Hverdagsliv

EN SLAGS SYKEMELDING

27. januar 2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Her ligger jeg og blomstrer, i det eneste hjørnet av senga som ikke er svettet ned av feber, og med en frokost jeg sikkert aldri kommer til å orke svelge :-)Det som startet som litt snufsing, utviklet seg ganske fort til feber, svimmelhet, kniver i halsen og mandler store som fjell. Tror faktisk ikke jeg har vært så syk som jeg er nå på flere år! Når jeg blir syk, pleier jeg alltid å lure kroppen min til å tro at den er frisk. Jeg hiver i meg inefærshots og vitaminer, hopper i dusjen, sminker meg og later som ingenting. Det pleier å funke, psykisk eller ei. Men nå er jeg så dårlig at jeg ikke klarer å snu det med positive tanker, haha. Etter at jeg hadde vært hos Volvat i går og tatt prøver, ringte jeg hylgråtende til mamma og pappa som lå og koste seg på stranda på Jamaica. De tror jeg har kyssesyken!!! Nå må jeg sikkert ligge i senga i to måneder, ikke trene på et halvt år og så får jeg vel ME som toppen på kransekaka! Vet ikke hvor mye av det de oppfattet, for jeg har mistet stemmen. Jeg høres ut som en krysning av ingenting og Marge i The Simpsons, så det meste jeg prøver å uttrykke blir bare en lav ralling. Mamma og pappa er så fornøyd med at de endelig har voksne barn. Lurer på om de følte på det i går, der jeg søyt, siklet og hveste inn i røret…

Legen ringte meg rett etterpå, og sa at jeg ikke har kyssesyken. Jeg ble så glad at jeg gråt litt for det også, og begynte på antibiotikakuren min med det samme. Så hvis jeg skal legge godviljen til og være SKIKKELIG positiv i dag: jeg har ikke kyssesyken, og det var innmari deilig å gråte. Jeg kan ikke huske sist jeg gråt skikkelig, men det må jeg gjøre oftere. Følte meg som et lettere menneske etterpå! En ting jeg gruer meg til er å gå ut og handle etterpå. Ikke fordi jeg blir utslitt bare av å reise meg opp, men fordi jeg virker fullstendig retard i kassa, når jeg bare smiler og mimer det jeg egentlig prøver å si. Apoteket er det eneste stedet de forstår meg, så kanskje jeg bare må handle dagens middag der ♥

41 Comments

 • Reply livsstilreisen 27. januar 2016 at 15:36

  Uff jeg føler med deg :/ Jeg har «uheldigvis» bare en virusinfeksjon, så her hjelper det ikke med antibiotika. I tillegg har jeg en bestemor jeg så gjerne skulle besøkt, men hun er så svak fra før, så om jeg smitter henne, blir hun dødssyk, så nå har jeg dårlig samvittighet på toppen av det hele. Forresten: Ikke glem å ta kontakt med legen igjen, om antibiotikaen ikke virker i løpet av 3 dager, eller om du blir verre til tross for medisinene. God bedring 🙂

 • Reply Atle Lundhaug. 27. januar 2016 at 15:39

  Varm mjølk med honning og kanel + litt apotekervarer så blir du bra.

  God bedring 😉

 • Reply bridezillasdiaries 27. januar 2016 at 16:03

  Hei og god bedring!! Jeg har aldri kommentert her før, men vil bare si at jeg digger deg og bloggen din, og synes innlegget ditt om sirkusklovnene i bloggverenen var spot on (som en engelskmann vile sagt, haha)! Du er en bra dame 🙂

 • Reply Helene 27. januar 2016 at 17:27

  Du skal virkelig være glad du slapp kyssesyken. Fikk det for over to år siden (!!!) og sliter den dag i dag. I dag feks. Stod opp først nå etter å ha sløvet i senga i hele dag.. Hater det 🙁

 • Reply Madde 27. januar 2016 at 18:16

  Hva spiser du? Så digg ut!!

  God bedring!!

 • Reply Hanne 27. januar 2016 at 19:18

  Hei Ida! Jeg ser for tiden på turer til jamaica. Jeg lurte på om du kunne fortalt litt hvor foreldrene dine bor og hva de gjør når de er i jamaica? Det er alltid skummelt å booke reiser og hotell på steder man aldri har besøkt før. 🙂

 • Reply Ana 27. januar 2016 at 19:28

  Uffa! Stor bli bedre klem <3 Håper det går fort over..

