Hverdagsliv

HØR NØYE ETTER NÅ

18. februar 2016

Husker du da du var 12 år gammel, maste om å få lov til å ha på deg sminke på skolen, og foreldrene dine sa at; nei, det er du ikke gammel nok til. Du skal være voksen og sikkert bruke sminke hele livet, så nyt det å være barn? 

Det minner meg litt om det jeg sier til venninner som er såkalt «ulykkelig single», og ikke tenker på annet enn å finne den store kjærligheten. Hjelp, jeg fyller snart 24/25/26/27, og jeg er singel! Kommer til å råtne alene i en leilighet sammen med sju katter og påskrudd TV hele døgnet! Og som den singelpatrioten jeg er, sier jeg; hør nøye etter nå. Du har hele livet på å være i et forhold, så nyt det å være singel. Du kan treffe den rette i morgen, og være sammen med fyren resten av livet. Men tro meg, det kommer dager hvor du savner singellivet, og ikke minst angrer på at du ikke utnyttet de dagene hvor du var fri som fuglen, hadde de letteste skuldrene og kunne gjøre nøyaktig hva du ville på denne jord uten at noen andre hadde noe med det. Er det ingen som skjønner hvilken luksus det er? Kanskje skjønner man ikke det før man er godt gift, har to barn i bleiealder, en hund som skal luftes, et huslån som skal betales og svigerforeldre som skal besøkes. Jeg både nyter det, og gleder meg til den dagen jeg er klar for et A4-liv. Men jeg syns at alle burde nyte begge deler, og ikke se på singelperioden(e) sine som bortkastet, eller som en forberedelse til det andre alternativet. 

Vel, i dag dro jeg på kino med en av mine beste venninner og så «How to be single» på kino. Ikke en dritgod film, men vi lo en del – og den gjorde det jeg håpet på; slo et slag for å ikke være redd for å være litt alene, og lære seg selv å kjenne som individ.  OLYMPUS DIGITAL CAMERA To fun facts til dette nydelige boblejakke på kino-kunstverket. 1. Herregud, SE! De har sluttet med spader og innført hansker til å plukke smågodt. Syns det var skikkelig ekkelt å grafse oppi alt, det kan jo være hull på noen av hanskene? 2. En av godteriene fikk meg til å klø i nesa under filmen, så jeg røsket meg godt i nesetippen og begynte å blø neseblod. NEEEEEI! Hvordan kan det skje når man sitter på kino, og i tillegg sperret inne helt innerst på raden? Kunne jo ikke gjøre annet enn å bruke skjerfet som lommetørkle. Utrolig stas altså! 

Nå er det leggetid for meg! Snaaart helg, dere 🙂 

50 Comments

 • Reply Christel 18. februar 2016 at 23:10

  Jeg er helt enig med deg! Jeg Egeland jeg lærte meg å nyte singellivet og gjøre det meste ut av det fordi ellers ville jeg nok ikke vært klar for å gifte meg å skulle være med noen for alltid. Jeg angrer ikke et sekund på singellivet, men nå er jeg klar til å slå meg til ro. Gifter meg i juli 🙂

 • Reply LisaLDN 18. februar 2016 at 23:51

  Masse sant her, sjølv om eg også forstår venninnene dine som kjenner litt på samfunnspresset.. Såg filmen i helga, lo mykje, men den var aldeles ikkje so bra som traileren skulle ha det til 😛

 • Reply Veronica 18. februar 2016 at 23:52

  Både forhold og singelliv er digg! Vær glad for det du har sier nå jeg 🙂

  Og skjønner ikke at single ikke setter mer pris på Valentines: Det er jo en gyllen mulighet til å skjemme bort seg selv, sine venner og familie! Løvv for everyone <3

  Og så kommer blomster, sjokolade m.m. på salg etter valentines ^.^

  Hansker i godteri:….. Hvorfor…. Ikke er det praktisk,ikke er det behagelig, ikke er det bra for miljøet å bruke og kaste så mange… kan vel heller bare vaske de gamle spadene en gang i ny og ne, hvis det er renslighet det går på? Tullball.

