Uncategorized

I DAG SKAL JEG PRØVE NOE HELT NYTT

12. november 2015

I skrivende øyeblikk ligger jeg på sofaen, pakket inn i dyna og føler meg skikkelig dårlig. Nesten litt fyllesyk, selv om jeg ikke har vært ute. Det har vært en lang og våken natt med kaldsvetting, så nå håper jeg bare at jeg ikke blir syk. Jeg har vært og kjøpt meg ingefær-shot og en næringsrik middag, i hvertfall! Ellers har jeg sittet på kafé og jobbet med eksamen i dag. Snakk om å undertrykke flink pike-syndromet sitt, bare hamreløs og levere. På søndag leverer jeg min siste gruppeeksamen – herregud, det blir himmelsk. Da er det bare fire 3-timers igjen, så jeg begynner å se lyset. Men over til overskriften! I dag skal jeg gjøre noe jeg har tenkt på lenge, men som ikke har klart å ta meg sammen til å gjøre. Jeg skal prøve hyponose! Som dere vet har jeg utviklet en ekstrem angst for å fly, og har fått medisiner av legen som jeg kan ta når jeg skal ut og reise. Men jeg tror ikke angstdempende medisiner er løsningen, jeg har lyst å bli kvitt problemet. Jeg er engstelig og redd for mye, og jeg har ikke lyst til å la det styre meg. Jeg lar det ikke styre meg heller, men det gjør vondt langt inn i magen å gjøre ting man er redd for, og i tillegg skjule at man er redd. Så jeg er veldig spent på om det kommer til å fungere på meg! Jeg tror i hvert fall på det, og det er vel et godt utgangspunkt. Regner med å måtte gå to-tre ganger, men det skal jeg få til før reisen til Thailand i desember. Målet er å faktisk kose meg på flyturen, nå som vi har bestilt Royal Class med 3-retters middag og alt. 

Hvis jeg responderer på hypnose, åpner det seg en ny verden for meg – haha, men virkelig! Da skal jeg tilbake og rydde opp i dødsangsten på andres vegne (slitsomt å ligge våken på kvelden og lure på om mamma og pappa kommer til å bruke hjelm når de sykler til jobben i morgen), og kanskje til og med snusbruken skal få gjennomgå ved en senere anledning. 

Har du noen gang prøvd hypnoterapi? Og funket det på deg? 

30 Comments

 • Reply Ingrid 12. november 2015 at 16:34

  Moren min har i hvert fall veldig god erfaring med hypnose, hun brukte det for å slutte å røyke og hun er ikke en typisk hypnose type i det hele tatt haha! Det eneste hun sa som er fundamentalt er at du selv er sikker på at denne vanen vil du kvitte deg med 100%, at ingen andre presser deg til å gå dit liksom; du må ville det selv 😉

  Håper det går bra for deg da, lykke til!

 • Reply LisaLDN 12. november 2015 at 16:54

  Spennende! Krysser fingrene for at det funker for deg 🙂

 • Reply Linnea 12. november 2015 at 17:59

  Kan du skrive et innlegg om hva du er redd for? misforstå meg rett, men hadde vært gøy å lese 🙂 (haha)

 • Reply Camilla 12. november 2015 at 18:34

  Har aldri prøvd det, men spennende å høre om! Gleder meg til oppdateringer 😀

 • Reply Aina 12. november 2015 at 18:52

  Jeg har en kompis som gikk til hypnotisør for å få hjelp med å slutte å bite negler. Funka for han og gjør det enda 🙂 Lykke til!

 • Reply Anita 12. november 2015 at 19:12

  Hei!

  Først og fremst vil jeg anbefale deg å lese denne artikkelen: http://psykologisk.no/2015/09/bli-kvitt-flyskrekken/

  Jeg fikk ekstrem flyskrekk etter en uheldig hendelse i februar i år, og hadde store problemer under flyvninger. Så kom jeg over denne artikkelen, og leste den hver kveld i forkant av neste flytur, og brukte teknikkene og tenkte på den under flyvningen. Jeg hadde på den flyturen ingen angst, og tror at det har med artikkelen å gjøre. Ikke bare artikkelen selvsagt, men jobben jeg selv har gjort med tankene mine ved hjelp av artikkelen. 🙂

  Ellers trodde jeg du hadde sluttet å snuse? Jeg sluttet for 2 dager siden, og en av hovedårsakene til at jeg gjorde nettopp det var dette: http://idawulff.blogg.no/1391174119_slutt_med_snus.html

  🙂

 • Reply selini 12. november 2015 at 20:41

  Har prøvd hypnose og er veldig «inne i det». Hypnose er egentlig bare forslag, så om det fungerer på deg eller ikke vil avhenge av om du er åpen for forslagene som kommer.