  Bestill mat på døren!!! Det er lov når en er syk 😀

  Klem

 • Reply Anonym 27. januar 2016 at 21:27

  Jeg tror jeg hadde noe av det samme, men hadde det i hele julen og på nyttårsaften… Legen min trodde også det kunne være kyssesyken, men det viste seg å være streptokokker. Helt jævlig. Du får ha god bedring 🙂

 • Reply Henriette 27. januar 2016 at 21:30

  God bedring til deg! Heldigvis var det ikke kyssesyken – been there, done that! Og det var noe av det jævligste…

  Mange varme tanker sendes til deg 🙂

 • Reply Usminket kommentar fra en fast leser 27. januar 2016 at 22:32

  Hei, Ida. Jeg vet at du leser igjennom kommentarene før du godkjenner dem så jeg vil først og fremst si at dette er en melding ment direkte til deg som du ikke trenger om å publisere. Jeg er ikke ute etter å sverte deg eller å få 15 min of fame.

  Jeg har vært fast leser siden oppstarten og hater så absolutt ikke på deg! Jeg synes du blogger både kult og interessant når du går inn for det! 🙂

  Det har imidlertid blitt lenger og lenger mellom høydepunktene og tettere og tettere mellom annonser og intetsigende innlegg de senere årene.

  For eks. synes jeg du dramatiserer selv små bagateller helt vanvittig mye og det kan virke som du gjør det bevisst bare for å få fylt bloggen med ukens nødvendige antall poster. Å få en helt vanlig influensa midtvinters i Norge er da ingen big deal og absolutt ikke noe Ida Wulff anno 2010 ville brukt et helt innlegg på!

  Og at du i en alder av 25 gråtende forstyrrer foreldrene dine på ferie med at du KANSKJE har Kyssesyken, et virus som egentlig ikke forandrer livet nevneverdig de månedene man har det, virker lite troverdig og i beste fall barnslig! (Har for øvrig hatt det selv)

  Om du faktisk ER så drama queen så beklager jeg virkelig for det er ikke meningen å såre deg!

  Poenget er at kvaliteten du leverer rett og slett ikke er som den en gang var og det vet du så inderlig godt selv også. Ingen skam i det for øvrig, jeg skjønner godt at det som en etter hvert voksen kvinne med en større bevissthet på hva man bør og ikke bør dele (ref. ditt nylige innlegg), kan være vanskelig å finne noe interessant å skrive om. Vi som har vært med deg fra byrjan vet at du alltid har hatt noen betalte innlegg her og der (også før du begynte å merke dem) og at du aldri skriver om ting du ikke kan stå inne for, men nå virker det som om du utelukkende skriver for pengene og at selve gleden og spenningen med å blogge egentlig er borte for lengst?

  Jeg skal selvfølgelig ikke komme her å diktere ditt liv, men kanskje du burde ta det som et tegn, gå i deg selv og avslutte bloggeventyret mens leken ennå er god?

  For å ikke bare komme med pepper her kan jeg legge til at du selvfølgelig skriver noen kvalitetsposter fremdeles, det blir bare så lenge mellom hver gang:/ Du ser dessuten helt fantastisk ut om dagen og gjør en imponerende innsats med skolearbeidet! Jeg ønsker deg alt hell og lykke for fremtiden. (Y)

 • Reply LisaLDN 27. januar 2016 at 23:07

  Ånei, veldig kjedelig at du har blitt sjuk, men må innrømme at eg elsker måten du forteller det på! Du skriver so fantastisk morsomt 🙂

  God bedring! 🙂

 • Reply Ida Wulff 28. januar 2016 at 00:00

  Anonym: så kjedelig å bli syk i julen!! 🙁 Takk for det! Klem

 • Reply Ida Wulff 28. januar 2016 at 00:00

  Henriette: ææ nei heldigvis ikke, det høres fryktelig slitsomt ut! Tusen takk 🙂 Stor klem

 • Reply Ida Wulff 28. januar 2016 at 00:01

  Hanne: kan høre med dem når de kommer hjem om de vil dele noen tips. Men jeg kommer ikke til å blogge om et sted jeg ikke har vært, så du kan jo sende meg en mail 🙂

 • Reply Ida Wulff 28. januar 2016 at 00:02

  Madde: yoghurt med granola, kokosflak og cacao nibs! <3

 • Reply Thea 28. januar 2016 at 00:02

  Du er min absolutte favorittblogger, men idag kjente jeg at det stakk litt i hjertet når jeg leste blogginnlegget ditt. Jeg er oppriktig overlykkelig på dine vegne for at du ikke har fått kyssesyken, men dette er et ganske følsomt tema for meg som jeg synes du ikke omtaler respektfullt nok. Jeg er et levende eksempel på det du beskriver som å måtte ligge inne nesten et år uten å kunne trene eller ha noe som helst overskudd til det man vanligvis elsker å gjøre. Hver eneste dag lever jeg med ME´n min og de begrensningene og belastningene det påfører meg. At du beskriver det livet jeg prøver å leve så godt som jeg kan som «worst case» og nesten som noe du oppfatter som virkelighetsfjernt, sårer meg veldig.

