Reise

ET HELT NYTT ÅR

8. januar 2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERADet skjedde så mye akkurat da 2015 ble til 2016, så jeg fikk aldri sagt mer enn «godt nyttår». Ikke fikk jeg oppsummert året som har gått, og ikke fikk jeg delt tanker om det nye året heller. Men som jeg alltid har når et nytt år står for dør, har jeg også denne gangen skrevet en liste med nyttårsforsetter. Ting jeg vil bli bedre på, og ting som jeg vil gjennomføre i det nye året. Virker nesten som om folk har gitt opp nyttårsforsetter litt – og jeg er forsåvidt enig i at man bør jobbe med å være den beste utgaven av seg selv uansett hvilken tid på året det er. Men jeg liker likevel det lille ritualet med å sette opp noen realistiske mål for året som kommer. For min del handler det ikke om å trene syv ganger i uka eller bare spise gress – det handler om livet og hverdagen generelt, små ting som kan gjøre året og framtiden bedre. OLYMPUS DIGITAL CAMERAHer er mine nyttårsforsett (hvis man kan kalle dem det) for 2016: ♥ Være mindre redd. Som dere vet har jeg prøvd hypnose og tankefeltterapi mot flyskrekken min, og jeg følte at vi kom ganske konkret fram til hva som er problemet mitt. 1. Jeg liker ikke å ikke ha kontroll. 2. Jeg er redd for å dø fra de jeg er glad i og jeg er redd for at de jeg er glad i skal dø fra meg. Noen ganger er jeg bare redd for alt, og det er noe jeg er nødt til å gi slipp på nå. For hvis det nå skulle være slik at jeg dør i morgen (greit, jeg banket tre ganger i nattbordet her nå) så vil jeg ikke bruke den siste dagen min på å være redd. Jeg hater når folk sier «YOLO» og «lev hver dag som om den var din siste», men de har et poeng altså… 

♥ Spise mindre kjøtt. Dette er som sagt noe jeg har tenkt på lenge. Å spise mindre (spesielt rødt) kjøtt er bra for miljøet og det er bra for kroppen. Jeg er ikke så flink med linser, bønner og gress og sånt, så jeg vet ikke om jeg kan kutte ut kjøtt helt – men akkurat nå er kjøtt det siste jeg har lyst på. Jeg skal lese meg opp på vegetarianisme, og vurdere om det er noe for meg på fulltid. 

♥ Skrive mer utenom bloggen. Som dere vet har jeg alltid hatt lyst til å skrive en bok, men det hoper seg bare opp dokument etter dokument med kryptiske navn, som jeg aldri har lyst til å slippe ut i dagslys. Men det skal jo skje en dag uansett, så nå er det kanskje på tide å skrive mer. 

♥ Spare masse. Jeg har kjøpt meg ny leilighet som skal stå ferdig om ca 1,5 år, og fram til det skal jeg spare som onkel skrue. I den leiligheten skal det ikke spares på noe, den skal designes og innredes nøyaktig slik jeg drømmer om. 

♥ Gjøre mitt beste på skolen. Det er jo alltid et mål! Noen ganger er det bare ikke mulig å gi alt. Men jeg kom meg gjennom dette drit tøffe semesteret med B-snitt, så da klarer jeg hvertfall å naile neste. 

♥ Bruke mer av tiden min på venner. Det har det blitt heller lite av i 2015, jeg har prioritert skole, alenetid og familie. Og det skal jeg fortsatt gjøre, men dette året blir det mer tid. Kan man legge til at man vil bruke mindre tid på folk som sitter og scroller Instagram og Facebook når dere er sammen? Haha. Det er nemlig SÅ leit. ♥ Være mer åpen mot nye mennesker. Ikke stenge døra etter date nummer én bli med på en date nummer to. OLYMPUS DIGITAL CAMERA Her er det natta nå, og vi skal legge oss til å sove etter en smertefull runde thai massasje. Seriøst!! I dag var det så vondt at jeg holdt på å kaste opp, fra nå av holder jeg meg til fotmassasje, haha. Håper alle har det bra! Nattinatt 🙂 

 

28 Comments

 • Reply flinknok 8. januar 2016 at 19:21

  Jeg er så enig med deg! Nyttårsforsetter kan være veldig bra så lenge man bruker det riktig 🙂 Forøvrig synes jeg det å tilbringe tid med folk som stadig sitter på mobilen er så utrolig kjipt. Har begynt å legge bort mobilen helt når jeg er sosial, og det har jeg alle planer om å fortsette med 🙂 Håper også du tar oss med på reisen mot å spise mindre kjøtt, det er et utrolig spennende mål synes jeg 🙂

 • Reply Kathrine Louise 8. januar 2016 at 19:24

  Aritg innlegg og fine nyttårsforsetter! 😛 Ang thaimassasjen vil jeg bare tipse om å heller velge «oljemassasje» der nede. Den er mye «mildere» enn thaimassasjen! Mer behagelig 😛 Haha! Kos dere masse på tur! 🙂

 • Reply Anonym 8. januar 2016 at 19:26

  Du er SÅ flott. Tror du er drømmedama til mange menn, Ida!

