Reise

EN DAG I BERLIN

24. mars 2016

Hei fra Berlin! Jeg har ikke helt bestemt meg for hva jeg syns om byen ennå. Hotellet er supert, maten er god og shoppingen enda bedre – men det er ikke noen «fin» by. Det er ikke det samme å gå gatelangs i flere timer her, som det er i Roma. Der går man rundt og beundrer hvert eneste sjarmerende gatehjørne, mens her er det litt mer sånn; oi, her var det faktisk et gatehjørne hvor to av bygningene matcher og det står ikke rør opp av asfalten. Berlin er svært, det virker helt umulig å få oversikt. Ti ganger større enn Paris har jeg hørt? Og jeg syns jo Paris virker så stort at det er umulig å gape over. 

Vakker by eller ei, vi storkoser oss! I dag har vi sikkert gått flere mil, kjenner jeg er sliten under beina. Vi startet med en fantastisk hotellfrokost, fortsatte med shopping, deretter sightseeing og til slutt et herremåltid på italiensk restaurant. Her er et bildedryss fra dagen! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I morgen holder butikkene påskestengt, og det er egentlig litt deilig. Timene flyr jo bare avgårde når vi svimer rundt i butikkene. Det er snakk om å få dratt på en båttur, og kanskje en tur i zoo. Etter at jeg var i zoo sist (i Thailand) kjenner jeg at det egentlig er et avsluttet kapittel for meg, for der hadde ikke dyrene det bra i det hele tatt. Jeg følte meg rett og slett kriminell der jeg stod og glodde. Men det sies at det er noe veldig annerledes her, så vi får se hva det blir til. Gleder meg uansett til en dag til i Berlin! God natt, alle fine! 🙂

38 Comments

 • Reply Malin 24. mars 2016 at 22:31

  Hei, Ida 🙂 hvor er den sorte genseren/kjolen/blusen fra? For en perfekt v-hals 😍 Og; du er SÅ fin på håret nå! Kos deg videre i Berlin, min favorittby i Europa 🙂

 • Reply Ida Wulff 24. mars 2016 at 22:45

  Malin: det er bare en basic fra H&M til 49 kroner eller noe! 🙂 genser, altså. Tusen takk! Klem til deg og god påske <3

 • Reply Maria 24. mars 2016 at 23:03

  Så søt mamma du har!!

 • Reply Hundemamma 24. mars 2016 at 23:15

  Kos deg videre og god påske! 🙂

 • Reply Jannicke 24. mars 2016 at 23:55

  Du er så utrolig vakker ❤️😍

  Og foreldrene dine ser så gode og snille ut ☺️

  Kos deg masse ☺️

 • Reply Anonym 25. mars 2016 at 00:19

  Åå! Skal til Berlin i mai. Kunne du skrevet en guide, evt. mimi-guide? 🙂

 • Reply Ragnhild 25. mars 2016 at 00:33

  Så koselig!:) Nyt ferien!!:)

 • Reply Frida Isachsen 25. mars 2016 at 00:39

  Så utrolig fin lengde du har på håret nå! 😀 Håper du koser deg masse.

 • Reply Tuva 25. mars 2016 at 00:54

  Jeg har vært i Berlin Zoo, og synes ikke deg var noen hyggelig opplevelse.

 • Reply Krissy 25. mars 2016 at 02:13

  Hva heter den italienske restauranten? Skal snart til Berlin og trenger tips! 🙂

 • Reply jesus4areason 25. mars 2016 at 03:40

  åååh gjett om jeg vil til Berlin når jeg så disse bildene 🙂 kooooooos deg 🙂 <3

 • Reply Siv 25. mars 2016 at 09:50

  Om du vil ha sjarmerende gater burde du komme deg til Kastanienallee i Prenzlauer Berg. Masse små sjarmerende independent butikker og koselig strøk. Det er et veldig hipt område. Mye finere å gå der enn i «sentrum-sentrum». Og så er det masse gode spisesteder der! God tur 🙂

 • Reply Elise 25. mars 2016 at 11:23

  Åååh bor dere på Kempinski? Elsker den hotellkjeden! Aldri fått så god frokost noe sted før i Europa hvertfall 🙂 Berlin er en kjempefin by,men skjønner hva du mener med at den er så stor og nesten litt uoverkommelig. Ha en fin tur videre 🙂

 • Reply Marthe 25. mars 2016 at 11:43

  Prenzlauer Berg er koselig! 🙂

 • Reply Anonym 25. mars 2016 at 11:54

  For å se sammenhengende historisk bygårdsbebyggelse, dra til Prenzlauerberg eller de delene av Kreuzberg som heller ikke ble ødelagt under krigen (f.eks området rundt Bergmannstrasse). Mange hyggelige urbane nabolag i både Kreuzberg og Prenzlauerberg. Det aller meste av bebebyggelsen i sentrale bydeler gikk tapt 1939-45 og måtte bygges raskt opp igjen med begrensede midler. Ikke rart det kan se litt kaotisk ut enkelte steder.