  Vil bare si at du trenger ikke godkjenne denne kommentaren, for det er på ingen måte meningen å henge deg ut eller rette noen som helst form for kritikk. Det må være utrolig vanskelig å drive en så stor blogg uten å trakke på noen tær inni mellom. Jeg har stor forståelse for at man ikke kan sitte å analysere hver eneste setning før man trykker «publiser». Jeg trakker også ofte feil når jeg omtaler faktiske sykdommer i en humoristisk sammenheng, for så å tenke over etterpå at det faktisk kan såre de rundt meg som er berørt av disse på en eller annen måte. Jeg har i det siste prøvd å være mer bevisst på dette selv, men jobber fremdeles med det.

  Du virker som en fantastisk flott jente med et veldig reflektert syn på livet, og det mener jeg helt ærlig. Har faktisk fulgt deg helt siden du startet bloggen din, spesielt paraply-innleggene dine er en favoritt – kjenner meg alltid igjen! Ønske deg masse god bedring, så håper jeg du kommer deg på beina fort 🙂

 • Reply Ida Wulff 28. januar 2016 at 00:07

  Usminket kommentar fra en fast: uhm… Jeg vet ikke om du får dine 15 minutes of fame, men et svar skal du hvertfall få! Jeg syns du er helt på bærtur, beklager. Jeg har delt hverdagsrefleksjoner om drit kjedelige ting siden jeg startet denne bloggen, og det kommer jeg fortsatt til å gjøre. Hvis jeg ligger i senga med influensa, så skriver jeg om det. Skjønner selvfølgelig godt hvis det ikke er noe du vil bruke tiden din på, men det er det heller ingen som tvinger deg til 🙂 Alt hell og lykke right back at ya!

 • Reply Sandra 28. januar 2016 at 00:15

  God bedring Ida:) bloggen din er en av få jeg fortsatt gidder å lese! Jeg synes du er utrolig flink å ordlegge deg og elsker at du har mye selvironi. Stå på 😀

 • Reply Ida Wulff 28. januar 2016 at 00:16

  Thea: Hei Thea! Jeg er lei meg for å høre at du ble lei deg av å lese innlegget.

  Som du selv skriver er det vanskelig å aldri tråkke noen på tærne – skulle jeg tatt hensyn til alles bakgrunn, religion, livssyn, sykdommer og så videre, hadde jeg sikkert aldri fått skrevet ned et eneste ord her inne. Jeg er jo nødt til å skrive med meg selv som utgangspunkt. Nå har det seg slik at jeg i dette innlegget har gjengitt noen ord jeg selv har sagt, det er ikke en «vits» jeg har prøvd meg på her. Jeg var lei meg fordi jeg trodde jeg hadde kyssesyken – altså vil jeg ikke si at jeg oppfatter det som virkelighetsfjernt i det hele tatt. Men jeg har full forståelse for at man blir sår på det når man leser om noe man selv sliter med.

  Takk for kommentar, og jeg ønsker deg masse god bedring. Håper du blir helt frisk 🙂 Klem

 • Reply Ida Wulff 28. januar 2016 at 00:17

  bridezillasdiaries: tusen takk, så hyggelig! 🙂

 • Reply Ida Wulff 28. januar 2016 at 00:17

  Sandra: tusen takk. Veldig hyggelig å høre! klem <3

 • Reply Atle Lundhaug. 28. januar 2016 at 08:01

  Fast leser jeg å, men jeg liker å lese om hverdagsting og litt drama frisker opp. Hotell Cæsar 😉

 • Reply Emilie. 28. januar 2016 at 08:51

  Masse god bedring Ida! Elsker måten du skriver på 🙂 Jeg er like familiekjær som deg, og hadde garantert ringt mamma og pappa med engang selv! Haha

 • Reply Anonym 28. januar 2016 at 09:06

  God bedring, fine deg!<3

 • Reply ll 28. januar 2016 at 12:01

  Hei! Elsker bloggen din!

  I går kjøpte jeg meg en rockering, og kom til å tenke på at du hadde skrevet om det for noen år(?) siden. Funket rockring som trening? 🙂

  xo fast leser og rockeringentusiast

 • Reply B 28. januar 2016 at 13:00

  God bedring, Ida 🙂

  Og jeg håper du aldri tar kommentaren til «Usminket kommentar fra en fast leser» til deg og avslutter bloggeventyret ditt. Jeg håper du blogger FOR ALLTID!! Samme om det er om «den kjedelige hverdagen», for du skriver på en så morsom måte.

