Reise

NÅ TRENGER JEG ET EVENTYR

10. januar 2016

Nå har jeg gått på det jeg liker å kalle ferieknekken. I går ble jeg så lei av å ligge stille og slappe av at jeg følte at jeg sprelte innvendig. Nesten samme følelse som å ha drukket litt for mange kopper med kaffe. Det er uvant å ikke ha noe å gjøre. Ikke skole, ikke jobb, ingen å svare til. I over en uke har det vært paradis, men nå trenger jeg et lite avbrekk fra å ligge på en solseng, side om side med dansker, svensker, nordmenn og franskmenn. Så nå blir det litt eventyr på oss framover! I går booket vi en utflukt til Similand Islands, så dit skal vi allerede i morgen. Har hørt det er et av de fineste stedene i Thailand (sikkert en del turister, men da blir det i hvertfall nye ansikter), og vi skal prøve oss på litt snorkling. Det fikk vi ikke gjort på Bali, siden det var så store bølger mens vi var der. Og i dag skal vi rett og slett pakke med oss det mest nødvendige (solkrem, bok og hatt) og gå på tur. Vi går langs stranda som ser ut til å være milevis, og ser hvor vi ender opp. Det blir så deilig med et avbrekk fra solsengen! 

Vi har vært inne i Khao Lak flere kvelder nå, det tar cirka 20 minutter å kjøre fra hotellet vårt. Det er et lite sentrum, og til tross for turistsjapper med «Chanel»-lommebøker og bademadrasser, syns jeg ikke det er så turistifisert at det blir kjedelig. Masse fine små sjapper med hjemmelagde kremer, strandkjoler og interiør. Får jo lyst å bestille meg en container og fylle den med ting jeg kan ha med hjem! Ah, det får bli en annen gang. Vi har også funnet oss en italiensk favorittrestaurant; Peter Pan! Veldig god mat – hvis noen skulle være i nærheten ♥OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAHåper dere liker den nye headeren min, forresten! Fikk mail av en leser som mente hun fikk «psykiske problemer» (regner ikke med at det var bokstavelig ment) av at jeg alltid har den samme headeren, så jeg turte ikke annet enn å bytte. Må innrømme at jeg har vært lei selv! Skal prøve å bytte den litt oftere framover 😉 Ønsker alle sammen en fin dag! 

19 Comments

 • Reply Isa 10. januar 2016 at 10:28

  Reis inn til Bangkok for en dag og dra på de store senterene.

  Jeg fikk min første LV i bursdagsgave der. Og ekte 😂 Men i Bangkok… Der er alt ekte. Smilene, livet, tøy og vesker 💰😂

 • Reply Karianne 10. januar 2016 at 11:25

  hei:) morsomt å se at dere har funnet en italiensk favoritt restaurant i Khao Lak. Vi var i Khao Lak for noen år siden og vi fikk denne restauranten som vår favoritt under oppholdet. http://no.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g297914-d2405691-Reviews-La_piccola_Maria_Pizzeria-Khao_Lak_Phang_Nga_Province.html

  Faktisk den beste italienske maten jeg har spist noen gang! kos dere masse:)

 • Reply Ole 10. januar 2016 at 12:07

  Hei Ida, hvordan er Khao Lak i forhold til andre steder du har vært i Thailand? Planlegger ny tur – har vært i Krabi, Phuket og Pattong. Synes det var masete og veldig turistifisert, samtidig som man jo gjerne vil mer enn å ligge strak i 14 dager. Var på mye båt-turer for å få litt fred men alle øyene var jo fulle av russere og kinesere.. Gjerne litt tips 🙂

