Reise

REISEGLEDE

10. mars 2016

Er det noe jeg gjør når jeg har litt for god tid, så er det å planlegge reiser og ferier. Mens jeg har vært hjemme har jeg rukket å booke to turer som finner sted i mars og april, og i tillegg begynner skissene for sommerferien å ligne noe. Det skal bli verdens beste sommer! Men først; den lange påsken som jeg liker å kalle den, ettersom jeg skal på to små ferier. 

BERLIN! Jeg ble litt skuffet da mamma og pappa sa de ville ta påskeferien i Berlin. Vet ikke hvorfor, men jeg så vel for meg en grå, trist og kald storby hvor vi skulle stå og se på the Berlin wall dagen lang. Men pappa har reist mye til Berlin på jobb, og lovet meg at det er et helt fantastisk sted i tillegg til å være et shoppingmekka. SÅ, jeg heiv meg på, vi reiser 22. mars og skal være der nesten en uke. Det blir gøy! 

Wohoo! Kristina og jeg har endelig booket oss en chilleuke på Gran Canaria igjen, nærmere bestemt Amadores. Jeg har jo nærmest vokst opp på Amadores (haha) og syns det er så trist å ikke ha leilighet der lengre. Uansett, hotell er mye bedre. Fra den 2. april skal vi kose oss i en uke med morgentrening, powerwalk til stranda, god mat (all inclusive, hjeeelp), beach club, haiskremming og masse gøy. Gleder meg skikkelig, og det blir deilig med en koseuke før jeg setter inn høygiret på oppgaveskrivingen min om endringsledelse… 

Granca har jeg full koll på, men hvis noen har noen fine Berlin-tips, så legg dem gjerne igjen i kommentarfeltet! 

66 Comments

 • Reply Ada 10. mars 2016 at 11:44

  Hei Ida! Er det Gloria Palace dere skal bo på?

 • Reply Karoline 10. mars 2016 at 12:07

  Så herlig! Høres ut som at du har en passe digg påske planlagt! Selv angrer jeg som en hund på at jeg har bestilt tre turer til sommeren, og ingenting før… Hvorfor må vinteren være så lang? 😩

 • Reply Ann-Julie 10. mars 2016 at 12:26

  Berlin er en helt fantastisk by! Beste byen i Europa jeg har vært i. Gled deg! 😀

 • Reply Maria 10. mars 2016 at 12:56

  Alt av typiske turist-ting i Berlin er faktisk verdt å få med seg. Kødder ikke. Høres kjedelig ut å se muren og alt det der, men det er en fascinerende by. Så hvis du blir dratt med av foreldre på en eller annen turistattraksjon, lover jeg at det ikke er så ille som det høres ut;) shopping får noen andre dekke, jeg hat vært i byen tre ganger uten å shoppe, herregud (jobbreiser så bortprioritert)…

 • Reply LisaLDN 10. mars 2016 at 13:14

  so sjukt moro å ha booka ferie da, er alltid best å ha noke å sjå fram til! 🙂 Berlin er ein flott by, kos deg!

 • Reply Matilde 10. mars 2016 at 13:34

  Så deilig! Jeg elsker Berlin, og kan virkelig ikke få nok av den byen. Man kan jo gå i timesvis, og det er så mye fint å se. Tipper dere har kontroll på det dere vil se av kultur og sånn, så skal komme med et litt annerledes tips. Jeg kjøpte verdens absolutt beste kebab i en liten sjappe (tipper det er plass til 3-4 kunder av gangen der inne) som ligger under Friedrichstrasse bahnhof (på gateplan i Friedrichstrasse). Skal sies at jeg egentlig ikke liker typisk «på byen»-kebab, men denne her var faktisk helt fantastisk god 🙂 Friedrichstrasse må du jo uansett gå når du skal på shopping 🙂

  Ellers er det bare å kjøpe døgnpass eller 5-dagerspass til kollektivtrafikk så dere kan ta buss 100 og 101 (typiske turistruter) og hoppe av der dere ser noe spennende. Det er lange avstander, så S-bahn og U-bahn er også gull verdt. Har bare vært i byen som turist, så vet ikke like mye som en som bor der. Men er sikker på at du får en veldig fin tur! 🙂

 • Reply Charlotte Tunes 10. mars 2016 at 13:40

  Åå, så deilig! Aldri vært i Berlin, men har hat fra venner at det er veldig fint der! Jeg booket jentetur sammen med to venninner for noen dager siden – en uke i Mallorca i juni blir ikke feil altså! Gleder meg til sol og sommer, og ikke minst til å følge med på reisene dine 😀 Ha en fin dag!

