Uncategorized

CA VOKSEN: MIN ØKONOMISKE UVANE

29. oktober 2015

AnnonseHusker dere at jeg snakket om at jeg skulle filme til noe greier for noen uker siden? Det var fordi jeg er blitt med i #CaVoksen-kampanjen til Nordea.

Når man har en travel hverdag med studier, jobb og fritid i tillegg, er det ikke alltid så lett å leve økonomisk. Jeg føler meg som et veldig godt eksempel på det, og kan ikke skryte av at jeg er den mest fornuftige med pengebruken. På den ene siden er jeg flink; jeg har orden på økonomien og betaler gjerne regningene mine år og dag før de forfaller. Dessuten er jeg blitt ganske flink til å spare, og jeg setter alltid opp budsjett for hvor pengene skal når de kommer inn. Men på den andre siden gjelder ikke dette forbruket mitt i hverdagen. På det området er jeg nemlig ganske håpløs. I stedet for å tenke at jeg kunne spart mer, sløser jeg det som er til overs med den beste samvittighet. Smoothier. Juicer. Salater. Wraps. Snus. Klær. Sko. Restaurantbesøk. Dyr trening. Dyr husleie. Det går rett og slett mye penger til ting som kunne vært mye billigere, hvis jeg bare hadde giddet å bruke litt mer krefter på det. 

For små endringer i hverdagen kan bidra til noe stort til at man en dag kan kjøpe det man virkelig ønsker seg. Selv har jeg jo lyst til å kjøpe ny leilighet i løpet av de neste 1-2 årene. Jo flinkere jeg er til å spare, desto større og finere blir den leiligheten jeg ender opp i. På #CaVoksen-sidene til Nordea og på Youtube-kanalen deres kan du finne inspirasjon til en hverdag i økonomisk balanse. 

Så, jeg ble altså med på dette prosjektet. Og det gikk ut på at jeg skulle bli cirka voksen, og skjerpe meg litt. Hehe! Jeg skulle velge en av mine økonomiske uvaner, kvitte meg med den, og dokumentere dette med selfiekamera over et par uker. Jeg velger å ikke ha dårlig samvittighet for pengene jeg bruker på å bo og trene for, så derfor valgte jeg ut min MÅ HA-ting, som er juicer og smoothier som jeg ikke lager selv. Jeg pleier å kjøpe juice eller smoothie til sånn cirka hver eneste forelesning, det er blitt en slags «belønning» til meg selv for at jeg er så flink og kommer meg på skolen (ja, riktig….). Èn juice/smoothie koster opp til 80 kroner per stk, så det sier kanskje seg selv at jeg fikk en liten overraskelse da jeg begynte å regne på denne dyre lille uvanen. Sååå, hvis du vil se hvordan det gikk, må du se videoen! Jeg har forresten sluttet å sminke øyenbrynene mine etter at jeg så videoen, så jeg lærte flere ting i løpet av de to ukene… 😉 Se videoen min HER hvis du har lyst! 🙂 

På #CaVoksen-kanalen til Nordea på Youtube kan du se fem ulike serier, som tar opp ting du kanskje lurer på rundt sparing, lån og økonomi. Her kan du se Martin og Steinars sparetips (kanskje litt mer humor enn sparetips der?). Og her kan du se en serie som heter Spirene, som tar for seg unge gründere som har tatt sjansen og startet sitt eget firma. For å se alle videoene på #CaVoksen-kanalen kan du gå HIT! Kjenner jeg ser veldig fram til å se Kristina sin episode også, hvor hun skal slutte med sin økonomiske uvane, hehe 🙂 

Konkurranse♥ Å lage kaffe/juice/smoothie hjemme er kjempelurt. Ikke at man aldri skal unne seg noenting, men å kjøpe en kaffe til 45 kroner og en juice til 80 kroner hver dag er jo bare dumt. Så heia det å lage selv! Og i den anledning deler jeg ut 5 termokopper, så du kan ha med deg din egen kaffe eller te på skolebenken i vinter. For å delta må du dele din økonomiske uvane på Instagram, og hashtagge bildet med . Konkurransen varer i 1 uke 🙂Jeg er kjempenysgjerrig på hva deres økonomiske uvaner er, så delta veldig gjerne i konkurransen. Og fortell meg i kommentarfeltet hvis dere vil 🙂

