Studier

Å NEI, JEG ER BLITT EKSAMENZILLA IGJEN

2. november 2015

Vi har vel alle hørt uttrykket «bridezilla» blitt brukt om jenter som skal gifte seg, og som forvandles til de sureste, mest kravstore drittkjerringene fordi de er så stressa og føler presset?! Vel, jeg skal jo ikke gifte meg med det første. Men jeg har funnet ut at jeg er en skikkelig eksamenzilla. Jeg forandrer meg ganske mye når jeg har mye stress på skolen, og er virkelig ikke den beste versjonen av meg selv. Jeg takler stress bra når det handler om noe gøy. Når det handler om skole…. Not so much.For å forklare hvem jeg er som eksamenzilla, hold deg fast: 

→ Her om dagen blokkerte jeg en fyr på Happn fordi han skrev til meg da jeg satt og spiste frokost. Jeg ville enkelt og greit være i fred, og han ødela ALT. Stakkars fremmed.

→  Jeg unngår Joe & The Juice når jeg er eksamenzilla. Jeg syns strategien deres om å få enhver kvinne til å føle at de blitt flørtet med når de kjøper juice (for det er det de prøver på, sant?!) er helt hårreisende. Og jeg vet at hvis jeg går inn der, og de bak disken spør hva jeg heter for å kunne rope opp navnet mitt når juicen er klar etter tre kvarter, så kommer jeg til å svare at hva jeg heter kan du DRITE i.  

→  Jeg bryr meg skummelt lite om venner om dagen, og jeg er redd jeg ikke hadde lagt fra meg skolearbeidet for å dra og kjøpe iskrem hvis kjærlighetssorgen meldte seg hos en eller annen. Blir spennende å se hvor mange venner jeg har igjen når jeg er ferdig med studiene – flaks jeg ikke er opptatt av å ha mange venner.

→  Jeg blir irritert og må telle til ti når folk tekster meg «du har aldri tid til meg joooo, finne på noe til uka?». HVA TROR DU EGENTLIG?!!! At jeg har et liv? Og klart jeg heller ville drukket vin med deg enn å sitte og analysere kvantitative spørreundersøkelser. 

→  Jeg må rydde hver dag, ellers blir jeg en enda verre eksamenzilla. 

→  Jeg bruker lang tid på å sovne, og kan finne på å stå opp klokken ett og ommøblere stua. Det gjorde jeg faktisk forrige uke, og nå er sofaen helt malplassert. Den får bli stående til neste utbrudd. 

→  Forrige uke ble jeg utsatt for tre billettkontroller. Siste gangen så jeg rett ut i luften og sa ingenting mens jeg rakte fram månedskort og studentbevis… FY! 

→  Vanligvis når jeg får småregninger som mest sannsynlig er sendt ved en feil eller regninger som jeg ikke aner hva gjelder, betaler jeg dem bare for å slippe styr. Bare småregninger, altså. Men da jeg nylig fikk en regning på 140 kroner fra Canal Digital som jeg ikke er kunde hos, sprutet det ild ut av ørene mine, og jeg bestemte meg for å gå i krig på kundechatten. IKKE KØDD MED MEG, liksom! Jeg følte meg litt dum da de gikk med på å slette regningen med en gang.Det gjorde litt vondt å lese gjennom dette, høres ekstra ille ut når det står svart på hvitt. Men alt stemmer dessverre. Nå gleder jeg meg sånn til 16. desember, da kan jeg være meg selv igjen (altså litt mer normal) helt fram til høsten 2016. Skal jammen bli godt å ha et liv!

Blir du også en eksamenzilla? Please si ja! Om ikke annet, så for å få meg til å føle meg bedre…. 

75 Comments

 • Reply aline 2. november 2015 at 22:42

  Jeg har spurt deg om det før, men fikk ikke noe svar…håper du gjør det denne gangen;) hvilke hårprodukter bruker du? Noen favoritter?

 • Reply LH 2. november 2015 at 22:46

  Studerer ikke, så kan ikke si at jeg blir eksamenzilla, men jeg kjenner meg igjen mtp ekstremt stressende perioder på jobben. Noen ganger koker det litt mye, men da er det fint at man selv kan erkjenne at man gjerne blir litt hurpete.