 • Reply Anonym 10. mars 2016 at 14:16

  Åh,Berlin er en fantastisk by, jeg har faktisk en Berlin guide, ikke skrevet av meg, men den er veldig super og anbefaler de stedene jeg selv elsker i denne byen, kan se om jeg ikke finner den og linke til den. Og du, Berlin er litt som både Paris, London og New York, en godtepose av en by, full av kontraster og farger og shopping ikke minst, du burde glede deg, jeg er forelsket i Berlin og skal selv tilbake til sommeren, det er absolutt ikke en grå by, selv om alle får det inntrykket av en eller annen merkelig grunn.

 • Reply Henniie 10. mars 2016 at 14:58

  KADEWE, Garments (Vintage), Isobel Gowdie (Second hand, inspirert av den franske designeren Isabel Marant) er mine beste Berlin tips!

 • Reply Cecilie 10. mars 2016 at 15:03

  Kos dere masse! 😀

 • Reply Thea 10. mars 2016 at 15:16

  Vet dette høres kjedelig ut, men dra på Stasi-fengselet! Veldig lærerikt og ga store inntrykk og det var utrolig bra guider der. Hvis ikke er det en kjempestor shoppinggate der med masse forskjellige butikker:)

 • Reply Helle 10. mars 2016 at 15:22

  Berlin er helt fantastisk! Ta med godt med klær, er oftest ikke spesielt varmt der på denne tiden av året.

  Ikke dra på store konvensjonelle kjøpesentre, men ta turen innom KaDeWe!

  Matetasjen, 7(?). etg, er vanvittig fin å vandre rundt i, samt å spise lunsj i. Ellers er det fint å gå rundt i Kreutzberg, samt den veldig kjente bokhandelen på Savigny platz.

 • Reply Heidi 10. mars 2016 at 16:04

  Lunsj på café Anna Blume og middag på dark restaurant. Absolutt verdt å besøke 🙂

 • Reply Charmina R. K 10. mars 2016 at 16:31

  De bildene fikk meg lyst til å reise NÅ

 • Reply Siv 10. mars 2016 at 17:10

  En liten advarsel: berlin markerer røde dager som vi nordmenn – altså butikkene blir stengt. Men du MÅ sjekke ut søndagsmarkedet i Mauerpark. Gå tidlig (helst ved starten, mindre folk). Koselige matsteder, vanvittig mye fint som selges (folk som lager smykker, vesker, bilder selv), og ikke minst hysterisk karaokeshow i parken rett ved. Det høres teit ut, jeg var skikkelig skeptisk, men det er så vanvittig morsomt. En utrolig populær greie. Kos deg på tur, Berlin er fantastisk!

 • Reply Hanna 10. mars 2016 at 17:47

  Jeg har bodd i Berlin i ett år nå – og elsker byen! Du kan sjekke ut berlinfoodstories.com og stillinberlin.de for mange bra tips. Ellers bør du prøve å komme deg til Dudu eller Prince (begge Asian Fusion og ligger sentralt i Mitte). Men, aller høyest på listen ligger Hokey Pokey, som seriøst er verdens beste iskrembar. Verdens. Beste.

 • Reply Anette K 10. mars 2016 at 17:56

  Berlin er absolutt en helt nydelig by, så ikke vær redd for at det blir så veldig grått nei. Shoppingmulighetene er også, som faren din sier, ganske fantastiske. Du har mye å glede deg til når det kommer til både shopping, mat og kultur. Jealous!

 • Reply Kamilla Haaland 10. mars 2016 at 18:59

  Berlin hørtes spennende ut da 🙂 Gleder meg til å se bilder og høre om byen! Kunne tenkt meg å dra dit på langweekend en gang..

 • Reply Kamilla 10. mars 2016 at 19:30

  Ååh, jeg elsker Berlin! Ble litt misunnelig nå.. Slenger med litt mattips (fordi det er det viktigste for meg på ferie så har jeg en lang liste fra Berlin).

  Dette er steder jeg søkte meg fram til på Yelp og tripadvisor når jeg var der i fjor sommer, og som vi likte veldig godt!