45 Comments

 • Reply Eli 29. oktober 2015 at 13:55

  Min uvane er difinitivt den daglige kaffen jeg kjøper på vei til jobb. Men jeg prøver å begrense det til en dag i uken! Ellers er jeg fæl på nettshopping.. Det er så fort gjort å «glemme» verdien av penger når man finner noe på salg på nett. Klikk klikk så er det på vei hjem. 😛 Og så føler jeg jo ikke at jeg har shoppet før varen kommer i posten. Og innen den tid har jeg plutselig bestilt et par andre ting jeg bare MÅ ha også 😉 haha.

 • Reply Anne 29. oktober 2015 at 14:05

  Det var så morsomt å se deg på video! Hadde vært kjempe gøy om du lagde flere videoer og la de ut på bloggen! 🙂

 • Reply Anonym 29. oktober 2015 at 14:16

  Den koppen lekker som f***

 • Reply Thea 29. oktober 2015 at 14:23

  Shiiit, jeg regnet nettopp ut at jeg bruker minst 15,000 kroner på kaffe i året ved å kjøpe minst en kopp hver dag jeg er på skolen! Nå skal jeg sette opp en sparekonto, hvor jeg setter over de pengene jeg ikke bruker på kaffe hver uke også kjøpe meg noe superfint når jeg har samlet opp en del tusen! haha, tankevekker 😉

 • Reply Elisabeth Kristin Målvatn 29. oktober 2015 at 14:47

  Synes du er flink til å gjøre annonsene dine interessante. Jeg for min del sitter med dritten til halsen gjennom et snusforbruk som tilsvarer én boks om dagen. Det er et koselig regnestykke jeg holder meg langt unna. Ha en fin dag.

 • Reply Guro 29. oktober 2015 at 15:43

  Min økonomiske uvane må være at jeg aldri lager lunsj selv, men kjøper mat hver dag på jobb! Prisen varierer, men ca 100 kr dagen i mat som kan lages bådr bedre og billigere, for ikke å snakke om sunnere hjemme! 2000 kr i måneden som jeg kan sette på BSU eller spare til en ekstra fin ferie! Hjelp, når jeg skriver det innser jeg hvor teit det er :p på tide å bringe matpakken tilbake i livet mitt!!

 • Reply Anette 29. oktober 2015 at 15:52

  Uff.. Jeg kjøper meg litago x2 hver eneste dag, før og etter jobb, og det har jeg gjort i fem år nå.. En kartong koster 17 kr så jeg tørr nesten ikke å tenke på hvor mye jeg kunne spart! Men så er det jo så godt da 🙂

 • Reply Kathrine Louise 29. oktober 2015 at 17:45

  Haha 😛 Artig video! Lo av smoothie-smellen! haha. Tror at en av mine verste økonomiske uvaner må være at jeg kjøper lunsj på jobb litt for ofte. Det er jo litt som juice/smoothie uvanen din at jeg bare er for lat til å planlegge å ta med lunsj! Så dette må jeg bli enda flinkere til 😛

 • Reply Anne 29. oktober 2015 at 18:24

  Altfor dyr sminke…. må lære meg at chanel ikke alltid er best. Var også avhengig av Waynes coffees frappe før, heldigvis er det en uvane som er borte!

 • Reply Kristiane 29. oktober 2015 at 18:29

  Dette var gøy!!!! 🙂

 • Reply Aleksandra 29. oktober 2015 at 21:43

  Hei! For en stund tilbake reklamerte du for noen singleter, om jeg husker riktig? Men det jeg ikke husker er hva salgs, kunne du har svart meg på dette?

  Forresten! Bloggen din er super og du er flott! Stå på videre 🙂

 • Reply Anna 29. oktober 2015 at 22:42

  Ida!!! hva slags hudsminke har du på her? Huden din ser jo bare helt fantastisk ut!! Klem

 • Reply Ine 29. oktober 2015 at 23:19

  Er det dette som er grunnen til at Andersen har slutta å snuse?? Hehe!

