Hverdagsliv

FØRSTE SKOLEDAG

20. januar 2016

God morgen! I dag har jeg første skoledag i valgfaget mitt; endringsledelse og innovasjon. Gleder meg til å lære noe nytt, og ikke minst til et semester hvor jeg kan fokusere på ETT fag. Vi skal riktignok skrive en oppgave på 20.000 ord, men det ser jeg bare på som en god øving til bacheloroppgaven. Det skal nok gå greit, når man ikke skal sitte og skrive fire andre oppgaver samtidig 🙂

Jeg har vel ikke vært på forelesning siden november når jeg tenker meg om, så nå er det bare å børste støv av hjernen og komme seg i gang. 

Ellers føler jeg meg helt ute av blogg gamet om dagen, så dere får ha meg unnskyldt for webcam-bilder og alt annet skrot jeg putter inn her. Det er så mye fokus på «blogg-Norge» om dagen, og jeg klarer ikke å identifisere meg med det sirkuset i det hele tatt. Virker som om hele Norge prøver å bli fulltidsbloggere, og som om de ligger våkne om natta og klorer i veggen og griner for å komme på de sykeste overskriftenen og de sykeste tingene å skrive om. Så når jeg skal sette meg ned foran tastaturet og blogge blir jeg helt paff, og bare; folk skriver om fødselsdepresjoner, aborter i skogen, gjengvoldtekter de er blitt utsatt for, om den gangen de holdt på å ta livet sitt, om hvordan de oppfører seg i senga. Skal jeg virkelig blogge om at jeg sklei på isen i dag? 

Jeg vet ikke om folk prøver for hardt, eller om det er jeg som ikke prøver hardt nok. Uansett så nekter jeg å ligge våken om natta og grine og lage kloremerker i veggene for å finne på noe sykt å «break down the internet» med. Blogg er ikke alt her i verden! (Det er bare livet mitt, så ja..) 

Vel, det var litt tankespinn fra meg på «morgenkvisten»! Håper alle får en kjempefin dag 🙂 

84 Comments

 • Reply Lisaa 20. januar 2016 at 10:56

  Helt ærlig, så er det et friskt pust å høre om at du sklei på isen. Det er mange andre blogger som blir altfor tunge å følge med på, fordi de prøver så hardt, haha. En veldig koselig blogg å lese, du virker som et menneskelig menneske (hvis du skjønner hva jeg mener…?) Lykke til med skoledag, have a good one!

 • Reply Jannicke 20. januar 2016 at 11:03

  Du har en veldig sunn tankegang og innstilling, noe som gjør at du er den jeg klikker meg inn på først når jeg skal sjekke blogger 🙂

  Her vet jeg det jeg får er ekte og ærlig, ikke noe «clickbaits» eller sinnsyke historier for å få lesertall. Så du har ingen grunn til å ligge våken om natta og grine synes jeg da 😉

 • Reply Kathrine 20. januar 2016 at 12:01

  Og fordi du ikke kaster deg på sirkuset, leser jeg bloggen din fast 🙂

 • Reply Celina Stamper 20. januar 2016 at 12:07

  Jeg er veldig enig! Blogg har blitt en stor og endeløs konkurranse om å trone topplistene. Det er vanskelig å holde tritt med alt som skjer innenfor bloggverdenen dessverre! 🙂 Din blogg er en av de eneste jeg leser, for du er blant de siste som ser helt naturlig ut, blogger om vanlige hverdagslige ting og virker veldig jordnær. Fortsett som du gjør! 😀

 • Reply Kristine 20. januar 2016 at 12:15

  Jeg elsker at bloggen din ikke er sånn! Hverdagslige blogger er seriøst de beste. Det er slike blogger jeg kan relatere meg selv til, noe som gjør det mye morsommere å lese etter min mening 🙂 Jeg holdt selv på og skli på isen i går liksom, haha..

