Hverdagsliv

HAIR GOALS

26. januar 2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Da jeg var hjemme i Tønsberg i helgen, fikk jeg heldigvis tid til å besøke min frisør og navnsøster Ida. Bare så det er sagt; jeg tror jeg må være den kjedeligste kunden en frisør, negledesigner osv kan ha. Jeg skal alltid ha det samme, og jeg skal helst ikke skille meg ut fra mengden. Så det blir aldri noen fargerike eller glitrende prosjekter på meg, haha. Det kommer nok aldri til å forandre seg – men! Denne gangen ble jeg i hvertfall med på noe nytt hva angår håret. Det har seg nemlig slik at jeg egentlig trives best med litt ettervekst. Når jeg har min naturlige, mørke hårfarge inntil ansiktet, føler jeg at jeg ser friskere og mer levende ut. Men samtidig vil jeg jo være blond, for det har jeg nesten alltid vært etter at jeg tvang mamma til å stripe håret mitt i 7. klasse. Men Ida foreslo at hun skulle bruke en metode som heter «balayage» på meg, noe som går ut på å lage highlights utover i håret – og gjøre veldig lite med etterveksten. Ida er fargeekspert, så jeg gikk selvfølgelig med på det. Og nå har jeg et nytt hårprosjekt! Altså å røre etterveksten så lite som mulig, kun gjøre tuppene kalde og blonde – og målet er å ende opp med et spill i håret som på disse bildene: Da får jeg i pose og sekk; jeg kan være blond, men fremdeles ha min naturlige hårfarge til å ramme inn ansiktet. Da er det vel bare å vente på mer ettervekst da…. 🙂 

Noen av dere som har farget håret med balayage-metoden? Jeg syns det er SÅ fint! Og jeg gleder meg til håret mitt blir like fint ♥Bildene er lånt fra Weheartit

28 Comments

 • Reply Sarah 26. januar 2016 at 17:45

  Det finns så många fina frisyrer 🙂

 • Reply Andrine 26. januar 2016 at 19:22

  Så fint! Og fine krøller. Har cirka lik lengde på håret mitt som deg, men får aldri til å krølle slike fine krøller, hvordan har frisørn/du gjort det? 🙂 klem!

 • Reply L 26. januar 2016 at 19:35

  Øverste bilde til venstre viste jeg til min frisør for et par år siden, og endte opp med verste narkomanlooken. Typ; svart øverst og hvitt nederst! Endte opp med avfarging og to år med ‘bad hair day’! Haha, satser på at din frisør er flinkere enn det, for sånt hår er jo faktisk det fineste som finnes.

  Satt rett bak deg hos frisøren i helga, og gikk fra mellomblondt/kommune til helhvitt hår. Glana nok litt på deg. Blir jo faktisk litt starstruck 😉

 • Reply Maiken 26. januar 2016 at 20:48

  Jeg har hatt det i 2,5 år nå og fremdeles like fornøyd!

  Jeg personlig syntes det er veldig fint, er veldig mørk i håret naturlig (tilnærmet svart)

  Men har nå balayage «stilen» med min naturlige bunn og blondt og veldig kaldt mot tuppene.. 🙂 tror du kommer til å kle det veldig bra Ida!

 • Reply Ida 26. januar 2016 at 21:29

  Kan du ta noen bilder fra leiligheten din på Tjuvholmen? 🙂

 • Reply Andersen 26. januar 2016 at 21:47

  Tønsberg er en finfin by! Om du har skikkelig lyst på god kaffe anbefaler jeg «Verftet kaffebar» som ligger på andre siden av bryggen! Ved siden av Kverneriet. Veldig hyggelige ansatte, deilig atmosfære og kanonGOD kaffe!

  Ha en flott dag! Du er kul. (((:

 • Reply Eli 26. januar 2016 at 22:26

  Du har bare SÅ fint hår! 🙂 Jeg lurer på om du har tips til shampo/balsam når man prøver å spare ut håret. Husker for en stund tilbake (sikkert over et år siden) så skrev du om en shampo/balsam og hårmaske som jeg etterpå testet ut og var veldig fornøyd med. Så nå håper jeg på et nytt tips 😉

 • Reply Rebekka 26. januar 2016 at 22:28

  Jeg synes ditt hår var mer goals enn bildene fra weheartit! Det er så fresht med de krøllene i tuppene, bruker du rettetangen for å ordne de?

 • Reply Kathrine 26. januar 2016 at 22:54

  Hei

  Jeg gjorde det faktisk i går,ble kjempefornøyd!

