Uncategorized

EN NYDELIG MORGEN OG STORE AVGJØRELSER

20. november 2015

I dag følte jeg at jeg våknet opp i winter wonderland, med frost på ruta og en stor, varmende sol. Jeg fikk servert kruttsterk kaffe på senga før mamma og pappa dro på jobb, men må innrømme at jeg lot den bli kald og sov en time til. Jeg lå rett og slett våken alt for lenge i natt, og innredet en leilighet jeg har veldig lyst på. Typisk meg å sette meg i en slik situasjon, at jeg må ta en stor avgjørelse når jeg er midt inne i en eksamensperiode. Men ja, jeg har altså funnet en leilighet jeg har veldig lyst på her i Tønsberg. Jeg er ikke ferdig med å studere før om et og et halvt år og kan ikke flytte inn i leiligheten før det eventuelt, men hva pokker vet jeg om hvor jeg er i livet om 1,5 år? Det eneste jeg vet er at jeg aldri kommer til å føle meg hjemme i Oslo, jeg føler jeg har gitt den byen mange nok sjanser nå. Men noe mer enn det vet jeg ikke. Vel, avgjørelsen er vel egentlig ikke SÅ stor. For en leilighet kan både leies ut og selges har jeg lært, så jeg prøver å ikke ta det for alvorlig. Heller se på det som en investering, å ha penger stående i banken er i hvert fall ikke noen fest sammenlignet med verdistigningen man kan håpe på i en bolig. Såå, vi får se. Jeg skal møte en megler etterpå, og så får jeg vel bare ta stein, saks, papir med meg selv. Hvor leier man en person som tar viktige avgjørelser for en? Kunne trengt en av og til 😉 

29 Comments

 • Reply Eva 20. november 2015 at 12:35

  Følg magefølelsen din Ida…den tar sjelden feil. MEN, husk å spis først da 😉 Eiendom er den eneste bombesikre investeringen – fortsatt.

 • Reply LisaLDN 20. november 2015 at 13:14

  Hvis du finner ut kor ein kan få tak den personen som tek avgjørelser for deg, send han videre etterpå, please! 🙂

 • Reply vilde 20. november 2015 at 13:51

  Du er så heldig som har muligheten til å bare kjøpe en leilighet! Men skjønner at du vil bli i Tønsberg, det virker så koselig der. Gleder meg til å se leiligheten om du evnt kjøper den, Jeg driver å sparer og sparer for å ha råd til det en gang, men nå føler jeg meg bare som en fattig student som aldri vil få råd til noen ting.

 • Reply Bibi 20. november 2015 at 13:54

  Haha, jaaaa, hvis du finner den personen som kan leies for å ta viktige avgjørelser for en så si ifra, jeg trenger en jeg og 😉

  Ellers syntes jeg du skal GO FOR IT. Det er jo som du sier, leiligheten kan leies ut eller selges.

 • Reply Idis 20. november 2015 at 14:16

  Jeg tror på at den personen som tar viktige avgjørelser kalles Intuisjon, og at vi får kontakt med den feks gjennom meditasjon og yoga! Når man gir opp «å komme frem til noe» kommer gjerne løsningen av seg selv.. Sjekk ut Gabby Bernstein på YouTube og lignende, hun har mange gode råd!

 • Reply Maria 20. november 2015 at 16:00

  Følg magefølelsen 🙂

 • Reply Laila 20. november 2015 at 16:58

  Hei, Ida <3 jeg håper du kårer vinneren til instagram konkurransen din snart 🙂

 • Reply Lulle 20. november 2015 at 18:52

  Øvre langgate 32? 😀

 • Reply Studentfruene 20. november 2015 at 19:36

  Oiii så spennende! Gøy med ny bolig 😀 kjør på!! Gleder oss til å høre hvordan det gikk! Ha ei fin helg <3

 • Reply Anonym 20. november 2015 at 19:53

  For du kan ikke se for deg å bo i Tønsberg i 1,5 år mens du studerer i Oslo? Du klarte jo 1 år

 • Reply Ida Wulff 20. november 2015 at 20:43

  Anonym: leiligheten er uansett ikke ferdig før om 1,5 år 🙂

 • Reply Ida Wulff 20. november 2015 at 20:43

  Studentfruene: takk det samme <3

 • Reply Ida Wulff 20. november 2015 at 20:44

  Lulle: neei, er det den på 91 kvm? Vet om noen som vurderer den 😉

 • Reply Ida Wulff 20. november 2015 at 20:45

  Idis: takk for tipset, skal sjekke det ut 😀

 • Reply Ida Wulff 20. november 2015 at 20:45

  Bibi: skal si i fra hvis jeg finner en! hehe 🙂

 • Reply Ida Wulff 20. november 2015 at 20:45

  vilde: sparing kan føles nytteløst, men en vakker dag! 🙂

 • Reply Ida Wulff 20. november 2015 at 20:46

  LisaLDN: will do! hehe 🙂

 • Reply Lulle 20. november 2015 at 20:53

  Den på 91 m2 ja. Den er fiiiin, men det er ikke balkong eller bakgård 🙁 Tror jeg måtte hatt det.. Leter videre! Si hvor du vil kjøpe da! Foyntaket? Graabrødregata?