  Klem fra meg <3

 • Reply Lillian 20. januar 2016 at 12:22

  Jeg synes du skal fortsette med skli-på-isen-innleggene dine, det er derfor jeg leser bloggen din. Altså ikke bokstavelig talt for å godte meg for at du faller på isen, men for måten du skriver på, og at du faktisk skriver fra hjertet og ikke for at du på død og liv skal imponere resten av Norge.

  Fortsett akkurat sånn som du har gjort og gjør:))

  Ha en superfin dag!:)

 • Reply Renate 20. januar 2016 at 12:25

  Jeg selv har fått ganske NOKK av å lese på andres dramatiske fake-overskrifter.. Tror folk liker å lese morsomme ting og ting vi kan kjenne oss igjen i, og det er du best på Ida! Du er real, og jeg digger det! Jeg elsker å lese om at du sklir på isen, hoho!! Lykke til med nytt semester:-)

 • Reply Treningsavhengig 20. januar 2016 at 13:16

  Håper det er en trøst at vi som ikke har noe som helst ønske om å lese om aborter i skogen eller selvmordsforsøk, fortsatt leser blogger vi også. 🙂

 • Reply Katrine BB 20. januar 2016 at 13:21

  Jeg leser bloggen din nettopp på grunn av hvordan den er og at det ikke skal være noe unaturlig dramatikk til en hver tid. Fortsett med det, og lykke til med skole oppstart. Har kommet meg inn på tanken om å studere mer selv, så nå i en alder av 25år setter jeg meg på skolebenken fra høsten av etter å hatt ett par jobb år etter en bachelorgrad.

  Er spent på hvordan jeg takler eksamen og hele det styret etter noen år uten 🙂

 • Reply Maren 20. januar 2016 at 13:29

  Fortsett som du gjør du! 😉 av og til er det greit å lese om at man sklir på isen også – det kan jeg trossalt kjenne meg igjen i. Ha en fin dag, vakre du!

 • Reply Anne 20. januar 2016 at 14:01

  Der traff du spikeren 🙂 Jeg er glad du ikke lar deg rive med av den bølgen der.. Det er skremmende å se hvordan ting utvikler seg og hvordan sosiale sperrer raser for å få klikk og penger. Så deilig at du ikke selger sjela di og for at du beholder integriteten din!

 • Reply Lisa 20. januar 2016 at 14:05

  Du er så fin!! Og uansett hva andre skriver om, så er du en all-time-fav. Du trenger ikke ha sjokkerende news for å få lesere. Du skriver bedre enn de fleste vetdu <3

 • Reply T 20. januar 2016 at 14:38

  Ida, jeg ELSKER deg, men du er blitt litt slapp på korrekturlesingen i det siste! Skrivefeil er ikke typisk deg, det vet vi godt, så det går nok bare litt fort i svingene 😀 Ha en nydelig dag, og lykke til med det nye faget. Jeg studerer selv kommunikasjon, og synes endringsledelse virker dødsspennende!

 • Reply Kamilla 20. januar 2016 at 15:58

  Synes de absolutte verstingene er de som skriver overskrifter tatt ut av sammenheng. Som «jeg tok en overdose» har gitt opp de fleste, og holder meg til de gode gamle 🙂

  Du har jo akkurat vært på ferie, så dårlig blogging er jo nesten et kriterie?? Vet jo at du kommer sterkere tilbake når hverdagen kommer krypende igjen! Ikke gi opp. Du er jo tross alt best i dette <3

 • Reply Thea 20. januar 2016 at 16:13

  Haha, det er så sant. Og vær så snill og fortsett sånn som du er, det er et deilig avbrekk fra all galskapen. Du er liksom bare ekte du. Og setter hvertfall jeg veldig stor pris på! Håper første dag med nytt fag har vært bra! Stor klem <3

 • Reply Anonym 20. januar 2016 at 16:25

  Helt enig med deg! Og utrolig at bloggere som lurer leserne sine med overskrifter er på topplista.

