Hverdagsliv

GJØR DET PÅ PRIVATEN OG HOLD KJEFT

24. februar 2016

Det har vært et par-tre henvendelser fra journalister de siste dagene. Som nok en gang vil prate om kroppspress og utseendefokus. Altså, jeg spyr snart av disse temaene. Og det hele handler om å peke fingre, i stedet for å ta ansvar for seg selv. Men det er ikke bare lesere og følgere som skal ta ansvar for seg selv – noen bloggere må faen meg skjerpe seg. Jeg liker ikke å penge fingre i pressen, jeg vil heller skrive ubegrenset og usensurert hva jeg mener her inne. Jeg håper du vil legge igjen en kommentar og fortelle meg din mening om temaet etter å ha lest innlegget – jeg er oppriktig nysgjerrig.  OLYMPUS DIGITAL CAMERA Først og fremst vil jeg si at jeg angrer på at jeg for litt siden nevnte i en bisetning her på bloggen at jeg har prøvd botox. Ikke fordi jeg syns det er flaut eller fordi jeg vil holde det skjult for noen, men fordi jeg kanskje satte griller i hodet på en jente som aldri har tenkt tanken tidligere. Jeg fikk kommentarer og mail hvor jenter spurte om tips. Burde jeg begynne å ta botox allerede nå? Hvilken klinikk burde jeg gå til? Hva koster det? Er det vondt? Dette er jo et bevis, svart på hvitt, på hvordan en blogger kan påvirke andre til å vurdere kosmetiske injeksjoner. Slutt å spørre meg om botox. Jeg kommer aldri til å svare på spørsmål om det. Dessuten betaler jeg for slike ting selv, og mener alle bloggere bør gjøre det samme. Vi kan få kastet botox og restylane etter oss hvor enn vi går – men ta litt ansvar og betal for det selv. Jeg mener faktisk det bør bli forbudt for bloggere å markedsføre injeksjoner og plastisk kirurgi, på samme måte som det er forbudt å reklamere for alkohol, tobakk og gambling. 

Mange bloggere har delt sine erfaringer med silikon, neseplastikk, leppeinjeksjoner og botox. Noen deler komplekser også, og uttaler at de har noe de ønsker å behandle. At bloggere, eller mennesker generelt velger å legge seg under kniven, har jeg ingenting med. Helt ærlig. Hvis noen har et kompleks de ikke orker å leve med har de to valg. 1. Lære seg å akseptere det og elske seg selv for den de er. 2. Gjøre noe med det. Men at det deles med mange tusen følgere begynner jeg å få litt problemer med. 

Det er ikke bare én gang vi har hørt lignende uttalelser; jeg er i det minste ærlig om hva jeg har fikset på/skal fikse på, og det er mye bedre enn at folk tror at jeg ser så «fantastisk» ut fra naturens side. 

Det har jeg vært helt enig i. Men jeg har forandret mening. Hva med alle jentene som aldri har vurdert en nose job eller tenkt på at de har flat rumpe? Jeg sier ikke at bloggere har alt ansvar, jeg tror mye av påvirkningen skjer innenfor husets fire vegger, skolens fire vegger og jentekveldenes fire vegger. Men bloggere har også et ansvar her. For en som leser bloggen din eller følger Instagram-kontoen din, er du en kilde til inspirasjon, tips og råd. Sminketips, klestips, reiseguider, matoppskrifter… Og når ytringer om komplekser, injeksjoner og plastisk kirurgi føyer seg inn i rekken av alt dette? Det er rett og slett et «tips» om å se seg selv i speilet en ekstra gang, og vurdere; tja, kanskje jeg har en høy neserygg og kroket nesetupp jeg også? Kanskje rumpa mi henger litt for langt nede? Kanskje jeg faktisk har begynt å få en sinnarynke mellom øyenbrynene? Jeg hadde ikke ofret nesa mi en tanke jeg heller, før jeg fikk en kommentar på den her på bloggen. I flere år var den alt jeg så da jeg så meg i speilet. Nesa forble den samme, det er jo liksom ansiktet mitt. Men poenget er at det er lett å sette griller i hodet på folk. Gi folk ideer. 

Men det er ikke alle ting man kan «komme over», og noen velger å operere seg og sette sprøyter. HELT greit for meg. Men kan vi ikke deale med det i stillhet, holde kjeft og la være å flagge mulighetene for alle og ehver? Noen trenger faktisk ikke en operasjon for å bli tilfreds. Noen trenger bare litt tid, litt modning og kanskje noen kloke ord for å lære å elske seg selv. 

Jeg lurer veldig på hva du mener. Vil du ha fullstendig åpenhet hos bloggerne om hvilke injeksjoner og operasjoner de tar? Eller skulle du ønske at du slapp å høre om det? Jeg tror i hvertfall jeg kommer til å holde helt kjeft om ting jeg eventuelt foretar meg i den kategorien fra nå av.  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

155 Comments

 • Reply Ingrid 24. februar 2016 at 11:58

  Jeg er helt enig med deg! Du er så klok!

  Jeg holder og på å SPY av at det gang på gang løftes fram i media. Slik jeg ser det virker det mot sin hensikt, de vil ha vekk kroppspresset, men kroppspresset er å lese om daglig… Jeg synes ikke at bloggere skal være åpen om de operasjonene de gjør. Jeg skjønner ikke hvorfor og når operasjoner ble helt legitimt å gjøre.

  Selv er jeg 26 år og lar meg ikke påvirke av det, men jeg skjønner godt at yngre jenter blir inspirert når de ser at det blir fine resultater. Og ikke minst, når en jente med en fin rumpe skal operere den, hvordan vil da de med «en mindre fin» rumpe føle om sin bakdel?

  Først og fremst synes jeg alle bloggere bare kan SLUTTE å snakke om kropp og kroppspress, for jeg er så fed up med det nå.

  Takk for et superbra innlegg! 🙂

 • Reply Tonje 24. februar 2016 at 11:59

  Jeg er helt enig med deg… Som en offentlig person,som jo en blogger er så har man et ansvar… Man sitter å vet at man har følgere/lesere i nesten alle aldersgrupper… Man kan ikke tillate seg alt… Jada jeg er også helt for at man skal få gjøre som man vil med sin egen kropp. Ingen problemer med det. Men jeg syns det er greit å holde det for seg selv. Ikke det,jeg personlig syns det er OK å få tips om hvor man kan gjøre sånne ting… Je g er tross alt 38 år gammel… Men jeg er gammel nok til å finne sånt ut selv – om jeg vil…;)

 • Reply Jenny 24. februar 2016 at 12:01

  Jeg syns ikke det er så veldig kult å lese om buttlifts, restaylane, boobjobs etc hos tyveåringer. Eller andre folk forøvrig, det blir bare litt sånn.. really? Det påvirker ikke meg noe særlig, men jeg vet at det påvirker veldig mange andre og det er en veldig skummelt trend. Skummel, dyr og farlig.

  By all means, folk må få gjøre akkuratt hva de vil, kanskje gjør jeg det til å med selv en dag? Men jeg hadde aldri gått å viftet med det til jenter ( og gutter ) så langt som ned i 12 års alderen om at dette kan være veien å gå for å fjerne komplekser ang eget utseende. Man trenger ikke fortelle alt man gjør.

 • Reply Siri 24. februar 2016 at 12:09

  Ååh, er så enig. De som absolutt må gjøre noe med kroppen sin, trenger ikke å dele dette med hele Norge. Hold kjeft om det, gjør hva faen du vil. Men hold kjeft, og slutt å plant ideer på unge jenter som ikke er ferdig utviklet engang. Stå på Ida, heier på deg!

 • Reply Ella 24. februar 2016 at 12:11

  Jeg er helt enig med deg! Jeg synes det er trist at folk føler at de må legge seg under kniven for å klare å bli fornøyd med seg selv – men dersom de velger å gjøre det så er det så langt fra min sak som det kan bli. MEN – jeg leser også kommentarfeltene til diverse profilerte bloggere av og til – og gud hjelpe meg! Det er for meg hevet over enhver tvil at disse jentene har en helt enorm påvirkningskraft når det gjelder utseende, og deriblant kosmetiske operasjoner. For å si det på godt bergensk – GJE DOKKAR! Hold det for dere selv, som du skriver Ida. Slutt å normalisere kosmetiske operasjoner, det fører ikke med seg noe godt!

 • Reply Hanne 24. februar 2016 at 12:16

  Jeg er helt enig med deg! Jeg føler bloggere «normaliserer» fiksing av utseende når de snakker om botox, Restylane, silikon osv. På bloggen fremstår det som «helt normalt» mens i venninnegjengen virker det «helt utenkelig», om du forstår hvor jeg vil hen? Men jeg mener disse bloggene påvirker usikre jenter. Jeg mener kroppspress er oppskrytt, jeg mener det handler om hvor mye man tillater seg å la seg styre av andre rundt seg. Det handler om at jenter ikke er trygg på seg selv og lett å påvirke. Dette er jo helt normalt i ungdomsårene, usikkerhet og spørsmål om identitet er ikke noe å le av, men når man kommer i 20-årene burde man være mer trygg på seg selv og ikke være så lett å «vippe av pinnen». Dessuten hauser media opp om temaet «kroppspress» slik at det blir en større greie enn det egentlig er.. Se for deg at media tier temaet ihjel, hva blir utfallet da? Når det gjelder meg så føler jeg at media skriver om et kroppspress som jeg kanskje vet finnes, men som jeg ikke kjenner meg igjen i. Jeg føler ikke på et kroppspress, men media minner meg hele tiden på et tilsynelatende kroppspress 🙂

 • Reply Kine 24. februar 2016 at 12:17

  Du skriver det jeg tenker. Amen!

 • Reply Frida 24. februar 2016 at 12:20

  Det er det at bloggere tipser om klinikker og behandlinger som om det er et helt vanlig skjønnhetstips jeg reagerer på. Håper det blir restriksjoner som du nevner ovenfor, at det rett og slett blir ulovlig å reklamere for plastiske operasjoner og andre inngrep. Min erfaring selv er at jeg aldri hadde hørt om hverken restylane eller juvederm før bloggerene reklamerte for det. Og ikke bare reklameres det, men du får til og med rabattkode!

 • Reply Elisabeth 24. februar 2016 at 12:24

  Takk, Ida. Hilsen trofast fan siden 2009 eller noe.

 • Reply Ella 24. februar 2016 at 12:28

  jeg skal helt ærlig innrømme at jeg ikke er blodfan av deg. Jeg synes du er kul, men jeg forsvarer deg ikke i en diskusjon, om det gir noen fornuft. I denne sammenhengen er jeg det. Jeg digger måten du velger å forholde deg til dette på, og forbildet du er.

 • Reply Marthe Sofie 24. februar 2016 at 12:28

  Herregud, AMEN!!

  Jeg er så sinnsjukt enig, dritt lei av å høre om alt dette plastikkdrittet. Synes det er SJUKT at i dagens samfunn er det UNORMALT å IKKE ha tatt en eller annen operasjon, Restylane eller botox! Hvordan skal det bli med årene da?!

  Jeg skal ærlig innrømme at når jeg leste at du hadde tatt botox så ble jeg litt betenkt.. Kanskje burde jeg også vurdere det? Jeg som alltid har vært så imot det? Dette viser jo bare hvor stor påvirkningskraft dere bloggere har! Det forble med tanken heldigvis men kanskje om du hadde nevnt noe mer om det hadde jeg gjennomført det? Hvem vet? Så jeg setter pris på iallfall 1 blogger holder seg unna dette temaet. Takk, Ida! <3

 • Reply Saritha 24. februar 2016 at 12:29

  Jeg mener at folk må gjøre som de vil, men hold nå kjeft om det. Når enkelte bloggere som er så ung og som ser så bra ut skriker høyt om alle opperasjonene de skal ta/har tatt så bidrar de til at unge jenter/gutter setter spørsmålstegn med seg selv. Er vi ikke fin nok sånn som vi er? Når tilogmed jeg har kjent på presset.. Altså, jeg er 26 år. Voksen. Men har selv tenkt tanken på silikon selv om jeg egentlig er fornøyd med meg selv.. Da tør jeg ikke tenke på hva jenter som er ti år yngre enn meg med dårlig selvtillit tenker! Når ble det viktigere å SE perfekt ut en hvordan man er som person!!?? Som du sier: fiks i vei om du ikke gidder å jobbe med deg selv for å bli mer selvsikker, men hold det for deg sjæl!

 • Reply Anonym 24. februar 2016 at 12:32

  Jeg synes man kan holde kjeft helt til man evt får spm om det. Da kan man velge å ikke svare, eller helt kort fortelle «Ja, jeg har tatt silikon og mer enn det kommer jeg ikke til å si om den saken», for eksempel. Når folk dedikerer x antall innlegg til sine plastiske operasjoner og kosmetiske inngrep føler jeg helt ærlig det kun er for oppmerksomhetes skyld og for likerklikl, og ikke fordi de har så utrolig lyst til å være så «ærlig», som gjerne er en unnskyldning de gjemmer seg bak. Når det er sagt har ikke vi som lesere noe med hva bloggerne velger å gjøre med kroppen sin. Ja, de har et visst ansvar men som du sier har man også et ansvar for seg selv. Hvis man er SÅ lett påvirkelig at man vil gjøre det alle andre gjør så synes jeg man bør gå litt i seg selv før man begynner å peke fingeren mot absolutt alle andre. Kort oppsummert er jeg vel imot reklamering og normalisering av diverse operasjoner i en så ung alder.

