Hverdagsliv

NÅ SLIPPER JEG Å SMINKE MEG PÅ EKTE

24. februar 2016

Okay, så jeg pleier jo som regel å legge filter og redigere kontraster og lys på bildene mine i et program som heter Picmonkey. For en stund siden oppdaget jeg at Picmonkey har eget «sminkestudio», jeg ler meg i hjel. Man kan rett og slett sitte og sminke bildet sitt – hvorfor ha på seg sminke i det hele tatt, liksom?! Haha. På det øverste bildet har jeg kun på meg foundation (orket ikke mer siden det er vinterferie, så klart). På det nederste bildet har jeg sminket meg i Pickmonkey med følgende; solpudder, farge på øyenbrynene, leppestift, øyenskygge, eyeliner og maskara.  OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA Ble superfint, spør du meg. Og helt perfekt! Nå kan jeg dasse hjemme uten sminke, ta selfies som en gærning og bare ta sminkinga på skjermen. Neida. Men samtidig joda, skal ikke se bort i fra at jeg tar en liten snarvei i framtiden. Jeg er jo helt elendig til å sminke meg. Har all verdens fantastiske produkter, men ser likevel ut som et trist tilfelle når jeg prøver å ta på meg øyenskygge 😉 Hvis det noen gang kommer en robot på markedet, som kan sminke folk… Sign me up! 

Jeg vil gjerne takke for alle kommentarene deres på innlegget mitt tidligere i dag. Leserne mine er noen kloke, reflekterte mennesker, det er helt sikkert. Enten dere mener det samme som meg eller det motsatte, så hadde alle noe bra å dele. Jeg vil nok en gang presisere at jeg ikke peker fingre på folk som tar operasjoner eller injeksjoner – jeg vil ikke kaste stein i glasshus. Men for å understreke poenget mitt: gjør hva du vil med kroppen din, men ikke oppfordre andre til å gjøre det samme, verken direkte eller indirekte  ♥ Syns Kristin laget en veldig bra videoblogg rundt dette temaet, forresten. Se den her, og hør de smarte tingene hun har å si. 

40 Comments

 • Reply B 24. februar 2016 at 19:50

  Synes du er finere uten 🙂 Men må jo tro at du har vippeextensions?! Hvis ikke er du virkelig forfordelt her i verden når det kommer til øyevipper..

  Men hadde faktisk et spørsmål om vippeextensions. Hva er din ærlige mening? Sliter det på vippene? Er det verdt det? Vet ikke om du får det sponset, men dersom du ikke får det; er det verdt pengene? Det koster jo lett 1000lappen.. Har hatt lyst til å ta det lenge, KUN for å slippe og sminke meg/ta av sminken igjen, ikke for å fake meg til noe jeg ikke er eller har.. Så synes jeg og huske at du har hatt det en stund, og kanskje kan hjelpe meg litt om jeg bør ta eller ikke? 😀

 • Reply Eve 24. februar 2016 at 20:01

  Hehe…artig innlegg, men synes ikke forskjellen var sååå stor på de to bildene. Det var varsom bruk av Picmonkey. Kan du ikke fortelle navn og nummer på Foundation du bruker, ser så fresh ut. Mener du fortalte du skulle lage et innlegg etter litt testing av ny.. tror det var Armani

 • Reply Andreas 24. februar 2016 at 20:35

  Også så vakker da 🙂

 • Reply Heidi 24. februar 2016 at 20:40

  Hei Ida! Jeg spurte deg i et tidligere innlegg om dette, men kommentaren min ble ikke godkjent? Sikkert en liten glipp 🙂 Jeg lurer på hva slags produkter du bruker på huden? Tenker på renseprodukter, kremer, tonere og lignende!

  Jeg er forøvrig HELT enig i ditt forrige innlegg! Føler det blir en slags «fremgangsmåte» på hvordan man kan forbedre seg selv, og jeg har fått mange nye rare komplekser av bloggere… Misunner nesa di på hvert eneste bilde forresten, ikke ha komplekser for den!