 • Reply Malin 20. november 2015 at 22:01

  Signaturen?:)

 • Reply sh 20. november 2015 at 23:23

  Nå føler jeg meg nørd som vanligvis aldri kommenterer, men som nå har kommentert to ganger på under ett døgn. Men skjønte på kommentaren din over her at du eventuelt skal kjøpe noe nytt. Det kan jeg virkelig anbefale – for det er virkelig helt fantastisk med noe heelt nytt hvor ingen andre har bodd før deg! 🙂 Ja, det er fint med rosetter i taket og lysekrone og alt det der, men det slår faktisk ikke det å kjøpe en helt ny, varm, lun og ikke minst praktisk leilgihet! Lykke til med avgjørelsen 🙂

 • Reply Maria 20. november 2015 at 23:24

  Du ender nok uansett opp ved siden av foreldrene dine…Så da er den avgjørelsen tatt. hehe 😉 Jeg tok ingenting for den heller. :))

 • Reply Chris 21. november 2015 at 01:03

  Er det så lurt å kjøpe nå som boligprisene er så høye? Den dagen du selger kommer du nok til å tape penger

 • Reply Ole 21. november 2015 at 10:55

  Synes det er så trist at du ikke finner deg til rette i Oslo. Håper du er klar over at byen har mer å by på enn Tjuvholmen og Frogner. Det kan være lurt å utvide sin horisont litt 🙂 Vi bor litt utenfor sentrum øst med utsikt over hele byen og fjorden. Strøken toppleilighet og 8 min med t-banen til sentrum.

  Har bodd her i snart 14 år nå og elsker Oslo av hele mitt hjerte. Uansett lykke til med jakten 🙂

 • Reply S 21. november 2015 at 14:49

  Hei!

  Jeg må si at alt du skriver om eksamen hjelper meg skikkelig. Du skriver mye som jeg kjenner meg igjen i. Jeg har eksamen i juss på mandag, og er ganske nervøs. Jeg har lest gjevnt, og burde egentlig vært mindre stresset enn det jeg er. Hva gjør du de to siste dagene rett før eksamen? Leser du intensivt fra morgen til kveld, eller tar du deg pauser mellom lesingen? Har du noen tips til hvordan samle stoff og lese effektivt?

  Klem Sara

 • Reply Ida Wulff 21. november 2015 at 15:41

  S: så hyggelig å høre! Nå studerer jo vi vidt forskjellige ting, så kanskje litt vanskelig å komme med noen konkrete tips. Men jeg leser helt fram til eksamen, selv om jeg har hørt fra mange at det lønner seg å ta det helt med ro siste kvelden. Eller jeg LESER ikke så mye, men jeg bruker den siste tiden på å pugge begreper og modeller, sånn at de sitter 100%. Forståelsen har jeg jo allerede fått på dette tidspunktet, så da bare «finpusser» jeg. Masse lykke til og stor klem!

 • Reply Ida Wulff 21. november 2015 at 15:42

  Ole: jeg har bodd av og på i Oslo siden jeg var 18 år gammel, og vet absolutt at Oslo har mer å by på enn Tjuvholmen og Frogner 😉 Jeg liker bare Tønsberg bedre, og for meg er det viktigere å være i nærheten av familie enn å være i nærheten av venner. Så, sånn er det vel bare. Takk for det 🙂

 • Reply Ida Wulff 21. november 2015 at 15:43

  sh: helt sant! og man kan virkelig ikke få begge deler akkurat der 🙂 takk for det!

 • Reply Mjau 21. november 2015 at 19:29

  For å være helt ærlig, hvis jeg var deg ville jeg nok kjøpt meg leilighet i Tønsberg og bodd der! Og heller tatt den kjipe pendlerturen inn til Oslo. Det virker som du stortrives i Tønsberg, og at det er der du hører hjemme.

  Som student er det ikke alltid du må møte på skolen hver dag, eller at forelesninger er obligatoriske. I eksamenstiden har man også ofte en hel måned «alene» der man bare kan lese. Også har du alle helger og ferier også som du kan være hjemme i Tønsberg.

  Jeg ville ikke ventet så lenge som 1,5 år med å flytte tilbake når jeg mistrives såpass i Oslo.. Da kunne du jo heller leid en liten hybel i Oslo i tillegg til leiligheten i Tønsberg, også vært i den hybelen noen dager i uka? 🙂

  Lykke til uansett hva det blir til!

 • Reply Rebecca Engeli Eriksen 22. november 2015 at 12:35

  Kjøp den! Også leier jeg den av deg i 1,5 år bare. Null stress. Haha. Jeg studerer på Bakkenteigen nemlig.

 • Leave a Reply