 • Reply Nina 20. januar 2016 at 16:36

  Hei! Jeg har lest bloggen din siden du jobbet på Posten og satt i mediatimen og blogget, og har bare kommentert 2-3 ganger tidligere. Men vil bare si at jeg digger bloggen din! 🙂 Flere ganger har jeg googlet forskjellige innlegg du har skrevet og lest de om igjen! Du virker som den mest ‘ekte’ bloggeren. Det er utrolig slitsomt å se andre store bloggere desperat hige etter oppmerksomhet med 3 innlegg daglig og overdrevne overskrifter. De prøver ALTFOR hardt, det er helt flaut! Tror også folk er lei det «perfekte,» siden det finnes jo ikke og er ikke noe å strekke seg etter. Klem fra meg:)

 • Reply Mh-Ingrid 20. januar 2016 at 17:46

  Jeg liker deg og bloggen din jeg! Deilig å slippe sirkus og drama.

 • Reply Thea 20. januar 2016 at 18:09

  Du trenger ikke prøve hardere fordi du får det til!

  Digger og vil alltid digge din blogg!

  og ps: dette er det eneste bloggen jeg leser fast så det du gjør funker for meg

 • Reply Mari 20. januar 2016 at 18:12

  Du er fantastisk! Elsker synet du har på deg selv, andre bloggere og ikke minst verden generelt.

 • Reply Christine 20. januar 2016 at 18:24

  Det der er så sant, haha! Håper du fikk en fin første skoledag 🙂

 • Reply Ida Johanne 20. januar 2016 at 19:05

  Det er det jeg syntes bra med din blogg, du legger litt tid tid blogg, men du har også et annet liv enn bare blogg. Du studerer og tenker fremover. Og så må vi jo ikke glemme det at du har jo vært i bloggverden ganske lenge nå, så du er jo dreven i det. Og at du blogger om eksamen og hvor dritt det er, så er det litt greit å vite det at en blogger også syntes det er dritt og ikke alt det «perfekte» skal vises. Forsett med ditt bloggarbeid og fortsett å være deg selv! 🙂

 • Reply Kristine 20. januar 2016 at 19:07

  Vil mye heller lese om at du har sklidd på isen enn sånne «sensasjons-innlegg» som de fleste andre legger ut. Blogg.no er blitt en slags hybridkrysning av konseptene til Se&Hør og TV 2. Fokus på å skrive mest vulgært, ha opplevd mest jævlige ting osv, og i tillegg vinkle det så det virker enda mer jævlig haha. Du derimot skriver morsomt og ærlig om dagligdagse hendelser og gjøremål, du kunne sikkert skrevet underholdende om periodesystemet, liksom. Hahaha. Du er så ekte! «Føler» deg gjennom skjermen på en helt annen måte enn med andre bloggere. Digger deg! Superduper stor klem fra Kristine.

 • Reply Marthe Sofie 20. januar 2016 at 19:29

  og LIKEVEL er du favorittbloggeren min! Nettopp for du er den mest ekte av dem alle! Du finpusser ikke på alt, du bretter det ut på senga som det er! Og du trenger ikke engang å prøve, for du får det så forbanna bra til uansett!

  Hilsen evig fast følger!

 • Reply Rikke 20. januar 2016 at 19:38

  Hei Ida!

  Savner mer interiør på bloggen din 🙂 Synes du er så utrolig flink på interiør og har det så fint. Har fått masse inspo fra dine tidligere interiørposter så fortsett med det 🙂

  Klem!

 • Reply Sofie P 20. januar 2016 at 21:00

  Jeg elsker måten du blogger på! Du er så ærlig, down to earth, og lettere å identifisere seg med enn de fleste andre. Så don’t change, din er den eneste bloggen jeg faktisk liker.

 • Reply Linda 20. januar 2016 at 21:36

  Det er nettopp derfor din blogg er så forfriskende å lese!

  Ikke dynker du den med 100 innlegg om dagen, og ikke «frister» du med clickbait om sex-skandaler og bilder av deg selv i undertøyet.