 • Reply Ida Wulff 24. februar 2016 at 20:47

  Heidi: hei! 🙂 stemmer! Det hender når jeg har planer om å svare senere, slik at kommentaren ikke skal forsvinne for meg. Har nemlig begynt med ny hudpleie og kunne ikke huske stavemåten, hehe. Men nå har jeg sjekket, og merket heter EmerginC. Jeg bruker ansiktsrens, toner og dag/nattkrem, og noen ganger bruker jeg også serum og maske. Dette er en hudpleieserie jeg har fått sponset (føler jeg må nevne det), men ble helt frelst da jeg sniklånte litt av en venninne, og måtte bare si ja til å teste en hel serie!! Har ikke brukt serien så alt for lenge, men den er veldig frisk og flere av produktene er litt gel-aktig framfor kremete, hvis det gir noen mening? Ellers har jeg brukt Dr. Hauschka sine produkter lenge, og de er fine hvis du ikke har problemer med huden. Men da vinteren kom nå slo huden min seg helt vrang (ikke kviser, men mye annet rart) og jeg trengte noen produkter som jobbet litt mer med huden. Håper det var til hjelp. Nesa mi hilser og sier takk for snille ord! <3

 • Reply Ida Wulff 24. februar 2016 at 20:50

  Eve: hææ og jeg som sminket meg så innmari! Hehe 🙂 du, jeg bor i en foundation-jungel, og akkurat nå tester jeg en fra Chanel. Haha! Men den du sikter til heter nok Armani designer Lift i farge 5. Klem

 • Reply Ida Wulff 24. februar 2016 at 20:52

  B: JA, herregud. Har satt på vipper, er ikke såå heldig 🙂 jeg har sagt opp min sponsoravtale med vipper fordi jeg ikke vil prakke det på leserne mine hver eneste måned, så det betaler jeg for selv. Jeg har hatt vipper i mange år nå, og på meg slites ikke de naturlige vippene. Har nok litt med utgangspunktet ditt å gjøre også, så jeg kan nesten ikke love deg noe!

 • Reply Anonym 24. februar 2016 at 21:06

  Hei Ida!

  Ta gjerne en titt innom dette blogginnlegget om en skremmende sak på TV2 i går!

  http://sophiamercury.com/2016/02/23/sjef-i-barnevernet-og-seksualforbryter/

 • Reply Jannicke 24. februar 2016 at 21:09

  Du er jo like pen uten sminke!! Nydelig 🙂

 • Reply Cathinka 24. februar 2016 at 21:30

  Hei og hopp! Hvis du har lyst til å bli god på sminke er det ikke så mye annet å gjøre enn å øve, øve og øve 🙂 Lurt å investere i noen goode koster også, i tillegg til gode øyenskygger som er lette å blende 🙂 Lykke til 🙂

 • Reply Asalia 24. februar 2016 at 22:04

  Haha, så gøy. Prøvde en lignende app for lenge siden. Resultatet ble ikke like bra.

 • Reply Eve 25. februar 2016 at 01:25

  Takk for svar Ida 😉 Pass på hvis du «bor» i Foundation-jungelen…for jeg går på jakt i den samme jungelen – og etter et par år nå så begynner jeg å bli temmelig desperat og tyr snart til våpen :-)Føler man får null hjelp av de innfødte. les: de parfymeri-ansatte. De sender meg til sivilisasjonen med nyanser og konsistenser som får meg til å se ut som en hottentott!! Hvor ble det av de små prøvetubene man fikk før i tiden?? Sikkert flere enn meg som legger ut på disse farlige ekspedisjonene – og som kommer hjem uten et bytte. Bare et lite hjertesukk!

 • Reply Ingvild F. Falck-Ytter 25. februar 2016 at 08:12

  Haha, jeg ler! Men så sykt ålreit på dager hvor man ikke orker å fikse seg 🙂 Og følern veldig på øyenskyggen, haha!

 • Reply Anonym 25. februar 2016 at 08:24

  hei etterlyser et køben innlegg, der du skulle legge ut litt tips (skal snart til køben og hadde vært supert om jeg fikk litt tips og forslag til hva det er å gjøre der) 🙂

 • Reply Sofie 25. februar 2016 at 08:45

  Hei Ida! 🙂 hehe tenkte å laste ned picmonkey selv nå, men ser at det er flere ulike versoner av appen! Hvilken brukte du? Evt, hvordan ser appen ut? Klem

 • Reply ICT 25. februar 2016 at 08:59

  Finest uten redigeringen, faktisk 🙂 Jeg også er helt elendig på å legge øyeskygge, haha.

 • Reply Lise 25. februar 2016 at 12:39

  Hei, Ida!