 • Reply Kjersti 19. februar 2016 at 00:31

  Jeg er såå glad du sprer sånn singelpositivitet! Skjønner ikke at ingen ser luksusen? Jeg er ikke singel, det er jo veldig koselig med kjæreste, og jeg vil for alt i verden beholde han. Men om jeg var singel ville jeg ha nytt det og ikke stresset sånn. Av og til tenker jeg at det hadde vært deilig å være singel en uke, haha. (Er bare pittelitt ego, jeg..) Er i hvert fall godt at du slår et slag for singellivet, det er undervurdert! 🙂

 • Reply David 19. februar 2016 at 05:31

  A4 livet suger. Ikke noe å se fram til. Trives helt ok med å være fri og singel!

 • Reply Sigrid 19. februar 2016 at 09:30

  Hei Ida <3

  Jeg er stor fan av bloggen din, du både inspirerer meg og får meg til å le! Ville komme med en kommentar til det du skriver om at man i et forhold vil lengte tilbake til dagene hvor man kunne gjøre akkurat det man ville med de letteste skuldre. Jeg har vært samboer i snart 4 år, og jeg gjør fremdeles det jeg. Gjør akkurat som JEG vil, er fremdeles med venner nesten hver dag, holder like fast på mine interesser, tar meg ferieturer og helgeturer med venner når det passer meg – til tross for hus og lån. Samtidig er jeg selvsagt sammen med samboeren min, men det er kun hygge og kjærlighet – lite «hverdag». Er man i et godt forhold tror jeg helt ærlig ikke at man savner singelivet i seg selv – men det betyr selvsagt ikke at singelivet ikke kan være fantastisk! jeg var lykkelig som singel også, men det er jo fordi jeg fremdeles er meg, det livet jeg lever er mitt, helt uavhengig av om jeg er i et forhold eller ikke.. Skjønner ikke behovet for å definere hvem man er ut i fra om man er i et forhold eller ikke 🙂 Mulig dette forandrer seg når man får barn, men det er i hvert fall ingen grunn til å frykte at man ofrer noe ved å få seg kjæreste 🙂 Med ønske om en god helg- Sigrid 🙂

 • Reply Lene 19. februar 2016 at 09:39

  Whaat? Hansker er jo nasty. Nesten like nasty som spadene. Jeg vet jo egentlig hvor mye ekkelt som befinner seg i smågodtet, likevel kjøper vi inn hver helg. Jeg angrer meg like mye hver gang…

 • Reply B 19. februar 2016 at 10:05

  Blir så glad hver gang jeg ser det er et nytt innlegg fra deg i Bloglovin!

 • Reply Frida 19. februar 2016 at 10:12

  Jeg synest faktisk det er bedre med hansker enn spader – selv om det ikke er så bra for miljøet. Det er nemlig ikke så veldig mange som er flinke til å vaske spadene, så du kan jo tenke deg til hvor mange bakterier det er som gror på de spadene.. Da synest jeg hansker er litt bedre.

 • Reply Maria 19. februar 2016 at 12:52

  Det er nok mye rett i det du skriver, MEN du får ikke akkurat velge blant øverste hylle, hvis du venter for lenge med å finne deg en mann og da får du også kanskje i tillegg ett eller flere bonusbarn på kjøpet og flere sett med besteforeldre. Dobbelt opp av alt! haha…+ at man blir særere og særere selv også med valg av mann, fordi man vil ha en sånn og slik en….Valgets kval…:)

 • Reply aline 19. februar 2016 at 13:31

  Vel, det kommer jo helt an på hva slags forhold man har hatt og føler man seg innestengt eller bundet på noen som helst måte har man bare ikke møtt den riktige enda spør du meg…jeg er godt gift og har like stor frihet nå som før. No problemos 😉

 • Reply Oda 19. februar 2016 at 13:56

  Tror kanskje jeg trengte å lese dette. Er forøvrig singel i en alder av 23 år, og har aldri egentlig vært i et seriøst forhold, så føler liksom jeg «burde» prøve å finne noen snart. Men jeg trives jo egentlig helt supert som singel. Blir vel litt påvirket av de rundt meg, og at det virker som om «alle» blir sammen/gifter seg/får barn om dagen.

 • Reply Mari 19. februar 2016 at 14:04

  H A L L E L U J A!!