 • Reply Emma 24. februar 2016 at 12:32

  Jeg skjønner veldig godt hva du mener og er delvis enig, men samtidig mener jeg at man kan høre om sånt uten å bli påvirket av det. Jeg har lest om uttalige operasjoner og inngrep på forskjellige blogger, og jeg synes det er interessant å lese om, men det har ikke gjort noe med hvordan jeg ser på meg selv i det hele tatt. Hadde det derimot virket som at alle ser så «perfekte» ut uten å ha gjort noe, da hadde det nok heller påvirket meg. Nå kan jeg liksom se meg fornøyd fordi jeg vet at jeg ser sånn ut fra naturens side, mens de som ser så mye bedre ut har fikset på seg selv, hvis du skjønner?

 • Reply Kristina 24. februar 2016 at 12:33

  Bra skreve Ida!! Jeg har ingenting med hva andre foretar seg av botox, eller silikon og whatsoever, jeg er heldigvis voksen, men jeg ser at yngre jenter med dårlig selvtillit kan få problem, en bør holde sånne ting for seg selv.

 • Reply Kathrine 24. februar 2016 at 12:37

  Kunne ikke vært mer enig! Fantastisk skrevet!

 • Reply Mari 24. februar 2016 at 12:38

  Jeg for min del ønsker åpenhet fremfor at man lyver om hva man har gjort. Det er lite troverdig at noen plutselig våknet en dag med større pupper/lepper eller glattere panne. MEN, om dette er noe man ikke vil ha fokus på at man har gjort er det bedre å la være å svare på slike spørsmål (fremfor å lyve om det). Jeg ønsker ikke egne innlegg med anbefalinger om hvor man bør dra for å utføre operasjoner/injeksjoner, ei heller lange utgreiinger om hvorfor en har følt behovet for å fikse på noe. Om man vil prate med andre om akkurat dette mener jeg det bør gjøres privat og ikke legges ut i full offentlighet der man ikke vet hvem som kommer til å lese det.

  En helt annen ting, jeg synes du er bloggeren som fremstår mest normal/oppegående/fornuftig (dette er ment som en stor kompliment!). Du skriver godt og interessant om ting og situasjoner som er lett å kjenne seg igjen i, og jeg liker at du heller har få velskrevne innlegg enn tre innlegg om dagen som egentlig ikke handler om noen ting. Og selv om jeg synes det er utrolig spesielt å klikke seg inn for å lese om et vilt fremmed menneskes liv(det er jo egentlig det? haha), så håper jeg du fortsetter bloggingen i lang tid fremover. 🙂

 • Reply Kristin 24. februar 2016 at 12:49

  Bra skrevet, Ida!

  Og jeg er helt enig med deg. Folk skal for all del få lov til å gjøre det de vil med kroppen sin. MEN dere bloggere har utrolig stor innvirkningskraft på unge, og ofte usikre jenter. Derfor bør dere tenke godt over hva som skrives på bloggen. I dette tilfellet burde innleggene om rumpeløft, silikon, restylane ovs vært unngått! Greit nok at lesere verdsetter ærlighet, men i noen situasjoner er det bedre å holde kjeft.

 • Reply Julie 24. februar 2016 at 12:56

  Hei!

  Utrolig bra innlegg med en viktig problematikk. Jeg har selv merket at jeg har fått et annet syn på operasjoner og injeksjoner ettersom tiden har gått. Jeg vet ikke om det er 100% pga. bloggere, men jeg har selv følt veldig på den at «alle gjør det», og «det er vanlig». Jeg syns bloggere bør ta mer ansvar og fokusere på å elske seg selv fremfor å fikse «komplekser» (har man komplekser for noen legger man ikke ut bilde av kroppsdelen så hele Norge kan se?). Jeg forstår det er mye penger i «min operasjonshistorie» og «hvor bør du fikse deg», men det handler om mer enn det.

  Etter flere store bloggere tok silikon i puppene har jeg selv blitt fristet av tanken. Det skal ikke være sånn! Alle er forskjellige. Det hjelper ikke å skrive hvor vondt det var og hvor godt man skal tenke seg om før man gjør det, fordi så lenge man skriver om det er man med på å skape awareness og gjøre det «vanlig»!

  Så takk, takk for at du tar motstand fra det.

  Julie, 21

 • Reply Pia 24. februar 2016 at 12:56

  Bloggere som har endret på utseende burde merke bloggen på samme måte som de merker at de har annonser i bloggen sin, eller på samme måte som enkelte magasiner nå merker bilder som er redigert og/eller photoshoppet. Under headingen kunne det ha stått: Bloggeren har endret utsenede ved hjelp av kirurgi / Uekte / Ikke født slik etc… satt på spissen, men du skjønner… På den måten så hadde man både fått fram til leseren at det du ser ikke er ekte, ikke tro på det, men uten å faktisk spesifisere hva en har gjort, og på den måten kanskje ikke negativt påvirket unge, lesere som ikke enda har utviklet den selvtilliten som (forhåpentligvis) kommer senere når de har modenet litt.

 • Reply Therese V 24. februar 2016 at 13:01

  Jeg er så enig med deg!

 • Reply Elisabeth Hoff 24. februar 2016 at 13:01

  Jeg er veldig enig i mye av det du sier her. Det er mange som må ta ansvar og det hjelper ikke å sette mer fokus på det. Og at man får sponset plastiske inngrep for å markedsføre det til unge og usikre jenter. Stå på Ida!

 • Reply Linn 24. februar 2016 at 13:03

  HELT enig! Det er snakk om så utrolig unge jenter/barn som blir inspirert, som er for unge og umodne/utrygge til å ta ansvar for seg selv og «la vær» å bli påvirket. Jeg er 37 år og gammel nok til å ha rukket å bli trygg på meg selv og vite at lykken ikke ligger i et perfekt utseende, men jeg er trist og bekymret ift hva min datter vokser opp og ser. Dette utseendefokuset tar helt av, og ja, det er klart man alltid har vært opptatt av utseendet, forskjellen er at nå har man mye mer tilgang til å få (dårlig)inspirasjon, og dette er vanskelig som forelder å skåne de fra. Ofte blir man mindre opptatt av utseende når man blir eldre. Når man får barn, og rett og slett ikke har tid til å bo foran speilet, og man skjønner at det ikke er så viktig heller. Jeg håper du tenker deg nøye om ift utseendeinnlegg, for ja, selvfølgelig blir jenter inspirert av deg. Det er ekstremt viktig at bloggere er sitt ansvar bevisst. Jeg syns det er rett og slett skremmende og uforståelig at eks Sophie Elise er den som unge jenter ser opp til. Hun skriver ett innlegg om palmeolje og ett om flyktninger, og så skal man liksom bli så imponert over at hun har tanker også? Er virkelig dette noe å bli imponert over? Det er vel heller en lettelse at hun av og til tenker på noe annet enn større rumpe og lepper. Nei, vær så snill å fronte viktige ting på bloggen din, slik at våre døtre kan ha intelligente, oppegående forbilder, som verdsetter familie og utdannelse.

 • Reply LisaLDN 24. februar 2016 at 13:07

  Personlig so føler eg meg verken påvirka eller irritert over bloggere som deler erfaringer og tanker rundt slikt.

  Det er opp til kvar enkelt om dei vil prøve restylane/emervel, botox, eller om dei vil legge seg under kniven. Men so er det også opp til kvar bloggar/offentlig person om dei vil dele det. I mine auge er det mykje verre å peike fingre og offentlig kommentere på folk som velger å vera åpne om slikt. Moralpolitiet er raskt ute med å fortelle oss kven som bør skamme seg, og det er veldig trist at samfunnet er sånn. Hensyn må taes til unge lesere, selvfølgelig, men folk må få vera ærlige om sine tanker og beslutninger, iallefall på ein personlig blogg.

  No skal det og seiast at eg ikkje reagerer det minste på verken botox eller plastiske operasjoner. Folk får bestemme over sin eigen kropp, og heller ta konsekvensane sjølv.

  🙂

 • Reply Guro 24. februar 2016 at 13:11

  Jeg mener det har blitt for normalt å fikse på alt mulig! Er det virkelig nødvendig? De fleste av oss har venner og familie som er glad i oss for den vi er, når sluttet det å bety noe?

  Når det er sagt så er jeg veldig enig i, at dersom du må legge deg under kniven, så la det bli mellom deg og kirurgen din! Jeg vil ikke lese om det, og jeg tror ikke det er sunt! Jeg er blitt såpass gammel nå at jeg føler jeg ikke blir påvirket på samme måte som for noen år siden, men hva me de på 16, 17 og 18?

 • Reply Henriette 24. februar 2016 at 13:11

  For min del påvirker det meg i svært liten grad, men jeg vokste opp uten et slikt fokus da jeg var i tenårene og det er jeg SÅ glad for i dag, da vi ikke hadde sosiale medier som vi har nå. Men jeg ser jo at det kan ha stor påvirkning! Tror den kategorien som tar dette til seg også søker slike blogger hvor det står mye om det, da de er usikkre på hva som er riktig/galt og hvordan andre personer mener det er «riktig» å se ut. Veldig synd at det har blitt så stort fokus på det egentlig.

 • Reply Lise 24. februar 2016 at 13:19

  Du har jo hatt nok av nedsettende kommentarer om egen kropp og utseende, så her ville jeg kanskje ikke ropt så høyt. Botox-kommentaren din påvirker nok rimelig mange den også:(

 • Reply Ida Wulff 24. februar 2016 at 13:26

  Henriette: jeg er veldig glad jeg slapp de fleste sosiale medier da jeg var 12 år! For et stress..

 • Reply Ida Wulff 24. februar 2016 at 13:26

  Lise: hvis du leser innlegget, så har jeg skrevet akkurat det 😉

 • Reply Ida Wulff 24. februar 2016 at 13:27

  Guro: helt enig med deg!

 • Reply Aina 24. februar 2016 at 13:28

  Enig med deg. Regner med du hinter til Isabel og det er et PR-stunt. Hun godkjenner ikke kommentarene som påstår det er et PR-stunt. Hu er desperat etter lesere

 • Reply Ida Wulff 24. februar 2016 at 13:29

  Linn: enig i mye du skriver, men jeg tror det er alt for enkelt å peke på f eks sophie Elise. Når det er sagt ville jeg sluttet å skrive om operasjoner osv hvis jeg var henne, hun har så mye annet bra for seg.

 • Reply Ida Wulff 24. februar 2016 at 13:31

  Aina: hvis det er for PR og ikke engang av usikkerhet, er det så smålig at det ikke går an..

 • Reply Ida Wulff 24. februar 2016 at 13:32

  Pia: det tror jeg aldri jeg hadde gått med på å gjøre! Men det kunne jo vært interessant 😉

 • Reply Margrethe 24. februar 2016 at 13:34

  Helt enig med deg, syntes de som gjør det ikke trenger å dele det med hele verden. Det jeg tenker når de sier at de har så store komplekser for det, men likevel legger ut bilde av f.eks rumpa, eller puppene som de er så misfornøyd med. Er man virkelig så misfornøyd da hvis man vil dele bildet på bloggen sin, eller tar man da operasjon bare for å bedre seg selv uten at man har et kompleks for det? Det lurer jeg på når jeg ser det.

  Jeg er selv 21 i år, og kan helt ærlig si at for noen år siden at jeg ville ha silikon. Jeg har ikke store pupper, men det har da en sammenheng med at jeg er tynn. Hadde jeg klistret på ett par silikon pupper på kroppen min da ville det nok sett veldig unaturlig ut. Og nå noen år senere har jeg lære meg selv at jeg trenger ikke store pupper for å se bra ut, men at jeg er like bra uten. Det er noe jeg er veldig glad for.

  Syntes det er blitt litt for mye fokus på det og fikse på seg selv, særlig i ung alder. Og jeg tror spm du sier at det fokuset ikke hadde vært like stort om alle bloggerne hadde latt være å skrive om operasjonene sine.

 • Reply Kristin 24. februar 2016 at 13:42

  Vanskelige spørsmål! På den ene siden er det jo, som flere sier, bra at lesere får vite at alt ikke er «naturlig skjønnhet», at det har blitt fikset på. På den andre siden synes jeg det er skikkelig trist at all denne fiksingen blir normalisert. Jeg kan ikke se for meg at gjennomsnittskvinnen noen gang vil ha anledning til å operere bryster o.l., og i hvert fall ikke unge jenter uten inntekt! Kall meg gammeldags, men jeg kjenner at jeg stritter imot fiksingen, og slår et slag for det naturlige.

  Når det er sagt, så skal jeg innrømme at jeg ble påvirket av botox-kommentaren din. I en alder av snart 27 har jeg fått synlige linjer i panna, og kjenner jeg blir litt stressa av det. Når du nevnte botox begynte jeg å tenke at det kanskje var noe jeg «burde» gjøre. MEN, jeg har blitt såpass moden at denne usikkerheten forble et forbigående blaff, og jeg tar ansvar for usikkerheten selv. I dette tilfellet handlet det ikke om deg, men om meg. Så har vi det på det rene 🙂

  Jeg er så glad for at jeg ikke vokste opp med sosiale medier tidlig i tenårene…

 • Reply . 24. februar 2016 at 13:54

  Synes det er bedre at man er ærlige om det enn at folk skal gå rundt og tro at det er ekte. Altså det påvirker jo mer når man tror at folk er naturlig pene når de egentlig ikke er det. Om man vet en har tatt en operasjon for å få det så går det ikke like mye inn på selvtillitten – for da er det noe som er kjøpt og betalt

 • Reply Anonym 24. februar 2016 at 13:57

  Jeg er en jente på 15 år, og jeg er så sabla enig med deg! Greit nok om folk velger å fikse på utseende, det bestemmer de selv, men ta nå det med kirurgen din. Det er ikke noe vits i å skrive om alle operasjonene sine på en blogg hvor unge (ofte usikre) jenter blir inspirert av det du skriver. Jeg hadde aldri hørt om dette før jeg begynte å lese blogger, men jeg er såpass sikker på meg selv at jeg ikke blir påvirket (heldigvis). Stå på du Ida, jeg er HELT enig med deg! Og btw så er du favorittbloggeren min:) (og jeg leser maaaange blogger)

 • Reply Ida Wulff 24. februar 2016 at 13:58

  Anonym: så bra at du ikke blir påvirket av det, det er godt å høre 🙂 samtidig er det virkelig ikke alle 15-åringer som er like trygge i seg selv, og det må man virkelig ta hensyn til. Og tusen takk! :*

 • Reply Ida Emilie 24. februar 2016 at 13:59

  Det at flere og flere blogger om og legger ut på insta/FB at de tar plastiske operasjoner og injeksjoner har faktisk helt motsatt effekt på meg. Tidligere hadde jeg tenkt til å ta botox selv, når tiden ble inne for det.. Men nå som så mange legger seg under kniven, fyller i lepper og tar injeksjoner her og der, så må jeg si at det frister mindre. Skal vi alle bli seende helt like ut? Skal ikke si at jeg aldri kommer til å gjøre noen endringer på meg selv, for ting kan endre seg. Men det at folk normaliserer dette og gjør det til en slags trend er jo en litt skremmende utvikling mener jeg. Vi skal ikke bare skylde på dere bloggere, vi tar selv valget. Men kanskje alle burde endre fokuset på hva som egentlig betyr noe her i verden?