  Er bare å puste med magen frem til 16. Desember, så kan du ta en velfortjent ferie til varmere strøk 🙂

 • Reply Kamilla 2. november 2015 at 22:50

  Haha.. Er helt lik! Det som dessverre er mest irriterende er når folk klager på at jeg ikke har tid til de. KAN VI BARE SNAKKES 16 DESEMBER ELLER?! Ingen som skjønner hvordan det er å være student tydeligvis. Uff, er fælt, men tror det bare er sånn..

  Får bare kjøre på, snart bare en mnd igjen 😀

 • Reply Dina 2. november 2015 at 22:52

  Haha, dette var gøy å lese! Ganske så lik meg ja 😛 Eksamen til onsdag og to på fredag, kryss fingrene for meg 🙌🏻

 • Reply Anonym 2. november 2015 at 23:03

  Kjente meg litt for godt igjen i dette her…

 • Reply Terese 2. november 2015 at 23:03

  Hahaha, dette er akkurat som å lese om meg selv. Bare ispedd noen hysteriske gråteanfall med jevne mellomrom.

 • Reply Anette 2. november 2015 at 23:08

  Haha! Kjenner meg helt latterlig mye igjen i din beskrivelse av eksamenzilla! Ønsker deg lykke til og vit at du er langt i fra den eneste som teller ned til jul! 🙈

 • Reply Amanda 2. november 2015 at 23:12

  JAA! Få gonger eg har lest noko eg har følt meg meir enig i! Skulle ønska eg hadde mulighet til å ommøblere, men ingenting kan i teorien bli flytta på 32 kvardrat, holdt på å grina når kantinedama ikkje var sikker på om dei fekk pepperkakemuffins inn i sib kantino! Etter 8 timar på universitetet med back to back seminar og forelesingar var det einaste eg kunne tenka på å rydda stumtjenaren og organisera pappbossey etter fargekodar! Var også dritsur for at samboeren ikkje hadde tatt fisk ut av frysen til middag, og måtte laga toast som vente mat! Frykte tida framover blir veldig mykje verre, og eg som les best heima… Poor guy!

 • Reply Maria 2. november 2015 at 23:13

  Om at jeg blir. Å noe av det verste som jeg irriterer meg grønn av, er når eksamen er reeett rundt hjørne, å ALLE spør: «hvordan gåååår det med lesingen, går det fint??? Er du KLAR????» selvfølgelig hyggelig, men SLUTT Å SPØRRE, Hadde ikke lest hvis jeg hadde vært klar vel!!!!

 • Reply Elli 2. november 2015 at 23:13

  skal du ta permisjon et halvt år?

 • Reply Ida Wulff 2. november 2015 at 23:17

  Elli: nei, men jeg skal ha valgfag, og det betyr at jeg kun har to eksamener neste halvår. I forhold til å ha åtte nå, så kommer det vel nesten til å føles som permisjon 🙂 Hurraa

 • Reply Ida Wulff 2. november 2015 at 23:17

  Maria: hehehe, kan skrive under på den :p

 • Reply Therese 2. november 2015 at 23:18

  JA! Å, deg er godt p høre det er flere. Nå er jeg (heldigvis?) ferdig med studier, og samboeren sa det så pent at han helst ikke ønsket at jeg skulle ta mer skole med én gang nå… Stakkars, snakk om å måtte leve med eksamens- og innleveringsmonsteret i meg..

  Neei, lykke til videre frem mot eksamene, Ida 🙂

 • Reply Ida Wulff 2. november 2015 at 23:19

  Amanda: tro meg, er man frustrert nok så kan man ommøblere på 32 kvadrat også! Jeg har ikke så mye mer å gå på, jeg ;p hehe masse lykke til med eksamenstiden framover!

 • Reply Ida Wulff 2. november 2015 at 23:20

  Anette: hihi! godt å høre! takk i lige måde <3

 • Reply Ida Wulff 2. november 2015 at 23:20

  Terese: ah, gleder meg til gråteanfallene kommer! tipper det er et par uker igjen nå 😉

 • Reply Ida Wulff 2. november 2015 at 23:20

  Anonym: takk!!