  Uansett så syns jeg ikke brynene dine var fæle, du tar deg veldig godt ut på film!:)

 • Reply Trude 29. oktober 2015 at 23:23

  min økonomiske uvane er iskaffe! cafèen rett ved siden av jobben lager farlig god iskaffe, og når man står på jobb hele dagen er det så fristende. så 50,- kr dagen går bort til det, og det er jo overhodet ikke like sunt som smoothie ..

 • Reply Aline 30. oktober 2015 at 09:24

  De små beløpene i løpet av en uke utgjør jo litt, men det viktigste er jo de store beløpene..å leie er å kaste bort penger…spar i BSU og kjøp leilighet så fort man kan så man kommer seg inn i boligmarkedet! TPS: Lån i Husbanken…det er svært gunstig og en veldig god start om man kan få lån der!

 • Reply Ida Wulff 30. oktober 2015 at 12:02

  Aline: enig, det er kjedelig å leie 🙂 Men det kan være dyrere å kjøpe en leilighet for en kort periode, da det koster mye å kjøpe og selve. Så jeg leier rett og slett bare fordi jeg ikke vet hvor jeg skal bo når jeg er ferdig med studiene. Klem!

 • Reply Ida Wulff 30. oktober 2015 at 12:03

  Trude: kanskje du kan få oppskriften på den gode iskaffen?! 😀

 • Reply Ida Wulff 30. oktober 2015 at 12:03

  Ine: hehe, ja, det kan jo tenkes at det er derfor! 🙂 Men takk, så hyggelig at du syns det <3

 • Reply Ida Wulff 30. oktober 2015 at 12:05

  Anna: hei! <3 har jo filmet på litt forskjellige dager her, så har ikke alltid på det samme. Men jeg bruker mest Dior Forever foundation og pudder og solpudder fra Kide. Klem 🙂

 • Reply Ida Wulff 30. oktober 2015 at 12:05

  Aleksandra: ja, det stemmer 🙂 De er fra merket Rosemunde, og BuyHelse.no selger dem. Tusen takk, søte du! Klem <3

 • Reply Ida Wulff 30. oktober 2015 at 12:06

  Kathrine Louise: ja, samme her! Smoothien/juicen min blir på en måte lunsjen min på skolen.. Ikke bra!

 • Reply Ida Wulff 30. oktober 2015 at 12:07

  Guro: jaaa, sleng dem inn på BSU i stedet, det kommer du aldri til å angre på 😀

 • Reply Ida Wulff 30. oktober 2015 at 12:07

  Elisabeth Kristin Målvatn: jeg har den uvanen også, men den er jeg ikke klar til å slutte med… Men man kan jo halvere forbruket ved å prøve å snuse en halv boks om dagen i stedet? 🙂

 • Reply Ida Wulff 30. oktober 2015 at 12:08

  Thea: så bra!! 🙂 15.000 på kaffe er ganske mye ja, og det er jo i hvertfall enkelt og raskt å lage selv før man går ut døra!

 • Reply Ida Wulff 30. oktober 2015 at 12:08

  Anne: jeg skal prøve på det 🙂

 • Reply Ida Wulff 30. oktober 2015 at 12:08

  Eli: kjenner meg igjen i det med nettshoppingen… Uff 🙂

 • Reply Sara Elle 30. oktober 2015 at 13:07

  Ikke så interessert i koppen, men dette var jo gøy! Jeg har vært syk i to år nå og lever på en minstesats på 7100,- i mnd (dette skal dekke alt utenom husleie), så du kan tro jeg har blitt flink til å passe på hva som blir brukt hvor. Det dummeste jeg gjør er allikevel å ta vinkvelder ute, og gjerne spandere på venner om de ikke har råd. Haha jo, man må jo dele når man kan, men man blir ikke rik på denne måten! Akk, penger er penger og vin er godt. 😀

 • Reply Ida 30. oktober 2015 at 14:42

  Så flott å ha fokus på noe som er så viktig 🙂

 • Reply Sandra 30. oktober 2015 at 16:50

  Du er så vanvittig søt!! Blir like satt ut hver gang jeg nå i nyere tid ser videobloggene dine, for du fremstår så søt og uskyldig og har så hærlig stemme! En liten kontrast til videobloggene du hadde før i tiden, blant annet med broren din! haha du er bare hærlig Ida <3 Helt klart favorittbloggeren!! Håper det kommer noen paraplyer snart, alltid like gøy!

