Reise

EN KHAO LAK-OPPSUMMERING

17. januar 2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Reisevei: siden jeg hater å fly, var jeg fast bestemt på at hvis jeg skulle langt avgårde, så måtte det være direktefly. Derfor betalte vi litt ekstra for en pakkereise med Ving, hvor flyreisen skulle være direkte. Jeg ble mildt sagt skuffet da jeg fikk mail om at det ikke ble sånn likevel, fordi Russland hadde trukket tilbake en tillatelse som gjorde at vi kunne suse over dem i fred og ro. På veien til fløy vi direkte, men på veien hjem måtte vi mellomlande på Kastrup. Heldigvis fikk vi sitte inne i flyet mens de fylte bensin – så det kunne vært verre, altså! Ellers fløy jeg med Royal Class for første gang, som er Ving sin utgave av en first class. Det er ikke den typiske first class med store, komfortable liggesenger, men min vurdering er likevel at jeg syns det er verdt pengene når man skal fly langt. Setene er en god del større, all drikke utenom champagne er inkludert hele veien, underholdning er inkludert + at vi ble servert treretters. Og faktisk champagne på veien til, men det var fordi det var nyttårsaften 😉 

Vi landet i Phuket, og fra Phuket tar det 1,5 time å kjøre til Khao Lak hvis det ikke er spesielt mye trafikk. Jeg vil anbefale å booke transport med reiseselskapet så man trenger å tenke minst mulig, ulempen er at man muligens må sitte på mens andre passasjerer blir sluppet av på sine hotell. Trafikken i Phuket/Khao Lak er ti ganger bedre enn steder som Bali og Sri Lanka, du trenger heldigvis ikke sitte med hjertet i halsen her. Hotell: vi bodde på dette hotellet, Sentido Graceland. Det så helt himmelsk ut på bildene og virket som det mest luksuriøse alternativet, så derfor booket vi det. Det er viktig å nevne at dette hotellet ligger et stykke unna Khao Lak sentrum hvor mesteparten av turistene holder til. Det tar cirka 20 minutter å kjøre taxi inn til sentrum, så hvis du liker å være der det «skjer», ville jeg bosatt meg nærmere sentrum. For min del funket det helt greit å ta taxi inn de kveldene vi ville prøve nye restauranter, og hotellet har en shuttle på dagtid hvis man vil shoppe eller gå på marked. 

