om morgenen 😀

 • Reply LisaLDN 27. oktober 2015 at 12:42

  Er so altfor grusomt å stå opp, spesielt når man er student og ‘egentlig’ kan sove lenge. Er kjempelett å skru av alarmen, iallefall for min del.

  Går alltid rett til kaffemaskina om morningen, er det som redder meg kvar gong <3

 • Reply Camilla 27. oktober 2015 at 14:05

  Dette er virkelig gode tips; anbefaler alle å teste det ut. Jeg sto opp i god tid i dag med kaffi og «God Morgen Norge» surrende i bakgrunnen. Det er så mye bedre å starte dagen på den måten. Skal ærlig innrømme at det ikke har vært standarden i det siste, hehe. Har ikke kommet meg opp selv om jeg har siklet etter god tid om morgenen. HELDIGVIS ble klokken skrudd nå og jeg har hatt god tid både mandag og i dag. Luksus!

 • Reply Kristin 27. oktober 2015 at 16:09

  Mannen min lager klar kaffe hver kveld. Så når klokka ringer ti på FEM hver morgen, står jeg opp og trykker på den(kaffetrakter) før jeg kaster meg inn i senga igjen og sover til den er ferdig.

  Er så trøtt at jeg ville solgt familiemedlemmer for å få sove lengre. Har egentlig god tid, jeg heller i meg to digre krus med kaffe mens jeg står på badet. Men klarer alltid å bruke for lang tid på et eller annet, så jeg ender opp med å løpe til bussen.

  Idag var bussen såpass full, at jeg holdt seriøst på å bite en mann som brukte et eget sete til bagen sin. Heldigvis behøvde jeg bare å stirre på han.

 • Reply Mari 27. oktober 2015 at 16:33

  Åå! Det høres så deilig ut med en slik morgenrutine!

  Jeg begynner på jobb klokka 4 om morgen, så er ikke så lett med en slik rutine! Da blir det bare å stå opp, gjøre klar Nespressoen, male på seg trynet og reise av gåre! Også er det studier etterpå! Til høsten igjen når det bare er studier som gjelder, så skal jeg følge dine tips om morgenrutiner! 👌🏼

 • Reply Ida Wulff 27. oktober 2015 at 20:26

  Mari: når man begynner på jobb er det nok litt vanskelig å få til ja, hehe :O Da blir det sikkert deilig å kun ha studiene!! Klem

 • Reply Ida Wulff 27. oktober 2015 at 20:27

  Kristin: hahaha, jeg ler. Ofre familiemedlemmer!!

 • Reply Ida Wulff 27. oktober 2015 at 20:28

  Camilla: deilig å stille klokka 😀

 • Reply Ida Wulff 27. oktober 2015 at 20:28

  LisaLDN: ja, det er ikke alltid så lett… Jeg har NULL prosent obligatorisk undervisning, skulle egentlig ønske det var annerledes 🙂

 • Reply Ida Wulff 27. oktober 2015 at 20:29

  Andrea B. P.: å starte dagen med GMN høres koselig ut – men det er så typisk meg at de snakker om noe jeg er nysgjerrig på, og vips, så har jeg mistet bussen! Haha 🙂

 • Reply Ida Wulff 27. oktober 2015 at 20:29

  Geriatriks: oi, dét hørtes i hvertfall ikke ut for nye som nybegynnere! Creds 🙂

 • Reply Ida Wulff 27. oktober 2015 at 20:30

  Helene Viktoria: noen ganger må det bare være lov! 🙂 Håper du har hatt en fin dag, klem <3

 • Reply Tiril 28. oktober 2015 at 17:19

  Hehe, sier som noen over her – nyt det mens du kan! 😀 Her er jeg heldig om jeg våkner før ungene og får to minutter alene på badet. Går alltid ut døra usminket og ned håret i en dott, men ungene er velstelte og fine da! Hoho. Høres virkelig deilig ut med null stress om morgenen 🙂

 • Reply Henriette Louise Larsen 29. oktober 2015 at 02:44

  Endelig noen tips som faktisk er overkommelige! Føler jeg leser «gjør dette og du blir mer opplagt» med helt horrible triks annenhver dag.

  Selv prøver jeg å innføre en rutine hvor jeg tar kaffen og god morgen norge som jeg har sett om morgenen siden barneskolen, før jeg oppdaterer meg på nyheter og til slutt steller meg og drar 🙂 Er ikke gjort over natten, men med travle skoledager og håndballtreninger 2 dager i uken er jeg i alle fall trøtt om kvelden, til en forandring. Hurra for rutiner!

 • Reply Lise Penne 29. oktober 2015 at 13:20

  Åååh kjenner at jeg kjenner meg grusomt mye igjen med de tidlige morgningene. Jeg er i Israel atm og det er like vanskelig å stå opp her, men når jeg først har stått opp så er det ikke så galt. I Norge syns jeg det kan være ille helt til den første timen våken er gått. Uansett, er det en måte jeg savner å våkne til som jeg ikke får til her er det p4 sin klokkeradio. Jeg pleier å ta den på en halvtime før jeg MÅ stå opp. Jeg syns det er sykt deilig å bare kunne ligge å høre på en sang, litt snakk, litt nyheter uten å måtte stå opp enda. Så sovner jeg litt og våkner litt av radioen til min ordentlige alarm går på.

  Jeg MÅ ha radio på morgenen for å våkne, det å ha kun sin egen stemme i hode på morgenen er det verste jeg vet.

  Ellers så pleier jeg å ligge kanskje fem min på morgenen når alarmen har ringt å oppdatere meg på evnt snap og varlser bare for å koble til hjernen. Samme gjør jeg når spiser frokost, helst med en kaffekopp om jeg har tid til det 🙂

 • Leave a Reply