Hverdagsliv

NOEN PUNKTER OM PIZZA OG EKSAMEN

1. desember 2015

Når jeg ikke har så mye å si, kommer det gjerne enklest hvis jeg tar det punktvis. Hjernen min elsker punkter. 

→ I går hadde jeg eksamen i bedriftsøkonomi. Jeg er sur. Har aldri jobbet så hardt og blitt så flink i noe jeg er så dårlig til før. Og så er eksamen helt gresk, sammenlignet med forelesninger og alt vi har blitt anbefalt å jobbe med fram mot eksamen. Det er faen meg siste gang jeg hører på en foreleser på den skolen der, så sykt ubrukelig. Jeg bare stå, for det der gjør jeg ikke igjen. 

→ Nå skal jeg glemme alt om likviditetsbudsjett, annuitetslån, serielån, produktkalkulasjon, dekningsdiagram og en haug av formler. Jeg har regnskapsfører, og har ikke planer om å bli det selv. 

→ Rett etter eksamen dro jeg på pub (oh lord) og drakk øl med en i klassen. Jeg skjønner hvorfor folk lett blir alkoholikere. Jeg ble helt nummen, og kunne ikke brydd meg mindre om at eksamen gikk dårlig. 

→ Jeg har spist så sinnsykt mye pizza den siste uken. Grandiosa, Peppes, Eataly. Vinneren var definitivt takeaway pizzaen fra Eataly som jeg delte med meg selv i sengen. Det var nesten romantisk. 

→ Jeg lurer på hva som går av meg når jeg plutselig begynner å gråte og le om hverandre, helt uten grunn. Er det stress? Lillebror sov hos meg natt til eksamensdagen, sånn at jeg igjen skulle være sikker på at jeg kom meg opp i tide. Det endte med at han gikk og la seg på sofaen, for rett før jeg sovnet begynte jeg å le. Jeg lo så hardt og høyt at tårene rant, og jeg måtte ut på balkongen og få frisk luft for å klare å slutte. Og jo mer jeg lo, desto mer lo jeg, hvis du skjønner. Det var nesten litt skummelt.

→ Nå har jeg sovet i 12 timer, og jeg føler meg normal igjen. Jeg har ryddet unna kalkulator og bedøk-bøker, og rumpa mi er takknemlig allerede. Den har kjentes ganske flat, etter alle de timene den er blitt sittet på. 

→ Hva skal jeg ha til middag i kveld, blir det pizza montro? Kan bli en litt for brå omvending for kroppen hvis jeg slutter tvert med både pizza og bedriftsøkonomi.Jeg sier som jeg sa til min mor i går; takk for at dere har holdt ut med all sytingen, men nå er det endelig over. 

46 Comments

 • Reply Charlotte Louise 1. desember 2015 at 12:39

  Åå, jeg føler med deg! Hadde samme eksamen i går, og jeg var så irritert og fortvilet over oppsettet! ER det mulig?! Jeg håper det samme som deg – at jeg har nok poeng til å stå… Tror ikke vi er alene om den følelsen 🙁 Haha. Ha en fin tirsdag, og nyt pizzaen om det blir valget 😀

 • Reply LisaLDN 1. desember 2015 at 12:48

  Gratulerer! Deilig å vera ferdig, og eg kjenner godt til innstillingen om å ikkje ville gjere det igjen! Krysser fingrane for at du har bestått 🙂

 • Reply Kristin 1. desember 2015 at 12:56

  I feel you! Jeg kunne alle oppgaver, både teori og regning, fra alle tidligere eksamener i bed.øk nesten utenatt. Og så måtte selvfølgelig dette være året der foreleser bestemte seg for at i år, da skal jeg kødde med studentene og gjøre det ekstra jævlig, vanskelig og forvirrende. Jeg er SÅ sur!

 • Reply Anonym 1. desember 2015 at 12:57

  Jeg har min esamen i bedøk neste torsdag, og HERREGUD så misunnelig jeg er på deg akkurat nå. Den utmattede gleden over å være ferdig med bedøk kunne du spart deg for! Men nå ble jeg nervøs. Har markedshøyskolen og BI samme eksamen i bedøk? Plis si nei

 • Reply Ida Wulff 1. desember 2015 at 12:57

  Kristin: ja, hva skjer med det?!! Hadde vi øvd på 2011 hadde vi nailet det. I tillegg har han anbefalt noen å jobbe med 2011, og sendt fasiten. Syns bare det er ekstremt urettferdig… Selv har jeg konset på 2012, 2013 og 2014, ettersom det er disse han har lagt ut på portalen vår. GAH!!

