Hverdagsliv

OSLO

12. mars 2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Har funnet ut at jeg bare kan bleke tennene mine i Picmonkey i stedet for å bleke dem i virkeligheten. Har så sensitive tenner, så det passer meg utmerket å slippe det! Å kutte ut snus og kaffe kan jeg gjøre i mitt neste liv. 

Jeg er tilbake i Oslo! Etter en supersosial og sprudlevannete fredagskveld, bestemte jeg meg for å bruke lørdagskvelden på å skape orden. Det er som terapi for meg, å ha en hel dag hvor jeg rydder, vasker, sorterer i klesskapet, rydder i skuffer og kroker man ikke tenker over at finnes engang. Jeg har også fått drasset meg på den slitsomme turen til postkontoret, og handlet inn. Jeg MÅ bare få det ut: dere som jobber i kassa på matbutikker  slutte å hive varene bortover båndet som om dere var midt i en håndballkamp. Når jeg kjøper en 5-pakning med knekkebrød til 40 kroner, hadde jeg satt innmari pris på om ikke knekkebrødene var knust før jeg får lagt dem i posen. Herregud, det er vel mindre slitsomt for dere å skyve varene bortover båndet, framfor å spille bowling med dem? På forhånd, tusen takk. 

Nå skal kommoden med det rare i organiseres, for en spennende lørdag! Kommer sterkere tilbake ♥

32 Comments

 • Reply LH 12. mars 2016 at 21:50

  Jeg har nettopp begynt å jobbe i matbutikk, og må komme med en oppfordring til alle kunder: Dere MÅ slutte å legge varene oppå hverandre! Det gjør at det blir mye vanskeligere og tyngre å scanne inn varene, og det blir lettere rot med varene til kunden som står bak i køen. Forøvrig er jeg enig med deg, totalt unødvendig å kaste varene ned 😉

 • Reply Rebekka 12. mars 2016 at 22:07

  Den jakken er perfekt! Hvor kan man få tak i den? 🙂

 • Reply Anonym 12. mars 2016 at 23:43

  Har du begynt å snuse igjen? 🙂

 • Reply K 13. mars 2016 at 00:15

  Kommer du med en buksegudie? 🙂

 • Reply Sunniva 13. mars 2016 at 03:34

  Da kan du heller sende ivei knekkebrødene sist. Ikke vår jobb å sortere varene dine 😉 Like irriterende for oss med kunder som sender ivei knekkebrød, potetgull, frukt osv. først, for å så sende ivei melka, brusen og safta til slutt. Vi har ikke tid til å drive på med sånt tull!

 • Reply Anonym 13. mars 2016 at 06:52

  Kaster de varene kan du bare si ifra ‘du knuste knekkebrødet mitt der, jeg henter meg en ny pakke jeg :)’ Ferdig med den saken. Hehe.

 • Reply Ida Wulff 13. mars 2016 at 10:02

  Anonym: det gjorde jeg! Men så hadde jeg tre tonn å bære på og butikken var så full at det bare var bedre å… Spise knuste knekkebrød, haha :p

 • Reply Ida Wulff 13. mars 2016 at 10:03

  Anonym: lenge siden!

 • Reply Ida Wulff 13. mars 2016 at 10:03

  Sunniva: knekkebrødene ble varsomt lagt på SIST 😉

 • Reply Line 13. mars 2016 at 10:15

  Du er så pen! Og du er så utrolig flink til å skrive!

 • Reply Vilde 13. mars 2016 at 10:29

  Da kan du tenke deg hvor irritert en gammel kassearbeider blir når de selv handler… Jeg la alltid ting som kunne knuses til siden utenfor båndet (som, Sunniva, er ren høflighet å gjøre og det koster deg ikke mer enn én kcal). Da er det ekstra surt å handle og se melken bli meid ned mot cherrytomatene!

 • Reply Anonym 13. mars 2016 at 11:00

  Jeg er så enig! Å jeg bare regnet med før jeg leste under her at en eller annen sur kassadame/mann kom til å kommentere! Men altså, såklart skal man legge varene litt etter rekkefølge på båndet, MEN det betyr ikke at knekkebrød skal bli ødelagt før hun har fått de ut av butikken fordi hun la en vare på båndet etter knekkebrødene 🙂 Hallo, dere jobber med kunder! Jeg jobber selv med salg av varer.. Hadde jeg ødelagt varen måtte jeg fint hentet en ny UTEN at kunden ba om det 🙂

 • Reply Guro 13. mars 2016 at 11:14

  Sunniva: For noe sprøyt!! Som ansatt i servicebransjen er faktisk jobben din å yte service for kundene i butikken. Det er det du får lønn for. Som kassemedarbeider koster det deg ikke mange sekundene ekstra å legge knekkebrød, egg, frukt og potetgullposer til side på den harde delen av kassa, før du ROLIG sender de øvrige varene nedover båndet. Jeg har jobbet på en Rema-butikk der dette var en selvfølgelig del av opplæringen, og jeg er rystet av å observere at dette ikke er tilfelle i alle matbutikker. Jeg synes det er helt legitimt av Ida å si fra om dette, da dette er noe man bør forvente av betjeningen i en butikk. Har irritert meg grønn over akkurat det samme.