 • Reply Ida 25. mars 2016 at 12:07

  Jeg har heller aldri falt helt for Berlin av en eller annen grunn… Mange av venninnene mine elsker byen, men jeg er ikke helt der hehe. Usj, jeg var ikke noe fan av dyrehagen i Berlin dessverre. Jeg synes dyrene hadde det trangt og dårlig der også, så jeg har rett og slett funnet ut at jeg må slutte å gå i zoo. Føler meg litt dritt hver gang jeg er i dyrehage, så da er deg vel kanskje bedre å bare droppe det.. Fortsatt god tur!!:)

 • Reply Cathrine 25. mars 2016 at 13:13

  Zoo i Berlin var faktisk det stedet jeg bestemte meg for ikke mer zoo. Veldig mange stressede dyr som går de samme rutene i innhegningene sine. Et sted var det et lite kattedyr som hadde dyp sti fordi den gikk rundt og rundt hele tiden, typisk stressoppførsel. Rovdyrene sto så tett at når tigrene slåss, gjemte de andre dyrene seg. Så tror kanskje ikke du vil like det…

 • Reply Christina 25. mars 2016 at 14:20

  Skjønner hva du mener… gøy å ha vært der,men reiser ikke tilbake. Zoo kunne jeg fint stått over. Madame Tussaud derimot var moro!!!

 • Reply Sonja Alexandra 25. mars 2016 at 15:26

  Så fine bilder! Herlig å se at du har det så gøy på påskeferie. Jeg elsket Roma, for det var en utrolig vakker by, MEN jeg synes det var så lite gøy å gjøre der. Veldig mye kultur og romantikk, men det fristet virkelig med litt mer fart og moro. Er det mer av det i Berlin? For jeg tror jeg kanskje er litt for barnslig mtp ferie, jeg må ha litt moro og underholdning og kan ikke sitte i ro og nyte vinen i flere dager. Og hva slags butikker anbefaler du å ta turen innom i Berlin? Foreldrene mine prøvde å få meg med til Tyskland flere ganger, men jeg bare ser for meg triste murvegg og norske priser haha.

 • Reply krist.in 25. mars 2016 at 17:21

  ser ut som en fin by! nyyt det !

 • Reply Anonym 25. mars 2016 at 22:21

  Jeg liker godt å vandre i Kreuzberg og Neukölln. Horvath restaurant er verdt å sjekke ut om du har en spisedag til. Drar du der uten foreldre finnes det enormt mange kjekke nattklubber i nedlagte fabrikker! 😃

 • Reply LisaLDN 26. mars 2016 at 10:13

  Lenge siden eg har vore i Berlin no, men husker at eg var veldig glad i byen! Håper du koser deg masse! 🙂

 • Reply Bliss 26. mars 2016 at 11:24

  Så fint det ser ut som at du har det på tur:) Synes forresten ikke du skal dra i zoo, dyrene er der for å underholde oss mennesker og har det dårligere enn når de er ville, uansett hvordan du vrir og vender på det. Bruk pengene på noe annet hyggelig og ikke støtt opp om dyreparker…

 • Reply Hanna 26. mars 2016 at 13:05

  Er det det gråbeige skjerfet du har?

 • Reply Ida Wulff 26. mars 2016 at 16:25

  Hanna: dette er lysegrått, men det gråbeige er også veldig fint 🙂

 • Reply Ida Wulff 26. mars 2016 at 16:26

  Sonja Alexandra: haha! Murvegger og norskepriser – JA, det stemmer 🙂 Jeg liker Roma bedre, men shoppingen (og sikkert utelivet) her er mye bedre. Vil tro det skjer litt mer her, hvis man vil gjøre annet enn å gå på museum osv!

 • Reply Ida Wulff 26. mars 2016 at 16:27

  Cathrine: jeg fikk et helt annet inntrykk, men kanskje fordi det var en kontrast til de jeg har vært i i Asia. Der var det helt krise!

 • Reply Ida Wulff 26. mars 2016 at 16:28

  Elise: jaa, det stemmer 🙂 Frokosten er helt fantastisk – bortsett fra det så har jeg ganske mye å utsette på hotellet, hehe. Tusen takk, og god påske 🙂

 • Reply Ida Wulff 26. mars 2016 at 16:29

  Frida Isachsen: tusen takk <3 God påske til deg!

 • Reply Ida Wulff 26. mars 2016 at 16:29

  Krissy: den heter Essenza, og er kjempebra! 🙂

 • Reply Ida Wulff 26. mars 2016 at 16:30

  Hundemamma: tusen takk, god påske til deg også! 🙂

 • Reply Ida Wulff 26. mars 2016 at 16:30

  Jannicke: så hyggelig kommentar <3 klem til deg!

 • Reply ida 27. mars 2016 at 10:02

  Jeg er i Berlin nå og dere mååå prøve Maria Bonita som mexicansk eller Der Imdiss W som mexicansk italiensk fusion! Vi spiste en rett på hvert sted en kveld og det er noe av det beste vi har spist! Ikke forvent deg noe fancy, og mest sannsynlig må man sitte på barkrakker ved vinduet men det er så verdt det! Kos dere!

 • Reply Amalie 27. mars 2016 at 21:52

  haha vi må jo ha gått forbi hverandre! Vi var på den italienske der i går, fy søren så godt 🙂

 • Reply Ida Wulff 27. mars 2016 at 22:19

  Amalie: seriøøøst?!! Haha, søren, vi har vært der to ganger! Skikkelig bra sted! Håper vi sees snart 😀

 • Reply Becca - The Vegan 28. mars 2016 at 19:09

  Ååå, det er sååå fint i Berlin! 😀 Håper dere koste dere mye 😀

 • Reply Storbyferie 15. juni 2017 at 17:31

  Fine bilder. Berlin er en fantastisk by 🙂

 • Reply prestigeautodetailingkc.com 11. august 2023 at 21:24

  Fantastic article post. Fantastic.

 • Leave a Reply