  Jeg er 25 år, og veldig glad for at dette ikke var et stort emne da jeg var yngre. Det at 18 åringer tar botox synes jeg selv bare er tull, men igjen, alle gjør som man ønsker og kan ikke skylde på at «alle andre gjør det, derfor gjør jeg det også». Ta ansvar for dere selv!

 • Reply Camilla 24. februar 2016 at 14:01

  Hei Ida

  Jeg har lest bloggen din av og på i mange år, og dette er første gang jeg legger igjen en kommentar – fordi dette er et viktig tema! Bra du tar det opp og reflekterer over egen påvirkningskraft 🙂

  Personlig er jeg voksen og moden nok (28 år) til å ikke la meg påvirke av bloggere, kjendiser eller noen som helst til å ta slike inngrep. Til tross for at jeg ikke har supergod selvtillit. Men hadde vi spolt 10 år tilbake i tid, så hvem vet? (da var ikke dette tema så aktuelt, såvidt jeg husker)

  Alle vet hvor lett påvirkelige mange tenåringer og unge voksne er, det smerter meg nesten å tenke på hvor endeløst dette presset ser ut til å være. Nå er det ikke lenger «nok» å trene og spise sunt og alt det greiene der, men man «skal» ta botox og «fillers» i en alder av 18? 20? 25? Personlig bare rynker jeg min egen sinnarynke når jeg hører om så unge mennesker som i det hele tatt vurderer å gjøre noe med «rynkene» sine. Det er faktisk helt sykt. Er de ikke klar over at man bokstavelig talt ikke blir mer spretten og glatt i huden og kroppen enn man er i denne aldern. Ja, bortsett fra når du var en liten unge da, kanskje. Men herregud, SKJERPINGS! Hvor skal det liksom ende, når man faktisk FÅR rynker? Men jeg skjønner at folk blir helt blinde på seg selv, når dette virker å være så «normalt» innen visse kretser… Man evner jo faktisk ikke å reflektere lenger enn sin egen nesetipp ofte i denne aldern. Og det andre gjør og forteller deg, det er en gitt sannhet, og man skal «passe inn» og følge strømmen.

  Jeg har selv en liten datter, og jeg kan jo begynne å grue meg til hun selv skal få forbilder med disse holdningene.

  «Før i tia» så slapp man ihvertfall detaljert informasjon om hva og hvor vedkommende har evt fikset på… på 90-tallet ble det spekulert i om Britney Spears hadde tatt silikon husker jeg, blant annet… Millioner av jenter så selvsagt opp til henne og ville se nøyaktig ut som hu. Men hu proklamerte heldigvis ikke dette i detalj på nettet for hele verden. Hva er egentlig vitsen med det? Ja, det setter helt garantert griller i hodet til mange usikre jenter der ute når yndlingsbloggern/kjendisen reklamerer og snakker varmt om disse tingene.

  Folk får gjøre som de vil, men akkurat her så synes jeg «ærlighet varer lengst» blir feil. Man trenger hvertfall ikke si det bare for å si det. Man kan jo tenke over selv, disse som velger å skrive og være så åpne om dette: hvor fikk jeg selv ideen fra? Hvorfor vurderer jeg i det hele tatt dette? Du har jo garantert blitt påvirka av andre selv. Dette er en «trend i tiden» og ikke en normal ting å få for seg i så ung alder…

 • Reply Ida Wulff 24. februar 2016 at 14:02

  .: jeg ser absolutt det argumentet også, men jeg føler det kan gjøre mer «skade» enn godt.

 • Reply Vaskeklut 24. februar 2016 at 14:09

  Åå, skulle ønske alle bare holdt kjeft om hva de gjør med kroppen sin. Og så på den andre siden skulle jeg ønske folk som leser bloggene slutter å mase om det. Tipper at mye av årsaken til at det blir skrevet om fra bloggerne er at det spørres etter det og de gir etter. Forstår det jo til en viss grad, man vil jo tilfredsstille leserne/ha mange besøkende? Sukk.

  Nei til kroppsmas. Min kropp er min og den er helt åkei samme hvordan den ser ut. Det er ingen andre enn jeg som har noe med hva jeg gjør eller ikke gjør for at den ser sånn og slik ut. Heia Ida!

 • Reply Ida Wulff 24. februar 2016 at 14:10

  Camilla: hei! Så hyggelig 🙂 og godt skrevet. Selv er jeg jo 25, og jeg har begynt med botox. Jeg fikk ikke ideen fra en blogger eller en TV-kjendis, men av en venninne. Og da jeg leste en typisk «klikk.no»-artikkel om at man MÅTTE begynne å forebygge med botox før fylte 23 – da fikk jeg fart på meg. Jeg tror skylden ligger mange steder, og at man nå ennå mer enn før har en større jobb å gjøre som forelder når det kommer til selvbilde, hvor man lar barna surfe på nettet osv. Aldri i verden om jeg hadde sluppet datteren min løs på blogg.no – frivillig, hvertfall 😉 klem til deg!

 • Reply Ida Wulff 24. februar 2016 at 14:12

  Vaskeklut: enig med deg! Og uten å skylde på leserne, så kan jeg i tillegg – selv om det ikke var en del av dette innlegget, også se hvorfor mange bloggere får dårlig selvtillit i utgangspunktet. Jeg har veldig snille lesere som kommenterer, men jeg har bloggvenninner som får høre at de er tjukke/stygge/et eller annet mange ganger om dagen. Som min mor sa til meg da jeg kalte broren min for en stygging for 15 år siden; hvis man får høre det mange nok ganger begynner man å tro på det etterhvert! Det er ikke bra for selvtilliten. Klem 🙂

 • Reply Ida Wulff 24. februar 2016 at 14:13

  Ida Emilie: veldig sant. Og så bra for deg, det beste er jo hvis man ikke føler behovet 🙂

 • Reply Ida Wulff 24. februar 2016 at 14:15

  Kristin: hei 🙂 da er jeg lei meg for at jeg fikk deg til å tenke på det, men glad det gikk over. Det bør virkelig være opp til hver enkelt om man kan være fornøyd med de linjene i panna eller ikke! Klem

 • Reply Anonym 24. februar 2016 at 14:17

  Vanskelig tema.. Har jo bloggere som ikke nevner at de har tatt silikon for eksempel, men man SER det jo, og da kan man godt bekrefte, så blir man jo egentlig ferdig med det der og da. For da går det litt over i kategorien «hun er hvert fall ikke født sånn da», uten at det kanskje påvirker negativt at man vil gjøre det selv.

 • Reply Marie 24. februar 2016 at 14:18

  Helt enig i det du skriver!! Hvor er jakken du har på bildet fra? Den var veldig fin 😄

 • Reply Ida Wulff 24. februar 2016 at 14:20

  Julie: i noen tilfeller tror jeg ikke engang det deles for å være ærlig og ålreit mot leserne, jeg tror det deles for å skaffe mer trafikk til bloggen. Det er jo så teit at jeg ikke har ord!

 • Reply Katrine 24. februar 2016 at 14:23

  Helt enig med deg!

  Om folk virkelig er SÅ misfornøyd med noe på seg selv at de vurderer operasjon/inngrep, så finner de lett informasjon om det selv, på klinikkers hjemmeside.

  Blogger fungerer som inspirasjon som du sier.

  Håper flere tenker likt som deg!

 • Reply Trine 24. februar 2016 at 14:30

  Noe er galt i samfunnet. Gutten min på 10 år ønsket seg det samme som flere av guttene i klassen til bursdagen sin, nemlig abdominal-trainer (slik de reklamerer for på tv og selger på tvshop). De vet også hva alle veier i klasen, og diskuterer hvem som er tynnest og hvem som har finest mage. Så dette gjelder ikke bare jenter, ikke bare de som leser blogger, det gjelder dessverre hele samfunnet, fra barn til eldre. Å gi bloggere ansvaret for dette blir ALT for enkelt, jeg tror det stikker mye dypere enn hvilken påvirkning/signaler som sendes ut derfra. Dette har med samfunnsutviklingen på et mer strukturelt nivå å gjøre, med selvrealisering og et sykt fokus på å være egen lykkes smed å gjøre. At livet handler om noe mer eksistensielt enn å være lykkelig/velykket ser ut til å gå i glemmeboka til mange. Kanskje ikke rart stadig flere opplever nedstemthet, depresjon og generell meningsløshet når verdiene i livet er såpass overflatiske. MEN – Ida, du lager en underholdene blogg som er gøy og lese, du er samfunnsengasjert og bidrar bevisst så lite du kan til denne utviklingen. Heier på deg!!

 • Reply Ingvild F. Falck-Ytter 24. februar 2016 at 14:38

  Herregud, jeg elsker deg!

  Jeg er så enig. Folk får gjøre hva faen de vil, men når det kommer til deling/oppfordring/you name it – så kan man tenke litt lenger enn nesa si, hehe. Er ikke mange år siden jeg var jenta som leste manisk rundt på blogger type «hvordan bli pen nok». Folk er sårbare. Noen ikke også. Og det er BRA! Men hvis det kan spare de sårbare for ekstra usikkerhet, så synes jeg man kan hysje det litt ned ass. Ikke dermed sagt at man skal lyve om det eller utelukke å snakke om det. Men ja. Hvis det ikke er relevant, hvorfor nevne det.

  Du er RÅ, og jeg digger deg. Takk for at du finnes, Ida Wulff.

 • Reply Ida Wulff 24. februar 2016 at 14:39

  Trine: dette likte jeg. For det første er det mest fokus på jenter – gutter er like mye utsatt for spiseforstyrrelser og press, som min venn jonlundemoen.com har skrevet om den siste tiden. For det andre, samfunnsutviklingen som du skriver. Det er så mye større enn at fotballfrue kan slutte å vise fram magen sin for å bli kvitt problemet. Men jeg skjønner jo at man leter etter forklaringer..

 • Reply Ida Wulff 24. februar 2016 at 14:40

  Ingvild F. Falck-Ytter: <3

 • Reply Hannah 24. februar 2016 at 14:40

  Helt enig med deg Ida, kjempebra skrevet! Over til noe annet, røyter jakken mye? Husker du skrev ett innlegg om en lik i en annen farge som røytet mye i starten. Har det sluttet? Syntes det var så sinnsykt fin farge på den jakken du har på deg her 🙂

 • Reply Ida Wulff 24. februar 2016 at 14:41

  Emma: jeg skjønner hva du mener, men jeg tror ikke alle er like heldig som deg i tankegangen. Og dem føler jeg at man bør beskytte på en eller annen måte 🙂

 • Reply Ida Wulff 24. februar 2016 at 14:41

  Marie: den er fra pinkyswear.no 🙂

 • Reply Ida Wulff 24. februar 2016 at 14:45

  Mari: så hyggelig å høre Mari, tusen takk 🙂 klem til deg!

 • Reply Ida Wulff 24. februar 2016 at 14:46

  Hannah: ja, de røyter. Men det avtar etterhvert, det er hvertfall min erfaring. Så egentlig burde jeg bare ristet dem med en gang jeg fikk dem, Hehe. Klem

 • Reply Ida Wulff 24. februar 2016 at 14:48

  Saritha: da er vi helt enig 🙂 klem til deg!

 • Reply Ida Wulff 24. februar 2016 at 14:49

  Katrine: sant. Klinikker som driver med plastisk kirurgi og injeksjoner har nok av informasjon, dessuten finnes det en haug av forumer hvis man ønsker å lese om andres erfaringer 🙂

 • Reply Ida Wulff 24. februar 2016 at 14:50

  Elisabeth: <3

 • Reply Ida Wulff 24. februar 2016 at 14:50

  Ella: så bra, Ella! Blodfan trenger du ikke være for min del, Hehe 🙂 klem

 • Reply Ida Wulff 24. februar 2016 at 14:51

  Frida: la oss håpe at det kommer en paragraf på det i markedsføringsloven 🙂 hvis ikke bloggerne klarer å styre seg selv.

 • Reply m 24. februar 2016 at 14:51

  Jeg er 25 år. Og det er de rundt meg også. Vi har vel modnet og «funnet oss selv» såpass mye at vi synes alt det plastic fantastic greiene er craycray. Prestering og kropp som i tynn/trent osv ser jeg mange rundt meg fortsatt er veldig påvirket av.