 • Reply Ida Wulff 2. november 2015 at 23:20

  Dina: ønsker deg masse lykke til!! 🙂

 • Reply Ida Wulff 2. november 2015 at 23:21

  Kamilla: ja, man får litt lyst å sette folk på pause. Selv om det føles innmari frekt, hehe 🙂

 • Reply Ida Wulff 2. november 2015 at 23:21

  LH: jaa, det blir fantastisk!! 🙂

 • Reply Ida Wulff 2. november 2015 at 23:22

  aline: hei 🙂 det varierer. Akkurat nå bruker jeg faktisk shampoo, balsam, kur OG varmebeskyttende fra joico. i tillegg bruker jeg define refreshing styling spray som tørrshampoo og hårspray. Beklager at jeg ikke fikk svart deg sist! Klem

 • Reply Ida Wulff 2. november 2015 at 23:23

  Therese: hehe, så morsomt, da har du i hvert fall fått bekreftet at du kan være en eksamenzilla 😉 heldig du er som er ferdig!! Og tusen takk :*

 • Reply Lene 2. november 2015 at 23:33

  Haha åå, satt bare å nikket og nikket for hvert punkt nedover! Har latt humøret gå utover flere på Happn fordi de har ødelagt min frokost også skal jeg si deg, og da bare ved å si «Hei, hva gjør du? :-)» Stakkars mennesker! Hahaha. Kjenner meg så altfor godt igjen i alt her, kan vi ikke bare snakkes etter 11 desember…….. Lykke til på eksamenene dine! 🙂

 • Reply Ida Wulff 2. november 2015 at 23:33

  Lene: HAHA, jeg hater Happn, men er der liksom likevel… Lykke til du også! 🙂

 • Reply Anonym 2. november 2015 at 23:34

  AMEN!!!!

 • Reply Sandra 2. november 2015 at 23:35

  Hahaha, jeg er helt lik!! Godt å høre at det er flere som ikke fungerer helt normalt når skole-stress er som værst.. Skal bli såå deilig å ha et liv igjen og bare kose seg i julen! STÅ PÅ, om litt over en måned er det over <3

 • Reply Maria 3. november 2015 at 00:22

  Hahaha! Kjenner meg så altfor godt igjen. Nå går jeg sykepleien, så 2.året er det ikke mange eksamener – MEN, en stor haug av praksisperioder og alt som følger med til det. Det blir ikke mye liv til overs for å si det sånn:P.

  En kusine spurte om vi kunne finne på noe gøy en helg, og svaret hun fikk var at jeg kanskje var ledig til påsken. Jeg mente egentlig sommeren, men det hadde jeg ikke baller nok til å si:P.

 • Reply Anna 3. november 2015 at 00:41

  hahahaha, det her er meg!!

 • Reply fardousa 3. november 2015 at 01:01

  gruer meg litt til høyskole/universitet jeg nå haha.. men men det samme sa jeg om vgs også! stå på Ida, du klarer deg sikkert meget fint!

 • Reply Thea 3. november 2015 at 02:12

  Hahahha, du får meg alltid til å le!

 • Reply Hanna 3. november 2015 at 05:56

  Haha, du er ikke alene! Subwayen er min verste fiende om dagen – alt for mange folk, alt for mye å irritere seg over… LYKKE TIL 😀

 • Reply Liz 3. november 2015 at 07:30

  Synes du er flink jeg, Ida! Moro at du skriver om slike ting som vi lesere kan kjenne oss igjen i 🙂 Jeg har to eksamener på fredag og tror jeg snart tar fart og kaster meg ut kjøkkenvinduet…er i hvert fall ikke langt i fra, hehe. Lykke til videre med øvingen, heier på deg! 🙂

 • Reply Trine 3. november 2015 at 08:43

  Hehe, godt å høre at det ikke bare er meg! Skulle nesten vært ulovlig med kjæreste i eksamenstiden, han får gjennomgå han!

 • Reply Ida Wulff 3. november 2015 at 09:27

  Liz: masse lykke til på fredag, krysser fingrene for deg! :-))

 • Reply KARINE MARLEN KOLLSHAUGEN 3. november 2015 at 09:33

  Hahahah, åjada jeg kjenner meg definitivt igjen! Jeg blir også helt JÆVLIG å være i hus med når jeg er stresset :s

 • Reply Kinepia 3. november 2015 at 09:43

  Uten tvil den morsomste bloggeren for tiden, du er nesten den eneste som skriver originale innlegg der det gir meg noe å lese innleggene. Well done!