  Det er lettlest moro og en fin avstikker fra de «masseproduserte» bloggene som skriker etter oppmerksomhet.

  Keep up the good work!

  btw, vil gjerne høre om at du sklei på isen 😉

 • Reply Tuva 20. januar 2016 at 21:48

  Haha, kunne ikke vært mer enig i det du skriver! You go girl

 • Reply Iselin 20. januar 2016 at 22:03

  Ja, noen bloggere tar helt av, det er derfor du er et friskt pust; blogg om at du sklei på isen! Blogg om at du var skikkelig motivert for å trene, men ikke reiste likevel! Det er det som er så behagelig med bloggen din 🙂

 • Reply Jo 20. januar 2016 at 22:11

  Fortsett å skrive om å skli på isen og andre hverdagslige utfordringer og gleder som vi faktisk kan kjenne oss igjen i. Du er et friskt pust i den etterhvert ganske heftig oppmerksomhetssøkende «toppbloggergjengen».

  Det er dine innlegg jeg smiler av gang etter gang 🙂

 • Reply Ida Wulff 20. januar 2016 at 22:41

  Jo: Veldig hyggelig å høre <3

 • Reply Ida Wulff 20. januar 2016 at 22:41

  Iselin: godt at latskapen min kan være til glede for noen, hehe 🙂 stor klem

 • Reply Ida Wulff 20. januar 2016 at 22:43

  Linda: sex-skandaler kommer det nok heller aldri til å bli her inne – jeg har da en familie å ta hensyn til. Hehe. Kanskje det blir noen skli-på-isen-historier, det mangler i hvertfall ikke inspirasjon på den biten 😉

 • Reply Ida Wulff 20. januar 2016 at 22:44

  Sofie P: det er faktisk veldig hyggelig å høre, så tusen takk <3

 • Reply Ida Wulff 20. januar 2016 at 22:44

  Rikke: Hei Rikke 🙂 Takk for innspill! Skal prøve å legge ut litt mer interiør. Jeg syns det er veldig gøy, men har jo ikke så stor plass å pynte på for tiden. Men skal prøve å dele litt mer 🙂 Klem

 • Reply Ida Wulff 20. januar 2016 at 22:45

  Marthe Sofie: Tusen takk, evig fast følger <333

 • Reply Ida Wulff 20. januar 2016 at 22:45

  Kristine: Tusen takk for fine ord!!! Det varmer i 100 minusgrader. Underholdende innlegg om periodesystemet kommer! Neida. Klem til deg <3

 • Reply Ida Wulff 20. januar 2016 at 22:46

  Ida Johanne: tusen takk for tilbakemelding 🙂 Hyggelig at du setter pris på det hverdagslige og «kjedelige»!

 • Reply Ida Wulff 20. januar 2016 at 22:47

  Thea: takk for at du leser <3

 • Reply Ida Wulff 20. januar 2016 at 22:48

  Nina: ååå, haha, så morsomt at du husker det! 🙂 Da har du jammen hengt med i mange år – det setter jeg pris på! Stor klem

 • Reply Ida Wulff 20. januar 2016 at 22:50

  Thea: klem til deg <3

 • Reply Ida Wulff 20. januar 2016 at 22:51

  Kamilla: du er vel god <3 hehe, min neste overskrift bør vel kanskje være «nå må jeg amputere begge beina», for jeg har faktisk gått ganske mye i dag…. 🙂

 • Reply Ida Wulff 20. januar 2016 at 22:51

  T: åå, unnskyld for skrivefeil! det har jeg (selvfølgelig) ikke lagt merke til selv, men skal prøve å stramme meg opp! Hehe 🙂

 • Reply Ida Wulff 20. januar 2016 at 22:51

  Lisa: <3

 • Reply Ida Wulff 20. januar 2016 at 22:52

  Anne: der sa du det; sosiale sperrer som raser for klikk og penger!