 • Reply Ida Wulff 1. desember 2015 at 12:58

  LisaLDN: takk for kryssede fingre <3

 • Reply Ida Wulff 1. desember 2015 at 12:58

  Charlotte Louise: ååå, det var noe dritt altså! krysser fingrene for at vi begge har nok poeng! Tusen takk og klem til deg <3

 • Reply Ida Wulff 1. desember 2015 at 13:00

  Anonym: hei! det tviler jeg på at vi har. håper du nailer det, lykke til <3

 • Reply Anonym 1. desember 2015 at 13:56

  HAHAHA du skriver så hysterisk morsomt! Kjipt med BedØk eksamenen din, blir nok bedre enn du tror..

 • Reply supermarie 1. desember 2015 at 14:23

  Grattis med overstått, krysser fingrene for at du slipper å ta dritten igjen! SNART JUL! <3

 • Reply Kristin 1. desember 2015 at 14:29

  Jeg har også bare jobbet med de tre og gjort de utallige ganger! Så utrolig irriterende. Hvis han har anbefalt noen å jobbe med eksamen fra 2011, er det jo helt latterlig at han ikke har lagt den ut og anbefalt den til alle. Så nå ble jeg bare enda mer irritert! Det verste er at jeg har valgt bed.øk 1 og 2 til valgfag neste år, og er helt avhengig av å få bedre enn D for å kunne få de. Kjenner jeg vil slå noen! Godt vi er flere som er irriterte, det viser at det ikke er urimelig å synes at det var en latterlig eksamen.

 • Reply beautyproducts 1. desember 2015 at 15:48

  Har akkurat startet en skjønnhetsblogg som skal bli en nettbutikk! Sjekk ut om du er interresert 🙂

 • Reply Anonym 1. desember 2015 at 18:19

  Jeg synes du fortjener er pris for ditt skrivetalenet!! Du eer så flink til å formulere deg og formidle budskapet på en spennende måte, selv om du snakker om de mest dagligdagse tingene! <3

 • Reply Hege 1. desember 2015 at 19:30

  Du er ikke alene om å være irritert på det eksamenoppsettet.

  Hvis det er noe trøst så skal han senke kravene dersom det er dårlige resultater, og det er det jo helt tydelig at det er..

  Sees på konte-eksamen! Haha 🙂

 • Reply Agradios 1. desember 2015 at 19:36

  Du er så jæla kul! Digger det du skriver og digger personligheten din!

  Håper du står! Er dritt når skolen suger! Du fortjener all pizzaen i verden!

 • Reply Vibeke 1. desember 2015 at 19:37

  Ah, MH <3 Tror de fleste fikk seg et slag i trynet! Totalt idioti, spør du meg. La oss krysse fingrene for at vi står alle mann alle! Det er deilig å være ferdig, men herregud så irritert og sint man blir!

 • Reply Studentfruene 1. desember 2015 at 19:58

  Nei, så sykt kjedelig!! Kjenner virkelig igjen den følelsen… Krysser virkelig fingrene for at du består og håper at du koser deg maaasse og nyter følelsen av å være ferdig 😀 Det fortjener du! <3

 • Reply Lisa 1. desember 2015 at 20:11

  Herreguuud er så enig. Har virkelig sittet 12 timer hver dag de siste månedene for å lære meg dette dumme faget. Gitt alt jeg har, også får vi en eksamen med oppgaver INGEN HAR SETT FØØR??……

  Fikk høre i etterkant at grunnen er fordi så mange klagde på at fjorårets eksamen var så «lett». Terje valgte derfor å gjøre årets vanskelig, og altså bruke vårt kull som prøvekaniner for å sjekke om strykprosenten ble høyere av det. (Såklart blir den det……..)

 • Reply Charlotte 1. desember 2015 at 20:38

  Hadde samme eksamen.. Ble så irritert over de «lurespørsmålene» han gav oss. HVA er poenget med det!