 • Reply Ingvill 10. januar 2016 at 13:10

  http://www.dagbladet.no/2015/10/28/tema/reise/thailand/41715801/

  bare sånn just in case…

 • Reply Marlene Nilsen 10. januar 2016 at 13:37

  Kos dere masse 😀

 • Reply Anonym 10. januar 2016 at 13:46

  Hvis dere ser etter eventyr er railay beach en helt fantastisk øy, vi var på øyhopping til railay hvor vi var innom mange forskjellige øyer på veien, blant annet skilpaddeøya også snorklet vi. Railay er en liten øy med utrolig mange fine hoteller, med egen shoppinggate og bargate. Det er også ville aper på øya som blir matet en gang i døgnet. Vi rakk ikke middagen en dag fordi vi apene stod på terrassen vår og sperra veien – litt av en opplevelse! Nyt Thailand, det er virkelig fantastisk:)

 • Reply Emma 10. januar 2016 at 14:47

  Kjempe fin header! Kos deg masse 🙂

 • Reply Sol 10. januar 2016 at 17:06

  Hei! Så fin du er på håret, Ida! Så lurer på hva du gjør for å få det så sunt? Jeg har masse krøller, og vinteren tar helt knekken på det! Tar gjerne i mot tips =)

  Klem

 • Reply Anonym 10. januar 2016 at 23:08

  søsteren til en bekjent av meg mistet livet da hun snorklet i thailand i fjor, vær forsiktige!:)

 • Reply Martine 11. januar 2016 at 18:35

  Hei Ida <3 Håper du koser deg på ferie!

  Jeg ville bare legge igjen en kommentar og si at du er min absolutte favorittblogger 🙂

  Du er morsom, jordnær, skriver godt og er ikke redd for å vise dine mindre perfekte sider. Håper du fortsetter å blogge i mange, mange år til!

  Stor klem

 • Reply Anna 11. januar 2016 at 22:08

  Hei Ida!! Håper du koser deg på eventyr 😀 super heads-up for thailand tips! reiser ned om 3 uker til Khao lak, så ethvert tips tas imot med et stort takk 🙂 Lurer veldig på hva som burde pakkes med? er det slike temperaturer at det er godt med en genser på kvelden feks? Har du noen tips til ting man bare måååå oppleve mens man er der nede?

  Stor klem <3

 • Reply Ida Wulff 12. januar 2016 at 02:11

  Anna: skal komme med et oppsummeringsinnlegg med tipsene mine! 🙂 genser på kvelden er i hvertfall ikke nødvendig akkurat nå, jeg er klam og varm om kvelden selv om jeg går i t-skjorte og shorts. Men hvordan det er om tre uker vet jeg ikke! Klem <3

 • Reply Ida Wulff 12. januar 2016 at 02:11

  Martine: det var veldig hyggelig å høre <3 tusen takk! stor klem tilbake 🙂

 • Reply Ida Wulff 12. januar 2016 at 02:13

  Anonym: oi, så forferdelig!! 🙁 hva skjedde??

 • Reply Ida Wulff 12. januar 2016 at 02:14

  Sol: takk <3 jeg spiser haircare, vasker/føner/styler så sjeldent som mulig, og passer på å kure håret minst en gang i uka. Sov med håret i flette, det kan også hjelpe! Stor klem

 • Reply Ida Wulff 12. januar 2016 at 02:15

  Emma: tuusen takk, Emma 🙂

 • Reply Ida Wulff 12. januar 2016 at 02:15

  Anonym: så spennende!! 🙂

 • Reply Ida Wulff 12. januar 2016 at 02:17

  Ole: Hei 🙂 jeg har kun vært i Phuket tidligere, så kan kun sammenligne med det. Khao Lak er mye roligere, føler det er mer av det autentiske Thailand. Men mye turister er det jo 🙂 Det er ikke mye action å finne i Khao Lak – men er selvfølgelig båtturer til en haug av vakre øyer, dykking, thaiboxing, sykkelturer osv. Syns balansen mellom «kjedsomhet» og opplevelser her passer meg midt i blinken.

 • Reply Ida Wulff 12. januar 2016 at 02:18

  Karianne: takk for tips – da skal vi prøve å komme oss på den i dag!! 🙂

 • Leave a Reply