Hverdagsliv

BARE SKRIV, IKKE TENK

7. desember 2015

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Hvor er jeg. Hvem er jeg. Klokka er elleve. Jeg har vage minner om at noen sa nå gidder jeg ikke vekke deg flere ganger for mange timer siden. Jeg ligger på tvers i senga, og støtter haka på en hylende iPhone. Lurer på hvor lenge den har hylt. To kopper kaffe på rappen, og brødskiver selv om jeg ikke liker brødskiver. Er man gjest i et hus med brød, spiser man brød til frokost. 

Pappa trener. Mamma faster. Fikk fiskepudding, kålrot og gulrot til middag i dag. Matrebellen i meg skrur seg på, og i bilen på vei hjem fra kveldsbesøk hos mormor og morfar, nærmest griner jeg meg til et stopp på Mc Donalds. 

Kulepenn. Gul tusj. Jeg er venstrehendt, og gnir blekk utover alt. Dessverre må jeg skrive noen ting for hånd. For å lære dem ordentlig. Det gjør vondt og det blir grisete. Jeg er en av de med legeerklæring, som får skrive på data på eksamen. Vet ikke hva jeg skulle gjort uten. I natt smurte jeg inn det fine, hvite gjestebadet til mor og far med blå kulepenn. Jeg stod med klorin og tannbørste og skrubbet helt til det ble borte, livredd for å bli oppdaget. Data fra nå av. 

Blå himmel. Rosa himmel. Svart himmel. Det blir så fort mørkt. Kvart over fire føler jeg at jeg egentlig burde gått og lagt meg. Men det er åtte timer til jeg skal gå og legge meg, og elleve timer til jeg klarer å sove. Jeg ligger så lenge våken. Ligger helt stille, men spreller på innsiden. 

Tannpuss. Ansiktsrens. Sove nå. Jeg er optimistisk når jeg legger meg, nesten litt trøtt til og med. Men kunnskapen jeg har tilegnet meg i løpet av dagen går på løpebånd. Lukker jeg øynene, kan jeg nærmest se ordene rulle foran meg som på et sushibånd. Begrepsvaliditet. Regresjonsanalyse. Faktoranalyse. Standardavvik. Så blir jeg lys våken, og gjør det til mitt livs oppdrag å finne ut om det er plass til badekar i den nye leiligheten min som ikke er bygget enda. Sånne ting. 

Og sånn går dagene for en hardtarbeidende cheeseburgerelsker….OLYMPUS DIGITAL CAMERA

26 Comments

 • Reply Daniel Miller 7. desember 2015 at 22:03

  mcdonald = elsk!

 • Reply Marianne 7. desember 2015 at 22:20

  Du skriver sykt bra Ida! Lykke til på eksamen!!

 • Reply Marita S. Krangnes 7. desember 2015 at 22:42

  Hahaha, du skriver så vanvittig bra Ida!

 • Reply Susanne 7. desember 2015 at 23:27

  Jeg har fulgt bloggen din i mange år, men jeg er den leseren som bare leser og aldri legger igjen en eneste kommentar. Men du skriver så fantastisk bra og jeg kjenner meg så godt igjen i det du skriver at jeg blir helt fascinert. Håper du har tenkt å skrive bok en gang i framtiden, jeg skal være den første til å kjøpe den.

 • Reply Mia 7. desember 2015 at 23:35

  Hahaha, morsom tekst!! Elsker bloggen din, flink er du selv om du er midt oppi eksamensperioden:-) du er veldig velformulert, blir inspirert av å lese det du skriver!!

 • Reply Kristine 8. desember 2015 at 00:36

  Feel you.

 • Reply Emma 8. desember 2015 at 09:40

  😂👏🏼 Du er genial.

 • Reply Ida Wulff 8. desember 2015 at 12:49

  Susanne: hyggelig å høre fra deg! klem <3

 • Reply Ida Wulff 8. desember 2015 at 12:49

  Marianne: tusen takk <3

 • Reply Silje 8. desember 2015 at 13:30

  Det er som å lese om mitt eget liv. Sett bort fra at jeg ikke bor hjemme, men i kollektiv. Men likevel – eksamenstiden er et deprimerende og forvirrende sted å befinne seg. Men hang in there, vi er heldigvis flere som er i samme situasjon og snart, snart er det juleferie.

 • Reply Susanne 8. desember 2015 at 15:02

  Jeg er også midt oppi lesingen til markedsundersøkelser, og føler akkurat slik som du skriver. Er helt utrolig slit dette her. Pleier alltid å være en stor lettelse å lese innleggene dine når jeg leser til eksamen, så ser jeg at det ikke bare meg som sliter. Ha en kjempeflott dag og lykke til på eksamen! 😀

 • Reply Anniken 8. desember 2015 at 15:22

  Er det metode og markedsinnsikt du skal ha/har hatt? 🙂

 • Reply Benedikte 8. desember 2015 at 18:46

  Vet ikke om jeg husket å sende kommentaren min sist, men i hvert fall: slår meg til resten her! Bloggen din er amazing og jeg har også fulgt deg i laaang tid. Stå på!! <3

 • Reply Johanna 8. desember 2015 at 19:45

  Hva studerer du? 😀

 • Reply Signe 8. desember 2015 at 22:36

  Haha! Nå måtte jeg smile 🙂 Kjenner meg så godt igjen. Natten før forrige eksamen våknet jeg av at regnet pisket på ruten, og i halvsøvne ble jeg SÅ stresset over at alle formlene jeg hadde lært i matten ikke ville funke hvis det regnet utenfor? Haha! Veldig random. Men rart hva alt eksamenstresset gjør med oss. Lykke til på eksamen! Du er ikke alene!

 • Reply Ida Wulff 8. desember 2015 at 23:28

  Signe: hahah, så morsomt! 🙂 tusen takk! og samme til deg, hvis du har flere igjen!

 • Reply Ida Wulff 8. desember 2015 at 23:28

  Johanna: jeg studerer markedsføring 🙂

 • Reply Ida Wulff 8. desember 2015 at 23:28

  Benedikte: tusen takk <33

 • Reply Ida Wulff 8. desember 2015 at 23:29

  Anniken: metode 2: markedsundersøkelser heter faget 🙂

 • Reply Ida Wulff 8. desember 2015 at 23:31

  Susanne: lykke til du også! 🙂 heldigvis er markedsundersøkelser lik hvert år, så det er grenser for hvor galt det kan gå! klem til deg

 • Reply carolinesofiee 9. desember 2015 at 00:02

  Du skriver seriøst sånn som foregår i hodet mitt etter jeg har spist middag, haha!

 • Reply tommy 9. desember 2015 at 06:30

  lyxig mat xD

 • Reply Asalia 9. desember 2015 at 15:49

  Har akkurat hatt eksamen i metode og markedsinnsikt, så begrepsvaliditet, faktoranalyse, regresjonsanalyse og standardavvik er kjente begreper 🙂 Good luck!

 • Reply Studentfruene 9. desember 2015 at 20:12

  Hahah, du skriver så bra!! Masse lykke til på eksamen, det går nok kjempebra 😀 klem!

 • Reply Thea 9. desember 2015 at 20:25

  Synes du er så flink med eksamensjobbingen 🙂 Snart er det juleferie 😀

 • Reply Maria 9. desember 2015 at 22:22

  Har du farget håret? 🙂

 • Leave a Reply