  Thai Window Asia, ser ut som et slitent «hull i veggen». Men det var såå god mat, så lenge man overlever et slitent lokale! Det er bare en fyr som jobber der, og han er fantastisk flink og hyggelig.

  Papalótl, kjempe god meksikansk.

  Chutnify, helt fantastisk indisk. Ikke sånn som her hjemme, men masse forskjellige småretter og wraps!

  Spreegold er veldig fint til frokost/lunsj/brunsj. Spiste blant annet en frokostgrøt med frukt og kokos som jeg enda prøver å gjenskape.. 🙂

  Zia Maria har helt nydelig pizza. Bestilles stykkvis, så perfekt i hånda når man er ute å går.

  Father Carpenters Coffee, veldig god kaffe. Spiste også noen deilige mini quiches der.

  Også selvfølgelig The Bird, om dere vil ha en skikkelig god burger eller biff 🙂

 • Reply Ida Wulff 10. mars 2016 at 19:31

  Anette K: wohoo godt å høre! 😀

 • Reply Ida Wulff 10. mars 2016 at 19:31

  Kamilla Haaland: ja, veldig spent på byen! 🙂

 • Reply Ida Wulff 10. mars 2016 at 19:31

  Kamilla: tusen takk for masse tips! <3

 • Reply Ida Wulff 10. mars 2016 at 19:32

  Hanna: nå skal det spises!! Haha 🙂 tusen takk!

 • Reply Ida Wulff 10. mars 2016 at 19:33

  Heidi: takk for tips 🙂

 • Reply Ida Wulff 10. mars 2016 at 19:33

  Siv: jaa, har sjekket og vi får heldigvis bare én dag med stengte butikker 🙂 tusen takk <3

 • Reply Kristine 10. mars 2016 at 19:34

  Sjekk ut noe som heter «The Dark Restaurant», husker ikke helt navnet, men man spiser i et totalt mørkt rom! Veldig gøy og annerledes måte å spise på 🙂

 • Reply Ida Wulff 10. mars 2016 at 19:36

  Heidi: leste om dark restaurant nå, hørtes utrolig spennende ut! det må jeg prøve å få med fammen på 🙂

 • Reply Ida Wulff 10. mars 2016 at 19:37

  Kristine: fikk sykt lyst til å prøve det!!

 • Reply Ida Wulff 10. mars 2016 at 19:39

  Cecilie: takk <3

 • Reply Ida Wulff 10. mars 2016 at 19:39

  Thea: høres ikke kjedelig ut i det hele tatt, kjempespennende!

 • Reply Ida Wulff 10. mars 2016 at 19:40

  Henniie: alle tre er på lista, gleder meg! <3

 • Reply Ida Wulff 10. mars 2016 at 19:41

  Anonym: takk, så snilt av deg! Gleder meg masse nå selv om jeg var skeptisk til å begynne med 🙂

 • Reply Ida Wulff 10. mars 2016 at 19:42

  Charlotte Tunes: Mallorca virker fint! Der har jeg dessverre kun fått vært én dag pga cruise :O fin dag til deg også <3

 • Reply Ida Wulff 10. mars 2016 at 19:44

  Matilde: takk for et morsomt og annerledes tips, kanskje det blir en liten kebab på oss 😀

 • Reply Ida Wulff 10. mars 2016 at 19:45

  Maria: må jo se muren og den slags når vi først er der, håper bare sola skinner 😀

 • Reply Ida Wulff 10. mars 2016 at 19:46

  Karoline: veeet! Men Hello, 3 uker i sommer blir nok helt topp det og 😀

 • Reply Ingvild F. Falck-Ytter 10. mars 2016 at 20:40

  Ahhh, så heldig du er! Er veldig sulten på å reise selv, men det kommer vel en tid for det også…hehe..

  Men ja, ser mange har gitt deg gode tips om Berlin! Har selv vært der to ganger, men merker at jeg er litt rusten.. Men faktisk så var jeg i zoo’n der – var overraskende koselig!! <3 Men håper du koser deg masse uansett!

 • Reply marte josefine 10. mars 2016 at 21:07

  Hei 🙂 Hvis det fortsatt er noe ledig nå, så vil jeg anbefale dere å booke bord og mat (3 retters , ikke ala carte) i restauranten i fjernsynstårnet og spise maten mens dere får se hele Berlin mens kulen snurrer rundt! Dette er kanskje noe pappaen din allerede har gjort hvis han har vært på jobbreise i Berlin. Og da vil han nok garantert ta dere med på det også!