 • Reply Sunniva 13. mars 2016 at 11:34

  Da skjønner jeg frustrasjonen din. Heldigvis gjør ikke alle sånn..er selv veldig varsom med varene fordi jeg vet hvor irriterende det kan være selv når potetgullposen blir smasha 🙂

 • Reply Ingvild F. Falck-Ytter 13. mars 2016 at 12:36

  Haha, du er nydelig! Håper du fikk en fin lørdagskveld og fikk orden i sakene <3

 • Reply Åsta 13. mars 2016 at 12:40

  Istedefor å bleke tennene kan en tannpleier bruker air flow på de. Dette fjerner belegget med misfarging, og er mye mer skånsomt for tennene enn bleking! Dog ikke liike effektivt da selvsagt.

 • Reply Kamilla 13. mars 2016 at 14:17

  De som sitter i kassa skal alle ha fått opplæring i at div ting som kan knuses/skvises (som egg, bananer, knekkebrød osv) skal legges pent på siden. Skjønner ikke at det er så vanskelig å utføre.

 • Reply Sunniva 13. mars 2016 at 17:07

  Åhallo! Ro need..jeg misforsto det Ida skrev. Selvfølgelig legger jeg til siden de varene som kan knuses/ødelegges, men jeg mener at det er ikke så vanskelig for kundene å legge varene i riktig rekkefølge. Ser nå at kommentaren min var litt vell «kvass» og det beklager jeg for. Var ikke meningen å framstå som sur kassadame haha. Mitt poeng (som ikke var var Idas tilfelle her likevel): legg gjerne varene i litt bedre rekkefølge, da går det også fortere..så skal selvsagt kassedama/mannen ta hensyn å legge til side varer som ikke tåler så mye. Takk for meg!

 • Reply Ida Wulff 13. mars 2016 at 17:09

  Sunniva: jeg opplevde den ikke kvass, så ikke tenk på det 😉 Men jeg trodde faktisk det var en selvfølge at man alltid legger det harde først og det bløte/lett knuselige til slutt, gjør ikke alle det altså?! Haha!

 • Reply Sunniva 13. mars 2016 at 17:18

  Der jeg jobber gjør kanskje 10% dette :p så nei, de aller fleste gjør ikke det. Hadde jo vært enklere for begge parter i grunn. For min del har det ingenting med lathet å gjøre, men heller effektivitet. Blir det lagt i riktig rekkefølge går det mye kjappere, og jeg slipper lange køer og irriterte kunder (Y)

 • Reply oda 13. mars 2016 at 18:10

  Hei 😀 den jakken du har på der, husker du skrev at det røytet veldig, men at du hadde fått beskjed om at det ville gi seg. Hvordan står det il med det nå? vurderer å kjøpe 😀

 • Reply Ida Wulff 13. mars 2016 at 19:09

  oda: den har blitt bedre! 🙂 Vil nok alltid røyte litt, men ingenting nå i forhold til starten.

 • Reply Ida Wulff 13. mars 2016 at 19:10

  Rebekka: den er fra pinkyswear.no 🙂

 • Reply Janne 13. mars 2016 at 22:31

  Du ser helt stunning ut nå! Huden din er nydelig, hva bruker du? 🙂

 • Reply Ida Wulff 14. mars 2016 at 11:31

  Janne: åå, takk <3 hudpleien jeg bruker heter EmerginC, hvis det var foundation du tenkte på, så er det en blanding av Armani og Chanel.

 • Reply Camilla Øverby Acklam 14. mars 2016 at 13:35

  Hei! Hvilket kamera er det på bildet? 🙂

 • Reply Helene 15. mars 2016 at 20:09

  Hvis du er glad i rydding og organisering kan jeg anbefale deg Marie Kondos bøker. «Magisk opprydning», og «spark joy»! Spark Joy tror jeg bare finnes på engelsk, men er flere illustrasjoner om hvordan man best kan organisere garderobe, skuffer og skap! Elsker begge! 😀

 • Reply Ida Wulff 16. mars 2016 at 16:05

  Helene: jeg har den! Hehe. Men tror egentlig ikke jeg trenger den? Kan jo ikke rydde mer enn jeg gjør nå!! :p

 • Reply Helene 16. mars 2016 at 21:23

  hmm, du virker ganske ryddegal, så er ikke sikkert du føler noe behov for den, haha:) Men slik jeg ser det så var hele poenget med boken å rydde opp en gang for alle, slik at man slipper å rydde hele tiden, i tillegg til å «bli kjent» med hvilke ting du trenger i livet og ikke:)

  Ha en fin kveld! 🙂

 • Reply Ida Wulff 17. mars 2016 at 01:43

  Helene: åja, jeg skjønner! Kanskje boden min hadde hatt godt av at jeg leser den 😉 håper du har hatt en fin dag, klem 🙂

 • Reply Cecilie 20. mars 2016 at 10:32

  Hvilket kamera er det på bildet?

 • Reply Ida Wulff 20. mars 2016 at 12:56

  Cecilie: Olympus pen 🙂

 • Leave a Reply