  Men ser jo på disse unge jentene at det har tatt av. Opplever at i mange kretser er restylane, fake øyenvipper og hår heelt vanlig! Det er kanskje ingen operasjon men når du er 15-16år, tenker jeg ting går i feil retning! (men også forstålig da man er i en veldig lett påvirklig fase, og mer opptatt av å passe inn enn å finne seg selv). Når det er sagt og for å svaret på ditt spørsmål, så synes jeg ikke bloggere skal rope det ut i hytt og pine som om å la seg operere er helt normalt, null stress osv. Men at de skal være ærlig på det! Får man spørmål om det så svar ja. Har du gjort en operasjon så har man tatt et valg og da burde man stå for det. Hvor mye man vil utdype det er opp til enn selv. Jeg synes det er viktig å være ærlig på dette. Det er viktig for den 14 åringen som spør å forstå at de fleste av oss er ikke så tynne med så runde og struttende pupper når du bikker 26 år. Haloo, gravity.

  Jeg skjønner litt dilemma med at hvis alle bloggerne som har tatt for eksempel silikon sier de har tatt silikon så virker det veldig vanlig og no biggie, og får de inn på tanken at det vil de også gjøre. Se hvor bra det ble! men igjen vil jeg at de yngre skal være informert! It is what it is.

  Det er jo veldig stor forskjell på hvor personlige og utleverende bloggere velger å være. Og det må man vel få lov å velge selv. Men «bloggere» er helt vanlig mennesker. De kan også være usikre og ta valg de kanskje angrere på senere.

  Uff, dette ble veldig rotete. vet ikke en gang hvordan jeg skal oppsummere dette her.

  Får bare avslutte med at jeg synes du har en bra blogg! Selvironi og humor er beste underholdning og gode egenskaper. Du er ekte. Ekte er bra. God onsdag! 😀

 • Reply Ida Wulff 24. februar 2016 at 14:53

  m: kanskje det er det gyldne kompromiss. Ikke reklamere, men svare ærlig? Veldig vanskelig altså. Og tusen takk, så hyggelig å høre! God onsdag til deg også, klem 🙂

 • Reply Anonym 24. februar 2016 at 14:53

  Grunnen til at bloggere skriver om sine operasjoner er ikke for å være ærlige, men fordi de har fått operasjonene sponset og det er deres jobb å tipse leserne om «gode» klinikker. Jeg mener at det bør bli ulovlig å reklamere om plastiske operasjoner, og at det bør bli 25-års grense på slike operasjoner om man ikke har behov for det.

 • Reply Ida Wulff 24. februar 2016 at 14:54

  Anonym: er aldersgrensen 18 år på alle operasjoner montro? Isåfall er det alt for ung alder til å ta et valg som påvirker utseendet resten av livet.. Grøss..

 • Reply Alice 24. februar 2016 at 14:59

  Fantastisk! Du har virkelig satt ord på det jeg lenge har tenkt og ikke har klart å forklare på egenhånd. Kunne ikke vært med enig i det du skriver og jeg elsker ærligheten din! Stå på, Ida 🙂

 • Reply Kristin H. G. 24. februar 2016 at 15:08

  Takk! Du setter ord på det jeg tenker. På tide at blogg-Norge slutter å fronte plastiske operasjoner og restylan osv… Er møkkalei. Blir nesten som skjult reklame som påvirker mennesker langt mer enn enkelte er klare over. Folk må jobbe mer med å akseptere seg selv og styrke sitt selvverd ved å omgi seg med mennesker som gir dem trygghet og god selvfølelse. Nettet er med på å gjøre dette vanskeligere og jenter er mer lettpåvirkelig enn de var for 10 år siden. Dette har blitt et utbredt problem. Plastisk kirurgi var ikke ment for å fungere som en måte for unge jenter å endre på småting de ikke er fornøyd med. Det var ment for mennesker med alvorlige skavanker som hadde stor betydning for deres livskvalitet og folk rammet stygt av kreft. Folk er overfladiske og bloggere må slutte å fronte operasjoner og rettferdiggjøre det pga. deres usikkerhet. De trenger hjelp…

 • Reply Ida Wulff 24. februar 2016 at 15:16

  Ingrid: helt enig med deg. Skulle gjerne sett at det ble tiet i hjel, men jeg klarer jo ikke å dy meg selv heller!! Selv takk 🙂

 • Reply Ida Wulff 24. februar 2016 at 15:16

  Alice: tusen takk <3

 • Reply Selina 24. februar 2016 at 15:29

  Jeg synes ikke man skal holde kjeft. Da lurer man både seg selv og leserne. Det som burde vært ulovlig derimot er å promotere det på bloggen sin, for det er jo det visse blogger(e) gjør.. De gjør det enten for egen vinning, slik at bloggen får mye klikk, eller for å reklamere for noen. Det er det som er farlig. Fordi da får unge jenter inntrykk av at det 1. er normalt og 2. har ingen konsekvenser utenom for pengeboka.

  Men burde man ha slik som de har i England . «This photo have been fixed»`? (For det gjør jo alle bloggere inkl. du)

  Kanskje.

  Burde man ha tekst hvor det står «This girl have been fixed».

  Tja. Jeg vet ikke. Men plastisk kirurgi i mengder på en kropp. Det skal ikke normaliseres for egen vinning. NEI.

 • Reply Karen Elisabeth 24. februar 2016 at 15:45

  Ida, you´re the best.

 • Reply Anonym 24. februar 2016 at 15:45

  Gå inn på denne siden http://www.ung.no/oss/aldersgrenser/3370.html der står det at det er 18 års grense på plastisk kirurgi.

 • Reply Lisa EH 24. februar 2016 at 16:04

  Ahh, dette innlegget var bare helt nydelig velformulert! Som vanlig fra din side, klarer du å komme med et klokt, velreflektert og ærlig svar. Jeg syns det er helt innafor å fikse på seg selv, så lenge man holder det for seg selv. Jeg har noen venninner som har tatt både Restylane og botox, men jeg for min del kommer aldri til å fikse på noe. Eller det er jeg iallfall ganske sikker på nå 😉 Ha en god dag videre søte deg <3

 • Reply Anonym 24. februar 2016 at 16:12

  Jeg syns det er helt okei at bloggere uttaler seg om operasjoner/injeksjoner osv osv dersom de får direkte spørsmål om det, eksempelvis i forbindelse med en spørsmålsrunde eller at de enkelt nok svarer i kommentarfeltet sitt. MEN utfyllende innlegg hvor de opplyser om hvor, når, hvordan osv på hvordan de har gjort det de har gjort – det synes jeg ikke noe om. Og det er nettopp fordi da fremstår det som reklame, uavhengig av om det faktisk er sponset eller ikke. Profilerte bloggere har rett og slett et alt for stort ansvar til å omtale disse temaene i lange drag mener nå jeg. Jeg er SJELEGLAD at jeg var 16-17 da blogging først startet, og at det da ikke handlet om mer alvorlige temaer enn om man skulle ha en lipsmacker i colasmak eller jordbær, og det var ingen som snakket om noe mer kosmetisk enn Marie Amanda sine eyepatches, og det var så uskyldig som det burde være. Jeg er med andre ord veldig glad jeg ikke er fjortis nå, for da vet jeg at jeg garantert allerede nå ville startet å tvile på eget selvbilde ene og alene basert på at ‘pene’ bloggere gjør det.

 • Reply Lisa Kristina 24. februar 2016 at 16:14

  Hatten av for deg Ida, Norges beste blogger 🙂

 • Reply Ida:) 24. februar 2016 at 16:42

  Denne debatten er så innmari innviklet og komplisert men jeg synes absolutt du har gode poeng! Jeg personlig har (heldigvis) aldri blitt veldig påvirket av hverken media eller bloggere når det gjelder utseendet, men det er jo helt åpenbart at mange blir det! Jeg har blitt bedre og bedre på å rett og slett gi litt faen i ulike ting ved kroppen min som jeg egentlig kanskje er litt usikker på. Jeg har alltid veid 10-15 kg for mye, helt siden jeg var liten, men har også klart å gå ned i vekt flere ganger for deretter å gå opp igjen, hehe, lettere å gå opp enn ned;) men det jeg på en måte har innsett er at eg får ikke gjort noe med at jeg nå idag veier 10 kg for mye, så da får jeg heller gi litt faen i de valkene når jeg sitter i solstolen(er på ferie hehe) og heller prøve å gå ned til en komfortabel vekt etterhvert, det kommer uansett ikke til å skje noe med hvordan jeg ser ut mens jeg sitter her i solstolen. Som oftest så er det jo faktisk ingen andre som legger nevneverdig merke til dine personlige komplekser, der er en selv ens verste fiende. Så uansett hvor vanskelig det høres ut så tror jeg det er veldig viktig å trosse sine egne «onde tanker» og (for 10ende gang) gi litt faen.

  Må bare legge til en ting til når vi er inne på denne debatten heh: det jeg mener IKKE hjelper er når flere bloggere legger ut innlegg med «sånn ser jeg egentlig ut» også får man se en som i mine øyne har en smashing, slank, tight body og bare «se her, jeg har valker jeg også» mens de presser huden sin sammen på magen. Altså jeg kan ikke forestille meg hvordan det vil føles for en som har noen ekstra kg på kroppen og samtidig er lett påvirkelige ser dette og tenker «hjelp, er det der valker?? Da er jo jeg en flodhest til sammenligning». Men jeg skjønner jo samtidig at det er vanskelig for bloggere og kunne si noe som helst fornuftig om dette for det er jo et tema med så ufattelig mange sider og alle har jo en mening om det. Jeg personlig tenker kanskje at den beste måten å angripe kroppspresset på er å ikke nevne det. Hvis man ser et bilde av en lubben person i bikini så ikke skriv » åh du er så modig » og ikke bidra til kroppspresset ved å kommentere hvordan andre ser ut. Ja som sagt 100 ganger; gi faen. Hehe.

  PS digger deg Ida, og ser at jeg ikke har noen fremtid som blogger med denne usammenhengende og litt poengløse teksten hehe, blir så ivrig og har så mye som skulle blitt sagt;)

 • Reply Thea 24. februar 2016 at 16:45

  Jeg er enig med deg. «Åpenhet» rundt alt hjelper ikke alltid, og noen ganger er det til det verre. Jeg leser mange blogger, men din er den mest fornuftige jeg leser. Den siste tiden har jeg følt meg så tjukk. Jeg er 22, så jeg burde være «voksen» nok til å forstå at jeg jo ikke er det. Men alle skriver om komplekser, det de fikser på og kropp hele tiden. Hvis vi(og da mener jeg blogger, venner og bla media) slutter å skrive om det, vil vi slutte å tenke på det og. Så enkelt, og så vanskelig er det. Det er, unnskyld mine ord, helt sykt å ta botox og plastiske operasjoner i en alder av 23. Det er så feil som det går an. Men, det finnes så mange som normaliserer det. Kropp er kropp. Det er egentlig privat, men for å generere klikk virker det som en del deler alt. Jeg er ikke i mot plastisk operasjon, men jeg er i mot at helt friske 20 åringer tar det. Det er fint å være ærlig, og det heier jeg på. Men det er en grense der det ikke er ærlighet, men ren og skjær ondskap i å dele problemer man egentlig prakker på andre. Å slutte å snakke om komplekser, kropp og måter å fikse det på hjelper nok mer enn mye annet. Jeg tenker aldri negativt om kroppen min etter å ha lest din blogg, men når noen bloggere skriver om bilringen som ikke eksisterer, da tenker jeg jo på hvordan magen min er og.Bloggere og media generelt har ikke alt ansvar, men overraskende stor påvirkningskraft på unge hoder.

 • Reply Mia 24. februar 2016 at 16:54

  Atter en gang så er du så flink til å sette ord på det så mange av oss tenker! Det jeg har så stort problem med å helt forstå er NÅR det liksom ble greit å nærmest markedsføre (les:skryte av) alle de inngrepene enkelte bloggere driver med – burde det ikke heller egentlig være ganske flaut å innrømme at nesten ingen av kroppsdelene dine er ekte? At håret ditt egentlig er en annet sitt, at puppene dine er laget av geleposer og at leppeneer fylige fordi de er full av kjemikalier? Nei, vettu hva, er så utrolig glad for at jeg er noen år eldre (25 er kanskje ikke SÅ gammelt da) enn disse yngste bloggerne, og har kommet meg gjennom de årene da jeg selv kanskje kunne vurdert noe sånt. Heier på deg Ida, forsåvidt også den eneste bloggeren jeg følger med på daglig. Stå på! 😀

 • Reply Kristin 24. februar 2016 at 17:06

  Hei Ida! Jeg er veldig enig i det du sier. Har lest utallige blogger som skriver innlegg etter innlegg om alle plastiske operasjoner de har hatt. En stund tilbake hadde jeg store komplekser om nesen min, fordi jeg leste om hvordan en nese skulle se ut for at den skulle være pen. Jeg har ALDRI tenkt over hvordan nesen min ser ut, men likevel stod jeg i speilet og tenkte over hvordan jeg kunne endre på nesen min. Heldigvis er jeg blitt litt mer voksen og selvtilliten er mye bedre!

  Nå om dagen har jo alle 10-åringer mobiltelefon og tilgang til internett, og det er sikkert mange av de som leser blogger. Gud vet hva de kommer til å slite med når de blir 16 år og kroppen ikke har forandrer seg slik den «burde».

  Blogging om plastiske operasjoner og forandring av utseende burde hvert forbudt, hvertfall reklame på hvilke klinikker som er best.

  Stå på, Ida! Liker innlegg som inspirerer meg til å kommentere tilbake og si mine meninger! DU ER FLOTT! <3

 • Reply Malin 24. februar 2016 at 17:20

  Enig i det du skriver. F.eks Isabell, hun skrev »legger meg under kniven:rumpeforstørring» til overskrift. Liksom, det skriker jo oppmerksomhet på en måte. Nesten så man skulle tro hun gjorde det »bare for at» sånn at hun har noe »spennende» å blogge om. Hun sa jo på paradise hotel at rumpa var en ting hun var fornøyd med?