 • Reply Ida Wulff 26. januar 2016 at 23:28

  Kathrine: så gøy! 🙂

 • Reply Ida Wulff 26. januar 2016 at 23:28

  Rebekka: så hyggelig da, tusen takk 🙂 Ja, jeg har brukt glattetang til å krølle tuppene her 🙂

 • Reply KARINE MARLEN KOLLSHAUGEN 27. januar 2016 at 09:46

  Damn, det var veldig fint 🙂 Kanskje jeg skal prøve det seg også!

 • Reply Thale 27. januar 2016 at 10:15

  Balayage er så pent! Jeg ble ferdig med min bare noen dager siden. Jeg valgte en litt mer karamell farge da de ikke fikk håret mitt så lyst, men er fornøyd og digger det. 😛

 • Reply S. 27. januar 2016 at 10:33

  Enig med Rebekka over her; Ida har mye mere kvalitetshår enn de på de bildene nedenfor.

 • Reply Marai 27. januar 2016 at 11:34

  Hei Ida,

  Litt random, men når du var på ørkensafari i Dubai, sendte du kopi av passene deres til de fra desertsafaridubai.com? Jeg tenkte å booke de, men må innrømme at jeg blir litt skeptisk til å sende de kopi av passet mitt!

 • Reply Ida 27. januar 2016 at 13:02

  Jeg var hos frisøren i går, hvor hun bare klippet det. Har i mange år, akkurat som deg, likt det blonde, men har skjønt at etterveksten er jo den fargen som kler meg. Så jeg gadd rett og slett ikke å farge det mer. Nå, ca 7 mnd etter at jeg slutta å farge det, fikk jeg beskjed om at håret mitt er naturlig balayage! haha. (Må sies at jeg var på utveksling i varmere strøk i 4,5/7 mnd, så i mellomtiden ble håret litt solbleket, og etterveksten var ikke helt jævlig. For å si det på godt norskt!) Men herregud, hvis du har penger til det ville jeg absolutt kjørt på med balayage! Det er jo superfint sånn som på bildene du har lagt ut. Lykke til!

 • Reply Ida Wulff 27. januar 2016 at 13:31

  Marai: husker ikke, men det er veldig vanlig i Dubai at de skal ha kopi av pass for alt mulig 🙂

 • Reply Marianne 27. januar 2016 at 16:05

  Har hatt bayalage i halvannet år nå og er kjempefornøyd! 🙂 Har naturlig mørkblondt hår og synes det ble så slitsomt (og dyrt) og hele tiden farge etterveksten. Det beste av alt er at fargen ser helt naturlig ut, mange som har kommentert at det ser naturlig solbleket ut i tuppene. Tror du kommer til å passe det perfekt! 🙂

 • Reply gracias 27. januar 2016 at 20:00

  Så fine bilder, du har utrolig fint hår 🙂

 • Reply Renate 27. januar 2016 at 21:37

  Hvor jobber Ida? 🙂

 • Reply Ida Wulff 28. januar 2016 at 00:07

  gracias: tusen takk for det 🙂

 • Reply Ida Wulff 28. januar 2016 at 00:07

  Renate: på RockHair, på farmandstredet i Tønsberg 🙂

 • Reply Ida Wulff 28. januar 2016 at 00:17

  Andrine: jeg har krøllet håret med glattetang 🙂 klem!

 • Reply Melissa 28. januar 2016 at 10:01

  Det blir kjempefint! Hvor lenge må man spare ettervekst først?

 • Reply Ida Wulff 28. januar 2016 at 13:50

  Melissa: jeg har nesten ikke ettervekst nå, men man kan jo starte med å gjøre tuppene lysere enn resten av håret likevel 🙂

 • Reply Ida Wulff 28. januar 2016 at 13:53

  L: aah, så deg! 😉 Du ble dritkul på håret. Klem

 • Reply Ida Wulff 28. januar 2016 at 13:54

  Andersen: takk for tips :-))

 • Reply Ida Wulff 28. januar 2016 at 13:55

  Eli: Hei! 🙂 jeg oppdaget et nytt (nytt for meg, ikke for resten av verden tror jeg) merke da jeg var i Thailand og lånte hårkuren til min reisepartner: FUDGE! Hårkuren som heter Dynamite gjorde håret mitt siiilkemykt. Så nå har jeg kjøpt meg både shampoo, balsam og hårkur fra Fudge 🙂 <3

 • Leave a Reply