  Et annet tips er «ølsykling», man sitter flere personer på en stor sykkel og drikker øl, mens man sykler rundt om i byen med en guide som forteller masse underveis, og styrer «skuta». Høres veldig harry ut, og jeg var skeptisk først, men det var veldig gøy, burde kanskje være fler enn tre, men man kan lett finne noen fler som vil være med på sykkelen. https://www.google.no/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjG8umc87bLAhWlPZoKHTxnAfcQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fluxeadventuretraveler.com%2Fbeer-bike-berlin%2F&psig=AFQjCNEK8RoiCHSx8EQg0x3BpaEsa_aBsA&ust=1457726149593582

  Eller hvis du har god balanse og liker litt fart: guidet tur i Berlin på SegWay.

  Siste tips: hvis dere er historieinteresserte så kan dere også få guidet tur i bunkersene fra krigen. Da jeg var der var det en veldig hyggelig dansk dame som kunne guide oss på dansk, engelsk eller tysk. Dette er litt trangt og «klaustrofobisk», men absolutt lærerikt og spennende å se!

  Berlin er absolutt en by jeg vil tilbake til. Har bare vært der en gang og opplevde alle disse tingene jeg tipset om her.

  God tur! kos deg masse

 • Reply Odette 10. mars 2016 at 21:29

  Kjenner eg vil til Berlin igjen! Var der i 2002 og tenkte at det var ein grå by, men takka vere ein berliner av ein kjærast har eg oppdaga at det er ein fantastisk by!

  – kjør Trabant – viss du/de har nervar og tåler å bli sett på. Turistane syns det er kjempemoro å ta bilete av deg der du kjem kjørande, Porsche-eigarane held seg 20 meter bak grunna den grusomme lukta.

  – Dunkelresturant ved Rosa Luxemburg platz!

  – Kake på Anna Blume (OBS: det er fullt)

  – Rusletur i Prenzlauer Berg, småbutikkar, kaféar og god stemning.

  – Alte Schönhauser Strasse og Hackescher markt har det du treng av shopping, koslegare enn i Friedrichstrasse (mange av dei same butikkane)

  – Mall of Berlin er ganske nytt med dei store kjedene, men er ikkje så fullt då det ikkje er så innarbeida blant folket. Var i alle fall slik i september.

  – Ballett i Komische oper eller Berlin Oper.

  – Viss det er sol og ikkje altfor kaldt er det veldig greitt å ta seg ein båttur. Eg har tatt ein tur på ca. 1 time, avreise frå Reichstagsufer ved Friedrichstrasse station. Du får då sett ned til Riksdagen og til Museumsinsel.

  – Surreal museum of industrial objects. Eit museum på tre rom, eigd av ein russer som fotograferer og lagar utstillingar som får deg til å tru det er torturapperat – men i realiteten er det vanlege ting frå dei siste 100 åra.

 • Reply Vanessa 10. mars 2016 at 21:47

  Ååh, Berlin er en av mine absolutt favorittbyer! Gled deg!!

  Byen byr på veldig mye fint å se og oppleve, samt spise og shoppe hihi 🙂

  Ellers vil jeg tipse om å dra til Prenzlauer Berg, superkoselig sted med mange små butikker(mye vintage) og koselige kafeer/restauranter. Minner om en blanding av Frogner og Grünerløkka i Oslo, så har dere tid – prøv å få det med dere! 🙂 Fant en artikkel om stedet, om det er av interesse; http://www.aftenposten.no/reise/Berlins-mest-trendy-nabolag-69057.html. 🙂

  God tur!

 • Reply Rebecca 10. mars 2016 at 23:12

  Hvis du eeelsker vietnamesisk/thai mat anbefaler jeg på det sterkeste restauranten «Monsieur Wong» i Øst-Berlin, det er mer et lunsjsted enn et middagssted. Spiste meg ihjel. Prøv også teen (med fersk ingefær og lime) og Mango smoothien! Har også hørt at det er kult å dra på Sony Center og se en kinofilm, så lenge man finner noe som ikke er dubbet. Kinofilmene der går ikke så sent på kvelden (rundt 18-19), men man kan kjøpe øl og saltkringle!