 • Reply Maria 12. november 2015 at 20:47

  Hei!

  Så spennende å prøve hypnose:) jeg har angst selv, spesielt for å fly og generelt for grunner jeg ikke klarer å definere eller finne ut av. Hadde vært supert om du kunne skrive om hvordan det har gått etterpå! Jeg har trosset angsten min på mange måter, blant annet ved å flytte til utlandet, og dra på lengere reiser til Hawaii, New York og Thailand – jeg fløy til New York alene blant annet.

  Lykke til med eksamen, forresten! Er midt i eksamens stresset selv, og gleder meg masse til å bli ferdig.

 • Reply LM 12. november 2015 at 20:47

  Har aldri testet hypnose, men det er jo absolutt verdt ett forsøk! Selv har jeg blitt kvitt eksamensangst og stress ved hjelp av akupunktur. Så om det ikke hjelper med hypnose kan kanskje litt akupunktur være verdt ett forsøk i perioden før flyturen?

 • Reply Anonym 12. november 2015 at 20:59

  Jeg var ekstremt skeptisk til hypnose, men jeg ble overrasket over hele opplevelsen da jeg først gjorde det. Etterpå var jeg mye av den frykten jeg sleit med før svekket ganske heftig og generelt følte jeg at jeg hadde mer i kroppen. Jeg ANER ikke om det er en direkte konsekvens av hypnosen eller om det kanskje er litt tilfeldig, men for all del, jeg har tro på at det kan hjelpe til en viss grad 🙂

 • Reply Marthe Sofie 12. november 2015 at 21:00

  Ååå! Så spennende! Du må si ifra hvordan det er! Er livredd å reise me fly selv, men nekter å la det stoppe meg uansett! Men hadde jo vært ganske greit å sitte på et fly UTEN å kaldsvette også!

 • Reply Linn Therese 12. november 2015 at 21:14

  Huff, dette var ikke gøy å lese Ida, håper du blir fort frisk da! Og gjerne fortell om hvordan dette med hypnose foregår og om det fungerer på deg! Har selv sosial angst, så om dette er noe som virkelig fungerer kan jeg gi det et forsøk selv også.. 🙂

  Uansett, jeg vil bare tipse deg om et blogginnlegg jeg publiserte tidligere i dag. Tenkte kanskje det kunne være interessant for deg som shopper så mye klær! Der har jeg nemlig tatt for meg noen punkter, og dersom du følger dem kan du ENKELT handle klær HELT TRYGT fra Asia! 😀 Har lagt linken til innlegget i url-feltet, så håper jeg at det kan hjelpe deg, kjære Ida!

 • Reply Trude 12. november 2015 at 22:26

  Vurderer det selv. Har en fobi mot blod (en liten kid datt på sykkel og hadde en liten blodflekk på albuen, jeg datt i bakken og 1 min senere sto halve byen over meg). Men så igjen har jeg en fobi mot hypnose og det å miste kontrollen, så jeg kommer meg liksom ingen vei? Haha. håper det funker på deg!

 • Reply Supporterfrue - Line Victoria 12. november 2015 at 22:40

  jeg testet for 6 år siden, ville bli kvitt min ekstreme «hang» til iskrem! Funket som fasen, føler fremdeles jeg får hår i munnen av å spise iskrem, og fremdeles klarer jeg ikke huske hvordan iskrem smaker – selv om jeg har spist is etter hypnosen!

  Skal prøve hypnose mot røyk en gang når jeg er klar for det også, og kanskje et par andre uvaner som er greit å kvitte seg med…!

  Gikk til en i Sandefjord – veldig flink fyr!

 • Reply Maiken 12. november 2015 at 23:02

  Dersom det ikkje skulle fungere, vil eg anbefale å ta kontakt med psykolog som kan hjelpe deg, blant anna er eksponeringsterapi ein del brukt for å få bukt med flyskrekk og andre angst-problem. Lukke til!

 • Reply Anna 13. november 2015 at 00:06

  Kan du skrive et innlegg om hvordan det gikk,og om det faktisk virker?