Sentido Graceland er gigantisk, og hotellet har mange asiatiske, franske og russiske gjester. Området generelt (basseng, strand, grøntarealer osv) var nydelig, men rommene var en liten skuffelse i forhold til bildene vi hadde sett på forhånd. Badet var nytt og moderne, men selve rommet bar preg av slitasje. Slitne vegger og gulv, som gjør at man ikke helt får den luksusfølelsen. Ellers har hotellet spa, flere restauranter, et ganske bra gym, bowling, thai boxing + en haug av aktiviteter man kan delta på. Vi brukte ikke bassengområdet en eneste gang fordi vi likte stranden utenfor hotellet så godt. Komfortable solsenger, turkist vann – og viktigst av alt: fantastiske juicer/smoothier. Alle som jobbet på hotellet ga en helt upåklagelig service, og var supersnille. Det eneste som er frustrerende (tror dette er ganske vanlig i Thailand) er at de bare svarer noe hvis de ikke skjønner hva du har spurt om. De sier aldri «I don’t know», de vil så gjerne hjelpe og svarer derfor «yes» eller «no» selv om de ikke aner hva de svarer på. Hehe 🙂 OLYMPUS DIGITAL CAMERA Klima: i likhet med reisen til Bali, ble vi overrasket over klimaet. Fordi det på forhånd så ut til at det skulle være overskyet og litt regn hver dag. Vi hadde strålende sol og blå himmel hver eneste dag, og opplevde kun 30 sekunder med regn den aller siste dagen. Flere har spurt om man trenger å ha med seg genser/jakke til kvelden, og svaret er vel egentlig nei. Men jeg ville likevel hatt med noe tynt og langermet for å beskytte meg mot mygg på kveldstid. Husk å kjøpe med Mygga også!OLYMPUS DIGITAL CAMERATing å gjøre: Khao Lak er ikke verdens mest spennende sted, og jeg syns først og fremst det er et reisemål for avslapning. Likevel trenger man jo ikke ligge på ryggen og myse mot sola i 15 dager. Her er noen av tingene jeg anbefaler å gjøre mens man er der:♥ International Tsunami Museum: som mange sikkert vet, er Khao Lak et av stedene som ble hardest rammet av tsunamien i 2004. Museumet er ikke mye å skryte av (veldig lite info og mye står på thai) – men likevel fint å avlegge et besøk og kanskje gi en liten donasjon så de kan utvikle det videre 🙂 ♥ Shopping: for å shoppe i den moderne verden, må du nok inn til Phuket. Vi hadde ingen planer om å shoppe noe særlig, så vi holdt oss i Khao Lak. Inne i Khao Lak sentrum var det faktisk en god del fine butikker, med strandkjoler, smykker, sko osv av god kvalitet. Selvfølgelig i tillegg til alt det andre nipset. Sentrum er en laang gate med butikker og restauranter på hver side, du kan fint komme deg gjennom alle butikkene på én ettermiddag. ♥ Bang Niang Market: spennende marked med både mat, klær, sko og vesker. Jeg likte spesielt maten der, og vi dro inn en kveld kun for å spise. Man plukker maten over disk, og så grilles det for deg. Du kan spise middag for en tier, og maten er veldig god. Anbefaler absolutt markedet ettermiddag/kveld, det er kokvarmt der på dagtid! OLYMPUS DIGITAL CAMERA ♥ Massasje: når man er i Thailand er massasje et must! Vi fikk massasje sikkert annenhver dag, til slutt hadde vi så vondt i kroppen at det gjorde vondt å stå opp av senga. Haha! Det er ikke noe poeng i å gå på ordentlig spa og betale flere hundre kroner for behandlinger, massasjen man får på stranda eller på små sjapper er like god, hvis ikke bedre. Èn time massasje koster mellom 72 og 140 kroner. ♥ Utflukter: det finnes en haug av utflukter man kan dra på, og man får tilbud om dem over alt. Man kan booke gjennom reisebyrået sitt, eller via en av de mange brosjyrene man finner. Uansett hvem du booker gjennom, blir du hentet på hotellet ditt om morgenen og kjørt tilbake når utflukten er over. Du kan dra på sykkelturer, snorkle på Similan Islands eller Surin Islands, besøke James Bond Island, prøve å dykke, være med på shoppingutflukt til Phuket, besøke det muslimske området i Khao Lak, se templer og «the big Buddha» og så videre. Vi valgte å dra ut til Similan Islands med dette firmaet, og det var helt ålreit. Båten var fin, folkene som jobbet der var veldig snille, og vi fikk ubegrenset med forfriskninger ombord på båten. Minus for lunsjen vi fikk servert i en eller annen nasjonalpark! Der hang det lapper om at man fikk bot hvis man ikke spiste opp, HAHA. Maten var overhodet ikke god, så jeg ville tatt med meg matpakke. Det er ikke mulig å kjøpe valgfri mat der. Vi betalte 3500 baht hver for utflukt, cirka 840 kroner. Da er alt inkludert, men ta gjerne med litt tips til båtguttene 🙂 Mat: helt krise å melde, men jeg det nærmeste jeg kom å spise god thaimat i Khao Lak var da jeg bestilte en porsjon fried rice med grønnsaker. Jeg elsket maten sist gang jeg var i Thailand, men denne gangen var det bare noe som ikke stemte. Om det var meg eller maten generelt i Khao Lak vites ikke – men jeg tipper førstnevnte, hehe. Derimot så er de VELDIG flinke på italiensk mat i Khao Lak. Herregud, jeg blir flau over meg selv. Måtte jeg ikke bli en av dem som påstår at all mat smaker best i Norge. Jeg vil uansett trekke fram to italienske alternativer som vi besøkte flere ganger; Peter Pan og La Piccola Maria. Sistnevnte var det en av dere som tipset meg om, så tusen takk – vi var der to ganger 🙂 Da tror jeg det meste var sagt! Gleder meg allerede til å komme meg tilbake til varmen, må bare finne ut hva neste destinasjon blir.. 

19 Comments

 • Reply Madelen 17. januar 2016 at 19:58

  Takk for et bra innlegg! Skal til Phuket i april og selv om det er et lite stykke unna der hvor du var, regner jeg med at vi uansett skal oppleve mye av det dere har gjort 😉 vi tenker oss litt rundt på øyer, så der kommer tipset dit godt med 🙂 slike innlegg er gull verdt! takk skal du ha og ha en nydelig søndag 🙂

 • Reply Benedicte 17. januar 2016 at 20:12

  Hvordan klarer du å reise så langt med flyskrekk? Er selv livredd å fly og har nå sagt ja til å reise til Filipinene i juli, men aner ikke hvordan det kommer til å gå. Har hørt om forskjellige reisesyke tabletter som visstnok skal funke, men har mine tvil. Har du noen anbefalinger å komme med? Har liksom vurdert å drikke meg dritafull før take off, men er da livredd jeg kommer til å være den fulle passasjeren som sitter å griner fordi «Jeg kommer til å dø». Haha – JA! Det er virkelig så seriøst, denne hersens flyskrekken! 🙁

 • Reply Benedicte 17. januar 2016 at 20:13

  Ååå, forresten! Hva med et eget innlegg: Til deg som skal reise med flyskrekk! 😀 tips og egne erfaringer! Hadde vært kjekkt å lese.