 • Reply Guro 8. januar 2016 at 19:46

  Kan du legge ut en link til den kjolen? Den var nemlig superfin <3 en sånn må jeg ha til sommerferien!

 • Reply Mari 8. januar 2016 at 19:54

  Hehe så godt å høre at det er flere av oss reddharer.

  Liker å tenke på meg selv som en ganske røff jente, men egentlig er jeg veldig sårbar og redd for mye. Redd for å få vondt, redd for gærne folk, redd for å fly, redd for å ikke ha kontroll. Irriterende bruk av energi men vanskelig å legge det fra seg. :/

 • Reply Synne Bergh 8. januar 2016 at 20:04

  Å nå ble jeg så glad! Når jeg satt å leste dette innlegget tenkte jeg at jeg hadde lyst å be deg skrive en bok, for du skrive så «fint», altså hvordan skal jeg formulere meg. Jeg liker at det virker som om du ikke «visker ut ting», du skiver ned alt i det tankene flyter. Så ser frem til den boka du skal skrive, bedre sent enn aldri! Har nok ikke tid til å lese den før gamlehjem uansett, så god tid har du! 😊

 • Reply Annsoh 8. januar 2016 at 20:31

  fina bilder! hej! från en svensk läsare! 🙂

 • Reply k 8. januar 2016 at 21:17

  Vil absolutt anbefale å spise mindre kjøtt. Sjekk ut vegetarbloggen.no og veganmisjonen.no – veldig mange gode oppskrifter:) Etter at jeg kuttet ut kjøtt (i tillegg til melk og egg) ser huden min bedre ut enn noen gang og jeg har mere energi! Lykke til!

 • Reply M 8. januar 2016 at 21:29

  Hei Ida 🙂

  Fantastisk blogg du har! Har lest den i mange år, men aldri kommentert før. Det må jeg bare endre på nå.

  Ser at du tenker på å spise mindre kjøtt, og da spesielt rødt kjøtt. Så utrolig bra at du tenker på og skriver om det!! Vet ikke om du har sett «Cowspiracy», som er en dokumentar som blant annet ligger på Netflix og tar for seg miljøskadene kjøttproduksjon gir. Man skal jo ta slike dokumentarer med en klype salt, men noe er det nok i det – uten å virke helt fanatisk!

  Som veterinærstudent er jeg opptatt av både dyrenes velferd og miljøet både vi og de lever i. Kommer aldri til å slutte å spise kjøtt selv, men har redusert det. Nå spiser jeg kun kjøtt vi selv har jaktet, eller fra spesielt gode gårder. Kyllingkjøtt er det aller verste av det verste, og ville heller spist litt mer rødt kjøtt enn en eneste liten kyllingvinge pga de grusomme livene kyllingene lever den lille tiden de lever.. Nå er ikke storfeproduksjon nødvendigvis så mye bedre(oksekjøtt), men melkekyr(som også til slutt blir godt kjøtt) har det stort sett veldig bra i dag siden løsdrift blir mer og mer vanlig 🙂

 • Reply Hei 8. januar 2016 at 23:41

  Hei! Hvilken strand har vært finest foreløpig?

 • Reply Kristine 8. januar 2016 at 23:48

  Det gleder meg å se at min favorittblogger har et av de samme målene som meg, nemlig å spise mindre kjøtt! Jeg har sagt til meg selv at å kutte ut kjøtt helt skal jeg ikke satse på med en gang, men hvis jeg klarer rundt 5 dager i uka uten skal jeg si meg fornøyd (jeg er i tillegg litt for glad i juleribba til å gi slipp på den for alltid, haha). Håper du vil dele denne delen av livet ditt på bloggen, hadde vært utrolig motiverende for min del i alle fall 😀

  Og btw, hvis du noen gang gir ut en bok skal jeg springe til bokhandelen fort AF for å få tak i et eksemplar!

  Klem fra meg <3

 • Reply Ida Wulff 9. januar 2016 at 03:09

  Kristine: 5 dager i uka høres ut som et fint mål! Jeg klarer ikke se for meg at jeg skal spise noe annet enn pinnekjøtt i julen heller. Deler gjerne litt om dette her på bloggen, håper jeg klarer å lage noen gode retter uten kjøtt 🙂 stor klem<3

 • Reply Ida Wulff 9. januar 2016 at 03:11

  Hei: vi har bare vært på stranden foran hotellet foreløpig, her heter det Happy Beach/ Bangsak beach. Virker som om alle strendene i khao lak bare er en eneste lang linje 🙂

 • Reply Ida Wulff 9. januar 2016 at 03:14

  M: hei! 🙂 så hyggelig å høre fra deg! Jeg prøver å holde meg unna kjøtt/pels-propaganda filmer hvis du skjønner hva jeg mener – men kanskje jeg skal se denne. Og når det kommer til kylling, så spiser jeg kun kylling fra Stange Gård. Men denne finner jeg ikke alltid i Oslo, har du tips til noen andre gårder som du ville spist fra? Klem!