  Kunne tenke meg å prøve det jeg også 🙂

 • Reply LK 13. november 2015 at 02:17

  Ja, fortell gjerne åssen det går! Jeg har utviklet lammende flyangst selv og har ikke flydd på 3 år 🙁 Leste artikkelen hun over her anbefalte og den synes jeg virker fin altså! Jeg må komme over den en dag.. Når jeg får barn så vil jeg ikke være en mamma som ikke kan ta med barna sine på ferie fordi hun ikke tør :/

 • Reply Henni 13. november 2015 at 14:35

  Jeg har prøvd hypnose en gang for å fjerne edderkoppskrekken min 🙂 🙂 Det var i forbindelse med en VG-test (tror det ligger på VGTV et sted).

  Jeg turte å holde en stor edderkopp i dyrebutikk, men sliter fortsatt med at jeg redd for små edderkopper i skogen!

 • Reply Meg 13. november 2015 at 15:48

  JEG HAR DET HELT LIKT!! Lurer på om mamma og pappa kommer seg trygt frem til jobb, og så fort jeg hører om en bilulykke f.eks, så tenker jeg med en gang at det er dem. Slitsomt! Har vurdert hypnose selv, er en veldig utrolig sjel!

 • Reply Caroline 13. november 2015 at 18:52

  åh, sukk. Skulle ønske jeg ble kvitt flyskrekken selv.. Venter enda på at de kommer opp med en oppfinnelse der flyet bare flyr 30 meter over bakken, haha.. in my dreams

 • Reply M 13. november 2015 at 22:13

  Har du prøvd psykoterapi for dette? Mange opplever bedring av slike problemer med det. Vil anbefale kognitiv atferdsterapi! Veldig ubehagelig da man må konfrontere det man frykter, men også effektivt:) Håper det bedrer seg for deg hvertfall! Kan umulig være noe kjekt for deg med tanke på at du reiser en del..

 • Reply maria 14. november 2015 at 00:50

  så «godt» å lese at noen andre også har dødsangst på sin families vegne! kan ikke huske hvor mange ganger jeg plutselig har fått det for meg at pappa eller min bror har havnet i en grusom ulykke..! vet det er tullete å tenke sånn, men si fra om du får noe hjelp på det området 😉

  angående flyskrekk: jeg er sikker på at jeg skal dø hver gang det kommer turbulens, men jeg har rett og slett vært litt streng med meg selv og bestemt meg for at ja, nå når jeg setter meg på dette flyet har jeg gjort et valg på at jeg ikke har kontroll på situasjonen. lettere sagt enn gjort kanskje…men et tips!

 • Reply Lisa 14. november 2015 at 01:03

  Væær så snill og fortell oss hvordan det gikk!! Har utviklet en sinnsyk skrekk selv, besvimer av bare tanken på å fly. Går til psykolog, har lest alt mulige bøker, prøvd masse teknikker, så hypnose er virkelig siste mulighet for meg. Er så kjipt å måtte takke nei til massevis av gøye ferier 🙁 🙁

 • Reply Anonym 14. november 2015 at 15:16

  Jeg hadde skikkelig flyskrekk i mange år, helt til jeg testet ut TFT/EFT altså tankefeltterapi, og det hjalp meg! Så det vil jeg virkelig anbefale.

 • Reply Tonje 17. november 2015 at 10:18

  Hvis det funker for deg, kan du skrive et innlegg om det? Eventuelt fortelle om hvem du var hos? 🙂

 • Reply Sandra 21. november 2015 at 00:35

  Håper du kan fortelle om dette på bloggen etter et par runder, både positivt og negativt! Håper det fungerer!!

 • Reply india cricket schedule 2023-24 25. mars 2024 at 16:11

  Major thankies for the article.Really looking forward to read more. Cool.

 • Reply vpn coupon 2024 7. april 2024 at 15:39

  Thanks for any other great article. Where else could anyone get that kind of information in such a perfect means of writing?
  I have a presentation next week, and I am at the search for such info.

  Review my page – vpn coupon 2024

 • Reply vpn special coupon 11. april 2024 at 02:15

  Good post! We are linking to this great content on our website.
  Keep up the good writing.

  Here is my website; vpn special coupon

 • Reply facebook vs eharmony to find love online 16. mai 2024 at 00:30

  Wow! At last I got a web site from where I can genuinely obtain valuable data concerning my study and knowledge.

  Visit my website: facebook vs eharmony to find love online

 • Leave a Reply