 • Reply livsstilreisen 20. januar 2016 at 22:59

  Bloggen din var den første jeg noen gang leste, helt tilbake til dine «caffelatte» dager 🙂 Er ikke uten grunn at jeg leser den enda, du er vel en av de mest ærlige som finnes, og det setter jeg pris på 🙂

 • Reply Ida Wulff 20. januar 2016 at 23:02

  livsstilreisen: så hyggelig at du har lest bloggen min så lenge 🙂 Tusen takk for fine ord! Klem

 • Reply Ida Wulff 20. januar 2016 at 23:05

  Lisaa: menneskelig menneske, det syns jeg faktisk var et fint kompliment. Hehe. Takk <3

 • Reply Ida Wulff 20. januar 2016 at 23:06

  Katrine BB: Kult, lykke til med det!! 🙂 Klem til deg

 • Reply Thea 20. januar 2016 at 23:16

  Av alle bloggene som troner topplistene er din helt klart den beste. Du virker så jordnær og deler hverdagslige ting som de fleste kan relatere seg til. Jeg føler at de andre store bloggene presenterer sykelig perfeksjonisme, dobbeltmoral og livsstiler mange bare kan drømme om – og det er greit nok det, men man orker bare ikke fylle hjernen med det i lengden 🙂 Så derfor er jeg så takknemlig for bloggen din, og all latteren du gir meg 🙂 Lykke til med skolestart – her teller jeg ned til sommerferie allerede 😀

 • Reply Silje 21. januar 2016 at 07:50

  Må virkelig få kommentere at det er så deilig å se at det enda finnes «normale» jenter uten for mye av verken botox eller leppeinjeksjoner på toppen av bloggnorge. Virkelig en fryd å titte innom din og Kristina Andersen sin blogg, og se hvor normalt et bloggliv faktisk kan være, virkelig TOMMEL OPP til dere! 🙂 Takk for at dere enda er «normale», og ikke blir bitt av duckface trenden! Tusen takk!

 • Reply Kristin 21. januar 2016 at 08:08

  Du skriver så godt, Ida, det er befriende lesning i bloggform. Heller sjeldnere innlegg og mindre spennende overskrifter, når de tema du tar opp er gjenkjennelig for meg som leser. Og det er de i aller høyeste grad, det er kvalitet. Takket være deg har morgenrutinen gått fra grusom til OK (les: første kaffekopp under dynen) og jeg er mer stolt enn flau over at jeg tok sertifikatet 7 år etter alle andre. Sånt husker man, og derfor fortsetter man å lese. 🙂

 • Reply Amalie 21. januar 2016 at 09:18

  Ååå den vasen som står på gulvet, ved sofaen!! Så kul! Kor er den fra?

 • Reply M 21. januar 2016 at 11:14

  helt enig med deg, og det å følge med på en «klikksanker» blir utrolig slitsomt i lengden! bloggen din er mye «lettere» og freshere, på en måte! digger måten du er laidback og deg selv på. i tillegg synes jeg det er flott at du studerer (og blogger om det), da det er mange som kjenner seg igjen med studenthverdagen, i tillegg til at det er viktig med utdannelse uansett om du kan leve av bloggen nå eller ikke!

  elsker paraplyinnleggene dine, aldri slutt med dem!

  mye skryt i en kommentar, men det fortjener du så absolutt:-)

 • Reply Yngvill 21. januar 2016 at 17:01

  Endringsledelse er kjempespennende. Skrev masteroppgave om det i fjor. Veldig lærerikt, mange viktige prinsipper man kan dra inn i mange sammenhenger. Lykke til!

 • Reply Ida Wulff 21. januar 2016 at 17:38

  Yngvill: så spennende! 🙂 gleder meg til å dykke ned i faget. tusen takk 🙂

 • Reply malene 21. januar 2016 at 18:27

  Elska bloggen din!! Måtte du aldri slutte å skrive, en unik blogg so skille seg ut fra havet av andre bloggara! !! 🙂

 • Reply Benedikte 21. januar 2016 at 21:17

  Hahah, elske at du greide å provosere driten av Isabell! Nailed it, ho følte sæ obviously veldig truffet.