 • Reply Ida Wulff 9. januar 2016 at 03:15

  k: takk for tips! 🙂

 • Reply Ida Wulff 9. januar 2016 at 03:16

  Annsoh: så hyggelig med en svensk leser, hei på deg! 🙂

 • Reply Ida Wulff 9. januar 2016 at 03:16

  Synne Bergh: Hehe, da satser jeg på å gi den ut om… Skal vi si 60-70 år?

 • Reply Ida Wulff 9. januar 2016 at 03:17

  Mari: ja, det er dessverre bare unødvendig bruk av krefter 🙂 klem til deg

 • Reply Ida Wulff 9. januar 2016 at 03:18

  Guro: skal se om jeg finner den senere! Kjøpte den hvertfall på julesalget til Nelly 🙂 klem

 • Reply Ida Wulff 9. januar 2016 at 03:19

  Kathrine Louise: trodde jeg skulle tåle en skikkelig thai massasje, men neida! Hehe. Blir bare stryking og fjær fra nå av, er så støl i dag at hjelp! Hahaha 🙂

 • Reply Ida Wulff 9. januar 2016 at 03:20

  flinknok: så bra at du har begynt med det 🙂 må sikkert bli flinkere til det selv også! Skal prøve å skrive litt om dette med kjøtt/ikke kjøtt! Klem til deg

 • Reply Elisabeth 9. januar 2016 at 08:15

  Hei Ida! Så bra du ønsker å spise mindre kjøtt 🙂 det er virkelig noe alle burde vurdere..

  Har du sett «earthlings» eller «101 reasons to go vegan» på youtube? Anbefales på det sterkeste.. Anbefaler også «Cowspiracy» og «Forks over knifes» på netflix – endra livet mitt fullstendig!! 🙂 Aldri følt meg freshere og mer tilfreds i min egen kropp, etter at jeg kutta ut kjøtt.. Jeg lar også være meieriprodukter og egg, og det har vært helt fantastisk for meg hvertfall..

  Uansett hvilken vei du velger å gå, så lykke til! <3

 • Reply Anonym 9. januar 2016 at 11:47

  Det er såå masse god og næringsrik mat som er vegetar!!

 • Reply Julie 9. januar 2016 at 21:32

  Kjære Ida! 🙂 fra en vegetarianer som ikke skjønte meg på verken bønner, linser eller «gress» før ca. Et halvt år siden, til en som definitivt kommer til å oppdage at vegetarisk kan være GODT! Det trenger ikke være bare pasta og grønnsaker nemlig. Mitt beste tipps til deg er å sjekke ut http://greenbonanza.com, og å gå på «alle oppskrifter» i menyen. Deretter må du prøve å lage blomkålburgere med cheddar og dill, potetpizza med hvit saus og pinjekjerner, og falaffeler, ikke vanskelig å lage, og ingen «greske» ingredienser på akkurat de oppskriftene! Mine kjøttetende venner og kjæreste synes i allefall det er kjempegodt, så jeg utfordrer deg! Du kommer til å bli positivt overrasket 😊 Klem!

 • Reply Marlene Nilsen 10. januar 2016 at 02:37

  Syntes du har satt deg noen bra mål for året 😀

 • Reply Ida Wulff 10. januar 2016 at 03:27

  Julie: åh, det hørtes skikkelig godt ut faktisk! Tusen takk for tips, alt kommer godt med 🙂

 • Reply Benedicte 10. januar 2016 at 23:05

  Har også et «Pyse» problem, jeg er redd alt mulig. Men det er nettopp samme grunn som deg, jeg er livredd at de jeg er glad i skal dø fra meg, eller jeg dø fra dem. Skikkelig dødsangst for alt! Det har snødd hele dagen, og i kveld skulle samboeren ut å kjøre. Jeg tror seriøst jeg sa «Kjør fint!» minst 50 ganger før han forlot huset! Haha! Familie og venner bare ler av meg, men jeg er livredd det skal skje noe med mine nære og kjære.

 • Reply Camilla 12. januar 2016 at 10:49

  Kult at du vil kutte ned på kjøttkonsumet for miljø og helse. Anbefaler som flere ovenfor dokumentaren «Cowspiracy» som ligger på Netflix. Den tar for seg miljøaspektene ved kjøttproduksjon og er veldig informativ og spennende. Ser du skriver i en kommentar ovenfor at du helst unngår filmer om kjøtt- og pelsproduksjon. Det er jo litt trist. Sannsynligvis har menneskene som lager slike filmer en agenda bak det de gjør, men det har jo også Gilde, Prior og Tine som daglig får reklamere for sine produkter. Disse er ikke mer nøytrale enn dokumentarfilmskaperne. Lykke til med nyttårsforsettene – de høres veldig fine og fornuftige ut!

 • Leave a Reply