 • Reply Tonje 11. mars 2016 at 08:00

  Anbefaler å spise på denne restauranten: http://www.unsicht-bar-berlin.de/en/html/home_1.html

  Man sitter i et helt mørkt rom (en egentlig vanlig restaurant), og blir nødt til å ta i bruk alle sansene. Det gir en helt annen opplevelse av å dele et måltid. Man får behov for å prate mye mer med de man er sammen med, og smakssansene blir annerledes. Også får man en innblikk i livet til blinde, men en veldig veldig fin opplevelse av det.

 • Reply Kristine 11. mars 2016 at 09:14

  Var i Berlin for tre uker siden og byen skuffet meg litt, men det var nok fordi vi ikke var så godt kjent. Checkpoint Charlie er for eksempel ikke noe vits å besøke, og ved Brandenburger Tor er det fullt av turister!

  KaDeWe (og spesielt den øverste ‘feinsmecker’-etasjen er heeelt fantastisk!) Burritosjappa Dolores som ligger rett ved har tidenes beste burritos (eller burrito bowl) og hjemmelaget iste. Nesten alle menyene er vegetar eller veganske, og de grillede grønnsakene og chipotle mayo-sausen er til å dø for.

 • Reply Karina 11. mars 2016 at 09:17

  Hørtes fantastisk ut med ferie 🙂

 • Reply primavitae 11. mars 2016 at 10:16

  åh, høres herlig ut! kos dere 🙂

 • Reply Ida Wulff 11. mars 2016 at 11:19

  Rebecca: hørtes helt fantastisk ut!! 😀

 • Reply Ida Wulff 11. mars 2016 at 11:19

  Kristine: takk for tips 😀 gleder meg til å flytte inn på KaDeWe kjenner jeg!

 • Reply Ida Wulff 11. mars 2016 at 11:20

  Odette: takk for masse spennende tips! 🙂 <3

 • Reply Ida Wulff 11. mars 2016 at 11:20

  Vanessa: tusen takk, skal sjekke ut linken 😀

 • Reply Ida Wulff 11. mars 2016 at 11:21

  Ingvild F. Falck: vi skal bo rett ved zooen så kanskje vi må innom der en tur 🙂 Klem

 • Reply Linda 11. mars 2016 at 13:36

  Berlin: Ved rosenthaler platz ligger det en litt bortgjemt restaurant som heter Dudu, man finner den ikke om man ikke har adressen og går inn bak et «teppe». Der skjuler det seg en kjempe digg og kul sushi/vietnamesisk restaurant. Litt lenger ned i gaten ligger det en som heter Royals & Rice, noen ganger er det live musikk der og de har nydelig mat!

 • Reply Christina 11. mars 2016 at 17:30

  KaDeWe og Madame Tussaud 😊

 • Reply Elena 11. mars 2016 at 18:47

  Aldri vært i Berlin! Men veldig lyst! GOD TUR!

 • Reply ;) 11. mars 2016 at 19:32

  Å, du må jo ikke undervurdere Berlin!! Det er en fantastisk by! Jeg anbefaler å dra på Unsicht Bar, det er en mørkerestaurant, dvs. at man ikke ser noen ting. Høres kanskje rart ut, men det er en kul opplevelse å være i totalt mørke, både maten og det å prate sammen blir helt annerledes.

 • Reply Silje 11. mars 2016 at 20:32

  Jeg er i Berlin nå, og har vært her to ganger før. Elsker denne byen, min favoritt i Europa. Ser flere her har nevnt KaDeWe, og det er absolutt verdt å ta turen dit, selv om det er en «turistfelle». Alltid mye mennesker der. Anbefaler å ta turen til gamlebyen i Øst-Berlin! Kort gå-avstand fra Alexanderplatz. Der er det super koselig, mange bra vintagebutikker og små kafeer, pluss at det ikke kryr av turister. TV-tårnet (europas høyeste bygning) som ligger på Alexanderplatz er også kult å få med seg. Du kan ta heisen opp på toppen hvor det er en restaurant(anbefaler ikke å spise der. Stive priser og dårlig mat), men utsikten er verdt å få med seg. Anbefaler også ukeskort på kollektivtransport. Trikker, busser, U-banen, S-banen og tog går døgnet rundt, og det er veldig enkelt å lære seg om du først går inn for det. Avstandene er store i Berlin, og det kan fort bli dyrt om man alltid tar taxi. Ellers anbefaler jeg Stasi fengselet, east side gallery og berlin wall memorial. God tur 🙂

