Uncategorized

10 GRUNNER TIL Å ELSKE EN LITEN LEILIGHET

7. november 2015

Jeg drømmer om en stue med dobbeltdører inn til spisestua med langbord, et kjøkken som er noe mer enn en kjøkkenstripe, et stort bad med dobbelvask og badekar, et soverom med plass til verdens største seng, et eget rom til gjester og kontor, et walk in closet og ikke minst takhøyde herifra til himmelen. Det er så langt unna det jeg bor i nå at jeg noen ganger lengter. Jeg gleder meg så til jeg er ferdig å studere om et og et halvt år, og kan kjøpe drømmeleiligheten min. Aller helst vil jeg pusse den opp selv, så den kan bli akkurat slik jeg drømmer om. MEN, jeg har lært at man skal prøve å være fornøyd med det man har her og nå – så skal vi bare ta et minutts stillhet og sette pris på leiligheter som er 40 kvadratmeter og mindre?10 grunner til å elske en liten leilighet: 

Du kan støvsuge hele leiligheten uten å måtte flytte ledningen til en annen stikkontakt. Akkurat det gjør støvsugingen mye mer trivelig, og jeg støvsuger gjerne tre ganger i uka i stedet for én etter at jeg ble servert denne formen for luksus. 

Du kan se TV’en fra nesten hele leiligheten. Jeg kan i hvert fall se min fra stua, spisebordet, kjøkkenbenken, soverommet (hvis jeg skyver litt på den), og kanskje fra badet hvis jeg er litt kreativ. 

 Det tar kort tid å hente ting. Å hente nettbankbrikken eller vannflasken i fryseren er liksom ikke såå tiltak, som det er hvis man må gå ned en trapp eller gjennom fire rom. 

 Du rekker å gå på do selv om du er midt i matlagingen. For den som måtte la seg friste. 

 Det tar kortere tid å sjekke at det ikke står øksemordere i skapene. Ok, nok om det, jeg skremte livsskiten av meg selv ved å skrive dette punktet.  

 Du har som regel full kontroll over hvor hver minste ting befinner seg. Det er liksom ikke så mange steder å gjemme ting på! 

Hvis du ikke er det fra før, tar det ikke lang tid fra du havner i en liten leilighet til du blir en veldig ryddig person. Man finner fort ut at det blir rotete bare man nyser. 

 Du trenger ikke å ha det store vorspielet hjemme hos deg, for du har ikke plass. Helt supert for sånne som meg som har et nært forhold til sofatrekket mitt og pynteputene mine. 

 Du har ikke plass til flere møbler, og sparer haugevis av penger som du ikke bruker på interiørshopping. Selv kunne jeg sikkert fylt opp 300 kvadratmeter uten noe problem, men den økonomiske delen av det er kanskje ikke like hyggelig. 

Du får ikke klaustrofobi på en stappfull trikk fordi du er vant til små rom. Satser på å ende opp her neste gang jeg, da… 🙂

 

21 Comments

 • Reply Janita 7. november 2015 at 21:14

  Haha, jeg bor i en leilighet som er 50 Kvm og kjenner meg så sykt igjen i alle punktene! Gøy å lese 😀

 • Reply Ingrid 7. november 2015 at 21:18

  Digget dette innlegget 😀

 • Reply LK 7. november 2015 at 21:37

  Og ikke minst vaskingen! Bor i en 100 kvadratmeters leilighet og i dag var det vaskedag. Vi var to og bruke 5 timer! Akkurat i sånne situasjoner savner jeg å bo i en mindre leilighet.

  Også er det langt til ytterdøra så de fleste som ringer på har rukket å bevege seg videre innen vi får åpnet opp 😛 (det kan forøvrig være en fordel også)

  Det er også vanskeligere å varme opp en stor leilighet.