  Jeg pleier aldri å kommentere på blogger, ( eller kanskje jeg gjør det, det er så lett å starte en kommentar sånn, (lol) ) Men jeg kommenterer hvert fall aldri bare sånn helt tilfeldig slik jeg skal gjøre nå. ( dobbellol)

  men herlighet, jeg DIGGER deg!! Du er så herlig! Jeg elsker hvordan du på en så innmari god måte kan formidle det du syntes om alt og ingenting. Det du skriver treffer skikkelig.

  Angående den evigvarende kroppsdebatten, jeg er sykt lei av den.. Jeg opererte inn silikon for noen måneder siden. Og når jeg tenker meg om, sånn etter alt jeg har lest på alle blogger om HVOR man egentlig har det fra osv, så har jeg ikke noe annet svar enn at : jeg hadde muligheten til det. Jeg hadde pengene, og tenkte hey, jeg elsker store pupper, jeg har ikke store pupper, så da får jeg litt større pupper:) Det var egentlig i grunn det som fikk meg til å gjøre det. Ikke Sophie Elise eller Isabell eller Pamela Andersson. Jeg hadde en liten B-cup før, og nå har jeg en normal C-cup. Ingen legger knapt merke til det engang, så jeg skjønner ikke hvorfor det er så FYFY ( les styleconnection sitt innlegg) om å operere. Vi har kommet så langt i samfunnet at det bør da faen være greit å bare ta en sånn operasjon om man vil. ( trenger ikke å brette ut om det som du skriver, men kan og vil man så hvorfor ikke)

  Noen hadde kommentert i kommentarfeltet hennes at de ikke skulle få seg regulering, fordi de hadde etter å ha lest innlegget til kristin innsett at NEI vet du hva, jeg er fin som jeg er, og derfor skal jeg beholde mine skjeve tenner. WTF!????? haha. Jeg må bare le av sånt..Liker ikke engang måten Kristin formidler seg på, fordi det nesten virker som om hun er mer PR-kåt enn Isabell. Jeg spyr av at hun alltid skal fronte et så «sunt» ideal der man kan spise masse junk hele tiden, se ut som en dass uansett hvor man går, og aldri fikser seg opp for kjæresten. Jeg er ikke en slik en feminist som ikke barberer under armene og brenner bh-ene mine så fort jeg har mulighet, men jeg er en feminist. Men fortsatt for at man skal kunne være litt kvinnelig, og det er vel at vi skal bry oss litt mer om utseende enn hva menn gjør.

  HUFF av meg kommer aldri til å bli en blogger ut av meg. LOL. alt ble bare en stor gryte med lapskaus.

  Må bare si at en gang så kom du innom resturanten jeg jobber i, og i kassa ga du meg 15 kr tips. Jeg bare åhh, du ass Ida! Du er en fin en!:) Var nesten så jeg sa: Stor brus, Ida=)?? men det hadde vel vært litt creepy… så jeg lot vær. haha. men smilte bredt da lol. ok over og ut kaffegrut!

  ha en fin dag, Ida!!! jeg digger deg<3

 • Reply Silje 25. februar 2016 at 13:41

  Du er nok trolig en av de beste bloggerne i Norge, Ida. Sjelden/aldri kommentert på bloggen din, men jeg er en av de faste leserne siden Benjamin tiden.. Du og jeg er samme årgang, så artig å føle man har «vokst» opp litt sammen.. Hehe! Ville bare si som hun over her, at nesa di er helt perfekt, og du absolutt ikke før ha komplekser for den! Du er ei nydelig jente, Ida! bloggen din gir meg smil om munnen hver gang jeg leser den:-)))

 • Reply Anonym 25. februar 2016 at 14:50

  Det ER lov å si at det er finere med korte vipper enn disse jævla vippeex alle bruker for tiden?!

  Føler meg som en gammel dame som synes alle er finere uten sminke.. Haha.

 • Reply Elisa 25. februar 2016 at 15:01

  Hei Ida! Vakker uansett syns nå jeg 🙂

  Hvor er jakken i forrige innlegg fra, og hvordan er den vs. for eksempel den fra meotine? Ha en fin dag videre!

 • Reply Maria 25. februar 2016 at 15:19

  Hahahah, jeg er helt lik! Smokey eyes, ok.. dette så jo enkelt ut. Når jeg er ferdig ser jeg ut som en feier som har vært igjennom en pipe.. altså.. gooood dammmit!!