 • Reply Ingvild 11. mars 2016 at 20:34

  Berlin er en kjempebra by! Gled deg 🙂

 • Reply Emilie-Alexandra Schei 11. mars 2016 at 20:40

  Vil anbefale dere å spise middag i det tårnet du la ut bilde av, øverst til venstre! De har utrolig god mat, og jeg anbefaler dere å kjøpe VIP-billetter. Vær ute i god tid, er jo en «turistattraksjon», så var en del kø når vi var der. Om du er interessert i litt historie vil jeg anbefale dere å ta en tur med sightseeingbussene som går der, og få med deg litt historie. De kjører innom Berlinmuren, grensa og slike ting. Masse shoppingmuligheter også, du bør virkelig glede deg! (Få med deg topshop, jeg gikk bananas der inne) Masse god tur ♥

 • Reply Anonym 12. mars 2016 at 01:08

  Ååå var i Berlin i vinterferien! Kunne ønske du var der først! Var i Warzawa i høst og tipsene du og lesere i kommentarfeltet kom med var gull verdt! Men kan komme med noen tips. Berlin var en mye større by enn jeg hadde forventet, men veldig greit å ta u-bahnen rundt. Vi bodde på Sana hotel i vest-Berlin, kan anbefale det. Glassvegger til badet, så man bør kjenne den man bor med. Frokost på What do you fancy love var veldig bra! En del steder tar de ikke kort, så ha alltid med litt kontanter. Kommenterer sjeldent bloggen. Men har fulgt den i alle år, og det er fortsatt favorittbloggen!

 • Reply LK 12. mars 2016 at 01:24

  Ååå heldig som skal til Berlin ❤️ Forloveden og jeg var der i fjor sommer og jeg falt helt for byen ❤️ Vi rakk ikke se så mye, men om du vil gjøre en litt morsom ting mens du er der nede så kan du ta bilder av så mange buddybears som du finner 😊 Det er store bjørner i alle slags rare farger og mønster som står rundt om i Berlin. Det er gave til hoteller/attraksjoner/bedrifter som har donert penger til Buddybear organisasjonen. Finner sikkert noe om det på nett 🙂 Vi synes i hvert fall det var morsomt å telle hvor mange vi fant til slutt, de står overalt! God tur og kos deg!

 • Reply Anonym 12. mars 2016 at 13:41

  Kan du lage en gran canaria guide?

 • Reply Anonym 12. mars 2016 at 14:18

  Kos deg masse i Berlin! Super by. Er mange år siden jeg var der sist, men vær forbredt på at det kn være et skikkelig kuldehull. Vi fant mange små markeder en liten togtur unna byen der de solgte så utrolig mye flott! Både klær og bilder osv 🙂

 • Reply Anonym 12. mars 2016 at 16:32

  Ida du MÅ besøke vintage butikken «mase in Berlin», det er et absolutt must! Ellers anbefaler jeg å gå rundt i de ulike bydelene, det er utrolig vakkert, kult og urbant på samme tid. Det er en by med veldig mye historie. Jeg var her selv med familien påsken i fjor, og det var kjempe flott vær. Kos dere 🙂

 • Reply Anonym 12. mars 2016 at 16:33

  «Made in Berlin» vintage!!!

 • Reply Helen 12. mars 2016 at 17:40

  I Berlin kan jeg anbefale nattklubben Berghain, det er en once in a lifetime experience. Det kan være vanskelig å komme inn og veldig lang kø, men uansett er utelivet der bra. En skybar rett ved alexanderplatz som heter weekend eller noe var igså gøy!

 • Reply Anonym 14. mars 2016 at 08:28

  Anbefaler VIRKELIG å dra til konsentrasjonsleiren Sachsenhausen. Det er en av de sterkeste og mest gripende opplevelsene jeg har hatt i mitt liv.

  http://www.newberlintours.com/daily-tours/sachsenhausen-memorial.html

  Det koster nesten ingenting, og er SÅ verdt det. Hvis du kan velge, ta den australske guiden som heter Steve. Han er helt fantastisk kunnskapsrik og morsom!

 • Reply Anonym 17. mars 2016 at 19:19

  haha, husker veldig godt du skremte kristina i fjor med hai!

 • Leave a Reply