 • Reply camilla 1. desember 2015 at 20:54

  Gleder meg sånn til jeg og er ferdig med siste eksamen! Liker eksamensklageinnleggene dine jeg… tør ikke sende flere klagesnaps til venner, så føler jeg får litt sympati på bloggen din, hehe 🙂

  Får vel holde ut litt til og slutte å lese blogger snart..

 • Reply Anonym 1. desember 2015 at 21:19

  Så deilig å lese at du endelig er ferdig med denne eksamenen! Fikk dere noe teori, eller var det bare regning? (Og, siden du har så mange A i lesedag må jeg spørre: fikk du alt riktig for å få A eller finnes det rom for slurvefeil/ubesvarte delspørsmål?)

 • Reply LO 1. desember 2015 at 21:39

  <3

 • Reply Ida Wulff 1. desember 2015 at 22:13

  Anonym: Hei 🙂 Vi fikk teorioppgaver også. Jeg har aldri bedt om begrunnelse når jeg har fått A, så jeg vet dessverre ikke om jeg har hatt noen feil/mangler da.

 • Reply Ida Wulff 1. desember 2015 at 22:14

  camilla: hehe, bra det kan være godt for noe! Ønsker deg masse lykke til 🙂

 • Reply Ida Wulff 1. desember 2015 at 22:14

  Charlotte: nei, jeg aner ikke… hvertfall ikke bra for skolens rykte hvis halvparten stryker, da sier det jo faktisk noe om foreleseren.

 • Reply Ida Wulff 1. desember 2015 at 22:18

  Lisa: herregud, så dritt!!! vi er mange som har sendt han en klagemail. I svaret jeg fikk skrev han blant annet «hvordan kan du bruke dette mot meg?». Til en annen i klassen svarte han «bare tøv» og «denne mailen burde du holdt deg for god til å sende». Det skal sies at mailene vi har sendt har vært saklige og konstruktive. Gir opp…

 • Reply Ida Wulff 1. desember 2015 at 22:18

  Vibeke: ja, fingrene er krysset!! Klem

 • Reply Ida Wulff 1. desember 2015 at 22:20

  Hege: Hehe, håper vi slipper å sees der! Men er sjanse for det ja. Han skrev på mail til en i klassen at han kan finne på å sette OPP kravene også, hvis det var mange bra. Tviler på det, men hvis jeg får over 40 poeng og IKKE står, så blir det krig… 🙁

 • Reply Ida Wulff 1. desember 2015 at 22:20

  Anonym: det var veldig hyggelig av deg, tusen takk <3

 • Reply Elise R 1. desember 2015 at 22:21

  Uff, så kjedelig når det ikke er helt sammenheng mellom hva man blir rådet til å lese på og hva man faktisk testes i. Synes forøvrig skoleeksamen er en ganske ubrukelig vurderingsform fordi den belønner puggere mer enn de som faktisk har forstått bredden i faget, eller de som har vært uheldige og lest på feil tema. Krysser fingerne for at du står uansett 🙂

 • Reply Mia 1. desember 2015 at 23:03

  Gratulerer med overstått i hvertfall, kjenner jeg er litt misunnelig på den følelsen! Føler så sykt med deg, jeg har eksamen i morgen, og det siste jeg googlet var «er det lov å konte på eksamen med vilje» – fordi sjansene for noe bedre enn E er mikroskopiske. Må bare holde ut en uke til, og en eksamen til, så er det i hvertfall JULEFERIE <3

  Krysser fingrene for at det gikk bedre enn du tror!

 • Reply Mathias 2. desember 2015 at 00:54

  Jeg digger dette innlegget.

 • Reply Tine 2. desember 2015 at 11:20

  Slutt da? Du klager relativt mye på forelesere og jeg synes det er så dårlig stil…

 • Reply Ida Wulff 2. desember 2015 at 11:23

  Tine: av de mange jeg har hatt, har jeg klaget på to. Som du kan se i kommentarfeltet her, er jeg ikke alene om å klage på denne. Med GOD grunn 😉

 • Reply Lina 2. desember 2015 at 12:03

  Hei Ida! Har du noen erfaring med tørr/irritert hodebunn? Jeg har tape-extensions og må derfor føne håret tørt etter vask. I tillegg har jeg vel egentlig alltid hatt ganske tørt hår. Nå som det er blitt kaldere er hodebunnen min blitt veldig tørr og irritert. Den klør endel, men har heldigvis ikke begynt å flasse (enda). Har du noen tips? Frisøren min anbefaler en pause fra extensionene, men for meg er det veldig uaktuelt. Hvertfall nå i julebordsesongen..