 • Reply Siri 30. oktober 2015 at 18:02

  Hvor er genseren din i 4. bildet fra? Så fin og spesiell farge 😄

 • Reply RunForCover 30. oktober 2015 at 19:05

  Min uvane må være iskaffe.. Vil gjerne ha en når jeg våkner, og en i forelesning/seminar, haha. Prøver hardt å kutte ned!

 • Reply Heidi 30. oktober 2015 at 19:54

  For en morsom video 🙂 du tar deg godt ut på film! Ja til flere videoblogger 😀

 • Reply Madelen 30. oktober 2015 at 22:49

  Så utrolig nydelig du var i videoen! Wow! Du er så vakker og stråler om solen 🙂 har sagt det før, men måtte bare påpeke det. For en flott jente du er <3 ønsker deg en strålende helg 🙂

 • Reply Immi 31. oktober 2015 at 13:15

  Hei, flott video 🙂 vil tipse deg om en super rask og enkel smoothie som ofte redder frokosten min på vei ut døren. En fordel med denne er at alt går i blenderen, for selvom juicemaskin er flott kan det ta litt lengre tid enn nødvendig på morgenkvisten.

  1 kopp grønn te

  1 ss naturel yoghurt (gjerne gresk for enda bedre smak)

  1/4-1/2 avocado (litt etter str)

  1 stor håndfull spinat

  ca 100 g frosne bær (min favoritt er en blanding blåbær og bringebær)

 • Reply Kristine Ingebrigtsen 1. november 2015 at 00:34

  Hei! Hvor er det fine skjerfet ditt fra som vises av og til I videoen? Blandt annet på mat butikken 🙂

 • Reply Ida Wulff 1. november 2015 at 01:07

  Kristine Ingebrigtsen: det er fra missoni 🙂

 • Reply Ida Wulff 1. november 2015 at 01:09

  Immi: oi, den høres spennende ut! Takk for tips 🙂

 • Reply Ida Wulff 1. november 2015 at 01:09

  Madelen: det var hyggelig sagt av deg, tusen takk <3

 • Reply Ida Wulff 1. november 2015 at 01:10

  Siri: Malene Birger! 🙂

 • Reply Ida Wulff 1. november 2015 at 01:10

  Sandra: hahah, uff, det var tider det! Får høre om han ikke vil være med på en videoblogg igjen. Tror ikke det er mye håp, men 😉

 • Reply Kathleen 1. november 2015 at 20:36

  Min økonomisk uvane er vel det å spise ute i nesten 2-3ganger i uken. Jeg betalte også ikke bare for meg selv, men typen også siden han er arbeidsledig. Akkuratt nå har jeg enn diettplan, så har bare vært ute 3 ganger.Har i hvertfall mye mer penger på kontoen nå enn det jeg hadde før XD

 • Reply Annika Mari 3. november 2015 at 16:25

  Min økonomiske uvane er at selv om jeg har masse sunn mat i kjøleskapet, så kjøper jeg lunsj på skolen så si hver dag.Bare fordi jeg er så forbanna lat, og ikke gidder å lage lunsjen min selv *Facepalm*

 • Reply Malin 6. november 2015 at 10:55

  Hei! Hvor er den lilla genseren i filmen fra? Utrolig fin farge 🙂

 • Reply Ida Wulff 6. november 2015 at 16:23

  Malin: second female 🙂

 • Reply Carina 29. november 2015 at 10:25

  Jeg har ikke råd til økonomiske uvaner da vi ligger 35 000 bakpå med regninger og lån for tiden og har måttet be om hjelp fra andre for at ungene skal få julegaver. Min største økonomiske uvane har vært å trøsteshoppe fordi jeg har vært deprimert i flere år og det har føltes litt godt i noen minutter mens jeg har kjøpt noe.

 • Leave a Reply