 • Reply flinknok 18. januar 2016 at 00:01

  Takk for fin oppsummering! Jeg har ennå ikke reist utenfor Europa og vet ikke helt om jeg synes Thailand virker sånn superspennende, men virker hvertfall som at dere har hatt en superfin tur 🙂

 • Reply Linda 18. januar 2016 at 00:11

  Når jeg dro dit fløy jeg med thai airways men jeg booket igjennom apollo og de har for det meste bare thai airways og det er mat og drikke inkludert uansett på alle langdistander.kunne drikke så mye vi ville..bare for å nevne☺

 • Reply elli 18. januar 2016 at 12:57

  Tusen takk for tips!! Passer fint når jeg skal dit om 2 uker 😀

  Bare et spørsmål: Selger de strandvesker i strå i noen av butikkene der, eller må jeg tråle Oslo rundt etter et bortgjemt eksemplar fra i sommer? (Evt leie din, neidajoda 😛 )

 • Reply Hege 18. januar 2016 at 13:53

  Takk for en super guide 😚 Hva ligger taxiprisene på?

 • Reply Sukhi 18. januar 2016 at 15:11

  Så herlig! Har alltid hatt lyst til å dra dit, så kanskje det blir min neste destinasjon. Selv om jeg er veldig svar for Mexico også, sukk! 🙂

 • Reply Cathrine 18. januar 2016 at 15:59

  Det er ikke så lenge siden jeg begynte å lese bloggen din, men nå klikker jeg meg innom ofte og leser alt!

  Synes spesielt innleggene dine fra turen her har vært fine å lese 🙂 vanligvis synes jeg ferieinnlegg kan være litt kjedelige og ensformige, men på bloggen din har det faktisk vært spennende lesing, og bilder til å drømme seg bort i 😍

  Keep up the good work!

 • Reply Julie M 19. januar 2016 at 01:47

  Takk for super oppsummering! Skal absolutt ha den i bakhodet når jeg drar dit om en måned 🙂

 • Reply Ida Wulff 19. januar 2016 at 09:57

  Julie M: god tur!! 🙂

 • Reply Ida Wulff 19. januar 2016 at 09:58

  Cathrine: så utrolig hyggelig å høre! Tusen takk 🙂 klem til deg

 • Reply Ida Wulff 19. januar 2016 at 09:58

  Sukhi: Mexico ser også fantastisk ut!

 • Reply Ida Wulff 19. januar 2016 at 10:00

  Hege: hei 🙂 vi kunne sikkert prutet, men vi betalte 400 baht for å kjøre i 20-25 minutter. Det er litt under 100 kr. Så korte distanser koster nesten ingenting.

 • Reply Ida Wulff 19. januar 2016 at 10:00

  elli: ja, de selger masse av det. Jeg kjøpte min der og satte den igjen da jeg dro fordi jeg ikke hadde plass. Men ikke noe vits i å stresse med å kjøpe hjemme :-)) god tur!!

 • Reply Haimlich 19. januar 2016 at 12:34

  Heihei, fin blogg du har! Interessant å lese. Sjekk ut min hvis du vil – den er litt mørk og dyster, men handler om mennesker generelt.

  Ha en fin dag! 😀

 • Reply Johanne 23. januar 2016 at 20:59

  Ser helt herlig ut! 😀 Ser du har utrolig mange fine bikinier 🙂 hvor kjøper du de? :))

 • Reply Ida Wulff 23. januar 2016 at 22:03

  Johanne: kjøpte masse bikinier på VS (på nett) før jeg reiste! Klem 🙂

 • Reply Anonym 2. august 2017 at 07:21

  1.klasse: er ikke bare liggesenger- der får : egen lounge, limo, egen meny+++ noe du betaler for- altså noe mer enn business så jeg regner med at du mener business da. 1 klasse fort kommer på 50.000-100.000 kr avhengig av hvor du flyr:)

 • Leave a Reply