 • Reply Marlene 3. november 2015 at 09:55

  Heldigvis ikke bare meg som blir et monster i eksamenstida!! Verste var vel i fjor da jeg dro til Praha med to venninner 3 dager før muntlig eksamen.. Hadde forberedt meg til eksamen før avreise, men var ganske vanskelig å ha med å gjøre på den turen.. Huff hehe 🙂

 • Reply Nina 3. november 2015 at 10:53

  Hahah, du er helt fantastisk! Kjenner meg vedig godt igjen! Spesielt den følelsen når venner tekster at jeg ikke har tid til dem i eksamensperioden, DA blir jeg faktisk litt forbanna 🙂 Mas fra alle kanter når jeg har full agenda 24/7 gjør meg helt sprø. Heldigvis er det snart over:-) Lykke til med alle eksamene dine!! 🙂

 • Reply Helene 3. november 2015 at 11:10

  Haha, mye morsom lesing 😀 selv kjenner jeg meg ikke igjen i så mye av det.. Er mer den typen som tror jeg har alt på stell frem til kvelden før, da får jeg panikk og er overbevist om at jeg har lest feil, ikke kan noe som helst og garantert kommer til å stryke!

  Juleferie blir uansett godt 🙂

 • Reply Susan 3. november 2015 at 11:33

  Haha! Elsker innleggene dine om skolehverdagen! Jeg blir heller en eksamenszoombie. Eneste jeg gjør er å lese, spise, trene og drikke kaffe. Masse kaffe.

 • Reply Toppbloggeren 3. november 2015 at 12:56

  Hei!

  Jeg beundrer deg virkelig, som klarer å kombinere studier med blogging. Jeg er selv ny toppblogger, og skjønner ikke hvordan du får tid til alt!

  Ønsker deg en fin dag, kollega 🙂

 • Reply Andrea 3. november 2015 at 14:52

  Det er et kumlokk utenfor leiligheten min som bråker når bilene kjører over det. Har jo bodd her i snart et år, og aldri lagt merke til det før, men nå er det eksamensperiode. I går ringte jeg BKK igjen («eier» av kumlokk) og KLIKKA. «JEG RINGTE DERE FOR TO DAGER SIDEN OG DET FORBANNA KUMLOKKET BRÅKER FORTSATT. HVIS DETTE IKKE TAS HÅND OM OMGÅENDE KOMMER JEG TIL Å PÆLME NOE DYNAMITT NEDI DET FORPULTE KUMLOKKET DERES OG SPRENGE HELE DRITTEN TIL HÆLVETE»

 • Reply j 3. november 2015 at 15:21

  Er nok ikke «eksamenzilla» da jeg ikke har eksamen. Det tror jeg verden skal være glad for, da jeg er nok «stresszilla» som det er!

 • Reply Ann-Julie 3. november 2015 at 16:23

  Kjenner meg såååå igjen! Forrige uke ble jeg dritsur på kjæresten fordi at han åpnet yogurten på feil måte. Makan altså…!

 • Reply Lisa 3. november 2015 at 16:29

  Hahahah jaaa!! Du er ikke alene. Sist eksamensperioden ble jeg sur på samboeren fordi han drakk av min vannflaske. Kan du tenke deg hvor ille! Drikke. Av. Min. Flaske…..

 • Reply Immi 3. november 2015 at 16:30

  godt å høre det er flere som endrer personlighet av skolerelatert stress. Jeg blir spesielt følsom ovenfor alt av menneskeskapte lyder som tung pust, tygging av tyggis og snorking.

 • Reply Anonym 3. november 2015 at 17:12

  Jupp ☺ en eksamenzilla bor I meg og.