 • Reply Charlotte Tunes 19. februar 2016 at 14:23

  Jeg synes det er helt greit at folk ønsker å være singel og bruke tid på seg selv jeg. Jeg angrer litt på at jeg var så opptatt av å ikke være alene i mine «yngre» dager. Jeg har nå vært i et forhold i 5,5 år og føler vi har vokst sammen, og ikke hver for oss om du skjønner.. Jeg lurer på om jeg egentlig hadde funnet meg selv på et annet vis, dersom jeg var alene.. Men jeg klager absolutt ikke! Men altså, jeg lo litt når jeg så det med neseblod. Jeg var VELDIG plaget med det når jeg var liten, så jeg måtte faktisk brenne i nesen… haha aaau. Men jeg var på tur på fjellet en sommerdag for en del år siden.. helt alene. Og begynte å blø ut av ingen steder. Så det resulterte i at jeg måtte kle av meg toppen jeg hadde på (stod igjen i BH) og måtte gå slik hele veien hjem. Lite kult, haha!! Håper du får en fin dag, skjønne deg <3

 • Reply Lars 19. februar 2016 at 14:42

  Du har rett i det Ida, folk må lære seg å leve utenfor A4-malen. Lære seg å trives i eget selskap, bli selvsikker. Så fort man er blitt etablert med barn forsvinner det meste av frihet de neste 20årene. Da blir man samfunnslaven ved å leve for å jobbe. Ikke jobbe for å leve.

  Husk, lykken i livet trenger ikke bety barn og partner. Lykken er å ha det godt med seg selv, ikke hva andre forventer at du skal gjøre.

 • Reply Kristina 19. februar 2016 at 15:14

  Hva studerer du?:)

 • Reply Jenny 19. februar 2016 at 15:26

  JEG skjønner det! Fordi jeg ikke er singel, og har alle de andre tingene. Nyt det, det virker som tidenes luksus

 • Reply Anonym 19. februar 2016 at 15:43

  Jeg har jobbet i kiosk, og vil påstå at det er langt mer hygienisk å plukke med hansker. Du aner ikke hvor ofte de spadene datt i gulvet… Vi vasket selvsagt spadene, men det var begrenset hvor ofte vi kunne vaske, når de ble mista på gulvet opptil flere ganger i timen.

 • Reply Ida Wulff 19. februar 2016 at 16:08

  Anonym: hmm ja når du sier det sånn!

 • Reply Ida Wulff 19. februar 2016 at 16:09

  Kristina: markedsføring og merkevareledelse 🙂

 • Reply Ida Wulff 19. februar 2016 at 16:10

  charlottetunes: Hahaha, neseblod ass! Ønsker deg en god helg <3

 • Reply Ida Wulff 19. februar 2016 at 16:10

  Lars: godt sagt 🙂

 • Reply Ida Wulff 19. februar 2016 at 16:12

  aline: så hyggelig å høre at du har det så bra! 🙂

 • Reply Ida Wulff 19. februar 2016 at 16:12

  Oda: ja, føles som de fleste rundt en lar seg definere av forhold, at det er alt som betyr noe. Alle kan få seg en kjæreste hvis de absolutt må, men ikke alle kan trives alene. Det er noe man bør jobbe med 🙂 kos deg med singellivet enn så lenge!

 • Reply Ida Wulff 19. februar 2016 at 16:13

  Maria: hva er øverste hylle da? De som har det beste utseendet og den beste jobben?

 • Reply Ida Wulff 19. februar 2016 at 16:14

  B: så hyggelig! 🙂

 • Reply Ida Wulff 19. februar 2016 at 16:16

  Sigrid: tror ikke det er mange som er like flinke som deg. Er nok mange som «mister» en del av seg og sitt når de går inn i et nytt forhold. Men så bra at du klarer å balansere det! God helg til deg også 🙂

 • Reply Katinka 19. februar 2016 at 16:41

  En kommentar til Maria. Det kan være veldig bra med bonus barn- og med en mann som har erfaring både med forhold og barn fra før. Jeg synes min mann er aller best og absolut fra øverste hylle- selv om jeg var over 30 da jeg traff ham. Heia Ida! En jente som deg kommer garantert til å treffe en flott mann en dag- og kos deg så lenge med singel livet! Klem fra meg

 • Reply Linn 19. februar 2016 at 16:57

  Jeg elsker å være alene, og av den grunn har jeg ikke særlig lyst på kjæreste :p Vet ikke om jeg hadde takler å leve oppå et annet menneske (selv om jeg klarte det med familien da jeg var yngre selvfølgelig) Det eneste jeg savner er noen å reise på ferie med :p Føler meg rimelig sær, da. De fleste vil jo ha en familie.