  U go girl

 • Reply Immi 21. januar 2016 at 21:55

  du skriver utrolig bra og om emner jeg vil tro folk kjenner seg godt igjen i, ikke noe behov for sjokkerende ol. Innlegg da. Fortsett å skrive som du gjør, jeg leser gjerne en anekdote om å falle på isen 🙂

 • Reply Viktoria 21. januar 2016 at 22:10

  Veldig bra skrevet! 😀 Jeg håper selvfølgelig ikke at du skal skli mye på isen eller slå deg, hihi, men fortsett slik du gjør! 🙂

  Det blir slitsomt og latterlig å følge bloggere som plutselig blir samfunnsengasjerte, eller plutselig skal være personlige og dele litt for mye..

 • Reply Line 21. januar 2016 at 22:29

  Digger bloggen din, og deg. Du virker som en så herlig person, med veldig god humor – ikke den åpenbare «jeg bare slår an med en vits jeg», men mer den sarkatiske/negative/satiriske humoren. Thumbs up!

  Var på min «daglig» bloggrunde i dag, og så at Kristina Andersen hadde skrevet et relativt likt innlegg om akkurat det samme… Sjekket kommentarene og det virket ikke som folk var bevisst akkurat det, tenkte jeg ikke skulle si noe, synes liksom du fortjener litt credit for innlegget, men skrev ingenting. Tenkte bare gjøre det obs på det 😉 uten å skape storm i et vannglass eller noe sånt..

 • Reply Anonym 21. januar 2016 at 23:44

  haha, tror isabel følte seg truffet av innlegget ditt

 • Reply Emilie. 22. januar 2016 at 07:07

  Jeg har lest bloggen din i mange år! Og det er nettopp fordi du ikke hiver deg på «blogg-trenden» med å ha de sykeste overskriftene kun for å få lesere! Det du skriver er ekte. Hurra for at det finnes bloggere som deg, som skriver om hverdagselige ting vi alle går igjennom eller kjenner oss igjen i. <3

 • Reply Amalie 22. januar 2016 at 09:49

  Du har det så fint! Kor er vasen, som står på gulvet, fra? 😀

 • Reply Anonym 22. januar 2016 at 13:09

  heia, æ lure på om koss det med startshop e? æ har brukt det leng men har ikke fått tebake cashbackpoengan, det står bare ubekrefta? å d e helt sia oktober, har du fått tebake peng derfra? korr lang tid e d te det blir godkjent av nelly da feks?

  mvh fortvila jente, som heldigvis har dæ å spørr 😀

 • Reply Lisa Christine 22. januar 2016 at 13:11

  Herlig innlegg! Og jeg kunne ikke vært mer enig! 🙂 hvor er forresten genseren på bilde fra? Så den ikke så godt, men den så fin ut. 🙂

 • Reply Maren S. Helgemo - Ned 25 kg, + 13 men de SKAL forsvinne! 22. januar 2016 at 14:01

  Jeg vil faktisk mye heller lese om de små tingene, enn de virkelig store tinga. Det har man da aviser for!

 • Reply Ida Wulff 22. januar 2016 at 14:41

  Anonym: hei 🙂 det virker som det varierer litt hvor ofte de godkjenner og sender ut pengene. Men hvis de ikke har kommet i slutten av januar ville jeg sendt mail til startshop kundeservice! Klem <3

 • Reply Inga 22. januar 2016 at 17:59

  Haha, sant det du skriver! Er så mye sykt folk velger å skrive om ;o 🙂

 • Reply Anonym 22. januar 2016 at 23:25

  Herregud som Kristina kopierer deg

 • Reply Anja 23. januar 2016 at 02:36

  Jeg elsker bloggen din! Du har så herlig humor og formulerer deg utrolig bra!!:-D