  Jeg synes de som vil ska få fikse på det de vil. Men jeg skal ikke legge skjul på at jeg har blitt påvirket. For det har jeg faktisk! Litt synd, det jo på en måte min egen feil og.. Etter alt dette kroppspresset og all operasjonene, så vil jeg både ta silikon, fikse nesen, ta restylane og fillers i kinnbeina. Det har jo blitt så normalt, også har jeg ikke penger til det, ææh! Føler selvbildet mitt har gått i dass. 🙁

 • Reply Susanne 24. februar 2016 at 17:30

  Utrolig bra skrevet Ida!! Er på tide at det blir slutt på å reklamere for botox, restylane etc. Er selv 28 år, og føler når jeg ser på bilder av 20 åringer som pumper huden full av botox, at jeg burde gjøre det også.. Sinnarynken, smilerynker, generelt rynker i ansiket, alle er der, og når man leser og ser at toppbloggere reklamerer for det, så blir man usikker selv i en alder av 28. Så kan ikke tenke meg hvordan det er for de som er 16,17, 18 år som føler skikkelig på kroppspresset, og tenker at dette er normalen i dag! Det er en skremmende fremtid vi går inn i hvis det fortsetter slikt!

 • Reply Wenche 24. februar 2016 at 17:31

  En av mine tanker rundt dette er at mange av dagens bloggere på topplisten er over gjennomsnittlig pene og langt mer trente/eller slanke enn de fleste på gaten. Og når de går ut og viser frem sine komplekser og tyr til injeksjoner og operasjoner for å bli «perfekte» så sender et signal om at det å være naturlig og lære å akseptere seg selv om den man er ikke er mulig.

  Jeg syns presset mot det perfekte utseendet går for langt. Og om alle med skjev nese skal operere den, så forsvinner det unike ved mennesker. Rynken mellom øyenbrynene kan tyde på at man er en grubler, eller faktisk trenger briller fordi man myser for mye. Er det noe krise? Injeksjoner i ansiktet syns jeg er med på å fjerne sporene av at man har levd, og det skjuler også noe av ansiktsmimikken!

  Selvsagt; misliker man seg selv så mye at man ikke kan leve i sin egen kropp, så få hjelp og gjør noe med det. Men vil vi ha et samfunn hvor mennesker ikke orker å leve i sin egen kropp fordi man ikke faller inn under idealene? Skal vi ha et så overfladisk samfunn, da mister jeg faktisk lysten til å leve. Hvem vi er som mennesker kommer innenifra og det handler ikke om rumpa eller flat, henger eller er spretten. Det handler om våre handlinger, holdninger og hvordan vi behandler oss selv og andre…

 • Reply Ane 24. februar 2016 at 17:37

  Burde ikke vært lov å skrive om kroppspress, gambling osv sir du. Hva med kjøpepresset du utsetter andre for? Hvor du reklamerer for nye produkter hver uke som du har fått gratis å viser på bloggen så andre skal kjøpe å hover inn mer penger. Dyre vesker, klær, sminke osv. Har du dårlig samvittighet for det? Hvorfor er du begynt å hakke ned på andre bloggere? Du kunne fint ha skrevet om dette temaet frem i tid å latt være å henge ut en annen person, det er dårlig gjort. Å det har kommet inn kun positive svar til deg, sletter du alle svar du får som går mot deg? Skriv heller om noe positivt å skryt av andre mennesker og bloggere for det kommer du til å vinne mer på 🙂

 • Reply Kristin 24. februar 2016 at 17:40

  Jeg er helt enig i at det har blitt for mye fokus på hva man kan gjøre for å endre utseende de siste par årene. Det er både trist og skremmende at det nærmest er like vanlig å ta restylane og botox, som det er å kladde på seg litt mascara og leppestift.

  Den 16-årige meg ville gjerne ha alt du hadde, både av klær, sko, accesories osv, så jeg må egentlig si jeg er glad du ikke holdt på med botox og restylane på den tiden, da hadde jeg kanskje gått på en smell. Nå er jeg heldigvis voksen, og klarer å ta mine egne valg. Med det sagt, så klarer jeg likevel ikke å ta dette innlegget 100% seriøst, i mangel på bedre ord, all den tid du holder på med det samme selv, har tatt både botox og restylane, og promotert akkurat det på bloggen. Blir litt sånn «the pot calling the kettle black». Du kan jo slutte å skrive om det alt du vil, men «skaden» har jo på en måte allerede skjedd. Men du fortjener absolutt skryt for å prøve å ta rollen som forbilde på alvor! Det burde flere bloggere gjøre, istedenfor å klage over at de blir sett på sol forbilde.

 • Reply LH 24. februar 2016 at 17:47

  Jeg er veldig enig med deg i mye av det du skriver. Jeg syns blant annet at sponsing/reklame av kosmetiske inngrep burde være forbud. Jeg syns også at aldersgrensen for slike inngrep som f.eks silikon og rumpeløft burde være 25 år. Folk må få en mulighet til å akseptere seg selv. Og om man først utfører slike inngrep, burde man ikke forsøke og normalisere det ved å være så «åpen og ærlig» om det.. For det øker bare usikkerheten og kroppsfokuset, det kommer ikke noe positivt ut av å snakke nedlatende om seg selv til hele landet.

 • Reply Bea 24. februar 2016 at 17:47

  Jeg vil helst ha åpenhet hos bloggere og offentlige personer om hvilke injeksjoner og operasjoner de har tatt. Jeg vil påstå at de fleste av oss mennesker sammenligner oss med andre uansett om vi vil eller ei. Jeg ser på det som mye verre hvis man har fikset på litt her og der, men later som ingenting. Man trenger ikke lage et helt innlegg eller en stor sak ut av det, men bare nevne det i forbifarten eller svare ærlig hvis man blir spurt.

  Da kan for eksempel jeg som sitter her å gremmes over sinnarynken min, fordi ingen andre på min aldre har den, snu på det å tenke; Ida Wulff har den egentlig hun også. Og med ett er ikke sinnarynken så ille allikevel og jeg trenger ikke lenger føle at jeg ser ut som en på femogførti.

  Dersom de som er inspirasjonskilder er åpne om hva de har fikset på vet man i hvert fall at det er kjøpt å betalt for, og man trenger ikke leve opp til et totalt urealistisk bilde av «naturlig» skjønnhet.

 • Reply Anna 24. februar 2016 at 17:56

  AMEN AMEN AMEN !!!!!!!

 • Reply annielistic 24. februar 2016 at 18:14

  Jeg vet egentlig ikke helt hva jeg mener om saken, og synes det er vanskelig å skulle ha en mening om det. For når jeg leser en blogg og det står om et rumpeløft, silikonpupper e.l. Så tenker jeg ikke så mye over det, jeg tenker heller «oi oi, hu der kommer til å få refs for dette innlegget.» Men, for meg så spiller det jo ingen rolle om hun/han legger seg under kniven, eller hva det måtte være. Men, så fins det jo usikre og lett påvirkeige mennesker, og det er vel disse dette er dårlig for. Men, jeg mener at det er foreldrenes ansvar å vite hva ungen dems kommer over på nett, og at de holder litt styr på sakene.

  Jeg har lyst på restylane og jeg har satt på vipper. Jeg hadde nok ikke hørt om dette, om ikke jeg var på sosiale medier.. Men, det folk/bedrifter reklamerer med på facebook, insta og på tv, sine egne hjemmesider, bussen, trikken – det påvirker oss nok mye mer, hvorfor får ikke de like mye refs for det de gjør? Burde bli ulovlig å reklamere for, burde ikke bli ulovlig å snakke om. Det er nok min konklusjon.. Jeg har komplekser som alle andre(?) og hvis jeg noen gang endrer på noe med meg selv, så vil jeg ha muligheten til å snakke om det. Og siden jeg er en blogger også, så kanskje jeg hadde hatt lyst til å dele det på bloggen.. Men, jeg hadde ikke gjort det – tror jeg. Men, så har ikke jeg sååå mange lesere som de dette gjelder. Jeg vet ikke, vanskelig..

  Men, du skriver som en Gud og har gode poeng!

  Haha, mon tro om du orker å lese hele denne komentaren!

 • Reply Selma 24. februar 2016 at 18:30

  Jeg er veldig uenig i det du skriver. Unge jenter som leser blogger og ser opptil bloggerne som skriver, fortjener å vite at det de ser på ikke er naturlig. Å ikke være ærlig og åpen rundt plastiske operasjoner skaper mer kroppspress og urealistiske forventninger til kroppen. Når en blogger forteller at hun har operert noe, så kan man ihvertfall tenkte at «okei, det er ikke naturlig, det er ikke meningen at jeg skal se slik ut», og det kan være en trøst. Å ikke fortelle om at man har fikset på utseendet er det samme som å lyve og som sagt så får det unge jenter til å tro at det er slik alle ser ut.

  Hvis du først velger å legge deg under kniven, så bør man være åpen om det dersom man fra før legger ut personlig informasjon og bilder. Det skaper mer tillit og mindre rykter, og det er viktig å ha åpenhet rundt temaer som dette.

 • Reply Sparkle 24. februar 2016 at 19:07

  Jeg vil spy av alle jenter som kun snakker om utseende i enhver sammenheng. Hva er det med dere, har dere ikke noe andre gjøremål enn å se best mulig ut? Skjønnhet og mote er bare hva som opptar dere 24/7. Kan dere ikke blogge om noe annet? Eller blir det lite reklameinntekter? Dere eier ikke skam.

 • Reply Marie 24. februar 2016 at 19:22

  Er nok ganske så uenig i det å holde kjeft om operasjoner og injeksjoner. Mener helt klart at det burde vært forbudt å reklamere for dette som mange gjør, og bloggere (som feks Isabel Raad) ikke bør skrive lange innlegg om dette. Noe de obviously bare gjør for klikk. Men det å tie det helt stille er heller ikke bra. Det gir jo også et helt feil kroppsbilde at noen kan se slik ut naturlig, noe de ikke kan. Kjente personer, som bloggere, bør informere om hva som er operert (i feks spørrerunder o.l.), men ikke legge ut i det vide og brede om hva det koster og hvor man kan få gjort det. Bare enkelt og greit si at «dette er ikke ekte». En gylden middelvei, der altså.

  Men må bare si at bruken av restylane og botox er helt ut av kontroll. Det å sprute panna full av kjemikalier før man i det heletatt har en rynke er galskap.

  Ungdom gleder seg ikke lenger til å bli 18 og ta billappen, de gleder seg til å bli 18 og å operere seg.

 • Reply Ida Wulff 24. februar 2016 at 19:32

  Ane: Hei Ane 🙂 Jeg har ikke hengt ut noen i dette innlegget, jeg snakker generelt om bloggere, også om meg selv. Og selvfølgelig sletter jeg ingen kommentarer! Klem til deg

 • Reply Ida Wulff 24. februar 2016 at 19:36

  Ida: Hei Ida 🙂 Viktig det du skriver om at andre nærmest ikke legger merke til det en selv har komplekser for. For noen ganger er det kanskje akkurat det man er redd for? Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg aldri har tenkt over at noen av mine venninner har 5-10 kilo for mye på kroppen, før de selv legger ut om det i lange baner. Jeg syns jo de er så flotte og jeg er så glad i dem uansett. Syns det er hyggelig at du blogger litt i kommentarfeltet mitt, jeg! 🙂 hehe.

 • Reply Ida Wulff 24. februar 2016 at 19:37

  Anonym: det burde vært 23, minst..

 • Reply Ida Wulff 24. februar 2016 at 19:37

  Lisa EH: Takk det samme <333

 • Reply L 24. februar 2016 at 19:53

  Enig med deg! Blir sååå kvalm av dagens kroppspress og utseendefokus. Tenker at de bloggerene som velger å skrive om dette (uansett hva som er tanken bak) ikke er bevisste på hva slags påvirkningskraft de har. Føler de ikke noe ansvar for hvor negativt dette kan påvirke selvbildet til leserene sine? Jeg er 32 år, og burde sikkert være voksen nok til å ikke la meg påvirke, men det er lettere sagt enn gjort.. Hvorfor kan vi ikke bare være bra nok som vi er, og heller fokusere på indre egenskaper?? Trist 🙁

 • Reply Marte 24. februar 2016 at 20:55

  Det er faktisk forbudt å reklamere for injeksjoner og andre kosmetiske inngrep. Men det er ikke forbudt å skrive om egne erfaringer/historier og lignende. Så en del av disse innleggene hvor man skriver hva man har gjort, hvor, hva det koster osv. er nok veldig i grenseland.

  Men det burde være forbudt å skrive om i den formen som mange bloggere gjør. Jeg vet ikke om det vil være vanskelig å definere hva som er forbudt og ikke. Men for de tenåringene som leser bloggene er jo effekten den samme som om det hang store reklamepostere rundt omkring.

  Veldig godt skrevet innlegg av deg, og jeg elsker bloggere med selv innsikt ( som du blant annet viser i saken om Botox). Tusen takk til deg. Og hilsen bekymret mamma til en snart tenåring 🙂

 • Reply Lina 24. februar 2016 at 21:08

  Jeg er så lei av all snakk om kroppspress og kropphysteri. Det skrives om hvordan man skal bli mer komfortabel med sin egen kropp i alle slags magasiner, og det lages TV-program om norske jenter som sliter med selvtilliten og sprøyter inn botox for å prøve å gjøre den bedre. Jeg mener at nesten all snakk om kroppshysteri i media kun fører til mer kroppshysteri.