 • Reply Ida Wulff 28. januar 2016 at 13:48

  B: Tusen takk! <3 Det var alt for åpenlys bruk av hersketeknikk i den kommentaren til at det var mulig å ta det som konstruktivt, hehe. Jeg fortsetter så lenge jeg syns det er gøy! Klem til deg 🙂

 • Reply Ida Wulff 28. januar 2016 at 13:49

  ll: Hei! 🙂 Rockering er sååå gøy!! Men det er en sånn dings du bruker som besatt i en måned, og så glemmer du helt at du har den – eller nå skal jeg snakke for meg selv! Men den er veldig fin å ha hjemme til å trene litt mage/rygg. Husk å kjøpe en som er litt tung, og ikke rocke for lenge de første gangene. Klem

 • Reply Ida Wulff 28. januar 2016 at 13:50

  Anonym: tusen takk <3

 • Reply Ida Wulff 28. januar 2016 at 13:51

  livsstilreisen: masse god bedring til deg <3

 • Reply A 28. januar 2016 at 13:56

  Hei, vil bare tipse deg om at kyssesyke som oftest ikke slår ut på prøvene så tidlig i skykdomsforløpet.. Så vent et par uker og deretter tar du en ny test! Det slo ikke ut på meg mens jeg følte meg dårlig og hadde feber, men derimot da jeg følte meg frisk igjen. Mange går og trener og drikker alkohol fordi de tror de ikke har kyssesyke, også går de på en smell fordi de ikke visste at de egentlig hadde det.. så ta en ny test i tillegg!

 • Reply Elisabeth 28. januar 2016 at 14:12

  HAHA – ref ‘usminket kommentar fra en fast leser’ – jeg er også fast leser og har vært det siden tidenes morgen #cirka# – og vedkommende kan ta seg verdens største bolle. For noe MØL å komme med på andres blogg?! GAH.

  God bedring Ida, og blogg for alltid!

 • Reply Anonym 28. januar 2016 at 16:10

  Synes det var lite respektfult å trekke inn MS, fordi du har fått en forkjølelse… Skulle det være et artig poeng? Tror jeg missa det isåfall! Har ikke MS selv, men hadde aldri nevnt dn sykdommen i en bi-setning for å lage et poeng. Og det går an å vise hensyn samtidig som man skriver fritt, kalles å ha to tanker i hodet samtidig:-)

 • Reply Ida Wulff 28. januar 2016 at 16:14

  Elisabeth: Hehe, takk! <3

 • Reply Ida Wulff 28. januar 2016 at 16:15

  A: det var nytt for meg. Men i såfall skal jeg ta en ny test når jeg begynner å føle meg frisk :O

 • Reply Anonym 28. januar 2016 at 16:20

  Ellers vil jeg bare si at du er en kjempeflink blogger!

 • Reply Trine 28. januar 2016 at 16:22

  Jeg skjønner deg godt! Det er flere og flere som får ME i forbindelse med kyssesyken. Har man tidligere vært mye syk og hatt hyppige infeksjoner, er man også i faresonen for å få sykdommen. Håper du blir fort frisk!:) For ME er kjipe greier!:/

  God bedring!:)

 • Reply Anna 28. januar 2016 at 17:38

  Herlighet! Kommentaren over her – jeg må le. ME er linket opp mot kyssesyken – IKKE MS. LES innlegget før dere kritiserer.

  U rock Ida!

 • Reply Maria 28. januar 2016 at 18:55

  Skjønner godt at du er glad for å ikke få kyssesyken! Ligger selv her etter 3 år siden jeg fikk kyssesyken, med energien til en 90åring på sykehjem.

  Masse god bedring! Kjedelig å være syk, men jævla godt når man blir frisk igjen 😀

 • Reply Syk.no 28. januar 2016 at 19:17

  Hei Ida 🙂 jeg må si meg veldig enig i kommentaren til Thea. Selv om jeg forstår at det er vanskelig å ikke tråkke noen på tærne. Her ligger jeg nå, endelig frisk etter først ett helt år med kyssesyken (fikk det svært alvorlig) så tre år med ME. For meg gikk det så langt at legene sa at jeg aldri kom til å bli frisk hvis jeg fortsatte å bo i Norge (dårlig klima). Jeg bor nå i Spania og er blitt frisk i løpet av ett år. Dette er sikkert rimelig kjedelig lesing. Det eneste jeg vil råde deg til Ida (som er min favoritt blogger btw) er å besøke legen din på nytt om ett par uker og ta en ny test for kyssesyken. Jeg måtte ta så mange som 3 før smellen kom. Før det ble jeg proppet med 6 antibiotikakurer og feil-diagnoser..da smellen min kom fikk jeg beskjed at det var direkte sykehusinnleggelse fordi jeg hadde rekord i lever og milt verdier.

  Jeg håper at jeg ikke skremmer deg for mye her, men jeg ønsker virkelig ingen andre dette.

  Ønsker deg God Bedring 🙂 stor klem!!!

 • Reply https://undress.vip/ 18. januar 2024 at 02:13

  Really informative blog article.Much thanks again. Keep writing.

 • Leave a Reply