Hverdagsliv

EN MERKEDAG FOR ET MATVRAK

3. desember 2015

Rett etter at jeg hadde flyttet inn her jeg bor nå, hadde nærbutikken megasalg. Folk gikk helt crazy og løp rundt i butikken og kjøpte mengder med mat de sikkert aldri ville kjøpt ellers. Og jeg så en dame som hadde minst 16 stekespader og 8 pakker med brun teip i handlekurven sin. Årets julegaver, eller? Hvor dumme blir folk egentlig når det er salg… Uansett, da. På vei ut av butikken den dagen, fikk jeg øye på en lapp som hang på døra. ICA skulle stenge i to måneder, og åpne igjen som Coop. To måneder. Tar det virkelig to måneder å forvandle seg til en Coop? Jeg er Meny, Kiwi og Rema1000-jente, så om du skal være ICA eller Coop bryr jeg meg ikke så mye om. Men du KAN ikke stenge i to måneder!

Men, joda. Nå har jeg vært uten ordentlig matbutikk i to måneder. Har riktignok en liten joker på hjørnet her nede, men det er liksom ikke der man storhandler. Det er så vidt plass til meg og den svære jævelen av en vinterjakke jeg ruller rundt i der inne. Montro om det er grunnen til at jeg ikke har laget ordentlig middag på to måneder. 

Men hallo! I dag åpner den svææære nærbutikken, med plass til å rulle rundt i vinterjakke, med et (forhåpentligvis) dritbra utvalg av alt mulig. Det føles som julaften for dette matvraket. Kanskje jeg endelig kan finne matgleden igjen, i stedet for å stå og lage posesuppe på trass 😉 Tro det eller ei, jeg ligger fortsatt i senga! Ikke og sover, riktignok. Jeg drikker kaffe og leser litt pensum til neste eksamen. Jeg begynner å bli bekymret for kaffeinntaket mitt, forresten. Det  jo snart etse et hull på et eller annet i kroppen min, så mange kopper med kruttsterk kaffe som jeg drikker hver dag. Den tid, den sorg. Akkurat nå trenger jeg kaffen mer enn jeg trenger noen annen 🙂 

21 Comments

 • Reply Hauk 3. desember 2015 at 14:38

  Det er noe dritt at ICA forsvinner! De lagde verdens beste lasagne i varmmat avdelingen! Erstatningen er ikke like god for å si det sånn. Æsj

 • Reply Anne 3. desember 2015 at 14:41

  Hei Ida!

  Ville bare si at jeg liker at du har blitt student og at du skriver om eksamen, blir av en eller annen grunn mye mer motivert til å lese selv når jeg vet du gjør det og, haha! Men en ting jeg lurte på: det virker som du leser mye hjemme? Foretrekker du å lese hjemme fremfor å lese på skolen? Isåfall hvorfor? Har du noen tips til hvordan man klarer å konsentrere seg hjemme og ikke endre opp med å vaske hus, lage mat eller sortere klesskapet istedenfor?

 • Reply Irmelin 3. desember 2015 at 18:33

  Hei! Hvor er koppen din fra? 🙂

  Lenge hatt lyst på den…

 • Reply Kathrine 3. desember 2015 at 18:42

  Bloggingen din er såå utrolig ekte. Det du skriver er ting jeg kjenner meg igjen i. Blanding av det overfladiske og det naturlige gjør deg til min favorittblogg. Fortsett med den jobben du gjør fina.

  Klem <3

 • Reply Anonym 3. desember 2015 at 22:05

  Haha, til og med et innlegg om matbutikker greier du å gjøre morsomt! 😀 digger deg! Håper den nye matbutikken stod til forventningene, haha 😉

 • Reply Karen Marie 3. desember 2015 at 23:17

  åååh, ICAen min stengte også, men kun i 1,5 uke da. Fortsatt kjipt når den nærmeste butikken og tilgang til sjokolade var stengt. Men for en lykke det var at den ble bytta ut med coop Extra! Jeg kunne gjerne gå et par kilometer tidligere, slik at det var mulig å handle uten å blakke den studentlommeboka mi totalt. ICA var jo sviiiiindyrt. Haha!

 • Reply Birthe Hegstad 4. desember 2015 at 01:43

  Hei!

  Håper du kom deg ut i dag og fikk oppleve en ny flott coop mega supermarked på Aker Brygge. Masse kunder og god stemning så du var nok ikke den eneste som savnet et supermarked med godt utvalg

  Du får gi oss litt feedback på hva du likte og evt. hva du savner etter du har besøkt butikken. Vi gleder oss til å se deg!

 • Reply Ida Wulff 4. desember 2015 at 01:50

  Birthe Hegstad: Hei! 🙂 Fikk dessverre ikke tatt turen i dag, men åh som jeg gleder meg! Så bra det var masse kunder og god stemning, tviler ikke på at mange har savnet butikken! 🙂 Klem

 • Reply Ida Wulff 4. desember 2015 at 01:51

  Karen Marie: jeg har ikke så mye erfaring med ICA og Coop, men hvis Coop er bedre roper jeg bare hurra! 🙂

 • Reply Ida Wulff 4. desember 2015 at 01:51

  Kathrine: så hyggelig å høre. takk for feedback <3 klem

 • Reply Ida Wulff 4. desember 2015 at 01:52

  Irmelin: den er fra Arne Jacobsen! 🙂

 • Reply Anonym 4. desember 2015 at 09:15

  oi, tok sånn 2 uker fra ica supermarked her ble til coop extra. og den er stor! rart det tok 2 måneder hos deg

 • Reply Sarah 4. desember 2015 at 15:12

  Ååå, Enhet og Mangfold, jeg savner ikke den! Selv om jeg nesten syntes SBSS var gøy på slutten – Stockholmsyndrom kanskje.

 • Reply Ida Wulff 4. desember 2015 at 16:14

  Sarah: hehehe, ja må definitivt være stockholmsyndrom!

 • Reply Eli 5. desember 2015 at 12:28

  Den boka hadde jeg som pensum forrige semester. Føler med deg i sorgen.

 • Reply Ida Wulff 6. desember 2015 at 16:48

  Eli: haha, thank you og gratulerer med overstått! <3

 • Reply Kristina 6. desember 2015 at 17:18

  Hvor er marmorbrettet fra? Kjempefint 🙂

 • Reply Anonym 7. desember 2015 at 01:11

  Kiwi er jo typ 5 min gåavstand unna 😛

 • Reply Marte 7. desember 2015 at 19:32

  Hei! Hvor er marmorplaten som du har koppen over fra? 🙂

 • Reply Turid 8. desember 2015 at 12:14

  Anonym: vi på sagene jobber superraskt, må vite ;D

 • Reply Ida Wulff 8. desember 2015 at 12:50

  Marte: aner dessverre ikke, ikke min 🙁

 • Leave a Reply