  Samtidig mener jeg folk bør slutte å peke og skylde på alle andre at vi har dette kroppshysteriet. Til syvende og sist er det (kanskje litt stygt sagt) vår egen skyld at vi blir så påvirket. Vii bør kanskje begynne å ta mer tak i oss selv for å finne ut hva man kan gjøre for å bli fornøyd med seg selv.

 • Reply Martine 24. februar 2016 at 21:14

  Har ikke noe annet å si enn at dette var fantastisk bra skrevet! 😊

 • Reply M 24. februar 2016 at 21:22

  Det handler ikke om å være ærlig eller uærlig, men hvor man retter fokuset. Selv jeg som 30-åring har i svake øyeblikk overveiet muligheten for å fikse på utseendet. Jeg synes det er helt ok å ta operasjoner og injeksjoner om det kan bedre livskvaliteten, men etter hva jeg har observert i bloggverden er det stort sett snakk om forfengelighet. Perfeksjonering av det allerede vakre. Jeg er bekymret for utviklingen, og spesielt kritikkverdig er det hvordan flere bloggere normaliserer og bagataliserer det å endre på utseendet sitt. For all del, folk kan gjøre akkurat som de vil, men vær nå ditt ansvar bevisst. Ikke skyv ansvaret over på andre og forvent at du kan gjøre akkurat som det passer deg best, for det vil antageligvis få konsekvenser. Vi må alle ta ansvar for oss selv, og det hadde vært flott om vi alle tok litt hensyn til alle i rundt oss. Det gjelder spesielt mennesker som er i besittelse av makt og muligheten til påvirkning, for da har man plutselig et mye større ansvar for andre mennesker. Klarer man ikke å bære dette ansvaret? Da burde man kanskje reflektere litt rundt sin rolle som påvirker og vurdere om det faktisk er verdt det.

  Jeg setter pris på refleksjonsinnlegg hvor man viser at man tar ansvar, og viser at man tar sine lesere på alvor. Jeg er helt med på tankene dine, og håper også at flere reflekterer rundt de signalene de sender ut.

 • Reply Guro 24. februar 2016 at 21:49

  Takk for at du tar dette på et så sivilisert nivå, Ida. Jeg trenger ikke si mer. Takk for at du sier det jeg tenker.

  Jeg har vært fan siden caffelatte-tiden. Jeg har «vokst opp» med deg og bloggen din. Dette innlegget viser hvorfor det er godt at det finnes kloke, voksne mennesker i det som populært kalles «bloggnorge».

  Heia Ida Wulff.

 • Reply Anonym 24. februar 2016 at 21:57

  Jeg vil at dere holder kjeft:) så.jävlig.lei av det

 • Reply Asalia 24. februar 2016 at 22:05

  Veldig bra skrevet! Du er flink 🙂 Burde vært forbudt for bloggere å skrive om operasjoner og injeksjoner, ja 🙂

 • Reply Annette 24. februar 2016 at 22:09

  Jeg heier på deg Ida! Bra skrevet 🙂

 • Reply Aymara 24. februar 2016 at 22:14

  Hei! Utrolig bra innlegg.

  Jeg skulle gjerne ønske slike ting skjedde i stillhet, ja. Jeg som ikke har tenkt den tanken på å forandre noe på kroppen min, blir påvirket av hvor mange bare rundt meg(jeg er 20 år) legger seg under kniven. Det får meg jo til å tenke litt «bør jeg også operere også nå?». Jeg nekter for at dette blir resultatet. Jeg tror ikke det er sunt, rett og slett. Men folk må jo gjøre hva de vil, men jeg synes bare det er litt trist. For min egen del, men også for våre etterkommere.

  Er det dette som er viktigst liksom? Hvilke verdier er viktige da? Jeg blir ærlig talt litt flau.

 • Reply Anonym 24. februar 2016 at 22:54

  Jeg er veldig enig i mye av det du skriver, samtidig som jeg er litt delt. Hva med å finne en gylden middelvei? At man kan skrive det/svare på det om noen spør, men ikke legger ut halve livshistorien for hvorfor man velger å gjøre det? Bloggere som på død og liv forsøker å skjule at de har lagt seg under kniven skaper mistillit, samt falske illusjoner for de unge jentene som leser. For eksempel Lene Orvik, som for mange har drømmekroppen (on fleek liksom). Hun har aldri snakket om at hun har tatt silikon i tuttene, som igjen skaper en falsk illusjon til de som har hun og hennes kropp som forbilde. Det synes jeg igjen blir feil.

  Jeg synes godt bloggere kan være ærlig om det, men gjerne uten å skrive en hel stil om hvorfor de gjør det. Litt usikker på om poenget mitt kommer frem, men jeg håper du skjønner hva jeg vil frem til 🙂

 • Reply Anonym 24. februar 2016 at 22:55

  Er så lei den systematiske frontingen av botox og fillers osv. Enkelte legger jo ut bilde og skriver om ca hver eneste gang de får en behandling. »denne gangen tar jeg 0.5 ml, det vil bli helt perfekt og naturlig, ifølge behandleren». Vi får vite nøyaktig dose, hvem vi kan kontakte osv. Det blir lagt rett i fanget på oss, om vi vil det eller ikke. For mange ville kanskje veien blitt litt lengre, om man ikke fikk slik informasjon servert til enhver tid. Før måtte man faktisk søke seg til slik informasjon på eget intiativ, hvis man ville ta et inngrep. Mange bloggere bruker i denne sammenhengen denne strofen; »La være å lese bloggen min da, det er frivillig å klikke seg inn hit». Greit, nå kan vi jo skjønne hva vi kan forvente å få »servert» på enkelte blogger. Men det kommer jo fra alle kanter. For at unge, og eldre forsåvidt, skal kunne verne seg for den informasjonsflyten om kirurgiske inngrep så må de jo, slik det er nå, holde seg helt unna blogger. Og sikkert andre plattformer også. Bloggere kan ikke fraskrive seg ansvaret for hva de deler. Det er bra du også nevner hva du selv har delt, og hvilke erfaringer du gjorde deg etterpå. Ja, du hadde en liten glipp, og det er du jo klar over selv. Med dette innlegget bidrar du i så stor grad til å sette søkelyset på hvor viktig det er å være klar over sin påvirkningskraft som blogger. Det ser jo ut til at det er en del bloggere som ikke bryr seg stort om den påvirkningen de har.. »What ever liksom… Forbilde jeg?» Uansett, forbilde eller ikke forbilde, ikke del informasjon om kirurgiske inngrep. La de som ønsker slike inngrep, finne informasjonen på egen hånd.. Og er helt enig med deg; Vi klarer oss helt fint uten å skulle vite ALT om hva folk har gjort med kroppen sin. -Camilla

 • Reply Victoria 24. februar 2016 at 23:04

  Det jeg mener, er at man må slutte å normalisere dette med operasjoner og drastiske inngrep. Det er ikke normalt å gjennomgå operasjoner for å endre utseendet sitt, eller, det burde hvertfall ikke være det. Jeg føler flere, da spesielt bloggere, den siste tiden har vært med på å normalisere dette, og få det til å femstå som eneste utvei om du har noen komplekser. Men alle har komplekser for noe, og det vil ikke alltid hjelpe deg å bli kvitt dem ved å ta botox, operere nesa eller rumpa for den saks skyld. Jeg synes også det er synd at folk som sier de har blitt mobbet for utseendet, gjør noe sånt, for da gjør du jo noe med det du ble mobbet for, og da vinner vel mobberen? Folk må heller innse at hei, jeg er jævlig fin uansett, og kompleksene mine blir ikke borte om jeg opererer meg, det føles heller ikke bedre å gjøre noe med det man har blitt mobbet for opp gjennom. Å operere seg eller ta botox bør ikke bli ansett som normalt, for det er en drastisk handling, og det tar bort det flotte mennesket du er født som.

 • Reply Anonym 24. februar 2016 at 23:08

  enig

 • Reply dag morten nielsen 24. februar 2016 at 23:26

  Jeg mener overgangs alderen også må taes hensyn til,altså en naturligdom om mange år fremover,blir ikke mye kalk og legeme igjen hvis en bare tenker på hvordan man såg ut bakover i tiden,hvis man skulle fjerne overflødige kilo og fett hele tiden i sitt liv,

  Man må kalle overgangsalderen,hvor er idealet for eksempel,en umulighet er det mener jeg.idealet kan fort bli en skuffelse i fremtiden og en ny byrde,at en angrer,vær snille med dere selv og deres selvbilder og utvikling,det finnes en naturligdom inni mennesker også,litt her og der oppover,med respekt for utviklingen og egne følelser

 • Reply Emilie 24. februar 2016 at 23:39

  Flott innlegg! Jo mer det frontes og snakkes om, jo mer det «normaliseres» gjennom bloggere som (ofte unge) lesere føler seg knyttet til, jo mer vanlig vil det være at yngre og yngre jenter føler de må «fikse» på det som er «feil». Spesielt fint av deg fordi du kanskje selv har vært med på trenden (om ikke i like stor grad som mange andre..). Det sitter langt inne for folk å si at man har ombestemt seg om noe, eller til og med tatt feil. Men nå som du har begynt, kanskje andre også tør? Kredz til deg! :))

 • Reply Henriette 25. februar 2016 at 00:55

  Jeg syns ikke det er OK med det vanvittige fokuset det er på kropp i bloggverdenen. Som toppblogger har man utvilsomt en enorm påvirkningskraft, og majoriteten av bloggleserne er unge og lett påvirkelige jenter på søken etter inspirasjon og noen å idolisere. Da er det på ingen måte sunt at plastisk kirurgi blir normalisert og glorifisert av mennesker som enda ikke har blitt voksene nok til å kjenne seg selv og sin egen verdi. Når man når ut til så mange tusen mennesket ved et tastetrykk mener jeg det er viktig at man er sitt samfunnsansvar bevisst. Tommel opp for deg og feks Kristin Gjeldsvik som er voksne mennesker med meningsfylte blogger.

  Den viktigste kroppsdelen man har er hodet, og jeg tror man kommer mye lenger med det enn sprettrumpe, struttepupper og andelepper 🙂

 • Reply Anonym 25. februar 2016 at 04:21

  Hvis man lar seg påvirke av det man leser på Internett, burde man kanskje ikke bruke internettet. Jeg synes ikke bloggere skal holde kjeft om de har tatt operasjoner om de ikke vil det. Og jeg synes at de bloggerne som vil holde det hemmelig skal få lov til det. Hvis man blir påvirket av å lese om operasjoner, så la vær å les om det da? Når jeg var 13år hadde jeg mange komplekser med meg selv, jeg leste også på blogger som blogget om operasjoner, men jeg har aldri kunnet tenkt med å operere noe på meg selv. Jeg vil fortsatt ikke ta noen operasjoner selv om jeg har lest masse om det på blogger og sett nydelige resultater av det. Så det handler vell mer om at man ikke burde lese om det hvis man blir påvirket av sånt. Om man har lyst til å operere seg er det helt greit, men gjør det for din egen del, ikke fordi du leste det en plass. Det håper jeg ALLE kan forstå. Om du ikke forstår det, så ikke gå inn på blogger som snakker om operasjoner, vanskeligere er det ikke. Så kan alle skrive det de selv vil om det 🙂

 • Reply Anonym 25. februar 2016 at 04:25

  Kropsspresset forsvinner ikke så lenge vi snakker om det. Slutt å snakk om det, så blir det borte. Det er bare media som tjener på at folk er usikre.

 • Reply Anonym 25. februar 2016 at 07:36

  nå har det seg sånn at jeg har fyllt leppene. og hadde det ikke vært for bloggere, hadde jeg nok ikke gjort det, eller knapt visst hva det var. jeg er glad for større lepper, men… hva om jeg ikke hadde kommet inn på tanken om at de måtte fikses på? jeg tenker da på alle andre jentene som er like lettpåvirkelige som meg. og at klinikker faktisk sponser behandlingen på bloggere, for å få reklame…. helt sykt.

 • Reply Nayla 90 25. februar 2016 at 08:28

  Hei, Ida!

  Superbra skrevet, helt enig med deg! I 2016 domineres samfundet av spiseforstyrrede 14 åringer, usikre 16 åringer, 20 åringer med lave tanker om seg selv, 17 åringer med forvridde kroppsidealer and so on! Slik vil det være, å ingen bestitter en tryllestav som kan fjerne dette «moderne» problemet på null komma niks, desverre! Men noe man KAN gjøre, er at hver å en av oss, spesielt da offentlige forbilder – er å ikke fronte disse såmagnte mulighetene der ute på markedet! «Operer ditt, opperer datt – alt kan fikses på, opp til hver enkelt» osv! Det skaper mer usikkerhet å dårlig selvbilde dyrkes som grønt gress hos mange unge tenåringsjenter (Og eldre jenter av den grunn). Dette blir altfor normalisert av våre «forbilder». Hva hvis hver og èn gjør som man selv vil og ønsker, men svelger litt stolthet å lar det skje «i det stille» uten at man trenger å reklamere for dette å stikke hele armen i været med colgatesmilet og de vinrøde store leppene å skrike høyest «Jeg er operert – å mer skal jeg opperere!» Ser ikke helt hva man ønsker med det…

  Hilsen glad og fornøyd 26 år gammel jente, som er lykkelig med liten rompe, hengepupper å ett ellers pent smil! 😉

 • Reply Kristina 25. februar 2016 at 08:59

  JEg er forsåvidt enig med deg! Eller kanskje helt enig, men det finnes unntak?