  Hvor er genseren fra? Den var dødsfin!!:-)

 • Reply Anonym 23. januar 2016 at 11:13

  Til Line: Kristina Andersen godkjenner ikke kommentarer dersom du påpeker at hun har skrevet samme innlegg som andre bloggere. Har selv kommentert dette flere ganger før (på en hyggelig og saklig måte), da spesielt at jeg ofte ser at hun skriver ganske like innlegg som Ida bare dagen etter hun har postet det. Så tipper hun bare ikke vil ha det i kommentarfeltet slik at flere blir bevisst på det. Litt sleipt, men hun vil vel fremstå som original..

  Elise

 • Reply Ida Wulff 23. januar 2016 at 13:22

  Anja: tusen takk <3 den er fra Malene Birger 🙂

 • Reply Anonym 23. januar 2016 at 14:10

  er det deg sraad skrev innlegg om?

 • Reply Ida Wulff 23. januar 2016 at 16:25

  Anonym: aldri vært inne på sraad, så aner ikke :*

 • Reply Dina Høiland 24. januar 2016 at 08:35

  Hey, så kult å være tilbake til skolen da! Gå gjerne innom bloggen min!!

 • Reply Olivia 24. januar 2016 at 20:01

  Jeg elsker bloggen din, Ida! Er en grunn til at jeg er fast leser :)<3

 • Reply Amalie 26. januar 2016 at 09:17

  Hei! Hvor har du kjøpt den vasen som står på gulvet? 🙂 Synes den var superfin! DU har det så fint hos deg.

 • Reply Ida Wulff 26. januar 2016 at 17:15

  Amalie: den har jeg fått i bursdagsgave av to venninner, merket er Day 🙂 Tusen takk! Klem

 • Reply Mariann 4. februar 2016 at 01:18

  Gratulerer med valgfaget! Desidert det beste semesteret jeg har hatt. Masse lykke til 🙂 Oppgaven går fint forresten, 20.000 ord er veiledende.

 • Reply Ida Wulff 4. februar 2016 at 18:18

  Mariann: så godt å høre! 🙂 Si gjerne ifra hvis du har noen råd ift 3-timers! Har forstått det som at det ikke er noe poeng å pugge pensum til den?

 • Reply Ida Wulff 10. februar 2016 at 01:27

  Amalie: Day 🙂

 • Reply Mariann 12. februar 2016 at 14:03

  Mulig det er endret på 3 år (men tviler, hehe). Det er ikke «bulimieksamen» som Jon-Arild så fint kaller det, dere blir vurdert på evnen til å se sammenhenger og helhet. Selve eksamen var en eneste setning. Ut i fra det tolker man den setningen/spørsmålet til sin egen problemstilling, gjerne knyttet til oppgaven man har skrevet (fordi det er lettest). Noen øvde med å bare skrive en liten oppgave hjemme på forhånd. Mulig dere får ha med et ark med notater, isåfall er det bare å skrive oppgaven hjemme på forhånd og ha med cliffnotes på eksamen. Beste tipset jeg har generelt er å lage klar struktur MED innholdsfortegnelse sånn som man gjør på vanlige oppgaver, 1.1, 2.1 etc (fått A på alle oppgaver hvor jeg gjort dette, hilsen janteloven<3). Et annet tips, hvis du klarer, er å lage en modell i oppgaven. Det trenger ikke være fancy! Modell høres skummelt ut, men det er egentlig bare en tegning. Første modell i starten av oppgaven som en slags hypotese. Så skriver man oppgaven hvor man drøfter. Så konkludere med en annen modell som da gjerne er litt revidert. Lykke til!! 🙂

 • Reply Ida Wulff 20. februar 2016 at 11:29

  Mariann: tusen takk for svar! Snakket med JA, og det er ikke lov å ha med seg notater lengre. Men har troen på at den skal gå bra altså, man forbereder seg jo godt ved å skrive gruppeeksamen 🙂 Tusen takk! Klem

 • Leave a Reply