  Mange fordeler med liten leilighet 😉

 • Reply annelicharlott 7. november 2015 at 21:40

  Haha, dør! Som huseier kan jeg bekrefte at det er syyykt kjedelig og støvsuge hus. Ikke bare må man bytte stikkkontakt, men man må også bære støvsugeren opp og ned i etasjene… 😛

 • Reply Siril 7. november 2015 at 21:45

  Du er herlig ironisk og ei likandes jente Ida;)

 • Reply Oda Gjerde 7. november 2015 at 22:00

  Hei Ida!

  Lurte på en ting; hvem har laget designet ditt? Det er så utrolig fint og enkelt, og jeg har selv veldig lyst på en lignende et 🙂

  Klem!

 • Reply Anonym 7. november 2015 at 23:21

  Bor egentlig i et hus på 400-500 kvm, evig digg å ha flyttet ut på skole i en hybel på 30 kvm når man ser det fra det perspektivet hahaha love it

 • Reply Anonym 8. november 2015 at 03:12

  Haha, ganske enig!

  Leiligheten min er på 16kvadratmeter, akkurat nok plass til 1 person, men ikke noe særlig mer 🙂

 • Reply Kathrine Louise 8. november 2015 at 07:40

  Haha! Genialt! 😀

 • Reply Lena - slanksterksunn.blogg.no 8. november 2015 at 09:15

  Etter å ha bodd 4 år på 17 og 21 kvadrat, og så 3 år i en leilighet på 35 kjenner jeg meg godt igjen i flere av punktene dine, hehehe:) Man blir ekspert på smarte oppbevaringsløsninger og flink til å kaste alt du ikke trenger.

 • Reply Eline Ladehaug 8. november 2015 at 09:55

  Sjekk gjerne ut bloggen min http://www.bartendertips.blogg.no masse drink og cocktail-oppskrifter og andre tips:) Trenger du en bartender til ett privat event eller en egenkomponert oppskrift? Kontakt meg:D

 • Reply Maiken 8. november 2015 at 10:10

  Hybelleiligheten min er 20 kvadratmeter, og jeg kjenner meg igjen i alle punktene! Håper du koser deg hjemme hos foreldrene dine i helga 🙂

 • Reply Marthe Sofie 8. november 2015 at 12:25

  HAHA øksemordere! Det er nettopp det jeg også bruker å «se» etter i skapene mine. Sjekker alltid også skapene på hotell o.l om jeg skulle befinne meg der! Livredd

 • Reply Katrine 8. november 2015 at 12:47

  Kjenner meg igjen på alle punktene! Leiligheten min er bare 14kvm, ganske mikroskopisk. Akkurat plass til meg, og det beste er hvor utrolig kort tid jeg bruker på å vaske ned hele leiligheten hver uke! 😀

 • Reply thea 8. november 2015 at 13:30

  haha, nå fikk jeg meg en veldig god latter!! 🙂

 • Reply Maiken 8. november 2015 at 20:09

  Gøy innlegg!

 • Reply Anonym 9. november 2015 at 01:02

  Har du tenkt over hva du ville gjort om du plutselig FANT en øksemorder i skapet?

 • Reply Andrea 9. november 2015 at 13:50

  Haha! Hjelpes, har også et unormalt nært forhold til egentlig alle tingene mine. Og disse skal helst ikke røres av andre :’D

  Syntes det er så kult at du skriver om slike ting, det gjør deg så annerledes. Digger deg:)

 • Reply Ingeborg 9. november 2015 at 16:25

  Haha, dette måtte jeg le litt av, for det stemmer så fantastisk bra! Flyttet fra 17kvm til 40 i sommer og det føles som å være i himmelen nå! Tanken om å aldri flytte til noe større kommer hver gang jeg er fremme med støvsugeren, guuud for en luksus å være fort ferdig 🙂 Men det hadde nok ikke skadet med noe litt større heller..

 • Reply Sarah 11. november 2015 at 11:58

  Hei 🙂 morsomt innlegg!

  Ser du skriver du er ferdig med studiene om et og et halvt år. Skulle ikke du ta master?

  Ha en fin dag <3

 • Reply Ida Wulff 11. november 2015 at 12:06

  Sarah: det tror jeg ikke på nåværende tidspunkt 🙂

 • Leave a Reply