 • Reply Marte 19. februar 2016 at 18:41

  Hei 😊

  Jeg lurer fælt på om du har funnet en skikkelig god jeans til lave folk? 😉

 • Reply marie 19. februar 2016 at 18:56

  YEE endelig noen som sier det! er bare 21 men har selv venninner som maser om at jeg burde få meg kjæreste… «du sitter jo mye alene, du må også få deg en kjæreste, det er vel på tide nåååå???» BLABLABLA nei altså, jeg elsker å være singel og fri til å gjøre akkurat det jeg selv vil 😀 kommer det så kommer set selvsagt, men elsker singellivet jeg!

 • Reply Anonym 19. februar 2016 at 19:31

  Er det engangshansker? Må vel være det siden det ville vært litt ekkelt å bruke hansker som andre har brukt. Men er det ikke litt sløs å bruke og kaste hanskene hver gang når man har plukket?

 • Reply Hege Kristin 19. februar 2016 at 19:44

  hehe xD

  den filmen vil jeg også se:)

 • Reply tiril 19. februar 2016 at 21:17

  jeg elsker faktsk a4 livet med mann, hund, tre barn, lån og svigers. jeg er bare 29 men kunne ikke tenkt meg noe annet. jeg syns det er gøy, utfordrende, utviklende og koselig. Vi er alle forskjellige =) hehe

 • Reply Maria 19. februar 2016 at 21:31

  Øverste hylle er : Humor, utseende, smart, utstråling, snill, flink (handy), hjelpsom, forståelsesfull, listen kan være lang….;)

 • Reply Stine 19. februar 2016 at 23:01

  Takk 🙂 jeg blir 31 år i morgen og har aldri hatt en seriøst forhold. Jeg trives som singel og dater jo litt her og der , pluss at jeg har en elsker 🙂 så ikke så stort savn etter kjæreste 🙂 MEN … Jeg er litt redd for å aldri finne noen, siden det blir jo færre og færre single på min alder. Men er mye heller alene enn i et forhold der jeg ikke er lykkelig 😉

 • Reply Kristin H. G. 19. februar 2016 at 23:36

  Jeg har kjæreste, snart 4 år, og jeg har det veldig fint med ham, og vi har det ikke kjedelig. Vi takler å være borte fra hverandre og jeg er et menneske som har behov for egen tid. Vi tilbringer sjelden en hel dag sammen på en vanlig hverdag, vi er begge studenter, han jobber mye i tillegg. Nei, et kjærestepar er ikke en individuell celle som er klistret inni hverandre konstant.

  Jeg trives godt i mitt eget selskap, men er også sosial og liker å være med andre mennesker. Jeg har trening som en stor del av min livsstil og det takket være kjæresten min, og dette har blitt en sosial greie for meg med ham og med venner. På den andre siden er jeg kreativ og skriver noveller og bøker, og jeg er fulltidsstudent, slik som deg. Nei, jeg er langt fra A4, selv om jeg har kjæreste. Og jeg lever livet mitt akkurat som jeg vil det.

  Nei, en kjæreste skal ikke definere deg som person, men han eller hun er en del av deg likevel, i noen tilfeller godt og vondt for enkelte mennesker. Du beskriver en kjæreste som noe negativt, Ida. Jeg syns ikke du har innsikt eller kunnskap nok til å uttale deg om det å være i et forhold når du kun er i forhold med deg selv. Og det er helt greit det også. Jeg ser ikke ned på mine single venninner, jeg har mange og de er gull verdt. Men du ser ned på de som trives i et forhold.

  Når du uttaler deg i den duren, lyder tonen som om du er ensom eller noe. Og da skurrer det i grunn. Du burde se litt flere aspekter.

  Det er greit å være single, men det er greit å ha kjæreste også. Begge deler er fint og akseptert, så aksepter det du også.