  Det kommer helt an på hvem som skrive innlegget faktisk, er det en voksen dame som har mistet fylden i leppene, eller har fått sinnarynken etter utallige våkennetter med barn mener jeg det er innafor å skrive om!Men da er det jo forsåvidt andre grunnlag, du vil vedlikeholde utseende, ikke fikse på det? Hvordan bloggere skriver innlegget og ordlegger seg mener jeg også er veldig relevant. Mange «fronter» det, og da har det større påvirkningskraft (mener jeg) Filleres og botox er også noe HELT annet en kirurgiske inngrep. Det er veldig lite fokus på riskoen med det å legge seg under kniven og ikke minst det er permanent! Jeg er sjeleglad jeg ikke har same klesstilen eller hårfrisyren jeg hadde da jeg var 18 VS nå! tidene forandrer seg!

  skal ikke nevne navn, men bloggeren som skrev om å operere rompa, REALLY? tror hun ser litt vell mye på kardashians og har en selvtillit som er så lav at ingen fortjener å ha det så dårlig! og jeg frelser DEG og mange andre bloggere som står opp og forteller at dette er IKKE normalt! det er faktisk helt SYKT at en jente på 21 (?)og diverse andre normaliserer dette. Dere gjør en vanvittig VIKTIG jobb som står opp og frem og sier dette er ikke normalt, heller synd på de stakkars jentene som har så dårlig selvtillit at de må legge seg under kniven!

 • Reply Yvonne 25. februar 2016 at 10:46

  ENIG. Hadde heller aldri tenkt på fillers før jeg leste blogger som har gjort det og viser frem resultatet. Så begynte jeg å tenke, hmm det trenger kanskje jeg og, og hver gang jeg ser meg i speilet så tenker jeg på det. SÅ JA det påvirker!! Veldig.

  Mange jenter er blitt alt for plastikk, er trist at alle skal fikse på seg selv. De må heller søke psykolog hjelp for å akseptere seg selv. Naturlig er det flotteste!

 • Reply Tuva 25. februar 2016 at 12:03

  Takk for at du skrev dette Ida, du er så klok!

  Du burde begynne med å holde foredrag

  på ungdomsskoler. Jeg har lest mange innlegg

  om dette nå, men ingen får sagt det så bra som

  du gjør. Jeg skulle ønske vi var venner 🙂 hehe

 • Reply Frida 25. februar 2016 at 14:26

  Jeg tror ikke bloggere trenger la det helt vært, og å aldri skrive om slike ting igjen, men de trenger absolutt ikke å vie mange innlegg til det, og kan holde det litt for seg selv. Heller svare ærlig om de får spørsmål på om de har endret noe ved utseende, evt hva de har gjort. Folk kommer ikke til å slutte å endre på utseende sitt, i alle fall ikke de som er godt i gang allerede, men mindre snakk om det hadde nok virkelig hjulpet. De som ikke tenker på å endre på noe, kan da også slippe å få «ideer» om hva de kanskje burde endre på likevel. Så jeg synest at de bloggerne som har veldig mye fokus på disse inngrepene de gjør, bør slutte. Holde slike ting litt for seg selv, rett og slett.

  Veldig bra innlegg, dette her.

 • Reply Ingrid 25. februar 2016 at 14:45

  Jeg mener at hvis man operer seg for sin egen skyld og ikke andres, så kan man jo like gjerne holde det for seg selv også. Enig med deg Ida 🙂

 • Reply Sara 25. februar 2016 at 15:59

  TAKK TAKK TAKK! Jeg blir så sinnsykt irritert når jeg ser blogger sier at «det er bedre at jeg er ærlig enn at folk tror jeg ser fantastisk ut.» Nei, det er det faktisk overhodet ikke.

  Jeg har selv aldri vurdert noen form for inngrep. Men etter å ha fått en større og større interesse for sminke den siste tiden har jeg kommer over både bloggere og vloggere som forteller om at de tar injeksjoner under øynene og rundt. De sier det samme «jeg vil bare være ærlig.» De siste månedene har jeg opparbeidet meg store komplekser for huden under øynene mine og seriøst vurdert inngrep. De tankene hadde aldri kommet om jeg ikke fikk «forslaget» fra b(v)loggerne. Jeg legger ikke all skyld på dem – men det er ganske sykt at jeg aldri hadde de kompleksene før jeg startet å følge visse bloggere.

 • Reply Maria 25. februar 2016 at 16:44

  Hmm… Det er lov å tenke sjæl også..!:)

 • Reply andrea W 25. februar 2016 at 18:35

  Jeg bryr meg ikke i det hele tatt. Bryr meg så lite om det at jeg ikke gidder å lese mer enn første avsnittet av dette innlegget. Blir så lei av at media drar det opp hele tiden.

 • Reply Ida T 25. februar 2016 at 19:14

  Dette innlegget er sunt å lese! Det er sånn det er oppi hodet mitt. Jeg har aldri fått noen kommentarer om kroppen min, men jeg valgte å operere brystene mine for et år siden i en alder av 23. Det var noe jeg tenkte på siden jeg var 17, men var bestemt på at jeg skulle vente mange år, for å se om jeg fortsatt ønsket det. INGENTING HASTER. Ikke sleng dere på en trend, tenk selv. Ja, man har perioder der man tenker «herregud, den nesen min…», men vet du hva, med tiden blir man mer glad i seg selv. Man kan ikke la seg påvirke av f.eks. bloggere som har operert mye og ønsker mer. Når andre leser dette innlegget håper jeg at det får dere til å tenke. Hvis det er det at man vil være «normal», så er det mest normale å ikke ha den perfekte nesen, leppene, rumpe eller pupper.

 • Reply Lotte 25. februar 2016 at 20:26

  Jeg DIGGER deg Ida! Du får virkelig sagt det, og jeg kunne ikke vært mer enig 😀

 • Reply Stine 25. februar 2016 at 21:54

  Helt ærlig syns jeg bloggere bør alle jobbe for å gjøre sin egen bransje litt mer profesjonell, ta ANSVAR for handlingene deres. Om dere vil det eller ikke så ER dere faktisk forbilder for mange unge jenter og det gir også mye ansvar. Å ikke skrive om endringer man gjør vil gi et falskt bilde av virkeligheten. Tror ikke det finnes noen annen gruppe i samfunnet som gjør så mange inngrep som bloggere. Selv er jeg 25 år gammel, fra Oslo vest og kjenner ikke en eneste person med lip fillers, botox eller silikon, det er IKKE normalt!! Dere lever i et eget samfunn der man begynner med lip fillers og botox lenge før man i det hele tatt har fått en eneste rynke!! Dere må selv gå i dere selv og innse at dette ikke er noe dere bør «fronte» for unge jenter. Om dere vil bli tatt seriøst som bloggere må dere innse at dere er STORE forbilder for unge jenter og dere må oppføre deretter. Jeg er så lei av argumentet «min kropp, mitt valg», nei, det er ansvarsfraskrivelse på sitt verste! «Man kan ikke skylde på bloggerene» Jo, bloggere har en stor del av skylden for dagens press på kropp og utseende, ikke hele skylden, selvfølgelig, men MYE av skylden. Dere er nødt til å åpne øynene og se effekten dere har! At det er SÅ mange bloggere som automatisk går i forsvarsposisjon heller enn å gå litt i seg selv og se på kritikken som blir rettet mot dere er skremmende.

  Dere kan påvirke så mange unge jenter til positive ting, men majoriteten av dere velger å fikse på ting.

  Om dere ikke takler rollen som forbilde så bør dere heller ikke blogge, det finnes så mange andre jobber, man tjener kanskje ikke like mye penger, men man kan gjøre som man selv vil med kropp og utseende, det påvirker ingen andre enn seg selv. Slutt med alle unnskyldningene, ta ANSVAR for egen bransje og egen handlinger! Bli litt mer profesjonelle! En blogger blir automatisk ikke sett på som et godt forbilde og det er kun deres egen skyld, dere er altfor utseendefiksert og materialistiske.

  Jeg er sikker på at dere har så mye POSITIVT å bidra med i samfunnet, så bruk den stemmen dere har på å hjelpe og ikke bryte ned!

 • Reply Malene 25. februar 2016 at 22:30

  Mange delte meninger om dette temaet. Kroppress er veldig aktuelt i dag, uheldigvis. Da jeg var tenåring var det ikke i nærhet slik i fokus å være slank, gå på diett, gå med den sminken, ha den kroppen. Ungdommer i dag vokser opp i et samfunn der man alltid skal prestere i å være perfekt. Men hva defineres som perfekt? Rumpa til Kim Kardashian, magen til Miley Cyrus, leppene til Angelina Joile og bena til Miranda Kerr??? Bloggere er kanskje et forbilde for mange unge, men ligger ikke egentlig ansvaret hjemmefra? I vårt hjem ble vi opplært til at alle er fine som er, innside likt utside. Ser selv blant mine egne venniner hvor hele familien går på Grete Rode dietter, 2:5 diett osv. Hvilket forbilde setter du som en foreldre da??

  Jeg syns media er altfor strenge med dere bloggere. Ja, mange bloggere ser ut til å ha det perfekte liv. For få husker at det bare er fasaden vi ser på bloggen. Bloggere er mennesker på lik linje med alle oss andre. Hvorfor skal da dere klanderes for å forårsaket alt kroppspresset når alle andre er like obsessed med den perfekte kroppen??

  Stå på Ida!!

 • Reply Nanna 25. februar 2016 at 22:48

  Jeg er enig med deg. Har endret mening om dette med åpenhet. Jeg synes ikke bloggere skal lyve om de blir spurt, men de flagger for mye med det… Og det er ikke til å legge skjul på at blogging = reklame, om det er betalt for eller ei. Ikke noe galt i reklame og inspirasjon i seg selv, men dette er usunt, som gambling, røyking og alkohol.

  Forresten også DRITLEI kroppshysteriet! Begynner snart å få motsatt virkning på meg… sweatpants, sjokolade, nomakeup og nofilter

 • Reply Eli 25. februar 2016 at 23:28

  Jeg er trygg på meg selv, tåler og lese hva andre bruker pengene sine på. men min absolutt første reaksjon på «såklart» idabells innlegg var sjokk. Det er ikke riktig at en 21 år gammel jente skal gjøre dette, dette er for 40’åringene som ikke lenger har rumpe. Og at hun må være totalt sprengt for sellvtillit sommer synd, men ærlig talt, hold dette innenfor en viss krets og ikke blitte det for alle norges tennåringer.

  Jeg digger og lese bloggen din Ida, du er ganske rå

 • Reply g 26. februar 2016 at 00:14

  Jeg synes egentlig det er best med full åpenhet, jeg. Slik at folk ikke begynner å gå rundt å tro at det er normalt med SÅ fyldige lepper og ikke en eneste rynke.. Det fører jo til at man føler seg unormal fordi man tror alle andre har naturlig mye større lepper enn deg selv, og at du er den eneste 30-åringen med rynker…

  Et helt annet poeng, mange overdriver veldig med fillers, jeg tenker på fotballfruen som ser totalt annerledes ut enn hun gjorde før. Jeg blir så trist, at ei flott jente skal la dette presset gå inn på seg at hun gjør nettopp slik som Kristin sier i sin video, forandrer seg så mye at barnet hennes ikke vil ligne på henne. Det er trist. Hun hadde ikke trengt det.

 • Reply Anonym 26. februar 2016 at 00:30

  Jeg er veldig enig i det du skriver!! Men en liten korreksjon, det er ikke ulovlig å reklamere for gambling 😉

  Lykke til videre!!

 • Reply Ida Wulff 26. februar 2016 at 02:03

  Eli: takk!! <3 Men… Idabell?! 🙁 Hehehe

 • Reply Ida Wulff 26. februar 2016 at 02:05

  Lotte: <3

 • Reply 14 år gammel jente 26. februar 2016 at 16:53

  Du sa det! Jeg er helt enig med deg Ida. Jeg er en jente som ikke lett blir påvirket og har en god selvtillit. Og selv er jeg egentlig litt imot operasjoner med mindre man har stor nødvendighet for det. Men jeg har venner som er så misfornøyde med seg selv og det er umulig å snakke dem ut av den onde sirkelen de befinner seg i. Jeg tror det vil skape mindre press og usikkerhet blant jenter, om bloggere slutter å skrive om alle plastikk operasjonene sine. Er ikke rart unge jenter får dårlig selvtillit når pene jenter fikser på seg selv ;/ Isabell har en utrolig fin rumpe og synes hun hadde fine pupper før hun tok silikon. Hun trenger heller ikke botox i en så ung alder. Synes det er veldig trist. Og ikke bare det, så prøver hun å normalisere disse tingene… Bloggere har et stort ansvar som ikke kan fraskrives. Synes det er mye kulere å høre om en blogger som er fornøyd med seg selv og klarer å akseptere sine feil 😀 For vi alle har feil, og det er det som gjør oss til oss (; Takk for ditt flotte innlegg!

 • Reply Anonym 26. februar 2016 at 18:07

  Jeg vet ikke helt hva jeg tenker. På en måte er det bra at vi vet at noen bloggere ikke ser slike ut naturlig, men på en annen måte blir det nesten reklame

 • Reply Yasmine 27. februar 2016 at 11:00

  Jeg er enig men også kunne jeg ønske at bloggere sluttet å ta Plastikk/fillers i det generelle. Jeg forstår presset til å se bra ut eller en bedre versjon av segselv men altså kan man ikke heller holde fokus på å godta seg selv sånn som man er og heller promotere at alle er vakre akkurat som de er uten noe tillegg.. Heller promotere at man er vakker selvom man ikke har make lepper eller like store pupper som naboen. Bare en tanke 😊

 • Reply Caroline 27. februar 2016 at 11:48

  Det er som om du har tatt ordene fra munnen min! Kunne virkelig ikke vært mer enig med deg!!