 • Reply Iselin 3. november 2015 at 18:19

  Jepp, da er vi to! Blir kjempestressa og irritabel av eksamen! (Selv om jeg egentlig ligger ganske greit ann…)

 • Reply Linn B 3. november 2015 at 18:41

  Du er ikke alene, kjenner meg igjen i alt! lykke til med eksamner <3

 • Reply Siri 3. november 2015 at 19:08

  Hahaha, er helt lik selv! Under eksamensuka vurderer jeg å avslutte studier, kjefter på typen etterfulgt av hysterisk grining og klaging. Han er like grei hver gang, og det går som oftest bra hver gang, men jeg lærer aldri å kontrollere det! Godt å vite at det ikke bare er meg 😊

 • Reply Ida Wulff 3. november 2015 at 20:04

  Andrea: Hahaha, jeg ler!! 🙂

 • Reply Kine Lovise - GoFight 3. november 2015 at 20:47

  Åååh, ja! Ble så satt ut at jeg under eksamens tiden i fjor begynte å drikke kaffe, og likte rødvin i hele 12 timer på slutten. Jeg taklet ingen av delene tidligere, utrolig hva det gjør med en!

 • Reply Josefine Fevang 3. november 2015 at 21:00

  Haha er sånn jeg også blir. Jeg pleier til og med og isolere meg veldig. Snakker ikke med noen og får sånne stress atakk. Svetter og får sånne utslett gjerne. Så ikke den eneste som stresser over det der.

 • Reply Silje 3. november 2015 at 21:39

  Haha, dette er så spot on! Fantastisk 🙂 Vi er flere i samme boks med SPSS +++ hvis det hjelder, som må ha en reell gjennomgang om hvorfor jeg egentlig bør fullføre dette studiet haha.

 • Reply Cathrine Lyster 3. november 2015 at 22:56

  Haha! Liker det 🙂 skulle ønske jeg var litt mer sånn når jeg studerte, men den gang ei!

 • Reply Sarah! 3. november 2015 at 23:18

  Hei! Sitter selv å lurer på om jeg skal studere økonomi neste år. Lurer derfor på hvilke studie du tar, evnt om det er bachelor kan du bygge på til siviløkonom masteren da?

  Er veldig forrvirret over hvilke økonomibachelor jeg kan velge for å evnt bygge på..

  Og hvordan er skolen du går på? Er du fornøyd?

  Takk for svar 🙂

 • Reply Isabell 4. november 2015 at 01:23

  Feel you, sistah 💁🏼

 • Reply Marie 4. november 2015 at 07:35

  Jeg skal inn i min første eksamensperiode, men vet ikke helt når jeg skal begynne og hvordan jeg skal gå frem…? Skal hanen 3-timers eksamen 14 des, samt en hjemmeeksamen 8-10 des hvor vi blir trekt opp i ett av tre fag. Har du noen tips?? 🙂

 • Reply Henriette Sophia 4. november 2015 at 10:18

  Haha, genialt 😀

 • Reply Kine 4. november 2015 at 12:21

  Eh, hell yes. På dagtid sitter jeg på isolat med brev- og besøksforbud (eksamensforberedelser) og på kvelden ser jeg så mange formler i hodet mitt at jeg til tider glemmer å si natta til samboeren min. Og før samboeren min rekker å si noe, har jeg allerede brølt «HVORFOR MÅ VI SI GOD NATT HVER JÆVLA KVELD, VI GJØR DET JO HELE TIDEN?!?» Viktig, ass…

  Jeg føler meg deg, Ida! Stå på hele veien, så kan vi være snille og gode mennesker i desember 🙂

 • Reply Maren 4. november 2015 at 16:22

  Hadde min aller siste eksamen nå i oktober, og jeg har vært et mareritt hver gang. Jeg er straks ferdig utdannet sykepleier, og for et par år siden langet jeg ut mot en av de jeg da bodde i kollektiv med. På studiet mitt har vi ikke hatt eksamensperioder før jul og sommer, men de har vært spredt utover hele semesteret samtidig som vi har hatt forelesninger, praksisperioder eller andre innleveringer. Han jeg bodde med presterte å si: «det må være godt å ikke ha noen eksamensperiode, for et rolig og avslappet studie».

  Da tente jeg på alle pluggene og sa, helt alvorlig og med lysende øyne, at jeg håpet han ikke fikk den medisinske hjelpen han måtte trenge om han skulle bli alvorlig syk.

  Jeg kjenner jeg fortsatt er litt sint pga. det der..

 • Reply C 4. november 2015 at 17:26

  Skjønner akkurat hva du mener!