 • Reply Elena 25. februar 2016 at 19:30

  Haha, det ble jo faktisk veldig fint!

  🙂

 • Reply thexgirl 25. februar 2016 at 20:34

  Digger bloggen din! Du er perff <3

 • Reply Ida Wulff 26. februar 2016 at 02:05

  Elena: jo, takk! 😀 haha!

 • Reply Ida Wulff 26. februar 2016 at 02:05

  thexgirl: så hyggelig, tusen takk <3

 • Reply Ida Wulff 26. februar 2016 at 02:07

  Maria: hahaha jeg ler!! samme her, må få noen til å lære meg snart :O

 • Reply Ida Wulff 26. februar 2016 at 02:08

  Elisa: den fra meotine er vaskebjørn, den fra pinkyswear er struts. Vet ikke så mye om kvaliteten på noen av dem, ettersom jeg kun har hatt på meg begge én gang 🙂

 • Reply Ida Wulff 26. februar 2016 at 02:09

  Silje: tusen takk for fine ord <3 Veldig hyggelig at du har fulgt meg så lenge – og hyggelig å høre fra deg 😀

 • Reply Ida Wulff 26. februar 2016 at 02:16

  Lise: hahaha, hvor var dette?! Så morsomt <3 Så bra for deg at du gjorde det fordi du kunne og ville – der er jeg litt også. Og gurimalla, skeive tenner må man jo kunne gjøre noe med uten at det er overdrevent kroppsfokus. Jeg syns det var bra Kristin tok tak i det, hun er tydelig. MEN nå er jeg så lei…. har lyst å aldri nevne ordet kropp på bloggen her igjen, haha. Stor klem til deg!

 • Reply Henrik Umuligjuz 26. februar 2016 at 07:54

  Dette fortjener du:) stå på!

 • Reply Madelen 26. februar 2016 at 09:20

  Hei Ida! Vet du sånn ca. hva tollregningen kommer på for de Celine-solbrillene du bestilte på nett? Og fant du noen gode bukser forrige uke? 😀

 • Reply Ida Wulff 26. februar 2016 at 10:11

  Madelen: jeg husker dessverre ikke med tollregning. I følge en importkalkulator jeg sjekket så er det ikke toll på solbriller, kun moms. Og det er jo 25% av sum+frakt. Så hvis jeg ikke tar helt feil, så vil et par solbriller til 2000 kr få en regning på 500. Men jeg kan virkelig ikke garantere deg noe :O ja, jeg endte med å kjøpe en haug av bukser. Kun rimelige bukser da – var mest fornøyd med Molly fra Gina Tricot. Bik Bok sine var korte men ikke stramme i ankelen. Gleder meg til å prøve en Acne-bukse alle snakker om! 🙂

 • Reply Tori 26. februar 2016 at 14:19

  Hei fine ida! 😀 Jeg lurer på: hvilken picmonkey app er det du bruker? For jeg lastet ned en app med samme navn, og den var ikke sånn du forklarte den! Så det var de 9 kronene!;p God helg til deg!

 • Reply Heidi 26. februar 2016 at 16:48

  Tusen takk for svar, nå skal jeg sjekke ut litt hehe 🙂

 • Reply Anonym 26. februar 2016 at 21:15

  Når du blir sminket på picmonkey ,betale du for å gjøre det eller gjøre det gratis?

 • Reply Ida Wulff 26. februar 2016 at 22:57

  Anonym: vet ikke, er alltid innlogget med betalt konto 🙂

 • Reply Ida Wulff 27. februar 2016 at 14:26

  Sofie: det er ikke en app, men en nettside; picmonkey.com 🙂 klem

 • Reply Kristin 3. mars 2016 at 19:36

  Hei! Synes «picmonkey» hørtes genialt ut! Men når jeg søker på det i app store kommer det opp flere app’er med samme navn. Hvilken av de bruker du?😊

 • Reply Kristin 5. mars 2016 at 10:03

  Hei Ida😊 Synes picmonkey så genialt bra ut! Men når jeg søker i app’store kommer det opp flere med samme navn. Hvilken bruker du? Går det an å sende link elnoe?

 • Reply Ida Wulff 5. mars 2016 at 16:36

  Kristin: det er ikke en app, men en nettside. picmonkeycom 🙂

 • Leave a Reply