 • Reply Anonym 27. februar 2016 at 13:46

  Akkurat det samme mener jeg! Amen, liksom. Når det kommer til blogg, så vil jeg tro de fleste i Norge hvertfall, er unge jenter fra 12-25. Og når de yngste ikke har vokst seg ferdig enda å er usikker på seg selv er det lett for de å henge seg for mye opp i det å stille seg inn på at de skal operere seg eller ta injeksjoner når de blir gamle nok… Det burde skurre litt hos enkelte bloggere når de får kommentarer fra foreldre som forteller at barna deres skal spare konfirmasjonspengene til 18års dagen pga det… Og jeg har heller ikke noe i mot at folk fikser på utseendet sitt, alle skal få bestemme over sin egen kropp, men det er ærlig talt en privatsak, de trenger ikke holde det hemmelig heller, men når man har flere tusen lesere så kan man holde det for seg selv, å tenke seg litt om! Men det har jo omtrent blitt en trend og ta restylane/botox for tiden, noe som er helt grusomt… Og som hun paradise-isabell f.eks, skjønner ikke ansvaret liksom, så har hun en god venninne som står å gråter på tv fordi hun syns nesa si er 0.5 cm for brei?? Alstå fem millimeter liksom… Nei… vi har vell alle komplekser for vårt eget ytre en eller annen gang i løpet av livet, men jeg syns enkelte ting blir for dumt. Jeg håper vi en dag kan bli kvitt kroppspresset, men da tror jeg at vi alle, hvermansen, kjendiser og media, må slutte å snakke om andres utseende, slutte å skrive om slanking, gaining osv… Feie for sin egen dør rett og slett! Det er jo helt sykt, for 15 år siden var det inn med spinkel kropp å flat rumpe, nå er det kurver og en rumpe på størrelse med ei blåse som gjeøder. Det er alltid noe som skal få enkelte til å føle seg utilpass omg nei, nå gir jeg opp. Passer på min egen kropp jeg, så får alle andre gjøre det samme

 • Reply signe 27. februar 2016 at 14:36

  Er så lei av alt med kropsspress og plastikk-kirugi. Vi har hatt nok diskusjoner nå. Er enig med deg, håper bloggere please tar det i stillhet.

 • Reply Anonym 27. februar 2016 at 15:38

  Så enig meg deg !!!

 • Reply Ane 28. februar 2016 at 15:08

  De er unge jenter de også, så det blir for dumt å anklage de for å lage press og kroppshysteri. De er midt i det selv, sliter like mye selv. Her må foreldre lære jentene sine å gjøre andre ting enn å loke på internet å kun tenke på utseenet. Å vil de opperere seg, så får de gjøre det.

  Men! Att folk tror det er greit å angripe å mobbe folk slik som «style conection» gjør er ikke greit!! Latterlig er det. Nesten som når folk skriver «big and beautifull, menn liker fett, ikke skjelett.» Tror det er greit å mobbe folk fordi de har opperert seg, sminker deg mye eller et tynne??? Dette spyr jeg av..

 • Reply Stina Marie 28. februar 2016 at 23:09

  Gang på gang er det som om du trekker ordene ut av munnen min og skriver det på din blogg. Jeg er helt enig med deg!

  En jeg kjenner har tatt en øyelokkoperasjon, og det var først da jeg la merke til at øyelokkene mine også er litt tunge og jeg fikk lyst til å legge meg under kniven selv. Ikke enda da, er bare i begynnelsen av 20 årene, men mistenker sterkt at jeg kommer til å gjøre det om 15-20 år.

 • Reply Nora 29. februar 2016 at 15:29

  Jeg er helt enig med deg. Folk kan holde kjeft om slike ting, slik at folk ikke tror at dette er normalt.

 • Reply M 29. februar 2016 at 20:19

  Skjule det eller ikke, det er forsatt trist at man gjør det. Jeg har alltid vært forvirret over hvorfor vi gjør ting vi ikke vil gjøre. Dårlig selvtillit? ALLE har det, noe mer enn andre. Men alle har det, derfor burde vi heller være det for hverandre og oppmuntre hverandre at vi er bra nok som vi er. Ikke gi tips om botox eller kirurgi. Og til deg, Ida W., mange ser opp til deg og du er kjempe flink til å skrive/beskrive. Men hvis du mener at jenter og gutter på 12 – 18 år skal slippe å bli påvirket, så må du slutte med det, for være helt ærlig. Hvorfor skal ikke de på unge alder som ser ut opp til deg ikke ville gjøre det når de vet at du gjør, selv om du ikke forteller det, man ser det. Du sier at man må få gjøre som man vil med botox og kirurgi, men skjule det? Hva med å droppe det og stå for at alle skal slippe det. Dere bloggere kan sette botox og kirurgi som dårlig ting. It doesn’t make sense å fortelle andre at de er bra nok som de er og skal holde seg unna kirurgi/botox, mens du gjør det. See my point?

 • Reply Gry Anita 3. mars 2016 at 18:04

  Enig i det du sier, men på den andre siden: Jeg har alltid vært missfornøyd med leppene mine, men etter å ha sett hvor fine lepper flere bloggere/offentlige personer har fått etter restylane har jeg på en måte fått en løsning servert. Men for all del, naturlig skjønnhet er jo det aller beste. Er absolutt ikke for plastisk kirurgi som et produkt som skal markedsføres, men syns det er veldig greit at det fins så mange mennesker der ute som kan snakke offentlig om det slik at man kan se faktiske resultater og ikke bare «modellbilder». Men selvfølgelig, alt til en grens. Og syns ingen skal oppfordre folk til å «starte» med plastisk kirurgi.

  Men absolutt helt enig i alt du skriver her.

  Også må jeg jo bare legge til: syns du er utrolig vakker uansett hva du gjør, Ida! 🙂

 • Reply Hanna 3. mars 2016 at 18:17

  Jeg er også helt enig. Synd at du også har følt at du har måtte fikse på noe, og at du tar botox. Men det er et individuelt valg. Jeg har komplekser som alle andre, men jeg er for glad i pizza og sjokolade til å bry meg noe mer om det. Som helsepersonell er jeg også opptatt av at det viktigste er en SUNN kropp. Om man opererer inn implanter i alle ender, og kan suge fett her og tilsette fett der, så vil man heller aldri «trenge» fysisk aktivitet for å holde kroppen vedlike, og hvordan ser det ut på innsiden da? Og hva tror de alle disse plastiske kirurgene vil gjøre med de om mange år? Og hvordan i alle dager har det blitt så LETT å bestemme seg for å skli i narkose og våkne opp med en ny kropp? Tror de at det er risikofritt? Det er jo helt sykt. Jeg jobber jo daglig med folk som gråter fordi de må i narkose å fjerne kreft. Da skal det søren meg ikke bli sett på som et privilegium og gjøre det frivillig. Blogger har tydeligvis kommet for å bli, og de som sjokkerer mest er de som tjener mest penger på reklame også, da de får flest klikk- og jeg er så LEI. Er så lei av å få det trykket i huet og ræva hvilke klinikker man skal gå til, hva man skal fikse på, hvordan man skal gjøre det.. Jeg er ikke interessert!!! Og det burde ikke de 12-år gamle jentene som leser dette være heller. Da jeg var 12 lekte jeg med barbie, det kunne aldri vært i min villeste fantasi å ønske meg penger slik at jeg kunne få en stor rumpe! Er det ikke store rumper vi vil unngå å ha egentlig? Arghh.. Får aldri denne diskusjonen til å gi seg. Jeg ser så ned på hele opplegget med frivillig plastisk kirurgi og bloggere. Og jeg liker deg så godt fordi du er tøff, og fordi du har egne meninger, og du er nydelig!! Skal runde av her.. Tusen takk for at du tar det opp på bloggen din. Dere bloggere er ikke ansvarlige for andre mennesker, men dere har stor innvirkningskraft, og det er viktig å bruke den rett i forhold til hvem som leser, ikke hvem som skriver 🙂

 • Reply Maria 4. mars 2016 at 12:16

  Enig, trenger ikke putte alt på nettet. Men er jo for lesertall, dessverre.

  Personlig syns jeg det burde være 25 års grense på slike ting.

 • Reply Anonym 7. mars 2016 at 15:33

  Det er så vanskelig det der. Bloggere kan jo holde kjeft om det, slik at leserne ikke får slike ideer i hodet. Men da går man rundt og tror at denne bloggeren ser perfekt ut helt naturlig, og det kan slite like mye. Et hardt dilemma…

 • Reply Impetry 19. desember 2023 at 19:35

  pussycat female viagra Autologous breast reconstruction was performed in ten patients

 • Reply AshleyMob 20. april 2024 at 15:22

  In contemporary society, the portrayal of raw, carnal desires has become ubiquitous, permeating various forms of media. From the steamy scenes in adult films to the titillating imagery of erotic literature, the realm of explicit content captivates and polarizes audiences worldwide.
  Embarking on an exploration of this controversial domain, we delve into the multifaceted impacts of sensual, provocative depictions on cultural norms, interpersonal relationships, and individual psyches. Uncensored and uninhibited, we navigate through the intricate landscapes of seduction and lust, unraveling the layers of societal taboos and moral boundaries.
  Prepare to venture beyond the surface, where the line between the forbidden and the permissible blurs, and where the allure of the taboo beckons with its sultry whispers. Join us as we confront the complexities of human desire and the ever-evolving landscape of adult entertainment, examining its influences, controversies, and lingering effects on society.
  The Influence of Pornography on Cultural Norms
  In today’s society, the pervasive presence of explicit, sensual, hardcore, erotic, adult, xxx content has sparked heated debates regarding its impact on cultural norms. From intimate portrayals to steamy depictions, pornography’s influence on societal values and behaviors is undeniable. This influence extends beyond the realm of lustful fantasies, delving into the realm of graphic representations that provoke, obscure, and raw emotions.
  Provocative portrayals challenge traditional boundaries.
  Obscene imagery blurs the lines between acceptable and forbidden desires.
  Racy scenes normalize carnal instincts.
  Uncensored content seduces viewers into a sultry world of salacious indulgence.
  Moreover, the prevalence of x-rated materials contributes to the normalization of vulgar language, lewd gestures, and titillating scenarios. Such exposure fosters a culture where taboo subjects are openly discussed, and societal standards of decency are continually challenged. As a result, the cultural landscape is shaped by a complex interplay of explicit imagery and evolving perceptions of what is considered acceptable and forbidden.
  Shaping Sexual Expectations
  Within the realm of adult content consumption, there exists a multifaceted influence on the development and cultivation of individuals’ perceptions regarding intimacy, desire, and relationships. The plethora of explicit, sensual, hardcore, erotic, and xxx material inundates societal consciousness, weaving a complex tapestry of notions that extend beyond the raw carnal desires.
  Provocative imagery and obscene narratives often blur the lines between fantasy and reality, leading consumers down a path of exploration into the taboo and forbidden. From steamy encounters to titillating scenarios, the content available shapes not only individual desires but also collective understandings of sexuality.
  In this section, we delve into the myriad ways in which adult content influences the formation of sexual expectations, navigating through the layers of seductive allure and salacious depictions that permeate popular culture. Through an exploration of the intimate and the forbidden, we uncover the nuanced nuances of human desire and the impact of uncensored portrayals of intimacy.
  From lustful encounters to naughty fantasies, the consumption of adult content shapes not only individual perceptions but also societal norms surrounding sexual expression. As we examine the vulgar and the raunchy, we unravel the complexities inherent in the construction of sexual identity within the modern landscape.
  Join us as we navigate through the erotic and the passionate, shedding light on the intricate dance between desire and reality in the realm of adult entertainment.
  Portrayal of
  Impact on Sexual Behavior
  In examining the ramifications of explicit, sensual, and hardcore adult
  Perpetuation of Gender Stereotypes
  In the realm of explicit sensual content, there exists a dynamic interplay that often reinforces societal perceptions of gender roles and behaviors. Within the expansive landscape of hardcore erotic material, certain themes and portrayals subtly or overtly contribute to the perpetuation of gender stereotypes. From the xxx depictions of intimate encounters to steamy scenarios dripping with lustful imagery, the graphic representations found in adult content frequently adhere to conventional notions of masculinity and femininity. These depictions, whether provocative or obscene, raw or carnal, often adhere to established norms, thereby shaping and perpetuating societal expectations of gender behavior.
  Naughty narratives and raunchy visuals tend to emphasize stereotypical traits associated with masculinity and femininity, further cementing societal perceptions of what it means to be a man or a woman. While some may argue that these portrayals merely reflect natural desires or preferences, the pervasive nature of such representations can contribute to the normalization of gender stereotypes. From titillating scenes that play on forbidden desires to the taboo exploration of raucous fantasies, the uncensored nature of these depictions seductively reinforces traditional gender roles.
  Furthermore, the sultry and salacious nature of x-rated content often amplifies the objectification of individuals, particularly women, reinforcing harmful stereotypes and power dynamics. In the pursuit of arousal and gratification, the boundaries between fantasy and reality blur, leading to the consumption of content that not only reflects but also shapes societal attitudes towards gender. As such, the perpetuation of gender stereotypes within adult material underscores the complex interplay between sexuality, media, and cultural norms.
  Objectification of Women
  In this section, we delve into the intricate dynamics surrounding the portrayal of women within explicit, sensual, hardcore, erotic, adult, XXX content. The depictions often venture into the realm of intimacy, steamy encounters, lustful interactions, and graphic representations, frequently provoking controversy and debate.
  Terms: raunchy titillating indecent dirty forbidden
  Attributes: provocative obscene raw carnal passionate
  Characteristics: naughty seductive sultry salacious X-rated
  Descriptors: vulgar lewd explicit sensual uncensored
  Such content often perpetuates the objectification of women, reducing them to mere objects of desire and fulfilling taboo fantasies. The portrayal of women in this manner raises questions about the ethical implications of consuming and producing such material, challenging societal norms and values.
  If you want sex or see beauties, then come here, register and take action! ==> Here

 • Leave a Reply