  Har eksamen imorgen(torsdag), og alt stresset gjør meg så surrete og grinete at jeg har gitt opp øvingen…

  Lykke til på din eksamen! 🙂

 • Reply emma 4. november 2015 at 20:00

  dette er meg i et nøtteskall denne perioden, hahah jeg må le! Er fælt å se det slik svart på hvitt :O Masse lykke til videre Ida, i feel u, men er jo heldigvis «bare» 5 eksamener igjen nå hvertfall for meg og min gruppe..

 • Reply Katrine 4. november 2015 at 22:36

  Hahaha, kjenner meg så alt for godt igjen! Får juleferie 18.desember… Føler det er dårlig gjort å gi eksamen så sent.

 • Reply Charlotte 5. november 2015 at 12:05

  HAHA! Dette er sååå meg. Eksamensperioden er helt grusom – stakkars samboeren! Jeg sender meldinger hver gang han er på skolen, og jeg sitter hjemme å leser, at han må komme hjem med noe godt, ellers blir jeg sur. haha, det er helt forferdelig å være i den tilstanden, og gjerne over flere uker også! Godt det snart er juleferie, sier bare jeg!! Haha 😀

 • Reply Tonje 5. november 2015 at 14:24

  Spot on! Får mest lyst til å legge meg i fosterstilling og bli der til 24.desember..

 • Reply Ingvild 5. november 2015 at 15:52

  Du er ikke alene, nei! Jeg kjeftet på samboeren min fordi han var for treig da han lagde middag til meg. Flaut!

 • Reply Helene 5. november 2015 at 18:03

  Hahahah, jeg kjenner meg litt for godt igjen i disse tingene!! Er så stresset, men heldigvis en måned til første eksamen.. Heldigvis (og grøss og gru) til at det er juleferie om bare 42 dager!!! :O

  Lykke til med eksamensforberedelsene 🙂

 • Reply LisaLDN 6. november 2015 at 07:49

  Hehe, kjenner meg veeeldig igjen! I tillegg til at eg meiner eksamen er ein perfekt unnskyldning til å slippe unna alt 🙂 Blir derfor veeeeeldig gretten hvis folk seier at ‘ja men, du trenger jo ein pause i lesingen og? Kan ikkje mi møtest da?’ – NEI, eg har eksamen!! ;P

 • Reply Marianne 6. november 2015 at 10:52

  Jeg er en av de som har lest bloggen din siden du fortsatt var sammen med den første kjæresten din og bodde hjemme hos foreldrene dine, jeg har ledd meg kvakk ihjel iblandt og samtidig fått masse inspirasjon av deg på så mange måter – likevel har jeg aldri lagt igjen en eneste kommentar. Så, here it goes; du har en herlig blogg! Jeg er så stor fan av selvironien din og alt du skriver om tabber i hverdagslivet samtidig samtidig som jeg blir inspirert av det flotte og typiske toppblogger-livet du har, med det tenker jeg mote og reising. Du skiller deg ut fra de andre bloggerne med din måte å skrive på, folk kan virkelig kjenne seg igjen i deg fordi du ikke kun skriver om de rosenrøde sidene ved alt. Jeg digger deg! Måtte du blogge til du er 90, minst.

 • Reply Julie 6. november 2015 at 11:14

  Hahaha JA! Klikker på kjæresten min for ingenting, kan bli brusende sinna hvis noen jeg skal møte er to minutter for sene, smilet sitter ikke så løst… Gleeeder meg til 16. desember!

 • Reply Ida Wulff 6. november 2015 at 16:23

  Marianne: så utrolig hyggelig å høre! Og gøy at du har hengt med så lenge!! Tusen takk, og klem til deg <3

 • Reply Ida Wulff 6. november 2015 at 16:27

  Maren: hahaha uff! Nei, men skal aldri undervurdere andres studier har jeg skjønt!

 • Reply Malin 6. november 2015 at 18:36

  Jeg er helt lik!! I går kastet jeg plastsøppelet inn på rommet til hun jeg bor sammen med, bare fordi hun hadde glemt å ta den med seg da hun dro. Det er helt utrolig hva folk godtar fra meg om dagen..

 • Reply ai undress 16. januar 2024 at 13:37

  I truly appreciate this blog post.Really looking forward to read more. Great.

 • Leave a Reply