 • Reply Marie 19. februar 2016 at 23:43

  Er så enig med deg!!! Var i et forhold i nesten 5 år men er nå LYKKELIG singel 😀 ikke noe galt med eksen min sånn sett men fy fader det er digg med ingen andre å forholde seg til når man er 25. Bruker tiden på å bli godt kjent med meg selv og hva jeg vil så kommer mannen tidsnok 😎

 • Reply S 20. februar 2016 at 10:48

  Jeg er enig med deg, og det er supert at du kommer med «singelpositivitet» 🙂

  Men jeg tror mange av de (inklusive meg) som sier at «ååå jeg er redd jeg kommer til å være singel hele livet med tjue katter og alltid vite at det er jeg som har spist opp melkesjokoladen og alltid jeg som må vaske opp æææ» trakter ikke bare nødvendigvis bare etter hva de ikke har nå. For noen er nok mye grunnet i det at man er redd for å ikke bli elsket, og å måtte være alene når alle andre har en partner. Det er ikke gøy og alltid være den gøyale tanten, det er ikke alltid gøy å sitte på singelbordet i bryllup og ei heller og vite at hvis man ikke vasker opp, er det ingen andre som gjør det heller. Det er ikke lett og finne en livspartner sånn på dagen, når DU plutselig føler deg klar for det. Frykten for å bli alene gjør nok at mange heller ønsker stabilitet og trygghet, fremfor eventyr og lite forpliktelser, selv når de er i tjueåra.

  Men jeg tror det er mye godt i det du sier om å nyte det man har nå, og at man tidsnok lengter tilbake til en mindre forpliktende tilværelse 🙂 Slik er det jo med alle ting. Hvor mange ganger ønsket du ikke å være voksen når du var ungdom, og kunne drite i og stå opp og spise smågodt til middag?

  Ha en fin dag <3

 • Reply Martine 20. februar 2016 at 10:58

  ÅÅ så bra innlegg!! Det er så typisk å føle at gresset alltid er grønnere på andre siden, noe som gjør at man ikke ser hvor bra man egentlig har det.

  Bittelitte spørsmål bare, som ikke har noe med dette innlegget å gjøre i det heele tatt: hvor kjøpte du adidas superstar skoene dine? Og hvordan er de i størrelsen?:)

 • Reply Ida Wulff 20. februar 2016 at 11:20

  Martine: de er litt små i størrelsen syns jeg 🙂 Pleier å gå opp en halv størrelse på adidas + nike!

 • Reply Ida Wulff 20. februar 2016 at 11:22

  Anonym: ja, det er engangshansker. Så kanskje det er mer hygienisk, men det er overhodet ikke miljøvennlig 🙂

 • Reply Ida Wulff 20. februar 2016 at 11:22

  Kristin H. G.: det er nettopp det jeg skriver. Jeg nyter å være alene, men gleder meg også til den dagen hvor jeg er klar for et forhold. Syns bare man bør nyte begge deler, og ikke se på alenetiden som noe negativt 🙂

 • Reply Ida Wulff 20. februar 2016 at 11:24

  Marte: jeg er litt i testeprosessen, men akkurat nå bruker jeg mest Molly-modellen fra Gina Tricot som så mange anbefalte meg 🙂

 • Reply Ida Wulff 20. februar 2016 at 11:26

  Veronica: jaa, det er det som er hele poenget; sett pris på det du har, ellers vil du bare være ulykkelig 🙂

 • Reply Ida Wulff 20. februar 2016 at 11:26

  Katinka: så hyggelig, Katinka! Og ang Maria sin kommentar, så er det vel veldig individuelt hva man ser på som «øverste hylle». For min del er verken utseende eller inntekt (han må så klart kunne forsørge seg selv) svært viktige kriterier. Setter nå mer pris på humor, tålmodighet og den slags – så min øverste hylle er kanskje ikke det som er andres øverste hylle 🙂 Klem tilbake!

 • Reply Ida Wulff 20. februar 2016 at 11:27

  Christel: så koselig!! Lykke til med bryllup :-)) Jeg skal være forlover i juli, og gleder meg sååå mye!

 • Reply Malin 20. februar 2016 at 17:16

  Årh, du skriver det så fantstisk bra. Akkurat dette er det jeg har går rundt å tenker på daglig. Så er befriende å se at jeg ikke er den eneste som liker å være singel 🙂 Ha en kjempe fin kveld, Ida 🙂

 • Reply Ida Wulff 20. februar 2016 at 17:27

  Malin: takk det samme, Malin <3

 • Reply Oda 22. februar 2016 at 20:25

  Amen to that!! Endelig noen som sier det – og mener det!

 • Leave a Reply