 • Reply Ida Wulff 2. desember 2015 at 13:28

  Lina: hei! 🙂 Det skjønner jeg! Jeg får ganske tørr hodebunn om vinteren, og bruker den blå shampooen fra Joico nå, som er for å balansere fuktighet i hår/hodebunn. Og hvis det går så langt at jeg begynner å flasse, bruker jeg renseshampoo fra Joico. Har ikke flasken i nærheten nå, men den er gullfarget. Klem!

 • Reply pappasdatter 2. desember 2015 at 15:27

  Jeg går på MH i Bergen og hadde samme bedøk eksamen som deg. SÅ SINNSYKT IRRITERENDE. Jeg har også jobbet kjempe hardt og lært meg så mye i noe som jeg i utgangspunktet er veldig dårlig i. Føler ikke jeg fikk vist noe av det jeg egentlig kan fordi eksamen var jo noe helt annet enn hva vi ble fortalt. Jeg og to venninner fikk utdelt fasit for 2011 eksamen, men i mailen stod det at det egentlig ikke var noe poeng for oss å gjøre den fordi ingenting var relevant. Hele 2011 var jo relevant, men ingen av de andre vi hadde fått anbefalt!?! Det er andre gangen jeg går på samme smellen med å øve på det foreleser anbefaler og tydeligvis kan man ikke høre på hva de anbefaler oss å lese på i det hele tatt… Men krysser fingrene for at vi står! <3

 • Reply Ida Wulff 2. desember 2015 at 17:15

  pappasdatter: SÅ kjedelig, altså… Ja, håper virkelig på det 🙁

 • Reply Sandra 2. desember 2015 at 19:42

  Hahaha finnes det et hærligere menneske enn deg? Alltid like morsom!! Håper eksamensresultatet blir bedre enn du forventer<3

 • Reply selini 2. desember 2015 at 21:25

  Det der med å le og gråte om hverandre har jeg og opplevd. Det er sikkert hjernen som får kortslutning eller noe sånt for det ser jo helt mongo ut.

  Du vet the sims? når de blir så «røde» at de blir helt koko også bare får mental breakdown. Det er nok samme greie..

 • Reply Ida Wulff 2. desember 2015 at 22:47

  selini: hahaha! hurra, jeg er endelig blitt en sims-figur!!

 • Reply Victoria 3. desember 2015 at 12:06

  Jeg har også hatt bed.øk. på MH, det var ganske ille. Jeg forberedte meg ikke godt nok i det hele tatt første gang så fikk D, og kontet til B. Gled deg til samf. øk. da haha (mye verre)… Håper du får bra karakter nå, så du slipper å gjøre det på nytt! 🙂

 • Reply Ida Wulff 3. desember 2015 at 12:10

  Victoria: det er makroøkonomi, sant? er det mye regning da, eller mer pugging? 🙂 så bra at du klarte å få en B til slutt! klem

 • Reply Victoria 4. desember 2015 at 12:07

  Stemmer! Det er litt begge deler egentlig. Det er veldig mye teori/historie å pugge, tror teori teller ca 1/3 på eksamen. Det kan være litt komplisert regning osv, men det går greit så lenge man jobber masse med det. Ironisk nok er det teoridelen mange sliter med på eksamen, siden man ikke akkurat tenker på å prioritere det nok :))

 • Reply Ida Wulff 4. desember 2015 at 16:16

  Victoria: takk for svar! 🙂 skal huske å prioritere teorien, det gjorde jeg iikke i bedriftsøkonomi. Som om man tror at man nailer den uansett… Det gjorde jeg IKKE!

 • Reply Student 13. desember 2015 at 20:58

  Du får begynne å lese pensumbøkene og ikke bare powerpointer fra foreleserne, så skal du se eksamen blir mye enklere 😉

 • Leave a Reply